The Witcher 4: Apa yang kita tahu mengenai sekuel yang disahkan | PC Gamer, The Witcher 4 Polaris: Semua yang kita tahu setakat ini | Gamesradar

The Witcher 4 Polaris: Semua yang kita tahu setakat ini

Itu hanyalah echo komen serupa yang dibuat pada bulan Mac 2017 oleh pengasas CD Projekt Red, Marcin Iwinski, semasa CD Projekt Red panggilan pelabur.

The Witcher 4: Apa yang kita tahu mengenai permulaan trilogi baru

The Witcher 4 pasti berlaku dan akan memulakan siri barunya sendiri.

The Witcher 4-A Amulet yang Dilindungi Salji untuk Sekolah Witcher yang tidak diketahui. Berbentuk seperti lynx, mungkin?

(Kredit Imej: CD PROJEKT)

  • Tarikh Siaran
  • Cerita & watak
  • Pembangunan

Satu tahun lagi, satu tahun lagi lebih dekat dengan Witcher 4. Kami mendapat pengesahan secara rasmi bahawa siri baru permainan Witcher sedang dalam perjalanan. Tidak menghairankan sepenuhnya -apabila Witcher 3: Wild Hunt adalah salah satu daripada RPG Terhebat sepanjang masa, sekuel akhirnya masuk akal.

Dipanggil Projek Polaris Secara Dalaman, kami telah diberitahu bahawa permainan Witcher yang akan datang akan menjadi apa yang kami jangkakan: “RPG dunia terbuka yang didorong oleh cerita yang dibina di atas warisan Witcher 3: Wild Hunt”, yang diharapkan dapat membuat Rumor Sekolah Lambert dan Keira Cincin Benar. Permainan seterusnya akan memulakan trilogi Witcher baru, dengan ketiga-tiga mereka dihantar dalam tempoh enam tahun. Dan terus terang, kami lebih bersedia untuk mengeluarkan pedang perak lagi.

Dengan The Witcher 4 hanya memasuki pra-pengeluaran pada pertengahan 2012, saga Witcher yang akan datang masih dalam masa depan yang jauh, dan kami tidak mempunyai butiran konkrit mengenai permainan. Tetapi kami mempunyai banyak spekulasi. Dengan itu, mari kita lihat semua yang kita tahu mengenai permainan Witcher yang akan datang.

Tarikh pelepasan witcher 4

Adakah tarikh pelepasan witcher 4?

Belum ada tarikh pelepasan, atau bahkan tahun pelepasan, untuk Witcher 4 lagi. Mungkin tidak akan ada sedikit masa, kerana permainan berada dalam fasa pembangunan terawal. Pengeluaran kemasukan baru hanya disahkan pada bulan Mac 2022, dengan pengumuman bahawa perkembangannya telah memasuki pra-pengeluaran berikut pada Mei 2022.

Menghairankan, CDPR menyatakan semasa panggilan kewangan akhir-2022 bahawa permainan pertama di Witcher Saga baru akan dibebaskan sebelumnya pembuatan semula permainan Witcher pertama. Ini mungkin merupakan petunjuk bahawa kedua -duanya Permainan adalah cara jauh di masa depan, tetapi masih: senang mengetahui masa pelepasan relatif pengalaman witcher baru, walaupun kita tidak tahu tarikh sebenarnya.

Apa yang kita tahu ialah selepas pelancaran Cyberpunk 2077, CDPR berkata ia tidak akan menunjukkan treler dan demo untuk permainan masa depan sehingga lebih dekat untuk dilancarkan. Kami mungkin akan melihat penggoda atau maklumat lain mengenai The Witcher 4, tetapi sekali video dalam permainan mula muncul, kami sepatutnya dapat mengandaikan ia cukup dekat-tidak seperti Cyberpunk 2077, yang permainan pertama yang mendedahkan lebih daripada dua tahun sebelum pelepasannya akhirnya Tarikh.

Adakah Witcher 4 akan menjadi Epic Games Store Exclusive?

Tidak, atau sekurang -kurangnya CDPR mengatakan bahawa ia adalah “tidak merancang untuk membuat permainan eksklusif untuk satu kedai.”

Itu seolah -olah seperti perkara yang sangat ganjil untuk studio untuk menjelaskan, tetapi ketika pertama kali mengumumkan Witcher 4, CDPR juga mengumumkan bahawa permainan Witcher baru akan dibuat dengan Unreal Engine 5 dan bukannya studio redengine yang digunakan sejak Witcher 2.

