The Elder Scrolls VI: Semua yang anda perlu tahu – Decrypt, The Elder Scrolls 6: Spekulasi Tarikh Siaran, Rumor, Berita, dan Lagi | Trend digital

The Elder Scrolls 6: Spekulasi Tarikh Siaran, Rumor, Berita, dan Banyak Lagi

Perkembangan baru -baru ini di FTC V. Pertempuran undang -undang Microsoft mendedahkan bahawa Elder Scrolls VI tidak akan dikeluarkan pada konsol PlayStation. Carta “sangat sulit” menunjukkan bahawa permainan hanya akan dilancarkan di Xbox dan PC, seperti Starfield sebelum itu. Carta juga mengesahkan bahawa tidak akan ada permainan silang platform.

The Elder Scrolls VI: Semua yang Anda Perlu Tahu

Skyrim hanya dapat menarik perhatian peminat fantasi sejak sekian lama. Nasib baik, Elder Scrolls VI secara rasmi di kaki langit. Inilah yang terkini.

21 Sep, 2023 Sep 21, 2023

Imej: Bethesda Softworks

Buat akaun untuk menyimpan artikel anda.

Kekuatan permainan web3 anda

Hub Seni, Fesyen, dan Hiburan Decrypt.

. Malah, The Elder Scrolls V: Skyrim dilancarkan di PlayStation 3 dan Xbox 360. Ini bermakna sudah lebih dari satu dekad sejak “Fus Ro Dah!”Adakah pemain itu berteriak antara satu sama lain.

Walaupun masa belum diterbangkan untuk peminat francais, entri baru secara rasmi dalam kerja -kerja, secara bertahap bertajuk The Elder Scrolls VI. .

.

Walaupun jurang sedozen tahun, Bethesda belum mendedahkan banyak butiran keras untuk permainan besar seterusnya, yang mungkin masih bertahun-tahun. Tetapi jangan takut: kami telah mengumpulkan setiap berita, kebocoran, dan spekulasi di satu tempat, dan kami akan mengemas kini cerita ini secara teratur dengan butiran tambahan dan pengumuman yang akan datang.

Apa itu tatal tua vi?

The Elder Scrolls VI akan menjadi ansuran utama seterusnya dalam francais Bethesda, yang pertama sejak pemenang anugerah 2011 The Elder Scrolls v: Skyrim.

. . Malangnya, tidak banyak yang perlu diambil dari itu.

Howard berkata permainan itu sekali lagi akan mewakili genre fantasi, dan ia boleh menjadi permainan terakhir yang dia mengarahkan selepas memainkan peranan penting dalam kebangkitan Fallout dan siri Elder Scrolls.

Bilakah tatal penatua vi keluar?

Jawapan ringkas: Tidak ada yang rasmi. Tetapi ia akan menjadi lama. The Elder Scrolls VI bersebelahan dengan senarai permainan Bethesda yang akan dikeluarkan selepas pelancaran Starfield awal bulan ini.

Walau bagaimanapun, Howard mendakwa permainan itu hanya dalam “pra-pengeluaran” dalam wawancara Jun 2022 . Ketakutan terburuk pemain telah dikompaun setahun kemudian apabila Ketua Xbox Phil Spencer berkata, “Kami bercakap mengenainya mungkin lima tahun lagi.”

Dokumen Microsoft yang diberikan kepada Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan Amerika Syarikat menunjuk pada tarikh pelepasan yang “dijangka 2026 atau lebih lama,” walaupun. Dalam apa jua keadaan, ia tidak akan berlaku dalam masa terdekat.

Tetapi sekurang -kurangnya permainan bergerak bersama. Pete Hines, ketua penerbitan di Bethesda, disahkan pada September 2023 bahawa permainan ini tidak lagi dalam pra-pengeluaran, tetapi perkembangan awal.

Platform apa yang akan diteruskan oleh Elder Scrolls VI?

Perkembangan baru -baru ini di FTC V. Pertempuran undang -undang Microsoft mendedahkan bahawa Elder Scrolls VI tidak akan dikeluarkan pada konsol PlayStation. Carta “sangat sulit” menunjukkan bahawa permainan hanya akan dilancarkan di Xbox dan PC, seperti Starfield sebelum itu. Carta juga mengesahkan bahawa tidak akan ada permainan silang platform.

