Tamadun 6: Tarikh Siaran, Keperluan Sistem, Pertempuran, Penyelidikan – Semua yang Kita Ketahui | PCGamesn, Tamadun 6: Pereka utama Ed Beach di Panjang Permainan

Tamadun 6: Pereka utama Ed Beach pada umur panjang permainan

Pemimpin lulus untuk Tamadun 6 akan tersedia untuk versi PC permainan melalui Steam dan kedai permainan epik. Pemimpin akan dikeluarkan dalam enam pek bermula pada bulan November 2022, dan berterusan sehingga Mac 2023.

Tamadun 6: Tarikh Siaran, Keperluan Sistem, Pertempuran, Penyelidikan – Semua yang Kita Tahu

Tamadun 6

Tamadun VI Akan Datang, Memperbaiki Gelombang Baru Perang, Diplomasi dan Pemogokan Nuklear yang Tidak Dijangka Sekali Dari Gandhi. Tetapi apa yang berubah? Baca terus untuk mengetahui bagaimana pertempuran, bangunan bandar, diplomasi dan penyelidikan semuanya berfungsi dalam ansuran ke -6 siri yang dihormati. Dan jangan lupa untuk melihat apa yang kami buat dari 150 giliran kami dengan tamadun vi.

Tamadun V membuatnya masuk ke dalam senarai permainan strategi terbaik kami di PC.

Terus periksa semula, kerana kami akan mengemas kini ini dengan maklumat baru seperti yang kita pelajari (dan bermain) lebih banyak.

Tarikh Siaran Tamadun VI

Tarikh pelepasan Tamadun VI menghairankan. Anda akan dapat mendapatkan Mitts Grubby anda pada 21 Oktober 2016. Ia boleh didapati di Steam Now, bersama dengan beberapa berkas dan edisi. Edisi Deluxe Digital, dengan harga $ 79.99/£ 69.99 (terima kasih Brexit), beg anda salinan permainan, soundtrack khas ulang tahun ke -25, dan akses kepada empat pek DLC yang akan menambah peta, senario, tamadun dan pemimpin untuk “diskaun bundel”. Sementara itu terdapat edisi biasa yang berjumlah £ 49.99/$ 59.99.

Terdapat juga Bundle Controller Steam untuk $ 89.98, dan Pengawal Steam + Bundle Edisi Deluxe untuk $ 109.98.

Keperluan Sistem Tamadun VI

Keperluan Sistem Tamadun 6

Minimum

 • OS: Windows 7 64bit / 8.1 64bit / 10 64bit
 • CPU: Intel Core i3 2.5 GHz atau AMD Phenom II 2.6 GHz atau lebih besar
 • Memori: RAM 4 GB
 • HDD: 12 GB atau lebih
 • DVD-ROM: diperlukan untuk pemasangan berasaskan cakera
 • GPU: 1 GB DirectX 11 Kad Video (AMD 5570 atau NVIDIA 450)

Disyorkan

 • OS: Windows 7 64bit / 8.1 64bit / 10 64bit
 • CPU: Generasi Keempat Intel Core i5 2.5 GHz atau AMD FX8350 4.0 GHz atau lebih besar
 • Memori: 8 GB RAM
 • HDD: 12 GB atau lebih
 • DVD-ROM: diperlukan untuk pemasangan berasaskan cakera
 • GPU: 2 GB DirectX 11 Kad Video (AMD 7970 atau Nvidia 770 atau lebih besar)

Faksi Tamadun VI

Terdapat treler untuk setiap negara yang diwakili di Civ 6, kini berjumlah lebih daripada sedozen. Daripada meletakkan mereka semua di sini, kami mempunyai jawatan khusus pada tamadun Civ 6 yang mempunyai setiap treler, ditambah dengan pengambilan utama setiap puak. Ia akan dikemas kini setiap minggu.

Panduan Strategi Tamadun VI

Sekiranya anda mencari laluan cepat untuk menguasai, kami berada di sini untuk membantu. Kami akan mencipta seberapa banyak panduan yang mungkin, memberi tumpuan kepada memulakan, puak individu atau mana -mana kawasan lain yang dapat kami bantu. Anda dapat melihat senarai penuh di bawah.

 • Civ 6 Panduan Strategi Bermula – Cara Mendapatkan Empayar Anda ke Titik Kuasa dan Membiarkan Anda Menikmati Permainan Pertengahan dan Lewat Tanpa Ekonomi Desimasi dari Kesalahan Awal.
 • Panduan Strategi Civ 6 America – Semua maklumat mengenai Menguruskan Teddy Roosevelt, studio filemnya dan penunggang kasar, ditambah dengan yang tertanya -tanya untuk memberi tumpuan dan kemenangan untuk meneruskan.
 • Panduan Strategi Civ 6 Rom – Apa yang Anda Perlu Tahu Mengenai Memimpin Legiun Rom ke Kemenangan dan Penguasaan Dunia.

Kami akan membuat lebih banyak ini sebagai pendekatan pelepasan dan permainan akhirnya keluar, jadi periksa semula.

Mod Tamadun VI

Tamadun telah lama mempunyai adegan modding yang kuat, dan Civ 6 berhasrat untuk meneruskannya. Ia mempunyai sokongan bengkel stim penuh seperti pendahulunya, jadi harapkan segala -galanya dari Game of Thrones melalui Star Wars untuk mendapatkan cara sendiri untuk bermain akhirnya. Sebaik sahaja permainan keluar, anda akan mengetahui sekeping Mod Tamadun yang berdedikasi yang dipenuhi dengan yang terbaik, tetapi buat masa ini kami mendapat senarai hasrat tentang apa yang kami ingin lihat.

Tamadun VI DLC

Dalam urat yang sama, terdapat DLC yang tidak dapat dielakkan dan ekspansi dalam perjalanan untuk Civ 6. Setiap permainan civ sebelumnya, kecuali Beyond Earth, mempunyai dua ekspansi utama dan gelombang pasang pek tambahan yang lebih kecil. Berapa banyak yang diperolehi oleh Civ 6 ini, dan apa yang dialamatkannya, bergantung sepenuhnya pada jualan dan kualiti permainan, tetapi kami mempunyai senarai hasrat Ekspansi Civ 6 dari kesan awal kami sehingga pengumuman dibuat.

Treler Tamadun VI

Pertama, jika anda mencari kebanyakan treler yang mendedahkan pemimpin dan unit dan ciri -ciri unik mereka, kami telah mendapat anda dilindungi dalam Tamadun 6 Panduan Pemimpin.

Saluran YouTube Permainan telah menjadi tahap sibuk Pewdiepie sejak pengumuman Civ 6. Ia bermula dengan treler mendedahkan – diriwayatkan oleh Sean Bean, jelas.

