Survival pemain tunggal | Permainan percuma untuk bermain, 30 permainan survival terbaik sepanjang masa (edisi 2022) | Burung hantu berbudaya

30 permainan survival terbaik sepanjang masa

Anda perlu menjejaki vitamin, mineral, pengambilan kalori, kehangatan dan banyak lagi dalam kotoran, serta membanggakan beberapa pendekatan yang realistik untuk stamina dan bentuk badan yang menentukan jenis atlet anda.

Kategori: kelangsungan hidup pemain tunggal

Senarai permainan survival pemain tunggal untuk bermain untuk PC, konsol dan peranti mudah alih. Untuk memenuhi syarat sebagai kelangsungan hidup, permainan mesti termasuk keperluan kelangsungan hidup asas, seperti makanan dan air, dan kerajinan yang diarahkan sebagai komponen teras permainan. Permainan Battle Royale tidak bertahan hidup. Permainan survival bukan tentang menyelamatkan nyawa anda dari ennemies (jika tidak, kebanyakan permainan akan layak sebagai kelangsungan hidup) tetapi kebanyakannya hidup dari dan pada unsur -unsur semula jadi.

MUCK adalah permainan survival survival survival* pemain tunggal dan multiplayer untuk PC (Windows) oleh pemaju, artis dan YouTuber Dani (yang juga membuat permainan ketam dan Karlson). Muck adalah poli yang rendah, kasual namun (sangat) mencabar gabungan hidup (e.g. […]

Tingkap

State of Survival adalah permainan survival Steampunk Survival RTS (strategi masa nyata) percuma untuk PC (Windows Client, atau Bluestacks untuk Windows dan MAC Penambahbaikan **) dan Mobile (Android/iOS). Permainan ini mempunyai kedua-dua kempen pemain tunggal dan mod permainan multiplayer PVP / PVE […]

TingkapMacIPhone & iPad Android

Planet Explorers adalah pemain tunggal (kini percuma), survival dunia terbuka, pengembaraan, permainan tindakan RPG oleh patheagames untuk PC (Windows, Linux & Mac), yang tersedia DRM percuma di laman web penerbit atau melalui Steam, dan membuat sumber terbuka. Pertama dikeluarkan pada tahun 2016, […]

TingkapMac Linux

S.T.A..K..R. Anomali adalah permainan survival survival tunggal percuma (penembak orang pertama) atau “mod standalone” berdasarkan permainan hit 2010.T.A.L.K.E.R. Panggilan Pripyat. Ia dikuasakan oleh enjin monolith 64-bit, garpu tersuai enjin sinar-X. Pemain Boleh […]

Tingkap

ARK: Survival Evolved (Mobile) adalah permainan survival pengembaraan tindakan mudah alih* mudah alih oleh Studio Wildcard untuk Mobile (Android, iOS), yang ditetapkan dalam dunia prasejarah di mana pemain, yang terkandas di sebuah pulau, mesti bertahan dengan perayauan Dinosaur dan haiwan prasejarah lain, bahaya semula jadi, […]

IPhone & iPad Android

Unturned adalah percuma untuk memainkan Game Survival Survival dan Game Shooter untuk PC (Windows, Mac dan Linux) dalam genre survival MMO/multiplayer yang baru muncul (walaupun anda juga boleh bermain sendiri atau di Coop di PVE). Daripada memberi tumpuan kepada […]

TingkapMac Linux

Fallout Shelter adalah permainan strategi survival survival tunggal untuk bermain untuk PC, mudah alih (iOS & Android) dan konsol (PS4, Xbox One & Switch) berdasarkan francais Poplar Fallout Bethesda. Fallout Shelter meletakkan anda mengawal peti besi bawah tanah yang canggih dari […]

TingkapIPhone & iPadAndroidXbox One Suis

Survival Day R adalah permainan multiplayer dan permainan survival / permainan RPG yang berbilang pemain percuma untuk ditetapkan di USSR pasca apokaliptik. Dalam beberapa hari, seluruh negara menjadi padang pasir radioaktif – keganasan, kelaparan dan penyakit berlaku. Bertahan dalam USSR nuklear: Kekalahan Penyakit, […]

IPhone & iPad Android

Cataclysm: Hari-hari gelap di hadapan adalah permainan survival seram yang bebas dan terbuka sumber terbuka yang ditetapkan dalam dunia pasca apokaliptik, untuk PC (Windows, Linux dan Mac) dan Android. Permainan ini boleh didapati dalam dua versi: satu yang berasaskan teks secara eksklusif (dimainkan menggunakan […]

30 permainan survival terbaik sepanjang masa

Permainan survival terbaik yang paling gelap

Kita semua tertanya -tanya bagaimana kita akan bertahan dalam keadaan kehidupan atau kematian dengan apa -apa tetapi bit anda ke angin untuk syarikat. Mengikis dengan apa sumber kecil yang dapat anda kumpulkan sebelum akhirnya menjadi bersamaan dengan kekerasan Robinson Crusoe. Itulah yang dilakukan oleh permainan survival terbaik: membuat anda merasa seperti penguasa kerajaan anda sendiri.

