TRITED DRITSTONE – Wiki Minecraft, di mana untuk mencari gua dripstone di Minecraft – Gamepur

Di mana untuk mencari gua dripstone di minecraft

Lajur Dripstone boleh didapati secara semula jadi di gua dripstone, mereka dibentuk apabila stalaktit dan stalagmit bergabung bersama di udara.

Minecraft Wiki

Ikuti wiki minecraft pada perselisihan atau halaman media sosial kami!

Tidak mempunyai akaun?

Minecraft Wiki

Menunjuk dripstone

Artikel ini mengenai blok yang tajam. Untuk blok pepejal, lihat Blok Dripstone. Untuk biome, lihat gua dripstone.

Menunjuk dripstone

Boleh diperbaharui

Stackable

Alat

Rintangan letupan

Kekerasan

Bercahaya

Telus

Mudah terbakar

Menangkap api dari lava

Menunjuk dripstone adalah blok yang membentuk stalaktit dan stalagmit.

Stalaktit (titik mana ke bawah) boleh digunakan sebagai projektil yang jatuh, boleh diperbaharui air dan lava ke dalam kaul dan menukar lumpur menjadi tanah liat.

Stalagmites (titik mana ke atas) menangani kerosakan tambahan kepada pemain dan perusuh yang mendarat di atasnya.

Kandungan

 • 1 memperoleh
  • 1.1 generasi semula jadi
  • 1.2 pecah
  • 1.3 perdagangan
  • 1.4 selepas generasi
  • 2.1 stalaktit
   • 2.1.1 cauldrons
   • 2.1.2 Menukar lumpur ke dalam tanah liat
   • 3.1 generik
   • 3.2 unik
   • 4.1 ID
   • 4.2 negara blok
   • 7.1 tangkapan skrin
   • 7.2 seni konsep

   Memperoleh []

   Generasi semula jadi []

   Dripstone menunjuk boleh didapati di gua dripstone dalam formasi kluster.

   Pecah []

   Dripstone menunjuk boleh dilombong dengan alat apa pun, [1] tetapi pickaxes adalah yang paling cepat. Titisan titisan menunjuk dengan serta -merta apabila dilanggar oleh trident yang dilemparkan.

   Blok Menunjuk dripstone
   Kekerasan 1.5
   Alat
   Masa pecah [a]
   Lalai 2.25
   Kayu 1.15
   Batu 0.6
   Besi 0.4
   Berlian 0.3
   Netherite 0.25
   Emas 0.2
   1. ↑ kali adalah untuk alat yang tidak disengaja seperti yang digunakan oleh pemain tanpa kesan status, diukur dalam beberapa saat. Untuk maklumat lanjut, lihat Breaking § Speed.

   Perdagangan []

   Pedagang mengembara boleh menjual 2 titisan yang tajam untuk 1 zamrud.

   Post-Generasi []

   Stalaktit tumbuh dengan sangat perlahan, mempercepatkan jika terdapat sumber air atau blok berair di atas titisan, tumbuh lebih cepat jika blok di antara air dan titisan adalah blok titisan. Di samping itu, jika terdapat blok pepejal kurang daripada sebelas blok di bawah stalaktik ini, stalagmit tumbuh pada blok itu ke arah stalaktit. Pertumbuhan ini tidak berlaku jika hujung stalaktit disapu, dan stalagmit di bawah tidak tumbuh jika hujungnya disapu air. Mereka tidak tumbuh hingga lebih dari tujuh blok.

   Setiap kali blok menerima tanda rawak ada peluang kecil 1.138% (64 /5625) untuk stalaktit atau stalagmit untuk tumbuh satu blok, yang bermaksud bahawa setiap langkah pertumbuhan tunggal mengambil masa purata 5 hari dalam permainan (100 minit).

   Penggunaan []

   Dripstone menunjuk dalam dua bentuk, stalaktit dan stalagmit yang berbeza. Meletakkan titisan yang tajam di antara stalagmit dan stalaktik tanpa menyelinap menghubungkan mereka. Ia boleh disatukan. Mobs boleh melompat titisan titisan selagi ketinggiannya tidak melebihi empat blok. Kuda dan perusuh yang serupa dapat mengembara Dripstone yang sama seperti mereka tangga.

   Stalaktit []

   Stalaktit dibuat apabila titisan ditunjuk ditempatkan di bahagian bawah blok.

