Valheim | Fermenter – Panduan Masa & Resipi – Gamewith, Panduan Valheim Fermenter – Cara Membuat Mead dan Ramuan | Pcgamesn

Panduan Valheim Fermenter – Cara Membuat Mead dan Ramuan

. Kami mengesyorkan membaca Panduan Gangsa Valheim kami yang memperincikan bagaimana untuk menjalin logam berharga. .

! Baca tentang berapa banyak masa yang diambil oleh fermenter, bahan, resipi, penempatan, terlalu terdedah, bagaimana membuka kunci, menanam meads, & ramuan.

 • Apa fermenter?
 • Berapa lama masa yang diperlukan?

Apa fermenter?

Peranti untuk membakar dan menanam mead

Fermenter

Kategori
Bagaimana untuk mendapatkan Bina di sekitar Forge
Bahan yang diperlukan

The Fermenter adalah peranti yang digunakan terutamanya untuk membakar meads ke dalam ramuan. .

Kesalahan “Terlalu Terlibat” – Penempatan yang betul

↑ kandang di atas terlalu terdedah – penumbuk tidak akan berfungsi dengan baik.

Perhatikan bahawa fermenter mesti mempunyai bumbung di atasnya berfungsi dengan baik. Anda perlu memastikan bahawa ia berada di ruang “terlindung”. Semua ini biasanya memerlukan dinding dan bumbung – ia tidak perlu ditutup sepenuhnya.

Fermenter

.

Mempunyai jenis ramuan yang betul akan menjadi sangat penting apabila anda maju permainan . Racun Rintangan Racun akan membantu anda ketika menjelajahi rawa, sementara rintangan fros akan membantu anda menahan sejuk biome gunung.

Petua! . . Sekiranya anda bermain bersama dengan banyak pemain lain, bagaimanapun, mungkin bermanfaat untuk mempunyai lebih daripada satu struktur ini.

Masa Fermenter – Berapa lama masa yang diperlukan?

Memerlukan 2 hari dalam permainan untuk diselesaikan

Fermenter

The Fermenter mengambil sejumlah 2 hari dalam permainan untuk menyelesaikan pembuatan ramuan. Proses ini tidak dapat dikejarkan, jadi anda perlu menunggu dengan sabar. Ingatlah bahawa anda boleh melangkau malam dengan tidur di atas katil!

Panduan Valheim Fermenter – Cara Membuat Mead dan Ramuan

Ingin tahu bagaimana fermenter berfungsi di valheim? Setelah melawan bos Valheim kedua, musuh dalam permainan terus menjadi lebih kuat daripada yang anda perjuangkan di Meadows dan Black Forest. Bukan sahaja anda perlu dilengkapi dengan perisai dan senjata yang kuat, menjaga ramuan dan makanan sangat penting dalam permainan kelangsungan hidup ini.

Kemungkinan anda telah menanam semula kesihatan anda menggunakan makanan, tetapi ini tidak berkesan seperti ramuan penyembuhan yang memberikan peningkatan yang lebih besar setiap tanda, terutama ketika anda penuh dan tidak dapat makan lagi. Ramuan tidak terhad kepada penyembuhan sama ada, ada ramuan yang memberikan ketahanan terhadap api, fros, dan racun untuk terus menangani musuh -musuh di setiap bioma Valheim. Bonemas, sebagai contoh, sangat rumit untuk dihadapi di biome paya, dan jika anda ditangkap oleh serangan beracun tanpa ramuan, ia dapat dengan mudah menjadi maut, walaupun dengan jumlah kesihatan yang baik. Kami mengesyorkan stok pada ramuan rintangan racun terlebih dahulu sebelum meneroka paya dan menyelidiki misi mencari besi pertama anda di Crypts. Akhirnya, terdapat ramuan stamina yang boleh menjadi sangat berguna ketika berjuang melawan bos yang sukar atau perlombongan untuk besi atau gangsa.

