Titania (Normal): FF14 Panduan Percubaan Tarian Tarian – Strategi & Tips, Titania (Final Fantasy XIV) | Final Fantasy Wiki | Fandom

Titania (Final Fantasy XIV)

Mist Rune memanggil empat lingkaran air di lantai dengan bentuk silang di sekitar Titania. Tidak lama selepas itu, bola ungu akan mula bertelur di cincin di sekitar setiap genangan. Ini bertindak sebagai pemasa. Jika sekurang -kurangnya seorang pemain tidak berdiri di setiap genangan sebelum bentuk cincin ungu sepenuhnya, Titania akan memanggil semangat embun: musuh tambahan yang kecil yang akan mengganggu parti. Pastikan seseorang berdiri di semua empat lingkaran air untuk mengelakkan kerumitan tambahan!

Titania (Normal): FF14 Panduan Percubaan Tarian Tarian – Strategi & Petua

Titania adalah percubaan pertama yang pernah ditunjukkan FF14: Shadowbringers. Dan sekarang kita tahu mereka juga percubaan pertama dalam pengembangan itu sendiri, ditemui semasa misi Tahap 73 tarian menari. Dan ini bukan sekadar pertarungan bos biasa anda. Seperti setiap percubaan di FF14, Ia penuh dengan mekanik unik dan serangan khas yang akan membunuh seluruh parti jika anda tidak berhati -hati. Kami ingin membantu anda mengelakkan kemungkinan itu di semua kos. Itulah sebabnya kami telah mengumpulkan panduan ini untuk percubaan wabak menari di FF14. Titania, di sini kita datang!

Panduan Titania Menari FF14

Bright Sabbath – Panduan Percubaan Titania FF14

Sama seperti hampir setiap bos di FF14, Titania mempunyai serangan kawasan yang luas. Ini adalah salah satu serangan paling asas mereka dan tidak dapat dielakkan, Walaupun ia akan digunakan lagi dan lagi sepanjang pertarungan. Penyembuh mesti bersedia untuk berkuasa melalui ini dengan AOE mereka sendiri menyembuhkan sebanyak mungkin. Tangki juga boleh mengambil tekanan dari penyembuh dengan melindungi diri mereka melaluinya. Walau bagaimanapun, kerosakan itu boleh diabaikan berbanding dengan yang lain, serangan yang lebih jarang dalam wabak menari. Oleh itu, selalunya lebih baik untuk menyelamatkan kemahiran bertahan dengan tempoh cooldown yang panjang untuk kemudian.

Phantom Rune – Panduan Percubaan Titania FF14

Phantom Rune adalah serangan AoE yang lain. Tidak seperti Sabat Bright, bagaimanapun, boleh dielakkan. Dan tidak seperti kebanyakan serangan di FF14, ia tidak selalu berfungsi dengan cara yang sama setiap masa. Sebaliknya Titania sama ada memaksa parti untuk mendekat atau lari secepat mungkin. Anda boleh memberitahu dengan melihat penanda kerosakan oren di lantai.

Kadang-kadang Phantom Rune hanya akan menjadi AOE jarak jauh di sekitar bos. Pada masa lain ia akan muncul dalam bentuk “donat” di mana satu -satunya tempat yang selamat di dalam bilik terletak betul -betul di sebelah Titania. Bergerak sewajarnya! Dan jika anda menghadapi masalah untuk mengelakkan serangan itu, cubalah tinggal kira -kira separuh jalan dipukul Titania dan dinding arena terdekat. Dengan cara itu anda boleh bergerak ke arah yang sama dengan cepat.

Rune Rune – Panduan Percubaan Titania FF14

Ini adalah kerucut AoE yang benar -benar kuat yang dapat menghapuskan seluruh pasukan. Walau bagaimanapun, ia sentiasa membakar arah tangki (atau mana -mana pemain lain yang disasarkan). Tangki harus menghadapi Titania dari kumpulan pada setiap masa untuk mengelakkan percikan mereka dengan rune ramalan. . Penyembuh juga harus bersedia untuk bertindak balas.

Panduan Titania Menari FF14

Mist Rune -Titania FF14 Panduan Percubaan

Mist Rune memanggil empat lingkaran air di lantai dengan bentuk silang di sekitar Titania. Tidak lama selepas itu, bola ungu akan mula bertelur di cincin di sekitar setiap genangan. . Jika sekurang -kurangnya seorang pemain tidak berdiri di setiap genangan sebelum bentuk cincin ungu sepenuhnya, Titania akan memanggil semangat embun: musuh tambahan yang kecil yang akan mengganggu parti. Pastikan seseorang berdiri di semua empat lingkaran air untuk mengelakkan kerumitan tambahan!