Terdapat kepercayaan bahawa banyak daripada mereka mengikuti pelan tindakan, kesalahan dan semua yang sama. Banyak permainan survival dilancarkan di akses awal dan enggan meninggalkan untuk masa yang paling lama; Beberapa penyertaan dalam senarai ini pasti bersalah.

Yang mengatakan, terdapat banyak permainan survival yang benar -benar berkembang di akses awal dan terus menerima kemas kini hingga ke hari ini.

Perlu diingat bahawa koleksi permainan survival ini mempunyai beberapa tajuk akses awal, jadi sebahagian daripada mereka pasti mempunyai tepi kasar mereka. . Walaupun banyak orang lebih suka yang terakhir, kekurangan PvP dalam bekas menjadikannya lebih mengasingkan, menyerap pengalaman untuk bekas.

Semua yang anda akan dapati di bawah mempunyai perangkap mereka dalam satu cara atau yang lain, tetapi tidak membuat kesilapan, mereka semua tentang hidup ke definisi kamus. Semua permainan survival ini ada di PC, tetapi kami juga menandakan sama ada mereka berada di konsol. Ingatlah bahawa mana -mana permainan yang disenaraikan untuk PS4 dan Xbox One juga akan berfungsi pada PS5 dan Xbox Series X | Masing -masing.

30. Bagaimana untuk bertahan

Cara bertahan permainan

Pemaju: Perisian Eko
Penerbit: 505 permainan
Platform: PC, PS4, PS3, Xbox One, 360, Wii U

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Walaupun sekuelnya mungkin gagal menangkap sihir yang sama, bagaimana untuk bertahan menjadi salah satu permainan zombie yang paling mengasyikkan.

Bukan kerana darah dan keberanian, tetapi kerana bagaimana ia membawa anda dari idiot yang malang dengan tongkat kepada penakluk undead. Anda terkandas di pulau padang pasir dengan apa -apa tetapi gerombolan mayat hidup dan beberapa penduduk yang mencurigakan untuk syarikat.

Cara Mechanic Big Survive ialah anda dapat mencari petikan baru dari buku survival dan kemudian memohonnya kepada watak anda, yang bermaksud bahawa anda sentiasa belajar dan berkembang dengan setiap hari berlalu.

Sekiranya perspektif atas-bawah tidak melakukannya untuk anda, anda boleh membeli cara bertahan-orang ketiga berdiri sendiri untuk mengubah perkara.

29. Planet crafter (akses awal)

Planet ini

Pemaju: Permainan Miju
Penerbit: Permainan Miju
Platform: Pc

Pemain tunggal/multiplayer: Pemain tunggal

Terdapat banyak permainan di luar sana yang diilhamkan oleh Subnautica, sehingga “Subnautica tetapi [di suatu tempat yang tidak air]” tidak pernah jauh dari perbualan di sekelilingnya. Itulah kes dengan planet ini, tetapi ia juga mengukuhkan ruangnya sendiri (pun dimaksudkan) dalam genre.

Ini persediaan yang sama: anda ditugaskan untuk membuat planet asing yang ramah. Walau bagaimanapun, di mana permainan seperti icarus overcook seperti cangkuk yang unik dan ketagihan, planet crafter menyimpan perkara yang ketat sementara masih menawarkan gunung mutlak kedalaman.

Walaupun anda telah bermain selama 100 jam, penemuan tidak berhenti datang. Dengan bangunan asas sudah menjadi mekanik utama (tidak selalu diberikan untuk permainan akses awal) dan kemas kini separuh biasa yang terus menambah flora dan fauna, permainan Miju telah membuat sesuatu yang istimewa di sini.

29. Dayz

Dayz

Pemaju: Bohemia Interaktif
Penerbit: Bohemia Interaktif
Platform: PC, PS4, XB1

Pemain tunggal/multiplayer: Multiplayer

Yang pertama dari permainan zombie untuk memasuki senarai kami, penting untuk menekankan di sini hari itu tidak akan menjadi untuk semua orang.