CD Projekt juga memiliki kedai GOG, jadi ia akan menjadi sangat ganjil jika Witcher 4 tidak tersedia di sana. Sekiranya apa yang anda minta adalah sama ada atau tidak ia akan dijual di Steam, itu adalah soalan yang CDPR tidak dijawab secara eksplisit.

The Witcher 4 Story and Watak

The Witcher 4 adalah permulaan trilogi baru

Lebih banyak dari dunia witcher

Semasa panggilan pendapatan CD Projekt Red Financial pada September 2022, Ketua Pegawai Eksekutif Adam Kiciński menunjukkan bahawa sekuel Witcher yang akan datang boleh menjadi yang pertama dalam trilogi baru Witcher Games. “Kami mengatakan bahawa akan ada saga baru. Kami mengingati lebih daripada satu, “kata Kiciński. “Saga pertama adalah tiga perlawanan, jadi sekarang kita memikirkan lebih dari satu perlawanan.”

Kiciński terus menerangkan siri baru yang berpotensi sebagai “saga witcher kedua,” meninggalkan kesan yang cukup tegas bahawa CD Projekt masih dalam jangka panjang di The Witcher. Bagaimana struktur saga baru itu akan kelihatan, dan sama ada ia akan berdasarkan kerja -kerja witcher yang lebih awal atau sesuatu yang lebih asli, masih dapat dilihat.

Kami tahu trilogi dalam kerja -kerja bersama Projek Sirius dan Projek Canis Majoris, Dua projek Witcher Standalone.

Di mana witcher 4 akan ditetapkan?

Walaupun kita tidak akan mengetahui penetapan permainan Witcher yang akan datang sehingga ada seorang pegawai yang mendedahkan, kita mempunyai banyak ruang untuk membuat spekulasi. Sebagai titik melompat untuk tekaan kami yang tidak berasas, mari kita pertimbangkan satu kenyataan dari Philipp Weber, memimpin naratif pada Witcher 4. Dalam wawancara Disember 2022 dengan GameRradar, Weber memberikan yang tidak dijawab diplomatik kepada persoalan permainan, mengatakan dia “selalu ingin kembali ke Temeria dan Vizima, dan melihat bagaimana ia kelihatan seperti sekarang.”

Cara paling bertanggungjawab untuk mentafsirkan jawapan Weber adalah sebagai mengangguk ke arah pembuatan semula Witcher 1 yang akan datang. Tetapi jika anda lebih suka membaca terlalu mendalam di antara baris, anda mungkin tertanya -tanya: jika Weber ingin kembali ke Temeria, mungkin dia bekerja di tempat lain -mungkin di suatu tempat yang tidak pernah kita lihat.

Semua permainan Witcher sehingga kini telah ditetapkan di bahagian -bahagian alam utara: Temeria, Redania, Skellige, dan sebagainya. Tetapi memandangkan imej penggoda pertama untuk permainan menunjukkan azimat untuk sekolah Witcher yang tidak dikenali, ia boleh ditetapkan di suatu tempat di Swaths of the Northern Kingdoms yang kita tidak nampak dengan betul dalam permainan. Mungkin kita akan meneroka Aedirn, atau Cintra, atau Kovir dan Poviss -mungkin Rivia, kota yang Geralt mengadopsi sebagai senamainya.

Atau mungkin saga Witcher baru akan membawa kita ke luar kerajaan utara sepenuhnya, ke Nilfgaard atau di tempat lain. Kita mesti menunggu perkataan rasmi untuk mengetahui sejauh mana kita akan berada di mana Geralt sudah dibawa.

Adakah akan ada Sekolah Lynx Witchers di The Witcher 4?

Setakat ini, imej penggoda awal untuk permainan Witcher seterusnya adalah petunjuk terbesar yang perlu kita bekerjasama. Ia adalah medallion witcher, seperti loket dari Wolf School of Witchers yang Geralt memakai, tetapi yang satu ini adalah lynx.

Pada mulanya, kami teragak -agak mengenai spekulasi sekolah lynx. Ia belum muncul dalam pengeluaran permainan, novel, atau televisyen mana -mana Witcher setakat ini. Satu -satunya sekolah Lynx yang menghidupkan di alam liar pada masa ini tidak rasmi, yang ditulis oleh peminat di Witcher Fanon Wiki.

Satu rujukan rasmi kecil untuk lynx adalah kod item untuk gear sekolah kucing di witcher 3. Untuk bertelur dalam senjata sekolah kucing yang berbeza dan kepingan perisai, anda akan menggunakan kod item bernama “Lynx”, seperti bagaimana gear ursine dirujuk dalam kod item sebagai “beruang”.

