Udyr rework yang lama ditunggu-tunggu akhirnya di sini, tetapi adakah ia berjaya? Inven Global, Udyr Rework Keupayaan Kit, Ultimate Baru Terungkap untuk League of Legends – Polygon

Salah satu juara tertua League of Legends akhirnya mempunyai kerja semula

Adakah kerja semula berjaya?

Udyr rework yang lama ditunggu-tunggu akhirnya di sini, tetapi adakah ia berjaya?

Pada 24 Ogos, kerja semula Udyr yang lama ditunggu-tunggu akhirnya memukul pelayan langsung. Dari kemahirannya, model juara dalam permainan, ke semua seni percikannya di luar permainan, ia mendapat perhatian banyak pemain, termasuk yang biasanya tidak bermain Udyr.

Sudah kira -kira seminggu sejak kerja semula, jadi inilah pecahan bagaimana Udyr digunakan pada pelayan Korea, serta wawasan pakar untuk Udyr Rework.

Udyr mempunyai haiwan semangat baru: rekap kemahirannya

Pra-Ganjaran, Udyr mempunyai empat keadaan: Tiger [Q], Turtle [W], Bear [E], dan Phoenix [r]. Walaupun fungsi dalam permainan tidak berubah, kebolehannya kini mewakili demigod Freljordian [kulit pengawal semangat Udyr masih merangkul empat haiwan asal]. Pasifnya [semangat yang dibangkitkan] kini membolehkannya untuk kembali ke kebolehannya sekali lagi, serta memberikannya kelajuan serangan 30% dalam dua autos & pengembalian dana 5% dari cooldownnya di-hit.

Walaupun pergerakan tambahan dari pasif lamanya tidak membuat pemotongan ke dalam kerja semula, Udyr kini boleh mencabut semula [Awaken] salah satu daripada q/w/e/r, memberikan kesan tambahan: peningkatan q menjadikan udyr menyerang lebih cepat dan membuat autosnya Summon Lightning, W memberikannya dua kali ganda perisai ditambah dengan lebih banyak hayat hidup, E menjadikannya lebih cepat dan kebal terhadap CC, dan sekarang menyeru ribut [seperti Viktor’s Ult] yang mengikuti musuh-musuhnya dan melakukan kerosakan kesihatan maksimum. Aspek semula kerja semula Udyr juga sepadan dengan bagaimana Lee Sin terlatih Udyr dalam tradisi,

Kad laporan Udyr dalam barisan solo kr

. Dia pergi dari kadar memilih 1% hingga 14%, tetapi kadar kemenangannya hanya 43%. Masalah terbesar adalah dengan Q, cakar liar, kerana ia tidak mempunyai kerosakan walaupun dalam bentuk yang dipertingkatkan. Kerana betapa hebatnya dia ketika memaksimumkan q, rusuhan hotfixed udyr pada 26 Ogos, yang mengasah q dan e, sementara sedikit nerfing pertahanannya di wnya. Matlamat hotfix ini adalah untuk memberikannya lebih banyak pilihan sebagai juara, kerana pemain merasakan bahawa maxing r pada udyr yang diolah semula jauh lebih baik daripada mengambil q.

Selepas hotfix, kadar kemenangannya dalam barisan solo mula pulih; Terutama di hutan, di mana kadar kemenangannya meningkat kepada 48%.

. Dia berkongsi pendapatnya mengenai keadaan Udyr yang dikerjakan semula, serta bagaimana dia harus dimainkan.

Kesan keseluruhan kerja semula udyr?

Udyr pasti dapat dimainkan atas dan hutan, dan bahkan pertengahan, bergantung pada pertandingan. Saya rasa dia dapat ditekuk ke dalam pelbagai peranan. Sebagai jungler, saya fikir dia menjadi lebih lemah; Udyr kuat dalam permainan awal permainan awal, tetapi selepas kerja semula, dia pasti lebih mudah terdedah kepada penyerang dari Jungler musuh. Sukar untuk menguruskan HPnya semasa berjongkok, dan dia terdedah apabila kebolehannya terbangun berada di Cooldown, jadi ketika dia lebih mudah terdedah kepada penyerang. Walau bagaimanapun, bahagian flip adalah bahawa saya fikir potensi permainannya telah meningkat dengan ketara.

Sebagai jungler, saya jujur ​​percaya bahawa udyr pra-kerja jauh lebih baik. . Dengan hotfix masuk juga, saya fikir kadar kemenangannya akan terus naik ke tempat yang selesa.

Kemahiran/item membina?

Dari segi item membina dan ketenteraman kemahiran, saya fikir bahawa m max masih akan lebih kuat daripada q. Membina Sunfire Aegis atau Turbo Chemtank ke dalam pelukan setan benar -benar akan mengeluarkan m max udyr. Akhirnya, ia bergantung pada apa yang kelihatan seperti pasukan anda dalam barisan solo. Jika anda juara AP solo dalam pasukan anda, maka pastinya melihat untuk Rush Demonic memeluk kedua; jika tidak, maka saya fikir pencampuran dalam hati beku dalam binaan anda pasti akan menjadi pilihan. .

Runes?

