Tips dan Trik Pokok Penyelidikan Stellaris | Plitch, Stellaris Tech Tree – Semua yang anda perlu tahu | Pcgamesn

Stellaris Tech Tree – semua yang anda perlu tahu

. Ini bermakna anda dapat menjimatkan masa dengan memastikan saintis anda memberi tumpuan kepada projek-projek TP-berat dan bukannya memisahkan perhatian mereka antara pelbagai projek sekaligus. Di samping itu, bonus ini juga terpakai apabila meneliti teknologi berulang seperti peningkatan Kejuruteraan atau Fizik Lab; Oleh itu, anda juga boleh mendapatkan lebih banyak daripada pelaburan anda di kawasan ini!

Petua dan Trik Pokok Penyelidikan Stellaris

The Stellaris Pokok Penyelidikan boleh kelihatan menakutkan dan menggembirakan pada pandangan pertama. Sudah tentu, ini bukan sesuatu yang baru untuk peminat paradoks yang mati-matian, tetapi sebagai pemula, anda akan dengan cepat mendapati diri anda sedikit terharu dengan semua pilihan yang mungkin. Tetapi jangan digalakkan!

Dalam kita Stellaris Petua dan trik pokok penyelidikan, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana memanfaatkan pokok teknologi dan memanfaatkannya untuk permainan anda.

Isi kandungan

 • 1) Penyelidikan di Stellaris secara ringkas
 • 2) Pokok penyelidikan di Stellaris
 • Mempercepat penyelidikan anda di Stellaris dengan Plitch!

1) Penyelidikan di Stellaris secara ringkas

Hampir 3,000 teknologi yang berbeza dapat diteliti Stellaris. Mereka dibahagikan kepada bidang masyarakat, kejuruteraan, dan fizik. Yang terakhir ini menunjukkan bilangan persamaan yang mengejutkan ke Star Trek alam semesta dan oleh itu pesta untuk trekkis dan kutu buku.

. Berapa banyak yang perlu anda belanjakan pada teknologi individu bergantung pada saiz empayar anda. .

Pokok penyelidikan itu sendiri berfungsi seperti permainan peluang. Setiap teknologi mempunyai kebarangkalian tertentu untuk anda.

2) Pokok penyelidikan di Stellaris

Walaupun unsur -unsur rawaknya, pokok teknologi di Stellaris . Sebagai contoh, anda meningkatkan kebarangkalian teknologi psionik dengan memilih “rohani” etika pada mulanya.

Secara umum, etika anda mempunyai kesan yang kuat terhadap bagaimana diplomasi anda bermain dalam permainan dan teknologi apa yang anda tarik seterusnya di setiap kawasan.

Tiga bidang pokok teknologi dibahagikan kepada subkategori yang dapat diteliti dua belas yang berikut:

Penyelidikan Fizik

 • Industri
 • Pendorong
 • Kapal angkasa (voidcraft)

Penyelidikan Masyarakat

 • Teori ketenteraan
 • Dunia Baru
 • Statecraft (statecraft)

Penyelidikan Jurutera

 • Komputer (pengkomputeran)
 • Manipulasi medan
 • Zarah

Semua bidang penyelidikan mempunyai tahap. Sebaik sahaja anda telah menyelesaikan 6 teknologi di satu kawasan, anda naik satu tahap.

Semakin lama dan lebih lama anda penyelidikan, semakin baik anda dapat mengelakkan atau menyelesaikan rantai acara negatif (seperti rusuhan) dan anda mendapat peningkatan untuk bangunan. Sebaik sahaja salah satu daripada peningkatan ini tersedia, segitiga kuning dengan anak panah menunjuk ke atas akan muncul di sudut kanan atas medan medan masing-masing. Mengklik ia akan menunjukkan kepada anda dengan tepat apa yang anda boleh naik taraf sekarang.

3) Petua: Penyelidikan di Stellaris dilakukan dengan betul

. Pada permulaan permainan, Anda bermula dengan kapal penyelidikan, ruang angkasa, kapal pembinaan, dan armada kecil. Dan inilah tip pertama: mula membina kapal penyelidikan kedua secepat mungkin dan juga merekrut seorang penyelidik tambahan, yang kemudian anda bina sekeping demi sekeping.

Latar belakang adalah seperti berikut: dengan kapal kedua dan penyelidik tambahan anda akan mendapati lebih banyak anomali dari awal dan dengan itu menerima lebih banyak bonus. Di samping itu, anda akan mempunyai maklumat mengenai musuh anda dan planet yang boleh dihuni dengan lebih cepat.