Flame Rune – Panduan Percubaan Titania FF14

Titania Sentiasa Mengikuti Mist Rune Dengan Flame Rune. Ini adalah serangan “timbunan” yang ditunjukkan oleh empat anak panah yang menunjuk ke dalam pemain tertentu. Idea ini adalah untuk seberapa banyak pemain yang mungkin berdiri dekat dengan sasaran yang tidak disenangi ini. Dengan cara itu kerosakan membahagikan dan menghilangkan antara semua sekutu yang terjejas. Dalam kes Flame Rune, bagaimanapun, pemain harus memastikan mereka menyusun di dalam salah satu daripada empat lopak. . Tanpa itu, kerosakan dari Flame Rune mungkin akan mematikan tidak kira berapa banyak sekutu berkumpul bersama.

Midsummer Night’s Dream – Panduan Percubaan Titania FF14

Ini bukan serangan. Sebaliknya, Midsummer Night’s Dream adalah keupayaan Titania apabila mereka mencapai kira -kira 75 peratus kesihatan. Arena akan berubah dengan ketara dan Titania akan mula menggunakan serangan baru sepanjang seluruh wabak menari. Bersedia untuk corak baru ini ketika mereka muncul!

Panduan Titania Menari FF14

Pertumbuhan Rune – Panduan Percubaan Titania FF14

Serangan baru yang pertama untuk menonton adalah Rune Pertumbuhan. Ini memanggil bintang anggur yang bergerak perlahan di seluruh arena. Anda perlu mengelakkan garisan anggur ini supaya tidak mengambil kerosakan besar -besaran, menjadi berakar di tempat, dan kemungkinan besar mati ..

Syukurlah, Rune Pertumbuhan mudah dilihat datang. Anggur itu sendiri tersebar dengan perlahan dan meninggalkan banyak tanah yang selamat. Anda juga dapat melihat di mana mereka akan tersebar dengan melihat Titania. Semasa menggunakan Rune Pertumbuhan, bos akan menelefon serangan dengan anak panah yang menunjuk keluar dari pusat. Berdiri di mana sahaja anak panah ini tidak menunjuk untuk mengelakkan anggur sama sekali.

Kemudian dalam perjuangan, Rune Pertumbuhan akan mula berganda – menyebabkan anggur itu menyeberang dari dua sumber yang berbeza. Ini juga mudah untuk dielakkan jika anda tahu apa yang anda lakukan. Walaupun terdapat tanah yang kurang selamat, anggur itu sendiri bertelur di sudut -sudut yang bertentangan di arena persegi. Ini meninggalkan baki dua sudut yang agak selamat dari pertumbuhan penyebaran. Cuba bergerak ke kawasan ini kerana bintang -bintang terbentuk di atas tanah untuk menyelamatkan diri daripada mengelak.

Frost Rune – Panduan Percubaan Titania FF14

Frost Rune akan memanggil satu siri penanda lingkaran aoe yang meliputi seluruh medan perang. Ini tidak meninggalkan kawasan sepenuhnya selamat. Walau bagaimanapun, bulatan sentiasa meletup dalam susunan yang sama yang mereka tampil di tanah, dan bulatan pertama selalu muncul di tengah. Untuk mengelakkan Frost Rune, cuba berdiri di salah satu kalangan terakhir untuk bertelur. Kemudian bergerak ke tengah arena selepas ia meletup. Kawasan ini – dan tempat lain di mana bulatan telah meletup – kini selamat untuk berdiri.

Uplift – Panduan Percubaan Titania FF14

Malangnya, Titania tidak memberi anda banyak ruang pernafasan dengan Frost Rune. The Boss akan selalu ditindaklanjuti dengan menandakan empat pemain dengan peningkatan: Membuat empat lagi penanda aoe bulat. Kesepakatan ini merosakkan sesiapa yang berdiri di dalam kalangan seperti Frost Rune berakhir. Untuk mengelakkan membunuh rakan -rakan anda, dengan mengandaikan anda ditandakan, beralih dari pusat dan ke kawasan “selamat” yang lain sebaik sahaja corak rune frost memungkinkan.

Anda tidak akan mempunyai banyak masa dan mungkin akan mati jika anda terkena dengan kedua -dua Upift dan Frost Rune pada masa yang sama. Namun, itu masih lebih baik daripada menyusun dan memukul seluruh pasukan di tengah selepas frost rune.

