Valve sedang mengusahakan permainan rahsia baru, dan kedengarannya seperti Portal 3 | Pcgamesn, apa yang diharapkan dari injap (dan stim) pada tahun 2023

Apa yang diharapkan dari Valve (dan Steam) pada tahun 2023

Bercakap dengan Famitsu, “Salib Valve” Greg Coomer berkata, melalui terjemahan, bahawa syarikat itu mempunyai “banyak permainan dalam pembangunan” dan “akan terus melepaskan permainan.”Dia meneruskan:

Injap mengusahakan permainan rahsia baru, dan kedengarannya seperti Portal 3

Dengan Counter -Strike 2 dalam perjalanannya, Valve nampaknya mempunyai permainan baru dalam karya, berpotensi portal 3, meninggalkan 4 mati 3 atau – mungkin, mungkin – separuh hayat 3.

Injap mengusahakan permainan rahsia yang baru, dan kedengarannya seperti Portal 3: Robot Kecil dengan Cahaya Biru, Wheatley dari Portal Valve 2

Diterbitkan: 31 Mac, 2023

Sekarang Counter-Strike 2 sedang dalam perjalanan, secara semulajadi, imaginasi kita berpaling kepada apa yang ada dalam injap dalam kerja-kerja-dan mungkin, mungkin, menjadi portal 3. Sudah 12 tahun sejak ansuran penuh terakhir permainan FPS yang didorong oleh teka-teki, tetapi berdasarkan petunjuk dari beberapa pekerja injap, studio ini mengusahakan projek rahsia yang baru, yang sangat portal. Atau ia boleh ditinggalkan 4 mati 3, atau mungkin, akhirnya, separuh hayat mitos 3. Atau mungkin neon prime. Ini misteri, tetapi rumah yang dibina stim pastinya sesuai dengan sesuatu.

Boyang Zhu adalah seorang artis yang kini bekerja untuk Valve yang profil LinkedIn mengatakan bahawa mereka sedang bekerja pada “tajuk yang tidak diumumkan.”Itu sendiri tidak banyak yang perlu diteruskan, tetapi menggabungkannya dengan profil Michael Anderson, pereka tahap di Gravity Well, yang dilaporkan berlepas Valve awal tahun ini. Di bawah pengalaman injap mereka, mereka menggambarkan sesuatu yang “tidak pernah dilihat sebelum” yang terdengar seperti itu mempunyai banyak persamaan dengan portal.

“Mencipta pelbagai prototaip dengan pasukan saya memberi tumpuan kepada permainan yang tidak pernah dilihat, yang tidak pernah dilihat sebelum ini untuk projek yang tidak diumumkan,” kata Anderson. “Dibangunkan AI, mekanik pemain, dan teka -teki dari awal.”Anda dapat melihat klip dari LinkedIn Anderson di bawah:

Injap mengusahakan permainan rahsia baru, dan kedengarannya seperti Portal 3: Profil LinkedIn untuk pekerja injap yang mungkin memberi petunjuk di Portal 3

Secara semulajadi, permainan separuh hayat juga terkenal dengan teka-teki fizik dan persekitaran mereka, jadi mungkin-tidak, ia benar-benar boleh; Marilah kita bermimpi-bahawa separuh hayat baru ada dalam karya. Atau boleh menjadi portal 3. Atau ia boleh menjadi Neon Prime, penembak orang ketiga Valve yang nampaknya dalam kerja-kerja sudah, tetapi sejak ia sudah diketahui, mungkin bukan apa yang anda panggil Unsingan.

Pengalaman Reka Bentuk Permainan Anderson yang lain termasuk bekerja di Call of Duty Modern Warfare 2019, dan berkhidmat di pasukan reka bentuk asal untuk Apex Legends.