The Elder Scrolls VI akan menjadi permainan pertama dalam francais untuk tidak melepaskan pada PlayStation sejak 2002 The Elder Scrolls III: Morrowind -which hanya dikeluarkan pada Xbox dan PC.

Walaupun ia nampaknya disahkan sebagai Xbox dan PC eksklusif, kami masih tidak pasti mana konsol Xbox (s) ia akan dikeluarkan. Dengan pelepasan terawalnya ialah 2026, tetapi mungkin kemudian, ia boleh dilancarkan pada Xbox generasi akan datang yang dijangka pada tahun 2028.

Teori Terbaik Reddit

Walaupun berita permainan Elder Scrolls VI lebih jarang daripada band Nightweaver, ia tidak menghentikan komuniti Reddit daripada membentuk dengan harapan untuk permainan baru.

Ramai poster cuba memecahkan treler penggoda 36 saat. One Post mendakwa bahawa ia adalah “bukti muktamad permainan akan berlangsung di High Rock,” sebuah wilayah Tamriel yang telah dipaparkan dalam permainan Scrolls Elder sebelumnya. Satu lagi Redditor mendakwa bahawa permainan itu tidak ditetapkan di Tamriel sama sekali, walaupun setiap permainan terdahulu ditetapkan di mana -mana di benua fiksyen.

Jawatan yang menarik mendakwa telah menemui papan mood arsitektur Pinterest Artist Bethesda untuk permainan. Desas-desus ini mula beredar kerana akaun itu mempunyai papan kostum bersama dengan pengarah seni di Bethesda, Rick Vicens, dan artis watak bekas ketua di Bethesda, Lucas Hardi-yang membantu menghasilkan Starfield, Fallout 4, dan Skyrim.

Lembaga ini menampilkan padang pasir yang diharapkan, formasi berbatu, dan pondok kampung permainan fantasi seperti ini. Tetapi ia juga mempamerkan istana besar, bangunan moden, dan bandar berwarna biru. Akaun telah mencipta beberapa papan lain yang boleh dikaitkan dengan pengeluaran Elder Scrolls VI -termasuk halaman pada senjata, landskap, dan tumbuhan .

Sejujur. Walaupun begitu, redditors terus membuat spekulasi, membuat senarai keinginan, dan sangat merayu untuk kejelasan di sekitar permainan baru.

“Saya lapar, Bethesda,” tulis satu redditor. .”

The Elder Scrolls 6: Spekulasi Tarikh Siaran, Rumor, Berita, dan Banyak Lagi

The Elder Scrolls 6 pertama kali diturunkan lima tahun lalu dengan treler pengumuman 36 saat. .

  • Spekulasi tarikh pelepasan
  • Platform
  • Treler
  • Permainan
  • Multiplayer
  • DLC Tunjukkan 1 lagi item

Sekarang Bethesda telah melancarkan -IP baru yang baru pemaju dalam 25 tahun-dengan kejayaan besar walaupun banyak kritikan pada skala yang diiklankan permainan berbanding permainannya, ia tidak mengatakan bahawa studio akan beralih ke ansuran seterusnya dalam siri Elder Scrolls. Tajuk baru akan membina kejayaan liar pendahulunya (yang membuat pemotongan untuk 50 permainan video teratas digital sepanjang masa) dan MMO Tatal penatua dalam talian.

Gembar -gembur untuk The Elder Scrolls 6 sangat besar, sekurang -kurangnya mengatakan. Tidak banyak IP lain yang boleh memulakan kitaran khabar angin selama bertahun-tahun dengan treler cepat beberapa medan berbatu dan tajuk. Diablo 4 Baldur’s Gate 3.

Kami telah mendapat jari kami dengan harapan treler baru tidak lama lagi, tetapi kedengarannya seperti kami masih beberapa tahun lagi dari mendapatkan tangan kami The Elder Scrolls 6. Inilah segala yang kita tahu mengenai permainan setakat ini. Kami akan mengemas kini artikel ini secara berkala apabila berita atau khabar angin beredar.

Spekulasi tarikh pelepasan

The Elder Scrolls VI

Setiap peminat mencari tarikh pelepasan konkrit untuk The Elder Scrolls 6, Tetapi tidak ada kemas kini rasmi mengenai projek itu sejak treler pengumuman dan sebarang kemas kini penting pada garis masanya mungkin masih bertahun -tahun.

