Video Game Randomizer – Tropes TV, Laman Randomizer Permainan

Selamat datang ke laman web randomizer permainan

Dengan video lain, anda mungkin melihat bahawa perkara tidak kelihatan betul. Mungkin terdapat perbezaan halus dari permainan yang anda tahu, atau anda mungkin melihat sesuatu yang hampir kelihatan seperti tajuk yang sama sekali berbeza.

Randomizer permainan video

Randomizer adalah mod permainan, hack rom, dlc, atau mod yang menambah elemen rawak ke sistem permainan yang sebelum ini statik. Contohnya termasuk:

 • Menghancurkan lokasi barangan dan kebolehan yang diperlukan untuk memajukan permainan
 • Mengubah tahap pesanan atau susun atur dunia permainan
 • Menukar lokasi dan atribut musuh
 • Menukar keupayaan atau pertumbuhan statistik watak pemain
 • Perubahan grafik seperti tekstur menukar atau menggunakannya dalam kombinasi yang tidak dijangka

Randomizers boleh menghidupkan kehidupan segar ke dalam permainan lama dengan mengambil sesuatu yang biasa dan menyusun semula untuk mencipta pengalaman baru yang tidak pernah dilihat oleh pemain sebelum ini, atau peluang yang tidak pernah wujud dalam permainan vanila. Mereka juga boleh mengubah apa yang sebelum ini pengalaman linear menjadi sesuatu yang lebih terbuka, dengan membenarkan pemain mengambil laluan alternatif melalui permainan yang sebelumnya tidak mungkin.

Inti rawak adalah algoritma rawak, yang logiknya mesti ditanam dengan teliti untuk memastikan ia tidak menghasilkan situasi yang tidak dapat dielakkan atau permainan yang tidak diingini.

Randomizers sangat popular di kalangan SpeedRunners, di mana mereka menawarkan cabaran unik kepada pemain yang sudah biasa dengan permainan vanila. SpeedRunning Permainan rawak memerlukan pemain untuk menolak kebolehan mereka ke tahap yang lain – serta hafalan dan penguasaan mekanik permainan (“pelaksanaan”) yang sudah diperlukan dalam speedrun standard, mereka juga harus menjadi mahir di laluan yang tidak dikenali atau menyesuaikan permainan mereka dengan cepat.

Sememangnya, Speedrunners menjadi apa yang mereka, mereka juga akan menggunakan atau menyalahgunakan pengetahuan algoritma rawak itu sendiri untuk mendapatkan maklumat atau meramalkan masa depan. Walaupun mereka tidak tahu apa yang akan dilakukan oleh rawak, mereka tahu jenis perkara itu boleh lakukan, atau mungkin tahu apa batasannya.

Randomizers juga membolehkan jenis bangsa yang menarik, di mana semua pelari diberi biji rawak yang sama, tidak pernah dilihat dan ditugaskan untuk menemui cara yang paling berkesan untuk menyelesaikan permainan. Bangsa -bangsa ini dapat menarik berpuluh -puluh atau beratus -ratus pemain, dan mengetahui kecenderungan lawan seseorang dan menyesuaikan diri dengan mereka dapat menimbulkan metagame yang mantap.

Perkembangan yang berkaitan adalah mekanik “bingo”, di mana permainan itu sendiri tidak rawak, tetapi pemain sebaliknya diberikan kad bingo objektif dalam permainan rawak untuk menyelesaikan, memaksa mereka untuk mendekati permainan dengan cara yang berbeza daripada biasanya.

Bandingkan Genre Roguelike, di mana permainan sengaja dibina di sekitar enjin rawak untuk menyediakan pelbagai permainan dan unsur -unsur yang tidak dijangka.

