Warden di Minecraft, Warden – Panduan Minecraft – IGN

Warden dari Minecraft

Di Minecraft, warden mempunyai 2 kaedah serangan – serangan huru -hara dan serangan jarak jauh.

Warden di Minecraft

Tutorial Minecraft ini menerangkan semua tentang warden dengan tangkapan skrin dan arahan langkah demi langkah. Mari belajar tentang Warden di Minecraft.

Platform yang disokong

Warden boleh didapati dalam versi Minecraft berikut:

Platform Disokong (versi*)
Edisi Java (PC/Mac) Ya (1.19)
Edisi Pocket (PE) Ya (1.19.0)
Xbox 360 Tidak
Xbox One Ya (1.19.0)
PS3 Tidak
PS4 Ya (1.19.0)
Wii U Tidak
Nintendo Switch Ya (1.19.1)
Edisi Windows 10 Ya (1.19.0)
Edisi Pendidikan Tidak

* Versi yang ditambah atau dikeluarkan, jika berkenaan.
CATATAN: Edisi Pocket (PE), Xbox One, PS4, Nintendo Switch, dan Windows 10 Edition kini dipanggil Edisi Bedrock. Kami akan terus menunjukkannya secara individu untuk sejarah versi.

Latar belakang

Warden adalah kumpulan baru yang diperkenalkan dalam Kemas Kini Wild. Berikut adalah gambaran tentang apa yang kelihatan seperti warden di Minecraft:

warden

Warden mempunyai 2 kaedah serangan – serangan huru -hara dan serangan jarak jauh.

Tahap permusuhan (bermusuhan)

Warden adalah kumpulan bermusuhan. Istilah Mob pendek untuk mudah alih dan digunakan untuk merujuk kepada semua makhluk yang hidup, bergerak dalam permainan seperti ayam, creepers, dan warden. Kerana Warden adalah kumpulan bermusuhan, ia akan menyerang anda dalam mod survival tetapi bukan mod kreatif.

Mata kesihatan

Di Minecraft, warden mempunyai 250 hati untuk kesihatan. Ini memberikan Warden 500 mata kesihatan (kerana 1 jantung = 2 mata kesihatan). Untuk membunuh warden, anda perlu menimbulkan 500 mata kerosakan kepada warden.

Tempat mencari warden

Di Minecraft, Warden ditemui dalam biome gelap yang mendalam dan dibangkitkan oleh shrieker sculk.

Apabila shrieker sculk diaktifkan tiga kali dengan tahap cahaya 11 atau lebih rendah (dan warden lain tidak berada dalam 48 blok), warden akan bertelur dan menggali tanah. Selepas pemijahan, bagaimanapun, jika warden tenang dan tidak merasakan getaran selama 60 saat, ia akan segera menggali kembali ke tanah dan menghina lagi.

Sekiranya anda menghadapi masalah mencari warden, anda boleh memanggil warden menggunakan cheat atau anda boleh menggunakan telur bertelur.

Senjata

Warden tidak membawa senjata.

Kaedah serangan

Di Minecraft, warden mempunyai 2 kaedah serangan – serangan huru -hara dan serangan jarak jauh.

 1. Serangan huru -hara: Warden akan merasakan pemain atau kumpulan melalui getaran (atau rasa bau ketika getaran tidak mencukupi). Jiwa di dada warden menyala dan berdenyut mencipta animasi jantung dan bunyi yang selaras dengan kesan kegelapan. Semakin banyak getaran warden mengesan, semakin marah ia akan mendapat. Apabila warden menjadi lebih marah, kelajuan degupan jantung meningkat bersama -sama dengan bunyi degupan jantung. Sebaik sahaja warden mencapai tahap kemarahan tertentu, ia akan memulakan serangan huru -hara dengan menderu dan mengecas ke arah sasaran yang menyebabkan kerosakan.
 2. Serangan berkisar: Sekiranya anda membina tinggi, bersembunyi di belakang dinding, atau berada di luar pelbagai serangan huru -hara yang kuat, ia akan menyebabkan warden beralih ke serangannya. Apabila ini berlaku, sangkar tulang rusuk Warden akan dibuka untuk menjerit serangan jarak jauh yang boleh menembusi dinding.