Saluran YouTube Tamadun juga penuh dengan playthroughs, tutorial, mini-vids dan banyak lagi. Plus ada koleksi tamadun kami yang baik.

Tamadun VI Packshot

Biasanya kita tidak akan menampilkan perkara seperti ini, tetapi sememangnya, lihatlah keindahan ini:

Tamadun 6 Packshot

Phwoar. Dia dapat menahan kita, dan sebagainya.

Tamadun VI Bangunan Empayar

Perubahan terbesar dalam Tamadun 6 adalah ‘Unstacking’ di bandar -bandar. Ini bermakna bahawa daerah, bangunan, keajaiban dan penambahbaikan lain semuanya di luar sana di peta, dan penempatan lebih penting daripada sebelumnya. Keajaiban dan daerah tertentu hanya boleh dibina di lokasi tertentu, dan anda ingin memaksimumkan ini secepat mungkin. Bagi pemain yang mahir yang bermaksud perancangan ke hadapan, dan bagi kita yang lain lebih banyak bandar, dengan lebih banyak watak.

Tamadun VI Wonders

Apabila anda berjaya melengkapkan keajaiban sebelum orang lain, anda dirawat dengan pemandangan yang cukup tepat pada masa pembinaannya. Layar potong ini dipesan lebih baik untuk setiap keajaiban.

Keajaiban tidak akan dibina di bandar utama, dan sebaliknya mesti diletakkan di dalam zon pengaruhnya. Mereka mempunyai prasyarat, juga. Piramid, misalnya, hanya boleh dibina di hex padang pasir. Mereka sebenarnya akan mengambil ruang, jadi anda mungkin akan memusnahkan peningkatan untuk memberi ruang kepada mereka. Syukurlah, mereka berdiri ujian masa, dan tidak dapat dimusnahkan oleh tentera musuh.

Peradaban VI Warfare

Terdapat diplomasi baru untuk dipertimbangkan ketika bersiap untuk berperang di Civ VI. Pemimpin sama ada boleh mengisytiharkan perang rasmi antara satu sama lain, yang membawa penalti pemanasan yang lebih ringan dan tertakluk kepada peraturan tertentu, atau memasuki perang kejutan, yang mana civs lain mengerutkan dahi tetapi memberikan unsur – baik, anda tahu. Unit juga diubah, dengan sokongan dapat disusun di atas unit tentera biasa untuk memberikan bonus.

Dengan perubahan ke bandar, pengepungan telah diubah secara besar -besaran juga. Anda boleh memusnahkan daerah individu untuk cuba menarik kuasa dari pusat bandar yang bertahan. Sementara itu unit anda dapat digabungkan ke dalam versi yang lebih kuat dari diri mereka menggunakan teknologi akhir permainan.

Keadaan Kemenangan Tamadun VI

Tamadun 6

Berikut adalah cara anda boleh menang di Civ 6:

 • Penguasaan – Memiliki semua ibu kota asal pesaing anda.
 • Kebudayaan – menjana pelancongan yang mencukupi sehingga anda dapat mengawal dunia dengan berkesan.
 • Sains – Dapatkan Sattelite, Tanah di Bulan dan akhirnya menjajah Marikh.
 • Agama – Jadilah agama yang dominan dalam majoriti tamadun.
 • Skor – Sekiranya semuanya gagal, anda menang dengan skor tertinggi pada giliran terakhir.

Tamadun VI Penyelidikan Aktif

Penyelidikan di Civ 6 sedikit berbeza. Walaupun anda masih menetapkan bijak negara anda, saintis dan segala -galanya di antara membuka kunci teknologi baru, lebih perlahan daripada sebelumnya. Walau bagaimanapun, terdapat juga peningkatan yang boleh didapati daripada melakukan tindakan dalam permainan tertentu-contohnya, menubuhkan sebuah bandar di pantai memberi anda sedikit pengetahuan belayar. Majoriti teknologi mempunyai cara untuk melakukan ini, jadi perancangan yang teliti dapat mempercepatkan anda.

Diplomasi dan agenda Tamadun VI

Diplomasi mempengaruhi agenda dalam tamadun 6. Ini datang dalam dua bentuk.

 • Agenda sejarah ditentukan oleh pemimpin. Sebagai contoh, Roosevelt adalah tentang menjaga keamanan di benua dengan mempunyai tentera besar untuk menyokongnya. Jangan kacau di tanahnya, dia tidak akan merosakkan awak.
 • Agenda Tersembunyi adalah kolam yang diberikan secara rawak. Roosevelt mungkin juga, sebagai ahli ekologi, dan terganggu pada anda kerana memotong hutan. Anda boleh menemui ini melalui perdagangan atau pengintipan.

Ini harus membuat bercakap dengan pemimpin yang kurang diramalkan daripada di Civs yang lalu. Terdapat juga tindakan baru yang ada, seperti yang anda harapkan, termasuk mengundang pemimpin untuk melawat bandar anda.

Tamadun VI Multiplayer

Firaxis mengatakan bahawa Civ Vi Multiplayer mengambil pendekatan baru dan mereka secara aktif berusaha mencari cara untuk mengurangkan berapa lama masa yang diperlukan. Melalui halaman Steam, akan ada pelbagai mod yang bukan urusan selama seminggu, yang direka untuk membolehkan anda “bekerjasama dan bersaing dengan rakan-rakan anda dalam pelbagai situasi yang dirancang untuk diselesaikan dengan mudah dalam satu sesi.”Mereka tidak begitu spesifik mengenai perkara ini, bagaimanapun, dan kita perlu melihat pada pelancaran seberapa berkesan mereka.

Tamadun VI Espionageand Agama

Tidak seperti pendahulunya, Civ VI mendapat pengintipan dan agama terus dari kelawar, dan anda akan dapat bermain di awal permainan.

Spionase bukan sekadar satu sistem yang tidak berubah, tetapi ciri yang akan menaik taraf dan berkembang sebagai pendahuluan sivs. Pada permulaan, misalnya, pengintipan dipanggil gosip, dengan maklumat yang diperoleh melalui perdagangan dan menghantar utusan ke sivs asing. Kemudian, ia akan berkembang menjadi bom beg pakaian dan Walther PPK yang menggunakan rangkaian pengintip hari.

Civs akan dapat membuat pantheon sangat awal setelah ia diteliti. Membuat pantheon semudah memilih sifat pertama. Kumpulan pertama adalah sekumpulan yang pelbagai yang dibuat sesuai dengan segala macam tamadun dan kedudukan permulaan. Agama akan diubah suai sebagai kemajuan tamadun asas mereka, serta merebak ke Civs lain seperti dalam Civ v.

