Tamadun VI: Pemimpin Pas | Tamadun Wiki | Fandom, Tamadun 6 mempunyai pemimpin kegemaran baru | Pcgamesn

Tamadun 6 mempunyai pemimpin kegemaran baru

Dengan beberapa wajah dan kegemaran yang kembali seperti Abraham Lincoln dari Amerika, Mesir Ramses the Great, dan Elizabeth I England di antara ahli -ahli terbaru dalam jadual Civ 6, anda mungkin tidak akan mengharapkan Kaisar Yongle Zhu di atas tumpukan. Namun di sana dia-pemaju Firaxis mendedahkan di Twitter bahawa pemimpin, yang paling terkenal hanya sebagai Yongle In-Game-duduk di atas senarai kegemaran penggemar di semua pemimpin dalam lulus pemimpin.

Tamadun VI: Pemimpin Pas

Tamadun Sid Meier VI: Pemimpin Pas adalah satu siri DLC yang memperkenalkan 12 pemimpin alternatif baru untuk tamadun sedia ada, serta baru mengambil pemimpin sedia ada. Kandungan baru ini dikeluarkan dalam kumpulan tiga dari 21 November, 2022, hingga 29 Mac, 2023.

Lulus dimasukkan sebagai sebahagian daripada Antologi Tamadun VI, atau tersedia untuk pembelian secara berasingan dalam pek. Pemilik Antologi Tamadun VI – serta orang yang memiliki Tamadun VI, Naik dan turun, Mengumpulkan ribut, dan Lulus Frontier Baru – mempunyai akses ke lulus secara percuma.

Walaupun bukan sebahagian daripada mana -mana pek, Julius Caesar telah disediakan secara percuma pada 21 November, 2022, kepada semua pemain yang menghubungkan akaun 2K mereka ke permainan mereka.

Kandungan

  • 1 gambaran keseluruhan DLC rasmi
  • 2 pemimpin
  • 3 personas
  • 4 video
  • 5 rujukan
  • 6 pautan luaran

Ulasan Pakar Gamespot

11 Februari 2019

08 Februari 2018

24 Oktober 2016

Gambaran Keseluruhan DLC Rasmi []

1 Memerlukan Pek Senario Persia & Macedon untuk dimainkan.
2 Memerlukan pek Byzantium & Gaul untuk bermain.
Memerlukan Naik dan turun .
Memerlukan Mengumpulkan ribut .

Pemimpin []

Ketua Tamadun Keupayaan pemimpin Agenda pemimpin
Abraham Lincoln [1] Amerika Pengisytiharan Emansipasi

Zon perindustrian memberikan kemudahan +2. Menerima unit huru -hara percuma setelah membina zon perindustrian dan bangunan mereka. Unit percuma tidak memerlukan sumber apabila dicipta atau mengekalkan dan menerima +5 kekuatan tempur.

Zon Perindustrian Grant +3 kesetiaan setiap giliran tetapi ladang memberi -2 kesetiaan. Menerima unit huru -hara percuma setelah membina zon perindustrian dan bangunan mereka. .

Suka tamadun dengan bentuk kerajaan yang sama, tidak menyukai mereka yang mempunyai bentuk kerajaan yang berbeza dan benar -benar tidak suka dengan kerajaan yang berbeza dari era yang sama dengan dirinya sendiri.

Bandar di benua yang sama seperti modal (termasuk modal) menerima +10% kepada semua hasil, sementara bandar -bandar di benua lain menerima -15% kepada semua hasil.

Suka tamadun di benua di mana dia tidak mempunyai bandar. Tidak menyukai tamadun yang mempunyai bandar di benua rumahnya.

Laluan Perdagangan Antarabangsa menerima -25% hasil dan pelancongan, tetapi laluan perdagangan domestik memperoleh budaya +1, +1 sains, dan +2 emas untuk setiap daerah khusus di destinasi. Bandar dalam 6 jubin keuntungan modal Jepun +4 kemudahan dan, setelah meneliti penerbangan, +1 pelancongan untuk setiap daerah khusus.

. Bandar dalam 6 jubin modal Jepun adalah 100% setia dan, setelah meneliti penerbangan, memperoleh +1 pelancongan untuk setiap daerah khusus.

Mahu selamat dari penaklukan. Tidak suka mereka yang telah menakluki ibu kota tamadun lain.

+5 Kekuatan Pertempuran untuk Semua Unit Semasa Menyerang Unit Kesihatan Penuh. Bandar tidak diasaskan oleh Nader Shah Gain +2 Iman dan +3 Emas di Laluan Perdagangan Domestik.

Suka tamadun dengan jumlah unit tanah yang tinggi. Tidak menyukai tamadun dengan jumlah unit tanah yang rendah.