Contoh dengan halaman mereka sendiri

 • Pautan ke masa lalu: Randomizer (termasuk rawak gabungan “SMZ3R” dengan Super Metroid)
 • Final Fantasy IV: Syarikat Percuma
 • Ocarina of Time: Randomizer
 • PK berebut!
 • Zelda Randomizer
 • Zelda 1 Randomizer

Contoh tanpa halaman mereka sendiri

Buka/tutup semua folder

 • Legenda Zelda: Kebangkitan Pautan: Link’s Awakening Dx Randomizer, atau Laxdr, mengocok lokasi kandungan dada, kerang, daun emas, kepingan jantung, dan pilihannya, Dungeon Keys. Ini mengakibatkan urutan perdagangan tidak lagi diperlukan untuk mengalahkan permainan. Terdapat segelintir perubahan kualiti hidup yang lain, seperti menghapuskan garis pencarian yang panjang yang sebaliknya diperlukan untuk membuka lokasi item.
 • DOOM mod Kad rasuah membuat pemain memilih dari set kad yang dipilih secara rawak pada permulaan setiap peringkat, masing-masing memberikan kesan yang mengubah permainan. Kad boleh mempunyai kesan mudah (Ex.: “Semua projektil bergerak lebih cepat”), yang rumit (“Satu raksasa dikutuk. Ia akan menyebabkan letupan nuklear ketika terbunuh.”), dan beberapa yang boleh menyebabkan peralihan genre (” tidak ada raksasa, tetapi revenantstalk khas anda.”)
 • Fabel bug mempunyai mod rawak pingat, yang diaktifkan dengan menamakan fail simpan anda “Misteri?” . Dalam mod ini, semua pingat berada di lokasi rawak dan mereka tidak akan diturunkan sehingga anda mengambilnya.
 • Pencetus Chrono:
  • Randomizer “Nightmare Abadi” cukup jinak dengan standard rawak. Ia mengosongkan watak, peralatan, musuh, dan statistik teknologi, inventori kedai, dan lokasi harta karun, serta palet warna watak pemain. Permainan ini masih mengikuti jalan yang agak linear; Dalam amalan, perubahan yang paling berkesan adalah peluang untuk mencari peralatan endgame lebih awal, meremehkan kesukaran permainan.
  • Randomizer “Jets of Time”, dalam gaya Final Fantasy 4: Perusahaan Percuma, memberikan akses pemain ke zaman pada permulaan permainan, menukar apa yang biasanya permainan yang agak linear ke dalam pemburu pemulung dunia terbuka. Pickup, rampasan, dan titisan musuh digerakkan secara lalai, dengan beberapa mod lain menjadi pilihan. Banyak aspek permainan yang diimbangi untuk menampung struktur rawak.
  • Final Fantasy v:
   • Gua purba – diilhamkan oleh mod nama yang sama dari Lufia II: Kebangkitan Sinistral, Permainan biasa hilang, digantikan dengan penjara bawah tanah roguelike merangkak ke bawah 100 tingkat kesukaran yang semakin meningkat (dan untuk mengelakkan pengisaran tahap, versi SNES menyekat pemain oleh pemasa di semua lantai bukan bos, dan lantai bos mempunyai bilangan pertemuan yang terhad ); Item, peralatan, pekerjaan, dan mantra semuanya tersembunyi di dada yang tersebar di lantai ini. Kedua -dua versi SNES dan Rerelease GBA mempunyai mod gua purba; Walau bagaimanapun, yang terakhir dibina di atas mod lain yang mengimbangi pekerjaan untuk menjadikan semuanya lebih berdaya maju sehingga ingatlah ketika bermain.
   • Hari Kerjaya – Randomizer Dunia Terbuka yang mengetuk bos antara lokasi dan matlamat pemain menjadi mengumpul empat tablet untuk membuka jalan ke kekosongan untuk melawan neo -exdeath.
   • Grand Cross A randomizer yang dibuat oleh Abyssonym yang pernah produktif yang membolehkan tahap penyesuaian yang tidak masuk akal.
   • Versi GBA tidak mempunyai satu, tetapi dua Randomizers, pautan yang dikumpulkan di sini.
