Tarikh Siaran, Treler, Permainan, dan Berita Forspoken | Pcgamesn, forspoken | Square Enix

Tarikh pelepasan Forspoken

Di Forspoken, anda bermain sebagai Frey Holland, seorang New Yorker yang tidak masuk akal yang tiba-tiba diangkut ke tanah misteri dan berbahaya yang dipanggil Athia. Di sana di mana anda mendapati diri anda ditambat ke gelang bercakap bernama Cuff, dan mengetahui tentang Tanta yang dahsyat yang telah merosakkan tanah. Tanta pernah menjadi sekumpulan ahli sihir yang baik, tetapi kini telah mengambil tugas memusnahkan Athia.

Tarikh Siaran, Treler, Permainan, dan Berita Forspoken

Tarikh Siaran Forspoken: Tutup di wajah Frey Holland, protagonis tindakan Isekai RPG yang ditonjolkan dari Square Enix

The Tarikh pelepasan Forspoken akhirnya di sini, dan jika anda mencari setiap butiran RPG tindakan baru dari Square Enix, kami mendapat punggung anda. Sama ada anda tidak sabar -sabar untuk melengkapkan mantra, menemui dunia terbuka yang luas, atau anda hanya suka bercakap barang kemas, Forspoken nampaknya mempunyai sedikit segalanya.

Forspoken menceritakan kisah Frey, seorang New York tiba -tiba diangkut ke tanah yang bermusuhan dan berbakat dengan kebolehan ajaib. Permainan dunia terbuka ini melihat anda menguasai bakat ajaib baru Frey dan juga persekitaran ketika anda berusaha mempertahankan penduduk Athia dan mengalahkan Tantas jahat.

Tarikh pelepasan Forspoken

Tarikh Siaran Forspoken ialah 24 Januari 2023. Ini datang selepas beberapa kelewatan, menolak permainan RPG kembali hampir setahun dari tetingkap pelepasan awal 2022 awal.

Thumbnail YouTube

Treler Forspoken

Treler pengumuman demo yang dikeluarkan tahun lalu menggariskan tempat Frey di dunia dan jatuh lebih daripada beberapa petunjuk tentang apa yang anda akan menentang di Forspoken. The Tantas pernah menjadi sekumpulan ahli sihir yang baik, mereka kini tidak dapat memusnahkan anda dan selebihnya Athia.

Thumbnail YouTube

Treler permainan selama 10 minit yang dikeluarkan oleh PlayStation memberikan gambaran tentang apa yang dapat kami harapkan dalam perjalanan kami di seluruh Athia, dari lokasi utama di peta Forspoken untuk pertemuan pertempuran dinamik dengan musuh yang menakutkan.

Thumbnail YouTube

Akhirnya, untuk meraikan tarikh pelepasan Forspoken, PlayStation menjatuhkan treler sinematik terakhir yang memberi tumpuan kepada dualitas kehidupan Frey, yang ditangkap di antara dua dunia ketika dia melarikan diri dari anggota geng New York dan musuh Athian sama. Ini adalah treler yang mencolok yang pasti menarik perhatian sesiapa yang bersemangat untuk mendapatkan tangan mereka pada permainan pengembaraan tindakan.

Kisah yang ditonjolkan

Di Forspoken, anda bermain sebagai Frey Holland, seorang New Yorker yang tidak masuk akal yang tiba-tiba diangkut ke tanah misteri dan berbahaya yang dipanggil Athia. Di sana di mana anda mendapati diri anda ditambat ke gelang bercakap bernama Cuff, dan mengetahui tentang Tanta yang dahsyat yang telah merosakkan tanah. Tanta pernah menjadi sekumpulan ahli sihir yang baik, tetapi kini telah mengambil tugas memusnahkan Athia.

Ketika Frey mendarat di Athia, dia mendapati bahawa kebanyakan landskap diliputi oleh hama, mengubah manusia dan haiwan menjadi raksasa yang menakutkan. Dengan kebolehan ajaibnya yang baru dan cuff perbualan, dia harus mencari jalan untuk menyelamatkan Athia dan mencari jalan pulang. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai watak -watak dalam permainan dengan menyemak senarai pelakon dan pelakon suara kami.