Menerima pengintip percuma dengan taktik pertahanan. Semua mata -mata yang menyerang beroperasi seolah -olah 1 tahap lebih berpengalaman. Setelah melengkapkan misi pengintipan yang berjaya di bandar asing, menerima 50% sains dan budaya yang dihasilkan oleh bandar itu.

Suka tamadun yang tidak menimbulkan ancaman. Tidak menyukai tamadun dengan tentera yang kuat atau yang mempunyai bandar berdekatan.

Semua bandar mendapat akses kepada tiga projek lijia yang unik, yang boleh menukar 50% pengeluaran mereka menjadi makanan atau kepercayaan, atau 100% pengeluaran mereka menjadi emas .

Semua bandar mendapat akses kepada tiga projek lijia yang unik, yang boleh menukar 50% pengeluaran mereka menjadi makanan atau kepercayaan, atau 100% pengeluaran mereka menjadi emas . Bandar dengan 10 atau lebih populasi memperoleh +2 emas, +1 sains dan +1 budaya untuk setiap penduduk.

Suka tamadun dengan pendapatan emas positif setiap giliran. Tidak suka mereka yang mempunyai pendapatan emas negatif setiap giliran.

Menerima budaya bersamaan dengan 15% daripada kos pengeluaran setelah melengkapkan bangunan, dan 30% setelah menyelesaikan keajaiban.

Membersihkan semua ciri dan meningkatkan semua jubin yang mungkin, dan suka tamadun yang melakukan perkara yang sama. Tidak menyukai tamadun dengan beberapa jubin yang lebih baik atau yang dijumpai taman negara.

Sokongan orang hebat berharga 20% kurang emas . Pasaran mendapat 2 slot untuk karya penulisan yang hebat. Kerja hebat penulisan geran +4 emas dan +2 pengeluaran .

Memberi tumpuan kepada menjana pelancongan, dan menyukai mereka yang mempunyai pelancongan yang rendah . Tidak menyukai tamadun yang bersaing dengannya dalam pelancongan .

Tapak Kudus Menyediakan Budaya Sama dengan Bonus Adjacency mereka. Ladang memberikan kepuasan iman +1 ke hippodromes dan tapak suci.

Cuba membina budaya, dan menyukai mereka yang juga memberi tumpuan kepada budaya . Tidak menyukai tamadun dengan output budaya yang lemah.

Setelah melengkapkan teknologi pertama dari era baru, menerima budaya yang sama dengan dua kali ganda output sains semasa setiap giliran.

Suka tamadun yang berada di belakangnya dalam budaya dan sains . Tidak suka mereka yang berada di hadapan salah satu bidang ini.

Keajaiban, bahkan belum selesai, menerima bonus budaya +2 ​​dari setiap daerah bersebelahan. Semua Bonus Adjacency Budaya Menyediakan Pelancongan Setelah Meneliti Istana.

Suka tamadun yang tidak memaksimumkan bilangan daerah di bandar mereka, dan tidak menyukai mereka yang melakukannya.

+2 Kapasiti Laluan Perdagangan Apabila merekrut Laksamana Besar Pertama. Laluan Perdagangan ke Negeri Bandar Raya +3 Emas untuk Setiap Daerah Khusus di Bandar Asal. +Hasil 100% dari laluan perdagangan yang merampas.

Cuba mempunyai banyak laluan perdagangan yang mungkin, dan suka tamadun yang berdagang dengan bandar -bandarnya. Tidak suka mereka yang menahan diri daripada menghantar laluan perdagangan ke bandar -bandarnya.

Personas []

Persona Tamadun Keupayaan pemimpin Agenda pemimpin
Saladin (Sultan) [1] Arab Yang menang

+100% mengapit dan menyokong bonus untuk semua unit pertempuran dan agama.

Suka tamadun yang telah menubuhkan agama tetapi tidak membawanya ke salah satu bandarnya. Tidak menyukai mereka yang membawa dia agama mereka.

+15% sains dan budaya ketika berada di zaman keemasan atau usia heroik. +4 Kekuatan Pertempuran Ketika tidak berada di zaman keemasan atau usia heroik terhadap tamadun yang juga tidak berada di zaman keemasan atau usia heroik.

Suka tamadun yang mendapat usia keemasan. Tidak menyukai mereka yang gelap.

Semua unit huru -hara tanah mendapat akses kepada tindakan barbar yang unik, yang menggunakan unit untuk mengubah semua unit barbar bersebelahan ke unit Cina.

Mahu semua orang barbar mengikuti sisinya, dan tidak menyukai tamadun yang memusnahkan pos barbar. Suka tamadun yang meninggalkan pos barbar sahaja.

