The Dead Ringer (Permainan Video) – TV Tropes, pemaju Bencana Akses Awal The Dead berlama -lama mengenai apa yang salah | Pcgamesn

Pemaju bencana akses awal yang mati pada apa yang berlaku

Jadi apa pelajaran dari semua ini? “Memahami skop realistik dalam pembangunan permainan dan tidak mengatasi diri saya dan pasukan saya,” kata Keene. “Anda sentiasa mahu membina sesuatu yang lebih besar dan lebih baik yang sesuai dengan visi anda, tetapi kadang -kadang anda perlu memotong anggota badan untuk menyelamatkan seluruh badan. Kami terlalu sedikit, dan terlambat, untuk yang mati.”

Permainan video /

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/tdl_2574.png

The Dead Ringer adalah permainan seram survival yang dibuat oleh Sandswept Studios yang kini berada di peringkat Alpha, tetapi sudah dapat dibeli dan dimuat turun dari laman web rasmi. Ia ditetapkan di tempat yang hanya dipanggil “di mana -mana, Amerika Syarikat” semasa wahyu zombie. Anda sebagai pemain menganggap peranan seseorang yang bernasib baik diselamatkan oleh virus. Tetapi ingat: Anda tidak kebal! Jadi, apa yang harus anda lakukan?

Sememangnya, anda berusaha untuk bertahan dalam serangan Undead dan anda juga perlu mencari makanan. Dan senjata. Dan tempat tinggal. Juga, anda mempunyai dunia yang hampir tidak berkesudahan, dihasilkan secara prosedur di hadapan anda untuk meneroka. Dunia yang dipenuhi dengan tempat -tempat yang menarik, senjata kuat, hutan padat, ladang yang ditinggalkan dan pondok -pondok berburu. dan zombi, tentu saja. Banyak dan banyak zombi.

Dengan permainan yang masih di Alpha, sudah tentu ada batas yang dapat dilakukan di dunia yang berlarutan. Tetapi jika Devs dapat melaksanakan semua perkara yang mereka merancang, ada kemungkinan yang sangat nyata bahawa ia dapat mencapai matlamatnya untuk menjadi pengalaman survival zombie yang pasti.

Sehingga November 2015, permainan ini dibatalkan secara rasmi, disebabkan kegagalan pereka utama untuk membayar pasukan pembangunan. Walaupun halaman twitter permainan menegaskan ia dapat dibawa kembali pada satu ketika, buat masa ini ini dapat dianggap meninggalkan.

The Dead Dising mengandungi contoh:

  • Pereka dalaman adalah anda: anda boleh memasuki setiap bangunan dalam permainan – dari rumah satu tingkat pinggir bandar ke penjara – dan, jika anda mahu, menjadikannya ibu pejabat kiamat anda. Bukan sahaja anda boleh membongkar penyertaan untuk menghentikan gerombolan undead, anda juga boleh mencari beberapa perkara di dunia permainan untuk menjadikannya lebih bersahaja. . Anda juga boleh membina rumah anda sendiri! Dari papan lapis, ya, tetapi mungkin!
  • . Apa yang lebih baik daripada menyembelih mayat berjalan dengan kekuatan batu? .
  • Membosankan, tetapi praktikal: kapak api masih mengambil ruang di ransel anda (tetapi masih kurang dari gitar), tetapi mungkin senjata huru -hara terbaik yang sedang dalam permainan. Bukan sahaja ia cukup cepat dan mengeluarkan zombi dengan hanya dua hits ke kepala, ia juga boleh digunakan untuk mengumpulkan kayu untuk barikade.
  • Beta Jelas: Dari semua permainan survival orang pertama yang dijual dengan wang tunai sebenar di bawah program akses awal Steam, adalah yang paling dalam fasa perkembangan yang paling awal. Tidak banyak yang perlu dilakukan pada masa ini, walaupun pemaju mempunyai senarai besar ciri -ciri yang dirancang, dan telah beralih ke kitaran membina lebih cepat, lebih fokus.
  • Virus: Virus HNZ boleh disebarkan melalui cecair badan dan juga hubungan fizikal yang mudah dan menjadikan manusia menjadi zombi, menderita nekrosis dan kecerdasan yang sangat dikurangkan. Zombi yang baru ditukar masih cukup penting dan pantas (itulah sebabnya mereka biasanya dipanggil “pelari” oleh pemain) tetapi kelajuan mereka berkurangan semakin lama mereka “hidup”.
  • ! Peta dihasilkan secara prosedur, mengakibatkan dunia yang merangkumi kira -kira 25,000 kilometer (~ 15,534 batu) dan berbeza setiap kali anda memuatkan peta baru. Di dunia ini, anda boleh menyembelih zombi (duh!), mengumpulkan sumber, masukkan setiap pintu dan tingkap yang anda lihat, menggodam pokok dan bahkan tiang telefon dan menggunakan kayu untuk membongkar pintu dan tingkap ini (atau bahkan membina pondok sementara anda sendiri!). Kemas kini kemudian menjanjikan perkara -perkara seperti kerajinan alat dan senjata baru, kemungkinan memburu haiwan dan memanggang mereka di atas api unggun, peluang untuk mencari, memerintahkan dan menguatkan beberapa kenderaan dari basikal dan kereta ke bas dan bot rumah untuk digunakan sebagai pangkalan mudah alih anda sendiri , memilih kunci, meratakan watak anda.
  • Apocalypse Zombie: Nah, duh.

Pemaju bencana akses awal yang mati pada apa yang berlaku

The Dead berlarutan

Ia menggoda pemaju penjahat kerana tidak datang dengan baik pada janji -janji akses awal stratosfera, terutama ketika anda menyerahkan wang anda sendiri untuk secara kononnya melihat janji -janji itu direalisasikan. , Dan setiap kali mereka membiarkan anda turun. Sial mereka. Sial mereka semua! Betul?