Gaya Seni Baru Tamadun VI

A Civ baru bermaksud gaya seni baru, dan untuk Civ VI, Firaxis memutuskan untuk menukar gaya ultra-terperinci pendahulunya untuk estetika yang lebih mudah, lebih cerah. Sudah memecah belah, tetapi ada alasan yang baik – dengan banyak pemain yang mengalami permainan yang diperbaiki, firaxis perlu mempunyai cara untuk unit dan terutama kota -kota baru dapat dikenali sekilas. Semata -mata pada kesetiaan, ia kelihatan lebih baik daripada pendahulunya, dan kami telah menghangatkan gaya kerana kami mempunyai lebih banyak masa dengannya.

Dan itulah yang kita tahu! Buat masa ini, pelancaran hanya sekitar sudut, dengan banyak rahsia yang dapat dijumpai.

PCGamesn Pihak Berkuasa Global Kegemaran Anda di PC Permainan, Perkakasan, dan Separuh Hayat 3.

Tamadun 6: Pereka utama Ed Beach pada umur panjang permainan

Tamadun 6 masih mendapat kandungan baru, enam tahun kemudian. Pereka Ed Beach bercakap dengan kami mengenai kuasa yang kekal.

Tamadun 6 Lulus Pemimpin

Imej: Permainan Firaxis / 2K

Tamadun Sid Meier selalu dianggap sebagai salah satu permainan strategi digital perdana, siri yang mempelopori subgenre 4x. Ansuran terkini, Tamadun 6, adalah luar biasa dengan haknya sendiri, kerana kini tajuk yang telah melihat sokongan terpanjang dalam sejarah siri.

Dikeluarkan pada tahun 2016, Tamadun 6 telah melihat banyak pek pengembangan dan kemas kini sepanjang tujuh tahun yang panjang dengan kandungan baru, Pemimpin Pas, diumumkan pada bulan November 2022. Ini secara beransur -ansur akan melancarkan satu siri pemimpin alternatif baru, sehingga Mac 2023.

Itulah bukti reka bentuk permainan asas, yang diketuai oleh Ed Beach, yang sebelum ini bekerja pada pek pengembangan yang sangat baik untuk Tamadun 5, Tuhan & Raja dan Dunia baru. Ia juga mungkin disebabkan oleh sikap perubahan komuniti permainan video terhadap umur panjang permainan. Permainan perkhidmatan langsung kini menguasai kesedaran yang popular.

Pek Pemimpin mempunyai tokoh sejarah ikonik yang sebelum ini muncul di masa lalu Tamadun Permainan, seperti Abraham Lincoln, Elizabeth I, dan Ramses, tetapi juga termasuk angka -angka yang signifikan budaya yang membuat debut siri mereka, seperti Yongle of China dan Sundiata Keita dari Mali.

Gameshub mengemukakan beberapa soalan ke pantai melalui e -mel, berikutan pengumuman lulus pemimpin baru, mengenai pemikirannya mengenai nilai yang wujud kandungan baru yang akan dibawa ke Tamadun 6, dan mengenai umur panjang keseluruhan Tamadun 6.

GameShub: Saya membayangkan bahawa banyak pertimbangan yang teliti berlaku untuk memilih jadual awal pemimpin apabila edisi asas Tamadun 6 sedang direka. Bagaimana rasanya tiba -tiba mempunyai lesen untuk mengembangkan idea anda secara dramatik? Adakah ia membebaskan? Atau adakah ia memperkenalkan cabaran baru?

Ed Beach, pereka utama di Tamadun 6: Kami selalu menyangka ia adalah ciri yang hebat (baru ditambah untuk Tamadun VI, tetapi tidak mungkin dalam Tamadun v) mempunyai banyak pemimpin untuk tamadun supaya anda dapat meneroka gaya bermain yang berbeza. Walau bagaimanapun, kami begitu sibuk mempelbagaikan budaya/tamadun kami yang jarang kami dapat menggunakannya sehingga Tamadun VI: Pemimpin Pas. Senang dapat memanfaatkan sepenuhnya ciri ini.

Adakah terdapat pemimpin yang terus kehilangan pemotongan yang kini akhirnya membuatnya dengan lulus pemimpin baru?

Queen Elizabeth of England kini kembali ke senarai kami. Dia adalah salah satu daripada beberapa pemimpin yang telah berada di setiap utama Tamadun Tajuk Dating Kembali ke Yang Asal Tamadun permainan. Memalukan jika dia terlepas!

Bolehkah anda bercakap tentang bagaimana beberapa pemimpin yang akan datang secara dramatik mengubah cara kita biasanya bermain Tamadun 6?

Contoh hebat ini adalah Ratu mbande nzinga dari kongo. Dia tidak mempunyai sekatan yang sama dengan tidak menubuhkan agama yang dilakukan oleh pemimpin sebelumnya Kongo (Mvemba A Nzinga). Sekarang anda boleh bermain sebagai Kongo dan cuba memenangi kemenangan agama. Memandangkan itu Civ’s kekuatan dengan karya -karya hebat, dia dapat menjadi sangat kuat dengan penekanan untuk mendapatkan peninggalan agama.

Beberapa pemimpin yang akan kami lepaskan kemudian di lulus juga mengubah permainan secara dramatik (Ludwig II dari Jerman adalah satu), tetapi kami tidak memberikan butiran tepat mengenai mereka.

Apa satu perincian kecil mengenai pemimpin baru yang anda suka secara peribadi, tetapi kami mungkin tidak perasan?

Hakikat bahawa bandar -bandar Abraham Lincoln kehilangan kesetiaan untuk setiap ladang hadir. Ini adalah perincian yang halus, tetapi sebenarnya adalah cara yang luar biasa untuk mensimulasikan beberapa tekanan yang membawa Amerika Syarikat ke dalam Perang Saudara Amerika.

Bermain sebagai Lincoln, anda harus berfikir di mana untuk ladang dan di mana untuk industrialisasi dengan cara yang baru.

Apakah beberapa idea reka bentuk baru yang anda bersyukur dengan pasukan telah mendapat peluang untuk meneroka melalui Civ VI Kandungan pengembangan?

Tamadun VI – Pas Perbatasan Baru, yang termasuk banyak mod permainan pilihan, adalah cara terbaik untuk menguji konsep permainan baru. Kami tidak mahu pemain sentiasa mempunyai mode atau mod zombie yang diaktifkan, tetapi pasti menarik untuk meneroka apa yang boleh dilakukan untuk menggoncang pengalaman tamadun standard.

Tamadun 6 telah berkembang begitu banyak seumur hidupnya, dan jelas dari ekspansi dan kemas kini yang berterusan Civ Fanatik masih banyak di atas kapal dengannya. Apa yang anda fikirkan Civ 6 yang telah membantu ia bertahan lama?

