Tarikh pelepasan, platform, dan keperluan terakhir PC – PC – Minitool, The Last of Us Part I tiba di PC 3 Mac, 2023 –

Yang terakhir dari kami bahagian saya tiba di PC 3 Mac, 2023

Bersedia untuk bertahan dan bertahan, pemain PC. Kami sangat teruja untuk mendedahkan bahagian terakhir kami yang akan dikeluarkan di PC melalui Steam dan kedai Epic Games 3 Mac, 2023.

Tarikh, Platform, dan Keperluan Terakhir PC – PC –

PC terakhir kami akan datang, dan ia dipanggil The Last of Us Bahagian 1. Catatan ini dari Minitool akan memberitahu anda tarikh pelepasan PC, platform, dan sistem yang terakhir. Catatan ini juga memberitahu anda cara memainkan The Last of Us Bahagian 1 dan Bahagian 2 di PC.

Pengenalan kepada Yang Terakhir Kami

The Last of Us adalah permainan pengembaraan tindakan yang dimainkan dari perspektif orang ketiga. Permainan ini dibangunkan oleh Naughty Dog dan pada mulanya dikeluarkan pada tahun 2013 di PS3 oleh Sony Computer Entertainment.

Dalam permainan, pemain mengawal Joel, seorang lelaki yang ditugaskan untuk mengiringi seorang gadis muda, Ellie, di seluruh Amerika Syarikat dan mempertahankan makhluk kanibal yang dijangkiti oleh ketegangan kulat Cordyceps yang bermutasi.

Permainan ini juga mempunyai mod multiplayer dalam talian, yang dipanggil puak, yang membolehkan sehingga lapan pemain terlibat dalam permainan yang kompetitif dalam versi yang disusun semula pelbagai tetapan pemain tunggal.

Sebaik sahaja permainan itu dibebaskan, ia mendapat pujian kritis, dengan pujian untuk naratif, permainan, visual, reka bentuk bunyi, skor, pencirian, dan penggambaran watak wanita.

Oleh itu, Naughty Dog mengeluarkan The Last of Us Remastered untuk PlayStation 4 pada bulan Julai 2014. Kemudian, ia mengeluarkan The Last of Us 2, sekuel yang terakhir dari kami, untuk PS4 pada tahun 2020. Di samping itu, ia juga mengeluarkan pembuatan semula The Last of Us – The Last of Us Part 1 – untuk PlayStation 5 pada September 2022.

Platform terakhir AS dan tarikh pelepasan

Tarikh pelepasan versi terakhir kami adalah seperti berikut:

 • Permulaan tarikh pelepasan terakhir AS ialah 14 Jun 2013.
 • Tarikh pelepasan Remastered terakhir AS ialah Julai 2014.
 • Tarikh Terakhir Kami Bahagian 2 yang dikeluarkan ialah 19 Jun 2020. Bilakah yang terakhir dari kita 2 keluar? Sebilangan orang mungkin mengemukakan soalan ini. Inilah jawapannya.
 • Tarikh Siaran Pembuatan Semula Us terakhir ialah 2 September 2022 (PS5). Di samping itu, ia dijadualkan untuk dibebaskan pada Windows pada 3 Mac, 2023.

Platform terakhir kita semua versi adalah seperti berikut:

 • Permulaan platform terakhir AS – PS3.
 • The Last of Us Remastered Platforms – PS4.
 • Platform terakhir kami Bahagian 2 – PS4.
 • Platform Rakaman Terakhir Kami – PS5 dan Windows.

Adakah akan ada yang terakhir dari kita Bahagian 3?

Siri terakhir AS mempunyai pangkalan penggemar besar -besaran dan penjualannya di luar carta. Di samping. Oleh itu, mendapat bahagian 3 siri ini adalah realiti yang tidak dapat dielakkan. Menurut beberapa laporan, Bahagian 3 berada di peringkat pra-pengeluaran awal dan skrip telah menjalani siapnya pada tahap tertentu.

The Last of Us Remastered vs The Last Of Us R -remake

Secara umum, versi remastered permainan hanya mengoptimumkan permainan dalam kadar bingkai, kejelasan tekstur, dan ui, tetapi ia menggunakan enjin sebelumnya masih.

Walau bagaimanapun, versi pembuatan semula hanya akan mengekalkan kandungan cerita asal dan reka bentuk watak dan kemudian membuat semula keseluruhan permainan. Ia akan menggunakan enjin baru dan membuat semula visual, seni utama, dan juga permainan teras. Beban kerjanya hampir sama dengan membangunkan permainan baru.