Thumbnail YouTube

Gameplay Forspoken

Skop kebolehan ajaib Frey pasti mengagumkan, dan dari penampilannya, bahkan yang paling asas serangannya adalah kombinasi menarik yang mencolok dan menghancurkan. The Deep Dive ke Forspoken’s Magic Combat menggariskan jenis sihir yang berbeza di pelupusan Frey, serta pelbagai jampi unsur yang dia dapat menaik taraf menggunakan mana. Kami tidak tahu sejauh mana kebolehan ajaib Frey pada masa ini, tetapi kami Forspoken membina panduan senarai setiap ejaan yang kami tahu

Thumbnail YouTube

Dunia Athia luas, dengan banyak bandar untuk ditemui, penempatan musuh untuk menyusup, dan ruang terbuka yang besar untuk melintasi. Melancongkan kawasan seperti itu kelihatan menjadi pengalaman yang menyeronokkan dan menarik terima kasih kepada banyak kebolehan parkour yang anda miliki, dipamerkan dalam menyelam mendalam yang komprehensif ke dalam parkour sihir yang disediakan oleh Sony.

Bukan sahaja Frey Zip, Shimmy, dan melambung melintasi jarak yang jauh, tetapi dia juga mempunyai apa yang kelihatan sebagai papan salji yang ajaib, berguna untuk menyeberangi kawasan yang tidak dapat dikawal. Menggabungkan semua kebolehan ini adalah kunci untuk mencapai matlamat anda dalam masa terpantas yang mungkin, sementara mantra parkour tertentu membolehkan anda menambah bar stamina anda semasa bergerak. Keupayaan pergerakan ini juga boleh menjadi berguna semasa pertempuran, membolehkan anda dengan cepat menghindari serangan masuk dan membuat ruang antara diri anda dan musuh anda.

Adalah disokong PlayStation Eksklusif?

Forspoken boleh didapati di PC melalui Steam dan merupakan PlayStation 5 Console Timed Exclusive. Menurut cetakan kecil dalam permainan Sony seperti Never Before Trailer, ia akan menjadi dua tahun sebelum pemilik Xbox boleh mendapatkan tangan mereka di RPG, dengan Forspoken menjadi PS5 eksklusif pada konsol sehingga 23 Januari 2025.

Itu sahaja yang perlu anda ketahui mengenai yang dinyatakan sekarang bahawa kami melewati tarikh pelepasan. Sekiranya anda menjadi spellcasting tetapi menikmati masa yang lebih aneh, tarikh pelepasan warisan Hogwarts tidak terlalu jauh, kedua -duanya mempunyai potensi untuk menjadi dua permainan PC terbaik yang dikeluarkan tahun ini.

Paul Kelly seorang penulis panduan di PCGamesn, PK biasanya ditemui menunggu pemasa respawn di League of Legends, yang berkeliaran di sebuah bar di Baldur’s Gate 3, atau melawan melalui sistem yang diselesaikan di Starfield. Dia suka roti bakar, walaupun ia membuatnya berasa agak sakit. Kebaikan Buttery Menegaskan Jumlah Berat, Yang Dia Sanggup Bayar.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Tarikh pelepasan Forspoken

Latar belakang kabus ungu

Perincian emas hiasan

BOLEH DIDAPATI SEKARANG

Galeri

Frey dan Tanta Cinta menghadap ke lembah dengan warna oren di langit

Frey terbang melalui udara untuk menyerang musuh bersayapnya

Treler pengumuman demo

Cari perjuangan anda

Forspoken mengikuti Perjalanan Frey, seorang New York muda yang diangkut ke tanah Athia yang indah dan kejam. Dalam mencari jalan pulang, Frey mesti menggunakan kebolehan ajaibnya yang baru untuk melintasi landskap yang luas dan membuat makhluk besar.

