Tamadun Sid Meier V VI: Kotaku Semakan semula pada tahun 2023, Tamadun Sid Meier V VI – Ulasan Kritikan Edisi Konsol – OpenCritic

Tamadun Sid Meier V VI – Ulasan Edisi Konsol

. Saya bukan Syarikat Heroes 2 Semak, sebagai contoh, saya berakhir dengan memanggil permainan sebagai “kejayaan besar”. Ketika saya menulis saya Syarikat Heroes 3 semak, saya telah menurunkan pendapat saya mengenai pendahulunya kepada “Dogshit”.

Tamadun Sid Meier VI: The Kotaku Semakan semula

Mengatakan “Sejarah tidak akan baik kepada [benda atau orang]” adalah amalan yang selalu menarik perhatian saya. Siapa kita untuk menilai pemikiran masa depan mengenai topik hari ini? Itulah masalah masa depan. Yang boleh kita lakukan pada masa ini, sebagai ahli sejarah atau sebaliknya, menilai apa yang telah berlaku sebelum ini kita.

Tidak mustahil bagi kita untuk mengatakan apa sejarah masa depan atau tidak akan baik, seperti yang mustahil bagi orang 50 atau 500 tahun yang lalu untuk membayangkan bahagian yang tidak dapat dipisahkan dari fabrik kehidupan seharian mereka, kita akan mendapati sangat diperlukan (atau tidak menyenangkan) pada abad ke -21.

Saya banyak berfikir tentang perkara ini ketika datang ke ulasan permainan video. Banyak ulasan saya untuk Kotaku akhirnya menjadi permainan strategi besar kerana itulah keghairahan saya, dan mereka permainan saya telah mencurahkan dekad hidup saya untuk bermain. Tetapi setiap kali saya duduk untuk mengkaji semula, saya terganggu dengan keraguan dan ketidakpastian.

Permainan strategi besar sering dimainkan (secara berterusan, maksud saya) jauh melebihi jangka hayat banyak genre lain. Peminat akan berjaga -jaga beribu -ribu jam di medan perang atau peta dunia, pemaju akan melepaskan banyak patch dan kemas kini dan ekspansi dan pengalaman bermain seperti Raja -raja Tentara Salib mungkin berubah secara dramatik dalam minggu, bulan dan tahun selepas dibebaskan.

Apa yang saya tulis, ketika saya duduk untuk mengkaji salah satu permainan ini? Bagaimana saya boleh berharap untuk memberikan keputusan saya secara pasti mengenai pengalaman jika masa depan mempunyai kuasa untuk berubah -atau bahkan melemahkan -cara orang akhirnya memainkannya?

Izinkan saya mengaku: Saya telah mengatakan beberapa permainan strategi hebat dalam semakan di laman web ini, hanya untuk mendapati bahawa selama berbulan -bulan dan tahun -tahun untuk mengikuti kemas kini, atau perubahan kepada sistem yang hanya memecahkan selepas beratus -ratus jam penggunaan -itu Saya sebenarnya tidak menyukainya. Saya bukan Syarikat Heroes 2 Semak, sebagai contoh, saya berakhir dengan memanggil permainan sebagai “kejayaan besar”. Ketika saya menulis saya Syarikat Heroes 3 semak, saya telah menurunkan pendapat saya mengenai pendahulunya kepada “Dogshit”.

Saya minta maaf! Ianya bukan saya kesalahan. Ini adalah kelemahan struktur dan wujud dalam mengkaji semula permainan video pada pelancaran, dan sementara permainan strategi jauh dari satu -satunya genre yang terdedah kepada ini (pemain MMO, saya melihat anda), itu yang saya pakar, jadi itu yang saya ambil tanggungjawab untuk di sini. Dan bukan untuk mengatakan ulasan awal itu tidak bernilai, jauh dari itu. Mereka berguna dan betul untuk masa yang, Hanya kerana permainan strategi berkembang dan tidur sendiri dalam beberapa bulan dan tahun, pemikiran sehari-hari dapat menjadi semakin tidak relevan.

Sudah tentu sementara ulasan tepat pada masanya boleh menjadi masalah dalam hal ini, mereka juga boleh menjadi penyelesaiannya. Dalam usaha untuk menebus dosa kritikal saya, saya telah menghabiskan beberapa tahun kebelakangan Raja -raja Tentara Salib ke Hati besi , Menimbang pengembangan dan kemas kini mereka dan beralih mekanik terhadap permainan yang kami dapat bermain di pembebasan.

