Walkthrough Temperance Raft | Techraptor, Walkthrough Temperance Raft | Pcgamesn

Walkthrough Temperance Rakit

Untuk sampai ke Balai Cerap, keluar dari kampung dan di sebelah kiri dan anda akan melihatnya ke kiri. Atau, jika anda berada di kemudahan penyelidikan Selene, pergi ke kanan menghadapinya. Menyeberangi pagar dan menuju ke arah itu – dan anda akan mendapati bahawa tanah tidak stabil. Alamak!

Walkthrough Temperance Raft

Kampung Musim Sejuk di Pulau Temperance di Rakit

Perhentian seterusnya kami di Rakit Panduan dan panduan cerita adalah Temperance, sebuah pulau yang berais dengan beberapa teka -teki untuk disiapkan dan reaktor untuk diperbaiki! !

Bersedia untuk kesederhanaan

Temperance mempunyai beberapa musuh berbahaya, termasuk beruang kutub, yang anda akan temui!

Inilah yang saya cadangkan anda bawa dengan anda:

 • Bow Bow + 60 anak panah logam (atau titanium)
 • Machete x2
 • Makanan
 • Air
 • Beg galas

Temperance harus membawa anda 1-2 hari untuk diterokai, dan anda akan mahu merebut dan menggunakan salah satu daripada banyak kereta salji yang dipenuhi di seluruh pulau.

Semasa anda mendekati kesederhanaan, anda akan melihat bahawa cuaca telah berubah dan ada salji dan ais di sekitar. Walaupun anda tidak memakai kasut (serius) – tidak ada yang perlu anda bimbang dengan cuaca ini. Letakkan rakit anda berhampiran papak ais, dan mula meneroka – jika anda melihat gudang bulat, anda akan menemui kereta salji di sana!

Anda akan melihat beberapa perkara pada mulanya:

 • Menara – anda perlu mengeluarkan kabel elektrik dari ini.
 • Kampung Kecil – Anda memerlukan 10 kabel elektrik untuk membuka kunci setiap struktur yang mungkin.
 • Balai Cerap – Di dalam adalah teka -teki, melengkapkannya memberi anda kunci selene.
 • Dua Bunkers – Anda akan menemui dua bunker di tengah -tengah pulau. Sehingga anda membetulkan reaktor, mereka berdua penuh dengan gas toksik.
 • Kemudahan Penyelidikan Selene – Ini adalah perlawanan akhir, dan kedua -dua lampu hijau yang anda lihat adalah perokok di atasnya.

Mengaktifkan semula kuasa kampung yang sederhana

Di pulau Temperance, terdapat sebuah kampung struktur kubah, dengan kubah besar pusat yang perlu dikuasakan untuk masuk ke dalam. Anda akan memerlukan 10 kabel elektrik, yang boleh anda dapatkan dengan pergi ke setiap menara radio dan berinteraksi dengan kotak di bahagian bawah. Berhati -hati walaupun, ramai yang dijaga oleh beruang kutub! Kami mengesyorkan merebut kereta salji untuk bahagian ini, jika anda belum.

Sebaik sahaja anda mempunyai kabel, bermula di outlet kuasa di bahagian bawah kampung – pergi berlawanan arah jam menghubungkan mereka menggunakan kedua -dua bahagian kuasa tiang kuasa dan cawangan di luar kubah. Sebaik sahaja anda telah melakukannya – bangunan pusat akan dibuka untuk diterokai.

Di tingkat atas, anda akan menemui pelan tindakan untuk penapis biofuel maju, dan penembakan yang anda perlukan sedikit kemudian! Seterusnya, anda perlu menuju ke Balai Cerap.

Balai Cerap di Pulau Temperatur

Melengkapkan teka -teki Balai Cerap Temperance dan Mendapatkan Kunci Selene

Untuk sampai ke Balai Cerap, keluar dari kampung dan di sebelah kiri dan anda akan melihatnya ke kiri. Atau, jika anda berada di kemudahan penyelidikan Selene, pergi ke kanan menghadapinya. Menyeberangi pagar dan menuju ke arah itu – dan anda akan mendapati bahawa tanah tidak stabil. Alamak!