Sejak treler pengumuman yang dilancarkan pada tahun 2018, eksekutif Bethesda telah berkeras tidak akan menjadi keutamaan untuk studio sehingga pelancaran Starfield. Dan walaupun garis masa itu telah beralih – Starfield pada asalnya dijadualkan pada bulan November 2022 sebelum ia ditolak kembali ke awal 2023 dan akhirnya dilancarkan pada September 2023.

Dalam temu bual dengan laman web berita permainan Sepanyol Vandal (dan diterjemahkan oleh pengguna Forum Permainan Resetera) pada bulan Ogos 2023 mengenai Starfield, Ketua penerbitan Bethesda Pete Hines mengesahkan bahawa The Elder Scrolls 6 . “Dan ya, ada orang yang bekerja di Elder Scrolls 6, tetapi [] adalah apa yang ditumpukan studio. Jadi tidak, anda tidak akan mendengar segera mengenai tatal penatua 6. Starfield adalah tumpuan kami buat masa ini, dan ia akan menjadi keutamaan kami untuk seketika sebelum kami bercakap tentang apa -apa lagi.”

Memandangkan apa yang kita tahu mengenai garis masa pembangunan Bethesda untuk Starfield – pembangunan bermula pada separuh akhir 2017 pada awal dan permainan yang dilancarkan pada akhir 2023 – selamat untuk mengatakan bahawa The Elder Scrolls 6 tidak akan dilancarkan selama empat atau lima tahun lagi, paling awal.

Platform

Askar -askar akan bertarung dengan gergasi di latar belakang

Berikutan pengambilalihan Microsoft Bethesda melalui syarikat induk Zenimax Media pada bulan Mac 2021, ada kemungkinan yang kuat bahawa The Elder Scrolls 6 boleh eksklusif untuk konsol Xbox dan PC, meninggalkan pengguna PS5 sama ada menukar platform atau terlepas pada RPG baru.

Ketua Pegawai Eksekutif Microsoft Gaming Phil Spencer telah ditanya mengenai eksklusif mengenai beberapa IP permainan sejak Microsoft memperoleh Bethesda dan Activision Blizzard dan mengatakan bahawa eksklusif dengan tajuk baru akan dilihat secara kes demi kes. Call of Duty adalah tumpuan besar perbincangan eksklusif awal dan akhirnya Microsoft membuat panggilan awam bahawa FPS yang popular akan kekal di platform Sony, sekurang -kurangnya untuk masa depan.

The Elder Scrolls 6 akan menjadi panggilan rapat. . Tetapi ia juga akan menjadi gelaran Elder Scrolls yang pertama dalam lebih dari 10 tahun dan mempunyai gembar -gembur yang ketara di sekelilingnya – eksklusif boleh membuat beberapa pemilik PlayStation membuat lompatan ke Xbox atau PC.

Sudah tentu, siapa yang tahu bila permainan akan keluar dan platform apa yang akan aktif pada masa itu. Spencer sendiri telah menyatakan bahawa studio tidak sepenuhnya pasti apa generasi konsol permainan sedang dibangunkan untuk.

Ditanya mengenai platform Elder Scrolls VI: "Sejauh ini sukar untuk memahami apa platformnya .." … "Kami bercakap mengenai permainan yang lima tahun lagi"

Spencer Fuzzy sama ada dia sebelum ini membuat kenyataan awam mengatakan ia akan menjadi Xbox sahaja

— Stephen Totilo (@stephentotilo) 23 Jun 2023

Treler

The Elder Scrolls VI – Pengumuman Pengumuman Rasmi

Satu-satunya treler-dan itu menggunakan istilah ini dengan longgar-kita ada adalah penggoda pengumuman hampir 30 saat yang ditunjukkan kembali pada E3 2018. Lebih banyak kejatuhan tajuk yang dimuliakan, penggoda ini hanya menunjukkan landskap dan tajuk yang disokong oleh soundtrack orkestra yang agak mengingatkan yang digunakan untuk mempromosikan Skyrim. Walaupun dengan gambaran ringkas di tanah itu, peminat Elder Scrolls yang paling tegar telah memisahkannya dan berteori di mana permainan masa depan ini akan ditetapkan di dunia Tamriel.

Teaser nampaknya menunjukkan landasan yang tinggi diisi dengan batu besar. Di luar pintu gerbang, kami dapat dengan selamat mengeluarkan Morrowind, Skyrim, Cyrodiil, dan Kepulauan Summerset dari pertarungan. Bukan kerana topografi tidak sama dalam beberapa kes, tetapi kerana ia kelihatan tidak mungkin Bethesda akan meninjau semula tanah yang banyak dilindungi di Tamriel dari permainan utama baru -baru ini.