Tetapi apa penyelidikan lain yang harus anda mulakan? Jawapannya adalah milik kita Petua nombor 2.

Pengalaman telah menunjukkan bahawa ini akan memberi anda lebih cepat kapal. Ini akhirnya meningkatkan kekuatan armada anda. .

Anda juga harus melengkapkan projek “Fizik dan Kejuruteraan” dan “Kaedah Saintifik” sebaik sahaja anda boleh. Ini akan membantu anda meningkatkan kemahiran penyelidikan saintis anda. Semakin cepat anda berjaya, semakin besar kesan dalam jangka masa panjang.

Petua nombor 3: Bina penyelidikan nexus megastructure. Walaupun terdapat banyak pemain yang menganggapnya tidak perlu atau terlalu lemah, mereka lupa bahawa ia menawarkan kelebihan yang besar. Sebagai contoh, tidak seperti alternatif seperti Ringworlds, ia tidak memerlukan penduduk atau ruang bangunan. Anda hanya boleh meletakkannya di mana -mana sahaja di sistem bintang anda.

Kelebihan terbesar nexus adalah bahawa ia memberi anda bonus kelajuan 5, 10 atau 15% pada penyelidikan anda. Dengan ini, anda dapat mempercepat penyelidikan anda dengan berkesan dan membuat kemajuan yang lebih baik.

Petua nombor 4: Mempunyai saintis utama yang bertindak untuk setiap kawasan di Pokok Penyelidikan Stellaris. Sekiranya anda tidak mempunyai satu, kelajuan penyelidikan anda akan berkurangan.

Anda mungkin pernah mendengar helai penyelidikan berbahaya. Dan sememangnya ada teknologi di Stellaris yang mempunyai kesan negatif dan bukan positif pada sesi permainan anda. Ini merangkumi hampir semua teknologi merah.

Petua nombor 5: Timbang penerokaan teknologi merah dengan teliti. Satu -satunya sebab yang memihak kepada mereka ialah: anda masih memerlukan teknologi ke -6 di kawasan untuk maju ke peringkat seterusnya, dan teknologi merah adalah satu -satunya yang ada.

Walau bagaimanapun, anda boleh mempengaruhi sedikit pun penyelidikan yang anda tarik seterusnya. Sebagai contoh, ternyata kawasan yang berkaitan sering tersedia untuk pemilihan sebaik sahaja teknologi dibuka.

Ini membawa kita ke Petua nombor 6. Ini meningkatkan peluang untuk mendapatkan kapal penjelajah yang kuat. Ini mempunyai dua kali ganda kos, tetapi membawa sehingga tiga kali kuasa tempur kapal yang lebih kecil.

Petua nombor 7: Apabila anda bertemu spesies baru, anda harus meneliti mengenai kemungkinan komunikasi. .

Sebagai Petua kelapan dan terakhir, . Sekiranya ini berlaku, klik padanya dan anda akan dapat membuka kunci teknologi lebih cepat daripada yang diharapkan dan memberikan tugas baru kepada penyelidik.

Jika awak , Anda akan dapat meneliti secara optimum di Stellaris dan Empayar anda akan berada di atas asas yang kukuh. Oleh itu, anda akan dapat mempertahankan diri dengan baik dan mengembangkan dan mengembangkan empayar anda tanpa sebarang masalah.

Namun, jika ini terlalu lama atau terlalu banyak bekerja untuk anda, kami sangat mengesyorkan agar anda terus membaca. Ada cara untuk menyelesaikan pokok teknologi anda dalam masa yang singkat, terima kasih kepada plitch.

Mempercepat penyelidikan anda di Stellaris dengan Plitch!

Sudah tentu, kami tidak mahu menafikan bahawa penyelidikan dalam Stellaris menyeronokkan. .

. Ini akan membolehkan anda mempercepat kemajuan penyelidikan anda.

Muat turun plitch, pasang pelanggan, dan pilih kegemaran anda dari 38 kami kod. .

Permainan gembira!

Stellaris Tech Tree adalah salah satu aspek terkuat dalam permainan. Inilah yang perlu anda ketahui mengenainya.