   Stalaktit kurang daripada 11 blok tinggi zarah air titisan pasif (atau zarah lava di bawah) tanpa ketiadaan sumber cecair, tetapi zarah -zarah ini tidak mengisi kauldron. Titisan yang ditarik air di hujung stalaktit tidak menghasilkan zarah titisan. Waterlogging bahagian lain dari stalaktik tidak menjejaskan menetes.

   Jika blok yang menyokong stalaktit atau mana -mana blok stalaktit dipecahkan, semua titisan yang tidak disokong diturunkan di bawah titisan blok yang patah, menyebabkan kerosakan pada mana -mana pemain dan perusuh yang berdiri di bawahnya, sama seperti yang jatuh. Jumlah kerosakan ialah 6 untuk setiap blok jarak jatuh selepas 2 blok (e.g., stalaktit yang jatuh 4 blok menangani 18 × 9 kerosakan). Kerosakan dihadkan pada 40 × 20, tidak kira sejauh mana stalaktit jatuh. Memakai topi keledar mengurangkan kerosakan sebanyak 1 /4, Tetapi ini berharga dua kali lebih banyak ketahanan pada topi keledar seperti pada kepingan perisai lain. Apabila pemain mati oleh stalaktit yang jatuh ke atasnya, mesej kematian “Pemain> ditenggelamkan oleh stalaktit yang jatuh “ muncul. Walau bagaimanapun, jika pemain hanya disentuh oleh entiti stalaktit yang jatuh, tidak ada kerosakan yang ditangani kecuali stalaktit memukul tanah di blok yang sama di mana pemain berada. Stalaktit dengan pelbagai dripstone menunjuk boleh menyebabkan pelbagai kerosakan; Walau bagaimanapun, imuniti kerosakan menghalang sebahagian besar kerosakan dari blok tambahan.

   Cauldrons []

   Apabila blok paling atas stalaktit kurang daripada 11 blok tinggi mendapat rawak secara rawak, ia memeriksa sumber air atau blok air dua blok di atasnya dan kawah dalam 10 blok di bawah hujung tanpa blok udara di antara di antara. Jika kedua -dua keadaan berpuas hati, terdapat 45 /256 (~ 17.6%) Kemungkinan untuk menetes air dan mengisi kawah dengan satu tahap. Sekiranya terdapat sumber lava di atas stalaktik, terdapat 15 /256 (~ 5.9%) Peluang untuk mengisi sepenuhnya kawah kosong dengan lava, menjadikan lava sebagai sumber yang boleh diperbaharui. Mengisi semula kawah dengan air atau lava purata hampir satu Minecraft hari (19+ minit) walaupun masa sebenar bagi mana -mana isi semula individu berbeza -beza.

   Menukar lumpur ke tanah liat []

   Sekiranya Mud‌ diletakkan di atas blok dengan stalaktik di bawahnya, akhirnya ia menjadi tanah liat. Penukaran ini tidak berlaku pada masa yang sama. [2]

   Stalagmites []

   Stalagmit dicipta apabila titisan ditunjuk ditempatkan di tanah.

   Jatuh ke stalagmit mendarabkan jarak jatuh sebanyak dua untuk mengira jumlah kerosakan jatuh, menggunakan seil formula (Fall_distance × 2 – 2) . Perhatikan bahawa jarak perjalanan semasa permainan terakhir permainan masa jatuh tidak termasuk dalam pengiraan ini, menjadikannya sedikit di jarak yang lebih tinggi; Lihat Kerosakan § Kerosakan jatuh untuk maklumat lanjut.

   Sekiranya pemain mati akibat jatuh ke stalagmit, mesej kematian “Pemain> dilarang di stalagmite “ muncul.

   Semua perusuh yang kebal terhadap kerosakan jatuh tidak mengambil kerosakan daripada jatuh ke stalagmit, yang sama berlaku kepada pemain jika peraturan permainan falldamage ditetapkan kepada palsu . [3] [4]

   Lajur []

   Lajur Dripstone

   Lajur Dripstone boleh didapati secara semula jadi di gua dripstone, mereka dibentuk apabila stalaktit dan stalagmit bergabung bersama di udara.