Saya juga menulis satu pada tahun 2016 untuk Tamadun Sid Meier v, permainan yang pertama kali dikeluarkan pada tahun 2010 . Yang membawa kita kepada subjek semakan semula hari ini: Tamadun Sid Meier VI, Permainan video yang dikeluarkan pada tahun 2016 dan yang telah dikemas kini -walaupun tidak semestinya diperbaiki -walaupun.

Saya baik -baik saja Tamadun VI Pada pelancaran, dengan beberapa peringatan yang boleh diramal. Saya tahu dari saya Tamadun v Pengalaman bahawa permainan ini tidak lagi dibebaskan secara keseluruhan, dan ia ingin mengambil pengembangan atau dua untuk kehebatan penuh pengalaman yang dirancang Firaxis untuk membentuk.

Itulah yang berlaku, dan ketika itu saya mempunyai kata -kata yang lebih baik untuk mengatakan . Tetapi sementara Tamadun v menerima dua ekspansi yang membantu mengukuhkan warisannya sebagai salah satu permainan strategi terbaik yang pernah dibuat, Tamadun VI belum mencapai ketinggian yang sama.

Izinkan saya tumpul: pada tahun 2023 saya fikir ia adalah garis utama terburuk Tamadun permainan. Itulah perkara yang sangat relatif. Saya juga fikir ia adalah permainan strategi yang indah, penuh dengan kedalaman dan nuansa, meleleh dengan watak dan pembawa standard moden untuk ketagihan klasik “Satu Lagi”.

Tetapi ia juga yang pertama Tamadun permainan yang pernah saya berhenti bermain. Dari asal hingga V, melalui spin-off di ruang angkasa dan abad ke-16, saya selalu bermain Civ permainan selama mereka adalah yang paling baru, selagi itu menjadi kes itu.

Namun sehingga meninjau semula untuk semakan semula ini, saya belum sampai Tamadun VI dalam tahun. Dan ia tidak turun ke keletihan genre, kerana saya mendapat sangat teruja untuk Manusia dan disayangi setiap saat yang saya habiskan dengan Legenda yang tidak berkesudahan , Jadi api saya untuk genre 4x itu sendiri pasti tidak akan mati. Memang saya kembali dan bermain lebih banyak Civ v Dalam tahun -tahun kebelakangan ini daripada Vi. Bukan saya, sayang. Ia adalah anda.

Peta kelihatan cantik di tangkapan skrin rasmi 2K, tetapi apabila Civ anda mula mengisi, mereka menjadi kekacauan yang tersebar. Ini kelihatan buruk! Ia terlalu sibuk!

Pada pertandingan pertama Tamadun VI sama seperti yang lain Tamadun permainan. Ia mempunyai pemimpin dunia yang berkarisma, anda meneroka peta, anda mengembangkan teknologi. Anda mengembangkan sempadan empayar, anda menghapuskan musuh, anda melepaskan beberapa nuklear, anda pergi ke angkasa, ia menandakan setiap kotak di senarai semak. Apabila saya mengatakan “ia adalah permainan strategi yang indah”, kerana saya fikir tidak mustahil untuk mengambil formula ini yang mantap dan membuat buruk .

Tidak kira, Tamadun VI menyedari, seperti V Sebelum itu, siri ini masih memerlukan beberapa inovasi. Bahawa ia perlu membezakan diri daripada pendahulunya, yang kebanyakannya tetap sangat dimainkan walaupun sekarang, beberapa dekad selepas pembebasan mereka. Di mana Tamadun v melakukan ini dengan jubin heksagon dan pemansuhan susunan tentera, yang telah terbukti menjadi monumental pergolakan, Tamadun VI cuba mendapatkan bookish.

Tamadun VI Pereka utama, Ed Beach, juga merupakan pereka permainan papan nota, setelah mengeluarkan barang seperti . Walaupun anda tidak tahu itu, pengaruh permainan papan pada tidak dapat dielakkan. Di mana -mana, dari visual permainan ke sistemnya, dan sebagai seseorang yang juga mengkaji semula permainan papan untuk hidup, membawa siri bulatan penuh -asal Civ sendiri sangat diilhamkan oleh permainan papan klasik dengan nama yang sama-mesti kelihatan seperti tidak ada yang lebih baik.