   • Randomizer “Beyond Chaos” Randomizer Shuffles Treasure Locations, Parti dan Enemy Stats, Palet, Sprite, dan Seolah -olah Hampir Semua Yang Lain. Seperti namanya, ia cenderung memberikan hasil yang agak huru -hara walaupun oleh piawaian rawak; Penulis mod mengatakan bahawa ia bertujuan untuk bermain kasual lebih daripada perlumbaan yang kompetitif.
   • Randomizer “World Collide” memberikan pemain dua anggota parti rawak dan kapal udara pada permulaan permainan serta keupayaan untuk bertukar secara bebas di antara dunia keseimbangan dan dunia kehancuran (sesuatu yang mustahil tanpa gangguan dalam permainan vanila ). Lokasi watak, item, dan esper adalah rawak, dan musuh diperkatakan kepada parti, yang bermaksud permainan meminjamkan dirinya ke tahap rendah. Ia ditujukan kepada pemandangan perlumbaan yang kompetitif, dan pelayan Discord Rasmi Mod mempunyai bahagian perlumbaan yang berdedikasi.
   • Hati Kerajaan mempunyai rawak untuk HD 1.5+2.5 Siaran PC Remix. Ia merebak statistik senjata, cek item, lokasi Dalmatian, bos, titisan musuh, dan sebagainya. Keadaan menang adalah untuk mencari semua barang yang diperlukan untuk melengkapkan dua hari Destiny Islands, yang bertaburan di seluruh dunia permainan. Semasa mencari segala -galanya, anda menghidupkan barang -barang ke Kairi pada kedua -dua hari dan bukannya malam terakhir seperti dalam permainan asal, anda meneruskan ke taktik bos terakhir.
   • Kingdom Hearts II:
    • Pelepasan PS2 yang asal mempunyai rawak untuk versi Mix+ Final yang mengikat barang-barang dalam dada, cutscenes, dan level-up, sama seperti rawak lain. Keadaan menang adalah mencari tiga bukti dan kemudian mengalahkan Xemnas. Walau bagaimanapun, ia juga mengocok bos, yang bermaksud bahawa di kawasan peringkat rendah, tiada apa yang menghentikan pelari daripada menghadapi organisasi data XIII ahli. The Randomizer masih di Alpha, kerana bos -bos shuffling di sekitar dapat memecahkan permainan, tetapi ini perlahan -lahan diperbaiki.
    • Versi PC mempunyai rawak untuk HD 1.5+2.5 remix yang dibundel dengan alat modding yang mempunyai ciri yang sama seperti versi PS2 di atas, dengan keadaan kemenangan yang sama.
    • Axiom Verge menerima rawak sebagai mod pihak ketiga. Tahun selepas dibebaskan, rawak rasmi ditambah, memberi pilihan untuk perkembangan vanila, perkembangan speedrun dan perkembangan% rendah.
    • Darah berdarah: Ritual malam Mendapat mod rawak terbina dalam sebagai DLC selepas pelancaran percuma, sebagai pengganti mod Roguelike yang asalnya ditawarkan di Kickstarter kempen. Walaupun susun atur istana tetap sama, shard jatuh (termasuk shard perkembangan) dan penempatan item (termasuk item utama) secara rawak digerakkan antara musuh dan dada. Shards Progression Shards dan Item Utama boleh membuat anda mengambil laluan yang sangat berbeza melalui istana untuk mencapai bos akhir.
    • Pembuatan semula La-Mulana, dan La-Mulana 2, Masing -masing mempunyai rawak, bermula dengan shuffle item standard dan pergi ke pintu masuk, membeli, dan kadang -kadang bahkan bos rawak. serta senjata mana yang bermula dengan. Syukurlah untuk kualiti hidup, Lemeza atau Lumisa boleh bermula dengan beberapa item seperti Grail, Mirai.exe, dan texttrax (berguna untuk merakam apa yang ada di setiap kedai).