Buat jalan anda melalui air berais, mengeluarkan beberapa anglerfish di sepanjang jalan sehingga anda sampai ke tangga yang membawa anda ke dalam pemerhatian. Jadikan jalan ke atas, mengambil segala -galanya dan pastikan anda membuka pintu depan terkunci. Sekarang ini masa teka -teki.

Teka -teki Balai Cerap

Tidak banyak petunjuk di sini, tetapi penyelesaiannya lebih mudah daripada yang anda harapkan. Di tingkat atas, anda akan mendapat selamat dengan nota di sebelahnya, menyelesaikan teka -teki ini akan membuka kunci yang selamat dan memberi anda kunci Selene untuk masuk ke dalam reaktor. Terdapat panel di tengah -tengah bilik untuk melihat bintang -bintang, dan di dinding adalah beberapa poster konstelasi.

Kemasukan Teka -teki Temperance Page 36 Rakit

Sekiranya anda membuka jurnal anda, sebaik sahaja anda mengumpulkan nota – halaman 36 akan mempunyai beberapa simbol. Di dinding Balai Cerap, anda juga akan melihat poster dan nombor pada mereka. Sekiranya anda melihat dengan teliti – nombor pada poster adalah nombor yang sama dengan bintang -bintang di buruj.

Untuk mendapatkan kunci yang selamat, anda perlu mencari nilai berangka setiap konstelasi yang terdapat dalam jurnal anda. Gunakan panel di tengah -tengah bilik untuk mencari setiap satu, hitung bintang yang membuatnya dan selepas anda menemui semua 4 – anda mempunyai kombinasi yang selamat! Dengan kekunci selene dan blowtorch di tangan – membolehkan pergi ke kemudahan penyelidikan selene.

Kemudahan Penyelidikan Selene dan Kod ke Utopia

Menuju ke arah lampu bercahaya yang bagus di langit, dan mari kita menuju ke kemudahan penyelidikan Selene. Di sebelah kiri pintu, anda akan menggunakan Blowtorch untuk mengetuk ais, dan kemudian anda dapat menggunakan kunci untuk masuk ke dalam kemudahan itu. Apabila memasuki kemudahan, anda akan mendapati bahawa reaktor itu di luar talian kerana rod penyejukan hilang. Agak penting, betul?

Skrin rakit mengatakan untuk memasukkan rod penyejuk

Kemudahan penyelidikan dibanjiri radiasi, dan anda tidak akan bertahan tanpa perlindungan. Satu -satunya pintu terbuka untuk mula pergi ke Makmal 2 – Silkan saman radiasi di sebelah kanan pintu sebelum anda menuju ke bawah, dan ingat ketahanannya menundukkan sama ada anda berada dalam radiasi atau tidak! Pastikan anda kembali ke tempat yang kerap.

Makmal Temperance 2 teka -teki

Makmal 2 mempunyai 2 konsol dengan pad nombor pada mereka. Anda memerlukan 2 digit untuk masing -masing, dan untuk mengetahui nombor, lihat tanda dua huruf di sebelah kiri skrin. Masing -masing sepadan dengan sesuatu pada jadual unsur berkala, dan berat atom setiap elemen. Anda boleh google mereka, atau adil periksa poster di dinding untuk unsur -unsur di jadual berkala!

Masukkan berat atom pada setiap konsol dalam masa 30 saat, dan pintu besar bertentangan di mana anda masuk akan dibuka. Kepala terus ke kawasan baru tanpa radiasi, pastikan anda menjarah sepanjang jalan untuk Rod Kawalan Pertama.