Tingkah laku

Warden mempunyai tingkah laku berikut dalam Minecraft:

 1. Warden buta dan tidak dapat melihat apa -apa, jadi ia menggunakan getaran untuk menavigasi dan mengenal pasti sasaran (juga dikenali sebagai suspek). Sekiranya getaran tidak mencukupi, warden menggunakan rasa bau untuk menjejaki sasarannya. Anda akan melihat mereka menghidu persekitaran mereka untuk mendekati sasaran yang berpotensi.
 2. Apabila warden merasakan getaran, ia bergerak ke arah sumber getaran. Semakin banyak getaran yang dialami oleh warden, semakin marah.
 3. Jiwa di dada warden menyala dan berdenyut mencipta animasi jantung dan bunyi yang selaras dengan kesan kegelapan. Semakin banyak getaran warden mengesan, semakin marah ia akan mendapat. Apabila warden menjadi lebih marah, kelajuan degupan jantung meningkat bersama -sama dengan bunyi degupan jantung.
 4. Warden tidak menjejaki sasaran yang paling dekat, melainkan yang paling menggembirakan.
 5. Apabila warden mencapai tahap kemarahan tertentu, ia akan memulakan serangan huru -hara dengan menderu dan mengecas ke arah sasaran yang menyebabkan kerosakan.
 6. Sekiranya entiti menyerang warden, warden akan segera memasuki keadaan kemarahannya.
 7. Warden bukan sahaja akan menyerang pemain, tetapi ia juga akan menyasarkan dan menyerang perusuh lain (Tetapi ia tidak menyerang penjaga lain).
 8. Warden melumpuhkan perisai apabila ia memukul satu dengan penumbuknya.
 9. Warden mempunyai interaksi khas dengan projektil yang dilemparkan. Sekiranya warden menerima dua getaran peluru dalam masa 5 saat antara satu sama lain, ia akan menjadi semakin marah pada penembak. Sekiranya warden menerima getaran peluru lebih dari 5 saat dari peluru yang terakhir, ia tidak akan menjadi semakin marah pada penembak. Ini membolehkan anda secara strategik mengalihkan perhatian warden tanpa marah semasa anda mengambil barang rampasan dari dada berdekatan.
 10. Sekiranya anda membina tinggi, bersembunyi di belakang dinding, atau berada di luar pelbagai serangan huru -hara yang kuat, ia akan menyebabkan warden beralih ke serangannya. Apabila ini berlaku, sangkar tulang rusuk Warden akan dibuka untuk menjerit serangan jarak jauh yang boleh menembusi dinding.
 11. Warden kebal terhadap kerosakan akibat api dan lava.
 12. Sekiranya warden tenang dan tidak merasakan getaran selama 60 saat, ia akan segera menggali ke tanah dan menghina.
 13. Warden marah pada semua perusuh hidup yang bertemu, bukan hanya pemain

Titisan

Apabila anda membunuh Warden di Minecraft, ia akan menjatuhkan pemangkin Sculk.

Pastikan anda mengambil barang yang dijatuhkan sebelum hilang. Mereka berguna dan harus disimpan dalam inventori anda untuk digunakan kemudian.

Mata Pengalaman

Semasa anda bermain permainan, anda akan mendapat pengalaman. Cara yang paling biasa untuk mendapatkan pengalaman adalah dengan membunuh orang ramai. Apabila orang ramai dibunuh, anda akan melihat bola hijau dan kuning kecil muncul dan bergerak ke arah anda.

Orbs ini mewakili titik pengalaman. Apabila anda membunuh warden, anda akan mendapat 5 mata pengalaman.

Telur bertelur untuk warden

Warden

Warden Minecraft adalah salah satu perusuh terbaru dalam permainan. Muncul seperti lembu yang berwarna-warni, berwarna-warni, Warden sebenarnya adalah kumpulan bermusuhan yang buta dan mencari pemain dengan mengesan bunyi dan getaran dari pemain yang bergerak atau melakukan tindakan.

Warden adalah musuh yang kuat yang mungkin anda lebih suka mengelakkan. Inilah semua yang anda perlu tahu mengenai warden di Minecraft, termasuk bagaimana menangani kaedah spawn yang unik, dan bagaimana untuk bertahan jika ia menyerang anda.