Tambah Fasa & Menjadi Mortal – Panduan Percubaan Titania FF14

Ini adalah kombo tiga bahagian yang sepatutnya biasa kepada pemain yang telah memainkan pelbagai serbuan dan percubaan sepanjang FF14. . Kerosakan masuk yang tinggi dan musuh tambahan yang sukar untuk membunuh ini bahagian paling rumit dari wabak menari selama ini.

Fasa bermula ketika Titania mengapung ke udara, menjadi kebal. Bos kemudian akan memanggil tiga musuh yang lebih kecil: puck, peaseblossom, dan mustardseed. Setiap Tambah mempunyai serangan khas sendiri yang mesti anda mengelak atau sebaliknya berurusan sehingga mereka dimusnahkan. Tangki juga harus merebut pendatang baru ini secepat mungkin. Khususnya, Satu tangki harus mengambil puck manakala yang lain merebut peaseblossom, pastikan untuk menunjuk mereka ke arah yang bertentangan. Puck Deals “tidak dapat dilihat” kerosakan AOE, jadi menjaga sasarannya dari peaseblossom akan menyelamatkan mereka daripada menderita dua kali ganda hits biasa.

Caranya di sini adalah untuk memberi tumpuan kepada membunuh masing -masing menambah satu demi satu. Mulakan dengan Puck, kerana mereka melakukan kerosakan yang paling banyak. Kemudian fokus pada peaseblossom. Mustardseed hanya melakukan serangan AoE garis yang cukup mudah untuk dielakkan. . Ketika ketiga -tiga raksasa mati, bagaimanapun, Titania akan memanggil versi yang lebih besar dari mereka di tiga sisi arena. Sekali lagi, Fokus pada membunuh satu demi satu: puck pertama, kemudian peaseblossom, dan akhirnya mustardseed. Dan pastikan satu tangki masih mengambil puck manakala yang lain mengambil peaseblossom.

Awak juga mungkin menyukai:

  • Panduan Kerja Gunbreaker FF14: Perubahan Shadowbringers, Rework, & Kemampuan
  • Panduan Pekerja
  • Panduan Kerja Knight Dark: FF14 Shadowbringers Perubahan, kerja semula, & kemahiran

Anda juga perlu mengelakkan, serta menyembuhkan dan melindungi pelbagai serangan AOE sepanjang perjuangan ini. Ini menjadikan fasa yang sangat sibuk ketika anda cuba membunuh setiap musuh pada pemasa sambil mengelakkan serangan bertindih. Oleh itu, saya akan mengulangi bahawa anda benar -benar mahu Bunuh musuh satu demi satu. Dengan cara itu anda mempunyai serangan yang lebih sedikit untuk ditangani pada bila -bila masa.

Apabila semua ini selesai, Titania akan melakukan “serangan muktamad” yang tidak dapat dielakkan, menjadi fana, di seluruh parti. Kerosakan ditentukan oleh bar kuasa Titania yang muncul di skrin sepanjang fasa tambah. Semakin penuh bar, semakin tinggi kerosakan. Ini juga berfungsi sebagai pemasa anda. Seluruh pasukan akan mati dengan serta -merta Sekiranya kuasa Titania mencapai 100. .

Dari sini, Titania akan terus menggunakan semua serangan biasa mereka dengan pelbagai tahap pertindihan. Walaupun anda tidak perlu berurusan dengan penambahan atau fana lagi. Ini juga di mana pertumbuhan rune mula bertelur di dua sudut sekaligus. Rujuk kembali ke bahagian itu untuk petua bagaimana untuk mengelakkan penyebaran anggur yang lebih besar.

Sekiranya anda berjaya mengelakkan semua ini, tahniah! Anda telah mengalahkan Titania dan wabak menari di FF14. Terima kasih kerana meluangkan masa untuk membaca panduan terbaru kami. Masih ada dua ujian biasa di Shadowbringers, Namun, jadi pastikan anda melekatkannya sehingga akhir. Akhirnya, pastikan anda menyemak senarai penuh kami FF14: Shadowbringers liputan dalam panduan mega kami. Sehingga lain kali, terima kasih kerana membaca dan menjaga!

Titania (Final Fantasy XIV)

Kenapa? Mengapa anda memenjarakan kami? Kebosanan itu. seperti itu Tedium Adakah kita menderita. Ia tidak adil! Tidak adil! Datang. Datang dan bermain bersama kami.