Kepala ke hadapan dari sini, dan anda akan melihat pintu di sebelah kiri anda bersebelahan dengan lebih banyak saman radiasi. Makan dan minum dengan cepat sebelum anda menyaman semula, dan pergi ke bilik dan turun tangga. Anda akan menemui kawasan yang dipancarkan lain, dengan roda anda boleh masuk ke dalam. Sebaik sahaja anda mula menghidupkan roda, musuh akan bertelur. Anda tidak boleh memukul musuh -musuh ini dengan anak panah, jadi bersiaplah dengan senjata huru -hara anda.

Bug pelik dalam kesederhanaan rakit radiasi

Anda mesti memegang roda ini sehingga pintu dibuka sepenuhnya, dan selepas beberapa bug bertelur, mereka akan berhenti datang sehingga anda dapat menahannya sehingga pintu selesai. Menuju dan naik tangga ke yang tidak disinari adalah dengan Rod Kawalan Kedua.

Laser Temperance di Makmal

Seterusnya adalah pintu dengan panel kawalan yang tidak dapat anda gunakan. Lihat ke kanan dan anda akan melihat laser dengan beberapa cermin – menghidupkan laser dan memanipulasi sudut cermin untuk melantunnya dari cermin yang lain sehingga ia mencecah panel kawalan. Laser + Panel Kawalan = Pintu Terbuka! Pergi melalui dan naik tangga – sesuai lagi sebelum menuju ke makmal 1 untuk beberapa cermin dan laser lagi.

Sedikit teka -teki laser yang paling rumit di makmal 1 adalah cermin segitiga dua yang berputar pertama. Dengan pelbagai penyekat, anda perlu memukul kebanyakan cermin di dalam bilik.

Persediaan cermin pertama dan kedua dekat dengan ini untuk melantun laser dari cermin di sebelah cermin bergerak kedua:

Penempatan bilik cermin rakit untuk cermin 1 dan cermin 2

Persediaan yang ketiga dekat dengan ini:

Penempatan bilik cermin rakit untuk cermin 3 kesederhanaan

Persediaan final untuk melantun cermin di sebelahnya dan ke panel kawalan di sebelah kanan pintu.

Penempatan bilik cermin rakit untuk cermin 4 kesederhanaan

Dengan kawalan pintu goreng, dan pintu terbuka – kepala melalui dan ambil Rod Kawalan Ketiga di kotak di bilik sebelah. Tuju tangga untuk kembali ke bilik kawalan utama. Jatuhkan semua 3 batang kawalan ke dalam slot mereka, dan menampar tahap pada konsol. Malangnya ia tidak begitu mudah – tidak seperti mr. Spock dalam murka Khan, anda perlu melakukan ini secara manual.

. Anda mesti berputar roda pada semua 3 batang penyejuk sehingga mereka jatuh ke tempatnya, sambil melawan lebih banyak pepijat radiasi ini. Mereka hanya mengambil dua hits dengan kapak, tetapi mereka akan terus memijak apabila anda mendapat rod kawalan di tempatnya. Fokus pada batang kawalan sebaik mungkin – apabila mereka semua masuk, pepijat akan berhenti pemijahan.

Dengan semua batang kawalan di tempat, radiasi akan dibersihkan dan anda boleh menuju melalui pintu besar yang baru sahaja dibuka. Menuju ke ruang baru, dan ambil pelan peleburan elektrik di sebelahnya Kod ke Utopia. Di salah satu pod cryo, anda boleh melepaskan Shogo untuk mendapatkan watak baru yang boleh dibuka baru!

Catatan: Anda boleh kembali ke kapal anda sekarang, atau jika anda ingin beberapa rampasan tambahan – kembali ke kampung dan memasuki dua bunker yang tidak lagi disinari untuk mendapatkan banyak barang!

Dengan kesederhanaan, sekarang kita berada di pulau akhir permainan – Utopia!