+1 Makanan dan Kebudayaan untuk sumber -sumber di dataran banjir. Geran Banjir Milik Milik +1 Rayuan ke jubin bersebelahan, bukannya -1 biasa.

Suka tamadun dengan output makanan yang tinggi. Tidak suka mereka yang mempunyai output makanan yang rendah.

Memiliki unit negara bandar berharga 75% kurang emas . Semua unit membayar 2 penyelenggaraan kurang.
Memiliki unit negara bandar berharga 75% kurang emas . Membunuh satu unit dengan unit yang dikenakan memberikan kepercayaan, budaya, dan sains yang sama dengan 50% daripada kekuatan tempur unit yang dikalahkan.

Suka tamadun yang bersekutu dengan negara-negara. Tidak menyukai tamadun yang mengabaikan pakatan dengan negara-negara.

+Pengeluaran 10% di bandar -bandar untuk setiap bangunan zon perindustrian di bandar itu. +2 Pengeluaran ke semua sumber strategik.

Suka tamadun dengan pengeluaran yang tinggi . Tidak suka mereka yang mempunyai pengeluaran yang rendah .

Pass Leader Tamadun 6 memperkenalkan banyak pemimpin baru dari seluruh sejarah dengan ciri -ciri dan kebolehan yang unik, dan Firaxis memberitahu kita yang paling popular.

Tamadun 6 Watak Paling Dimainkan-Kaisar Yongle Cina Zhu Di, yang paling terkenal sebagai Yongle

Diterbitkan: 1 Jun, 2023

The Tamadun 6 Leader Pass kini telah menjalankan perjalanannya, membawa satu tan pemimpin sejarah baru ke salah satu permainan 4x terbaik. Dengan beberapa wajah paling terkenal sejarah yang menyertai jadual Tamadun 6 dalam beberapa bulan kebelakangan ini, anda mungkin tertanya -tanya yang mana di antara mereka telah membuktikan yang paling popular. Mengejutkan, mungkin bukan siapa yang anda harapkan.

Dengan beberapa wajah dan kegemaran yang kembali seperti Abraham Lincoln dari Amerika, Mesir Ramses the Great, dan Elizabeth I England di antara ahli -ahli terbaru dalam jadual Civ 6, anda mungkin tidak akan mengharapkan Kaisar Yongle Zhu di atas tumpukan. Namun di sana dia-pemaju Firaxis mendedahkan di Twitter bahawa pemimpin, yang paling terkenal hanya sebagai Yongle In-Game-duduk di atas senarai kegemaran penggemar di semua pemimpin dalam lulus pemimpin.

Yongle berjaya mengalahkan pelari Lincoln dan Tokugawa ke tempat kedua dan ketiga, mengambil trofi sebagai pemimpin Tamadun baru yang paling dimainkan sejak ketibaan pemimpin pas. Walaupun itu mungkin mengejutkan anda jika anda seorang yang hanya memainkan permainan dan tidak menghabiskan terlalu lama membicarakannya dalam talian, orang -orang yang sering reddit permainan atau pelbagai saluran sosialnya mungkin kurang terkejut.

Yongle mempunyai beberapa bonus yang cukup bagus, dengan projek lijia yang unik yang membolehkan beberapa pilihan penukaran sumber yang sangat berguna, dan dia mendapat emas, sains, dan budaya tambahan ketika ia membina bandar -bandar yang lebih besar, lebih banyak penduduknya. Sebagai seseorang yang suka benar -benar mengembangkan saiz bandar, dia pasti sesuai dengan gaya bermain pilihan saya. Walau bagaimanapun, populariti sebenar dalam taliannya berasal dari ekspresi ceria dan betapa memuaskannya adalah mengatakan ‘Yongle.’

Banyak komen yang membalas jawatan sosial atau membincangkan berita mengenai civ reddit hanya mengatakan “Yongle.”Wajahnya yang berseri-seri sering dilihat sebagai respons terhadap jawatan tentang permainan (‘reaksi yongle live’ bersama-sama dengan imej yang lebih luas, lebih luas daripadanya adalah penglihatan yang biasa dalam perbincangan antara peminat civ). Ia hanya ditunjukkan – keperibadian kecil pergi jauh. Lagipun, apa yang lebih baik sesuai dengan pemimpin yang hebat seperti karisma tanpa batas?

Sekiranya anda tidak masuk ke Yongle, lihat tamadun Civ 6 terbaik untuk melihat siapa lagi yang kelihatan kuat. Anda juga mungkin ingin melayari mod Civ 6 terbaik untuk meningkatkan permainan anda, atau menyemak lebih banyak permainan strategi terbaik untuk memastikan otak anda berdetik.