Itu meninggalkan kita dengan High Rock, Hammerfell, Valenwood, Elsweyr, dan Black Marsh sebagai lokasi Potensi Elder Scrolls VI. Black Marsh, Elsweyr, dan Valenwood akan kelihatan terlalu rendah paras laut agar sesuai dengan treler. Terdapat juga kekurangan relatif julat gunung yang luas di penggoda.

Dengan proses penghapusan, nampaknya Hammerfell atau High Rock adalah tetapan yang paling mungkin untuk The Elder Scrolls VI.

High Rock hanya disebut dengan nama dalam permainan Mainline Elder Scrolls sejak Morrowind. Walau bagaimanapun, ia muncul Elder Scrolls Online. Begitu juga untuk Hammerfell, yang telah menjadi lokasi di Elder Scrolls Online tetapi hanya disebut dengan nama sejak itu Morrowind dalam siri utama.

Elder Scrolls VILokasi. . Sangat sedikit yang diketahui mengenai topografi Akavir, walaupun.

Namun, berdasarkan maklumat minimum yang kami ada, kami fikir Hammerfell atau High Rock adalah lokasi yang paling mungkin. Tetapi siapa yang tahu, sebenarnya, seperti Howard juga mengatakan beberapa aspek treler tidak selaras dengan rantau ini secara besar -besaran. Bethesda mungkin mahu membuat peminat meneka sehingga penuh mendedahkan.

Permainan

Warriors in the Elder Scrolls: Bilah

. Kemungkinan kita akan menjadikan watak baru kita dan mengawal mereka dari perspektif pertama atau ketiga dengan keupayaan untuk berubah di antara mereka dan membina diri kita untuk menggunakan pelbagai senjata dan kemahiran, dari penumbuk dan bilah ke busur dan sihir. Mudah -mudahan, Bethesda mempunyai beberapa idea baru untuk membakar pelbagai pertempuran, tetapi teras yang mereka mulakan adalah sekurang -kurangnya pepejal.

Tidak syak lagi akan menjadi versi baru kemahiran dan sistem meratakan untuk menyelam juga. . Sejauh mana -mana sistem permainan yang benar -benar baru, dan ini adalah spekulasi murni, kami ingin melihat sistem hubungan yang lebih mantap antara watak dan sahabat anda dan NPC lain untuk interaksi yang lebih realistik dan berkembang. Skyrim Adakah sistem perkahwinan di tempatnya, tetapi ia sangat barebon dan terhad.

Multiplayer

Satu -satunya permainan tatal elder untuk mempunyai apa -apa jenis berbilang pemain adalah MMO Elder Scrolls Online. Dengan permainan itu kuat, kami mengharapkan Bethesda untuk mengekalkan entri utama, bernombor dalam siri ini sebagai pengalaman RPG pemain tunggal yang berdedikasi. Memandangkan Bethesda adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang masih bersedia memberi kami pengalaman besar dan solo ini, kami berharap yang tetap berlaku Vi.

DLC

Anda boleh bertaruh permainan ini akan mempunyai banyak DLC untuk membuat anda mengembara selama beratus -ratus jam jika anda memilih. Sejak Fallout 3, Bethesda telah menyokong RPG pemain tunggal mereka dengan pek DLC yang lebih besar dan lebih banyak yang menambah bidang, kemahiran, kelas, musuh, cerita, pencarian sampingan, dan pada dasarnya yang anda mahukan jika anda menyukai permainan asas. Sekali lagi, tanpa mengetahui banyak maklumat konkrit mengenai permainan itu sendiri, mustahil untuk membuat spekulasi mengenai apa yang diharapkan dari mana -mana DLC kecuali fakta bahawa ia akan wujud.

Cadangan editor

  • Dishonored 3: Tetingkap tarikh pelepasan, khabar angin, dan banyak lagi
  • Marvel’s Spider-Man 2: Tarikh pelepasan, treler, permainan, dan banyak lagi
  • Mortal Kombat 1: Tarikh pelepasan, treler, permainan, dan banyak lagi
  • Alan Wake 2: Tarikh pelepasan, treler, permainan, preorder, dan banyak lagi