Walkthrough | Dark Souls 3 Wiki, 12 Dark Souls 3 Tips and Tricks yang Baru dalam Siri | Pcgamesn

.

untuk . Sila lihat tahap yang disyorkan oleh lokasi untuk julat pembuatan jodoh yang dicadangkan. .

. .

Sila lihat halaman DLC untuk maklumat DLC.

Perkuburan Ash . . Di sinilah pemain akan mendapati diri mereka pada permulaan permainan, dihidupkan semula sebagai ‘tidak tercatat’, dan harus menghadapi Gundyr Iudex yang kuat sebagai ujian untuk membuktikan nilai mereka sebelum menuju ke Kuil Firelink dan dapat meneroka tanah -tanah di Lothric.

Maklumat umum

Perkuburan peta abu

Perkuburan peta abu

NPC di kawasan itu

Item

  • 5x Firebombs
  • 1x jiwa mayat yang sepi
  • Skala Titanit 1x (dari kadal kristal yang dahsyat)
  • 1x Titanite Shard
  • Pedang bergelung (dari Iudex Gundyr)

  • .

Klik di sini untuk pergi ke Walkthrough SpeedRun. .

Mendapatkan Kaki Anda Di Bawah Anda

. .

. . . .

Maju melalui tanah perkuburan

. . Sekiranya anda terus melewati air pancut, anda akan menemui selimut dengan selimut. Mengambil hak yang sukar dari mana lubang ini, anda akan melihat 2 lagi lubang. . Jiwa Pengembara 1x yang tidak diketahui boleh terletak di kawasan ini (cincin stoneplate speckled +1 juga boleh didapati di sini di ng +). . .

. . Cahaya api unggun untuk mencetuskan trofi/pencapaian enkindle dan pelajari rehat isyarat. . Di tepi, mesej akan memberitahu anda bagaimana untuk melompat. Melompat ke sini ke jurang kecil, anda boleh menemui titanite shard 1x. Sekiranya anda turun di luar akan ada lubang, anda boleh mendarat serangan lompat. Ia mempunyai peluang untuk menjatuhkan suara suci ulama. . Di hujung jalan, anda akan menemui pedang dan perisai berongga dan selimut selimut. .

Di dalam gerbang di hadapan, menghapuskan Crossbow Hollow dan masukkan halaman terbuka di mana anda akan melihat seorang pahlawan petrified. .

Perjuangan Boss: Iudex Gundyr

Buat jalan ke hadapan dan menuju ke langkah batu yang dibuka ke halaman di mana anda melihat patung angka dengan pedang yang tertanam di dadanya. . .

. .

Buka pintu berganda yang besar dan teruskan ke lokasi seterusnya, Firelink Shrine.

12 Dark Souls 3 Petua dan Trik yang Baru dalam Siri ini

. .

Veteran jiwa dengan mudah akan menetap di mekanik asas, tetapi terdapat banyak tweak dan penambahbaikan dalam Dark Souls III yang anda perlukan untuk menyesuaikan diri jika anda ingin mengelakkan perasaan seperti salah satu zombi yang malang yang anda bunuh pada permulaan permulaan permainan.

FromSoftware membuat salah satu RPG terbaik di PC – tetapi yang? Mengasah pitchforks anda dan cari tahu.

.

Melompat tanpa bergulir

Jiwa Gelap 3 Petua

. Mereka membuat setiap kali anda memutuskan untuk melompat ke atas beberapa jurang untuk mendapatkan beberapa item misteri yang bercahaya putih sebagai pengalaman yang menggembirakan, menghentikan hati, semata-mata kerana mereka merasa sangat terperinci.

Sebelum ini dalam Jiwa Gelap, lompatan akan diikuti secara automatik oleh roll, yang dengan cepat dapat menghidupkan keping kegembiraan ketika anda mendarat untuk melompat ke putus asa rambut ketika anda melancarkan langkan berikutnya.

.