Sebenarnya, sama ada ia sampai ke arah yang panjang dan persembahan yang masih belum ada di mana, ada peluang yang baik bahawa anda akan benar -benar underwhelmed oleh beberapa jam pertama.

Letakkannya (dan juga ambil beberapa kawan) dan Dayz mula perlahan -lahan berkembang. Dayz secara keseluruhan adalah sesuatu permainan yang perlahan dengan pertemuan manusia yang sedikit dan jauh di antara, dan juga ada kemungkinan bahawa mereka hanya boleh membunuh anda secara terang -terangan. Ia berada di akses awal untuk jangka masa yang lucah dan kontroversial, walaupun 1.0 kemas kini bukan tanpa masalahnya, sama ada.

Bersedia untuk beberapa isu dan jangan terlalu banyak mengharapkannya dan anda mungkin mempunyai ikan paus dari suatu masa – jika anda tidak mendapat dehidrasi dalam beberapa minit, itu. Mungkin hanya berpegang pada PC, walaupun.

28. 7 hari mati (akses awal)

7 hari mati

Pemaju: Pimps yang menyeronokkan
Penerbit: The Fun Pimps/Telltale (Konsol)
Platform: PC, PS4, XB1

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Satu lagi permainan survival zombie yang telah mendapat akses awal sejak seminggu selepas Nelson Mandela meninggal dunia, 7 hari mati dan Dayz tidak satu juta batu dari satu sama lain tetapi 7 hari yang boleh dikatakan mempunyai idea yang paling menarik.

Anda bertahan selagi anda boleh menentang gerombolan undead dengan membina kubu -kubu dan jankily memukul kepala mereka di. Terdapat lebih banyak kedalaman untuk permainan daripada itu, walaupun, dan walaupun ia mungkin tidak kelihatan seperti banyak dari luar, ada banyak yang berlaku di bawah tudung 7 hari untuk mati.

7 hari bukan permainan paling cantik atau paling lancar dalam senarai ini dengan beberapa tekstur yang sangat kasar dan kekurangan kilauan umum. Sekiranya anda dapat mengabaikannya, ia boleh menjadi perjalanan yang menarik dan sangat panjang. . .

27. Conan Exiles

Conan Exiles

Pemaju: Funcom
Penerbit: Funcom
Platform: PC, PS4, Xbox One

Pemain tunggal/multiplayer: Multiplayer

Dikemas dengan lebih banyak penis daripada House of Lords, Conan Exiles membuat nama untuk dirinya sendiri terima kasih kepada tajuk utama yang tidak terhitung jumlahnya yang keras pada sifat phallicnya. Betul, kita akan berhenti dengan mereka sekarang.

Sebenarnya, itu mungkin masih merupakan titik jualan terbesar kerana ia tidak banyak menjauhkan diri dari rakan sebayanya sementara juga meminjam secara meluas dari mereka.

Namun, jika anda ingin merasa sangat longgar dihubungkan dengan Robert Ervin Howard dan kesedihan beberapa orang, Conan Exiles mempunyai apa yang anda perlukan. Ia mempunyai permainan dan kelemahan permainan survival dunia terbuka yang biasa, walaupun jika anda hanya ingin membina pangkalan dan sampai ke bahagian atas tangga dari bahagian bawah, buangan mempunyai perkembangan yang mantap tetapi menggembirakan.

Seperti banyak permainan ilkinya, lebih baik dengan rakan -rakan.

“Apa yang ada sekarang masih menyeronokkan dan dengan rakan -rakan ia boleh menjadi letupan, tetapi orang harus tahu bahawa ia belum selesai. Saya melihat potensi yang besar di dunia ini dari zaman yang tidak terkawal, dan mungkin suatu hari nanti ia benar -benar boleh menjadi tempat pengembaraan yang tinggi juga.”

25.

Permainan survival scum

Pemaju: Gamepires, croteam
Penerbit: Devolver Digital
Platform: Pc

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Begitu juga dengan banyak permainan lain dalam senarai ini, SCUM juga telah dibandingkan dengan cukup bebas untuk permainan survival yang lain.

Walau bagaimanapun, perbandingan dengan Dayz hanya berada di paras permukaan dan agak malas untuk boot: kotoran adalah permainan yang jauh lebih mendalam dan lebih teliti yang akan menghukum walaupun sedikit ketinggalan dalam pengurusan mikro.

Anda perlu menjejaki vitamin, mineral, pengambilan kalori, kehangatan dan banyak lagi dalam kotoran, serta membanggakan beberapa pendekatan yang realistik untuk stamina dan bentuk badan yang menentukan jenis atlet anda.