Berbanding dengan asal versi terakhir AS, yang terakhir dari kami Bahagian 1 (versi remake) mempunyai 3 perubahan utama:

#1. Kualiti visual yang lebih baik

Tekstur lebih banyak hi-res, bayang-bayang tidak seperti berlumpur, resolusi jauh lebih tinggi, dan kadar bingkai berada pada 60 fp. Contohnya, wajah watak kelihatan lebih realistik dan terperinci. Di samping itu, PS5 mampu pencahayaan dan bayang -bayang yang dinamik, membiarkan semuanya kelihatan lebih kaya, lebih realistik, dan lebih mengagumkan.

#2. Permainan yang dioptimumkan

Bergerak dan menembak adalah hibrid antara asal dan bahagian 2. Reka bentuk tahap telah diubah pada mata. Lebih banyak kemusnahan diperkenalkan ke dalam reaksi alam sekitar. Di samping itu, ciri -ciri Giraffe Haptics dari DualSense telah dilaksanakan dalam Bahagian 1, termasuk pencetus penyesuaian semasa menembak dan haptik dalam urutan tertentu.

#3. Pilihan aksesibiliti yang lebih maju

Mod Colorblind baru, keterangan audio, bantuan navigasi, skim kawalan alternatif, dan banyak lagi dimasukkan ke dalam Bahagian 1.

Yang terakhir dari kami bahagian 1 vs yang terakhir dari kami bahagian 2

Kerana yang terakhir dari kami Bahagian 1 dan yang terakhir dari kami Bahagian 2 adalah kedua -dua permainan yang dikeluarkan pada tahun 20 -an, teknologi mereka hampir sama. Oleh itu, kesan visual dan kesan tindakan watak mereka berada pada tahap yang sama. Perbezaan mereka terletak pada kisah permainan dan permainan.

#1. Kisah Permainan

Kisah Permainan Asal The Last of Us sangat sangat baik sehingga ia telah diperbuat daripada siri TV. Yang terakhir dari kami Bahagian 1 menyimpan kisah asal. Mengenai kisah permainan yang terakhir dari kami Bahagian 2, ramai orang berpendapat ia kelihatan tidak sembarangan dan pacing juga lemah, tetapi ia masih merupakan pengalaman yang menyeronokkan.

#2. Permainan

Seperti yang disebutkan di atas, permainan The Last of Us Part 1 adalah hibrid antara asal dan Bahagian 2. Permainan teras tidak banyak berubah. Oleh itu, permainan yang terakhir dari kami bahagian 1 sudah lapuk dalam beberapa aspek.

Adalah yang terakhir dari kami di PC?

Ya, anda boleh mengharapkan PC terakhir kami. Ia telah disahkan bahawa yang terakhir dari kami Bahagian 1 akan tiba di PC pada 3 Mac 2023.

Sekarang, anda boleh membeli pra-pembelian PC terakhir kami di Steam dan Games Epic. Jika anda menyusun semula permainan, anda akan menerima item tambahan dalam permainan berikut:

 • Suplemen bonus: Digunakan untuk meningkatkan atribut seperti kesihatan maksimum, kelajuan kerajinan, jarak mendengarkan jarak, kelajuan penyembuhan, dan meningkatkan senjata.
 • Bahagian senjata bonus: Digunakan untuk menaik taraf senjata dan senjata kraf senjata ketika anda berada di bangku kerja.

Berikut adalah halaman Last of Us Steam dan halaman epik terakhir AS. Apabila permainan dibebaskan, mereka akan memberi anda muat turun PC terakhir kami dengan segera.

Yang terakhir dari kami bahagian 1 akan dimainkan di dek stim juga.

Adakah akan ada yang terakhir dari kami 2 pc?

Oleh kerana belum ada pengesahan rasmi, sukar untuk mengatakan. Tetapi seperti yang anda lihat, The Last of Us 1 PC akan datang dan The Last of Us 2 juga mempunyai jualan yang baik di PS4, jadi nampaknya kita boleh mengharapkan yang terakhir dari US 2 PC.

Tetapi walaupun yang terakhir dari kami Bahagian 2 akan melepaskan pada PC akhirnya, kami tidak mengharapkannya untuk dilancarkan untuk beberapa waktu. Lagipun, beban kerja sangat besar.

Bolehkah anda bermain terakhir kami di PC?

Ya, anda boleh memainkan yang terakhir kami di PC, tidak kira bahagian 1 atau bahagian 2. Walau bagaimanapun, untuk memainkan PC terakhir kami, anda perlu memenuhi keperluan berikut.

