Top 8 Ladang Berguna untuk Dibina di Minecraft 2023, Top 10 Idea Ladang Minecraft Terbaik

10 idea ladang minecraft terbaik teratas

Dalam artikel ini, GuruGamer akan mempamerkan 8 ladang berguna teratas untuk dibina di Minecraft 2023.

Top 8 Ladang Berguna untuk Dibina di Minecraft 2023

Mendapatkan stok besar pelbagai sumber adalah penting dalam membuat dunia anda. Lihat 8 ladang terbaik untuk membina Minecraft untuk membantu anda dengan itu.

 • Top 10 Minecraft Modpacks Untuk Menambah Pencarian Baru (2023)
 • 4 perusuh akuatik yang berguna untuk ladang di Minecraft 1.19
 • Cara Memasang Mod untuk Edisi Java Minecraft (2023)

Cara terpantas untuk bermula di Minecraft adalah untuk membina beberapa ladang untuk mendapatkan exp dan sumber yang diperlukan untuk pengembangan. Walau bagaimanapun, tidak semua ladang mudah dibina – ada yang memerlukan sejumlah sumber yang tidak dapat dijumpai pada awal.

Dalam artikel ini, GuruGamer akan mempamerkan 8 ladang berguna teratas untuk dibina di Minecraft 2023.

1. Ladang tanaman

Pertanian tanaman membolehkan pemain menanam beberapa sayur -sayuran dan tanaman lain di tanah ladang, yang kemudian tumbuh dari masa ke masa dan boleh dituai untuk makanan. Setiap tanaman memerlukan benih untuk menanam, dan selepas beberapa yang pertama, anda akhirnya akan mempunyai benih yang cukup untuk mengisi seluruh plot ladang. Gandum adalah yang paling mudah untuk ladang, kerana benihnya dapat dikumpulkan dari memusnahkan blok rumput. Bit, wortel dan kentang menggunakan mekanik yang sama.

Ladang gandum yang tumbuh

Plot ladang berulang asas terdiri daripada 9 × 9 persegi tanah ladang dengan dataran pusat digali dan dipenuhi dengan blok sumber air. Ini memberikan 80 blok tanah ladang yang boleh dipagari dengan 40 keping pagar termasuk pintu dan merupakan susunan yang paling berkesan untuk ladang mudah.

2. Ladang stik dan kulit

Steak dan Ladang Kulit mungkin merupakan ladang makanan terbaik di Minecraft. Ini adalah ladang serba guna yang menyediakan pemain dengan sumber stik dan kulit yang tidak habis -habisnya. Reka bentuk keseluruhan ladang ini agak mudah – anda hanya memerlukan baldi lava, baldi air, beberapa blok bangunan seperti batu permata, beberapa tanda, beberapa hoppers, beberapa pasir jiwa, beberapa kaca, dan dada. Anda juga memerlukan beberapa gandum untuk memberi makan dan menarik lembu juga.

Steak Farm

3. Enderman XP Farm

Enderman adalah salah satu perusuh yang lebih biasa dalam permainan – mereka bertelur dalam ketiga -tiga dimensi. Walaupun pemain sering membuat ladang enderman di hutan yang melengkung, akhirnya pasti sama baiknya, kerana setiap pulau akhir dipenuhi dengan mereka.

Perusuh ini menjatuhkan sejumlah besar titik XP dan mutiara ender yang berguna, yang menjadikan mereka bernilai pertanian. Untuk mencipta ladang ini, pemain boleh menggunakan beberapa perkara seperti air, endermite, dll. Perkara yang paling penting ialah bilik perangkap/pembunuhan perlu dilindungi dengan betul dan mempunyai kawasan tinggi dua blok untuk mengelakkan Endermen dari teleporting.

4. Sculk XP Farm

Perladangan Sculk adalah kaedah pertanian XP dan/atau Blok Pertumbuhan Sculk untuk hiasan dengan menggunakan Blok Pemangkin Sculk. Sekiranya orang ramai mati berhampiran pemangkin sculk, tanpa mengira bagaimana ia mati, pemangkin akan sentiasa menghasilkan blok sculk, yang kemudiannya boleh dilombong untuk XP.