    • Knight Hollow Mempunyai mod yang membolehkan kebanyakan item dalam permainan akan digerakkan dengan setiap lain, serta pelbagai rawak peta yang dapat mengubah lokasi setiap bilik dalam permainan. Terdapat juga pelbagai pilihan lain seperti keupayaan untuk merebus kemahiran Knight sudah bermula dengan permainan vanila seperti berenang dan fokus, dan pilihan untuk membolehkan atau melumpuhkan pelbagai langkau daripada diperlukan. Addons for the Randizizer juga wujud untuk menambah lebih banyak bahagian permainan seperti tuas, entri jurnal, dan dinding pecah ke kolam item.
    • Super Metroid mempunyai rawak yang berfungsi seperti yang diharapkan, mengalir lokasi pelbagai item yang akan dikumpulkan. Ia juga termasuk pilihan untuk pengguna memilih trik gangguan (jika ada) boleh dipertimbangkan dengan penempatan item.
    • Fusion Metroid Mempunyai satu yang menghampiri pelepasan penuh. Memandangkan sifat linear vanila Fusion Metroid Selalu akan ada risiko mengunci diri anda jika anda tidak berhati-hati. Pada masa penulisan masih ada peluang yang munasabah untuk menemui biji yang tiada tandingan tetapi satu-satunya keperluan untuk mengalahkan permainan adalah untuk mencapai titik yang Samus dapat membuka kunci keselamatan tahap 4, mengalahkan SA-X, dan menetapkan stesen di sebuah kursus kemalangan dengan SR388 sebelum melarikan diri dari BSL. Permainan ini memberitahu anda bahawa anda hanya memerlukan tiga item tertentu, tetapi realiti anda memerlukan peluru berpandu, bola morph, bom, balok caj, penggalak kelajuan, balok plasma, saman graviti, dan sama ada lompatan ruang atau kasut hi-jump sehingga samus Boleh membuka kunci, melarikan diri dari perut sektor 4, sampai ke bilik kawalan di dek utama, dan sebenarnya merosakkan SA-X. Ciri yang unik ialah pemaju menambah balok ais, biasanya hanya tersedia dalam enam puluh saat terakhir permainan, ke dalam kolam item dengan fungsi penuh yang diharapkan dari permainan sebelumnya dalam siri ini. Rasuk individu juga diberikan tingkah laku mereka yang berdiri sendiri Super Metroid.
    • Dalam 1 tidak rasmi.2 kemas kini ke Pembuatan semula Metroid 2 yang lain, melengkapkan permainan dalam masa kurang dari empat jam membuka kunci permainan rawak+, yang mengosongkan lokasi semua peningkatan utama (contohnya, anda mungkin mendapat kasut lompat tinggi seawal Kuil Emas, tetapi perlu menunggu sehingga menara untuk mendapatkan pertuduhan Rasuk). Lava bermula pada tahap di bawah pusat pengedaran, membolehkan anda meneroka segala -galanya hingga ke tahap itu dalam apa jua pesanan yang anda inginkan, walaupun anda perlu mengalahkan semua metroid di kawasan tersebut sebelum anda dapat pergi lebih jauh. Beberapa pengubahsuaian kecil dibuat ke tahap supaya anda tidak dapat terperangkap tanpa cara untuk maju. Terdapat juga pilihan yang membolehkan anda mengosongkan hanya pengembangan item biasa atau mengosongkan pengembangan item dengan peningkatan utama.
    • Celeste mempunyai mod yang mewujudkan tahap rawak dari mana -mana bilik dalam 9 bab dan semua sisi B dan C. Sebelum bermain, pemain boleh memilih bab mana untuk memilih tahap dari. Di samping itu, terdapat beberapa tetapan tambahan, termasuk satu yang menyebarkan permata di sekitar labirin yang dijana secara rawak bahawa pemain harus menavigasi dan mengumpul.
     • Celeste juga mempunyai mod lain yang menyediakan variasi untuk membakar permainan termasuk mengawal kawalan, menetapkan seluruh bilik di bawah air, dan banyak lagi. Tetapan dalam mod ini membolehkan ini juga rawak, dengan tetapan yang melumpuhkan atau membolehkan mana -mana varian ini dimasukkan atau dikecualikan. Dan tentu saja, ini berfungsi dengan rawak tahap, jadi menggunakan kedua -duanya dapat menjamin kekacauan.