Tetapi dalam praktik Civ lebih banyak papan permainan -atau sekurang -kurangnya jenis papan permainan ini -telah terbukti menjadi keputusan yang tepat.

Apabila anda memecahkannya, banyak permainan papan hanya cara yang rumit untuk bekerja dengan, dan menambah, nombor. Pemain melakukan perkara untuk mendapatkan mata, kadang -kadang anda melakukan beberapa berturut -turut untuk menjaringkan kombo, kadang -kadang anda membina “enjin” untuk memulakan mata bangunan untuk Anda. Kebanyakan permainan papan akan mempunyai pemenang, dan pemenang itu adalah orang yang mendapat nombor terbesar. Ia telanjang, dan mudah, dan akan menjadi sangat membosankan dengan cara yang sama menggunakan kalkulator selama berjam -jam akan menjadi jika tidak untuk tema -tema permainan dibalut dan, lebih penting lagi, hakikat anda bermain bersama rakan -rakan di Ruang fizikal.

Tamadun VI mengambil pendekatan yang serupa. Ia membebankan permainan dengan nombor, nombor dimana – mana, Tamadun.

Saya tidak mahu membuatnya kelihatan seperti saya menyerang nombor di sini demi nombor. Seperti rakan kongsi tablet mereka semua permainan video hanyalah nombor, strategi terutama, tetapi Civ’s Kekuatan terbesar sebagai satu siri -dan alasan yang besar untuk kejayaan arus perdana yang berterusan yang pesaing seperti Paradox tidak dapat dipadankan -selalu ada tentang cara ia berpakaian, menyembunyikan mereka di belakang isyarat visual seperti wajah gembira dan sedih , ikon kepiting kecil, perkembangan sempadan kebudayaan yang perlahan di seluruh peta, perarakan (dan kematian) tentera dan kontras yang sentiasa pandai (dan lucu) antara spearmen dan tangki yang ada pada masa yang sama. Begitu banyak Civ’s Nombor-Crunching telah tersembunyi di bawah lapisan visual ini, mewujudkan dunia yang terasa benar-benar hidup dan selalu bergerak.

Kebanyakan perkara itu masih ada di sini Civ vi, Hanya untuk menjadi jelas, tetapi walaupun animasi pemimpin terbaik dalam siri ini (dan mungkin dalam semua permainan video), dan dunia yang kelihatan seperti anda dapat menjangkau dan menyentuhnya melalui skrin, berat badan yang menghancurkan dan bonus dan angka , dilemparkan pada anda berulang kali sepanjang zaman, memakainya. Dalam Tamadun VI Saya tidak merasa seperti pemimpin yang tidak disengajakan yang memerhatikan dunia yang berkembang sepanjang zaman. Semakin lama saya telah memainkan permainan ini, semakin banyak yang saya rasa seperti akauntan yang menatap video berhenti-gerakan dari orang asing yang membina set LEGO.

Memalukan sial itu Tamadun VI tidak pernah dapat mengambil semua idea dan sistem ini dan mengikat mereka bersama -sama, atau sekurang -kurangnya mengikat mereka ke dunia yang anda lakukan, kerana secara individu begitu banyak dari mereka begitu baik! Permainan ini menangani perubahan iklim dengan cara yang sangat menarik untuk genre, dan pelaksanaan agamanya, sementara jauh dari permainan strategi yang sempurna seolah -olah tidak pernah memisahkan gereja dari negeri -sekurang -kurangnya lebih interaktif daripada percubaan sebelumnya.

Tamadun VI sistem kebahagiaan adalah yang terbaik dalam siri ini, yang juga boleh dibaca sebagai yang paling saya benci. Dan saya minta maaf, ia telah mengambil masa yang lama dalam semakan untuk mendapatkan robot kematian gergasi, salah satu yang paling liar dikuasai dan sebagai hasilnya sangat memuaskan unit ketenteraan dalam sejarah 4x.