Keperluan PC Bahagian 1 yang terakhir

Pada masa penulisan, Steam dan Epics tidak melepaskan keperluan terakhir kami Bahagian 1 PC. Walau bagaimanapun, ramai orang telah membuat ramalan mereka pada keperluan terakhir kami Bahagian 1 PC. Nampaknya yang terakhir dari kami Bahagian 1 memerlukan ruang 79GB sekurang -kurangnya dan GPU seperti 1060, tetapi ramai orang mengesyorkan 1080ti.

Oleh kerana pembuatan semula terakhir kami mempunyai kesan visual yang lebih baik, anda boleh mengharapkan bahawa ia mesti mempunyai keperluan yang tinggi pada GPU dan penyimpanan. Apabila rasmi keperluan terakhir kami Bahagian 1 PC dibebaskan, saya akan mengemas kini catatan ini.

Sekarang, anda boleh menyemak spesifikasi PC anda untuk melihat sama ada ia memenuhi keperluan terakhir kami Bahagian 1 PC. Jika ia tidak memenuhi keperluan penyimpanan, sangat mudah untuk menyelesaikan masalah ini. Anda boleh menggunakan wizard partition minitool untuk melanjutkan partition. Inilah panduan:

Langkah 1: Lancarkan Wizard Partition Minitool. Klik kanan partition dan pilih Melanjutkan.

pilih Extend

Langkah 2: Pilih partition lain untuk mengambil ruang. Seret butang biru untuk menentukan berapa banyak ruang yang anda mahu ambil. Kemudian, klik okey butang.

Ambil ruang dari pemacu yang lain

Langkah 3: Klik Memohon butang untuk melaksanakan operasi yang belum selesai.

Klik Terapkan

Jika PC anda tidak memenuhi keperluan CPU, GPU, atau RAM, jawatan berikut akan membantu anda:

 1. Cara Meningkatkan Motherboard dan CPU Tanpa memasang semula tingkap
 2. Cara memasang kad grafik di komputer anda? Lihat panduan!
 3. Cara Mendapatkan Lebih Banyak RAM di Laptop -Free Up Ram atau Menaiktaraf RAM

Selepas PC anda memenuhi keperluan, anda boleh mendapatkan muat turun PC terakhir kami dari Steam atau Games Epic.

Keperluan PC Bahagian 2 yang terakhir

Walaupun tidak ada yang terakhir dari kami Bahagian 2 PC pada masa ini, anda masih boleh memainkan bahagian terakhir kami Bahagian 2 di PC anda. Terdapat 2 cara untuk anda.

Cara 1. Gunakan permainan jauh PS

Perkhidmatan ini boleh mengalirkan permainan PlayStation anda dari konsol anda ke konsol telefon, komputer riba, desktop, PS5, atau PS4 anda. Untuk menggunakan perkhidmatan ini, anda perlu memenuhi keperluan berikut:

 • Konsol PS5, PS5 Digital, PS4, atau PS4 Pro2 yang disambungkan ke rangkaian jalur lebar.
 • Aplikasi Main Jauh PS Percuma.
 • Pengawal wayarles dualshock 4 atau pengawal tanpa wayar dualsense.
 • Sekurang -kurangnya 5Mbps Internet tetapi 15Mbps disyorkan.

Bagi cara memuat turun dan menggunakan PS Remote Play untuk bermain permainan di PC anda, anda boleh merujuk kepada siaran ini: Dapatkan muat turun main jauh PS untuk Windows/Mac/Android/iOS.

Cara 2. Gunakan PlayStation Plus

Sony mempunyai perkhidmatan langganan permainan awan yang dipanggil PlayStation Now, tetapi perkhidmatan ini telah digabungkan dengan PlayStation Plus pada tahun 2022 dan tidak lagi tersedia sebagai keahlian mandiri. Perkhidmatan ini membolehkan anda bermain permainan PS5, PS4, dan klasik PS di PC anda melalui rangkaian.

Untuk menggunakan perkhidmatan permainan awan PS, anda perlu memenuhi keperluan berikut:

 • Langganan PlayStation Plus Premium.
 • Akaun Dewasa untuk Rangkaian PlayStation.
 • Jalur lebar dengan kelajuan minimum 5 Mbps – sambungan berwayar disyorkan.
 • Pengawal yang serasi, seperti pengawal wayarles dualshock 4.
 • Windows 8.1 atau 10 pc dengan Core i3 2.0 GHz CPU, 300 MB penyimpanan yang ada, dan 2 GB RAM.

Kemudian, anda perlu memuat turun aplikasi PlayStation Plus dan log masuk. Sambungkan pengawal ke PC anda dan kemudian cari yang terakhir dari kami bahagian 2 untuk streaming.