Gunakan serangan berat yang baru

Jiwa Gelap 3 Petua

Serangan pecut dalam permainan Dark Souls sebelumnya terhad kepada serangan RB yang mudah. Sebagai alternatif, jika anda berasa petualang, anda boleh berlari, kemudian gulung dan lakukan serangan roll rb sebaliknya. .

Di samping.

Dan yang mengatakan Dark Souls bukan permainan berasaskan kombo?

Jiwa Gelap 3 Petua

. .

Terdapat banyak mata dalam Dark Souls III di mana jalan mungkin garpu, jadi pastikan untuk meneroka kedua -dua laluan langsung. Sekiranya ada bangunan untuk masuk, lihat apa yang ada di belakang dan di sekitar bangunan serta di dalamnya. .

. Anda mungkin baik dan berkuasa untuknya, memberi anda lebih banyak keyakinan dan kebebasan untuk meneroka setiap sudut untuk barang -barang yang mungkin anda rindukan sebelum ini (ia juga memuaskan sepenuhnya menguasai kawasan yang pernah anda perjuangkan).

Ketahui bagaimana kerja rongga sekarang

. Itu tidak sedikit pada tahap kemahiran anda, itu hanya ‘Jiwa Jiwa’. .

. Jika anda bercakap dengan Yoel di Firelink dan pilih pilihan ‘menarik keluar kekuatan benar’, anda mendapat sigil gelap, yang memberi anda tahap yang berlubang yang naik setiap kali anda mati. Di Tahap Hollowing 2, 6, 12 dan 16, anda boleh naik secara percuma dengan Yoel, sebelum akhirnya dia mati.

Untuk mengelakkan selanjutnya berlubang dan kelihatan seperti cenobite, anda perlu mencari jiwa penjaga api dan memberikannya kepada penjaga api di Firelink Shrine. Untuk menghilangkan lubang yang telah anda bina hingga ke tahap itu, anda perlu menggunakan batu pembersihan.

Seketika akses estus dari menu pilih cepat

Jiwa Gelap 3 Petua

Apabila anda berada di tengah-tengah pertempuran yang sengit dan mengambil beberapa kerosakan yang serius, kemudian menatal melalui menu pilihan cepat anda untuk mencari kelalang penyembuhan yang berharga anda boleh menjadi mimpi ngeri panik-serangan. Anda tahu ia adalah ikon emas, tetapi anda menatal begitu cepat sehingga anda dapat dengan mudah melangkauinya, dan perlu mengetuk menu pilihan cepat anda sebelum-oh lihat, anda sudah mati lagi ..

Satu helah kecil yang hebat untuk mengelakkan ini adalah meninggalkan kelalang Estus anda yang ditugaskan ke slot pertama dalam inventori cepat anda, maka ketika anda bermain, anda hanya perlu menahan ‘ke bawah’ pada d-pad selama satu saat untuk dengan serta-merta Pilihnya.

Jiwa Gelap 3 Petua

Serangan Berat Menggunakan butang RT selalu menjadi bahagian utama siri Dark Souls, walaupun jika anda seorang pemain keselamatan pertama seperti saya maka anda mungkin tidak menganggap output kerosakan mereka dibuat untuk membina perlahan mereka.

Dark Souls III telah membesarkan serangan berat dengan menjadikannya dikenakan bayaran, jadi semakin lama anda menahan RT semakin kuat serangan anda. Ini hebat sebagai alternatif untuk menundukkan musuh jika mereka belum melihat anda, kerana ia tidak memerlukan ketepatan yang banyak dan dapat menghilangkan hampir banyak kerosakan.

Atau, jika anda telah menilai jarak dengan betul, anda boleh menggunakan serangan ini untuk menjatuhkan musuh yang belum sampai kepada anda.

Dapatkan senjata jiwa bos awal dalam permainan

Jiwa Gelap 3 Petua

Senjata Soul Boss selalu menjadi teka -teki, dengan kedua -dua permainan Dark Souls sebelum ini mempunyai kaedah cryptic mereka sendiri untuk memalsukan mereka. Berbanding dengan Dark Souls I dan II, Dark Souls III membolehkan anda menukar jiwa bos ke senjata unik yang agak awal, jadi apabila anda mengalahkan bos, jangan menukarkan jiwanya menjadi lebih banyak jiwa lagi.