Selepas imej penggoda diturunkan, pengurus komuniti CDPR Marcin Momot membalas semua spekulasi dengan mengangguk tegas, kemudian mengesahkan kepada PC Gamer melalui e -mel bahawa dia bukan hanya menjadi nakal. “Saya dapat mengesahkan bahawa medali itu, sebenarnya, dibentuk selepas lynx,” katanya.

Jadi, itu seolah -olah seperti Lynx School mengesahkan! Kami belum tahu apa -apa mengenai asal usul perintah penyihir ini, yang ahli -ahlinya, atau sama ada mereka berkaitan dengan sekolah kucing.

Adakah Ciri akan berada di Witcher 4?

Sudah tentu ada peluang. Berdasarkan mana Witcher 3 yang berakhir yang anda pilih, ada kemungkinan untuk meneruskan kisah Ciri. Dalam apa yang dianggap sebagai yang terbaik untuk permainan, Ciri dan Geralt menghabiskan masa bersama di jalan witcher selepas Geralt memberi hadiah perak sendiri.

Dalam bukti cerita Ciri yang lain, CD Projekt Red bercakap dengan PC Gamer kembali pada tahun 2019 tentang menyesuaikan wataknya dari buku -buku. Mengenai bahagian kisahnya yang tidak masuk ke Witcher 3, mereka berkata “Mungkin itu sesuatu yang akan kita dapat kembali pada masa akan datang.”

Sejak sebelum pembebasan The Witcher 3, CDPR telah dibuka mengenai fakta bahawa Geralt tidak akan kembali sebagai protagonis apa sahaja yang akan datang dalam siri ini. “Dengan ansuran ketiga, kita harus membungkusnya dan menyimpulkan banyak benang,” kata Ketua Pegawai Eksekutif CDPR, Marcin Iwiński kepada Polygon pada tahun 2013. “Kami tidak membunuh dunia dan berjalan jauh dari situ, tetapi kami pasti ingin menjadikan permainan ini menjadi akhir dengan cara yang besar.”

Dalam wawancara yang sama, pengeluar eksekutif John Mamais mengisyaratkan bahawa Geralt dapat kembali dengan peranan yang lebih kecil atau sebagai cameo. “Kami mungkin termasuk Geralt dalam permainan kemudian berpotensi,” kata Mamais. “Kami hanya perlu membincangkannya dan mengetahui apa yang akan kami lakukan seterusnya.”Geralt adalah watak yang sangat fleksibel. Sepanjang hayatnya (dia lebih dari 90 di Witcher 3) bermakna dia boleh muncul dalam cerita yang diceritakan sebelum atau selepas peristiwa trilogi CDPR.

Ia mungkin tidak akan dipanggil The Witcher 4

Apa sahaja yang membentuk permainan Witcher besar seterusnya, mungkin tidak akan mempunyai 4 di atasnya. Pengasas bersama CDPR Marcin Iwinski telah menjelaskan bahawa studio melihat tiga perlawanan pertama sebagai trilogi mandiri. “The Witcher direka sebagai trilogi dan trilogi tidak boleh mempunyai bahagian keempat, bolehkah?”Dia berkata dalam panggilan pelabur 2017.

Penjelasan mungkin terdengar remeh, tetapi lebih lanjut mengenai menetapkan jangkaan yang tepat untuk apa yang akan datang. Bukan sahaja teoretikal witcher seterusnya bukan bintang Geralt, tetapi mungkin berbeza dengan cara yang lebih asas daripada yang kita anggap. Ia boleh berlaku di benua yang berbeza, dalam masa yang sangat berbeza, atau mungkin bahkan tidak ada tentang witcher. Permainan ini boleh melangkah keluar dari penyihir sendiri dan meneroka ahli sihir atau vampire. Ia adalah dunia yang kaya untuk menarik inspirasi dari. Saya berpisah dengan gaya hidup penyihir yang pelbagai dan mengembara, tetapi saya juga terbuka kepada sesuatu yang berbeza.

Perkembangan witcher 4

The Witcher 4 telah memasuki pra-pengeluaran

Dalam video ringkasan suku pertama untuk 2022, Ketua Pegawai Kewangan CD Projekt Piotr Nielubowicz mengesahkan bahawa pembangunan di Witcher 4 secara rasmi memasuki fasa pra-pengeluarannya.

“Kami baru-baru ini membungkus fasa penyelidikan, yang bermaksud projek itu kini telah berkembang menjadi pra-pengeluaran,” kata Nielubowicz. Apa yang menjadi penyelidikan untuk permainan witcher? Mungkin banyak melihat haiwan untuk menentukan yang akan menjadikan maskot sekolah Witcher yang paling keren.