Saya suka jalan Tamadun VI-Adain, berbeza dengan banyak idea lain yang kurang berjaya -menjadikan budaya permainan seperti kekuatan yang nyata. Menonton sempadan anda tersebar seperti virus dalam permainan terdahulu adalah satu perkara, tetapi secara manual mengawal ahli arkeologi dan artis dan band rock di lapangan adalah letupan. Ini adalah kawasan -kawasan ini, di mana permainan meminta anda untuk turun di tanah dan membentuk anda Tamadun secara langsung, bahawa ia paling kuat. Di mana nombor -yang selalu ada, dalam setiap permainan video, saya tahu -memancarkan ke latar belakang.

Kami sekarang tujuh tahun Tamadun VI jangka hayat. Itulah rekod antara Civ permainan, kami tidak pernah pergi ini tanpa entri baru dalam siri ini . Saya pasti ramai peminat akan menunjuk kepada umur panjang ini -dan sokongan berterusan untuk permainan, yang baru saja mengeluarkan sekumpulan pemimpin baru dan terbaharu -sebagai bukti kejayaannya.

Dan seperti yang saya sememangnya saya dapat menyeberang, ia berjaya! Ini masih a Tamadun permainan, dan ia masih merupakan permainan strategi yang sangat baik. Ia juga menjadi entri paling lemah dalam siri itu, yang paling tidak dilengkapi untuk menahan ini lama menunggu antara permainan.

Tamadun Sid Meier VI – Ulasan Edisi Konsol

Permainan Firaxis telah melakukan pekerjaan yang luar biasa untuk memindahkan tamadun 6 ke Nintendo Switch. . Ia mengekalkan siri ‘permainan dengan mudah ketagihan dan merupakan tajuk yang sempurna untuk pendatang baru dan peminat tamadun lama. Hanya satu lagi giliran. Baca ulasan penuh

Jika anda suka genre, ia adalah semakan penting dalam bahasa Sepanyol | Baca ulasan penuh

Civ VI dikeluarkan dua tahun yang lalu untuk PC dan telah berkembang melalui kemas kini, permainan tweaked dan DLC sejak itu. . Ada banyak untuk menenggelamkan gigi anda, menyediakan jam dengan jam pengalaman yang unik, disertai dengan soundtrack ilahi untuk benar -benar membuat anda dalam mood untuk membina negara. Civ VI adalah titan permainan dan bernilai masa anda, walaupun anda telah menghabiskan berjam -jam pada versi PC, kerana, sekarang ia mudah alih, yang berpotensi berbahaya bagi mereka yang mempunyai pekerjaan. Sekarang ancaman mengambil “hanya satu giliran” boleh menghantui anda ke mana sahaja anda pergi. Baca ulasan penuh

Tamadun VI adalah penyesuaian yang hebat dari strategi klasik untuk Nintendo Switch. Kawalan memerlukan pembelajaran, tetapi permainannya mendalam dan menyeronokkan (dan kami suka berbilang pemain tempatan). Ulasan dalam Bahasa Sepanyol | Baca ulasan penuh

Tamadun VI untuk PS4 dan Xbox One adalah contoh yang jelas tentang cara menyesuaikan permainan strategi dari PC ke konsol. Terima kasih kepada antara muka dan kawalannya, kami tidak terlepas bermain dengan papan kekunci dan tetikus. Ulasan dalam Bahasa Sepanyol | Baca ulasan penuh

Penukaran yang sangat baik untuk salah satu civs terbaik setakat ini. Antara muka yang hebat, persembahan yang baik. Terlalu buruk untuk longkang bateri, tetapi dengan dua jam waktu penuh waktu itu sangat munasabah dan boleh diterima, memandangkan kualiti pelabuhan. Ulasan dalam bahasa Itali | Baca ulasan penuh

Tamadun VI adalah permainan strategi yang hebat, dan memilikinya pada konsol akan membolehkan banyak pendatang baru peluang untuk mengalaminya buat kali pertama. Baca ulasan penuh

Tamadun VI pada konsol pada dasarnya adalah permainan yang sama yang boleh anda mainkan di PC. Walaupun kawalan akan mengambil sedikit masa untuk membiasakan diri, ini adalah salah satu permainan strategi terbaik yang boleh anda dapatkan pada masa ini dan akhirnya tersedia pada konsol dengan sangat sedikit, jika ada, pengorbanan. Baca ulasan penuh

Tamadun adalah francais strategi legenda, dan akhirnya mendapatkannya di Xbox One adalah mimpi. Hanya diberi amaran, ini adalah satu neraka permainan ketagihan. Baca ulasan penuh