Titania adalah watak yang tidak boleh dimainkan di Final Fantasy XIV: Shadowbringers. Mereka adalah raja suku kaum Il Mheg dan tinggal di dalam istana Lyhe Ghiah.

Kandungan

Asalnya Raja Pixies, nama mereka sebenarnya tajuk, Titania pernah menjadi penguasa pelbagai suku kaum dan berjuang melawan pemakan dosa. Titania akhirnya menjadi Lightwarden selepas mencolok yang terdahulu, namun mengekalkan bentuk dan aspek keperibadian mereka kerana kehendak mereka yang kuat. Rakyat Fae dipaksa untuk mengelak Titania di istana Lyhe Ghiah, Scion dari Dawn Ketujuh mengumpul empat peninggalan yang diperlukan untuk memasukinya. The Warrior of Light mengalahkan Titania, menyerap cahaya mereka semasa memulihkan malam ke Il Mheg. Oleh kerana sifat penggantian, Feo ul memutuskan untuk menjadi Titania seterusnya sehingga pahlawan dapat tetap fana, dan menjanjikan sokongan rakyat Fae terhadap Eulmore dan pemakan dosa.

Beberapa lama selepas kekalahan Titania, pixie bernama seorang anak lelaki dilahirkan. Seorang budak lelaki seolah -olah mempunyai kenangan samar -samar sebagai Titania, dan ia berteori bahawa Titania’s Aether mungkin telah dicetak pada anak lelaki semasa kelahiran mereka, menjadikan seorang pemuda sebagai penjelmaan semula jenis Titania.

Ulasan Pakar Gamespot

06 Disember 2022

Ciri -ciri []

Penampilan []

Titania adalah pixie besar dengan kulit pucat dan mata biru pucat. Mereka mempunyai rambut mereka yang dikepang dengan bunga merah jambu, dan memakai pakaian ungu yang memudar ke dalam warna yang lebih ringan dari bawah ke atas. Mereka mempunyai sayap biru dengan petua ungu dan oren, dan menggunakan kakitangan bunga hijau muda.

Keperibadian []

Walaupun mereka berubah menjadi Lightwarden, Titania mengekalkan keperibadian mereka yang suka bermain, tetapi dengan sentuhan yang sakit yang sanggup membahayakan mereka yang mereka hadapi. .

Permainan []

Titania bertempur dalam percubaan wabak menari semasa Shadowbringers pengembangan. .

Galeri []

FFXIV Titania Artwork

FFXIV Titania 1

FFXIV Titania 2

FFXIV Titania 3

FFXIV Titania 4

FFXIV Titania 5

Etimologi []

[Lihat · Edit · Purge] Titania adalah watak dalam permainan William Shakespeare Impian Malam Midsummer. Nama “Titania” bermaksud “gergasi, hebat”, dan berasal dari Ovid Metamorfosis, di mana ia adalah sebutan yang diberikan kepada anak perempuan Titan. Impian Malam Midsummer, Titania adalah ratu peri.