Mengalahkan Greatwood yang dikutuk di tempat penempatan undead menjadikan anda tanur transposing, yang boleh anda ambil kepada Tuhan Cinder, Ludleth of Courland, di Firelink Shrine (dia berada di takhta kedua dari kiri, walaupun sangat kecil dia mudah untuk terlepas).

Sebaik sahaja anda telah memberinya tanur, dia boleh menukar jiwa bos anda menjadi senjata dan barang yang unik dengan kos yang kecil. Lakukan ini bagus dan awal, dan anda akan mempunyai senjata yang kuat pada awal permainan, yang kelihatan hebat juga!

Lihat persekitaran anda semasa dalam inventori anda

Jiwa Gelap 3 Petua

Veteran Souls tidak perlu diingatkan bahawa tidak ada perkara seperti berhenti dalam siri ini, jadi jika anda mempunyai musim bunga bersih dalam inventori anda, maka anda lebih baik pastikan anda telah memperoleh kawasan terlebih dahulu.

Dalam Dark Souls III, musuh -musuh seolah -olah bersiar -siar lebih banyak, meronda halangan mereka dengan niat jahat, jadi ada lebih banyak risiko daripada sebelumnya bahawa anda akan dapat dikurangkan sambil memutuskan sepasang sarung tangan yang paling baik menangkap rupa yang anda berikan untuk.

Untuk mengelakkan ini, hanya tekan RS semasa dalam menu untuk membebaskan sebelah kanan skrin dan lihat watak dan persekitaran anda. Ini bukan hanya langkah berjaga -jaga keselamatan yang hebat, tetapi juga membolehkan anda melihat bagaimana anda melihat ketika mencuba pakaian yang berbeza – hebat jika anda sebahagian daripada mafia jiwa fesyen.

Ketahui Cara Menggunakan Seni Pertempuran

Ciri tempur baru yang paling ketara dalam Dark Souls III adalah Battle Arts, yang dengan senjata dan perisai tertentu membuka kunci serangan dan kebolehan baru yang menggunakan bar seperti fp (poin fokus) di antara bar kesihatan dan stamina anda.

Setiap senjata dilengkapi dengan kemahiran tersendiri. Ini mungkin serangan perisai yang akan memecahkan pengawal musuh, penggemar statistik dalam kes senjata ajaib tertentu, atau bahkan langkah cepat jika anda menggunakan pisau, tidak seperti cepat di darah di darah.

Kemahiran Senjata dicetuskan dengan menekan LT, tetapi anda perlu menggunakan senjata anda dengan kedua-dua tangan (bertukar-tukar antara satu dan dua tangan yang memegang dengan menekan ‘y’), telah dilengkapi di tangan kiri anda, atau mempunyai perisai yang dilengkapi itu Khususnya membolehkan anda menggunakan kemahiran senjata kanan anda dan bukannya menunggang.

Langkah -langkah ini hancurkan FP anda, yang boleh diisi menggunakan Ashen Estus Flasks (anda boleh menetapkan bilangan yang anda ingin bawa dengan bercakap dengan pandai besi Andre di Firelink Shrine).

Menguasai helah yang baru

Jiwa Gelap 3 Petua

Parrying adalah salah satu kraf yang lebih sukar untuk menguasai jiwa gelap, dan memerlukan masa yang luar biasa di pihak anda untuk mendapatkan hak dan meninggalkan musuh anda terdedah kepada serangan balas yang dahsyat. Tetapi pada masa ini sekurang -kurangnya, parrying dibuat sedikit lebih mudah oleh fakta bahawa anda boleh melaksanakannya dengan kembali kepada musuh.

Saya katakan ‘buat masa ini’, kerana tidak ada animasi khusus untuk menangkis ke belakang, menjadikannya kelihatan sedikit tidak sengaja atau mungkin seperti bug dalam permainan. Anda melakukannya menggunakan butang LT seperti yang anda lakukan dengan normal, walaupun tanpa perlu risau tentang menghadapi musuh anda.

