Tamadun 6: Sweden (Mengumpul Ribut) – Kristina, Penerangan Bangsa, Petua |, Kristina (Civ6) | Tamadun Wiki | Fandom

Kristina (Civ6)

Kristina menggunakan politik Kongres dan Kebudayaan Dunia untuk memenangi kemenangan diplomatik.

Tamadun 6: Sweden (Mengumpulkan Ribut) – Kristina, Penerangan Bangsa, Petua Tamadun VI Panduan Permainan

Dalam bab ini Panduan Permainan, anda akan menemui penerangan Sweden, sebuah negara yang terdapat di Tamadun 6: Mengumpulkan ribut. Di sini anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai banyak bonus budaya dan merancang pengembangan. .

Bangsa ini hanya tersedia setelah anda membeli dan memasang Mengumpulkan ribut DLC besar ke Tamadun VI.

Penerangan Bangsa – Empayar Sweden

Empayar Sweden memberi tumpuan kepada penguasaan budaya dan pelancongan - Tamadun 6: Sweden (mengumpul ribut) - Kristina, Penerangan Bangsa, Petua - Pengumpulan Badai Tambah Negara - Sid Meiers Tamadun VI Panduan Permainan

. Ciri -ciri khas negara ini dan peningkatan uniknya membolehkannya dengan mudah memulakan perlumbaan untuk kemenangan budaya. Mengumpul budaya dan titik pelancongan sangat mudah, walaupun anda perlu mewujudkan bandar -bandar di pelbagai bahagian peta.

. Di samping itu, anda akan menerima sebilangan besar nikmat diplomatik untuk merekrut seorang lelaki yang hebat. Ia adalah negara yang sempurna untuk mendapatkan orang yang hebat. Anda boleh menggabungkan sifat Sweden dengan keajaiban atau dengan percikan ilahi atau dengan mengundi untuk resolusi yang akan meningkatkan bilangan mata yang diperoleh. Di bandar di mana anda mempunyai sebilangan besar daerah dan merupakan pusat kebudayaan utama anda, anda harus melantik Pingala sebagai gabenor. . Di samping itu, slot untuk kad liar harus diisi dengan kad yang memberikan mata orang yang hebat.

. Bagi negara lain, mendapatkan bonus topik agak sukar kerana mereka perlu mendapatkan pelbagai karya hebat melalui perdagangan dengan tamadun lain atau dengan mendapatkan pelbagai artis atau pemuzik yang hebat. . . . Selain itu, memperoleh status Suzerain Babylon akan mengembangkan bonus dengan mata sains.

. Ia mempunyai 6 slot untuk kerja -kerja hebat – dua untuk sastera, dua untuk seni, dan dua untuk muzik. Setelah mengisi semua slot, anda akan menerima bonus yang hebat untuk budaya dan pelancongan. Satu -satunya kelemahan adalah bahawa ia boleh dibina hanya di daerah kerajaan. Kerana itu, penempatan daerah ini sangat penting. .

. Setiap bandar hanya boleh mempunyai satu objek sedemikian di dalam sempadannya, tetapi pendapatan budaya boleh berubah dari +2 hingga +10 mata. Ia bergantung pada penempatan bandar. Anda mesti membuat sekurang -kurangnya satu bandar di kawasan medan berikut: padang rumput, dataran, padang pasir, tundra, salji. Setiap pusat bandar yang ditempatkan di ladang tersebut akan meningkatkan kecekapan semua muzium terbuka. Peningkatan ini akan membolehkan anda dengan cepat meningkatkan jumlah mata budaya yang diperoleh setiap giliran. .

. . . Ia menjadikannya unit pertahanan yang hebat atau satu yang akan digunakan apabila anda perlahan -lahan menolak musuh keluar dari garis depan. .

Ringkasan

Sweden adalah negara yang memberi tumpuan kepada kemenangan budaya. Strategi utamanya adalah untuk mewujudkan bandar-bandar di pelbagai tempat untuk cepat mengumpulkan bonus budaya terbesar di muzium terbuka. Mengumpulkan karya hebat dan orang hebat adalah faktor penting lain. .