The Warrior of Light – Hydaelyn – Midgardsormr – The Twelve – Zodiark
Alisaie Leveilleur – Alphinaud Leveilleur – Estinien Varlineau – G’raha Tia – Ryne Waters – Thancred Waters – Uriander Augurelt – Y’Shtola Rhul
Scion of the Dawn Ketujuh Aenor Cockburne – Aergmhus Saehstymmsyn – Alianne Vellegrance – Alisaie leveilleur – Alphinaud leveilleur – Arenvald Lentinus – Bluomwyda – Clemence – Coultenet Dailebaure – Ephemie Giphelmont – Mayer Baldesion – Louisoix Leveilleur – Lyse Hext – Minfilia Warde – Moenbryda Wilfsunnwyn – Ocher Boulder – Papalymo Totolymo – Riol Forrest – Tataru Taru – Thancred Waters – Una TayuUn – Unukalhai – urianger – y’shttttt
Merlwyb Bloefhiswyn – Kan -e -Senna – Rauba Aldynn – Nanamo ul Namo – Aymeric de Borel
Limsa Lominsa Alka Zolka – Baderon Tenfingers – Brayflox Alltalks – Brithael Spade – Carvallain de Gorgagne – DoSmaga Poisonheart – Eynzahr Slafyrsyn – Foerzagyl – Ga Bu – H’Mhasi Tia – H’Ananza Esion – Hylfyr Faeanhyh – hylfyr faeanzy – hylfyr Faeanzy – hylfyr faeanzy- Tia – Latisha – Lorens – Lyngsath Hyllbornsyn – Madison – Melkoko Melko – Milala Mila – Mimidoa Nanadoa – Perimu Haurimu – R’ashaht Rhiki – Reyner Hansred – Saelsmyndsyn – Thubyrgeim Guldweitzwyn – V’Kebbe – Wawalago Momolago – Wheiskaet Rysswoerdsyn – Wyrnzoen Saelsmyndsyn
Gridania Amandine – A -Ruhn -senna – Beatin Mainrocquet – Buscarron Stacks – Cicely – Drake Rhodes – E -Sumi -Yan – Eschiva Keyes – Foulques – Frixio – Fufucha Fucha – Gerolt Blackthorn – Geva Storke – Guydelot thildon – isilda -thildaSda -thildan – isilda thildon – Jehantel Fointeaume – Joacin – Landenel Peaumasquier – Laurentius Daye – Leih Aliapoh – Lewin Hunte – Luciane Corne – Millith Ironheart – Miounne – Nolanel – Noraxia – O -app -Pesi – Pawah MuJuuk – Sanson – Brookstone – Swethyna Brookstone – Sylphie Webb – Tatabaru – Tataramu – Vorsaile Heuloix – Voyce – Wulfiue – Ywain Deepwell – Y’mhitra Rhul – Zhai’a Nelhah
Ul’dah Adalberta Sterne – Aldis – Chuchuto Chuto – Cocobani – Cocobezi – Cocoboha – Cocobuki Lolobuki – Cocobusi – Cocobygo – Colbernoux – Dancing Wolf – Deep Canyon – Dewlala Dewla – Eline Hamon Holyfist – Iliud – Jenlyns Aesc – Kikipu Kipu – Lalai Lai – Leavold – Lewena – Lolorito Nanarito – Loonh Gah -lulutsu – Memeriga – Momodi Modi – Momozigo Mumuzigo – Tarupin – Popokkuli – Ququruka Tataruka – Redolent Rose – Royse – Rurukuta – Serendipity – Seserukka – Severian Lyctor – Solkzagyl Keltnaglsyn – Swift Ryder – Teledji Adeledji –
Ishgard Adelphel de Chevraudan – Alberic Bale – Ansaulme de Rougecarpe – Archombadin – Artoirel de Fortemps – Audaine – Aurvael de Haillenarte – Baurendouin de Haillenare – Charlemend de De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De De semut – Elaisse Poole – Emmanellain de Fortemps – Estinien Varlineau – Foncrineau – Forlemort – Francel de Haillenarte – Fray Myste – Gontrandoix – Grinnaux de Dzemael – Guerrique de Montrohain – Guillaime – Guillefresne – Handeloup de Daimbaux – Haumeric de Peulagnon – Haurchefant Greystone – Hautdlong – Hermenost de la Treaumaille – Heustienne de Vimaroix – Hilda Ware – Honoroit Banlardois – Hourlinet – Ignasse de Vesnaint – Janlenoux de Courcillant – Jannequinard de Durendaire – Jantellot de Thelomaire – Joye – Julchiezain – Laniaitte de Haillenarte – Lucia Junius – Lycelle – Marcelloix –