Minecraft Sculk XP Farm

Apabila dibunuh dengan cara ini, kumpulan itu hanya jatuh barang – titisan XP mereka disimpan di dalam blok sculk. Mekanik ini boleh digunakan untuk penyimpanan XP pukal, yang membolehkan pemain untuk bijirin sejumlah besar XP pada bila -bila masa. Mekanik XP Sculk ini boleh digabungkan dengan hampir semua ladang yang melibatkan pemain yang membunuh perusuh. Untuk memperoleh blok pemangkin Sculk, pemain perlu mencari dan memecahkannya menggunakan pickaxe sentuhan sutera.

5. Penduduk kampung menyembuhkan ladang zamrud

Kaedah ini berkisar untuk menyembuhkan penduduk zombi berulang kali untuk mendapatkan diskaun maksimum. Bonus maksimum di 5 penawar, di mana penduduk kampung akan memberi anda kadar zamrud dalam perdagangan.

Menyembuhkan penduduk Zomie

Membina struktur untuk menjadikan penduduk kampung agak mudah. Hanya kotak zombie dan penduduk kampung bersama-sama dan memisahkannya dengan partition yang dikendalikan oleh tuil. Keluarkan partition untuk zombie untuk menyerang penduduk kampung dan mengubahnya menjadi penduduk zombie kemudian menyembuhkannya dengan ramuan kelemahan dan epal emas. Ulangi proses 5 kali untuk setiap penduduk kampung.

Ini adalah ladang yang paling mudah untuk ditubuhkan, kerana ia tidak memerlukan pemain untuk membina apa -apa di luar kotak dengan zombie. Cukup memancarkan ramuan, dapatkan epal dan kumpulkan beberapa penduduk untuk memulakan proses.

6. Ladang Enderman

Ladang ini menggunakan mekanik kerosakan jatuh untuk mengurangkan Endermen menjadi separuh hati, cukup untuk satu pukulan membunuh.

 • Pertama, bina platform pada akhirnya sekurang -kurangnya 128 blok dari mana -mana blok yang boleh ditelan. Dengan cara ini, hanya Endermen yang boleh bertelur di sana.
 • Bina platform lain untuk Endermen hingga tinggi, sekurang -kurangnya 43 blok ke bawah. Selepas kejatuhan mereka akan mengambil 19.5 hati yang merosakkan, meninggalkan mereka pada separuh hati.
 • Letakkan beberapa jenis mekanik yang boleh menolak Endermen ke bawah dari platform pemijahan: plat tekanan, piston melekit dengan blok yang dilampirkan, atau tripwire yang dilampirkan pada piston biasa.
 • Di platform pendaratan, buat siling tinggi 2-blok dan tumpahkan Endermen kepada anda dengan melihatnya. Dengan cara ini, pemain sepatutnya dapat dengan mudah membunuh mereka tanpa tersentuh.

Oleh kerana ladang ini menggunakan mekanik manual yang sama seperti ladang omboh sebelumnya, pemain juga memerlukan senjata dengan pesona rompakan tahap tinggi untuk kecekapan. Adalah mungkin untuk meningkatkan kadar pemijahan dengan membina pelbagai pad pemijahan yang membawa kepada satu tempat.

Enderman Farm Minecraft

Adalah mungkin untuk sampai ke tahap 30 dalam beberapa minit dari pengalaman yang diperoleh dengan ladang ini. Pemain Boleh Membunuh Endermen Dengan TNT dan Flame Enchanted Bow jika mereka tidak mahu secara manual memukul setiap orang ramai, namun, yang akan menghasilkan mutiara kurang ender.

7. Blazes Farm

Blazes terapung perusuh bermusuhan yang terdapat di kubu Nether, dan merupakan satu -satunya sumber batang api. Batang ini penting dalam pembuatan bir dan boleh berfungsi sebagai bahan bakar untuk kedua -dua pembuatan bir dan peleburan. Tambahan pula, serbuk api (dari batang) adalah bahan lain untuk mewujudkan mata ender yang membawa pemain hingga akhir.