Walkthrough Temperance Rakit

Walkthrough Temperance Rakit: Temperance dari jauh, dengan rasuk hijau menembusi awan

Anda akan memerlukan langkah -langkah kesemua rakit kami jika anda bergelut dengan persekitaran yang berais ini, kerana ia seperti pergi ke ekspedisi ke Antartika. Perkara pertama yang akan anda lihat adalah cerun yang besar dan berais, diikuti oleh banyak salji. Tetapi jangan risau; Anda tidak perlu meneroka kesederhanaan dengan berjalan kaki. Pulau ini dipenuhi dengan kereta salji yang sedia ada, diletakkan di dalam garaj kecil. Berhati -hati untuk beruang kutub!

Sekiranya anda memerlukan bantuan menyelesaikan teka-teki, atau jika anda hanya ingin menjimatkan masa, inilah langkah demi langkah langkah demi langkah, yang meliputi semua yang anda perlu tahu tentang mendapatkan bahagian permainan survival ini. Dari mendapatkan Blowtorch dan Kunci Selene, untuk membuka selamat dan melengkapkan teka -teki laser ke arah akhir, ini Walkthrough Temperance Raft mempunyai semua yang anda perlukan.

The Temperance mempunyai tiga tempat penting yang mesti dikunjungi untuk menyelesaikan cerita: Kampung Igloo, Balai Cerap Heather, dan Kemudahan Penyelidikan Selene. Selain itu, anda akan menemui beberapa menara radio kecil dan bunker.

Lebih baik memulakan ekspedisi anda dengan melayari dan berhenti di setiap menara radio untuk mengumpul kabel elektrik mereka (dua menara), kerana anda memerlukan mereka untuk menyelesaikan teka -teki desa igloo di kemudian hari. Selepas itu, anda boleh menuju ke kampung Igloo di pusat atau Balai Cerap Heather. Dalam perjalanan kesederhanaan ini, kita akan bermula dengan igloos.

Walkthrough Temperance Raft: Pemandangan yang dibangkitkan dari Igloos yang menyala untuk teka -teki

Temperance Bahagian Satu: Kampung Igloo

Anda memerlukan 11 kabel elektrik untuk menyelesaikan teka -teki igloo, yang diterjemahkan ke enam perhentian di menara radio. Sebaik sahaja anda memilikinya, pergi ke pintu masuk kampung Igloo dan sambungkan kabel pertama ke bangunan biru kecil yang mempunyai tanda ‘Bahaya: Elektrik’. Seret kabel elektrik ke kanan anda, sambungkan tiga igloos, kemudian menyeberangi jambatan ke kiri. Bawa kabel ke atas batu ke kanan, turun lagi ke salah satu igloos yang lebih kecil, dan akhirnya menghubungkan mereka ke igloo besar di tengah.

. Kampung ini penuh dengan rompakan, termasuk pelan pelindung biofuel yang maju, tetapi item yang paling penting ialah Blowtorch. Sekiranya anda berjalan naik tangga di igloo besar, ia berada di atas meja di sebelah kanan.

Temperance Bahagian Dua: Cara Mendapatkan Kunci Selene

Perhentian seterusnya adalah Balai Cerap Heather (bangunan besar yang kelihatan seperti R2-D2). Sekiranya anda mendekati bangunan ini, lantai yang dilindungi salji di hadapannya akan runtuh, tetapi ini adalah perkara yang baik, kerana ia akan membantu anda masuk ke dalam. Berenang melalui terowong yang penuh air sehingga anda sampai ke gua lain, kemudian naik tangga untuk memasuki bangunan. Di tingkat atas yang selamat memegang kunci Selene yang akan menjadi sangat penting, serta cetak biru utama yang maju.