Ala Mhigo Adri Westwoode – Conrad Kemp – Erik – Fordola Lupis – Giff Boarshead – Griffin – Gundobald – H’raha Tia – Hewerald – Ilberd Feare – J’Moldva – J’olhmyn Abah Bleaker – Ulger Ironheart – Widargelt Beake – Wilred Glasse – Wiscar Marshe – X’Rhun Tia
Arya Gastaurknan – D’Zentsa – Koh Rabntah – O’Tchakha – Rammbroes Zasertylsyn – Rhesh Polaali – Raulf Redhill – Rowena – Sophie – Talan
Dravania Adkiragh – ehll tou – ess khas – faunehm – kester besiHeart – khloe alipoh – matoya – embus tengah malam – moglin – mogwin – ohl deeh – orn khai – roundrox mazenot – slowfix cointoss – t’kebbe morho
Ilsabard Empayar Garlean Alfonse – Allie – Asahi Brutus – Aulus Asina – Cato Mammula – Clarricie Priscus – Dabog Inivisch – Daguza Sus – Drusilla – Dyunbu Potitus – Fabineau Soranus – Gaius Baelsar – Galla – Gilbrisbert Buteo – Grynewaht Arvina – Hernais Longus – Jullus Norbanus – Lambard Calowise – Livia Junius – Llofii Potitus – Lugae – Lyon Helsos – Maxima Priscus – Menenius Lanatus – Midas Garlond – Milisandia – Nael Darnus – Nero scaeva – Nerva galvus – Noah Gabrant – Sadr albeleo – sarticavoir soranus – sicinius vellutus – solus galvus – titus galvus – valens varro – varis galvus – vergilia corculum – vitus messalla – yamatatsumi urabe – zenos galvus
Thavnair Ardashir Balyk – Jalzahn Daemir – Khalzahl – Pasareen – Racashir – Sula – Varshahn – Vrtra – Yezahn
Bozja ADIS – Aggie Glover – Bajsaljen Ulgasch – Blaz Azetina – Isolde Covey – Lovro Slanasch – Marsak Apella – Meryall Miller – Misija Votyasch – Mladen – Ratik Liubasch –
Othard Hingashi
Hansaku Ushikai – Hisui Sui – Ikaruga Hatasashi – Inban – Kurenai Shisui – Rasho Mastbreaker – Shiosai Sui – Soroban – Suzume Kaisuri – Tanssui – Tsukikage Urabe
DOMA Anzu Zenbu – Azami Shibunuri – Gekkai – Ginko dan Kinko – Gogo – Gosetsu Daito – Hakuro Gunji – Hien Rijin – Hozan Nagae – ISse Shibunuri – Karasu Kanshi – Kozukura Gyoji – Kozukura Gyoji – Kozukura Gyoji – Kozukura Gyoji – Kozukura Gyoji – Kozukura Gyoji – Kozukura Gyoji – Kozukura Gyoji – Kozukura Gyoji – Kozukura Gyoji – Kozukura GyoJi – Kozukura GyoJi – Kozukura GyoJi – Kozukura GyoJi – Kozukura GyoJi – Kozukura GyoJi – Kozukura GyoJi – Kozaku Ari – Yozan Nagae – Yugiri Mistwalker – Yotsuyu Brutus
Azim Steppe Alaqa – Altani Dataq – Anarba Dataq – Chambui Dazkar – Cirina Mol – Dayan Hotgo – Dorgono Qerel – Gurbesu Goro – Iturgen Qestir – Khalja Dataq – Magnai Oronir – Mide Hotgo – Nayaga – Ogula -Ogula – Ogula -Ogula – Ogula -Ogula – Ogula -Ogula – Ogula -Ogula – Ogula -Ogula – Ogula -Ogula – Ogula -Ogula – Ogula -Ogula – Ogula – Ogula – Ogula -Ogula – Ogula -Ogula – Ogula -Ogula – Ogula – Ogula
Nagxia Atori Moribe – Kosyu
Empat Tuan Empat Lords (Byakko – Genbu – Seiryu – Suzaku) – Koryu – Tenzen
Sharlayan lama Ameliance Leveilleur – Claudien – Clive – Galuf Baldesion – Ejika Tsunjika – Erenville – Fourchenault Leveilleur – Kagura Jinba – Koh Rabntah – Kokkol Dankkol – Broes Zasertylsyn – Sevestre Albright – Y’mhitra Rhul
Norvrandt Pahlawan kegelapan Ardbert Hylfyst – Branden – Lamitt – Nyelbert – Renda -Rae – Cylva
Kristari Beq Lugg – Callea – Cerigg – Crystal Exarch – Feo Ul – Gaia – Giott – Granson – Lue -reeq – Lyna – Mauwyl – Moren – Nielden – Ryne Waters – Taynor – Tolas –