Kami telah dapat memanjangkan jangkauan geografi dan sejarah kami Tamadun VI, dengan lebih banyak budaya (dan sekarang pemimpin!) diwakili dari sebelumnya. Terdapat begitu banyak kandungan untuk meneroka bahawa ia telah benar -benar membantu menjaga komuniti kita terus aktif.

Firaxis baru -baru ini mengatakan ia tidak bersedia untuk bercakap mengenai masa depan Civ merancang, kerana ingin membina sesuatu yang dapat menahan ujian masa. 6 tahun, adakah anda berfikir Civ 6 telah menunjukkan bagaimana ini dapat dilakukan? Atau, mempunyai beberapa cabaran di sepanjang jalan mungkin menemui beberapa peluang hebat untuk idea -idea masa depan?

Kami sentiasa mencari idea baru yang ingin kami pelajari dengan francais kami. Selepas setiap pelepasan utama, kami menjalani bedah siasat yang sangat terperinci yang sering membawa kepada inovasi berani yang ingin kami cuba pada masa akan datang. Tinggal lebih lanjut mengenai rancangan masa depan untuk francais.

Pemimpin lulus untuk Tamadun 6 akan tersedia untuk versi PC permainan melalui Steam dan kedai permainan epik. Pemimpin akan dikeluarkan dalam enam pek bermula pada bulan November 2022, dan berterusan sehingga Mac 2023.

Edmond Tran

Edmond adalah editor pengurusan gameshub. Dia sebelum ini di GameSpot selama 13 tahun, di mana beliau adalah editor Australia dan pengeluar video yang memenangi anugerah. Anda boleh mengikutinya @edmondtran

Tamadun VI

WW: 21 Oktober 2016
OS X
WW: 24 Oktober 2016
Linux
WW: 9 Februari 2017
iOS
WW: 21 Disember 2017
Nintendo Switch
WW: 16 November 2018
Xbox One dan PlayStation 4
WW: 22 November 2019
[1]
Android
WW: 13 Ogos 2020
[2]

Genre (s)

Mod

Penilaian

Tamadun Sid Meier VI (Dipanggil Tamadun VI atau Civ6 pendek) adalah strategi berasaskan giliran dan permainan 4x di Tamadun Francais yang dikeluarkan pada tahun 2016. Pengeluar utama permainan ini adalah Dennis Shirk, dan pereka utama ialah Ed Beach.

Pek pengembangan pertama permainan, Naik dan turun, telah dikeluarkan pada 8 Februari 2018. Pek pengembangan kedua, Mengumpulkan ribut, telah dikeluarkan pada 14 Februari 2019. Selepas itu, satu siri enam pek DLC yang dipanggil Lulus Frontier Baru dibebaskan dari Mei 2020 hingga Mac 2021. Yang pertama dalam satu siri enam lagi pek DLC yang dipanggil Pemimpin Pas telah dikeluarkan pada bulan November 2022, dengan pek baru yang dikeluarkan setiap bulan selepas itu sehingga Mac 2023.

Kandungan

 • 1 perbezaan dari Tamadun v
 • 2 Tamadun & Pemimpin
 • 3 daerah
 • 4 keajaiban
 • 5 Keajaiban Semulajadi
 • 6 bandar raya
  • 6.1 utusan
  • 7.1 kad dasar
  • 7.2 kerajaan
  • 7.3 slot tambahan
  • 8.1 pantheons
  • 10.1 pek pengembangan
  • 10.2 DLC
  • 10.3 Lulus Frontier Baru
  • 10.4 Pemimpin Pas

  Perbezaan dari Tamadun v []

  Ulasan Pakar Gamespot

  11 Februari 2019

  08 Februari 2018

  24 Oktober 2016

  Tamadun & Pemimpin []

  Pada masa ini terdapat sembilan belas tamadun yang termasuk dalam permainan asas. Ini termasuk tamadun Aztec, yang secara rasmi ditambah sembilan puluh hari selepas dilancarkan. Versi Nintendo Switch mengandungi sembilan belas ini, serta semua tamadun dari empat pek DLC awal.

  Setiap tamadun mempunyai tiga komponen unik: satu unit, sekeping infrastruktur (sama ada bangunan, daerah atau peningkatan jubin), dan kemampuan. Tambahan pula, setiap pemimpin mempunyai keupayaan yang berbeza dari mereka sendiri, serta agenda unik yang membentuk gaya bermainnya dan keperibadian diplomatik ketika dikawal oleh AI. Kemampuan boleh menjadi pelbagai aspek, dan beberapa kebolehan pemimpin termasuk unit unik yang lebih unik, atau satu lagi infrastruktur yang unik, memberikan tamadun sebanyak dua, atau bahkan satu projek yang unik.

  Bonus warisan kerajaan berkumpul separuh jumlah giliran biasa.
  Semua slot dasar diplomatik dalam kerajaan semasa ditukar kepada slot wildcard.
  Semua slot dasar diplomatik dalam kerajaan semasa ditukar kepada slot wildcard. +1 Nikmat Diplomatik untuk setiap slot Wildcard dalam Kerajaan Semasa.

  Secara automatik menerima nabi besar terakhir apabila yang akan datang dituntut (kecuali seseorang telah diperoleh melalui cara lain). +1 sains setiap bandar asing berikutan agama Arab.

  +3 perumahan di bandar pesisir. Membina padang rumput mencetuskan bom budaya, mendakwa jubin sekitar. Kampus, Hab Komersial, Tapak Kudus, dan Daerah Teater Square memperoleh +1 untuk hasil mereka dalam jubin dengan rayuan yang menawan, dan +3 dalam jubin dengan rayuan yang menakjubkan.

  Boleh menghabiskan caj pembina untuk menyelesaikan 20% kos pengeluaran daerah.

  Eurekas dengan serta -merta membuka kunci teknologi masing -masing. -Sains 50% setiap giliran.

  Jubin Rainforest Menyediakan Bonus Penglihatan +1 untuk Kampus, Hab Komersial, Tapak Kudus, dan Daerah Teater Square. Hutan hujan yang dimiliki menyediakan +1 rayuan kepada jubin bersebelahan, bukannya -1 biasa.

  +3 Pertempuran dan Kekuatan Agama untuk Semua Unit untuk Setiap Bandar Kudus Ditukar kepada Agama Byzantium (termasuk Bandar Suci Byzantium sendiri). Agama Byzantium tersebar ke bandar-bandar berdekatan apabila unit dari tamadun musuh atau negara kota dikalahkan. +1 titik nabi yang hebat dari tapak suci.

  Tidak dapat mengisytiharkan perang kejutan atau perang di negara-negara kota. Perang Kejutan tidak boleh diisytiharkan di Kanada. Untuk setiap 100 pelancongan yang diperoleh, dapatkan 1 sokongan diplomatik . +Nikmat diplomatik 100% yang diperoleh daripada berjaya menyelesaikan kecemasan atau pertandingan menjaringkan.