Diterbitkan: 22 Apr, 2021

Jadi, anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pokok teknologi stellaris? Idea ‘pokok teknologi’ bukanlah orang asing untuk permainan 4x ruang seperti Stellaris, tetapi visi Paradox untuk konsepnya sedikit lebih luar biasa. Daripada web teknologi berpotensi yang statik, seperti kebanyakan permainan strategi, Stellaris menambah unsur rawak.

Antara muka teknologi Stellaris dibahagikan kepada tiga bahagian, satu untuk setiap disiplin teras kejuruteraan, fizik, dan masyarakat. Anda bermula dengan tiga teknologi yang ditarik secara rawak untuk setiap kawasan, dengan kecenderungan terbina dalam tentang apa yang anda tunjukkan. Setiap kali anda menyelidik teknologi yang baru dipilih secara rawak, sekali lagi, mengikuti kecenderungan tertentu. Sekiranya anda pernah menemui atau membuka kunci sesuatu melalui acara, ia juga akan muncul di antara muka ini dan melekat di sana sehingga anda menyelidikinya.

Façade ‘shuffle’ ini memperkenalkan sentuhan yang tidak diketahui oleh mana -mana individu yang dijalankan – anda tidak pernah pasti apa yang akan dibuka oleh teknologi di mana perintah, walaupun seperti tradisional pokok yang berbeza -beza di sepanjang jalan yang perlu anda ikuti Menjelang akhir. Ini bermakna, walaupun tidak dapat mengawal teknologi yang anda dapatkan di mana -mana titik tertentu, anda masih boleh merancang Untuk matlamat akhir anda.

Stellaris Tech Tree

Sekiranya anda ingin mendapatkan idea tentang apa yang kelihatan seperti Stellaris Tech Tree, anda akan ingin memulakan dengan alat ini. Ia dicipta oleh pengguna Turanar, dan sedang dikemas kini apabila Stellaris berevolusi. .0.1, walaupun anda boleh pergi ke sini untuk melihat salinan yang diarkibkan dari versi sebelumnya alat ini kembali ke 2.2.0.

Alat ini akan menunjukkan kepada anda laluan merentasi pelbagai disiplin dan sub-kategori Tech Tree, serta apa yang setiap teknologi individu menjaringkan anda dari segi faedah. Anda juga boleh menjejaki kemajuan anda melalui pokok dengan menandakan kotak pilihan di sudut setiap entri teknologi. Memeriksa kotak itu kemudian akan menunjukkan kepada anda apa teknologi tambahan yang dibuka.

Berikutan kerjasama dengan peminat lain, alat ini kini boleh digunakan untuk membuat, menyimpan, dan kemudian memuatkan pelbagai senarai supaya anda dapat menjejaki kemajuan anda di pelbagai permainan. Penjimatan disimpan dalam penyimpanan penyemak imbas anda, jadi data akan menjadi setempat kepada mana -mana pelayar yang anda gunakan pada mesin tertentu.

Menggunakan alat ini sekurang-kurangnya akan membolehkan anda untuk ‘mengintai’ jalan di hadapan anda, dan perhatikan teknologi yang perlu anda ikuti untuk mencapai matlamat akhir permainan. Jika anda tidak suka menggunakan alat pihak ketiga, terdapat mod Stellaris yang berguna yang mengintegrasikannya ke dalam permainan.

The Stellaris Tech Tree disatukan ke dalam permainan melalui mod Stellaris

Ia tidak dicipta oleh Turanar, dan ia belum dikemas kini untuk 2.8. Ada yang mendakwa ia masih berfungsi dalam 3.0, walaupun ia berpotensi tidak tepat diberikan perubahan kepada pokok teknologi yang datang dari patch ‘batang’ dan pengembangan nemesis yang baru dikeluarkan.

.

Joe Robinson Strategy Games Aficionado Joe sebelum ini editor Wargamer dan telah menulis untuk RPS. Menikmati semua permainan paradoks, terutama hati besi 4, perang total: warhammer, halo, dan berjalan kaki di pantai.

. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Stellaris Tech Tree [dijelaskan & walkthrough]

Hari ini, kita akan melihat pilihan yang tersedia dari segi penyelidikan teknologi di Stellaris. .

Stellaris Tech Tree in Game

Untuk satu, . Ini bermakna bahawa setiap kali teknologi mana -mana diteliti, pemain diberi pilihan untuk menyelidik salah satu teknologi yang berkaitan .