     • Setiap watak bermula dengan semua peningkatan, dan watak -watak yang biasanya tidak boleh mendapatkan peningkatan tersebut (seperti melodi mistik untuk watak multiplayer dan Eggman tanpa mecha) menerima mereka untuk menjadikan hidup lebih mudah untuk anda.
     • Pesanan tahap rawak, dan tidak lagi terikat dengan wira atau cerita gelap. Misi yang harus anda lakukan juga rawak, jadi anda mungkin perlu mencari chao yang hilang atau mengumpul 100 cincin dalam kisah utama.
     • Watak -watak yang anda gunakan, dan yang anda perjuangkan dalam pertempuran watak pemain, sama sekali berbeza dengan permainan biasa, dan memasukkan setiap watak multiplayer, jadi anda mungkin akan bermain melalui City Escape sebagai Chaos Zero atau Death Chamber sebagai Eggman di luarnya Mecha (walaupun setiap peringkat akan menerima suntingan untuk memudahkannya jika tahap itu adalah jenis watak yang berbeza). Terdapat juga swap model untuk watak -watak yang boleh dimainkan, seperti 2020 filem Sonic over Sonic, Gemerl over Metal Sonic, Shade over Tikal, dan Wario over Knuckles, dan beberapa watak, seperti Amy dan Rouge, mempunyai pakaian alternatif. Omochao juga mempunyai palet merah dan hitam baru.
     • Model dan statistik kart rawak.
     • Pesanan cutscene juga rawak, menghapuskan sebarang persamaan cerita biasa dengan cara yang lucu.
     • Baris dialog kedua -duanya semasa permainan dan cutscenes ditukar dengan baris lain dari permainan ini (dan, jika diaktifkan dengan betul, garis dari Pengembaraan DX) kerana ia lucu.
     • Muzik rawak baik dalam cutscenes dan permainan, untuk kesan lucu.
     • Pengikatan Ishak:
      • Mod Item Tanpa Had, yang telah wujud sejak modding permainan adalah satu perkara tetapi mendapat yang paling popular selepas pembebasan alat modding berdedikasi di Afterbirth+. Ia menambah beribu -ribu item yang dihasilkan secara prosedur ke setiap kolam. Pasti cara yang menarik untuk menggegarkan larian anda.
      • Eden adalah watak yang ditambah dalam Kelahiran semula yang membolehkan anda bermain rawak ringan. Mereka bermula dengan item pasif dan aktif secara rawak serta statistik rawak, memberi anda pengalaman yang berbeza setiap kali anda memulakan larian dengan mereka. Untuk mengelakkan penekanan semula, bermain sebagai Eden memerlukan token Eden, yang diperoleh dari bos permainan lewat.
      • Pertobatan mengambil langkah lebih jauh dengan item tmtrainer. Ia menggantikan setiap item untuk selebihnya dengan item “Glitch” yang kelihatan seperti kekacauan pelbagai sprite, mempunyai rentetan aksara untuk nama, dan memberikan beberapa kesan rawak kepada pencetus rawak. Perkara boleh menjadi rosak. Atau hanya membunuh anda dengan serta -merta. Semuanya rawak. Padam yang sesuai dengan cabaran ini telah anda mulakan dengan tmtrainer. Juga, mengalahkan salah satu bos terakhir sebagai Eden yang tercemar membuka “data yang rosak”, yang secara kekal menambah peluang kecil untuk menjana barang -barang glitch walaupun tanpa tmtrainer.
      • Patch 1.5 dari Stardew Valley Menambah pilihan permainan lanjutan kepada, antara lain, rawak permintaan di berkas pusat komuniti, yang merupakan ukuran utama kemajuan dalam permainan.