Pemimpin animasi dari Witcher 3 dan Cyberpunk mengarahkan Witcher Saga baru

Bekas ketua pengarah animasi dan animasi untuk The Witcher 3 dan Cyberpunk 2077, Sebastian Kalemba mengumumkan di Twitter bahawa dia akan memindahkan peranan kepimpinan untuk bekerja pada permainan Witcher baru sebagai pengarah permainan.

Walaupun tajuk tidak betul -betul intuitif dalam pembangunan permainan, tajuk baru Kalemba sebagai pengarah permainan menunjukkan tanggungjawab untuk menyelaraskan pengeluaran keseluruhan siri baru.

The Witcher 4 sedang dibuat dengan Unreal Engine 5

Di samping pengesahan perkembangan Witcher 4, CDPR juga menjelaskan bahawa ia telah bekerjasama dengan Epic Games untuk menggunakan enjin pembangunannya untuk permainan seterusnya.

“Adalah penting untuk CD Projekt Red untuk mempunyai arahan teknikal permainan seterusnya kami memutuskan dari fasa yang paling awal seperti dahulu, kami menghabiskan banyak sumber dan tenaga untuk berkembang dan menyesuaikan redengine dengan setiap pelepasan permainan berikutnya,” CD Projekt Red Cto Paweł Zawodny berkata.

Kemudian, Pengarah Permainan Jason Slama menjelaskan bahawa faktor utama dalam keputusan itu adalah keupayaan dunia terbuka yang tidak nyata 5. Daripada terus menyesuaikan redengine untuk tujuan itu, CDPR akan bersandar pada apa yang tidak dapat dilakukan oleh 5.

“Pemain boleh pergi ke arah apa sahaja yang mereka mahu, mereka boleh mengendalikan kandungan dalam apa jua susunan yang mereka mahu, secara teorinya,” kata Slama. “Untuk benar -benar merangkum itu, anda memerlukan persekitaran yang sangat stabil di mana anda dapat membuat perubahan dengan keyakinan yang tinggi bahawa ia tidak akan memecahkan 1,600 tempat lain di bawah garis.”

CDPR memperoleh molase banjir untuk mengusahakan sesuatu

Pada bulan Oktober 2021, kami mendapat berita mengenai CD Projekt memperoleh Molasses Studio Banjir (bertanggungjawab untuk Flame in the Flood) untuk bekerja “dengan kerjasama yang erat” dengan pemaju CD Projekt Red pada “Projek Berbesar” berdasarkan salah satu sifat CDPR yang ada. CDPR juga mengesahkan bahawa banjir molase tidak akan bekerja di cyberpunk 2077, dan kerana hanya terdapat dua pilihan dengan CDPR, yang meninggalkan witcher.

CDPR telah mengesahkan apa yang Molasses sedang mengusahakan Projek Sirius, dan mencipta “mengambil inovatif pada alam semesta Witcher”. Bagus!

CD Projekt menandatangani perjanjian baru dengan pencipta Witcher Andrzej Sapkowski pada tahun 2019

CD Projekt terkenal mendapat hak untuk membuat permainan Witcher untuk bayaran pendahuluan yang rata, yang novelis Andrzej Sapkowski tidak teruja selepas permainan menjadi sangat popular. Sejak 2018, kedua -dua pihak telah berunding dengan perjanjian baru, dan pada bulan Disember 2019 mereka akhirnya mencapai itu. Perjanjian baru “mengukuhkan dan memperkuat hubungan syarikat dengan Encik. Andrzej Sapkowski -Pengarang Witcher Saga.”

Petikan yang paling menarik, bagaimanapun, adalah yang satu ini: “Perjanjian itu memberikan hak baru kepada Syarikat dan menegaskan semula tajuknya yang sedia ada kepada harta intelek ‘The Witcher’ dalam membangunkan permainan video, novel grafik, permainan papan dan barangan.”

Itu tidak menyatakan bahawa permainan video baru sedang dalam perjalanan, tetapi itu adalah tanda pasti bahawa CD Projekt mempunyai minat jangka panjang di The Witcher.

Lambert, Lambert.

Apa yang tusukan (untuk membuat sekolah Witcher baru dan tidak memberitahu kami mengenainya).

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

The Witcher 4 Polaris: Semua yang kita tahu setakat ini

The Witcher 4 Polaris

Dengan Witcher Musim 3 dalam aliran penuh di Netflix, ini membuatkan kita mahukan Witcher 4 lagi. Syukurlah, kita tahu bahawa ia adalah dalam kerja -kerja, yang kini berada di bawah nama kod Witcher: Polaris.