Inilah cara ia berfungsi di Stellaris ketika datang ke teknologi. Apabila anda menyelidik sesuatu, anda akan diberi pelbagai pilihan rawak (kad) mengenai apa yang anda boleh penyelidikan seterusnya. Secara lalai, anda mendapat tiga pilihan ini, walaupun anda mungkin dapat mengakses lebih dari tiga setelah anda meneliti teknologi khusus yang membuka kunci pilihan tambahan ini.

 1. Berat – peluang relatif bahawa sekeping teknologi tertentu mungkin muncul. Semakin tinggi berat badan, semakin tinggi kemungkinan teknologi muncul. Teknologi yang telah muncul sebelum ini akan mengurangkan berat badannya apabila mereka tidak dipilih oleh pemain.
 2. .
 3. Tahap – Tahap teknologi, yang dibahagikan kepada lima peringkat. Hanya selepas anda meneliti teknologi tertentu di peringkat tertentu (lalai adalah 6) adakah anda akan membuka kunci teknologi dari peringkat seterusnya.
 4. Kawasan-kawasan – Jenis teknologi khusus yang anda penyelidikan (Fizik, Masyarakat atau Kejuruteraan)
 5. Prasyarat – Tech yang anda perlukan untuk meneliti sebelum sekeping teknologi tertentu dapat dikunci.
 6. Kejuruteraan/Anomali terbalik-Beberapa teknologi boleh didapati borong dari serpihan pertempuran, anomali, atau acara dalam permainan lain.
 7. Medan – Selain dibahagikan dengan kawasan, setiap teknologi akan dilengkapi dengan bidang tertentu. .
 8. Jarang – Potongan teknologi khusus dianggap ‘jarang’ oleh permainan dan secara automatik akan mempunyai berat asas mereka separuh.

. Untuk membantu membuat perkara lebih mudah dirujuk, saya telah membahagikan teknologi ke dalam bidang tertentu: Fizik, Masyarakat dan Kejuruteraan.

Pentadbiran AI (Tahap 1)

Pentadbiran AI tidak ternilai untuk penyelidikan kerana ia meningkatkan jumlah teknologi yang tersedia untuk anda pilih dari +1. Semestinya teknologi pertama yang harus anda cari.

Laser Biru (Tahap 1)

.

Membolehkan penggunaan slot senjata sederhana yang berkesan pada pemusnah/kapal penjelajah dan ke atas.

. Sangat berguna dalam permainan awal.

Kuasa titik sifar (Tier 4)

Prasyarat untuk kejuruteraan mega, pemacu melompat, dan banyak lagi teknologi tinggi.

Inisiatif Penyelidikan Interplanet (Tahap 4)

Meningkatkan kelajuan penyelidikan untuk empayar organik. Memerlukan pemusatan kolonial (T2 – Masyarakat).

Inti Singularity (Tier 4)

Meningkatkan kelajuan penyelidikan untuk empayar mesin.

Jump Drive (Tahap 5)

Membuka kunci perjalanan memandu, yang meningkatkan mobiliti armada secara umum.

Mana-mana Teknologi Perisai / Sensor (Tahap 2-T-5)

Sama ada salah satu jalan ini diperlukan untuk dapat melampaui peringkat 3 untuk penyelidikan fizik. .

Teknologi Masyarakat Teratas untuk Penyelidikan:

Pemetaan Genom (Tahap 1)

Ketara kerana ia adalah salah satu teknologi yang anda harus melangkau (atau menyekat). Melangkau kunci ini anda keluar dari ‘jalan’ teknologi biologi, tetapi membolehkan anda menyelidik teknologi yang lain (boleh dikatakan) lebih berguna untuk kebiasaan, pertanian dan terraforming. Malangnya, ini juga mengunci anda keluar dari teknologi tisu badan regeneratif.

Pokok ‘Hydroponics’ (Tahap 1-Tahap 5)

Meningkatkan output makanan. Sangat berguna melainkan anda bukan empayar organik.

Adalah prasyarat untuk inisiatif penyelidikan antarplanet / teras singulariti (empayar organik / mesin). Juga, pemusatan kolonial adalah prasyarat untuk banyak teknologi lain.

Tisu badan regeneratif (Tier 3)

Membolehkan kapal anda menjana semula kesihatan perlahan -lahan. Memerlukan penyelidikan dalam pemetaan genom.

Membolehkan penjajahan dunia bermusuhan. Penting untuk pengembangan empayar anda.