Saya fikir mengambil pemahaman yang tidak diingini sebagai rune keystone di lorong atas adalah baik di lorong teratas, tetapi di hutan, saya fikir penakluk adalah cara untuk pergi. Saya telah menguji dan bahkan menyaksikan orang lain cuba tekan serangan itu, tetapi saya tidak fikir ia bagus, kerana Udyr tidak benar -benar mendapat serangan auto yang banyak dalam Teamfights. Jelas sekali, anda ingin menenun di AAS setiap kali anda menggunakan kebolehan anda, jadi saya fikir menjadi juggernaut gaya dalam pertempuran ini sambil mengekalkan kerosakan musuh dengan penakluk dan w adalah cara terbaik untuk memainkannya. Sebagai jungler, saya jujur ​​berfikir tidak ada pilihan utama Keystone Rune selain penakluk, tetapi saya ingin mendengar apa yang orang lain katakan tentangnya.

Juga, jangan mengambil fasa tergesa -gesa. .

Adakah kerja semula berjaya?

Saya fikir dia masih mempunyai kelemahan yang sama seperti Udyr pra-kerja, kerana dia masih lemah di hadapan untuk kembali ke belakang pasukan. Dia menjadi lebih sukar untuk dimainkan, kerana anda perlu tahu bila hendak menggunakan kebolehan terbangun, dan harus menenun lebih banyak AA seperti Lee Sin. Anda tidak boleh hanya membabi buta seperti hari pra-kerja, dan dia boleh dihukum dengan berat jika anda merosakkan menggunakan kebolehan yang terbangun. Dia pasti mempunyai keluk pembelajaran.

?

. Saya sangat lantang bagaimana juara seperti Karthus dan Fiddlesticks juga harus menjadi meta, tetapi mereka tidak. Akhirnya, semuanya adalah berapa banyak pasukan pro dan pemain telah berjaya dengannya, baik dalam scrims dan dalam perlawanan.

wartawan

Sort dengan: Best New Old

Komen: 0

Salah satu juara tertua League of Legends akhirnya mempunyai kerja semula

Seni percikan untuk udyr baru

Pete Volk (dia/mereka) adalah editor kurasi Polygon untuk filem dan TV, dengan cinta untuk tindakan dan filem seni mempertahankan diri.

Terdapat Udyr baru di bandar. Selepas banyak, bertahun -tahun pemain berteriak untuk kemas kini ke salah satu League of Legends‘Juara tertua, The Spirit Walker, sedang melihat rupa baru mengenai keretakan serta satu set kebolehan baru.

Mekanik Teras Udyr – sentiasa berubah keadaan untuk kesan yang berbeza – masih ada, ia kelihatan berbeza. Kami mendapat gambaran pertama kami di kerja semula minggu lalu, yang menunjukkan keadaan yang diilhamkan oleh Freljord barunya. Keadaan itu menarik beberapa Liga Juara Freljord, seperti Ornn, Volibear, dan Anivia (yang mungkin menemui keupayaan Ultime Udyr yang sangat biasa).

Dalam jawatan dev pada tahun 2021, pasukan kemas kini Udyr menyatakan mengapa juara khusus ini dikenal pasti sebagai memerlukan kemas kini – terutamanya, permainan yang sangat ketinggalan zaman dan visual untuk permainan yang telah berubah ton Sejak dia mula -mula tiba di tempat kejadian. Pasukan itu berkata mereka mahu mengekalkan identitinya sebagai Shaman Warrior yang berubah-ubah sambil membawa rupa dan permainannya sehingga kini dengan versi yang lebih moden dari League of Legends.

Udyr pertama kali dikeluarkan pada bulan Disember 2009, dan mempunyai sedikit reputasi “mencintai dia atau membencinya” di kalangan Liga komuniti. Walaupun terdapat banyak sesalur diehard udyr, sifat pertaniannya boleh mengecewakan untuk menentang junglers, tetapi juga untuk rakan sepasukan yang berharap untuk sedikit lebih banyak bantuan dari jungler mereka.

Kemas kini Udyr dijangka tiba dengan patch 12.16, yang bermaksud ia harus hidup League of Legends Aug. 24.

Udyr kit kemampuan penuh

Pasif – Latihan Roh / Monk yang Dibawa

Udyr mempunyai 4 keadaan keupayaan asas, masing -masing berkaitan dengan demigod freljodian. .

Selepas melemparkan (atau menyambung semula) keupayaan, dua serangan seterusnya Udyr memperoleh kelajuan serangan 40%.

Q – Cakar liar

Udyr masuk ke dalam sikap cakar. Memberikan kelajuan serangan. Dua serangan seterusnya menangani kerosakan pecah.

Awakened: Meningkatkan kelajuan serangan, ditambah 2 serangan arka serangan yang akan melantun sehingga 6 kali (boleh memukul sasaran yang sama beberapa kali jika mereka terpencil).

. Dapatkan perisai. Dua serangan seterusnya memulihkan kesihatan.

Bangun: Muat semula perisai, menyusun. Pulihkan sejumlah besar maxhealth melebihi 2s.

E – Blazing Stampede

Udyr masuk ke sikap stampede. Dapatkan kelajuan pergerakan. Semasa berada dalam pendirian ini, serangan pertama terhadap setiap sasaran memukul mereka.

Bangun: Meningkatkan kelajuan pergerakan, dapatkan kekebalan CC untuk masa yang singkat.

R – Ribut Wingborne

Udyr masuk ke pendirian ribut. Memanggil ribut glasier, merosakkan dan melambatkan musuh berdekatan. Dua serangan seterusnya meningkatkan AOE Storm.

Bangun: Badai melepaskan diri dari Udyr dan menjejaki musuh yang paling baru -baru ini diserang (dan melakukan lebih banyak kerosakan).