Sama ada cara, untuk menguraikan gua Johnson, saya meletakkan permainan injap yang tidak diumumkan, reka bentuk tahap fps, dan teka -teki ke dalam kalkulator saya dan ia membuat wajah gembira. Menggabungkannya dengan komen dari penulis portal Erik Wolpaw, yang pada bulan Disember berkata dia mempunyai “idea sebenar” untuk portal 3, dan perkara dapat dilihat.

Sementara itu, cari apa yang berlaku pada separuh hayat 3. Anda juga mungkin ingin mengetahui semua perubahan Counter-Strike 2 yang ditetapkan untuk memukul penembak berbilang pemain, atau mungkin menyemak semua permainan yang akan datang yang kami tahu pasti mendarat tahun ini.

Ed Smith Sebelum ini dari Edge, Naib, dan Polygon, Ed menyertai PCGamesn pada tahun 2022. Dia melakukan semua berita, terutamanya kejatuhan, separuh hayat, dan mogok counter 2.

Apa yang diharapkan dari Valve (dan Steam) pada tahun 2023

Syarikat di belakang dek Steam adalah rahsia yang terkenal tetapi masih ada alasan untuk membuat spekulasi tentang apa yang berlaku

Diterbitkan 21 Februari 2023
Kami mungkin mendapat komisen dari pautan di halaman ini.

Seni konseptual menunjukkan Alyx menggunakan alat berteknologi tinggi untuk mengimbas litar elektrik yang divisualisasikan sebagai bulatan dan wayar di dinding

Memandangkan sejarah perkakasan eksperimennya, responsnya yang tidak jelas apabila ditanya mengenai permainan yang dikerjakannya, kegagalannya untuk menghasilkan sekuel yang banyak yang diingini untuk permainan yang dikasihi, dan kejayaan menghancurkan genggam kejutan baru-baru ini, dek stim, langkah Valve adalah sukar untuk meramalkan.

Syarikat itu tidak menyimpan semua kadnya begitu dekat dengan dadanya, walaupun. Kami tahu, sebagai contoh, injap itu mempunyai cita-cita besar untuk masa depan dek stim (bahkan membuat dek stim gergasi untuk menyampaikan semangatnya tentang mini-PC); Ia menyerlahkan bidang pembaikan utama yang diharapkan dapat ditangani dalam lelaran masa depan juga. Valve juga secara terbuka membincangkan cita -citanya untuk terus membangunkan permainan . (Wow, anda benar -benar memikirkan satu permainan itu lagi, bukan anda? Saya menyuruh anda berhenti. Lepaskan sahaja.) Masih, syarikat tetap menjadi teka -teki ketika datang untuk memikirkan apa yang diharapkan.

Spekulasi bukanlah satu -satunya alat kami ketika meramalkan apa rumah yang dibina oleh Gordon Freeman. Dari wawancara baru -baru ini, maklumat yang terdapat dalam kemas kini pemandu, datamines, dan banyak lagi, sudah cukup untuk memulakan beberapa bahagian bersama tanpa menjadi meme Hari Charlie berjalan.

Rumor: Gear VR Baru

Rumor: Gear VR Baru

Bahagian dalam indeks injap menunjukkan skrin ujian untuk setiap mata

Indeks Valve adalah cemerlang, walaupun mahal, sekeping gear VR. Walaupun ia datang dengan beban keperluan untuk menubuhkan stesen asas, dan harga yang tinggi, ia lebih daripada membuatnya dengan kesetiaan yang sangat baik dan kadar bingkai yang tinggi. Ia juga membantu Valve telah membangunkan salah satu permainan VR terbaik yang kini tersedia: Half-Life: Alyx.

Berdasarkan dua bukti utama, ada alasan yang baik untuk mengesyaki bahawa injap sedang mengusahakan peralatan VR baru. Itu tidak menjamin 2023 akan melihat mainan baru memukul rak maya, tetapi ia menjadikan ini tahun yang baik untuk mengawasi. Inilah yang kita tahu.