Setakat permainan 4x berasaskan giliran, siri tamadun tetap menjadi yang terbaik dalam perniagaan, dan tamadun VI tidak ada slouch dalam barisan. Baca ulasan penuh

Tamadun Sid Meier VI masih merupakan permainan yang hebat. Tidak kira platform, ia mengekalkan daya tarikannya dan permainan yang mendalam. Versi untuk konsol pegun ternyata sangat berjaya dengan kawalan yang disesuaikan dengan baik untuk gamepad. Sekiranya anda peminat genre dan tidak bermain permainan ini, lakukan pada mana -mana sistem yang mudah untuk anda. Ulasan dalam bahasa Rusia | Baca ulasan penuh

Tamadun yang sudah mengagumkan VI membuat lompatan ke PS4 hampir sepenuhnya utuh, dan dengan penambahan dua ekspansi yang gemuk, ini adalah tajuk penting untuk peminat strategi konsol. Ia agak menggembirakan untuk pendatang baru, tetapi ia memperlakukan pemain dengan hormat dan memberi penghormatan. Baca ulasan penuh

Pada asasnya, jika anda menikmati permainan 4x atau peminat tamadun, anda perlu memilih ini. Tetapi anda tidak memerlukan saya untuk memberitahu anda bahawa. Ia sudah ada dalam senarai anda dan Sider Tamadun Sid Meier sudah berada di barisan muat turun. Sekiranya tidak, anda mempunyai masa sekarang untuk membetulkannya. Baca ulasan penuh

Tamadun VI adalah permainan strategi yang sangat baik yang menawarkan pelbagai cara untuk bermain, dan semuanya adalah pilihan yang sesuai. Anda boleh memimpin negara yang aman atau empayar yang memusnahkan perang dan masih mempunyai pengalaman yang mengasyikkan dan memberi ganjaran seperti beberapa orang lain di PS4. Masa beban yang berlebihan, muzik parut, dan sesetengah kawalan yang sesekali adalah satu -satunya kelemahan sebenar kepada apa yang sebaliknya permainan strategi terbaik sistem, dan tajuk yang peminat strategi hampir tidak mampu untuk melangkau. Baca ulasan penuh

Gabungan kawalan skrin sentuh dan butang fizikal menjadikan ini salah satu cara yang paling mudah untuk bermain tamadun VI, dan mudah alih menjadikannya versi terbaik untuk dimainkan. Disyorkan kepada semua orang yang ingin membina sebuah negara atau mengambil alih dunia. Baca ulasan penuh

Secara umum, pelabuhan permainan PC terbaik 2016 ternyata baik, tetapi secara teknikalnya lemah berbanding dengan versi asal. Walau bagaimanapun, permainan tidak dipermudahkan, dan ini sangat penting. Tamadun VI adalah permainan strategi yang ideal untuk bermain di mana sahaja, di mana sahaja anda berada. Kami berharap pemaju akan melepaskan patch dengan peningkatan visual dan mod multiplayer. Ulasan dalam bahasa Rusia | Baca ulasan penuh

Kerja yang baik yang telah mereka lakukan dengan kawalan permainan dihargai, salah satu titik kritikal dalam menyesuaikan diri dengan pengawal kawalan sebagai kompleks dan dengan banyak pilihan seperti yang ditawarkan dengan papan kekunci dan tetikus. Menyelamatkan perkara ini, kami hanya mempunyai bahagian menikmati permainan strategi, lengkap, menyeronokkan dan sangat ketagihan.Ulasan dalam Bahasa Sepanyol | Baca ulasan penuh

Pendedahan gabungan

Sebahagian daripada jualan dari barang yang dibeli melalui Amazon, GamesPlanet, Best Buy, Walmart, GameStop, dan pautan peruncit pihak ke -3 yang lain di halaman ini secara langsung menyokong OpenCritic.

Pautan penting
 • Hantar ulasan
 • Pasangan kami
 • Hubungi Kami
 • Penyokong kami
 • Dasar Privasi
 • Syarat Penggunaan
 • Tekan aset
 • Urus tetapan kuki
 • Aktifkan tema gelap
 • Dermakan pada Patreon
 • Seperti di Facebook
 • Ikuti Twitter