Valorant: 5 Bind Recon Bolt Lineups Anda Harus Tahu (Mempertahankan) – Pembantu Pemain | Panduan Permainan & Walkthrough, Sova Bind.

Sova Bind Lineups/Strats

Caj: 3 Bounces: 1

Valorant: 5 Bind Recon Bolt Lineups Anda Harus Tahu (Mempertahankan)

John mencipta panduan permainan dan meliputi kemas kini dan perkembangan terkini di Valorant, Diablo Immortal, dan GTA V untuk pemainSassist. Dia adalah peminat permainan PC dengan pertalian untuk tajuk FPS dan RPG, tetapi baru -baru ini dia juga telah membangunkan penghargaan baru untuk MMORPGS.

Diterbitkan 2 tahun yang lalu

Sova adalah pilihan penting untuk mana -mana pasukan di kebanyakan peta di Valorant. Set kemahirannya terlalu kuat untuk diketepikan. Keupayaan untuk melihat dengan tepat di mana musuh bersembunyi melalui dia Drone burung hantu dan Recon Bolt sangat kuat ia hampir seperti anda wallhacking. Dia benar -benar adalah tambahan yang kuat untuk mana -mana barisan pasukan.

Valorant: 5 Bind Recon Bolt Lineups Anda Harus Tahu (Mempertahankan)

: Valorant: 5 lineup bolt sova recon terbaik di pendakian (menyerang)

Dalam artikel ini, kami menuju ke Runtuhan Gurun Panas dan Lembap Valorant: Mengikat.

Sova Recon Bolt

Sova Recon Bolt boleh dikatakan salah satu yang paling berharga Tandatangan Kebolehan ejen di semua valorant.

Recon Bolt adalah keupayaan berasaskan cooldown yang menyegarkan setiap empat puluh (40) saat. Pemain boleh menambah sehingga dua Melantun . Bolt Reconnya juga mempunyai meter cas supaya pemain Sova dapat mengubah jarak jauh anak panah perjalanan sebelum ia mendarat.

Apabila digunakan dengan betul, . Apabila diletakkan di tempat -tempat tertentu di dalam tapak lonjakan, recon bolt boleh mendedahkan sebahagian besar, jika tidak semuanya di dalam tapak lonjakan. Ini menjadikannya alat yang sangat kuat ketika menyerang atau mempertahankan bom.

Mengikat tapak b sukar untuk ditahan, tetapi mudah untuk dirangkakan.

Kami akan memberi tumpuan Mempertahankan sisi mengikat Kerana susun atur peta unik membuat masa yang sangat sukar untuk pembela di tapak b tetapi membuat retakes di tapak A agak mungkin.

Pandangan cepat pada susun atur peta bind akan menunjukkan bahawa tapak b adalah sukar untuk mempertahankan. Sangat mudah bagi penyerang untuk menghisap garis penglihatan yang selamat. Hampir mustahil bagi pembela di tapak B untuk selamat memegang sudut dari B-HALL dan B-Elbow.

Pembela terpaksa bermain di tapak B, tetapi hanya ada banyak penutup di tempat yang dapat disembunyikan oleh pemain. Ejen terbang tinggi seperti Jett Raze Hooka dan B taman. Pembela B-tapak lelaki mati berjalan.

Di sinilah lineup pertahanan Sova’s Bind masuk. Barisan ini dapat memberikan maklumat awal pasukan anda selepas pusingan bermula. Ini penting kerana lebih awal kita mengetahui di mana kebanyakan pemain pasukan musuh menyusun, semakin cepat kita dapat menyelaras dan berputar seperti yang diperlukan.

A-tapak lebih mudah untuk direbut semula kerana pembela boleh datang dari empat sudut berbeza sekaligus. Itu cukup sukar untuk mempertahankan penyerang bermain pasca loji.

Bind Bertahan-Sampuran B-tapak/B-Long Maklumat Awal

Fountain Recon Bolt. Bolt Recon ini mendedahkan sebahagian besar kawasan air pancut dan semua b-long. Ini adalah tempat yang sama untuk penyerang kerana mereka secara semula jadi akan mahu mencabar pertahanan taman b-tapak untuk mengawal b-long dan maju ke tapak b.