Kembali pada tahun 2021, VR YouTuber Brad Lynch menyebutkan nama kod VR baru dalam fail pemacu untuk stesen asas indeks (kotak luaran yang memberikan alat dengar dengan maklumat penjejakan gerakan). Namanya? Deckard (beratur beberapa vangelis; sial, soundtrack itu tidak pernah menjadi tua). Berdasarkan penemuan dari Lynch, serta sumber lain, injap mungkin atau mungkin tidak meneroka penyelesaian penjejakan yang berdiri sendiri dari jenis yang kita tahu dari alat dengar seperti pencarian atau PS VR2 yang akan datang dari Sony. Tetapi apa yang jelas ialah ia memberi tumpuan kepada perkembangan masa depan dalam VR.

Tahun lepas, pemfailan paten memberi kami lebih banyak bahan bakar untuk kebakaran khabar angin, membayangkan bahawa syarikat itu berminat untuk melindungi reka bentuk untuk penyelesaian VR mandiri . .

Sama ada atau tidak semua ini adalah perkakasan indeks menyegarkan, pengganti ke alat dengar, atau sesuatu yang lain sepenuhnya, jelas bahawa injap sedang bekerja pada penyelesaian VR dan paten reka bentuk dan fungsi. Walaupun tidak ada petunjuk bahawa 2023 semestinya tahun kita akan melihat buah -buahan buruh ini, ada jalan kerja VR untuk diikuti, dan tahun ini mungkin sama ada menambah jalan itu, atau melihat sesuatu yang sejuk diturunkan, dikeluarkan, atau membayangkan.

Dek stim (dan permainannya) akan terus menjadi lebih baik

Dek stim (dan permainannya) akan terus menjadi lebih baik

Sudut dek stim duduk menentang kecerunan merah dan kuning

Ketika dek stim pertama dilancarkan, ia berbuat demikian bersama dengan mega itu Elden Ring. Sementara yang terbaru dari ofsoftware Jiwa Formula berlari di dek stim, ia tersandung dengan beberapa masalah teknikal. Injap cepat memberikan beberapa penyelesaian untuknya melalui kemas kini ke lapisan keserasian proton ajaib yang digunakan dek untuk menipu permainan anda untuk berfikir bahawa mereka sedang berjalan di Windows. Tetapi injap tidak berhenti di sana.

The Witcher 3Kemas kini grafik besar memang sangat cantik, tetapi ia datang dengan beberapa masalah gigi di PC dan Deck Steam. Seperti dengan Elden Ring, Injap mengeluarkan kemas kini untuk meningkatkan prestasi untuk rompakan dunia terbuka Geralt pada mini-pc mudah alihnya. Halo Infinite juga mendapat sedikit bantuan tahun lalu apabila Valve mengalihkan perhatiannya untuk mengurangkan kemalangan. Baru -baru ini, Valve mengeluarkan Hotfix untuk meningkatkan prestasi yang baru dikeluarkan Ruang mati Pembuatan semula di Deck Steam.

Injap juga menjadikannya lebih mudah untuk permainan yang bergantung kepada pelbagai penyelesaian anti-pacuan dalam multiplayer untuk berjalan di dek stim juga.

2023 mungkin melihat lebih banyak sokongan kritikal untuk tajuk moden mesti bermain di dek stim.

Kemas kini Pasukan 2 Kubu 2 (tetapi marah jangkaan anda)

Kemas kini Pasukan 2 Kubu 2 (tetapi marah jangkaan anda)

Peta di Team Fortress 2 menunjukkan persekitaran pulau dengan kemudahan yang dikelilingi oleh pagar dawai

Ingat Pasukan Fortress 2? Banyak orang lakukan. Itulah sebabnya lebih daripada beberapa TF2 Peminat teruja apabila Word datang bahawa Valve akan mengeluarkan “kemas kini bersaiz kemas kini penuh-dengan item, peta, tafsiran, kesan luar biasa, cat perang, dan siapa yang tahu apa lagi?!”Untuk permainan. Nah, itulah yang dikatakannya … Sebelum mencuba jangkaan yang mengasyikkan berdasarkan beberapa respons yang terlalu bersemangat.