Blazes

Ia sebenarnya cukup mudah untuk menanam blazes di minecraft. Pemain dapat mencari Spawners Blaze di dalam Benteng Nether. Menggunakan spawners ini, pemain boleh membuat ladang rod api di minecraft.

8. Shulker Shells

Shulker Shells adalah salah satu titisan kumpulan yang paling berguna dalam permainan, kerana ia membolehkan pemain membuat kotak shulker. Kotak Shulker tunggal boleh menyimpan sehingga 30 susunan item, menjadikan perjalanan perlombongan jauh lebih cekap.

Shulkers

Ia adalah sumber minecraft yang paling penting untuk ladang pada akhirnya, terutama jika anda seorang pembina. Dengan itu, anda boleh membawa sumber yang mencukupi dan mewujudkan seluruh pangkalan pada bila -bila masa. Pemain perlu membunuh shulker untuk kerangnya. Cara terbaik untuk melakukan ini adalah dengan menggunakan elytra, kerana anda akan kebal terhadap serangan levitation mereka.

10 idea ladang minecraft terbaik teratas

10 idea ladang minecraft terbaik teratas

Ladang adalah bahagian penting dari Minecraft, terutamanya dalam mod kelangsungan hidup dan tegar. Mereka boleh menjadi sumber makanan dan sumber yang berterusan. Kembangkan definisi sedikit dan kami juga boleh memasukkan pengalaman. Sekiranya anda mencari inspirasi (atau untuk menyalin reka bentuk), kami mempunyai beberapa idea ladang yang akan menggelitik mewah anda.

Ladang tebu automatik

Ladang tebu automatik di minecraft

LIHAT BEONT EXTEX SUGAR CANE UNTUK MAKANAN DI MINECRAFT dan anda akan mendapati bahawa ia sangat penting. Jika anda ingin membuat kertas kerajinan untuk meja pesona anda atau kerajinan ramuan yang kuat, seperti ramuan yang tidak dapat dilihat, anda memerlukan banyak gula.

Sugar Cane sendiri agak mudah dicari memandangkan ia tumbuh di atas tanah dan pasir, tetapi itu banyak kerja. Jauh lebih efisien untuk membuat ladang tebu automatik di luar rumah anda.

Dengan menggabungkan omboh dan pemerhati, mesin secara automatik bertindak balas apabila tebu tumbuh cukup tinggi. Ia memecah bahagian atas tumbuhan tanpa memusnahkannya sepenuhnya, bermakna anda tidak perlu menambahnya.

Idea Ladang Minecraft Terbaik, Ladang Dalaman

Bagaimana dengan sesuatu yang menyenangkan dan berguna secara estetika? Oleh kerana anda tidak memerlukan cahaya matahari untuk menanam tumbuh -tumbuhan, dan hanya sumber cahaya yang akan dilakukan, mengapa tidak mempunyai ladang dalaman?

.

Saya secara peribadi suka memotong sudut rumah dan menubuhkan beberapa tanglung yang berdekatan. Anda boleh menanam beberapa kentang, mungkin beberapa wortel dan beberapa gandum untuk berdagang. Melekatkan beberapa bekas di sepanjang dinding dan anda mempunyai persediaan yang cukup selesa!

Ladang Tangga

Idea Ladang Minecraft Terbaik, Ladang Tangga

Anda tahu apa yang membosankan? Ladang rata, persegi. Ini adalah penggunaan ruang yang cekap, pasti, tetapi ia tidak begitu kreatif dan kelihatan agak asas. Jika anda peminat reka bentuk pintar, anda akan menyukai ladang tangga!

Semua yang anda lakukan adalah melampirkan ladang ke tepi tangga anda. Ia bercampur dengan baik dengan tangga dan kelihatan agak bagus apabila anda mempunyai pelbagai tahap. Sekiranya anda seorang yang suka membina pangkalan yang mematuhi medan dan bukannya terraform, ini adalah reka bentuk yang anda mahukan.