Jejak musuh biasanya sangat mudah didengar dari hooka. Jadi menyelaraskan dengan rakan sepasukan anda yang bermain Hooka dapat membantu rakan sepasukan anda dari sisi lain peta berputar dengan sewajarnya.

  1. Cari sudut ini di dalam B Hall:

. Berdiri di sudut ini dan melihat ke arah taman B:

3. Letakkan crosshair anda di bawah kilang gantung ini seperti ini:

4. Lakukan caj maksimum + satu lantunan:

5. Ia harus melantun dinding dan tanah di sini:

Dan mendedahkan kawasan ini:

Bind Bertahan-B-Short/Market Info Awal

Bind B-Short adalah salah satu daripada dua titik masuk ke dalam Bind B-tapak. Maklumat awal recon bolt dapat membantu anda dan pasukan anda dengan cepat menentukan bilangan pemain di b-short. Pasukan anda akan dapat berputar seperti yang diperlukan, atau anda juga boleh membuat serangan pincer ke atas musuh jika anda merasa cukup berani.

  1. Berdiri di sudut bertentangan dengan barisan bolt recon B-Fountain:

. Beralih dan cari dawai keluli ini di sini:

3. Letakkan salib anda di persimpangan antara dawai dan dinding. Seperti ini:

4. Lakukan caj 2-bar + tiada lantunan:

Bolt recon harus mendarat di sini:

Dan mendedahkan beberapa pasaran dan sebahagian besar B-Short:

Bind Bertahan-Maklumat Awal A-Short

A-Short adalah kawasan lain yang mengikat di mana maklumat awal yang anda dapat kumpulkan dari bolt recon dapat digunakan untuk membantu pasukan anda berputar ke arah atau bahkan menolak hooka untuk mendapatkan kelebihan.

Ini juga sangat berguna kerana anda, sebagai Sova, boleh bermain dari tapak B dan masih dapat memberikan maklumat pasukan anda di-pendek.

2. Berbalik dan cari tetingkap ini:

3. Letakkan lingkaran kanan ikon drone burung hantu di sudut tingkap ini:

4.

Jika dilakukan dengan betul, bolt recon harus mendarat di sini di-pendek:

Dan mendedahkan sebahagian besar A-Short untuk pasukan anda:

Kawasan di belakang di tapak A-tapak adalah salah satu tempat penanaman yang paling biasa di tapak A. Penyerang boleh menjadikan A-tapak lebih kecil dengan memotong penglihatan menggunakan ejen dengan keupayaan dinding atau asap seperti bijak, phoenix, viper, atau petanda.

Oleh kerana rakan sepasukan anda kemungkinan besar berdinding atau merokok Dari lalai, bolt recon ini akan memberikan maklumat pasukan anda tentang di mana musuh walaupun anda berputar dari tapak b.

2. Cari kren ini:

3. Ambil bahagian bawah berlian kiri penunjuk lantunan anda dan letakkan di sudut ini di kren:

4. Lakukan caj 3-bar + satu lantunan:

Bolt recon harus melantun kren:

Dan tanah di sini:

Ia harus mendedahkan kawasan -kawasan ini di sini:

Mengikat Pertahanan – Info Awal Hujan/Mandi

Bolt recon terakhir dalam senarai ini mendedahkan di luar Hujan/mandi Kawasan dan beberapa penyerang bertelur/A-Short. Ini adalah bolt recon yang sangat berharga untuk belajar kerana mandi/mandi adalah kawasan penting untuk mengawal penyerang. Bolt recon terakhir ini mudah disatukan dan dapat membantu memberi anda maklumat awal yang anda perlukan.

  1. Berdiri di sudut kotak tiga:

2. Berbalik dan cari bolong ini:

. Letakkan bahagian bawah penunjuk lantunan berlian kanan di hujung bolong ini:

. Naikkan crosshair anda sehingga bar “caj” selari dengan bangunan ini di sini:

5.