Mengenai Forspoken

Magic Parkour Magic Combat The Land of Athia Meneroka Athia

Frey bergegas dengan cepat melalui landskap hijau yang subur dengan keupayaan parkour sihirnya

Frey menggunakan keupayaan aliran untuk melintasi landskap Athian yang luas

Frey menggunakan keupayaan zip untuk mendaki jambatan gergasi dengan cepat

Frey bergegas dengan cepat melalui landskap hijau yang subur dengan keupayaan parkour sihirnya

Kebolehan unik Frey membolehkannya melintasi dunia terbuka dengan senang hati.
Dinding skala, peti besi di seluruh gaung, melompat dari ketinggian yang menghancurkan, dan berlari melalui landskap yang luas.

Menggunakan kebolehan ajaibnya yang baru, Frey bukan sahaja dapat melintasi kawasan khianat di Athia dan meneroka persekitaran baru yang anehnya. Parkour sihir ini juga berguna ketika dia datang ke kaki dengan banyak musuh yang bersembunyi di landskap yang rosak dari rehat.

Tekan tanah yang berjalan dalam gambaran menyelam dalam sistem Magic Parkour ini di Forspoken.

Kebolehan unik Frey membolehkannya melintasi dunia terbuka dengan senang hati. Dinding skala, peti besi di seluruh gaung, melompat dari ketinggian yang menghancurkan, dan berlari melalui landskap yang luas.

Imej latar belakang Frey

Watak

Watak

Alfre “Frey” Holland

Frey Holland digunakan untuk merasa seperti orang luar ketika membesar di New York City, tetapi dia dengan cepat ditolak ke batasnya setelah diangkut secara misteri ke Athia, tanah yang pelik dengan orang, tempat, dan budaya tidak seperti yang pernah dilihat oleh Frey. Apabila dia secara misteri diangkut ke tanah fantastik Athia, dia mendapati keupayaan untuk membuang mantra yang kuat dan menggunakan sihir untuk melintasi landskap yang luas. Dengan gelangnya yang ajaib dan senten “Cuff” dia berangkat dalam perjalanan untuk mencari jalan pulang. Perjalanan Frey melalui tanah yang aneh dan khianat ini akan membawanya jauh ke dalam hati rasuah di mana dia mesti bertempur dengan makhluk -makhluk besar, menghadapi Tantas yang kuat, dan membongkar rahsia yang membangkitkan sesuatu yang lebih jauh dari dalam.

Segala-galanya yang kita tahu mengenai Forspoken, Square Enix’s Big Action-rpg

Inilah yang kita pelajari mengenai dunia terbuka yang dinyatakan, datang pada tahun 2023.

Forspoken - Frey melemparkan mantra, dengan batu -batu levitating di sekelilingnya

(Kredit Imej: Produksi bercahaya)

Kami tidak mempunyai lebih banyak tunggu sebelum pembebasan Forspoken, RPG dunia terbuka baru dari Square Enix. Ini usaha antarabangsa dari Luminous Productions, pasukan Square Enix baru Final Fantasy Veteran yang telah menggabungkan bakat mereka untuk merealisasikan impian yang lama: Wizards dengan Parkour Magic.

Walaupun Info perlahan-lahan muncul ketika kami mendekati pelepasan Forspoken-walaupun beberapa kelewatan-anda mungkin mempunyai beberapa soalan sebelum anda bersedia untuk berleluasa dua ajaib di seluruh dunia fantasi Athia. Apa yang perlu diketahui mengenai protagonis Frey Holland? Apa jenis mantra di dalam senjata yang terpesona? Betapa hebatnya permainan ini?

Kami di sini untuk menolong. Inilah semua yang kita tahu mengenai Forspoken.

Apa tarikh pelepasan Forspoken?

Forspoken akan dibebaskan pada 24 Januari 2023, Seperti yang diumumkan dengan kelewatan kedua permainan. Kelewatan awal memindahkan permainan keluar dari tetingkap pelepasan asalnya pada bulan Mei 2022, ditolak ke tetingkap teoritis pada Oktober 2022.

Menurut pernyataan kelewatan terkini, tarikh pelepasan Forspoken ditolak sekali lagi untuk “alasan strategik.”Tidak jelas apa Tepat Maksudnya, tetapi pernyataan Twitter yang dikeluarkan menggambarkan perkembangan permainan hampir selesai, mengatakan “semua elemen permainan kini selesai, dan pembangunan berada dalam fasa penggilap terakhirnya.”

