T1’s berhampiran LCK Spring Run membawa kembali harapan untuk menang di Worlds 2022, Faker akhirnya berakhir menunggu lama kerana T1 layak untuk Dunia 2023 – Dexerto

. T1 kehilangan final serantau LCK 2020 ke Gen.G dan akhirnya tidak layak untuk dunia 2020. ..

T1’s berhampiran LCK Spring Run membawa kembali harapan untuk menang di dunia 2022

T1 telah memecahkan rekod 14-menang mereka sendiri dari tahun 2015 dan bersedia untuk membuat sejarah dengan larian sempurna di musim biasa LCK Spring 2022.

Kami melihat larian T1 dari jumlah dominasi ke rollercoaster kejayaan dan kegagalan dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Pada 11 Mac, T1 menetapkan rekod baru dalam juara League of Legends Korea (LCK) yang mengalahkan kemenangan 14-0 mereka sendiri dari LCK Summer 2015. Mereka juga dengan kemenangan menentang Fredit Brion dan bersedia untuk membuat sejarah dengan musim biasa yang sempurna di LCK Spring 2022. Bekas Juara Dunia akan menghadapi Liiv Sandbox dan DRX dalam Minggu 9 dan mungkin menutup musim musim bunga dengan rekod 18-0 yang sempurna. Jalankan T1 musim ini telah memberikan peminat mereka yang diperbaharui sebagai skuad muda, yang diketuai oleh veteran Lee “Faker” Sang-hyeok membalas kekalahan mereka terhadap DWG Kia pada separuh akhir dunia 2021. Semasa DWG bertempur, mereka kehilangan 1-2 hingga T1 dalam Minggu 3 dari perpecahan yang berterusan.

T1, kemudian dikenali sebagai SKT Telecom T1, telah . Pasukan telah mempelopori penguasaan Korea di dunia dengan Tiga gelaran Kejohanan Dunia Di bawah tali pinggangnya, dua daripadanya Kembali ke belakang pada tahun 2015 dan 2016. . MarinBengi“Seong-woong, dan bae”Bang“Jun-Sik menambah Faker di bawah mata Coach Kim”.

Kerana perubahan meta pada musim berikutnya, . . . Kerugian T1 di Final Dunia 2017 ke Samsung Galaxy adalah satu yang sukar untuk ditanggung, walaupun untuk Faker yang biasanya disusun.

. 2018 adalah tahun yang sangat buruk untuk skuad, Dengan persembahan yang lemah dalam Spring LCK dan Split Summer, T1 tidak layak untuk MSI atau untuk Dunia. Mereka bangkit kembali ke LCK 2019 yang memungut kedua -dua tajuk Spring dan Summer Split. Walau bagaimanapun, orang Korea kalah kepada G2 di Worlds 2019 Knockouts.

Pada tahun 2020, peminat T1 melihat sinar harapan untuk dunia lain berjalan ketika mereka memenangi Spring LCK Split tetapi pasukan gagal mengekalkan momentum ke musim panas Split. T1 kehilangan final serantau LCK 2020 ke Gen.G dan akhirnya tidak layak untuk dunia 2020. .G pada musim bunga 2021 berpecah.

Untuk masa yang lama, Korea tidak mempunyai persaingan sebenar dari kawasan lain di peringkat dunia. . Final Dunia 2015, 2016 dan 2017 melihat Dua pasukan Korea Bentrokan untuk tajuk. China benar -benar tiba di peringkat dunia pada tahun 2018 dengan Invictus Gaming membawa pulang gelaran kejohanan dunia. Semasa Korea menegaskan semula dominasinya terhadap China pada tahun 2020 Bukan T1 yang membawa pulang cawan. Kemenangan Damwon Gaming (sekarang DWG Kia) menentang Suning China semasa Final Dunia 2020 bukan sahaja mendapat nama mereka di pentas dunia tetapi menubuhkan pasukan sebagai kuasa besar di Korea. DWG Kia kemudian akan mengalahkan T1 di final LCK Summer 2021 serta di separuh akhir dunia 2021. Selepas beberapa perubahan, pemergian ketua jurulatih Kkoma dan pesaing baru yang berbakat, ketuanan T1 telah melanda.

Dari segi sejarah, T1 mempunyai rekod prestasi yang lebih baik dalam pemisahan musim bunga berbanding dengan perpecahan musim panas, terutama sejak 2017. Tetapi walaupun T1 terus berjalan lancar ke perpecahan musim panas, ia akan mempunyai persaingan yang serius dari pasukan League of Legends Pro League (LPL) di Dunia 2022. Mekanik Playstyle Hyper Agresif dan Mekanik Immaculate LPL telah membantu China membawa pulang 2018, 2019 dan gelaran Kejohanan Dunia 2021. T1 mesti mengalahkan berat berat seperti Rng dan Edward Gaming bersama -sama dengan pesaing lama seperti yang berada di atas papan pendahulu LPL tahun ini dengan bakat bekas pemenang dunia “RookieKarsa“Hao-Hsuan.