   Untuk mencipta mereka secara manual, hanya terus menyusun titisan titisan yang menonjol sama ada stalaktit atau stalagmit atau kedua -duanya sehingga mereka bergabung bersama, titisan yang terakhir ditempatkan sebagai bahagian paling langsing dari seluruh lajur. Berdasarkan arah blok terakhir yang diletakkan, bentuk bahagian langsing lajur boleh berbeza -beza.

   Bahan kerajinan []

   Bunyi []

   Generik []

   Bunyi Sarikata Sumber Penerangan Lokasi sumber Kunci Terjemahan Kelantangan Padang Pelemahan
   jarak
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: Dripstone_break1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_break2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_break3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_break4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_break5.Ogg Blok patah Blok Setelah blok telah rosak blok .Pointed_dripstone .rehat Sarikata .blok .generik .rehat 1.0 0.8 16
   Blok diletakkan Blok Apabila blok diletakkan blok .Pointed_dripstone .tempat Sarikata .blok .generik .tempat 1.0 0.8 16
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step6.Ogg Blok pecah Blok Sementara blok sedang dalam proses dipecahkan blok .Pointed_dripstone .Hit Sarikata .blok .generik .Hit 0.25 0.5 16
   Tiada [Bunyi 1] Entiti-bergantung Jatuh di blok dengan kerosakan jatuh blok .Pointed_dripstone .jatuh Tiada [Bunyi 1] 0.5 0.75 16
   Jejak langkah Entiti-bergantung Berjalan di blok blok .Pointed_dripstone .langkah Sarikata .blok .generik .jejak langkah 0.15 1.0 16
   Bunyi Sumber Penerangan Lokasi sumber Kelantangan Padang
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: Dripstone_break1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_break2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_break3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_break4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_break5.Ogg Blok Setelah blok telah rosak rehat .Pointed_dripstone 1.0 1.0
   Blok Apabila blok diletakkan tempat .Pointed_dripstone 1.0 1.0
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: dripstone_step6.Ogg Blok Sementara blok sedang dalam proses dipecahkan Hit .Pointed_dripstone 1.0 1.0
   Pemain Jatuh di blok dengan kerosakan jatuh jatuh .Pointed_dripstone 0.4 1.0
   Pemain Berjalan di blok langkah .Pointed_dripstone 0.17 1.0
   Pemain Melompat dari blok melompat .Pointed_dripstone 0.12 1.0
   Pemain Jatuh di blok tanpa kerosakan jatuh tanah .Pointed_dripstone 0.14 1.0

   Unik []

   Bunyi Sarikata Sumber Penerangan Lokasi sumber Kunci Terjemahan Kelantangan Padang Pelemahan
   jarak
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava6.Ogg Lava Drips Blok Apabila lava menetes dari tanah titisan yang tajam di blok blok .Pointed_dripstone .Drip_lava Sarikata .blok .Pointed_dripstone .Drip_lava 0.3-1.0 1.0 16
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava_cauldron1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava_cauldron2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava_cauldron3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava_cauldron4.Ogg Lava menetes ke kawah Blok Apabila lava menetes dari tanah titisan yang tajam dan mengisi kawah blok .Pointed_dripstone .drip_lava_into_cauldron Sarikata .blok .Pointed_dripstone .drip_lava_into_cauldron 2.0 0.9-1.0 16
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water8.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water9.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water10.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water11.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water12.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water13.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water14.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water15.Ogg Menetes air Blok Apabila air menetes dari tanah titisan yang tajam di blok blok .Pointed_dripstone .Drip_water Sarikata .blok .Pointed_dripstone .Drip_water 0.3-1.0 1.0 16
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron8.Ogg Air menetes ke kawah Blok Apabila air menetes dari tanah titisan yang tajam dan mengisi kawah blok .Pointed_dripstone .Drip_water_into_cauldron Sarikata .blok .Pointed_dripstone .Drip_water_into_cauldron 2.0 0.9-1.0 16
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_land1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_land2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_land3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_land4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_land5.Ogg Tiada [Bunyi 1] Blok Ketika titisan titisan yang tajam dari jatuh blok .Pointed_dripstone .tanah Tiada [Bunyi 1] 2.0 0.9-1.0 16
   Bunyi Sumber Penerangan Lokasi sumber Kelantangan Padang
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava6.Ogg Blok Apabila lava menetes dari tanah titisan yang tajam di blok titisan .lava .Pointed_dripstone 0.3-1.0 1.0
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava_cauldron1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava_cauldron2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava_cauldron3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_lava_cauldron4.Ogg Blok Apabila lava menetes dari tanah titisan yang tajam dan mengisi kawah cauldron_drip .lava .Pointed_dripstone 2.0 0.9-1.1
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water8.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water9.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water10.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water11.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water12.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water13.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water14.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water15.Ogg Blok Apabila air menetes dari tanah titisan yang tajam di blok titisan .air .Pointed_dripstone 0.3-1.0 1.0
   https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron7.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: point_dripstone_drip_water_cauldron8.Ogg Blok Apabila air menetes dari tanah titisan yang tajam dan mengisi kawah cauldron_drip .air .Pointed_dripstone 2.0 0.9-1.0