Kami akan memberitahu anda penyelesaian di bawah, tetapi sekiranya anda lebih suka mencari sendiri, inilah cara menyelesaikan teka -teki kod selamat Temperance:

 • Ambil empat nota yang tersebar di sekitar Balai Cerap. Setiap nota mengandungi gambar (haiwan atau objek) dan nombor.
 • Gunakan skrin teleskop di tingkat atas untuk mencari buruj yang sepadan dengan lukisan pada nota, kemudian hitung bilangan bintang di setiap buruj.
 • Letakkan empat nombor dalam urutan yang sama dengan nota, dan anda telah menemui penyelesaian teka -teki kod selamat.

Sekiranya anda berada di sini untuk kod selamat, itu 5-9-6-4. Dengan kedua -dua Kunci Selene dan Blowtorch di dalam poket anda, sudah tiba masanya untuk melawat bangunan besar dengan rasuk laser hijau di atas: Kemudahan Penyelidikan Selene.

Walkthrough Temperance Raft: batang kawalan pada peti dengan cepat untuk mengambilnya

Temperance Bahagian Tiga: Kemudahan Penyelidikan Selene

Gunakan kekunci BlowTorch dan Selene untuk membuka bangunan, kemudian melengkapkan saman hazmat dari almari pakaian di tingkat bawah. Ini akan melindungi anda dari gas hijau, tetapi tidak terlalu lama – mengawasi pemasa pada skrin anda untuk melihat berapa lama anda telah pergi. Satu -satunya pintu yang tidak dikunci membawa kepada Makmal 2, jadi di sinilah kita menuju ke dulu.

Bahagian bawah adalah teka -teki komputer. Terdapat tiga komputer di dalam bilik yang masing-masing memerlukan kod dua angka. Anda boleh menemui kod -kod ini di poster di dinding, tetapi kami akan memberi anda penyelesaian di sini juga:

 • PM Komputer: 61
 • Komputer RB: 37
 • Komputer CL: 17

Teruskan dalam perjalanan dan pastikan anda mengambil batang kawalan pertama. Setelah turun tangga (berhati -hati untuk gas hijau, gunakan saman hazmat baru jika diperlukan), bunuh kumbang dan putar roda untuk membuka pintu berdekatan. Setelah mengambil batang kawalan kedua, anda perlu menyelesaikan teka -teki laser untuk memasuki makmal 1.

Walkthrough Temperance Rakit: Rajah yang menunjukkan cara menyelesaikan teka -teki laser

Penyelesaian teka -teki laser Temperance

Teka -teki laser pertama agak mudah: Crouch untuk mencapai kayu bedik yang berdekatan, kemudian mensasarkan laser di cermin di seberang. Ia akan memusnahkan kunci di pintu makmal 1. Ini akan membawa anda ke teka -teki laser yang kedua dan jauh lebih sukar. .

Ambil batang kawalan terakhir dan kembali ke bilik kawalan, di mana anda mesti memasukkan rod untuk mendapatkan akses ke bilik reaktor. Sekali di dalam, anda akan menemui tiga roda yang perlu dipusingkan ke kanan. Malangnya, bilik reaktor dipenuhi dengan kumbang, jadi anda perlu mengeluarkannya terlebih dahulu. Kembali ke lorong jika anda memerlukan saman hazmat baru.

Semua yang perlu dilakukan adalah berjalan di bawah terowong berais yang baru saja dibuka, dan mengambil nota dengan koordinat utopia, juga diliputi dalam panduan kod temperance kami. Anda juga akan menemui pelan peleburan elektrik dan watak tersembunyi; Shogo. Sekiranya anda suka membuka lebih banyak watak rakit sekarang, anda telah sampai ke akhir kesederhanaan, pastikan anda menyemak panduan kami. Sebagai alternatif, baca di rakit utopia kami untuk belajar bagaimana membuatnya melalui lokasi cerita yang akan datang.

Marloes Valentina Stella Salah satu penyumbang Pakar Pakar kami, Marloes telah dilindungi jika anda perlu membimbing permainan seperti Minecraft, Baldur’s Gate III, Genshin Impact, atau antara kami. Anda mungkin sudah melihat kata -kata Marloes di GamesRadar+ dan Game Rant.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.