Valheim Crystal: Cara Dapatkan Shards Crystal | Senapang patah kertas batu, valheim kristal shards: apa shard kristal untuk

Valheim Crystal Shards: Apa itu Shards Crystal untuk

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Valheim Crystal: Cara Mendapatkan Bahan Kerajinan Untuk Battleaxe Kristal Dan Dinding Kristal

Sekumpulan Viking dalam pertempuran Valheim melawan golem batu

Di mana anda mendapat shards kristal di Valheim, dan apa yang mereka gunakan untuk? Crystal telah wujud sebagai sumber di Valheim untuk seketika, tetapi seperti banyak bahan kerajinan dalam kultus akses awal ini, baru -baru ini diberi penggunaan. Kemas kini Hearth & Home telah menambah resipi Crystal Battleaxe dan Crystal Wall, dan kini sumber hiasan yang sebelumnya semata -mata adalah permintaan yang tinggi.

Dalam Panduan Kristal Valheim ini, kami memberitahu anda bagaimana untuk mendapatkan shards kristal dan apa yang harus digunakan untuk mereka apabila anda memilikinya.

Untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki

Ed dan Liam baru -baru ini menemubual pemaju Valheim mengenai Mistlands di Valheim sendiri.Tonton di YouTube

Cara mendapatkan shards kristal di valheim

Shards Crystal secara eksklusif digugurkan oleh golem batu. Musuh -musuh ini hanya dapat dijumpai di biome gunung, dan malangnya bukan musuh yang paling mudah untuk dikalahkan atau tidak dapat dicari di tempat pertama.

Golem batu hanya menjadi agresif apabila terancam, dan ketika berehat mereka kelihatan hampir tidak dapat dibezakan dari mana -mana tumpukan rawak lain di pemandangan. Bersedia untuk menghabiskan sedikit masa yang mencucuk di sekitar formasi batu pergunungan yang tidak tercemar sehingga anda dapati seseorang yang bertarung kembali. Anda mungkin bernasib baik dan melihat satu dari jauh yang diagihkan oleh serigala atau makhluk gunung lain, tetapi ia tidak membayar untuk bergantung padanya.

Sekali bertambah, golem batu akan datang selepas anda. Musuh -musuh ini masing -masing mempunyai 800 hp dan salah satu daripada dua set serangan kejam, bergantung pada variasi yang anda dapatkan. Spike Golems boleh memilih antara serangan lunge yang menimbulkan kerosakan menindik atau serangan swiping yang menimbulkan kerosakan; Semasa Sledge (a.k.a. Boulder-bersenjata) Golems mempunyai dua serangan SLAM yang berbeza, yang kedua-duanya menimbulkan kerosakan tumpul pada Viking yang miskin anda. Selain daripada itu terdapat sedikit perbezaan antara kedua -dua variasi, tetapi perlu belajar mengenali mereka supaya anda dapat melakukan mengelakkan anda dengan sewajarnya.

Tidak kira sub-jenis mereka, golem batu hanya mempunyai satu kelemahan: pickaxe. Tidak ada gunanya cuba mengalahkan mereka dengan cara lain, jadi pastikan untuk membawa pickaxe terbaik anda ketika memburu mereka. Nasib baik, setiap golem batu turun akan jatuh antara 3 dan 5 kristal shards untuk memberi ganjaran kepada usaha anda.

Cara membuat kraf dengan kristal di Valheim

Dengan kemas kini Hearth & Home, kini terdapat dua resipi kerajinan yang memanggil Shards Crystal.

The Crystal Battleaxe adalah penggunaan yang paling terang (pun dimaksudkan) untuk shards kristal. Ia bukan kapak terbaik di Valheim – kapak Blackmetal mempunyai statistik yang jauh lebih tinggi; Dan semasa di atas kertas ia terikat dengan battleaxe, yang terakhir masih menang tangan untuk kelajuan serangan yang jauh lebih unggul. Tetapi ia adalah tempat ketiga yang dekat, dan bernilai menambah senjata anda jika anda mempunyai kulit kuno yang diperlukan, 30x perak, dan kristal 10x anda perlu membuatnya.

The Dinding Kristal mungkin terdengar kurang menarik daripada kapak berkilat yang indah, tetapi sebenarnya mungkin penggunaan terbaik untuk shards kristal keras anda. Kos hanya 2x kristal shards setiap bahagian untuk membuat kraf, dinding kristal unik di Valheim kerana ia meningkatkan keselesaan dengan 1 ketika di dalam struktur yang menggunakannya, menjadikan kesan berehat lebih efisien. Sebagai bonus tambahan, secara estetika ia kini merupakan perkara yang paling dekat dalam permainan ke tingkap kaca, yang patut diingat jika anda menjadi gaya bangunan asas kreatif.

Itu sahaja yang perlu anda ketahui mengenai kristal di Valheim (sekarang), tetapi ada banyak lagi yang dapat dikalahkan dalam permainan survival bertema Viking ini. Mengapa tidak menyemak Panduan Benih Valheim terbaik kami atau senarai cheat Perintah Konsol kami untuk memulakan anda? Atau, jika Hearth & Home membawa anda ke sini, kami mempunyai panduan mengenai beberapa sistem baru yang lain, termasuk cara menuai dan membuat kraf dengan tar, dan bagaimana untuk membuat dan menggunakan obliterator.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Valheim Crystal Shards: Apa itu Shards Crystal untuk

Valheim Crystal Shards Akhir. Sebaik sahaja anda mendapat cukup bahan yang jarang berlaku ini, anda boleh mengubahnya menjadi beberapa barangan yang snazzy, termasuk senjata baru.

Masalahnya sebenarnya mendapat cukup daripada mereka, kerana raksasa yang mereka turunkan tidak terlalu gembira untuk memberikan kristal shards.

Valheim Crystal Shards | Lokasi Shard Crystal

Crystal Shards berasal dari batu golem, yang akan anda jalani di biome gunung – tetapi anda mungkin tidak menyedarinya pada mulanya. Golem batu tetap diam dan diam melainkan di bawah ancaman. Sekiranya anda melihat longgokan berbatu yang mencurigakan, pergi mengancamnya, dengan idealnya dengan pickaxe. . Menghancurkannya ke bit, dan anda akan menemui beberapa shards kristal sebagai ganjaran. Ulangi seperti yang diperlukan.

Valheim Crystal Shards | Kegunaan Shard Crystal

Sama ada anda mempunyai tangki kristal yang sudah atau mengumpulkannya sekarang, anda memerlukan banyak untuk membuat dinding kristal dan kapak kristal.

Wall Crystal Valheim

  • 2 kristal
  • Meja kerja

. Hasilnya adalah bahagian besar dinding yang kelihatan seperti kaca, kecuali, ya, itu kristal.

Kapak kristal agak lebih terlibat.

  • 10 kristal
  • 40 kulit kuno
  • Tahap 3 Forge

Kulit kuno datang dari rawa, tetapi anda memerlukan kunci untuk sampai ke sana terlebih dahulu. .

.

.

Gfinity Esports disokong oleh penontonnya. Apabila anda membeli melalui pautan di laman web kami, kami boleh mendapatkan komisen sekutu. Ketahui lebih lanjut. Mencari produk tertentu? Lawati StockInformer.co.UK / Stockinformer.com.