      • Hitman 2: Mod yang agak mudah rawak ejen 47 inventori permulaan, dengan setiap item terikat dengan kategorinya (e.g. Pistol hanya boleh digantikan oleh pistol lain, bahan peledak oleh bahan peledak lain, dll.). Lokasi item dalam tahap juga rawak, seperti inventori pengawal, dengan hasil yang huru -hara. Pengawal jauh lebih mematikan kepada ejen 47- Terdapat lebih banyak senjata yang akan berkesan ohko dia daripada yang tidak akan – dan bahkan kepada diri mereka sendiri (AI cukup buruk untuk mengendalikan bahan letupan dengan selamat).
      • Tamadun 6 Dilancarkan mod permainan “Tech and Civic Shuffle” pada bulan Ogos 2020, yang merebus pokok teknologi dan pokok sivik apabila diaktifkan. Teknologi dan sivik dalam setiap era permainan digerakkan, susun atur pokok berubah, dan teknologi dan sivik yang tidak diketahui tersembunyi.
      • Lambang api: Beberapa mod yang paling terkenal sepenuhnya secara rawak kelas, statistik, kadar pertumbuhan, item, dan gabungan masa unit. Ramai rawak awal menggunakan permainan GBA kerana mereka sangat mudah untuk program tetapi kemudian rawak juga wujud untuk permainan yang lebih kompleks seperti nasib dan tiga rumah. Oleh kerana rawak yang mempengaruhi unit tetapi tidak menjejaskan suara yang bertindak, ia sering membawa kepada adegan lucu seperti watak -watak yang mempunyai suara yang tidak sesuai dengan mereka seperti Mercedes dengan suara Death Knight.
      • FTL: lebih cepat daripada cahaya: Walaupun permainan itu sendiri sudah sangat rawak, bos terakhir selalu sama, menyalurkan pemain menjadi salah satu daripada segelintir binaan yang optimum dalam mana -mana larian yang diberikan. Dengan mod randomizer utama, susun atur dan kemampuan perdana pemberontak adalah rawak. Pemain diberi gambaran luas mengenai reka bentuk rawak pada permulaan setiap larian, menggalakkan mereka untuk membina kapal mereka untuk mengatasinya jika mungkin.
      • Xcom: Musuh Tidak Diketahui: DLC “Gelombang Kedua” Percuma Memberi Pilihan untuk Mengawasi Beberapa Elemen yang Statik dalam Permainan Asas, seperti Nilai Kerosakan Senjata, Tahap Pembiayaan yang disediakan oleh negara -negara Majlis, dan Statistik Askar. Pilihan rolet latihan merebak ke kebolehan kelas yang paling, yang membolehkan kombinasi tidak mungkin dalam permainan asas.
      • Pelabuhan Nintendo 64 Residen Evil 2 Pilihan pilihan rawak yang boleh dibuka, walaupun terhad kepada penempatan item yang rawak. Walau bagaimanapun, ia pasti menjelang waktunya, kerana bertahun -tahun kemudian mod rawak untuk kebanyakan permainan dalam siri ini muncul. Ini termasuk Residen Evil 2 sendiri (untuk port PC Sourcenext 2006). Randomizer untuk laluan Claire A/Leon B membolehkan pemain bukan hanya rawak item, tetapi penempatan musuh, yang bermaksud seawal skrin pertama permainan anda boleh mempunyai tentera Encik. X tiran yang datang kepada anda. Garis suara juga boleh rawak, semata -mata untuk bersenang -senang.
      • Fallout: New Vegas: Mod nvrng merebus banyak aspek permainan, termasuk memulakan atribut khas, kandungan kontena dan rampasan musuh, model watak dan saiz, cuaca, dan Lompat ketinggian. Keluk kuasa tidak wujud, dan suasana permainan yang sudah agak aneh itu diperbesar menjadi ekstrem yang menggelikan apabila anda mendapati diri anda menghadapi ganger serbuk tinggi tiga kaki bersenjata dengan seorang lelaki gemuk.
      • Ultima IV: Randomizer peta ultima IV mengubah susun atur Britannia, sambil mengemas kini dialog orang yang memberitahu anda koordinat sextant khusus untuk perkara. Walaupun kita berada di sana, ia juga membolehkan pilihan seperti serangan pepenjuru dan beberapa bugfixes.