Itu adalah bahagian “siapa tahu apa lagi” yang mungkin terlalu banyak, kerana Valve berjalan kembali sedikit, mengeluarkan perubahan ke blog yang mengumumkan kemas kini. Walaupun blog masih mengatakan bahawa kita sepatutnya mengharapkan kemas kini, kemas kini telah diturunkan dari “kemas kini bersaiz kemas kini” kepada “kemas kini bersaiz penuh bercuti penuh.”

Yang terbuka dan diakui menarik “Siapa yang tahu apa lagi?!.”Bahasa itu membantu mengingatkan kita tentang realiti bahawa Valve beralih kepada kandungan bengkel komuniti dan Steam untuk memainkan peranan utama dalam kemas kini ini. Tetapi ia juga bermaksud bahawa, ya, kemas kini untuk Pasukan Fortress 2 dalam perjalanan. Ia mungkin tidak sebesar yang anda fikirkan atau berharap ia akan menjadi.

Mungkin: Operasi CSGO baru

Mungkin: Operasi CSGO baru

Watak di CSGO meluncur ke bawah tali dari helikopter

Yang sentiasa popular dan sangat kompetitif Counter-Strike: Serangan Global mungkin akan melihat operasi baru tahun ini jika trend sebelumnya adalah sesuatu yang perlu dilalui.

Sejak 2019, CSGO .

Operasi terbaru, Operasi Riptide, berlari hingga 21 Februari tahun lepas. Operasi biasanya mendarat di mana saja dari enam hingga lapan bulan selepas yang terakhir. Oleh itu, kita pasti agak tertunggak, dan tidak biasa untuk operasi melangkau setahun (2018 adalah ketiadaan yang ketara). Tetapi kerana kami telah mengalahkan operasi sejak 2019, tidak masuk akal untuk mengharapkan 2023 untuk melihat yang baru juga.

Memerhatikan: perkakasan dek stim masa depan (dan injap)

Memerhatikan: perkakasan dek stim masa depan (dan injap)

Dek stim duduk menentang latar belakang biru dan ungu yang muram

Dengan dek stim, Valve akhirnya terkena hit yang mungkin diharapkan apabila ia mula -mula menceburkan diri ke dalam hutan perkakasan kira -kira tujuh tahun yang lalu. Dan syarikat itu jauh dari yang dihasilkan perkakasan. Walaupun tidak ada yang disahkan untuk tahun 2023, ini adalah tahun yang baik untuk mengawasi kerana injap telah membayangkan apa yang sedang dijalankan dan apa yang diharapkan dapat dilihat pada masa akan datang.

Kita tahu, sebagai contoh, dek stim jauh dari satu kali. Seperti yang ditemui dalam kesusasteraan promosi untuk ketibaan dek stim di wilayah Asia, Valve menggambarkan dek stim sebagai “yang pertama dalam kategori baru PC permainan genggam stim” dan syarikat itu akan “menindaklanjuti produk ini dengan [. ] versi baru dek stim.”Kami juga tahu peningkatan yang ingin dilihat oleh syarikat dalam versi masa depan.

Mana -mana pemilik dek stim mungkin mempunyai senarai spesifikasi yang mereka ingin lihat bertambah baik, tetapi jika anda mengandungi hayat bateri yang lebih baik dan skrin yang lebih baik (saya tahu saya tidak), maka injap adalah pada panjang gelombang yang sama. Bercakap dengan Ambang , Valve’s Lawrence Yang dan Pierre-Loup Griffais mendedahkan bahawa skrin dan bateri adalah bidang utama peningkatan bagi pengeluar.