Bangunan dengan sekurang -kurangnya tiga slot kerja hebat dan keajaiban dengan sekurang -kurangnya dua slot kerja hebat secara automatik bertemakan apabila semua slot dipenuhi. Memperoleh bangunan unik bibliotheque Queen di plaza kerajaan.

Agenda Pemimpin – Bibliophile

. Tidak menyukai tamadun dengan banyak karya hebat.

Unik

Infrastruktur

“Kebahagiaan tidak terletak pada pendapat orang lain.”

Kristina (18 Disember 1626 – 19 April 1689) adalah ratu Sweden dari 1632 hingga penolakannya pada tahun 1654. Salah satu wanita yang paling dipelajari pada waktunya, minatnya terhadap falsafah, sains dan seni menyebabkannya sesuai dengan saintis dan ulama yang terkenal seperti Grotius, Gassendi, Descartes dan Pascal, berusaha menarik mereka ke Stockholm untuk mengubah bandar menjadi “Athens of the North”. Dia memimpin orang Sweden di .

.

Pengenalan []

. . Biarkan Sweden menjadi bintang panduan untuk tamadun lain untuk mengikuti. .

Ulasan Pakar Gamespot

08 Februari 2018

Dalam permainan [ ]

Agenda unik Kristina adalah . .

Keupayaan pemimpinnya adalah . Semua bangunannya dengan tiga atau lebih slot kerja yang hebat dan semua keajaibannya dengan dua atau lebih slot kerja yang hebat secara automatik bertemakan apabila slot mereka diisi, dan dia dapat membina bibliotheque Queen di plaza kerajaannya.

Pendekatan terperinci []

. . Dengan muzium terbuka dan bibliotheque Queen, Sweden mempunyai keupayaan budaya dan pelancongan yang sangat baik. .

Garis []

. Dia bercakap Sweden moden dengan ungkapan/perbendaharaan kata yang kadang -kadang. .

Disuarakan []

Nama kod Quote (Terjemahan Bahasa Inggeris)
Kelulusan berasaskan agenda . . Jag har nyligen fått ett helt nytt Konstverk och jag ska vara värd snart för en Konstvisning. Era sändebud äro inbjudna.
. . “Saya menganggap bahawa anda hanya melihat seni sebagai baik apabila ia menyatukan estetika bilik, anda anjing filistin!”) !
Diserang Sweden akan menghukum mereka yang mengancam dunia. ! Sverige ska tukta dem som hotar världen. !
Mengisytiharkan perang . Seni adalah salah satu cara untuk melakukan ini -perang dengan anda adalah yang lain. Sverige skall göra del för att hålla världens ondska stången. .
Dikalahkan . Hanya penyesalan dan kerugian yang kekal untuk saya. . .
Salam Saya Kristina, Ratu Sweden, Penaung Seni dan Surat. ? . Penaung Av Konst Och Litteratur. ?
Petikan dari Civilopedia . Glädje ligger ej I Andras Vicingerer. Ini adalah petikan dari buku Pepatah ratu, .

Delegasi: . Jangan makan tongkat bandy.

Menerima delegasi: Saya akan menerima delegasi anda, dan mereka akan kekal sebagai tetamu yang dihormati. .

Menolak delegasi: .

! Saya harus gembira untuk berkongsi ini dengan dunia.

Menolak pengisytiharan persahabatan pemain: Saya rasa anda mengelirukan kekaguman saya dengan persahabatan. Kami belum berkawan. .

Adakah anda akan menyertai saya kerana kami memberitahu dunia bahawa negara -negara kita berkawan antara satu sama lain? Kami pasti akan memberi inspirasi kepada mereka semua.

saya setuju.

Pemain menolak pengisytiharan persahabatan: .

Perjanjian perdagangan diterima: .

Dikecam oleh pemain: Saya akan memberitahu seluruh dunia penjahat anda, tentang kebodohan anda, kesempurnaan anda!

Di Sweden, kami mempunyai banyak lagu rakyat yang menggembirakan yang menggambarkan anda sebagai penjahat. Malah seni paling mudah meniru kebenaran hidup.

Jangan berarak unit anda ke atas sempadan kami seperti kanak -kanak bermain dengan tentera mainan. Gerakkan mereka sekarang.