Kemahiran anda menaik taraf semakin banyak yang anda mainkan, yang merupakan salah satu sebab mengapa ia terpesona begitu banyak pemain sejak awal dalam perkembangannya.

Ini lebih daripada sekadar simulator, anda tahu.

24. Jalan Kematian ke Kanada

Jalan Kematian ke Kanada

Pemaju: Permainan Rocketcat
Penerbit: Permainan Rocketcat
Platform: PC, PS4, Xbox One, Tukar

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Permainan lain dengan gaya yang memungkiri kekejamannya, tujuan jalan kematian ke Kanada adalah salah satu yang mudah di atas kertas tetapi sangat mencabar dalam realiti.

Sama ada bersendirian atau dengan kru motley yang terselamat, anda mesti bertahan lama di dataran piksel yang banyak untuk membuat perjalanan ke Kanada: benteng terakhir harapan untuk kemanusiaan selepas kiamat zombie.

Di sepanjang jalan, anda perlu membuang bekalan dan menangkis undead dengan sistem risiko dan ganjaran dengan tegas untuk hampir semua pilihan yang anda buat. Anda akan melangkah melalui banyak kumpulan yang salah sebelum anda menjumpai satu yang melekat, walaupun tidak pernah ada jaminan kejayaan. Ada yang mungkin pergi Anda di belakang.

Gerombol.

23. Keadaan kerosakan 2

Keadaan kerosakan 2

Pemaju: Makmal Undead
Penerbit: Funcom
Platform: PC, Xbox One, Xbox Series X | S

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Evolusi logik pada pendahulunya yang paling rendah, keadaan kerosakan menambah cat baru ke yang asal dan menambah mekanik komuniti yang lebih dalam dalam proses.

Kurang permainan tentang kelangsungan hidup anda dan lebih banyak permainan tentang memastikan rakan anda menarik sebaliknya. Ini adalah beban yang beratnya kepada anda sepanjang tugas, tugas yang hampir tidak bersyukur dan tidak pernah berlaku.

Sama ada ia mencari sumber atau penawar, anda tidak pernah ditinggalkan tanpa sesuatu yang perlu dilakukan dalam keadaan kerosakan 2. Pasti, kerja sibuk mungkin menjadi terlalu banyak bagi sesetengah orang (rakan -rakan anda yang terselamat pastinya sekumpulan yang menuntut), tetapi sebaik sahaja anda tiba di titik di mana komuniti anda bersenjata dan siap sebagai tentera negara kecil, semua kerja keras membuktikan bernilai ia.

Ia masih mempunyai beberapa masalah, walaupun anda boleh mengharapkan makmal undead akan membersihkannya sepenuhnya sebelum ini. Atau membetulkannya untuk sekuel, tentu saja.

22. Breathedge

Breathedge

Pemaju: Redruins Softworks
Penerbit: Redruins Softworks
Platform: PC, PS4, Xbox One, Tukar

Pemain tunggal/multiplayer: Pemain tunggal

Banyak permainan survival mengambil diri mereka dengan sangat serius, mereka memihak kepada realisme kejam dan kesukaran menghukum sedikit lark.

Breathedge bertujuan untuk membetulkannya dengan membenarkan anda hanya mengelirukan di angkasa dalam syarikat ayam abadi. Ya.

Pelancaran pertama di akses awal, Breathedge melihat beberapa kemas kini selama bertahun -tahun sebelum akhirnya melepaskan pada tahun 2021 hingga ulasan yang kuat. Walaupun perbandingan yang berterusan “subnautica di ruang angkasa” adalah sedikit memenatkan, ada sesuatu yang harus dikatakan untuk jenama komedi dan keindahan ruang yang tenang, walaupun oksigen rendah dapat merasakan sedikit masalah untuk bermula dengan.

Sekiranya sifat suram seperti hutan dan frostpunk sedikit terlalu banyak, cuba versi Wall-e ini dalam genre survival sebaliknya.

21. Oksigen tidak termasuk

Oksigen tidak termasuk

Pemaju: Klei Entertainment
Penerbit: Klei Entertainment
Platform: Pc

Pemain tunggal/multiplayer: Pemain tunggal

Salah satu permainan survival yang paling menarik di luar sana, yang merupakan kenyataan apabila anda menyedari bahawa ia adalah 2D sepenuhnya, oksigen tidak termasuk mencampurkan humor, daya tarikan, dan kualiti animasi kerja awal Klei dengan permainan survival keras batu yang juga mempunyai ketumpatan batu tersebut.