Tidak kira apa yang dipanggil akhirnya, Witcher 4 akan menjadi “permainan pertama” saga pelbagai permainan, itu akan menjadi sebahagian daripada trilogi RPG “AAA yang baru.”Jadi secara teknikal anda mempunyai pengesahan Witcher 4, 5, dan 6 di sana. Pemaju menjatuhkan berita mengenai beban keseluruhan CD Projekt Red Games yang akan datang dalam karya / rancangan tahun lepas, jadi sudah musim penemuan.

Entah bagaimana sudah hampir lapan tahun sejak pembebasan salah satu RPG terbaik sepanjang masa, The Witcher 3: Wild Hunt, jadi berita tentang trilogi baru disambut berita di sekitar bahagian-bahagian ini. Oleh itu, terus membaca untuk semua yang kita tahu mengenai Witcher Polaris setakat ini, termasuk butiran mengenai permainan Witcher yang lain dalam pembangunan, suis ke Unreal Engine 5, dan banyak lagi.

The Witcher 4: Polaris

CDPR mengeluarkan kemas kini pada Witcher 4 pada 4 Oktober 2022. Sebagai sebahagian daripada berita, ia telah mendedahkan bahawa nama kod dalaman untuk permainan baru adalah: The Witcher Polaris. CDPR telah mengesahkan bahawa ansuran seterusnya dalam siri ini adalah pra-pengeluaran dan ia akan menjadi “permulaan saga baru”. Di samping itu, studio itu berkata: “Kami berhasrat untuk melepaskan dua lagi permainan Witcher selepas Polaris, mewujudkan trilogi AAA RPG baru.”

Kami juga tahu bahawa Witcher Polaris akan dikeluarkan pada Unreal Engine 5, bukannya enjin merah proprietari CDPR – yang digunakan untuk Witcher 2, Witcher 3, dan Cyberpunk 2077. Di samping itu, kembali pada bulan Mei, CDPR mengesahkan bahawa “fasa penyelidikan” pada witcher 4 telah membuat kesimpulan, dengan studio membelah masa antara pra-pengeluaran pada siri RPG baru ini dan di Expansion Phantom Liberty Cyberpunk 2077.

Seperti yang dilaporkan oleh IGN, Adam Kiciński mencatatkan panggilan pelabur bahawa The Witcher 4: Tarikh Siaran Polaris sekurang -kurangnya tiga tahun lagi. Dengan CEO bersama CDPR menjelaskan bahawa “untuk projek ini, pasti kami memerlukan usaha tambahan untuk menyampaikan” kerana peralihan ke Unreal Engine 5 dan pembangunan teknologi baru.

Tajuk Witcher 4

Witcher 4 Tajuk: Adakah Polaris akan dipanggil The Witcher 4?

Buat masa ini, lebih mudah untuk memanggil permainan Witcher yang akan datang, The Witcher 4, kerana sehingga ia mempunyai nama rasmi, itu pada dasarnya. Pengarah PR Global Red Global CD, Radek Grabowski, bahkan menjelaskan bahawa pemaju belum mengumumkan permainan yang dipanggil The Witcher 4:

Apa yang belum kita diumumkan hari ini:- permainan yang disebut Witcher 4.- Permainan eksklusif untuk satu kedai.Ini adalah pengesahan awal kami mengenai saga baru dalam francais Witcher. Sekarang, kami tidak membincangkan apa -apa spesifik dari segi atau cerita, watak, mekanik, atau perincian plot.21 Mac, 2022

Apa yang lucu walaupun ia kelihatan seperti CD Prijekt Red bukanlah buruk untuk memanggilnya The Witcher 4. Semasa panggilan pendapatan baru -baru ini, Ketua Pegawai Eksekutif CDPR Adam Kiciński sebenarnya memanggil Polaris the Witcher 4 ketika membincangkan implikasi peralihan studio ke Unreal Engine 5 dengan kerjasama Epic Games.

“Kami menyediakan perkara di sisi saluran paip dan sisi toolset,” dia bermula. “Beberapa pemaju masih belajar teknologi, dan pada masa yang sama, ada pasukan yang bekerja bersama-sama dengan Epic mengenai aspek-aspek yang diperlukan untuk RPG dunia terbuka kami. Untuk projek pertama, Polaris, mungkin, mungkin tidak melambatkan, tetapi ia tidak akan mempercepatkan prosesnya.

“Tetapi untuk projek -projek seterusnya, kami mengandaikan bahawa ia harus melicinkan pengeluaran,” dia meneruskan. “Itu adalah salah satu sebab di sebalik mengatakan strategi yang kami mahu melepaskan tiga permainan Witcher besar dalam tempoh enam tahun, bermula dari pembebasan Polaris, iaitu Witcher 4.”