Jemputan ke Modal: Saya akan memaklumkan perwakilan anda tentang lokasi modal kami, tetapi saya menjangkakan bahawa anda akan memberi kami kebaikan yang sama.

Jemputan ke Bandar: .

.

Kemasukan Sivilopedia []

. Sepanjang hayatnya, dia sama -sama legenda untuk sokongan artis dan penulisnya yang mewah dan kehidupan peribadi yang tidak jelas,.

. Ibunya, Maria dari Brandenburg, menderita penyakit mental yang serius sepanjang hayatnya. Ketika Kristina dilahirkan pada tahun 1626, dia dilaporkan secara tersilap sebagai budak lelaki. .

Carl Gustav memerintahkan agar Kristina diberi pendidikan seorang putera, tetapi kematiannya yang tidak lama lagi dalam pertempuran ketika Kristina berusia enam tahun bermaksud bahawa kerajaan itu diluluskan ke dalam tempoh Kabupat. . Young Kristina adalah murid yang hebat dan cemerlang oleh semua akaun, teologi pembelajaran, politik, surat, dan seni yang lebih kasar menunggang, pagar, dan gerakan tentera. . .

. Dia berjaya menjaga keamanan, dan kemudian mengubah usaha untuk menjadikan Sweden sebagai ibu kota falsafah Eropah. Dia berjaya merekrut Rene Descartes ke projeknya -Alas ahli falsafah Perancis yang dihormati dan Ratu tidak menyukai antara satu sama lain, dan iklim yang dingin sakit Descartes dan dia meninggal di Stockholm pada tahun 1650. . .

. . . Pemerintahan diteruskan ke sepupunya, Carl X Gustav.

Sebagai profil berprofil tinggi ke Katolik, Kristina telah dijemput ke Rom sebagai tetamu Paus Alexander VII pada tahun 1655. . . Dia juga tidak mahu berkhidmat sebagai bidak awam Paus Alexander terhadap Protestantisme.

. Mahkamahnya di Palazzo Farnese adalah pusat dunia artistiknya, menghiburkan tetamu dengan muzik, drama, dan perbincangan intelektual mengenai perkara -perkara hebat. Ini kebosanan (dan kekurangan umum Kristina ini) mengkritik dan menggembirakan orang -orang hebat di Eropah. . Dia mengasaskan Akademi Arcadia untuk Falsafah dan Sastera, yang masih di Rom hari ini. Dia menemui komposer Scarlatti dan menggunakannya sebagai Choirmaster, sementara Corelli mengarahkan orkestra peribadinya.

Tetapi dia sampai ke akhir toleransi oleh mahkamah Eropah. . . Skandal itu merosakkan sokongannya di Rom, dan dia menghabiskan beberapa tahun untuk menutup antara Sweden dan Rom. .

. Dia adalah pemain pertahanan kebebasan peribadi yang kuat, murah hati dalam amalnya, dan pelindung kuat orang Yahudi di Rom. Terdapat pemeriksaan psikologi postmortem yang besar dalam hidupnya, dengan setiap generasi yang berjaya mendakwa mempunyai kunci motivasinya. Gaya hidupnya yang tidak menentu, mengabaikan norma jantina, dan kemerdekaan pemikirannya menjadikannya subjek pengajian yang menarik. Malah pengkritik sejarahnya memuji sumbangannya kepada seni.

. Peter’s Basilica -Bertentangan dengan hasratnya sendiri untuk pengebumian yang lebih mudah di Pantheon.

Trivia []

 • .
 • Tidak seperti kebanyakan pemimpin lain, Kristina dikenali dengan nama asalnya dan bukannya nama anglicizednya (“Christina”).
 • Dari segi sejarah, Kristina ditukar kepada Katolik pada tahun 1654, tetapi agama pilihannya adalah Protestantisme dalam permainan. Ini mungkin mencerminkan pandangan Sweden semasa pemerintahan Kristina dan dominasi lutheranisme di Sweden.
 • Kristina adalah keturunan Eleanor dari Aquitaine, Frederick Barbarossa, dan Harald Hardrada.
 • Tamadun VI. Dia juga Swedishleader di Tamadun V: Dewa & Raja.