Ken Allsop Ken mahu memainkan segala -galanya, tetapi tidak dapat dielakkan berakhir di Diablo 4, Dreamlight Valley, FFXIV, atau Terraria lagi. Dia suka RPG, jiwa, dan roguelikes, dan tidak akan berhenti bercakap tentang pemburu raksasa dan seperti naga.

Pemimpin Tamadun VI Puling Hari Ini, Menambah 18 Pemimpin Baru

Civ 6 Leader Pass

2K dan Firaxis mengumumkan bahawa Tamadun VI . Sebelum ini eksklusif untuk versi PC, pemain Civ 6 kini boleh merebut 18 pemimpin dan personas baru dengan harga $ 19.99 pada konsol. Pass Leader juga percuma untuk pemain yang memiliki tamadun VI: antologi, peningkatan antologi, atau semua kandungan antologi.

Pas Pemimpin Civ 6 termasuk 12 pemimpin baru dan persona alternatif untuk enam pemimpin sedia ada. The new Leaders include the United States’ Abraham Lincon, England’s Elisabeth I, Mali’s Sundiata Keita, Germany’s Ludwig II, Persia’s Nader Shah, Kongo’s Nzinga Mbande, Egypt’s Ramses, Korea’s Sejong, Byzantium’s Theodora, Japan’s Tokugawa, and China’s Wu Zetian and Yongle.

Berikut adalah personas Tamadun VI di Pass Leader

Sementara itu, enam orang termasuk versi alternatif Cleopatra, Qin Shi Huang, Suleiman, Saladin, Harald Hardrada, dan Victoria. Pada mulanya diperkenalkan dalam Pass Frontier baru Tamadun VI, personas mempunyai pakaian yang berbeza, warna peta, kebolehan, agenda, dan kadang -kadang berbeza agama. .

Pemimpin Tamadun IV menyampaikan konsol

Ptolemaic Cleopatra Civ 6 mendapat bonus ke arah menghasilkan makanan, budaya, dan merayu kepada dataran banjir. Umur Steam Victoria mendapat bonus pengeluaran di zon perindustrian dan sumber strategik. Sementara itu, bonus Suleiman the Magnificent menambah dinamik yang menarik kepada Zaman Emas dari Pengembangan dan Kejatuhan Tamadun VI. Dia memberikan sains dan budaya tambahan semasa zaman kegemilangan. Ketika Uthmaniyyah tidak berada di zaman keemasan, tentera Suleiman lebih kuat terhadap tamadun yang juga tidak berada di zaman keemasan.

Sebagai alternatif, pemain Civ 6 yang terdiri daripada ketenteraan mungkin lebih suka Qin Shi Huang The Unifier, yang unit tanahnya dapat mengubah unit barbar menjadi orang Cina. Varangian Harald Hardrada Levies Tentera Negeri Bandar untuk 75% kurang dan pasukan yang dikenakan menghasilkan kepercayaan, budaya, dan sains dengan memenangi pertempuran. Dia juga mengubah agama lalai Norway dari Protestan ke Ortodoks Timur.

Akhirnya, pemain Tamadun VI boleh membuka kunci Julius Caesar dengan mendaftar dan menghubungkan akaun 2K mereka ke permainan. Diktator Rom memperoleh emas dari menakluki bandar -bandar dan memusnahkan pos -pos barbar. Agenda Wars Gallicnya bermaksud bahawa Caesar menyukainya ketika tamadun lain memusnahkan orang -orang barbarians dan tidak menyukai sivillizations yang mengabaikan mereka.

Pelakon Spider-Man 2 mahu orang ramai untuk mendapatkan wajah baru Peter Parker

Pelakon Marvel’s Spider-Man 2 Yuri Lowenthal telah memilikinya dengan pemain yang mengadu tentang wajah baru Peter Parker (sekarang tidak-sama). Watak ..

Resident Evil 4: Ways berasingan Kajian DLC (PS5): Pengembaraan yang sangat baik Ada

Resident Evil 4: Ways berasingan Kajian DLC (PS5): Pengembaraan yang sangat baik Ada

Cara yang berasingan selalu menjadi bonus tacked-on untuk versi PS2 Resident Evil 4, mod yang memberi ..

Spawn, Ash Williams, Skeletor, & Lebih Banyak Call of Duty

Beberapa watak dari francais popular seperti Spawn, Evil Dead, Hellsing, dan banyak lagi telah diumumkan untuk tiba di panggilan ..

Revolusi Nacon 5 Pro PS5 PS4 Controller

Nacon Revolution 5 Pro Controller diumumkan untuk PS5, PS4

NACON telah mengumumkan pengawal Revolusi 5 Pro baru untuk PS5 dan PS4. Pengawal berlesen secara rasmi akan melancarkan ..