Tempat mencari warden

Warden boleh didapati di gua -gua gelap yang mendalam, yang mudah dilihat kerana banyak blok baru, Sculk. Gua -gua gelap yang mendalam muncul di peringkat terendah generasi dunia, hanya beberapa tahap di atas dasar dasar.

Warden.png

Kriteria Spawn Warden

Warden adalah unik dengan cara ia menanam ke dunia. Daripada Spawning secara automatik, Warden dipanggil sebaik sahaja anda sebagai pemain telah mencetuskan 4 Shriekers Sculk. Prasyarat di atasnya adalah bahawa warden lain tidak boleh melahirkan dalam 48 blok, dan tahap cahaya gua mestilah di bawah 11. Dari kiri ke kanan, anda dapat melihat shrieker sculk (dicetuskan dengan gelombang sonar yang kelihatan), sensor sculk, dan pemangkin sculk dalam imej di bawah:

Sculk items.png

Untuk mencetuskan shrieker sculk, anda perlu terus melangkah ke blok, atau menyebabkan getaran dengan bergerak atau berinteraksi dengan apa -apa cara berhampiran sensor sculk. Sensor kemudian menghantar isyarat kepada shrieker, yang akan memancarkan bunyi yang kuat (jadi anda tahu anda akan mencetuskannya). Selepas 4 pencetus shrieker yang sama, atau 4 shrieker yang berasingan, seorang warden akan muncul dari tanah.

Walaupun secara teknikal dibunuh, pemaju Mojang berhasrat untuk warden menjadi serupa dengan penjahat filem seram; Ancaman yang dapat menangkap anda di luar pengawal, dan tindakan terbaik anda adalah lari segera. Ini mewujudkan nada dan pengalaman yang unik untuk mengembara di bawah tanah yang mendalam, yang hampir mustahil untuk mencari tempat lain dalam permainan.

Warden tidak dapat mengesan anda jika anda menyelinap melewatinya, dan anda boleh mendengar Warden dari jalan yang singkat terima kasih kepada degupan jantung yang boleh didengar yang dimainkan semasa anda berada di sekitarnya. Satu lagi tanda jelas bahawa seorang warden adalah dekat adalah bahawa semua sumber cahaya berdekatan akan berkedip dan redup, menambah lagi kepada getaran seram bahawa kumpulan baru ini meminjamkan dirinya dengan baik.

Lights.png

Petua Warden

Seperti yang ditunjukkan dalam acara 2020 di mana warden diturunkan, cara terbaik untuk mengalihkan perhatian Warden dan/atau mengeluarkannya dari jalan anda adalah dengan menggunakan barang -barang yang boleh dilancarkan seperti anak panah atau bola salji, kerana bunyi impak mereka pendaratan juga akan bertindak sebagai tarikan untuk warden. Perlu diingat bahawa sebaik sahaja anda membuat bunyi bising, dengan berlari, melompat, perlombongan, bangunan, atau menyerang, warden dapat dengan mudah berpaling dan mula berlari ke arah anda.

Statistik dan item jatuh

Jika anda tidak berlari dan melawannya, Warden mempunyai 500hp dan akan menangani kerosakan berikut kepada anda berdasarkan tahap kesukaran anda:

Mudah Biasa Keras
Huru -hara 16 (8 hati) 30 (15 hati) 45 (22.5 hati)
Berkisar 6 (3 hati) 10 (5 hati) 15 (7.5 hati)

Sekiranya anda berjaya membunuh warden, ia akan menjatuhkan 5 XP dan pemangkin Sculk, yang merupakan blok yang boleh digunakan untuk menghasilkan kesan sculk anda sendiri sekiranya anda membunuh [MOB]] yang menjatuhkan XP di sekitarnya.

Minecraft Wiki

Ikuti wiki minecraft pada perselisihan atau halaman media sosial kami!

Tidak mempunyai akaun?

Minecraft Wiki

Warden

Artikel ini adalah mengenai kumpulan raksasa yang bermusuhan di minecraft. Untuk illager yang tidak kelihatan di penjara bawah tanah Minecraft, lihat MCD: Warden. Untuk kumpulan kuno di penjara bawah tanah Minecraft, lihat MCD: Frostwarden. Untuk watak dalam Minecraft: Mod Story, lihat Mod Story Minecraft: Warden.