Walau bagaimanapun, CDPR cepat membetulkan CEOnya sendiri, memberikan kami pernyataan berikut:

“Ini sebenarnya adalah slip lidah. Polaris akan menjadi permainan pertama dalam saga witcher baru. Saga akan terdiri daripada tiga perlawanan.”

Anda tidak boleh menahan ketawa, betul?

Kembali pada tahun 2018, CD Projekt Red CEO Adam Kiciński pada dasarnya mengesahkan bahawa permainan itu tidak akan dipanggil The Witcher 4 juga, jadi anda boleh mengira banyak fakta bahawa permainan Witcher baru ini akan menjadi sesuatu yang sedikit berbeza.

“Tiga ‘Witchers’ yang pertama adalah dengan definisi trilogi, jadi kami tidak dapat menamakan permainan seterusnya ‘The Witcher 4’. Ini tidak bermakna, sudah tentu, kita akan meninggalkan dunia witcher, “kata Kiciński dalam temu bual dengan Bankier.

Itu hanyalah echo komen serupa yang dibuat pada bulan Mac 2017 oleh pengasas CD Projekt Red, Marcin Iwinski, semasa CD Projekt Red panggilan pelabur.

“The Witcher direka sebagai trilogi dan trilogi tidak boleh mempunyai bahagian keempat, bolehkah?”Kata Iwinski. “Kami sangat menyukai dunia ini. Kami melabur 15 tahun hidup kami di dalamnya dan banyak wang. Jadi, kita akan memikirkan [membuat permainan Witcher baru] pada satu ketika. Tetapi sila anggap kita sebagai orang yang rasional, kita kadang -kadang mempunyai idea yang pelik tetapi secara keseluruhan pemikiran kita sangat rasional. Kami mempunyai hak penuh untuk permainan witcher. Mereka adalah milik kita. Kami telah melabur dana besar untuk mempromosikannya, dan itu adalah jenama yang sangat kuat.”

Iwinski terus mengatakan pada masa siri Witcher “layak berehat”, atau sekurang -kurangnya pasukan memerlukan perubahan. “Selama sepuluh tahun yang lalu, pasukan itu telah mengusahakan pedang dan istana dan raksasa Slavic zaman pertengahan. Jadi saya fikir sudah tiba masanya untuk beberapa senjata, android, dan beberapa peluru.”

Jadi pada dasarnya, tl; Dr nampaknya, tidak, permainan tidak akan dipanggil witcher 4.

Tarikh Siaran

Tarikh pelepasan Witcher 4 mungkin jauh

Dalam Q & A di dalam pelaburan awal tahun ini, pemaju CD Projekt Red pada dasarnya mengesahkan bahawa kita tidak boleh mengharapkan tarikh pelepasan Witcher 4 sebelum 2025.

Sebagai tindak balas kepada soalan mengenai garis masa pembangunan trilogi baru, Presiden CDPR Adam Kiciński menjelaskan bahawa “untuk Polaris, kami menyediakan teknologi. Ini adalah projek pertama yang akan dikeluarkan pada enjin baru, Unreal 5. Terdapat keperluan kerja tambahan yang menjadikan teknologi ini berdaya maju untuk permainan yang besar, terbuka, terbuka,. Jadi untuk projek ini, pasti, kami memerlukan usaha tambahan untuk menyampaikan. Ansuran kedua dan ketiga harus lebih lancar kerana teknologi akan lebih baik dan alat dan saluran paip akan berada di sana, tetapi ini semua yang saya boleh katakan buat masa ini.”

Soalan susulan ditanya sama ada munasabah untuk mengandaikan ia akan mengambil masa lebih lama daripada tiga tahun untuk membangunkan Witcher 4, dan Kiciński berkata “Ya, itu adalah”. Jadi, 2025 sekurang-kurangnya ketika itu.

Unreal Engine 5

Witcher 4 berjalan di Unreal Engine 5

The Witcher 4 akan berjalan di Epic’s Unreal Engine 5, bukannya CD Projekt Red’s Redengine sendiri, yang digunakan untuk Witcher 3 dan Cyberpunk 2077 antara tajuk lain.

“Ini adalah momen yang menarik ketika kami bergerak dari Redengine ke Unreal Engine 5, memulakan perkongsian strategik berbilang tahun dengan Epic Games. Ia meliputi bukan sahaja pelesenan tetapi pembangunan teknikal Unreal Engine 5, serta versi masa depan Unreal Engine yang berpotensi, di mana relevan. Kami akan berkolaborasi dengan pemaju Epic Games dengan matlamat utama untuk membantu menyesuaikan enjin untuk pengalaman terbuka dunia.”