      Selamat datang ke laman web randomizer permainan

      Selamat datang ke laman web kami. Kami melakukan laman web ini kerana kami dapati dunia rawak permainan yang hebat, dan kami ingin menggalakkannya dan penciptanya sebanyak mungkin, jadi kami cuba mencari semua ramdomizers yang wujud dan menjadikannya tersedia untuk orang yang sederhana dan cara teratur. Di bawah ini kami menyampaikan senarai rawak yang paling terkini di internet, jangan ragu untuk menghantar e -mel kepada saya ([email protected]) untuk menyumbang dengan menambahkan permainan dan tangkapan skrin ke mana -mana rawak yang telah anda mainkan. atau tunjukkan kepada kami rawak baru yang kami tidak disenaraikan di sini.

      Terima kasih kepada pencipta rawak yang luar biasa ini, kerana memberi kegemaran zaman kanak -kanak kita kehidupan baru, ini adalah kesyukuran kita.

      Ikhlas: Kaltenborn & Xaelm.

      Sila sertai komuniti Discord. Kami menganjurkan kaum, maraton, membincangkan pembangunan dan banyak lagi, semua orang dijemput 🙂

      Ikuti saluran rawak kami di Twitch!!

      F.A.Q.

      Apa itu rawak .

      “Randomizer adalah perisian yang mengambil permainan dan menyusun semula segala -galanya di dalamnya, semuanya secara rawak. Musuh dan lokasi item boleh digerakkan, kebolehan pemain dan musuh boleh diubah, tahap dapat disusun semula, antara lain, bahkan kesan gila. Ini mewujudkan pengalaman baru dan tidak pernah dilihat setiap kali anda bermain.”Paratroopa

      Permainan Randomizers 101

      Di sini, kita akan menumpukan perhatian mod randomizer permainan dan mereka yang Pilih permainan secara rawak untuk anda. Apa perubahan yang mereka buat dengan cara anda bermain dan keseronokan yang anda akan dapatkan?

      Mengapa rawak permainan digunakan?

      Randomizers permainan membantu membuat pengalaman permainan lebih banyak buka dan unik, dari permainan pengembaraan ke permainan robot dan segala -galanya di antara.

      Daripada mengikuti jalan linear melalui peta, anda digalakkan untuk meneroka pelbagai bahagian permainan dan melakukan perkara yang tidak pernah disertakan.

      Mereka boleh membuat permainan lebih mencabar, walaupun ia adalah permainan yang anda telah selesai sebelumnya.

      Anda perlu berfikir di kaki anda jika senjata terbaik yang anda perlukan telah diletakkan di tempat lain atau jika musuh muncul dari mana -mana apabila anda tidak mengharapkannya.

      Permainan survival sebagai pvp

      Anda boleh menikmati permainan kegemaran lebih lama dengan cara ini juga, kerana ia mungkin merasakan versi yang sama sekali baru.

      Tidak menafikan keseronokan melihat permainan yang anda kenal tetapi yang kini dibentangkan dengan cara yang sangat berbeza. Ia mungkin memberi anda alasan untuk mula bermain permainan yang tidak anda mainkan selama bertahun -tahun.

      Taip 1 – Lihat mod rawak permainan

      Perkara pertama yang perlu dilihat di mana -mana senarai rawak permainan adalah bagaimana ia memberi anda cara untuk membuat permainan tertentu sepenuhnya berbeza. Ini adalah mod yang mengubah cara permainan dimainkan, mengubahnya menjadi sesuatu yang baru walaupun untuk pemain yang berpengalaman.

      Randomizer permainan semacam ini hanya berfungsi pada tajuk yang dipilih. Ini mungkin bermakna musuh diletakkan di lokasi yang berbeza, atau ia dapat mengubah tempat di mana anda akan menemui barang berharga seperti senjata dan makanan.

      Anda boleh menemui kemahiran dan kuasa yang berbeza, menambah lokasi baru, atau susun atur peta mungkin sama sekali berbeza. Mungkin bilik yang biasa akan membawa anda ke suatu tempat yang sama sekali berbeza.

      Surviving Survival Games

      Anda boleh memilih dari banyak mod rawak permainan yang berbeza yang tersedia untuk permainan video yang paling popular. Ini bermaksud bahawa anda mungkin dapati beberapa cara untuk mengubah permainan kegemaran anda untuk memberikan rupa dan rasa yang benar -benar baru.

      Sebilangan perubahan ini mungkin menjadikan permainan lebih mudah, sementara yang lain mengubahnya menjadi sesuatu yang sukar walaupun anda menganggap diri anda pakar dalam permainan asas.