Halaman ini menggunakan banyak gambar.

Tidak disyorkan untuk orang yang mempunyai sambungan Internet yang terhad atau lambat untuk membaca halaman ini.

Warden

Kesihatan

Tingkah laku

Bertelur

Apabila pemain mengaktifkan shrieker sculk yang dihasilkan secara semula jadi empat kali atau lebih

Kerosakan

Huru -hara:
Mudah: 16 × 8
Normal: 30 × 15
Keras: 45 × 22.5

Berkisar:
Mudah: 6
Normal: 10
Keras: 15 × 7.5

Perincian

Saiz

Ketinggian: 2.9 blok
Lebar: 0.9 blok

A warden adalah kumpulan bermusuhan yang kuat tetapi evadable yang dipanggil oleh shriekers sculk dalam biome gelap yang mendalam. Ia menyerang dengan mengayunkan tangannya ke bawah, menangani kerosakan huru -hara tertinggi dari semua perusuh, dan juga boleh melepaskan serangan ledakan sonik yang di rumah di sasaran, menembusi halangan dan hanya kesan rintangan dapat mengurangkan kerosakannya. Wardens benar -benar buta dan bergantung pada getaran, bau, dan sentuhan untuk mengesan pemain dan perusuh untuk menyerang, dan oleh itu boleh dielakkan melalui menyelinap, pelencongan (bola salji, anak panah, dll.) dan bulu.

Kandungan

 • 1 pemijahan
 • 2 tetes
 • 3 tingkah laku
  • 3.1 terbiar
  • 3.2 ketegangan
  • 3.3 serangan
  • 5.1 ID
  • 5.2 data entiti
  • 11.1 video promosi
  • 11.2 warden membuat
  • 11.3 animasi
  • 11.4 membuat animasi
  • 11.5 tangkapan skrin
  • 11.6 tangkapan skrin pembangunan
  • 11.7 video pembangunan
  • 11.8 tangkapan skrin pelbagai
  • 11.9 karya seni rasmi
  • 11.10 karya seni konsep
  • 11.11 barangan

  Pemijahan []

  Warden muncul

  Wardens tidak menggunakan mekanik pemijahan piawai standard. Mereka sebaliknya melahirkan apabila pemain mengaktifkan shrieker sculk yang dihasilkan secara semula jadi empat kali sebaliknya dan jika tidak ada warden lain dalam 24 blok daripadanya. Seorang warden menanam dengan muncul dari tanah berhampiran shrieker yang memanggilnya, dengan mengambil kira -kira 6.7 saat untuk berbuat demikian dan menjadi benar -benar kebal sehingga muncul sepenuhnya.

  Kiraan amaran untuk shrieker sculk khusus untuk setiap pemain dan bukannya setiap shrieker sculk. Ini bermakna pemain boleh mengaktifkan empat shrieker yang berbeza di lokasi yang berbeza dan warden muncul selepas pengaktifan keempat. Tahap cahaya tidak memberi kesan kepada pemijahan warden.

  Sehingga 20 percubaan dibuat untuk menanam warden dalam kawasan padu 11 × 13 × 11, yang berpusat pada shrieker. Semasa setiap percubaan, permainan memilih lajur rawak dari paksi y, maka permainan memilih blok paling atas di lajur itu dengan permukaan atas dengan perlanggaran penuh dan blok di atas tidak mempunyai perlanggaran (warden pemijahan tidak dapat bertembung dengan mana -mana entiti yang ada atau cecair; Wardens tidak boleh mempunyai air di dalam blok bertelur mereka, di mana kaki mereka pergi, tetapi mereka boleh menanam air di blok kedua dan ketiga. Contohnya, plat tekanan dengan air yang mengalir di atas masih merupakan lokasi yang sah).

  Dalam Edisi Java, Pemijahan Warden boleh ditukar atau dimatikan dengan peraturan permainan DowardensPawning .

  Seorang warden menjatuhkan pemangkin sculk tunggal atas kematian, tidak terjejas dengan penjarahan. Ia juga menjatuhkan 5 pengalaman jika dibunuh oleh pemain atau serigala yang dijinakkan.