The Dead Ringer adalah salah satu bencana akses awal stim yang harus kita pelajari dari.

? Tidak semua pemaju di belakang bencana akses awal mempunyai niat jahat. Sebilangan besar hanya keluar dari kedalaman mereka.

Geoff Keene adalah pemaju permainan indie dan pengasas Sandswept Studios. Pada tahun 2011, pada hari-hari awal akses awal (akses awal kuadrat, jika anda mahu), dia berangkat untuk membuat The Dead berlarutan, permainan survival terbuka yang bercita-cita tinggi yang menjanjikan keganasan zombie yang tidak berkesudahan melalui pekerjaan penjanaan prosedur.

Terpesona oleh premis, tekan dan pemain berbondong -bondong ke permainan seperti Romero Zombies ke pusat membeli -belah. . Selepas tiga tahun kemajuan yang melambatkan perlahan, kerusuhan masyarakat dan dua enjin enjin, permainan itu adalah tin.

Keene telah membuat permainan sebelum dia mula menangani The Dead yang berlarutan, tetapi mengakui bahawa skop projek itu sangat menggembirakan berbanding dengan kerja sebelumnya (anda boleh mencari permainan sebelumnya Sandswept, seorang teka -teki kecil yang dipanggil Detour, On Steam).

keseluruhanasas dari hari ke -1, “dia merenung.

Ini sentimen yang disokong oleh pemaju laut tanpa matahari Liam Welton, yang sebelum ini memberitahu PCGN bahawa pada masa akan datang, Failbetter tidak akan memberi pemain skop penuh permainan dari awal, dan sebaliknya melepaskannya dalam ketulan yang boleh diurus. Hindsight adalah perkara yang mengagumkan.

The Dead berlarutan

Ia dengan cepat menjadi jelas bahawa anggaran $ 150,000 untuk The Dead Linger akan berjuang untuk membayar pasukan 14 kuat Sandswept selama bertahun-tahun. Selepas setahun atau lebih, Keene menyedari bahawa membina sistem enjin prosedur mereka sendiri dari awal tidak dapat dilaksanakan, dan memindahkan keseluruhan permainan ke perpaduan pada tahun 2013. Itu tidak berfungsi sama ada, jadi sandswept memindahkannya lagi, kali ini ke Unreal Engine 4. Ia terlalu sedikit, terlambat, bagaimanapun, walaupun selepas Sandswept mengeluarkan dunia prosedur yang dijanjikan untuk membuat permainan mungkin mungkin.

“Kita sepatutnya memulakan enjin Unreal,” Keene mencerminkan. . Perkara kedua yang sepatutnya kita lakukan adalah dicincang beberapa saiz dunia kita.”

Pada tahun 2015, saat ini menghadapi muzik – dan, sesungguhnya, kekecewaan ribuan penyokong. Keene berkomunikasi dengan komuniti permainan sepanjang perkembangan ujiannya, dan terang tentang kegagalan projek dalam blog ‘kata terakhir’ nya yang mengumumkan akhir projek. Walau bagaimanapun, dia merasakan bahawa beberapa aduan berpunca daripada kesalahpahaman mengenai sifat perkembangan permainan.

The Dead berlarutan

“Setelah kurang dari enam bulan pembangunan, kami mendapat hounded setiap hari oleh orang tentang bagaimana kemajuan perlahan,” katanya. “Kami berusia sepuluh hingga 14 orang yang bekerja di pangsapuri mereka dan membina enjin keseluruhan prosedur ini dari awal, dan kami tidak dapat mengelakkan perbandingan dengan permainan yang lebih besar dengan pasukan yang lebih besar, seperti Dayz dan pemaju Bohemia.

Keene mengakui bahawa jangkaan penyokong yang tidak realistik dapat mengakibatkan isu komunikasi di sisinya. Tidak kira sebab -sebab di sebalik pembentukannya, pengalaman itu sudah pasti tidak menyenangkan bagi Keene dan pasukannya. Walau bagaimanapun, kepada mereka, ia hanya sebahagian daripada pekerjaan.

“Saya tidak mempunyai masalah terlalu banyak untuk kembali ke perkembangan permainan, kerana saya memahami sepenuhnya bahawa beberapa projek hanya tidak berlepas dan pergi ke mana mereka perlu,” katanya. “Perkara semacam itu berlaku sepanjang masa, walaupun kebanyakannya tidak seperti orang awam seperti yang mati.”

Spacemen yang tidak disenangi

Hari ini, Keene terus membuat permainan di bawah namanya sendiri, jauh dari perhatian. Usaha Akses Awalnya yang terkini adalah Spacemen yang malang, penembak co-op asimetri di mana sekumpulan spacemen cuba melarikan diri dari pangkalan, tetapi dengan sentuhan bahawa salah seorang daripada mereka diam-diam adalah orang asing yang cuba mensabotaj misi itu. Dari 100 ulasan pengguna yang tersedia pada masa penulisan, 82 adalah positif, yang menunjukkan bahawa kesilapan masa lalu tidak diulang.

Jadi apa pelajaran dari semua ini? “Memahami skop realistik dalam pembangunan permainan dan tidak mengatasi diri saya dan pasukan saya,” kata Keene. . Kami terlalu sedikit, dan terlambat, untuk yang mati.

Robert Zak penulis bebas biasa yang meliputi permainan Skyrim, Fallout, dan Survival seperti Stalker. Anda juga boleh mencari karyanya di Kotaku, senapang patah kertas, dan pc gamer, antara lain.