“Ia adalah peralihan ke arah sokongan dunia terbuka yang membawa Unreal Engine 5 ke perhatian kami,” kata Studio CTO, Paweł Zawodny.

Jakub Knapik, pengarah seni CDPR VGX dan Lighting, menggambarkan enjin baru sebagai “kotak alat yang mempunyai banyak ciri, banyak penyelesaian yang ada di sana yang membolehkan pasukan hanya mencuba barang -barang baru.”

“Hakikat bahawa Unreal digunakan oleh banyak pasukan yang sudah ada di dunia, banyak perspektif diproyeksikan ke dalam reka bentuk alat, dan ini membantu alat menjadi lebih tangkas,” tambah Knapik. “Semua dalam semua itu teknologi yang benar -benar sejuk untuk prototaip dan menjadikan persekitaran dengan cepat, sangat cantik, dan sangat realistik.”

Walau bagaimanapun, walaupun perkongsian epik, CD Projekt Red telah menjelaskan bahawa ia tidak akan menjadi kedai epik eksklusif Bagi pemain PC.

The Witcher 4 adalah salah satu daripada banyak yang disahkan baru Unreal Engine 5 permainan, yang boleh anda baca di sini.

Imej penggoda

Witcher 4 Teaser Image adalah sekolah lynx medallion

Satu -satunya perincian konkrit yang kita ada untuk Witcher 4 setakat ini ialah imej penggoda yang digunakan untuk mengesahkan kewujudannya. Di dalamnya, medali seperti kucing dipaparkan, separuh tertanam di salji. Itu agak berbeza dari Geralt’s Wolf Medallion, yang disesuaikan dengan pengesahan CD Projekt Red bahawa ini adalah “saga baru untuk francais”.

Sejak imej itu jatuh, CD Projekt Red telah mengesahkan Twitter bahawa medallion milik sekolah lynx. Ini disokong oleh pengarah komunikasi global CD Projekt Red, Robert Malinowski, yang mengatakan bahawa “beberapa misteri tidak sepatutnya misteri. Saya dapat mengesahkan bahawa medali itu, sebenarnya, dibentuk selepas lynx.”

Apa yang menarik tentang perkara itu ialah Sekolah Lynx sebahagian besarnya berakar umbi dalam nota kaki dan fiksyen kipas daripada kanun Witcher rasmi, jadi ada banyak ruang untuk arka baru di sini.

Witcher 4 Story

Sekiranya memang cerita Witcher 4 akan berputar di sekitar sekolah lynx, nampaknya akan menyambung ke sekeping fanfic. Walaupun Ciri selalu dikaitkan dengan Sekolah Kucing, ada Sekolah Wolf Geralt, dan di tempat lain di dalam buku dan permainan, sekolah Manitcore, Bear, Griffin, Crane, dan Viper. Tetapi, bukan lynx.

Di mana lynx muncul walaupun berada di fanfic, Dihantar ke wiki Witcher yang tidak rasmi. Apa yang ditulis oleh penulis ialah ahli sihir Keira Metz dan Witcher Lambert, menubuhkan Sekolah Lynx selepas peristiwa Pertempuran Kaer Morhen. Mereka menghidupkan kafilah sekolah kucing ke sekolah baru lynx, dan sekolah latihan witcher baru.

Walau bagaimanapun, ia terikat dengan dua watak yang boleh mati di The Witcher 3, jadi ia adalah benang yang menarik.

Apa yang kita sendiri Ali Jones berteori adalah bahawa Ciri memulakan sekolah witchernya sendiri di bawah lynx, yang mengahwini serigala Geralt dan kucingnya sendiri dengan sempurna. Lagipun, Lynx adalah Wildcat yang sering dijumpai dengan bulu kelabu dan tinggal di batu -batu yang lebih sejuk.

Menariknya, dalam wawancara baru -baru ini, GamesRadar+ meminta pemimpin naratif yang memimpin Philipp Weber tentang tempat dia suka cerita Witcher 4. Seperti yang anda harapkan, Weber berminat untuk tidak memberikan apa -apa, “Saya sebenarnya bekerja di Witcher Saga baru, jadi apa sahaja yang saya akan memberitahu anda sekarang akan menjadi sangat utama.”

Tetapi dia memberi kita “jawapan yang sangat diplomatik”, dengan mengatakan bahawa dia ingin kembali ke kerajaan utara Temeria dan ibukota Vizimanya. “Saya selalu ingin kembali ke Temeria dan Vizima, dan lihat bagaimana ia kelihatan seperti sekarang,” jelas Weber. “Itulah sebabnya saya sangat gembira kerana kami melakukan pembuatan semula Witcher One.”