  Tingkah laku []

  Warden menghidu

  Selepas pemijahan, Wardens bersiar-siar secara rawak di seluruh dunia dan bergerak ke arah getaran berdekatan yang berasal dari pemain, perusuh dan sumber bukan mob termasuk projektil dan minecarts. Seorang warden juga secara berkala menghidu kawasan di sekelilingnya, membolehkannya menjadi sifar pada sasaran walaupun mereka tidak membuat getaran. Sebagai penjaga menghidu, mengambil getaran atau disentuh oleh pemain atau perusuh lain, penjaga menjadi semakin gelisah.

  Idle []

  Warden boleh muat di dalam mana -mana ruang yang 1 blok lebar dan 3 blok tinggi, membolehkannya mengejar pemain dan perusuh melalui koridor kecil.

  Wardens kebal terhadap kerosakan akibat kebakaran atau lava dan tidak mengambil jalan keluar. Mereka mengejar blok yang biasanya dielakkan oleh perusuh lain, termasuk rel [1], kaktus, atau blok magma.

  Seorang warden, sama ada marah atau tidak, memberikan 12 saat kegelapan kepada semua pemain dalam radius 20 blok setiap 6 saat. Jiwa di dadanya membuat degupan jantung yang rendah yang berlaku sejajar dengan kesan kegelapan. Degupan jantung mempercepatkan apabila warden menjadi semakin gelisah. [2] Warden lebih suka menjejaki sasaran yang paling mencurigakan, dan bukannya yang paling dekat dengannya. [3]

  Seorang warden mendengarkan semua getaran dalam radius 16 blok, kecuali yang dari penjaga lain, perisai berdiri, mati dan pemain dalam mod kreatif atau penonton. Suka dengan sensor sculk, mereka tidak dapat mengesan getaran dari pemain menyelinap yang bergerak, melompat, jatuh atau menembak peluru. Warden mempunyai cooldown 2 saat antara mengesan getaran.

  Seorang warden menyedari semua entiti yang boleh disasarkan dalam kotak 49 × 51 × 49 di sekelilingnya. Sekiranya warden mempunyai entiti yang boleh disasarkan, tidak menyiasat sebarang gangguan, dan sebaliknya terbiar, ia menuju ke arah entiti terdekat, mengutamakan pemain atas perusuh. Semasa laluan, warden dapat memulakan tingkah laku dan animasi ‘menghidu’. Ini memerlukan sekitar 4.2 saat dan mempunyai cooldown 5-10 saat. Seorang warden masih boleh menghidu pemain yang menyelinap, walaupun mereka tidak dapat mengesan getaran dari mereka.

  Ketegangan []

  Wardens menjejaki betapa marahnya mereka di setiap suspek sebagai nombor 0 hingga 150. Apabila warden melihat getaran, ia menambah kemarahan kepada pemain atau kumpulan yang menyebabkan getaran. Ia menambah 10 kemarahan jika getaran itu dari peluru atau 35 kemarahan untuk getaran lain. Walau bagaimanapun, jika dua projektil dari pemain/kumpulan yang sama didengar oleh warden dalam masa lima saat, sebaliknya menambah kemarahan penuh 35 ke arah pemain/mob itu. Wardens tidak menambah kemarahan ke arah orang ramai/pemain jika peluru itu ditembak dari lebih daripada 30 blok jauhnya, walaupun peluru itu menghitung ke kaunter dua projektil. Kemarahan mereput pada kadar 1 sesaat dan segera membersihkan jika pemain yang disasarkan beralih ke mod kreatif atau penonton, sasaran atau warden meninggalkan dimensi, atau jika sasaran mati.

  Seorang warden menambah 35 kemarahan ke arah mana -mana kumpulan yang menyentuhnya secara langsung. Kesan ini mempunyai cooldown 1 saat.

  Apabila ia selesai menghidu, seorang warden menambah 35 kemarahan kepada kumpulan atau pemain terdekat dalam 6 blok secara mendatar dan 20 blok secara menegak, jumlah silinder yang berpusat pada warden.