?

Seorang anak yang prodigy, Faker telah datang jauh sejak penampilan sulungnya pada tahun 2012. Laner pertengahan dianggap Pemain Terhebat Sepanjang Masa di League of Legends dan mempunyai beberapa tajuk dan rekod dunia di bawah tali pinggangnya. Dengan bakat baru seperti Heo “Showmaker. . Walau bagaimanapun, dalam pernyataan bersama yang dibuat oleh Faker dan T1, dan dia secara rasmi menjadi salah satu pemilik bahagian T1. Jadi tanpa mengira ketika Faker akhirnya memutuskan untuk meletak jawatan, Dia akan terus menjadi sebahagian daripada T1 dan adegan Pro Korea. .

Ketika datang ke warisannya, masih belum ada persaingan yang dekat. Dalam wawancara 2020, Mid Laner menjawab persoalan sama ada beberapa pemain baru akan mengatasinya suatu hari nanti, “Sejarah Umat Manusia telah terbukti berulang kali bahawa tidak ada yang kekal selama -lamanya, jadi saya percaya bahawa pemain itu akan muncul suatu hari nanti. Sekiranya rookie seperti itu muncul, saya akan menjadi acuh tak acuh mengenainya, kerana ia adalah urutan semula jadi perkara. Walau bagaimanapun, selagi saya kekal sebagai pemain pro, sukar bagi pemain untuk mengatasi kerjaya saya. Saya masih percaya bahawa saya adalah yang terbaik di dunia, jadi saya tidak terlalu risau. Saya hanya memberi tumpuan kepada pembangunan diri.”

Walaupun terdapat kemungkinan, ahli -ahli T1 yang lebih muda mendapat pengalaman di arena dunia. Pasukan itu menyegerakkan jauh lebih baik dan sementara Faker mungkin berada dalam permainan selama hampir sedekad dia masih mempunyai helah baru di lengannya.

Jalan ke Dunia 2022 sudah lama tetapi tahun ini kelihatan menjanjikan pasukan. Dari masa ke masa, T1 kurang bergantung pada Faker untuk membawa mereka. Dengan apa yang dianggap sebagai salah satu daripada DUO sokongan ADC terbaik di LCK, Lee “Gumayusi“Min-Hyeong dan Ryu”Keria“Min-seok Anchor T1 di Lane Bot. Tambah bulan ““Kawalan Hyeon-joon ke atas objektif dan peta bersama dengan tembakan Keria dan anda mendapat jadual pepejal yang terasa lebih kuat, mengingatkan hari kemuliaan mereka pada musim 5 dan 6.

Adakah lelaran T1 ini pergi sepanjang jalan dan mengembalikan Kejohanan Dunia sekali lagi? Ini adalah sesuatu yang kita nantikan untuk menonton.

Melanggan buletin AFK Gaming

Dapatkan rekap mingguan semua perkembangan terkini dalam industri eSports global dengan surat berita Esports Business Insights kami: AFK Weekly

.

Diterbitkan pada: 15 Mac 2022, 05:26 pagi

Nutan berpengalaman dengan kandungan di pelbagai tajuk FPS, MOBA, dan BR untuk kedua -dua PC dan permainan mudah alih. Pada asasnya, dia adalah Jill dari semua perdagangan. Sebagai bekas kapten pasukan eSports wanita, akarnya berbaring dengan tegas dalam permainan PC tetapi dia menikmati satu peta dalam Call of Duty: Mobile.

Faker akhirnya berakhir menunggu lama kerana T1 layak untuk dunia 2023

Faker Worlds 2022

Colin Young-Wolff/Riot Games

Faker telah meletakkan kedua dalam lebih banyak kejohanan daripada beberapa pemain yang telah diletakkan dahulu.

Pada hari Sabtu, T1 menjadi pasukan Korea kedua untuk memenuhi syarat untuk dunia 2023. .

.

Ini akan menjadi Kejohanan Dunia Pertama Faker di Korea Selatan. Negara ini menganjurkan peringkat terakhir dunia pada tahun 2014 dan keseluruhan acara pada tahun 2018, tetapi pasukannya, kemudian dipanggil SK Telecom T1, tidak dapat memenuhi syarat untuk pertandingan sama ada. Ia juga terlepas Dunia 2020, yang diadakan di Shanghai.