Pokoknya

Adakah jawatan ini membantu anda? Adakah anda tahu maklumat lain mengenai PC terakhir kami? Sila kongsi dengan kami di zon komen berikut.

Di samping itu, jika anda menghadapi masalah semasa menggunakan Wizard Partition Minitool, sila hubungi kami melalui [E -mel dilindungi] . Kami akan menghubungi anda secepat mungkin.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Reddit

Mengenai Pengarang

Linda telah bekerja sebagai editor di Minitool selama 5 tahun. Dia selalu ingin tahu tentang pengetahuan komputer dan mempelajarinya dengan gila. Artikelnya mudah dan senang difahami. Malah orang yang tidak memahami komputer dapat memperoleh sesuatu. Dengan cara ini, tumpuan khasnya ialah pengurusan cakera, pemulihan data dan penyuntingan pdf.

Yang terakhir dari kami bahagian saya tiba di PC 3 Mac, 2023

Yang terakhir dari kami bahagian saya tiba di PC 3 Mac, 2023

Mengalami watak -watak bercerita emosi dan tidak dapat dilupakan dari The Last of Us, Datang ke PC untuk kali pertama.

Pengurus Komunikasi Bersekutu Faith Ries, Anjing Nakal

Bersedia untuk bertahan dan bertahan, pemain PC. Kami sangat teruja untuk mendedahkan bahagian terakhir kami yang akan dikeluarkan di PC melalui Steam dan kedai Epic Games 3 Mac, 2023.

Kami telah menjangkakan pelancaran ini untuk sementara waktu sekarang, dan kami tahu banyak daripada anda juga. Kami sangat gembira membawa kami yang terakhir ke PC untuk kali pertama. Jika anda tidak menangkap treler mendedahkan kami di Anugerah Permainan, pastikan anda menontonnya di bawah.

Yang terakhir dari kami bahagian saya tiba di PC 3 Mac, 2023

Main video

Kami sangat dihormati oleh penerimaan The Last of Us Part I ketika ia memulakan debutnya pada PS5 awal tahun ini, dan kami tidak sabar untuk mengalu -alukan pemain baru dan kembali pada pengembaraan Joel dan Ellie yang tidak dapat dilupakan, yang baru dioptimumkan dan dipertingkatkan untuk PC. Kami akan mempunyai lebih banyak maklumat mengenai spesifikasi PC yang terakhir dari kami Bahagian I dan ciri -ciri yang lebih dekat untuk dibebaskan, jadi sila tunggu lagi lebih awal daripada pelancaran Mac.

“Pembangunan yang terakhir dari Us Part I di PC memberi kami peluang untuk membuka permainan kami dengan cara baru.”Pengarah Permainan Bahagian I Last Us Us, Matthew Gallant berkata .

“Kami banyak belajar dari perkembangan Uncarted: Legacy of Thieves Collecti.”

Lihat dan muat turun gambar

Muat turun gambar

Tutup

Untuk memastikan anda dapat memainkan bahagian terakhir kami Bahagian I sebaik sahaja ia dikeluarkan pada 3 Mac, 2023, anda boleh membuat pra-pembelian pada kedua-dua epik dan stim.

Edisi standard terakhir dari US Part I ($ 59.99)

Jika anda sebelum membeli bahagian terakhir kami di PC, anda akan menerima item dalam permainan berikut:

· Suplemen bonus untuk menaik taraf kemahiran anda

· Bahagian senjata bonus untuk menaik taraf senjata anda

Lihat dan muat turun gambar

Muat turun gambar

Tutup

“Saya sangat teruja untuk pemain baru untuk perjalanan di seluruh Amerika dengan Joel dan Ellie. Bukan sahaja mereka akan mengalami kisah tercinta ini buat kali pertama, tetapi mereka akan bermain permainan yang memanfaatkan sepenuhnya perkakasan moden dan menggabungkan banyak ciri dan penambahbaikan yang telah kami buat dalam dekad sejak permainan pada asalnya dibebaskan, “kata Matthew Gallant.

Pasukan Anjing Nakal Seluruh adalah pemain PC yang sangat gembira akan mengalami kisah yang telah memikat penonton selama hampir satu dekad. Sudah lama datang, dan kami sangat menghargai semangat dan semangat anda untuk peluang untuk memainkan salah satu gelaran kami yang paling disayangi. Terima kasih, dan jika anda memulakan perjalanan ini untuk kali pertama atau hidup semula lagi, ingatlah: Cari cahaya.

Adakah anda suka ini? Seperti ini