Witcher 3 berakhir

The Witcher 3 berakhir

*** amaran, spoiler utama untuk witcher 3 berbaring di hadapan ***

Sekiranya anda memainkan Witcher 3 melalui kesimpulan maka anda akan tahu bahawa ia melengkapkan siri ini dengan cara yang tertutup. Permainan asas mempunyai lebih daripada 40 variasi akhir yang berbeza, tetapi apa sahaja yang berlaku ia adalah akhir cerita Geralt.

Sama ada anda mendapat salah satu pengakhiran yang baik atau yang buruk di mana Ciri menghancurkannya, cerita Geralt melihatnya menunggang matahari terbenam, sama ada ditakdirkan untuk berkeliaran sebagai seorang witcher sehingga hari -hari terakhirnya, bersara ke Kovir dengan Triss atau pergi dengan Yennefer ke tempat jauh dari politik dan bunyi bising.

“Saya fikir cerita yang baik mesti berakhir,” kata Jakub Szamałek, penulis kanan, dalam wawancara pada tahun 2015 dengan IGN. “Anda tidak dapat memanjangkannya selama -lamanya, dan kami merasakan bahawa Geralt mempunyai pengembaraan yang luar biasa, dan saganya sudah lama dan kompleks sehingga ini kelihatan seperti titik yang baik untuk memikirkan finale yang sesuai untuk cerita itu.”

Apa sahaja yang berakhir, anda akan menghadapi Geralt sepanjang hari dalam persaraannya. Di The Witcher 3, dia sudah seorang lelaki yang lebih tua, jadi tidak ada cara dia dapat wajah Witcher 4 yang berpotensi. Dia tidak mendapat stamina. Dan tentu saja, perkara yang sama boleh dikatakan untuk Ciri, kebanyakannya kerana jika anda kehilangannya pada akhir Witcher 3, itu tidak akan membuat kesinambungan yang sangat bijak bagi mereka yang memilikinya sebagai protagonis untuk permainan seterusnya.

Itu adalah sesuatu yang juga disokong oleh pemaju. Bercakap kepada Polygon semasa demo teknologi pada tahun 2013, pengeluar eksekutif John Mamais mengatakan bahawa Witcher 3 adalah cerita terakhir Geralt, tetapi itu tidak akan menghalangnya dari cameo atau dua di masa depan.

“Kami tidak membunuh dunia dan berjalan jauh dari situ, tetapi kami pasti ingin menjadikan permainan ini menjadi akhir dengan cara yang besar,” kata Mamias. “Kami mungkin termasuk Geralt dalam permainan kemudian berpotensi. Kita hanya perlu membincangkannya dan mengetahui apa yang akan kita lakukan seterusnya.”

Sudah tentu, siri ini mempunyai banyak watak sampingan, NPC dan wajah lain yang boleh mengambil Mantle of Witcher Hero, tetapi nampaknya tidak ada arah yang jelas untuk permainan seterusnya untuk masuk dari akhir Witcher 3 dan ekspansionalnya.

Apa yang kita katakan

Saya akan berbohong jika saya berkata saya tidak mahu Witcher 4 wujud suatu hari nanti. Seperti berjuta -juta orang lain di luar sana, saya fikir ia adalah karya permainan yang benar -benar layak mendapat sekuel. Walau bagaimanapun, setelah memainkan Witcher 3 dan ekspansionalnya, saya dapat melihat bahawa terdapat pengakhiran siri – sekurang -kurangnya dalam bentuknya sekarang.

Sekiranya kita melihat tanah Witcher 4 di PC atau konsol kami dalam beberapa tahun akan datang, pasti ada ruang untuk memimpin wajah kami di sana. Tidak syak lagi kita akan bermain sebagai witcher yang lain, walaupun boleh menjadi sebahagian daripada Witcher 4 yang perlu melalui percubaan rumput, ujian yang sangat menyakitkan yang perlu dipertahankan oleh perantis muda untuk menjadi seorang witcher. Begitulah cara mereka mendapat mata seperti kucing mereka, dan kemahiran yang dipertingkatkan.

Ia pastinya akan menjadi banyak perkara baru untuk ditutup, terutamanya melihat bahawa Witcher baru cuba mengukir nama untuk diri mereka pada tahun -tahun awal – terutamanya dalam bayang -bayang Geralt dan Ciri.

Siapa yang ingin anda lihat sebagai wajah witcher 4? Beritahu kami di twitter @gamesradar.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.