  Eurekas dan inspirasi memberikan 10% tambahan kos sains dan budaya untuk menyelidik teknologi dan sivik. Melengkapkan keajaiban memberikan eureka dan inspirasi dari era keajaiban itu.

  Keuntungan +1 Kapasiti Laluan Perdagangan dan Pedagang Percuma Dengan Tembikar. Jubin yang tidak dituntut dalam tiga jubin kota Cree berada di bawah kawalan Cree ketika seorang peniaga pertama bergerak ke dalamnya.

  Sungai Menyediakan Bonus Penglihatan +2 untuk Kampus, Dataran Teater, dan Daerah Zon Perindustrian. Membina pelabuhan mencetuskan bom budaya, mendakwa jubin sekitar.

  Sungai Menyediakan Bonus Penglihatan +2 untuk Kampus, Dataran Teater, dan Daerah Zon Perindustrian. Membina pelabuhan mencetuskan bom budaya, mendakwa jubin sekitar. +Pengeluaran 50% ke Daerah Dam dan Bangunan Penghalang Banjir.

  +Pengeluaran 15% ke arah daerah dan keajaiban yang dibina di sebelah sungai. Rakyat banjir tidak menghalang penempatan daerah dan keajaiban.

  +Pengeluaran 15% ke arah daerah dan keajaiban yang dibina di sebelah sungai. Daerah, penambahbaikan dan unit kebal terhadap kerosakan akibat banjir.

  Jubin sumber yang lebih baik menerima +1 iman untuk setiap salinan sumber yang dimiliki oleh bandar. Geran Laluan Perdagangan Antarabangsa +0.5 Iman untuk setiap sumber di bandar asal. Boleh membeli ahli arkeologi dan muzium arkeologi dengan iman .

  +Pengeluaran 20% ke arah zaman pertengahan, kebangkitan dan era industri. Pelancongan berganda dari keajaiban era.

  Mines memperoleh budaya +1, berikan +0.5 Bonus Adjacency untuk semua daerah dan mencetuskan bom budaya ketika dibina, mendakwa sekitar jubin yang tidak dimiliki. Daerah Khas tidak menerima bonus Adjacency dari daerah lain dan tidak dapat dibina di sebelah pusat bandar.

  Dedikasi yang dipilih pada permulaan usia keemasan atau usia heroik juga memberikan bonus usia normal mereka ke arah meningkatkan skor era, sebagai tambahan kepada bonus biasa mereka. +Pengeluaran 50% ke arah dinding.

  Setiap bandar boleh membina satu daerah khusus daripada had penduduk biasanya akan dibenarkan.

  +1 pergerakan untuk semua unit. Mempromosikan satu unit tidak menamatkan giliran unit itu.

  Memperoleh slot dasar liar tambahan di semua kerajaan.

  +Pengeluaran 50% untuk daerah dan bangunan yang dibina di seberang sungai dari pusat bandar.

  Warganegara boleh bekerja jubin gunung. Jubin gunung menyediakan +2 pengeluaran, dan +1 makanan untuk setiap ladang teres bersebelahan. Jubin gunung menyediakan pengeluaran +1 tambahan apabila Inca mencapai era perindustrian.

  Bandar -bandar India menerima kepercayaan pengikut semua agama dengan sekurang -kurangnya satu pengikut di dalamnya, bukan hanya agama majoriti.

  Bandar -bandar India menerima kepercayaan pengikut semua agama dengan sekurang -kurangnya satu pengikut di dalamnya, bukan hanya agama majoriti, dan memperoleh +1 kemudahan untuk setiap agama dengan sekurang -kurangnya satu pengikut di dalamnya. +2 menyebarkan caj agama untuk mubaligh. +Tekanan agama 100% dari laluan perdagangan India.

  Jubin pantai dan tasik menyediakan +0.5 Bonus Adjacency untuk Tapak Kudus, Kampus, Zon Perindustrian, dan Daerah Teater Square. Kompleks hiburan yang dibina bersebelahan dengan jubin pantai atau tasik menyediakan +1 kemudahan.

  Daerah menerima bonus adjacency +1 untuk setiap daerah bersebelahan, bukan +0.5.

  Bandar -bandar dengan saluran air menerima kemudahan +1, dan +1 iman untuk setiap penduduk. Ladang menerima +2 makanan apabila bersebelahan dengan saluran air, dan +1 iman ketika bersebelahan dengan tapak suci.

  Peninggalan, Artifak dan Arca Grant +2 Makanan, Pengeluaran +2, +1 Iman, dan +4 Emas . Istana ini mempunyai empat slot tambahan untuk kerja -kerja hebat. +50% artis hebat, pemuzik hebat, dan mata saudagar yang hebat yang diperoleh dari semua sumber.

  Ladang menerima +1 makanan dan lombong menerima +1 sains untuk setiap seowon bersebelahan.

  Menakluk Bandar memberikan eureka percuma untuk setiap daerah perkampungan dan kampus di bandar yang ditakluki dan inspirasi percuma untuk setiap tapak suci dan Teater Square District.

  Pusat Bandar Menerima +1 Iman dan +1 Makanan untuk Setiap Jubin Gurun dan Gurun Bukit Bersebelahan. Lombong menerima -1 pengeluaran dan +4 emas . Boleh membeli bangunan hab komersial dengan iman . -Pengeluaran 30% ke arah bangunan dan unit.

  Bermula dengan belayar dan pembuatan kapal dibuka dan keupayaan untuk memasuki jubin laut. +5 kekuatan tempur dan pergerakan +2 untuk memulakan unit. Woods and Rainforests Geran Pengeluaran +1, Meningkatkan Pengeluaran +2 Dengan Mercantilism dan Pengeluaran +3 Dengan Pemuliharaan. +1 makanan dari bot nelayan. Membina bot nelayan mencetuskan bom budaya, mendakwa jubin sekitar. Sumber tidak dapat dituai. Penulis hebat tidak dapat diperoleh.

  Bandar -bandar dengan keuntungan gabenor yang ditubuhkan +5% budaya, +5% pengeluaran, dan +10% pengalaman pertempuran ke arah semua unit yang dilatih di bandar. Nombor ini tiga kali ganda di bandar -bandar yang tidak diasaskan oleh Mapuche. Semua bandar dalam 9 jubin kota dengan gabenor anda memperoleh +4 kesetiaan setiap giliran ke arah tamadun anda.

  Bandar tidak menerima perumahan tambahan daripada bersebelahan dengan air tawar atau pantai. Bandar mendapat kemudahan +1 untuk setiap sumber mewah bersebelahan dengan pusat bandar. Ladang Grant +1 Perumahan, Pengeluaran +1 Jika bersebelahan dengan Balai Cerap, dan +1 Emas .