Anda juga kini boleh menonjol lebih besar, raksasa yang lebih menacing daripada permainan jiwa sebelumnya. Oleh itu, jika anda merasa yakin, anda boleh menonjolkan perkara seperti kadal kristal untuk menyerang mereka, kemudian masuk untuk membunuh semasa mereka turun.

Jual sampah anda bila -bila masa yang anda mahukan

Jiwa Gelap 3 Petua

Jiwa Gelap selalu mempunyai hubungan yang pelik dengan organisasi sampah dan inventori (atau kekurangannya). Walaupun barang -barang yang anda bawa dalam inventori anda tetapi tidak memakai tidak boleh membebankan anda dan tidak membawa berat badan, mereka masih berjumlah banyak kekacauan.

Berbeza dengan permainan sebelumnya, anda boleh menjual barang -barang anda untuk jiwa sebaik sahaja anda menemui Kuil Firelink. Anda akan menemui Handmaid Kuil yang duduk di kerusi di koridor di luar ruang utama. Bercakap dengannya, dengarlah ramblingsnya, maka anda akan dapat menjual bit anda yang tidak berguna kepadanya, menjaga inventori anda bersih dan memperoleh beberapa jiwa dalam proses.

Selalu memakai perisai, apa pun

Jiwa Gelap 3 Petua

.

Setiap bahagian perisai menawarkan rintangan kerosakan asas yang sama, dengan perbezaan antara pelbagai jenis perisai yang datang akibat penyerapan kerosakan sekeping perisai yang diberikan (mogok, slash, tujahan, biasa, serta jenis sihir yang berbeza).

Oleh itu, jika anda melepaskan perisai hanya untuk menurunkan berat badan anda sehingga anda dapat melancarkan lebih baik, meletakkan sesuatu – apa -apa – lebih ringan di tempatnya. Ia akan banyak membantu.

Apa yang telah anda pelajari dalam perjalanan anda melalui lothric setakat ini yang mungkin menyelamatkan nyawa? Beritahu kami di bawah.

Robert Zak penulis bebas biasa yang meliputi permainan Skyrim, Fallout, dan Survival seperti Stalker. .

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. . Harga betul pada masa penerbitan.

9 Essential Dark Souls 3 Tips To Ketahui Sebelum Anda Bermain

Tidak ada yang mudah di dunia Dark Souls 3, dan walaupun meneroka dan bereksperimen akan membantu anda memikirkan pelbagai sistem yang membentuk permainan, pendekatan ini juga akan membawa anda ke banyak kematian dalam proses. Sangat mudah untuk rentetan penghapusan yang tidak dapat dielakkan untuk menjadi mengecewakan, dan di sinilah panduan ini masuk – menawarkan satu set petua dan trik untuk menetapkan anda di jalan yang betul ketika anda meneroka tanah perkuburan abu, dinding tinggi lothric dan seterusnya. Sama ada anda seorang veteran Dark Souls atau pendatang baru untuk siri ini, baca untuk nasihat berguna untuk membuat anda bangun dan berjalan dalam ansuran terkini.

1. Selamatkan jiwa anda

Apabila anda mengalahkan musuh, mereka kadang -kadang akan menjatuhkan barang -barang jiwa yang boleh digunakan untuk mendapatkan jiwa tambahan dengan mengaktifkannya dari inventori anda. Ini terdiri daripada 50 yang kurang dari jiwa yang pudar atau 200 untuk jiwa mayat yang sepi, kepada barang -barang besar yang memberikan beribu -ribu jiwa. Tidak seperti jiwa yang anda kumpulkan dari benar -benar mengalahkan musuh, barang -barang ini tinggal bersama anda apabila anda mati sehingga tidak ada cara untuk kehilangannya sehingga diaktifkan, jadi tunggu sehingga anda kembali ke Firelink Shrine dan bersedia untuk membelanjakannya sebelum menambahkannya ke kiraan jiwa anda. Sebaik sahaja anda mula mengalahkan bos, anda juga akan menerima barang -barang jiwa bos dari mereka, dan walaupun ini akan memberikan sejumlah besar jiwa, anda sepatutnya menyelamatkan mereka kerana anda kemudian akan membuka kunci pilihan untuk memperdagangkannya untuk senjata dan barang bos khas.