Tamadun 6 Panduan Sweden: Cara Menang sebagai Diplomat atau Bibliophile

Perkembangan baru Tamadun VI sudah keluar sekarang, dan ketika kami menemui beberapa sistem tajuk utama untuk merasa sedikit tidak masuk akal, kami menyukai Civs baru, seperti yang dapat anda baca dalam Civ 6: Mengumpul Kajian Ribut.

. . Jika anda seorang pembina atau pemuliharaan, anda boleh menyemak panduan Inca atau Maori yang sedia ada, tetapi jika anda ingin mencuba kemenangan diplomatik baru, subjek hari ini adalah untuk anda: Sweden.

Sweden dan Kanada adalah satu -satunya dua orang yang mendapat kelebihan unik ke arah kemenangan diplomatik. . Untuk memanfaatkan sepenuhnya Sweden, maka, kami mencadangkan pendekatan hibrid: mengejar kemenangan diplomatik dengan bantuan orang -orang besar, mengutamakan seni dan agama untuk pivot yang mudah untuk kemenangan budaya jika perlu. Baca terus untuk mengetahui bagaimana.

Panduan Civ 6 Sweden

 • Ketua: Kristina, yang mengamalkan bahagian keupayaan lama England dengan miliknya: Minerva dari Utara. Bangunan dengan sekurang -kurangnya tiga slot kerja yang hebat, atau keajaiban dengan dua, bertemakan secara automatik apabila slot dipenuhi. Boleh membina bangunan unik bibliotheque Queen.
 • Bangunan unik: Queen’s Bibliotheque. Unik ke Kristina. . .
 • hadiah Nobel. Sweden memperoleh 50 nikmat diplomatik ketika memperoleh orang yang hebat. +1 titik jurutera hebat dari kilang dan +1 titik saintis hebat dari universiti. .
 • Peningkatan unik: Muzium terbuka. Buka kunci dengan Nationalism Civic. Memberikan +2 kesetiaan setiap giliran di bandar tempatan. +2 Budaya dan Pelancongan untuk setiap jenis medan (salji, tundra, padang pasir, dataran, atau padang rumput) di mana sebuah bandar Sweden telah ditubuhkan. Satu setiap bandar sahaja.
 • Unit Unik: Carolean. Buka kunci dengan teknologi pemutus logam, menggantikan pike dan ditembak. Lebih cepat (3 pergerakan vs. 2), dan keuntungan +3 kekuatan tempur untuk setiap titik pergerakan yang tidak digunakan.
 • Agenda: . Jika anda juga mengumpul karya hebat, dia akan menghadapi masalah dengan anda.

Panduan Strategi

. Pertama, pokok sivik adalah bagaimana anda membangunkan diplomasi anda: ia membuka kunci kerajaan yang lebih maju, iaitu bagaimana anda memperoleh lebih banyak utusan negara-negara, dan anda mendapat satu nikmat diplomatik setiap giliran untuk setiap negara kota yang anda adalah suzerain. Sivik juga membuka kunci pakatan, masing -masing akan memberi anda nikmat yang lain setiap giliran.

Tidak kurang penting, Civic masa depan kini memberikan 50 nikmat diplomatik (dan gelaran gabenor) setiap kali ia selesai. Dalam urat yang sama, Projek Karbon Recapture City juga memberikan 30 nikmat (dan mengurangkan pelepasan CO2 seumur hidup anda sebanyak sepuluh). Ia juga membuka kunci budaya, dengan Civic Mitigasi Pemanasan Global yang baru. .

. . enam slot tambahan dari bibliotheque Kristina adalah satu lagi rangsangan besar.

Terakhir tetapi jauh dari yang paling sedikit adalah muzium terbuka, yang fenomenal. Tidak ada keterlaluan untuk menyebutnya sebagai pengganti budaya Sweden, sama seperti Maori adalah marae. Sepuluh . Anda terhad kepada satu bandar, tetapi anda boleh mendapatkannya melalui strategi Spam City (ICS) Infinite City yang dicuba dan benar. . Perlu mengawasi kesetiaan-terutama jika anda jiran dengan seseorang seperti Eleanor, yang dapat secara aktif menargetkan kesetiaan anda dengan karya-karyanya yang hebat-tetapi muzium terbuka memberikan dorongan yang berguna untuk itu, juga.