Dan mendedahkan sebahagian besar kawasan di luar mandi/mandi dan beberapa di luar A-Short

Setiap pasukan memerlukan Sova

Itu sahaja! Ini recon bolt lineups kebanyakannya direka untuk memberikan maklumat pasukan awal pasukan anda dalam mengikat. Bila-bila masa anda mendapati diri anda dalam pertahanan dalam mengikat, barisan ini dapat membantu anda bermain kebanyakannya dari laman b dan masih dapat membantu pasukan anda di A-tapak.

Itulah tambah besar untuk pasukan anda kerana Sova masih boleh menggunakan drone burung hantunya untuk mengamati musuh-musuh dari tapak B walaupun dia memutuskan untuk menggunakan bolt reconnya untuk A-Short, sebagai contoh.

Sova benar -benar ejen yang sangat serba boleh dan penting untuk hampir semua peta. .

. (Kecuali berpecah mungkin)

Sova Bind Lineups/Strats

Anak panah berikut tidak memerlukan barisan tetap dan boleh ditembak dari mana -mana sahaja. Kerana mereka semua mendarat di belakang dalam jangka pendek mereka memberikan maklumat awal yang besar mengenai musuh.

– Recon u-Hall hingga pendek

Sama dengan anak panah pendek yang lain ini memberikan penglihatan awal tanpa mendedahkan diri anda kepada pasukan musuh.

Caj: 3 Bounces: 2

– Kumpulkan lobi ke tapak belakang

Oleh kerana anak panah ini mendedahkan tapak belakang yang hebat untuk digunakan dalam pelaksanaan / perpecahan. Walau bagaimanapun, ia tidak memberikan penglihatan yang nyata sehingga pastikan pasukan anda dapat ditolak secara pendek.

Caj: 1 melantun: 0

– Kumpulkan lobi hingga pendek

Berbeza dengan anak panah backsite, yang satu ini memberikan visi mengenai rakan sepasukan yang pendek. Kerana anda tidak mempunyai maklumat di Backsite lebih baik memainkan peranan yang lebih bersembunyi di pancuran dengan anak panah ini.

Caj: 1 melantun: 0

Oleh kerana dinding anak panah ini agak besar, barisan itu tidak perlu menjadi pengawas. Penggunaan utama adalah untuk membantu rakan sepasukan yang mendorong mandi sementara masih berpegang teguh. Kerana kedudukan anda agak terdedah kepada lawan.

Caj: 1 melantun: 0

– Kumpulkan semula tapak ke lobi (2)

Sama dengan anak panah terakhir anda mendapat penglihatan di lobi. Walau bagaimanapun, anda dapat meneruskan mandi dan memanfaatkan anak panah ini. Sekiranya anak panah tidak ada siapa yang anda dapatkan secara percuma.

– Kumpulkan semula tapak belakang ke lobi

. Oleh kerana ia ditembak dari bahagian belakang A, ia boleh digunakan sebelum berputar ke B, untuk memastikan tiada musuh masih di lobi.

Caj: 2 Bounces: 0

– Kumpulkan laman web ke B pendek

Anak panah ini sepatutnya digunakan untuk mendapatkan maklumat mengenai musuh yang menolak ke B. Ia dapat melihat b pertengahan dan juga ke air pancut.

Caj: 2 Bounces: 0

Walaupun pasukan musuh sedang melaksanakan di laman web anak panah ini dapat ditembak dari keselamatan lengkap untuk mendedahkannya dan mungkin mendapat pilihan melalui asap. Di samping itu, ia adalah anak panah tumbuhan pasca yang hebat untuk mendapatkan penglihatan di tempat loji pos yang paling mengimport.

Caj: 3 Bounces: 1

– Kumpulkan pendek hingga pendek

Anak panah yang menyerang untuk memuncak. Selain mendedahkan lawan yang bermain di U-Hall, ia juga memeriksa sudut pendek di belakang kotak.

Caj: 0 Bounces: 0

– Kumpulkan semula pasaran

Sama dengan yang terakhir tetapi ditembak dari pasaran.

Caj: 1 melantun: 0

– Pasar Dart Shock ke Syurga

. .