   Nilai Data []

   ID [ ]

   Nama Pengenalpastian Bentuk Kunci Terjemahan
   Menunjuk dripstone Pointed_dripstone Blok & item blok.Minecraft.Pointed_dripstone
   Nama Pengenalpastian ID angka Bentuk ID Item [i 1] Kunci Terjemahan
   Menunjuk dripstone Pointed_dripstone 563 BLOCK & GIVEABLE ITEM [I 2] Sama [i 3] jubin.Pointed_dripstone.nama
   1. ↑ ID Borang Item Langsung Blok, yang digunakan dalam fail Savegame dan Addon.
   2. ↑ Tersedia dengan /memberi arahan.
   3. ↑ borang item langsung blok mempunyai ID yang sama dengan blok.

   Blok Negeri []

   Nama Nilai asal Nilai yang dibenarkan Penerangan
   ketebalan Petua tip_merge
   Petua
   frustum
   tengah
   asas
   menegak_direction naik naik
   ke bawah
   Arah titisan yang tajam.
   waterlogged salah Benar
   salah
   Sama ada ada air di tempat yang sama seperti dripstone yang tajam ini.
   Nama Bit metadata Nilai asal Nilai yang dibenarkan Nilai untuk
   Bit metadata
   Penerangan
   Dripstone_thickness Tidak disokong Petua bergabung Tidak disokong
   Petua Tidak disokong
   frustum Tidak disokong
   tengah Tidak disokong
   asas Tidak disokong
   tergantung Tidak disokong Benar salah
   Benar
   Tidak disokong Sama ada atau tidak dripstone yang tajam menunjuk ke bawah.

   Sejarah []