  Menghantar laluan perdagangan dengan segera membuat jawatan perdagangan di bandar tujuan, bukannya ketika laluan perdagangan selesai. Memperoleh tahap penglihatan diplomatik tambahan dengan tamadun yang mempunyai jawatan perdagangan Mongolia. +6 Kekuatan Pertempuran untuk Semua Unit untuk Setiap Tahap Penglihatan Diplomatik Mongolia mempunyai Tamadun yang lain, bukannya Kekuatan Pertempuran +3 biasa.

  Unit Norway memperoleh keupayaan untuk memasuki jubin laut dengan pembinaan kapal, bukan kartografi, dan tidak membayar kos pergerakan tambahan untuk memulakan atau turun. Unit huru -hara tentera laut dapat sembuh di wilayah neutral.

  +Pengeluaran 30% ke arah unit jarak jauh. Unit Ranged mendapat +50% pengalaman tempur. +1 Pengeluaran untuk lombong atas sumber strategik, dan +2 emas untuk lombong atas bonus dan sumber mewah.

  +Pengeluaran 30% ke arah unit pengepungan. Unit pengepungan mendapat +5 kekuatan tempur ketika menyerang daerah yang dapat dipertahankan. Menakluki kota tidak menyebabkan kota itu kehilangan penduduk. +1 kemudahan dan +4 kesetiaan setiap giliran untuk bandar -bandar yang tidak diasaskan oleh Uthmaniyyah.

  Keuntungan +1 Kapasiti Laluan Perdagangan dengan Falsafah Politik. Laluan perdagangan domestik menyediakan +2 emas dan +1 budaya . Jalan yang dibina di dalam wilayah Parsi adalah satu tahap yang lebih maju daripada biasa.

  Bermula dengan Eureka untuk menulis. Bandar -bandar pesisir yang diasaskan oleh Phenicia dan di benua yang sama dengan modal mereka selalu mempunyai kesetiaan penuh. Peneroka menerima +2 pergerakan dan penglihatan semasa memulakan, dan tidak membayar kos pergerakan untuk memulakan atau turun.

  Membina perkhemahan atau kubu mencetuskan bom budaya, mendakwa jubin sekitar. Satu slot dasar ketenteraan di semua kerajaan diubah menjadi slot dasar liar.

  Laluan perdagangan antarabangsa hanya boleh dihantar ke bandar -bandar di pantai atau dengan pelabuhan, tetapi mendapat kenaikan +50% untuk semua hasil. Peniaga mempunyai jarak 50% di atas air, dan boleh memulakan sebaik sahaja mereka dibuka.

  Bandar yang diasaskan atau ditaklukkan bermula dengan jawatan perdagangan dan, jika dalam julat laluan perdagangan modal, jalan ke arahnya. Laluan perdagangan menjana +1 emas tambahan dari jawatan perdagangan Roman yang mereka lalui.

  Bandar yang diasaskan bermula dengan lima jubin tambahan. Jubin Tundra menyediakan +1 iman dan +1 pengeluaran, sebagai tambahan kepada hasil biasa mereka.

  Bandar yang diasaskan bermula dengan lima jubin tambahan. Jubin Tundra menyediakan +1 iman dan +1 pengeluaran, sebagai tambahan kepada hasil biasa mereka. Unit kebal terhadap kerosakan dari badai badai. +Kerosakan 100% dari badai salji di dalam wilayah Rusia ke tamadun di Perang dengan Rusia.

  Happy Cities Gain +5% Sains dan +5% Pengeluaran, dan menjana +1 Point Saintis Besar di kampus mereka dan +1 Point Jurutera Besar di Zon Perindustrian mereka. Bandar -bandar gembira menggandakan bonus ini.

  Membina Unit Cavalry Cahaya atau Saka Horse Archer memberikan salinan kedua unit percuma itu.

  Boleh membentuk armada dan armadas dengan mercantilism, bukan nasionalisme dan mobilisasi. Laluan perdagangan menerima 3 emas, 2 iman dan 1 pengeluaran . Laluan perdagangan antara bandar -bandar di benua yang berlainan mendapat tiga hasil ini. Bandar tidak di benua ibu anda yang asal menerima 25% pengeluaran tambahan ke arah daerah dan pembina ketika ditubuhkan.

  Menangkap pos barbar juga memberikan ganjaran kampung puak. Memperolehi unit negara bandar berharga 50% kurang emas .

  Keuntungan 50 nikmat diplomatik setiap kali orang yang hebat diperoleh. +1 mata jurutera hebat dari kilang dan +1 mata saintis hebat dari universiti. Kehadiran Sweden dalam permainan menambah tiga pertandingan Kongres Dunia yang unik di era perindustrian.

  Daerah khusus tanah hanya boleh dibina di atas hutan, hutan hujan atau jubin rawa. Bangunan mengenai ciri -ciri ini menerima hasil tambahan: +1 budaya di hutan, +1 sains di hutan hujan, dan pengeluaran +1 di rawa. Boleh menanam hutan dengan pameran zaman pertengahan, bukannya pemuliharaan.

  Menangkap bandar akan menaik taraf unit penangkapan, selagi sivik yang diperlukan dibuka: dari unit biasa ke dalam korps atau armada, dan dari korps atau armada menjadi tentera atau armada. Bandar -bandar dengan unit garisan keuntungan +3 kesetiaan setiap giliran, meningkat kepada +5 kesetiaan jika unit garisan adalah korps atau tentera.