Keperluan untuk beberapa ramuan ini mungkin kelihatan curam kepada pemain yang tidak banyak membuat kemajuan. Pada masa anda mula memerlukan ramuan, anda harus mempunyai asas pepejal yang dipenuhi dengan semua yang anda perlukan untuk memulakan pertanian bahan -bahan ini. Inilah yang perlu anda ketahui mengenai pembuatan ramuan anda sendiri menggunakan fermenter di Valheim.

Bahan -bahan penapaian Valheim

Untuk memulakan kerajinan ramuan anda sendiri, Anda memerlukan kawah, sarang lebah, dan fermenter. Anda boleh membina kawah di mana sahaja menggunakan tukul – untuk mendapatkan kawah dan berjalan, pastikan anda meletakkan sumber kebakaran di bawahnya.

Bahan kerajinan cauldron:

Setiap asas mead memerlukan sepuluh madu Sebagai bahan asas, yang bermaksud anda perlu mendapatkan tangan anda pada lebah ratu. Anda boleh menemui sarang lebah liar yang mengandungi lebah ratu di rumah -rumah terbengkalai yang terletak di padang rumput. Sebaik sahaja anda mempunyai lebah ratu anda, anda boleh membuat sarang lebah.

Beehives boleh berada di dua negeri: gembira atau marah. Sekiranya sarang lebah anda marah, anda perlu mewujudkan lebih banyak ruang antara sarang lebah anda kerana mereka terlalu rapat bersama. Beehives tidak akan menghasilkan madu apabila marah, jadi penting untuk menubuhkan bilik ini sebelum menjatuhkan sarang lebah anda di mana sahaja.

Bahan kerajinan sarang lebah:

Tidak seperti kawah dan sarang lebah, fermenter memerlukan bahan kerajinan tahap yang lebih tinggi. Kami mengesyorkan membaca Panduan Gangsa Valheim kami yang memperincikan bagaimana untuk menjalin logam berharga. Anda juga memerlukan kapak gangsa untuk memperoleh kayu halus di kedua -dua padang rumput dan dataran.

Bahan Kerajinan Fermenter:

Bawa pangkalan Mead anda ke fermenter anda untuk memulakan proses penapaian. Fermenter perlu terlindung untuk bekerja, dan anda boleh mengharapkan untuk menunggu dua hari dalam permainan sebelum menerima ramuan. Setelah proses penapaian selesai, anda akan diberi ganjaran enam ramuan produk siap.

Berikut adalah semua ramuan yang boleh anda kerjakan menggunakan fermenter:

 • Wain barli rintangan kebakaran – 10x barli, 10x Cloudberry
 • Frost Resistance Mead – Madu 10x, 5x thistle, beg darah 2x, 1x mata greydwarf
 • Mead Penyembuhan Kecil – Madu 10x, 10x raspberi, 5x blueberries, 1x dandelion
 • MEAD MEDIUM WEATING – Madu 10x, 10x raspberi, beg darah 4x, 1x dandelion
 • Minor Stamina Mead – Madu 10x, 10x raspberi, cendawan kuning 10x
 • Stamina Mead Sederhana – Madu 10x, 10x Cloudberry, cendawan kuning 10x
 • Racun rintangan Mead – 10x madu, arang batu 10x, 5x thistle, 1x leher leher
  Mead sedap – Madu 10x, 10x raspberi, 5x blueberries

Dan itulah yang perlu anda ketahui mengenai Fermenter di Valheim. Sekarang anda telah mula membuat ramuan anda sendiri, anda mungkin mencari lebih banyak cara untuk meningkatkan asas anda. Lihat Panduan Taming Valheim kami untuk membina ladang anda sendiri untuk bekalan daging yang berterusan, simpan haiwan ini sebagai sahabat comel untuk menyertai anda di pengembaraan Viking anda.

Christian Vaz di barat London, dilahirkan dan dibesarkan, Christian menghabiskan sebahagian besar hari -harinya bermain permainan seperti Elden Ring dan Genshin Impact. Anda juga akan mendapati dia meneroka alam semesta di Starfield dan mengamalkan kombo di Street Fighter 6.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.