   Oktober 2020 Konsep Dripstone yang ditunjuk dicipta oleh Xilefian.
   3 Oktober 2020 Dripstone yang ditunjukkan di Minecraft Live 2020 dalam Biome Gua Dripstone.
   Tekstur item berbeza.
   Edisi Java
   1.17 20W48A Ditambah Dripstone.
   20W49A Dripstone menunjuk kini boleh dihasilkan di gua dripstone, yang boleh diakses hanya menggunakan bufet atau jenis dunia tersuai.
   Mesej kematian berubah daripada dibunuh oleh stalaktik dari “pemain> Dipasangkan oleh blok yang jatuh “kepada” Pemain> ditenggelamkan oleh stalaktit “.
   Stalaktit lebih tinggi daripada 1 blok kini boleh mengisi kaul. [5]
   21W03A Dripstone menunjuk kini boleh digunakan untuk membuat blok dripstone.
   Bunyi Drip_lava, Drip_LAVA_INTO_CAULDRON, Drip_water, dan Drip_Water_into_Cauldron kini mempunyai sari kata. [6]
   21W13A Pedagang mengembara sekarang menjual titisan yang tajam, menjadikannya boleh diperbaharui.
   Kelompok dripstone yang mengandungi dripstone yang tajam kini boleh menjana di gua biasa juga.
   21W16A Meletakkan blok sumber air di atas blok titisan dengan stalaktit yang tergantung dari itu membolehkannya tumbuh lebih lama dan membentuk stalagmit di tanah di bawah.
   1.18 Snapshot Eksperimen 1 Gua dripstone, di mana dripstone menunjuk dapat dijumpai, kini boleh menjana secara semula jadi.
   Titisan titisan tidak lagi dapat dijumpai di luar titisan gua titisan.
   1.19 22W14a Dripstone menunjuk kini boleh digunakan untuk mengalirkan kelembapan dari lumpur, menukarnya ke tanah liat.
   Edisi Bedrock
   Gua & Cliffs (Eksperimen) beta 1.16.210.56 Ditambah Dripstone.
   beta 1.16.220.50 Tekstur item dan putaran dripstone yang ditunjuk kini sesuai Edisi Java.
   Dripstone menunjuk kini boleh disiram.
   Bentuk visual tweak dari titisan titisan untuk dipadankan Edisi Java.
   Menunjuk dripstone kini pecah jika terkena trident.
   Dripstone menunjuk kini boleh digunakan untuk membuat blok dripstone.
   Mesej kematian berubah daripada dibunuh oleh stalaktik dari “pemain> Dipasangkan oleh blok yang jatuh “kepada” Pemain> ditenggelamkan oleh stalaktit “.
   Kini menggunakan bunyi yang betul untuk dripstone yang tajam.
   Sekarang menjana di gua dripstone, walaupun mereka boleh menjana hanya melalui tambahan.
   1.17.0 beta 1.16.230.54 Pedagang mengembara sekarang menjual 2 titisan yang tajam untuk zamrud.
   Titisan yang tajam kini menjana jarang di gua -gua dalam patch kecil dari lapisan 0 hingga 59.
   Air dan lava kini menetes lebih kerap dari titisan yang tajam.
   beta 1.17.0.50 Stalagmit tidak lagi menangani kerosakan apabila dofalldamage ditetapkan kepada palsu
   Dripstone yang menunjuk kini boleh berkembang menjadi stalaktit dan/atau stalagmit yang lebih lama.
   beta 1.17.0.52 Sekarang betul dimusnahkan selepas blok ia diletakkan di atas dipecahkan oleh kemas kini blok.
   TRITSTONS Titik tidak lagi tersedia hanya melalui permainan eksperimen.
   1.19.0 beta 1.19.0.24 Dripstone menunjuk kini boleh digunakan untuk mengalirkan kelembapan dari lumpur, menukarnya ke tanah liat.

   Isu []

   Isu yang berkaitan dengan “Dripstone Pointed” dikekalkan pada pelacak pepijat. Melaporkan isu di sana.

   Galeri []

   Tangkapan skrin []

   Titisan titisan yang dijana secara semulajadi di gaung.
   TRIDSTONES TERBESAR DAN DOWN menyambung.

   Konsep seni [ ]

   Menjadikan prototaip menunjuk dripstone.

   Rujukan []

   1. ↑ MC-242733-“Dripstone menunjuk jatuh item apabila dipecahkan tanpa alat”-diselesaikan sebagai “berfungsi seperti yang dimaksudkan”.
   2. ↑ MC-264720-“Lumpur tidak menukar tanah liat di Nether dengan Dripstone”-diselesaikan sebagai “berfungsi seperti yang dimaksudkan”.
   3. ↑ MC-206555-“Sesetengah perusuh tidak merosakkan stalagmit”-diselesaikan sebagai “berfungsi seperti yang dimaksudkan”.
   4. ↑ MC-206674-“Stalagmites tidak menyebabkan kerosakan kepada pemain apabila gamerule” falldamage “ditetapkan kepada palsu”-diselesaikan sebagai “berfungsi seperti yang dimaksudkan”.
   5. ↑ MC-206583-Cauldrons di bawah stalaktit sekurang-kurangnya 2 blok tinggi tidak diisi-diselesaikan sebagai “tetap”.
   6. ↑ MC-206550-“Blok.Pointed_dripstone.Drip_ [cecair/cauldron] tidak mempunyai sari kata ” – diselesaikan sebagai” tetap “.

   Di mana untuk mencari gua dripstone di minecraft

   Blok Dripstone adalah blok baru yang sejuk di Minecraft yang akan tumbuh titisan titisan dalam bentuk stalaktit dan stalagmit dari mereka jika mereka mempunyai sumber air. Pangkuan tajam ini sangat keren untuk dilihat dan boleh digunakan sebagai cara untuk memberi diri anda lava atau air yang tidak berkesudahan. Walau bagaimanapun, sebelum anda boleh menggunakannya, anda perlu mencarinya terlebih dahulu. Berikut adalah cara mencari gua dripstone di minecraft.