  Sekali warden mencapai 80 kemarahan dengan sasaran, ia mengaum untuk 4.2 saat, menambah 20 kemarahan lagi, dan mengejar sasaran. Dalam keadaan marah ini, warden mengejar sasaran biasanya walaupun buta. Warden juga memasuki keadaan bermusuhannya dan menambah 100 kemarahan jika diserang secara langsung oleh orang ramai. Sekiranya pemain atau kumpulan menyerang berada dalam 5 blok, ia melangkaui animasi yang menderu sama sekali dan segera mengejar.

  Seorang warden berat sebelah terhadap getaran pemain, serangan, dan hubungan – walaupun seorang warden lebih marah di kumpulan lain, ia masih menyerang pemain terlebih dahulu selagi mereka telah menimbulkan kemarahan Warden juga. Ini tidak benar bagi orang lain. [4]

  Selepas 60 saat menjadi “tenang” dan tidak mengesan sebarang getaran atau menghidu mana -mana perusuh, seorang warden burrows kembali ke tanah dan hina, kecuali ia telah dinamakan. Sekiranya warden terapung pada cecair, sebaliknya segera dihina tanpa sebarang animasi burrowing. Semasa animasi yang muncul /burrowing, warden tidak dapat mengesan sebarang getaran, dan boleh merosakkan hanya dari /membunuh, walaupun masih boleh ditolak oleh entiti, piston, atau cecair. Wardens bernama tidak menggali atau menghina.

  Serangan []

  Serangan huru -hara warden mempunyai cooldown sebanyak 0.9 saat dan melumpuhkan perisai selama 5 saat, berurusan dengan 16 × 8 hingga 45 × 22.5 mata kesihatan bergantung pada kesukaran.

  Warden Sonic Boom

  Sekiranya warden tidak dapat mencapai sasarannya, ia beralih ke serangan jarak jauh: ledakan sonik. Ia berbuat demikian apabila perkara berikut adalah benar:

  • Sudah 10 saat sejak warden mengesan sasaran
  • Sudah 5 saat sejak warden terakhir menggunakan serangan huru -hara atau jarak jauh
  • Sasarannya berada dalam 15 blok secara mendatar dan 20 blok secara menegak dari Warden.

  Ledakan Sonic bertujuan secara langsung pada sasaran, menjadikannya mustahil untuk mengelak, melalui blok dan perusuh lain tanpa merosakkannya. Warden mengambil 1.7 saat untuk mengecas dan melepaskan serangan itu, yang dengan serta -merta mencecah sasaran selagi sasaran berada dalam jarak serangan. Serangan itu mengambil tambahan 1.3 saat untuk menyejukkan sebelum warden dapat menggunakan serangan huru -hara lagi selama 3 saat. Ledakan sonik dapat dilihat melalui zarah-zarah biru hijau yang diproyeksikan dari dada warden. Serangan ini memintas perisai, perisai, pesona, blok dan bahkan perisai layu yang layu. Hanya kesan status rintangan yang dapat mengurangkan kerosakan serangan ini.

  Bunyi []

  Edisi Java:
  Wardens Gunakan kategori bunyi makhluk yang bermusuhan untuk peristiwa bunyi yang bergantung kepada entiti.