Eulmore Anogg dan Konogg – Chai -nuzz – Dulia -Chai – Eueliss – Jongleurs of Eulmore – Kai -shirr – Lanbyrd – Olvara – Ran’jit – Sai -lewq – Tista -Bie – Tristol – Vauthry – –

Amh Araeng Halric – Jeryk – Magnus – Tesleen –

Il Mheg Ezel II – Seto – Sul Oul – Titania – Tonatiuh – tyr beq
Rak’tika Greatwood Almet – ciuna – cymet – phyna – quinfort – runar – uimet – valan
Tempest Grenoldt
Garlond Ironworks Alpha – Biggs and Wedge – Cato Mammula – Cid Garlond – Jessie Jaye – Lilja Sjaasaris – Maggie – Nero Scaeva
Ascians Altima – Deudalaphon – Elidibus – Emmerololth – Emet -Selch – Fandaniel – Halmarut – Igeyorhm – Lahabrea – Loghrif – Mitron – Nabriales – Pashtarot – Travanchet – Mage Masked –
Brood pertama Azdaja – Bahamut – Nidhogg – Hraesvelgr – Ratatoskr – Tiamat – Vrtra
Suku Amalj’aa – Kobolds – Sahagin – Ixal – Vanu Vanu – Vath – Moogles – Kojin – Ananta – Namazu – Arkasodara – Omicrons – Loporrits
NPCS QUEST Tribal Perintah ke -13 Fugleman Zo Ga – Perintah 175 Alchemist Bi Bi – 789 Pesanan Acolyte Ba Go – Perintah Pickman Gi Gi – Ezel II – Govv – Gyoka – Hamujj Gah – Novv – Ozogg – Qitarl Natl – Seigetsu – – Silbexio – Tyr Beq –