  1. ↑ https: // ir.mengambil 2games.com/berita-releases/berita-release-details/Sid-Meiers-SivilizationR-Vi-Coming-Xbox-one-and-playstation-4?field_nir_news_date_value%5bmin%5d = 2019
  2. ↑ https: // www.Strategigamer.com/artikel/tamadun-vi-android/
  3. ↑ Tidak tersedia semasa bermain dengan pek persona teddy roosevelt.
  4. ↑ 4.04.1 ditambah dalam pek persona Teddy Roosevelt (23 Julai, 2020).
  5. ↑ 5.05.15.25.3 Ditambah dalam Pek Perunding Besar (21 November 2022). Di samping itu, Julius Caesar tidak termasuk dalam pek tetapi bagi pemain yang telah mendaftarkan akaun 2K.
  6. ↑ 6.06.1 Ditambah dalam Pek Tamadun & Senario Australia (23 Februari 2017).
  7. ↑ 7.07.1 Preorder DLC. Menjadi tersedia untuk semua pemain secara percuma 90 hari selepas pembebasan permainan.
  8. ↑ 8.08.1 ditambah dalam pek Babylon (19 November 2020).
  9. ↑ 9.09.19.29.3 Ditambah dalam Pek Byzantium & Gaul (24 September 2020).
  10. ↑ 10.010.110.2 ditambah dalam pek pembina yang hebat.
  11. ↑ 11.011.111.2 ditambah dalam penguasa China Pack.
  12. ↑ 12.012.1 Kublai Khan adalah pemimpin Cina dan Mongolia.
  13. ↑ 13.013.113.213.3 Ditambah di Vietnam & Kublai Khan Pack (28 Januari 2021).
  14. ↑ 14.014.114.2 ditambah dalam penguasa pek Sahara.
  15. ↑ Bahasa Inggeris dalam permainan vanila dan Naik dan turun pengembangan mempunyai keupayaan khas muzium British semasa dalam pengembangan Mengumpulkan ribut mereka mempunyai bengkel keupayaan dunia.
  16. ↑ 16.016.116.2 ditambah dalam raja -raja pek England.
  17. ↑ 17.017.1 Eleanor of Aquitaine adalah pemimpin Inggeris dan Perancis.
  18. ↑ 18.018.1 ditambah dalam pek Ethiopia (23 Julai 2020).
  19. ↑ Ditambah dalam Pek Persona Catherine de Medici (23 Julai, 2020).
  20. ↑ 20.020.120.220.3 Ditambah di Maya & Gran Colombia Pack (21 Mei 2020).
  21. ↑ 21.021.121.221.3 Ditambah di Khmer dan Indonesia Civilization & Scenario Pack (19 Oktober 2017).
  22. ↑ 22.022.122.2 Ditambah dalam Pek Komandan Besar (15 Disember 2022).
  23. ↑ 23.023.123.223.3 Ditambah di Pek Peradaban & Senario Macedon (28 Mac 2017).
  24. ↑ 24.024.1 Ditambah dalam Pek Tamadun & Senario Nubia (27 Julai 2017).
  25. ↑ 25.025.1 Ditambah dalam Pek Peradaban & Senario Poland (20 Disember 2016).

  Ditambah dalam Naik dan turun pek pengembangan.
  Ditambah dalam Mengumpulkan ribut pek pengembangan.

  Daerah []

  Bandar -bandar mengambil beberapa jubin: Apabila sebuah bandar diselesaikan, jubin itu diselesaikan menjadi daerah pusat bandar, dan jubin lain sehingga tiga heks dari pusat bandar dapat memiliki daerah lain di atasnya, ditingkatkan peningkatan jubin, atau mempunyai keajaiban yang diletakkan di atasnya (lihat di bawah).

  Daerah sendiri bertindak sebagai bekas untuk bangunan jenis yang sama. Sebagai contoh, daerah kampus mungkin mengandungi bangunan seperti Perpustakaan, Universiti, dan Makmal Penyelidikan.

  Keajaiban []

  Seperti sebelumnya Tamadun permainan, keajaiban adalah bangunan mega yang unik di dunia dan memberikan bonus yang kuat kepada tamadun. Semua keajaiban diilhamkan oleh, dan dinamakan sempena bangunan atau mercu tanda dunia yang terkenal yang telah menjadi ujian masa dan mengubah dunia selama-lamanya. Keajaiban memerlukan masa, tenaga, dan usaha untuk diselesaikan, tetapi sebaik sahaja dibina, mereka memberikan tamadun anda dengan banyak faedah. Seperti daerah, mereka dibina bukan di pusat bandar, tetapi pada jubin mereka sendiri. Apabila dibina, semua jubin hasil dari jubin itu dikeluarkan dan keajaiban menggantikan apa -apa lagi yang pada asalnya ada.

  Tamadun VI Menambah ciri yang dikenali sebagai “Wonder Movies,” yang membolehkan anda menonton keajaiban yang dibina dari awal dalam masa kurang dari 30 saat (agak serupa dengan filem Wonder dari Tamadun iv). Ini menggantikan skrin pengumuman yang anda lihat Tamadun v Apabila anda melengkapkan keajaiban.

  Keajaiban semulajadi []

  Keajaiban semulajadi adalah ciri -ciri medan unik yang boleh didapati tersebar di seluruh dunia. Semua keajaiban semulajadi meliputi antara 1 dan 4 jubin, dan memberikan bonus yang kuat yang sangat penting strategik untuk tamadun berdekatan. Walaupun pemain tidak dapat membina daerah atau penambahbaikan pada jubin yang mengagumkan, bonus yang mereka berikan kepada persekitaran mereka menjadikan mereka lokasi yang menarik untuk membina bandar.

  Bandar Raya []

  Terdapat enam jenis negara bandar dalam permainan. Untuk mempengaruhi negara-negara, tamadun boleh menghantar utusan, dan menerima bonus yang lebih besar (berdasarkan jenis negara-negara) untuk jumlah utusan yang lebih tinggi. Tamadun dengan pengaruh yang paling banyak di mana-mana negara bandar tunggal menjadi suzerain, selagi tamadun itu mempunyai tiga atau lebih utusan hadir. Sekiranya dua atau lebih tamadun terikat untuk pengaruh (bilangan utusan yang sama), tidak ada suzerain. Suzerain menerima bonus yang unik untuk keadaan bandar yang dipersoalkan. Suzerains boleh membayar emas untuk mengawal unit ketenteraan negara mereka untuk 30 giliran.

  Utusan []

  Utusan adalah wakil tamadun anda yang boleh dihantar ke negara-negara yang anda temui. Secara lalai, satu utusan diperolehi untuk setiap 100 mata pengaruh yang anda kumpulkan dan dapat ditingkatkan dengan kad polisi. Bonus yang anda peroleh dari negara-negara bergantung pada berapa banyak utusan yang telah anda hantar ke negara-negara. Satu bonus diperolehi kerana mempunyai 1 utusan, bonus seterusnya adalah di 3 utusan, dan bonus terakhir berada di 6 utusan. Mengisytiharkan perang secara langsung di negara bandar menghilangkan semua utusan yang anda ada di sana. Jika tidak, utusan tinggal di negara-negara secara kekal.

  Bandar-bandar yang telah anda temui secara berkala dapat menghasilkan usaha, seperti menghantar laluan perdagangan. Melengkapkan pencarian secara automatik memberi anda 1 utusan tambahan di negara itu.

  Civics []

  Dasar sosial telah dikeluarkan dan digantikan dengan sivik, yang dibuka dengan budaya melalui pokok sivik gaya penyelidikan. Bonus pemberian sivik, buka kunci bangunan dan keajaiban, memberi anda kad dasar, dan membuka jenis kerajaan. Dalam permainan pemain tunggal, penemuan setiap sivik (dan teknologi) disertai dengan petikan terkenal dari sejarah yang disuarakan oleh Sean Bean.