Tetapi akan kemas kini seperti itu melalui sekuel langsung ke dek stim dengan nombor yang dilampirkan ke sisi seperti kebanyakan konsol lain? Itu tidak pasti. Injap menggambarkan dek stim sebagai “produk pelbagai generasi,” mungkin tidak terlalu tidak seperti konsol tradisional yang kita gunakan istilah yang serupa untuk. Dan sementara ia mengambil beberapa kemahiran teknikal, dek sangat boleh diperbaiki dan boleh diperbaiki. Orang ramai telah menaik taraf peminat mereka untuk lebih banyak persembahan senyap dari Ifixit, serta mencari penyelesaian untuk penyimpanan melalui peningkatan SSD dan banyak lagi. Nampaknya sebilangan besar niaga hadapan yang mungkin untuk dek stim, tetapi satu perkara yang pasti: injap komited untuknya sebagai jenama dan platform .

Oh, dan sementara itu bukan dek stim, Valve telah menyatakan keinginan untuk susulan kepada pengawal Steam. Menurut Valve’s Lawrence Yang, “Ini hanya persoalan bagaimana dan bila.”

Jangkakan: Steam untuk terus menendang pantat

Jangkakan: Steam untuk terus menendang pantat

Tangkapan skrin stor stim menunjukkan iklan untuk Hati Atmoik, Kembali, Borderlands 3, dan banyak lagi

Walaupun Steam telah menjadi tumpuan pengawasan yang berterusan dan kebimbangan mengenai betapa dominannya (dan, seperti badai di sekitar kedai aplikasi mudah alih, sama ada potongan 30 peratus daripada setiap permainan yang dijual adalah adil), apa yang benar adalah bahawa ia tidak pernah lebih banyak lagi popular.

Walaupun terdapat kedai muka yang pesaing seperti kedai Epic Games yang muncul dalam beberapa tahun kebelakangan ini, serta usaha lain dari penerbit untuk membuat peluncur mereka sendiri dan cara membeli permainan digital di PC, pemain masih berkumpul di kedai dalam talian dan platform pengurusan permainan Valve. Baru tahun lepas Steam mencapai ketinggian baru untuk pengguna serentak: 30 juta pemain . Itu seperti dua Tokyos dari segi jumlah penduduk.

Apa maksudnya untuk anda? Ini bermaksud bahawa Steam akan terus menjadi tempat yang sangat baik untuk merebut permainan di PC tanpa perlu memuat turun percubaan baru di kedai depan dan pelancar dalam talian. Dengan jualan bermusim biasa Steam, proses pengembalian wang yang mudah, dan kemudahan menghubungkan dengan rakan -rakan, tidak sukar untuk membayangkan mengapa perkhidmatan itu menjadi standard untuk permainan PC.

2022 secara umum adalah tahun yang luar biasa untuk stim. Berdasarkan tahun Steam Valve dalam kajian semula untuk kemas kini 2022, kedai itu menyaksikan sebuah pelanggan baru yang luar biasa, hampir tidak dapat dipertahan. Itulah mengenai jumlah orang bersaiz stadium bola sepak yang dibungkus. Setiap. Hari.

Dan sekarang permainan yang pernah dikunci ke kedai -kedai seperti asal (shudders) asal atau (muntah) aplikasi Xbox kembali ke Steam, ia adalah rumah yang dibungkus dan semua permainan kegemaran anda ada di sini. 2023 tidak akan terkecuali dan kita mungkin melihat platform menetapkan beberapa rekod baru.

Acara CSGO dan DOTA 2

Acara CSGO dan DOTA 2

Seorang peminat berdiri di atas kerumunan di acara eSports, tangannya luas dalam perayaan sebelum skrin gergasi

Dengan dua permainan eSports yang paling popular di dunia, Dota 2 dan CSGO, Di bawah kawalannya, Valve tidak asing dengan permainan yang kompetitif. Berikut adalah beberapa acara besar seterusnya untuk menandakan kalendar anda:

Kejohanan utama CS Go di Paris tahun ini, dengan 24 pasukan dan tiga peringkat, semuanya bersaing untuk kolam hadiah $ 1,250,000. Acara itu bermula pada 8 Mei tahun ini, berlangsung sehingga 21 bulan itu.