Lebih penting lagi, dengan ladang menjadi sebahagian daripada pangkalan anda, anda dapat dengan selamat memilih buah -buahan dan sayur -sayuran anda tanpa berurusan dengan perusuh bermusuhan.

Ladang Survival Permainan Awal

Ladang Survival Permainan Awal

Tidakkah anda benci apabila beberapa dorky YouTuber atau Streamer menunjukkan ladang “starter” mereka dan ia adalah kekacauan yang rumit? Ya saya juga. Nasib baik untuk anda, kami mempunyai reka bentuk itu Sebenarnya mudah dan sesuai untuk persediaan permainan awal.

Terletak di pinggir hutan yang indah, anda bukan sahaja mendapat pemandangan yang indah tetapi semua keperluan untuk kelangsungan hidup anda yang berterusan. Ia mempunyai dua kawasan berasingan untuk pertanian, walaupun anda dialu -alukan untuk berkembang, api unggun, dan rumah kecil untuk tidur.

Ia tidak terperinci, ia tidak mewah, tetapi mudah, cekap dan anda boleh mempunyai segala -galanya dan berjalan dengan cepat. Dalam mod survival dan mod tegar, kelajuan sangat penting.

Ladang tanaman penduduk kampung

Ladang Tanaman Penduduk di Minecraft

Penduduk kampung mempunyai etika kerja yang sangat baik, tidakkah anda fikir? Mereka bangun pada waktu pagi, setiap hari dan pergi ke pekerjaan mereka. Penduduk kampung tidak pernah mengadu dan mereka hidup dari peluh dahi mereka. Jadi, secara semulajadi, kita akan memanfaatkannya.

Dengan menubuhkan ladang yang tidak dapat dielakkan, penduduk kampung tidak akan memilih, menanam, dan menyimpan tanaman untuk anda tanpa sadar. Dengan beberapa pengubahsuaian (seperti pintu untuk penduduk kampung kecil), ladang itu juga berfungsi sebagai tempat pembiakan bagi penduduk kampung. Pastikan anda mengubah profesion penduduk dahulu.

Ya, semuanya agak pelik dan anda secara teknikal memperbudak penduduk kampung, tapi bernasib baik, mereka hanya dan nol. Mereka tidak menganggur, tidak bertujuan, dan anda memberi mereka tujuan!

Ladang XP mudah

Pengalaman pengisaran di Minecraft boleh menjadi seretan, tetapi tidak perlu. Daripada cara ladang kuno, anda boleh menubuhkan alat pememasangan automatik untuk mengumpul XP untuk anda.

Apa yang anda perlukan adalah beberapa relau, sumber bahan api (seperti arang batu), dada, dan beberapa hopper. Dengan alat ini, ia akan menyalurkan makanan dan sumber bahan api anda ke relau, memasaknya secara automatik, kemudian mendepositkan makanan yang lazat ke dalam dada di bahagian bawah.

Ini bukan cara yang paling berkesan untuk mengisar pengalaman, tetapi ia berfungsi sebagai sumber makanan, menjadikannya salah satu idea ladang minecraft terbaik. Selagi anda menyimpan alat ganti yang dipenuhi dengan bahan bakar dan ikan mentah, anda akan sentiasa mempunyai sesuatu untuk dimakan.

Ladang tanaman separuh automatik

Ladang tanaman separuh automatik di Minecraft

Kami hanya memanggil ladang ini Semi-Automatik adalah kerana anda perlu meletakkan sedikit kerja. .

Dengan mengikat Redstone ke empangan pembuatan anda, ia akan melepaskan air, memecahkan tanaman secara automatik. Air kemudian menanam tanaman ke bahagian bawah jalan yang akan dikumpulkan oleh hoppers.

Dengan reka bentuk ini, anda boleh membuatnya selagi anda memerlukannya. Lebih penting lagi, anda dialu -alukan untuk menanam apa -apa tanaman yang boleh dituai dengan cara ini, walaupun buluh yang matang tidak dapat dipertikaikan.