      Anda mungkin melihat bahawa beberapa perkara telah berubah, atau mungkin bahawa segala -galanya telah diubah dari permainan yang anda tahu dan suka.

      Sekiranya anda menikmati permainan yang popular, ada peluang yang sangat baik bahawa anda dapat mencari rawak permainan untuk menyegarkannya. Cuba beberapa pilihan dan lihat mana yang sesuai dengan anda.

      Type 2 – Game Randomizers yang memilih permainan rawak untuk anda

      Cara seterusnya untuk mengasah pengalaman permainan anda melibatkan jenis rawak permainan yang berbeza. Dalam kes ini, anda memasuki tapak rawak dan diarahkan ke arah permainan yang telah dipilih dengan cara yang benar -benar sewenang -wenangnya seperti dengan berputar roda.

      Ini adalah pilihan yang baik jika anda tidak pasti tajuk apa yang anda mahu mainkan sekarang. Mungkin anda mempunyai banyak permainan yang anda suka dan tidak dapat memutuskan mana yang akan dimainkan. Atau mungkin anda baru ke dunia permainan dan ingin mengetahui tentang beberapa tajuk yang mungkin anda ingin cuba.

      Tidak mungkin anda dilanggar oleh setiap versi yang anda dapati dengan cara ini. Walau bagaimanapun, terdapat juga peluang yang sangat baik bahawa anda dapati beberapa cara baru yang hebat untuk bermain dengan membiarkan rawak melakukan kerja bagi pihak anda.

      Siapa yang boleh menggunakan rawak?

      Sesiapa sahaja boleh menjalankan proses mudah mencari dan menambah rawak permainan. Yang perlu anda lakukan ialah mencari senarai rawak permainan pada permainan yang anda minati.

      Anda mungkin akan mendapat lebih banyak mod ini jika anda banyak bermain permainan dan memahaminya sepenuhnya. Dengan cara ini, anda akan menghargai perubahan dan bagaimana mereka mengubah permainan.

      MMOS Nikmat Tempoh Bermain, sementara FPSS cenderung bertahan kurang dari setengah jam

      Setelah mengatakannya, tidak ada yang menghalang anda daripada mencuba pendekatan rawak pada tajuk yang baru -baru ini anda mula bermain. Anda mungkin mendapati bahawa anda menikmati pengalaman yang lebih baik daripada yang asal.

      Rawak Permainan popular di kalangan Speedrunners, kerana ia memaksa mereka untuk menyesuaikan diri dengan keadaan yang berbeza dan mencari cara terbaik untuk merancang laluan baru dan memenuhi cabaran baru di hadapan mereka.

      Tetapi sesiapa yang suka bermain permainan boleh menambah rawak permainan untuk mengosongkan perkara di sekitar.

      Cara mencari rawak permainan yang betul

      Anda boleh dengan mudah mencari idea baru dengan melihat tajuk pada video Twitch dan YouTube. Banyak masa, anda akan melihat mereka dilabelkan sebagai versi rawak permainan dan akan memberitahu anda permainan rawak yang digunakan untuk menghasilkan versi yang anda tonton.

      Dengan video lain, anda mungkin melihat bahawa perkara tidak kelihatan betul. Mungkin terdapat perbezaan halus dari permainan yang anda tahu, atau anda mungkin melihat sesuatu yang hampir kelihatan seperti tajuk yang sama sekali berbeza.

      Jika anda melihat versi rawak tetapi tidak tahu alat apa yang telah digunakan untuk mencapai perubahan, jangan putus asa. Anda kini boleh mencari rawak yang berbeza pada permainan itu dengan mencari senarai rawak permainan yang menyertakannya, dan lihat mana yang kelihatan telah digunakan.

      Perlu mencuba beberapa versi permainan kegemaran anda, kerana mereka masing -masing menambah sesuatu yang berbeza dengan pengalaman keseluruhan. Anda harus mencari sesuatu yang menarik kepada anda melalui proses percubaan dan kesilapan dan dengan melihat apa yang dikatakan pemain lain dalam ulasan mereka.