Dunia pro menerima beberapa perubahan yang akan berkuatkuasa tahun ini. Dengan panjang lawatan dipotong separuh, dan perubahan kepada tuan rumah DPC, perkara -perkara sepatutnya sedikit berbeza. Lawatan Musim Sejuk sedang dijalankan dengan hanya beberapa hari lagi. Dari sana, acara DPC Amerika Selatan yang pertama akan bermula pada 22 Februari dengan Lima Major 2023 .

Bagaimana dengan: lebih banyak permainan injap?

Bagaimana dengan: lebih banyak permainan injap?

Memang benar: injap dapat membuat permainan video. Dan apabila mereka melakukannya, hasilnya biasanya sesuatu yang istimewa. Adakah kita mungkin melihat sesuatu yang baru tahun ini? Ketika datang ke injap, anda selalu lebih selamat dengan menganggap jawapannya tidak. Tetapi mari kita mengkaji semula apa yang dikatakan syarikat secara terbuka mengenai cita -cita pemajunya.

Bercakap dengan Famitsu, “Salib Valve” Greg Coomer berkata, melalui terjemahan, bahawa syarikat itu mempunyai “banyak permainan dalam pembangunan” dan “akan terus melepaskan permainan.”Dia meneruskan:

“Pembangunan permainan sangat penting untuk injap. Saya tidak tahu nombor yang tepat, tetapi peratusan pekerja yang terlibat dalam pembangunan permainan adalah tinggi. Banyak orang terlibat.”

Ya, itu agak seperti catatan Facebook band kawan anda yang hanya mengatakan “Perkara Besar Datang!”Tetapi tidak seperti projek muzik kecil rakan anda (mereka belum menulis lagu lagi, mari kita menjadi nyata), adalah munasabah untuk mengesyaki bahawa injap mesti ada sesuatu, betul? Realiti Maya adalah inspirasi besar bagi syarikat, yang sekurang -kurangnya mempunyai mereka bercakap mengenai perkataan H. Seperti yang dikatakan Coomer Famitsu, “Half-Life: Alyx adalah permainan yang sangat menyeronokkan untuk membuat [. ] masih menyeronokkan untuk kembali [ke dunia itu] dan menceritakan lebih banyak cerita “dan syarikat itu dilaporkan ingin” terus meneroka Separuh hayat Alam semesta.”(Lihat? Anda memikirkannya lagi. Marilah. Inilah masa untuk maju ke hadapan.) Pasti, saya dapat mendengar anda mengatakan, ini mesti bermakna sesuatu??

Injap telah dibebaskan Kerja meja aperture (yang sedikit lebih daripada demo teknologi untuk dek stim) pada tahun 2022. Dan sebagai orang yang tidak perlu dilakukan, ia mendapat datamined aaaaa dan tentu saja membawa kepada spekulasi melulu. Kata datamine boleh dibaca di sini dalam Google Doc . (72 muka surat, huh? Cabaran diterima.) Di dalamnya adalah butiran yang sangat nipis mengenai empat permainan yang mungkin . Satu adalah port sumber 2 (enjin rumah injap) CSGO. Yang lain nampaknya dihubungkan dengan entri dalam tin di Portal siri. Satu lagi dipanggil “Citadel” dan nampaknya “hibrid RTS/FPS” dengan beberapa pasukan, kelas, dan struktur skuad. Dan, akhirnya, berani saya menulis ini, yang lain kelihatan seperti mungkin “susulan untuk Half-Life: Alyx,”Seperti yang diterangkan oleh wartawan Tyler McKvicker . Baca ke dalam perkara seperti bahaya anda sendiri dan kemungkinan kekecewaan.

Jadi, ya, Valve pasti nampaknya membelanjakan sumber dan tenaga dalam pembangunan permainan. Dan itu mengenai semua orang, tetapi Valve, boleh mengatakan mengenai perkara itu.