Inilah pameran permainan forspoken terkini

Dalam gambaran keseluruhan permainan ini dari Disember 2022, kami mendapat persediaan cerita (sedikit merosakkan) untuk Quest Frey di Athia. Kami kemudian menonton perjuangan bos untuk melihat bagaimana Frey’s Traversal dan on-the-fly mantra bertukar kelihatan dalam pertempuran duel wizard. Menarik.

Dari sana, kita melihat gulungan kemuncak makhluk yang rosak Frey akan berjalan sambil meneroka dunia terbuka Athia. Sekiranya anda bertanya kepada saya, perkara yang paling berbahaya di luar sana tetap menjadi pertarungan kompulsif permainan. Akhirnya, kita melihat Frey berkeliaran di sekitar mindscape New York yang tersendiri, terima kasih kepada seorang ahli sihir yang mungkin cukup awal.

Apa yang lain yang ditinggalkan oleh treler di sana?

Ini menyelam yang mendalam: treler magic parkour memberi kita melihat apa yang ada di dalamnya, dan bagaimana mereka dapat menggabungkannya untuk membiarkannya melompat dan meluncur di sekitar tanah yang tidak dikenali ini. Kami mempunyai pecahan penuh kebolehan yang disebutkan dalam “apa yang akan ditinggalkan seperti ini?”Bahagian artikel ini. Ciri lain yang dipamerkan ialah Spellcraft Challenges, yang membolehkan Frey menaik taraf kemahiran untuk kebolehan buff dengan tambahan seperti cooldowns yang lebih pendek atau penggunaan stamina yang lebih rendah.

Gambaran keseluruhan permainan selama 10 minit ini dari Ogos 2022 memberikan rasa lengkap tentang apa aliran standard permainan akan dirasai di Forspoken, ketika Frey meneroka dunia terbuka (dan hampir seluruhnya rosak) di Athia. Di dalam treler itu, Frey memungut sidequest untuk merebut beberapa bahan kerajinan untuk seorang tukang di kota hub Cipal, dan kemudian keluar ke padang gurun untuk melemparkan sihir. Dipamerkan adalah pelbagai mantra tempur yang berbeza dan pilihan magic parkour traversal yang boleh digunakan oleh Frey -dan ia kelihatan menjadi yang besar. Di sesetengah pertengkarannya yang ditunjukkan, Frey beralih antara bolt sihir, cambuk dengan tendrils tenaga, dan penunggang rampasan kuasa dengan pisau conjured.

Terdapat beberapa konteks tambahan untuk diperhatikan untuk treler permainan ini, dengan cara. Frey lebih tenang daripada yang anda harapkan, terutamanya jika anda menangkap tindak balas kepada treler lain yang lebih pendek, yang lebih pendek yang dikeluarkan di Twitter pada awal bulan Ogos. Di sini, Frey berhampiran terminal “Yeah, yang baru saja terjadi” rasa quippiness-untuk seolah-olah semua orang yang menontonnya-seperti semua yang paling nauseating menulis tropes yang teringat apabila sesuatu digambarkan sebagai “whedonesque.”Tidak menghairankan bahawa Square Enix menghidupkan dail Zinger Frey sedikit untuk penurunan video seterusnya, tetapi ia ditinggalkan ketakutan tentang bagaimana banter permainan akan dilancarkan.

Dalam treler debut Forspoken dari bulan Mac tahun 2021, kami diperkenalkan kepada protagonis Frey Holland oleh Ella Balinska, Voice and Motion Capture Artist. Bermula dengan sinematik yang baru-baru ini, Frey bereaksi dengan kesusahan yang dapat difahami untuk tiba-tiba harus bertanding dengan perkara-perkara seperti naga dan raksasa serigala yang besar dan menyeramkan, treler itu kemudian menunjukkan gambaran pertama kami dari Parkour Magic Forspoken sebagai Frey Zips di seluruh tanah badu.