Ladang buluh automatik yang mudah

Ladang buluh automatik di Minecraft

Anda benar -benar tidak boleh mengabaikan penerokaan di Minecraft, jadi apabila tiba masanya untuk usaha di luar zon selamat anda, perancah adalah salah satu alat yang paling berharga untuk dimiliki. .

Kedengarannya baik, betul? Malangnya, anda akan memerlukan sumber buluh yang mantap untuk membuatnya berlaku. Mereka hanya tumbuh dalam bioma hutan, tetapi apabila anda mendapatkan tangan anda pada beberapa, anda boleh menanamnya dalam pelbagai blok seperti rumput, kotoran, kotoran kasar, pasir, dan banyak lagi.

Nasib baik, anda tidak perlu berada di biome hutan untuk menanam buluh. Bawa beberapa kembali ke pangkalan anda, sediakan ladang buluh yang mudah dan automatik dengan pemerhati dan omboh dan anda akan mempunyai semua buluh yang anda perlukan.

Ladang Madu

Ladang Madu Minecraft

Madu adalah barang yang cukup serba boleh dalam minecraft. Anda boleh menggunakannya untuk gula, memakannya untuk menyembuhkan kelaparan yang baik, dan menyembuhkan racun. Namun, jika anda cuba menggeser madu dari sarang, lebah tidak akan menghargainya dan menyerang. Anda mungkin boleh diracuni oleh lebah dalam proses (dan mungkin mati).

Apa yang anda perlukan adalah ladang lebah, yang memberi anda bekalan madu yang baik tanpa menimbulkan masalah. Bahagian terbaik mengenai idea ladang ini ialah anda boleh merancang ladang untuk spesifikasi anda. Yang penting ialah anda mengekstrak sarang lebah betul cara dan membina sejenis rumah hijau di sekeliling mereka dengan banyak bunga untuk menyebarkan.

. Asap memelihara lebah jinak, membolehkan anda mengambil madu tanpa akibat disengat.

Ladang lembu automatik

Idea Ladang Minecraft Terbaik, Ladang Lembu Automatik

Ayam, babi, domba -mereka semua mempunyai kegunaan unik mereka, tetapi lembu adalah yang paling serba boleh. Anda boleh menuai daging, kulit, dan susu, menjadikannya sumber yang sangat baik untuk makanan, perisai, pelepasan dari kesan status, dan buku kerajinan. Persoalannya ialah: Adakah anda benar -benar mahu berdiri sepanjang hari membunuh lembu? Sudah tentu tidak!

. Dengan pen mudah, air, blok magma dan corong, anda boleh menolak lembu ke kematian mereka dan corong akan siphon mayat ke dada berdekatan.

Ini perkara yang baik mereka hanya sekumpulan piksel kerana kaedah ini tidak akan berperikemanusiaan dengan standard.

Itulah yang terakhir dari Idea Ladang Minecraft terbaik, jadi jika anda mencari lebih banyak kandungan, gunakan pautan di bawah. !

 • Destiny 2: Top 10 Stasis Senjata (September 2023)
 • Cara Membuka Kunci Semua Haiwan Di Ladang Fae (& Apa sumber yang mereka berikan kepada anda)
 • Cara Meningkatkan & Meningkatkan Saiz Inventori di Fae Farm
 • Di mana untuk mencari semua item untuk melengkapkan ‘ajaib berair’ di ladang fae
 • Cara Membuka Kunci Semua Pilihan Romantik Di Fae Farm

Mengenai Pengarang

Brady Klinger-Meyers

Brady adalah penulis lepas di Twinfinite. Walaupun dia berada di laman web ini selama setahun, Brady telah meliputi permainan video, dan industri itu sendiri, sejak tiga tahun yang lalu. Dia memberi tumpuan kepada siaran baru, Diablo 4, Roblox, dan setiap RPG dia boleh mendapatkan tangannya. Ketika Brady tidak fokus pada permainan, dia terperanjat dengan cerita pendek yang lain.