Injap dilaporkan bekerja pada permainan teka -teki yang tidak diumumkan, dan peminat menganggapnya boleh menjadi portal 3

Portal 2

Permainan baru yang misteri nampaknya dalam kerja -kerja di Valve, dan peminat berfikir ia boleh menjadi portal 3.

Awal bulan ini, Valve menggembirakan peminat dengan berita bahawa Counter-Strike 2, ansuran utama seterusnya dalam siri FPS ikoniknya dan susulan kepada CS yang sangat popular: GO, secara rasmi dalam perjalanan. Dan itu mungkin tidak semua kejutan itu bangkit lengannya.

Seperti yang dilihat oleh pengguna Twitter Faizan Shaikh, profil LinkedIn dari dua pekerja injap menunjukkan bahawa syarikat sedang mengerjakan permainan yang tidak diumumkan, yang kelihatannya sedang dibangunkan sejak 2021 dan mempunyai teka-teki dan “permainan yang tidak pernah dilihat sebelum ini”.

Tajuk yang tidak diumumkan dari ‘Valve Corporation’ (sejak 2021)- bercita-cita tinggi yang tidak pernah dilihat sebelum ini termasuk teka-teki @idlesloth84_ @bogorad222 #xbox #halflife pic.Twitter.com/Skvfvxaux0march 30, 2023

Profil adalah Michael Anderson, bekas pereka peringkat di Valve dan Boyang Zhu, yang telah bekerja sebagai artis untuk syarikat itu sejak 2014. Menurut profil Anderson, pada tahun 2021, dia “mencipta pelbagai prototaip dengan pasukan saya yang memberi tumpuan kepada permainan yang bercita-cita tinggi dan tidak pernah dilihat untuk projek yang tidak diumumkan.”Dia juga mengatakan bahawa dia” mengembangkan AI, mekanik pemain, dan teka -teki dari awal.”Profil Zhu jauh lebih ringan secara terperinci, tetapi dia menyenaraikan” tajuk yang tidak diumumkan “yang dia kerjakan sejak Januari 2022, yang mungkin atau tidak mungkin permainan yang sama disebut Anderson.

Itu semua maklumat yang kami ada setakat ini, tetapi ceramah mekanik teka -teki dan permainan “bercita -cita tinggi” telah memberi peminat berharap ia boleh menjadi portal 3. “Portal 1+1+1 disahkan,” kata Meltingpotato di Subreddit Permainan PC. Sama dijual pada idea itu, Belmonkey berkata, “‘Teka -teki’ mempunyai portal yang ditulis di atasnya.”Pengguna Oxslashxo mengakui bahawa butiran yang harus kita teruskan adalah” cukup samar -samar, untuk mengatakan paling sedikit “tetapi masih menganggap bahawa portal 3 boleh menjadi” tajuk besar seterusnya untuk injap “. Mereka menulis “Ini adalah permainan yang paling mudah diakses dalam barisan Valve, mempunyai daya tarikan yang meluas kepada semua pemain, dan mempunyai potensi terbesar untuk inovasi”.

Pada jawatan yang berasingan membincangkan topik ini, pengguna XsanderCohen berkata, “Saya sangat gembira dengan portal baru”. Kipas portal yang sama-sama teruja dengan nama Maxtennyson88 secara harfiah berdoa untuk entri lain dalam siri teka-teki-platform yang dikasihi, mereka menulis “Untuk cinta Tuhan, biarkan ia menjadi portal, tolong Tuhan”.

Tahun lepas, Valve mendedahkan ia mendapat “pelbagai permainan” dalam pembangunan dan “yang cukup menarik” pada masa itu, tetapi sama ada atau tidak ini termasuk portal 3 masih dapat dilihat.

Sekiranya anda berada dalam mood untuk teka-teki minda, lihat panduan kami untuk Permainan seperti Portal.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.