Treler intro cerita ini dari Pameran PlayStation 2021 tidak mempunyai ton maklumat cerita, jika kita bersikap jujur. Kami melihat kehidupan Frey sebelum tersandung ke dunia fantasi (kebanyakannya dicirikan dengan menginginkan yang berbeza), dan diperkenalkan kepada Frey’s Companion Cuff, gelandangan yang berpengalaman dengan aksen Inggeris. Kemudian, lebih daripada klip permainan pertempuran, kita mendengar kerana Frey nampaknya disenaraikan kerana pembunuhan politik? Saya pasti itu akan dibangunkan lebih banyak.

Siapa watak utama dalam Forspoken?

Wira Forspoken adalah Frey Holland, dimainkan oleh pelakon Ella Balinska. Dalam treler yang mendedahkan, Balinska mengatakan dia “seorang wanita muda di dunia yang indah namun mengancam.”Balinska juga mengatakan bahawa Frey adalah watak yang dia” segera dihubungkan dengan, “dan dia melakukan kedua -dua gerakan penangkapan dan kerja suara di Forspoken.

Dunia yang mengancam itu adalah dua kali ganda, kerana Frey sebenarnya adalah “wanita muda pintar yang cerdas namun jalanan” yang tidak disangka -sangka diangkut dari New York City ke dunia fantasi yang mimpi buruk di Athia. Syukurlah laluannya ke dunia ini disertai dengan penemuan kebolehan ajaib, yang dia perlukan ketika dia melawan jalan ke “matriarchs yang dipintal semua” yang dikenali sebagai Tantas, yang mengawal Athia. Kedengarannya dia perlu Singkirkan mereka.

Perkara pertama yang kita lihat dalam treler Forspoken debut adalah kasut Frey, yang kelihatan tidak sesuai dalam permainan fantasi. Baiklah: sekarang anda tahu mengapa dia memakai kasut! Ini mempunyai kisah “Isekai” cerita, genre popular di Jepun di mana watak -watak diangkut ke dunia fantasi. Y’know, seperti jem space.

Sedikit teks dari laman web rasmi meringkaskan tetapan itu:

Di dunia bukan miliknya

Di mana penyelesaian akan diuji

Kebenaran akan dipersoalkan

Dan ibadat akan diragui

Bagaimana dengan watak lain?

Cuff adalah sahabat utama anda di Forespoken, dan seperti namanya, dia adalah cuff. Secara harfiah. Dia adalah “gelang yang ajaib, bijak asal yang tidak pasti” yang bercakap dalam aksen Inggeris Arch, kerana sahabat video yang cerdik. Dia dimainkan oleh Jonathan Cake.

Kami juga belajar tentang Tanta Sila, yang dimainkan oleh Janina Gavankar. Dia adalah baddy besar di kalangan tantas, kumpulan “berpintal” matriarch yang anda akan menyasarkan di Forespoken.

Dua watak utama yang lain juga telah diturunkan: Johedy dimainkan oleh Keala Settle, dan merupakan “arkib keras keras yang menyediakan Frey dengan bimbingan,” sementara Auden (Monica Barbaro) adalah seorang wanita muda Frey bertemu di Athia. Mereka menjadi besties.

Apa yang akan dinyatakan seperti bermain seperti?

Treler Forspoken terbaru yang dikeluarkan pada bulan September memberikan gambaran yang baik tentang bagaimana RPG fantasi akan dimainkan, dan kemudian kami mendapat pratonton maya Forspoken pada bulan Disember yang memberi kami lebih banyak lagi. Dive Deep terkini: Video Magic Parkour juga menunjukkan kepada kami pandangan yang mendalam mengenai kebolehan Frey.