. Iman hampir penting untuk kemenangan budaya di Civ VI kerana cara anda merekrut naturalis dan band rock, jadi beberapa daerah pertama anda harus menjadi tapak suci dan hab komersial. .

Langkah seterusnya adalah untuk mengeluarkan peneroka – dasar penjajahan disyorkan – dan menyelesaikan jenis medan baru. . . Bandar orbit anda mungkin terlalu lemah untuk membina daerah, dan diberi beberapa hab komersial awal, senang mempunyai pilihan untuk membelinya.

Risiko pengembangan yang agresif ini menghilangkan jiran -jiran yang militerinya mungkin telah melampaui anda semasa anda memberi tumpuan kepada budaya dan iman, jadi jika anda mempunyai pembuli di sempadan anda, merangkul zon kampus atau perindustrian sehingga. Anda akan menginginkan beberapa perkara ini, sama ada untuk membuka kunci faedah pelancongan penerbangan dan radio, beg keajaiban yang penting (e.. . .

Tetapi anda mesti bermain bagus. Memulakan Perang yang Tidak Dipadamkan adalah cara yang pasti untuk menjadikan dunia melawan anda, yang bermaksud ia akan menjadi sukar untuk mendapatkan pakatan yang anda perlukan untuk kemenangan diplomatik. , .

Sekiranya serangan seperti itu bertepatan dengan Caroleans, lebih baik. Seperti pike dan pukulan, kekuatan asas mereka sama dengan musketmen, tanpa keperluan niter. Terima kasih kepada atribut unik mereka, mereka lebih baik dalam amalan, terutamanya jika anda boleh mengehadkan pergerakan mereka – setiap titik pergerakan yang tidak dapat ditambahkan 3 kekuatan tempur (kira -kira 5% daripada asas mereka, 55). .

. Beberapa perkara yang perlu diingat: Civs lain bertindak secara individu selagi anda tidak boleh menang, tetapi mereka akan geng pada anda ketika anda berada dalam satu gerakan kemenangan. Kerana undi lebih mahal apabila anda menambahkannya ke usul, ini bermakna mereka masih boleh mengalahkan anda ketika mereka bertindak secara kolektif, walaupun anda mempunyai lebih banyak memihak Daripada seluruh dunia digabungkan.

. Ia mungkin lebih daripada yang anda perlukan, tetapi tidak banyak, dan ia berbaloi untuk menjamin mata kemenangan. Untuk final gerakan, hanya melabur semua nikmat yang mungkin anda dapat. Tidak ada kelemahan, kerana apa -apa nikmat yang anda belanjakan pada undi yang anda tidak menang dikembalikan, jadi ia akan membina beberapa gerakan sehingga anda akhirnya dapat mengatasi semua orang.

Apa yang akan datang? Lihat permainan PC yang akan datang ini

. Simpan beberapa pengakap di lapangan dan cari negara-negara bandar sebaik sahaja anda boleh-lebih awal anda dapati mereka, lebih awal anda boleh menuntut kekuasaan. Sebaik sahaja wajah pemimpin menjadi hijau, berteman, dan menjalin persekutuan. Tuntut setiap orang hebat yang anda boleh. Memaksimumkan budaya anda supaya anda dapat mengulangi penangkapan karbon dan civic terakhir. Inilah cara memenangi kemenangan diplomatik dengan Sweden, tetapi jika anda merinduinya, anda mungkin dapat menjaringkan kemenangan budaya terlebih dahulu. Sekiranya anda ingin mengejar kemenangan dominasi atau agama, lihat panduan kami kepada pemimpin Civ 6 terbaik untuk setiap jenis kemenangan.

Richard Scott-Jones Rich membenci klise, jadi secara semula jadi permainan kegemarannya adalah Jiwa Gelap. Dia adalah permainan strategi, jumlah permainan perang, dan nerd permainan warhammer. Tanya dia mengenai Destiny 2 Waktu Main.