   Malangnya, tidak ada cara yang dijamin untuk mencari gua dripstone di minecraft. Gua ini adalah biome baru yang ditambahkan ke dalam permainan di Gua dan Cliffs Update Bahagian 2, jadi seperti mana -mana biome lain dalam permainan, anda perlu meneroka untuk mencari gua Dripstone. Nasib baik, sejak gua telah dirombak dengan menghasilkan perubahan, anda boleh melalui banyak jurang dan gua dan akhirnya mencari satu.

   Gua Dripstone akan sentiasa menjana di dalam gua atau jurang, jadi jangan buang masa anda mencari mereka di luar. Anda dengan mudah dapat memberitahu blok coklat mereka selain kotoran atau granit, dan titisan yang tajam harus menetes air atau lava. Sudah tentu, berhati -hati dengan blok dripstone perlombongan dengan lava menetes dari titisan mereka yang tajam.

   Setelah mengumpulkan beberapa blok titisan, anda boleh tumbuh beberapa titisan yang tajam dengan meletakkan air di atas atau di bawahnya di tempat asal anda. Anda kemudian boleh menggunakan empat titisan yang tajam untuk membuat satu blok dripstone.

   Mengenai Pengarang

   John Hansen

   John Hansen adalah seorang penulis kakitangan sepenuh masa untuk Gamepur serta tuan rumah untuk video YouTube Channel Pixel Street di mana dia menjadi tuan rumah podcast permainan mingguan dan banyak lagi. Permainan kegemarannya termasuk Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Nafas Wild, Left 4 Dead 2, dan Overwatch. Dia meliputi Overwatch 2 dan tajuk FPS lain, Minecraft, Sonic the Hedgehog, Legend of Zelda, dan apa sahaja permainan zombie yang diletakkan di hadapannya.

   Cara mencari dripstone yang tajam di minecraft

   Kemas kini Gua dan Cliffs untuk Minecraft membawa beberapa ciri yang lama ditunggu-tunggu ke lombong dan celah bawah. Salah satu ciri-ciri tersebut menyerupai penglihatan yang anda pasti dapati di mana-mana gua kehidupan sebenar. Malangnya, sehingga titik ini, stalaktit dan stalagmit tidak hadir dari Minecraft, walaupun sebahagian besar permainan bergantung pada meneroka dan menggali melalui gua. Perubahan itu dengan penambahan dripstone yang baru. Inilah cara mencarinya dan apa yang dilakukannya.

   Di mana ditunjuk dripstone yang terdapat di minecraft?

   Terdapat dua cara untuk mendapatkan titisan titisan di dunia survival. Pertama, ia akan muncul di Gua Dripstone dan berpeluang untuk berkembang di gua biasa. Anda perlu mencari blok titisan coklat, dan jika terdapat sumber air di atas atau di bawah blok tersebut, titisan menunjuk akan berkembang daripadanya. Mereka tumbuh dengan perlahan dari masa ke masa. Sekiranya anda ingin mengumpulkan mana -mana, anda boleh menyerangnya dengan alat untuk mengetuknya, walaupun pickaxes adalah cara paling cepat.

   Anda juga boleh menggerakkan blok titisan ke rumah anda dan meletakkan air di atas atau di bawahnya untuk menanam secara semula jadi di sana. Perlu diingat bahawa menunjuk Dripstone di lantai akan membahayakan anda jika anda melangkah ke atasnya, dan menggantung Dripstone akan membahayakan anda jika ia jatuh pada anda.

   Cara lain untuk menunjuk Dripstone adalah membelinya dari peniaga yang mengembara. Mereka akan menjual dua dengan harga satu zamrud.

   Empat titisan yang tajam boleh digunakan sebagai bahan dalam resipi kerajinan untuk membuat blok titisan, menghasilkan lebih banyak titisan titisan dari masa ke masa jika sumber air memacunya.

   Mengenai Pengarang

   John Hansen

   John Hansen adalah seorang penulis kakitangan sepenuh masa untuk Gamepur serta tuan rumah untuk video YouTube Channel Pixel Street di mana dia menjadi tuan rumah podcast permainan mingguan dan banyak lagi. Permainan kegemarannya termasuk Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Nafas Wild, Left 4 Dead 2, dan Overwatch. Dia meliputi Overwatch 2 dan tajuk FPS lain, Minecraft, Sonic the Hedgehog, Legend of Zelda, dan apa sahaja permainan zombie yang diletakkan di hadapannya.