  Bunyi Sarikata Sumber Penerangan Lokasi sumber Kunci Terjemahan Kelantangan Padang Pelemahan
  jarak
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient4..fandom.com/wiki/fail: warden_ambient5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient8.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient9.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient10.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient11.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient12.Ogg Warden merengek Makhluk bermusuhan Secara rawak sambil tenang entiti .warden .ambien Sarikata .entiti .warden .ambien 4.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated6.Ogg Warden mengerang dengan marah Makhluk bermusuhan Secara rawak semasa gelisah entiti .warden .gelisah Sarikata .entiti .warden .gelisah 4.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry6.Ogg Warden Rages Makhluk bermusuhan Secara rawak semasa marah entiti .warden .marah Sarikata .entiti .warden .marah 4.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft..com/wiki/fail: warden_agitated1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated6.Ogg Warden mengerang dengan marah Makhluk bermusuhan Apabila warden gagal menanam di bawah air entiti .warden .gelisah Sarikata .entiti .warden .gelisah 5.0 1.0 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry5.Ogg Warden mengambil perhatian dengan marah Makhluk bermusuhan Apabila semua percubaan Spawn Warden gagal entiti .warden .Mendengar_angar Sarikata .entiti .warden .Mendengar_angar 5.0 1.0 ?
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_attack_impact1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_attack_impact2.Ogg Tanah Warden melanda Makhluk bermusuhan Apabila warden menyerang sesuatu entiti .warden .Attack_impact Sarikata .entiti .warden .Attack_impact 10.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_death1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_death2.Ogg Warden mati Makhluk bermusuhan Apabila warden mati entiti .warden .kematian Sarikata .entiti .warden .kematian 4. 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_hurt3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_hurt4.Ogg Warden sakit Makhluk bermusuhan Apabila warden rosak entiti .warden .sakit Sarikata .entiti .warden .sakit 4.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_emerge.Ogg Warden muncul Makhluk bermusuhan Apabila warden menanam entiti .warden .muncul Sarikata .entiti .warden .muncul 5.0 1.0 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_dig.Ogg Warden menggali Makhluk bermusuhan Ketika seorang warden menghina entiti .warden .menggali Sarikata .entiti .warden .menggali 5.0 1.0 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_heartbeat1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_heartbeat2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_heartbeat3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_heartbeat4.Ogg Jantung Warden berdegup Makhluk bermusuhan Secara berkala bergantung kepada kemarahan entiti .warden .denyutan jantung Sarikata .entiti .warden .denyutan jantung 5.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening2.Ogg https: // minecraft..com/wiki/fail: warden_listening3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening5.Ogg Warden mengambil perhatian Makhluk bermusuhan Apabila warden melihat getaran atau bau sambil tenang entiti .warden .mendengar Sarikata .entiti .warden .mendengar 10.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry5.Ogg Warden mengambil perhatian dengan marah Makhluk bermusuhan Apabila warden melihat getaran atau bau semasa gelisah atau marah entiti .warden .Mendengar_angar Sarikata .entiti .warden .Mendengar_angar 10.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_close1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_close2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_close3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_close4.Ogg Pendekatan Warden Makhluk bermusuhan Ketika warden dipanggil oleh shrieker sculk sekali entiti .warden .berhampiran_close Sarikata .entiti .warden .berhampiran_close 5.0 1.0 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: Warden_nearby_closer1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_closer2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_closer3.Ogg Pendahuluan Warden Makhluk bermusuhan Apabila warden dipanggil oleh shrieker sculk dua kali entiti . .berhampiran_closer Sarikata .entiti .warden .berhampiran_closer 5.0 1.0 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_closest1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_closest2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_closest3.Ogg Warden menarik Makhluk bermusuhan Semasa warden dipanggil oleh shrieker sculk tiga kali entiti .warden .berhampiran_closest .entiti .warden .berhampiran_closest 5.0 1.0 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks6.Ogg Warden Tendrils klik Makhluk bermusuhan Apabila warden mengesan getaran entiti .warden .tendril_clicks Sarikata .entiti .warden .tendril_clicks 5.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_roar1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_roar2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_roar3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_roar4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_roar5.Ogg Warden mengaum Makhluk bermusuhan Apabila warden menargetkan orang ramai entiti .warden .Roar Sarikata .entiti .warden .Roar 3.0 .0 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_sniff1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_sniff2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_sniff3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_sniff4.Ogg Warden menghidu Makhluk bermusuhan entiti .warden .menghidu Sarikata .entiti .warden .menghidu 3.75 1.0 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_boom1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_boom2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_boom3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_boom4.Ogg Warden Booms Makhluk bermusuhan Semasa warden membuang ledakan sonik entiti .warden .sonic_boom Sarikata .entiti .warden .sonic_boom 3.0 1.0 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_charge1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_charge2..fandom.com/wiki/fail: sonic_charge3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_charge4.Ogg Caj warden Makhluk bermusuhan Semasa warden menyediakan ledakan sonik entiti .warden .sonic_charge Sarikata .entiti .warden .sonic_charge 3.0 .0 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_step1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_step2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_step3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_step4.Ogg Jejak langkah Makhluk bermusuhan Semasa warden berjalan entiti .warden .langkah Sarikata .blok .generik .jejak langkah 3.0 1.0 16