Primals IFRIT – Titan – Garuda – Leviathan – Ramuh – Shiva – Enkidu – Moggle Moggle Mog XII yang baik – Odin – Phoenix – Bahamut – Ravana – Bismarck – Knights of the Round – Alexander – Warring Triad (Sephirot – Sophia – Sophia – Zurvan) – Shinryu – Tsukuyomi – Eureka – Magus Sisters – Anima – Zodiark – Hydaelyn
Dua belas Althyk – Azeyma – Byregot – Halone – Llymlaen – Menphina – Nald’thal – Nophica – Nymeia – Oschon – Rhalgr – Thaliak
Watak bersejarah Allagan Empire Amon – Doga – Noah – Phlegethon – Unei – Xande
Ivalice Agrias Oaks – Alma Beoulve – Ashelia B’nargin Dalmasca – Cidolfus Orlandeau – Delita Heiral – Ramza Beoulve – Rasler B’nargin Dalmasca
Ishgard Haldrath – Ompagne DeepBlack – Sylvetrel de Dzemael – Thordan I
Pra-kesulitan Blackburn – Chuchumu – Corguevais – Deaustie – Dreues – Dunstan – Emerick – Esperaunce – Faustigeant – Fye – Hob – Hurrey – I’lly I’ll – Nael Darnus – Nananoby – Niellefresne Thaudour – Nogeloix – Oha-Sok – Ouvielle – Pascaleret Neurtaille – Percevains – Powle – Prudentia – Pulmia – Qhota Nbolo – Qoqoba – Rychyld – S’lyhhia – Sansa – Satzfloh – Siward – Soileine – Telent – Titinin – Troxia – Vairemont – Waekbyrt – Warburton – Willelda – Wybir – Yoyobina – Yuhelmeric – Zezekuta
Alkaios – Athena – Azem – Charmion – Elidibus – Emet -Selch – Erichthonios – Hegemone – Hermes – Hythlodaeus – Kleon – Lahabrea – Maira – Meteion – Sokles – Venat – Venat – Venat – Venat – Venat – Venat – Venat – Venat – Venat –
Norvrandt Sauldia – Tadric – Tiuna
A-Towa-Cant – Ahldbhar – Curtis Hext – Edvya Thorne – Gunnhildr – Kaien Rijin – Lalafuto III – Lewphon – Nyunkrepf Nyunkrepfsyn – Ratatoskr – Roddard Ironheart – Shatotto Shato – Tenzen – Zuiko Buhen
Laut Bintang Mare Lamentorum
Ultima Thule
VODSENT Barbariccia – Cagnazzo – Awan Kegelapan – Diabolos – Ferdiad – Golbez – Orcus – Rubicante – Scathach – Scarmiglione – Zero
Serbuan aliansi Bayangan mhach Cait Sith – Leofard Myste – Radlia Keene – Stacia Myste – Utata Uta
Alma Lexentale – Ba’gamnan – Bwagi Ennze Panca – Fran Eruyt – Jenomis Lexentale (Arazlam Durai) – Lina Mewrilah – Mikoto Jinba – Montblanc – Ramza Lexentale – Mengembara Dramaturge
Yorha: Apocalypse Gelap
Deryk – Snoegeim
Pengembaraan Hildibrand Briardien de ManseAuguel – Cyr Blyme – Ellie Ryse – Gigi – Gilgamesh – Godbert Manderville – Hildibrand Manderville – Julyan Manderville – Nashu Mhakaracca – Typhon – Ultros
Peristiwa Bermusim Aldiytha Thorne – Aloyse – Amh Garanjy – Astin – Astrid de Valentione – Beaudefoin – Bert – Bombardier Researcher – Bran – Claudia Thorne – Crystal Caravan – Daluce – Damielliot – Elyne – Emilie – Ethelia – Ezolmile – Flaurie – Fortin Thorne – Goncquard – Haermaga – Hamlyn – Havak Alvak – Hildelana – Hugue – Impresario – J’Bhen Tia – J’nangho – Jihli Aliapoh – Jiriri – Kokomui – Kupka Kupp – Lisette de Valention – Moyaru – Momoru – Motte – Nanapasi – Nanaphon – Naoki Yoshida – Nhagi’a Jakkya – Ninimo – nonora – nonotta – ollier – p’obyano – pawlin – pipimaya dan sasapano – pukulo -piko -piko – pikyma -piko -piko – pukulo – pukulo – pukulo – pukulo -piko -piko -piko -piko -piko -piko -pikoa – – Riggy – Ririzan – Rodolph – Rodrigault – Roland – Royal Seneschal – Saint of Nymeia – Songbirds – T’Danafa dan T’Maritaa – Taggy – Thracie – Unsavory Imp – Wunthyll – Z’napha
Khas Dural Tharal – Garuda – Iroha – Kipih Jakkya – Lightning – Lunafreya Nox Fleuret – Noctis Lucis Caelum – Nohi – Odin – Shantotto
NPC Kelas & Kerja NPC Utama Alberic Bale – Alka Zolka – Cocobuki Lolobuki – Curious Gorge – E -Sumi -Yan – Fray Myste – Drusilla – Hamon Holyfist – Jannequinard de Durendaire – Jacke Swallow – Jehantel Fointeaume – K’lyhia – Lalah JinJahl – lalai jinjahl – lalay laaya – lalayhia – lawa -lalai jinjahl – lalai laeha – laVeva -laJahl- Corne – Martyn – Musosai – Mylla Swordsong – Oboro Torioi – Radovan Slobasch – Ranaa Mihgo – Raya -O -senna – Stephanivien de Haillenarte – Y’mhitra rhul – Widargelt Beake – Wyrnzoen Saelsmyndsyss
NPC yang berkaitan Perintah 269 Mendicant Da Za – Aldis – Adri Westwoode – Arnegis Elder – Akagi – Arya Gastaurknan – Atelloune Mairlaid – Broken Mountain – Cocobezi – Cocoba – Cocobusi – Cocobusi – Doears – Doarss – DoareSo – Doarso – Desmagas – Desmagas – Desmagas – Desmagas – Dancing Wolf – Desmagas – Elde – Erik – Eschiva Keyes – Estinien Wyrmblood – Gekkai – Gerhardt – Govv – Guildivain Sailmet – Guydelot Thildonnet – Halga Tolga – Hermin Hart – Hilda Ware – H’Mhasi Tia – Karash Kansha – Karash Kansha – Karash Kansh – Karash Kansh – Karash Kansh – – Kyokuho Moribe – Leih Aliapoh – Loifa – Makoto Obinata – Maudlin Latool Ja – Melkoko Melko – Momozigo Mumuzigo – Nashmeira – Nutiba Buntiba – Orcus – O’tchakha – Pawah Mujuuk – Perimu Haurimu – P’yandih – Quimperain Evertrue – Rielle de Caulignont – REDWAY – ROSTNSTHAL – RULLUS – SANSON SMYTH – SETOTO SETO – SEVESTRE ALBRIGHT – SIDARGU ORL – SILVAIRRE – SHATOTTO – SOPHIE – SURITO CARITO – Sylphie WEBB -Thubyrgeim Guldweitzwyn – Tristan Lowe – Tsubame Oshidari – Ugetsu Tachikake – V’Kebbe – Waldeve – Whastrach Ahldwaensyn – Yayake Yake – Yuki Yatsurugi – Zhai’a Nelhah
Kerajinan & mengumpulkan NPC Kisah NPCS Adalberta Sterne – Beatin Mainrocquet – Brithael Spade – Fufucha Fucha – Geva Storke – H’naanza Esi – Lyngsath Hyllbornsyn – Redolent Rose – Serendipity – Severian Lyctor – Wawalago Momolago
NPC yang berkaitan Ansaulme de Rougecarpe – Atelloune Mairlaid – Aubrenard – Blanstyr – Colbernoux – Dauid – Dellemont – Elde – Emeloth Grayce – Enion Townes – Gerhardt – Hal – J’khebica – Marmaduke – Marcel – Ortefauchel – Raulf Redhill – Reyna Breakhook – Sisipu Sipu – Wiltwaek
Maksud kristal Frithrik –

Yang lain