 • Square Enix akan menjadi cutscenes kesetiaan yang tinggi dan persekitaran di sini, seperti permainan fantasi akhir
 • Frey bergerak Cepat
 • Frey boleh berlari/memanjat wajah tebing dan melakukan beberapa langkah dua kali untuk mendapatkan kelajuan pecahan. Berfikir parkour dibantu secara ajaib. Platforming adalah bahagian penting dalam traversal permainan, seperti gaya Spider-Man berayun
 • Frey mempunyai senjata besar kebolehan parkour ajaib: keupayaan aliran memberikan kelajuan tinggi, dan pergerakan asas. Keupayaan tergesa -gesa mendorong Frey lebih cepat, dan mengembalikan stamina. Frey boleh menggunakan kemahiran Shimmy untuk melakukan lompatan besar dari lantai juga. Terapung memastikan jatuh anda lebih selamat, dan kemahiran meluncur membolehkan anda melayari air. Anda boleh menggunakan zip untuk mengelak musuh dan melemparkan diri di seluruh gunung. Melambung dan skala membolehkan anda memanjat ketinggian menegak. Semua kebolehan ini boleh digabungkan untuk kegunaan traversal atau pertempuran.
 • Musuh yang ditunjukkan dalam treler: Golem yang memaksakan, beruang zombie yang memaksakan, dan beberapa kucing Sabretooth yang liar
 • Kekuatan ajaib Frey termasuk membentuk perisai cahaya dan membuat anggur meletup keluar dari tanah. Dia juga boleh melepaskan projektil sihir berkelajuan tinggi di musuh.
 • Jampi nampaknya dari pelbagai sekolah, yang boleh ditukar antara keadaan seperti.
 • Spellcasting adalah mudah alih – Frey memadamkan mantra dia bergerak, tidak berakar di tempat seperti yang lain.
 • Dunia Terbuka nampaknya merupakan gabungan seni bina fantasi zaman pertengahan, tanah liar yang cerah dan berkerut, dan padang rumput hijau terbuka
 • Frey disertai dengan teman yang agak tidak konvensional dalam ‘cuff’. Dia benar -benar gelang senten emas yang dilekatkan di lengan Frey

Berdasarkan apa yang telah ditunjukkan setakat ini, Forspoken mengingatkan saya tentang permainan dunia terbuka seperti Insomniac’s Spider-Man dan Sucker Punch yang terkenal, di mana menggunakan kebolehan pergerakan anda untuk mendapatkan sekitar dunia terbuka adalah sebahagian besar permainan sebagai pertempuran.

Siapa yang bekerja di Forspoken?

Ini adalah permainan produksi yang bercahaya, tetapi studio telah merekrut beberapa bakat berprofil tinggi untuk menulis skrip. Penulis ini termasuk penulis Star Wars (dan ye olde Editor PC Gamer) Gary Whitta, veteran anjing nakal Amy Hennig, serta Allison Rymer dan Todd Stashwick. Square Enix telah mengeluarkan senjata besar, jadi mengharapkan pengembaraan yang didorong oleh naratif.

Ia juga mengesahkan bahawa komposer God of War (2018) beruang McCreary akan mengendalikan skor Forspoken.

Berikut adalah keperluan sistem yang ditinggalkan

Seperti yang disenaraikan di halaman Steam Forspoken, sistem permainan reqs adalah sedikit tidak konvensional -terutamanya apabila spesifikasi minimum secara teorinya hanya menjaringkan anda 30fps pada 720p.

Keperluan sistem minimum

 • OS: Windows 10 64-bit (selepas kemas kini November 2019) atau Windows 11 64-bit
 • CPU: AMD Ryzen 5 1600 (3.7GHz atau lebih baik) / Intel® Core i7-3770 (3.7GHz atau lebih baik)
 • Memori: 16 GB RAM
 • GPU: AMD Radeon RX 5500 XT 8GB / NVIDIA GEFORCE GTX 1060 6 GB VRAM
 • Penyimpanan: 150 GB ruang yang ada
 • Nota tambahan: 720p 30fps

Sementara itu, terdapat lompatan perkakasan yang besar jika anda mencari 30fps pengalaman yang disyorkan pada 1440p.

Keperluan sistem yang disyorkan

 • OS: Windows 10 64-bit (selepas kemas kini November 2019) atau Windows 11 64-bit
 • CPU: AMD Ryzen5 3600 (3.7 GHz atau lebih baik) / Intel® Core i7-8700K (3.7GHz atau lebih baik)
 • Memori: 24 GB RAM
 • GPU: AMD Radeon RX 6700 XT 12GB / NVIDIA GEFORCE RTX 3070 8 GB VRAM
 • Penyimpanan: 150 GB ruang yang ada
 • Nota tambahan: 1440p 30fps

Serius, lihat beruang aneh ini

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.