2. Memperuntukkan estus anda

Buat pertama kalinya dalam siri Dark Souls, watak anda kini mempunyai dua botol yang boleh digunakan untuk pemulihan – Flask Estus mengembalikan HP untuk kesihatan anda, dan Ashen Estus Flask yang baru mengembalikan FP untuk kemahiran dan mantra khas. The Ashen Estus Flask ditemui tepat pada permulaan permainan oleh Fountain, dan jika anda tidak mengambilnya maka anda tidak dapat memulihkan FP (duh) tetapi anda juga tidak akan dapat menaik taraf jenis kelalang , jadi pastikan anda memilikinya dalam inventori anda. Sebaik sahaja anda sampai. Di sini anda boleh menetapkan semula jumlah kegunaan botol anda antara Estus dan Ashen Estus, jadi anda boleh menyesuaikan peruntukan mereka untuk sesuai dengan gaya permainan anda. Sekiranya anda menjumpai mana -mana estus shards pada perjalanan anda, bawa mereka ke Andre dan pilih pilihan FLASK Estus untuk memberi anda penggunaan kelalang tambahan.

3. Dapatkan rangsangan awal

Menuju ke Kuil Firelink dan di luar di peringkat yang lebih tinggi, anda akan menemui menara terkunci yang hanya dapat diakses dengan membeli kunci menara dari Handmaid Kuil untuk 20,000 jiwa yang sejuk. Walau bagaimanapun, terdapat sedikit jalan pintas di kawasan ini yang boleh anda gunakan untuk mencapai bumbung kuil dan mencari barang berharga. Bertentangan dengan pintu masuk ke menara, berjalan di pokok kemudian melompat ke tebing atas bumbung – anda mungkin perlu mengurangkan nisbah berat badan anda di bawah 70% untuk membuat lompatan. Sekali di atas bumbung, ikuti mengikut arah jam sehingga anda dapati pembukaan yang membawa kepada kasau kemudian berhati -hati berjalan ke atas mereka untuk merebut item di atas – estus shard untuk memberi anda penggunaan kelalang tambahan. Sekarang pergi ke jauh, di sepanjang rafter bertentangan di mana anda masuk dan melebihi takhta terbesar, dan berhati -hati menyerang atau melancarkan ke dinding ilusi di hadapan untuk mendedahkan petikan rahsia. Berjalan ke hujung dan turun ke kawasan di bawah, di mana anda akan menemui dada yang mengandungi cincin ular perak yang covetous. Apabila dilengkapi, ini memberi anda lebih banyak jiwa untuk setiap musuh yang anda bunuh, membantu anda lebih cepat.

. Terus bergulir

Semasa pertempuran, anda boleh mengklik tongkat kanan untuk mengunci musuh di hadapan anda, dan menjilat tongkat kiri dan kanan untuk beralih antara musuh jika ada lebih dari satu. . Semua musuh mempunyai corak serangan standard, jadi bersabarlah dan belajar langkah mereka supaya anda dapat menilai apabila terbaik untuk menyerang. Apabila anda melakukan roll, anda mempunyai tempoh kebolehlaksanaan yang singkat semasa animasi, jadi amalkan teknik ini semasa pertempuran dan bekerja pada masa anda, kerana ini sangat berguna semasa pergaduhan bos. Perlu diingat bahawa jika nisbah berat badan anda (dipaparkan di bahagian atas kanan skrin peralatan) adalah di bawah 70% maka anda akan melancarkan lebih cepat dan lebih jauh, dan mana-mana senjata yang dilengkapi dalam slot 1-3 sama ada kiraan tangan ke arah berat ini – Tetapi barang yang dibawa dalam inventori anda tidak. Melengkapkan hanya senjata yang anda perlukan untuk mendapatkan nisbah ini dan anda akan menjadi lebih banyak.