  Bunyi Sumber Penerangan Lokasi sumber Kelantangan Padang
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient8.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient9.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient10.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient11.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_ambient12.Ogg Makhluk bermusuhan Secara rawak Mob .warden .terbiar 1.0 0.8-1.2
  Makhluk bermusuhan Secara rawak [ maklumat lanjut diperlukan ] Mob .warden .terbiar 3.0 1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_agitated6.Ogg Makhluk bermusuhan Secara rawak apabila warden melihat sesuatu Mob .warden .gelisah 10.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_angry6.Ogg Makhluk bermusuhan Secara rawak apabila warden menargetkan musuh Mob .warden .marah 10.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry5.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila semua percubaan Spawn Warden gagal [ maklumat lanjut diperlukan ] Mob .warden .Mendengar_angar 10.0 [ Sahkan ] 0.8-1.2 [ Sahkan ]
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_attack_impact1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_attack_impact2.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila warden menyerang sesuatu Mob .warden .serang 10.0 1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_emerge.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila warden menanam Mob .warden . 5.0 1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_death1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_death2. Makhluk bermusuhan Apabila warden mati Mob .warden .kematian 1.0 0.8-1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_hurt3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_hurt4.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila warden rosak Mob .warden .sakit 1.0 0.8-1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_dig.Ogg Makhluk bermusuhan Ketika seorang warden menghina Mob .warden .menggali 5.0 1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_heartbeat1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_heartbeat2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_heartbeat3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_heartbeat4.Ogg Makhluk bermusuhan Secara berkala bergantung kepada kemarahan Mob .warden .denyutan jantung 5.0 1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening5.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila warden melihat getaran atau bau sambil tenang Mob .warden .mendengar 10.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_listening_angry5.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila seorang warden gagal menelan atau memperhatikan getaran atau bau dari sasaran semasa gelisah atau marah Mob .warden .Mendengar_angar 10.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_close1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_close2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_close3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_close4.Ogg Makhluk bermusuhan Ketika warden dipanggil oleh shrieker sculk sekali Mob .warden .berhampiran_close 5.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: Warden_nearby_closer1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_closer2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_closer3.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila warden dipanggil oleh shrieker sculk dua kali Mob .warden .berhampiran_closer 5.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_closest1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_closest2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_nearby_closest3.Ogg Makhluk bermusuhan Semasa warden dipanggil oleh shrieker sculk tiga kali Mob .warden .berhampiran_closest 5.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks4.Ogg https: // minecraft.fandom..Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_tendril_clicks6.Ogg Makhluk bermusuhan Mob .warden .mengklik 1.0 1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_roar1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_roar2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_roar3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_roar4..fandom.com/wiki/fail: warden_roar5.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila seorang warden menargetkan orang ramai semasa dihadapi oleh pemain [bunyi 1] Mob .warden .Roar 10.0 1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_sniff1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_sniff2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_sniff3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_sniff4.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila seorang warden menghidu entiti berdekatan Mob .warden .menghidu 5.0 1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_boom1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_boom2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_boom3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_boom4.Ogg Makhluk bermusuhan Semasa warden membuang ledakan sonik Mob .warden .sonic_boom 3.0 1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_charge1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_charge2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_charge3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: sonic_charge4.Ogg Makhluk bermusuhan Semasa warden menyediakan ledakan sonik Mob .warden .sonic_charge 3.0 1.0
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_step1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_step2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: warden_step3.Ogg https: // minecraft.fandom..Ogg Makhluk bermusuhan Semasa warden berjalan Mob .warden .langkah 1.0 0.8-1.2
  Tiada Tiada Acara bunyi yang tidak digunakan berhampiran_close .warden 1.0 0.8-1.2
  Tiada Acara bunyi yang tidak digunakan berhampiran_closer .warden 1.0 0.8-1.2
  Tiada Acara bunyi yang tidak digunakan berhampiran_closest .warden 1.0 0.8-1.2
  Tiada Acara bunyi yang tidak digunakan sedikit_arry .warden 1.0 0.8-1.2

  Nilai Data []

  ID [ ]

  Nama Pengenalpastian Kunci Terjemahan
  Warden warden entiti.Minecraft.warden
  Nama Pengenalpastian ID angka Kunci Terjemahan
  Warden warden 131 entiti.warden.nama