  Kad Dasar []

  Kad dasar, sekali dibuka melalui pokok sivik, diletakkan di dek kad dasar anda. Dari situ mereka boleh dipilih untuk menyesuaikan kerajaan anda. Konfigurasi kad kerajaan dapat diubah pada bila -bila masa untuk kos emas, atau secara percuma setiap kali sivik baru selesai.

  Kad ini datang dalam empat jenis:

  • Tentera
  • Ekonomi
  • Diplomatik
  • Kad liar

  Kerajaan []

  Semua tamadun bermula dengan Ketua Kerajaan apabila meneliti kod undang -undang; Jenis kerajaan lebih lanjut dibuka melalui pokok sivik. Anarki tidak hadir ketika menukar jenis kerajaan melainkan kembali kepada kerajaan yang sebelum ini dipilih.

  Setiap kerajaan mempunyai bonus yang unik, bonus warisan tambahan yang diperolehi dengan menjaga jenis kerajaan untuk tempoh yang dilanjutkan dan tidak terputus, dan konfigurasi slot kad dasar yang berbeza.

  Slot tambahan []

  Keajaiban dan kebolehan tertentu memberikan slot dasar tambahan, percuma. Ini boleh diisi dengan kad jenis yang sesuai, tanpa mengira kerajaan tamadun sekarang.

  • Frederick Barbarossa Kaisar Rom Holy kemampuan
  • Alhambra
  • Big Ben
  • Pedagang Great Industrial Adam Smith (Vanilla sahaja)
  • Kublai Khan Gerege kemampuan

  Agama []

  Agama adalah ciri yang kembali di Tamadun VI, Tetapi peranannya telah banyak berkembang dalam skop dan pentingnya, menjadi tumpuan keadaan kemenangan baru. Agama adalah sistem kepercayaan rohani (ditunjukkan oleh bonus permainan), yang diasaskan oleh seorang nabi yang hebat yang anda dapatkan dengan membina tapak suci, dan tersebar di kalangan penduduk di seluruh dunia. Agama terutamanya berpusat di sekitar stat iman, yang boleh anda peroleh melalui pelbagai cara termasuk bangunan, keajaiban, dan lain -lain.

  Pantheons []

  Pantheons adalah tanda -tanda pertama perkembangan rohani dalam tamadun, dan batu loncatan ke arah agama. Pantheons menyembah sejumlah tuhan kecil, biasanya berkaitan dengan alam semula jadi dan fenomena semulajadi, dan memberikan bonus kecil, biasanya berdasarkan medan. Dalam pemergian utama dari permainan sebelumnya, pantheon tamadun tidak akan ditimpa oleh agama asing yang menukar bandar anda.

  Keadaan Kemenangan []

  Terdapat lima keadaan kemenangan dalam versi asas Tamadun VI (enam dengan ekspansi), sepadan dengan banyak aspek utama permainan. Anda boleh memenangi kemenangan sains dengan memberi tumpuan kepada kemajuan saintifik dan akhirnya mewujudkan pangkalan di Marikh. Kemenangan kebudayaan kembali dari debutnya di Tamadun III dan kelihatan serupa dengan penjelmaan di Tamadun V: Dunia Baru Berani; Ia mencetuskan apabila anda menarik lebih banyak pelancong yang melawat daripada mana -mana negara mempunyai pelancong domestik. Kemenangan agama ditambah kepada keadaan kemenangan dari Tamadun v; ia memerlukan agama yang pemain telah mengadopsi menjadi agama utama (diikuti oleh> 50% bandar) dalam setiap tamadun dalam permainan. Skor dan kemenangan penguasaan kembali juga.

  Ekspansi dan DLC []

  Tamadun VI mempunyai dua pek pengembangan bersama beberapa pek DLC.

  Pek pengembangan []

  • Tamadun VI: Kenaikan dan Kejatuhan: Menambah sistem umur, kesetiaan dan gabenor. Juga mengubah pakatan dan menambah kecemasan.
  • Tamadun VI: Mengumpulkan ribut: Menambah bencana alam, dan kesan pemanasan global. Juga menambah era masa depan yang baru serta teknologi dan siviknya. Terusan, band rock, kemenangan diplomatik, Kongres Dunia, dll.

  DLC []

  Nama Pek Tarikh Siaran Kandungan Pautan
  Pek Tamadun Aztec 1 19 November 2016 Menambah tamadun Aztec. [1]
  Pek Tamadun & Senario Poland 20 Disember 2016 Menambah tamadun Poland dan senario warisan Jadwiga. [2]
  Pek senario Viking Menambah Viking, Pedagang, dan Raiders! senario, tiga keajaiban semula jadi dan enam negara bandar baru. [3]
  Pek Tamadun & Senario Australia 23 Februari 2017 Menambah Tamadun Australia, senario hartawan Outback, dan Uluru Natural Wonder. [4]
  Pek Peradaban & Senario Persia dan Macedon 28 Mac 2017 Menambah tamadun Parsi dan Macedonia, penaklukan senario Alexander, dan makam di Halicarnassus dan Apadana Wonders. [5]
  Pek Tamadun & Senario Nubia 27 Julai 2017 Menambah tamadun Nubian, hadiah senario Sungai Nil, dan Jebel Barkal Wonder [6].
  Khmer dan Indonesia Tamadun & Pek Senario 19 Oktober 2017 Menambah tamadun Khmer dan Indonesia, jalan menuju senario Nirvana, Angkor Wat Wonder, Ha Long Bay Natural Wonder, dan peta baru. [7]
  Bundle Expansi 2 21 November 2019 Menambah Naik dan turun dan Mengumpulkan ribut pek pengembangan. [8]
  Pek persona catherine de medici 23 Julai 2020 Menambah personas Catherine de medici. [9]
  Teddy Roosevelt Persona Pack 23 Julai 2020 Menambah personas teddy roosevelt. [10]
  Pek Pemimpin Julius Caesar 3 21 November 2022 Menambah Julius Caesar sebagai pemimpin untuk Rom.

  1 pek DLC percuma yang tersedia untuk semua orang 3 bulan selepas pembebasan permainan. Akses segera ke Aztecs boleh diperolehi dengan memerintahkan permainan.
  2 Hanya tersedia di Nintendo Switch, PlayStation 4, dan Xbox One. Khmer & Indonesia dan Nubia adalah satu -satunya pek DLC yang tidak termasuk dalam permainan asas konsol.
  3 tersedia secara percuma untuk menghubungkan akaun stim dengan akaun 2k.

  Lulus Frontier Baru []

  Lulus Frontier Baru adalah siri DLC yang dikeluarkan dua bulan dari Mei 2020 hingga Mac 2021. Pas ini merangkumi lapan tamadun baru, sembilan pemimpin baru, dan enam mod permainan baru.