5. Gunakan persekitaran

Anda tidak akan ragu -ragu menghadapi musuh yang jauh lebih kuat daripada yang anda dilengkapi untuk berurusan, dan membawa mereka dalam perjuangan lurus akan lebih kerap daripada tidak membawa kepada kematian anda yang cepat dan tidak bersuara. Adalah mungkin untuk menggunakan persekitaran untuk kelebihan anda dalam situasi ini, dan kadang -kadang mengelakkan pertarungan sepenuhnya. Sebaik sahaja anda menarik perhatian musuh yang dipersoalkan, simpan jarak anda dan memikat mereka ke tepi kejatuhan yang besar. Berdiri di antara mereka dan jurang, kemudian cuba untuk menyerang mereka ke arah anda sebelum melancarkan jalan pada detik terakhir. Sekiranya mereka belum turun, berikan mereka dengan cepat dan mereka harus terjun ke azab mereka. Sekiranya musuh menjatuhkan ganjaran atas kematian, anda harus menerima segera, atau kembali ke kawasan itu selepas berehat di api unggun untuk mencari item di mana watak itu sebelum ini melahirkan.

6. Cari penjelasan

Lihat skrin di atas? Terdapat banyak maklumat di sana, dan melainkan jika anda seorang tuan rumah gelap yang kembali, anda mungkin tidak tahu apa sebenarnya maksudnya. Jangan takut, kerana terdapat banyak pertolongan dalam permainan yang boleh anda panggil untuk mendapatkan penjelasan. Dalam peralatan, inventori atau skrin status, tekan prompt untuk bantuan kemudian pilih pilihan penjelasan. Sekarang anda boleh menggerakkan kursor ke atas pelbagai ikon, mendedahkan penerangan masing -masing untuk membantu menguraikan statistik anda.

7. Penyembuhan keajaiban

Dengan melawat Handmaid Shrine di FireLink Shrine, anda boleh membeli Talisman dan Keajaiban Bantuan Heal, kemudian melengkapkannya dengan pilihan mantra Attune di mana -mana api unggun. Anda memerlukan tahap kepercayaan minimum 10 untuk dapat menggunakan jimat, jadi dapatkan peningkatan yang relevan dari penjaga kebakaran untuk mencapai keperluan ini. Setelah bertemu, anda boleh melengkapkan jimat sebagai senjata kemudian mengaktifkannya untuk memulihkan sebahagian HP anda, kerana kos FP. ! Cari keseimbangan antara menggunakan salisman dan kelalang estus untuk mendapatkan hp maksimum antara terletak pada api api.

8. Jangan mempercayai dada

. Beri amaran walaupun – perkara tidak selalu apa yang mereka nampak, dan kadang -kadang mereka sebenarnya meniru mengambil bentuk dada untuk menipu anda. Ikuti standard Interac. Untuk melindungi diri anda dari nasib yang tidak bermaruah ini, pastikan anda memberikan dada mogok cepat dengan senjata anda sebelum cuba membukanya, dan bersiaplah untuk bertarung jika tiba -tiba tumbuh kaki dan datang selepas anda! Berhati -hati untuk hanya memukulnya sekalipun, sebagai beberapa serangan di dada sebenar boleh memusnahkannya bersama -sama dengan apa sahaja yang terkandung di dalamnya.

. Kemenangan berongga

Semasa anda membuat jalan di sekitar dinding tinggi lothric, anda akan menemui banyak tentera berongga, yang kebanyakannya hanya meratap dan menggigit gigi mereka, dan boleh dipilih untuk jiwa bonus tanpa masalah. . Sekiranya anda bertindak dengan cepat apabila anda melihat ini berlaku (atau tahu yang mana askar berongga menyerang dari lawatan sebelumnya) maka anda boleh menyerang mereka semasa transformasi dan mengalahkan raksasa sebelum ia terbentuk. .

Mencari lebih banyak bantuan? Kemudian lihat kami Panduan Bos Dark Souls 3 Untuk panduan bagaimana mengalahkan setiap musuh peringkat teratas.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.