Caj: 2 Bounces: 0

Kerana ini adalah salah satu tempat penanaman yang paling banyak digunakan dalam pelaksanaan A, anak panah kejutan ini dapat banyak kerosakan pada pembawa bom. Ia mungkin menafikan tumbuhan atau membunuh musuh.

Caj: 1 melantun: 1

– Kejutan Dart tapak ke lalai (2)

Sama dengan yang terakhir ini mendapat kerosakan ke tempat penanaman lalai. Walau bagaimanapun, anda terbuka kepada lawan yang mendorong pancuran mandian. Kerana itu pastikan Los dihisap.

Caj: 1 melantun: 1

– Kejutan dart syurga ke lalai

Sama dengan dua anak panah terakhir penggunaan utama untuk mendapatkan kerosakan ke tempat loji lalai. .

Berbeza dengan bolt kejutan yang lain tanah ini di Tetris dan boleh mengalami kerosakan jika musuh melaksanakannya.

Caj: 3 Bounces: 2

Caj: 2 Bounces: 0

Lineup Sova mengikat

Caj: 1 melantun: 0

Penggunaan Main Bolt Shock Bolt adalah untuk mendapatkan pembunuhan segera pada musuh yang memegang sudut biasa. Tetapi anda juga boleh menggunakan hanya salah satu barisan untuk hanya mendapat kerosakan pada musuh.

– Shock Dart Volley Lobby ke Syurga (2)

Caj: 2 Bounces: 0

Lineup Sova mengikat

Caj: 1 melantun: 0

Penggunaan Main Bolt Shock Bolt adalah untuk mendapatkan pembunuhan segera pada musuh yang memegang sudut biasa. Tetapi anda juga boleh menggunakan hanya salah satu barisan untuk hanya mendapat kerosakan pada musuh.

Caj: 3 Bounces: 0

Lineup Shock Dart

Penggunaan Main Bolt Shock Bolt adalah untuk mendapatkan pembunuhan segera pada musuh yang memegang sudut biasa. Tetapi anda juga boleh menggunakan hanya salah satu barisan untuk hanya mendapat kerosakan pada musuh.

Caj: 2 Bounces: 0

Sova mengikat kejutan

Caj: 1 Bounces: 2

Penggunaan Main Bolt Shock Bolt adalah untuk mendapatkan pembunuhan segera pada musuh yang memegang sudut biasa. .

Shock Dart Volley A Pasar ke Sudut Backsite

Caj: 3 Bounces: 0

Sova Shock Bolt

. Tetapi anda juga boleh menggunakan hanya salah satu barisan untuk hanya mendapat kerosakan pada musuh.

– Shock Dart Voli Lobby ke U-Gall

Caj: 3 Bounces: 0

Bind lineup

Caj: 2 Bounces: 0

Penggunaan Main Bolt Shock Bolt adalah untuk mendapatkan pembunuhan segera pada musuh yang memegang sudut biasa. Tetapi anda juga boleh menggunakan hanya salah satu barisan untuk hanya mendapat kerosakan pada musuh.

Tapak b

– Recon B pendek ke laman b

Oleh kerana anak panah ini berada di tapak b, anda sudah pasti mempunyai kawalan hookah ketika menembak anak panah ini. Sekiranya anda melakukan anak panah ini memberikan visi yang baik di tapak b dan tempat yang paling mengimport.

Caj: 1 melantun: 0

– Recon B Fountain ke B Garden

. .

– Recon B Site/Garden ke B Fountain

Oleh kerana anak panah ini mengambil sedikit masa untuk mendarat, anda boleh memuncak ketika ia mendarat. Sekiranya musuh sedang menghilangkan sudut, mereka akan beralih untuk memusnahkan anak panah tetapi pada ketika ini anda mempunyai maklumat yang diperlukan dan boleh membunuh. Sekiranya anda tidak melihat siapa pun anak panah ini dapat memberi anda orb free.

Caj: 2 Bounces: 0

– Recon B Hookah ke B Pendek/Foutain

Anak panah pusingan awal cepat mendapatkan maklumat mengenai lawan yang mendorong ke B pendek dan b panjang.