Pemacu Lompat Psi (Tahap 4)

Adalah seperti pemacu lompat, tetapi berada di kawasan masyarakat dan membebaskan anda dari keperluan untuk menyelidik ‘pokok’ kuasa di kawasan fizik untuk mengakses perjalanan pemacu lompat. Memerlukan penyelidikan mengenai ‘pokok’ teori psionik (T3-T4).

Teknologi kejuruteraan teratas untuk penyelidikan:

Coilguns (Tier 1)

Gateway untuk Penyelidikan Senjata Kinetik. Bernilai melangkau jika anda mempunyai keutamaan lain, tetapi anda akan kehilangan akses kepada salah satu senjata jarak jauh terbaik dalam permainan (Artileri Kinetik-T4).

Pekerja Robotik (Tahap 1)

. Melangkau akan membantu mencapai penyelidikan lebih tinggi pada ‘pokok’ kejuruteraan lain.

Peluru berpandu nuklear (Tier 1)

Platform Senjata Berat Lain ‘Tree,’ di sebelah coilguns. Layak meneliti jika anda telah melangkau coilgun dengan alasan apa pun.

Integriti struktur yang lebih baik (Tier 2)

. Hanya meningkatkan platform pertahanan, yang sudah menghisap.

Destroyers (Tier 2)

. Biasanya diprioritaskan melainkan jika anda secara khusus memainkan empayar pacifis atau jika anda telah membuka kunci berteknologi tinggi dari ‘pokok’ dari acara.

Starport ‘Tree’ (Tahap 1-Tahap 4)

Meningkatkan survivabiliti dan keberkesanan starbase anda, yang akan diperlukan sebaik sahaja anda menyelidik inhibitor FTL dan mula menghentikan kapal musuh. Menaik taraf pokok ini diperlukan untuk mengakses teknologi Citadel (T4), yang juga diperlukan untuk kejuruteraan mega.

Penyaduran kristal yang dipalsukan (Tier 4)

Pilihan yang baik untuk meningkatkan survivabiliti kapal anda jika anda tidak melihat ke dalam tisu badan regeneratif (kerana mengorbankan pemetaan genom, mungkin).

Kejuruteraan mega (Tier 5)

Membolehkan anda menyelamatkan megastruktur yang anda dapati dalam permainan. Sekiranya anda sudah mempunyai akses ke megastruktur di dalam empayar anda, ia akan menjadi sasaran kerana kesan megastruktur pada berat teknologi ini. Jika tidak, anda perlu mengorbankan beberapa teknologi lain untuk dapat mengaksesnya. Memerlukan Penyelidikan Battleship (T4) dan Citadel (T4).

. Ramai pemain tertanya -tanya apakah ciri baru ini telah mengubah permainan dengan cara yang penting. Jawapannya adalah ya dan tidak – sementara pentadbiran AI tidak menambah pilihan lain untuk kelajuan penyelidikan teknologi, ia memberikan beberapa manfaat menarik bagi pemain yang menggunakannya.

Pentadbiran AI (Tahap 1)

Pentadbiran AI adalah sebahagian daripada Pokok/Pengkomputeran Penyelidikan Fizik dan menyediakan bonus kelajuan penyelidikan +5% tambahan ketika meneliti teknologi yang memerlukan lebih dari satu titik teknologi (TP) setiap pusingan. Ini bermakna anda dapat menjimatkan masa dengan memastikan saintis anda memberi tumpuan kepada projek-projek TP-berat dan bukannya memisahkan perhatian mereka antara pelbagai projek sekaligus. Di samping itu, bonus ini juga terpakai apabila meneliti teknologi berulang seperti peningkatan Kejuruteraan atau Fizik Lab; Oleh itu, anda juga boleh mendapatkan lebih banyak daripada pelaburan anda di kawasan ini!

. Perlu diingat bahawa walaupun semua kelebihan ini masih ada ruang untuk penambahbaikan dari Paradox Interactive – terutamanya mengingati betapa kuatnya bentuk AIS lain yang telah menjadi sejak pengenalan mereka ke dalam permainan strategi 4x seperti Tamadun VI: Mengumpulkan Storm kembali pada tahun 2019!

Kesimpulan

. Walaupun tidak ada jaminan tentang teknologi yang anda akhirnya dapat, memberi tumpuan kepada teknologi yang telah saya jelaskan di atas harus membantu anda memahami kekacauan dengan berkesan.

.

aka. Eirakkun – Pendedahan pertamanya terhadap permainan adalah dengan Prince of Persia yang asal pada usia 5 tahun, dan dia tidak berhenti sejak itu.