Ini tugas anda untuk menjaga koloni minda cerah hidup dan makmur di bawah tanah di Rock Alien Rock. Untuk berbuat demikian, anda akan menuai semua yang anda boleh mendapatkan tangan anda, kadang -kadang pernah menjadi tanah di bawah kaki anda.

Sekiranya ada kritikan terhadap Oni, anda mungkin harus segera menarik wiki untuk mempunyai idea tentang apa yang sedang berlaku. Walau bagaimanapun, bertahan, dan anda akan mendapati bahawa masa yang cukup baik disertakan yang boleh menyerap beratus -ratus jam.

20. Rakit

Permainan survival rakit

Pemaju: Redbeet Interactive
Penerbit: Redbeet Interactive
Platform: Pc

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Idea yang begitu mudah sehingga tidak hairanlah tiada siapa yang memikirkannya dahulu, rakit adalah subnautica memenuhi castaway di mana anda mesti mengambil rakit yang sangat asas dan membinanya ke kubu kecil anda sendiri di laut.

Jerung hanyalah salah satu perkara yang perlu anda perhatikan di sini.

Rakit mempunyai banyak kelainan yang menarik pada genre, termasuk hubungan cinta/benci dengan camar dan serpihan terapung menjadi perbezaan antara kehidupan dan kematian. Ia tidak mudah, tetapi masih boleh diakses, terutamanya jika anda merebut beberapa kawan untuk menjerit “Wilson” sekali -sekala dengan juga.

Setelah bertahun -tahun dalam akses awal, rakit kini betul -betul keluar dan tetap sama seperti maying ke arah seperti biasa.

19. Terraria

Permainan seperti Terraria

Pemaju: Logam semula
Penerbit: Permainan semula/505 permainan
Platform: PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Vita, 3DS, Switch, Stadia, Wii U, iOS, Android

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Sudah cukup sukar untuk memisahkan Minecraft dan Terraria selama bertahun -tahun dengan yang terakhir tidak begitu popular tetapi masih berjaya membangkitkan semua yang sama. Mereka tidak berjuta-juta batu dari segi mekanik teras mereka, tetapi dunia 2D 16-bit Terraria mungkin cukup untuk memenangi pemain retro.

Ia kelihatan setiap inci seperti Nintendo Classic.

Terraria menekankan pertempuran lebih daripada sepupu terdekatnya juga, membantu ia berasa lebih seperti doff cap permainan yang berlalu. Tidak banyak tumpuan kepada makanan dan air sebagai permainan lain dalam senarai ini, sama ada, jadi ia kurang mengenai pengurusan mikro dan lebih banyak mengenai pengembaraan dengan Terraria.

Sekiranya anda belum memainkannya, anda tidak mempunyai alasan – ia cukup banyak setiap platform. Ya, walaupun Stadia.

18. Berdasarkan (akses awal)

Berasaskan

Pemaju: Obsidian
Penerbit: Xbox Game Studios
Platform: PC, Xbox One

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

.

Ditubuhkan adalah contoh yang sempurna dari itu. .

Secara langsung diilhamkan oleh seperti madu, saya menyusut anak -anak!, Ditubuhkan adalah salah satu daripada banyak projek Obsidian sedang berjaga -jaga sekarang, tetapi, walaupun itu, ia masih mempunyai getaran kartun pagi Sabtu dan sentuhan obsidian yang berkualiti.

Berdasarkan tidak lama lagi dalam perjalanan akses awal pada masa penulisan ini, tetapi anda harus mengharapkan perkara yang baik ketika bulan berlalu.

17. Zomboid Projek (Akses Awal)

Projek Zomboid

Pemaju: Batu indie
Penerbit: Batu indie
Platform: Pc

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Pasti ada banyak zombi dalam senarai ini untuk permainan survival terbaik, tradisi yang projek zomboid berterusan.

Malang.

Dipasarkan sebagai simulator survival tegar, pengebilan pasti sesuai. Anda akan sentiasa menentang dinding, tidak pernah merasa selamat atau dengan banyak peluang. Projek Zomboid bukan sekadar permainan – itu adalah kewajipan.

Projek Zomboid mempunyai beberapa kecacatan yang dapat difahami di sana sini terima kasih kepada pasukan kecilnya dan mungkin bukan permainan terbaik sama ada, tetapi tidak membuat kesilapan: itu adalah lambang kelangsungan hidup.

16. Mereka berbilion -bilion

Mereka adalah permainan berbilion

Pemaju:
Penerbit: Permainan N -Natantian
Platform: PC, PS4, Xbox One

Pemain tunggal

Kisah kejayaan akses awal ini adalah dua perkara: 1) permainan zombie yang banyak untuk menyegarkan idea-idea yang letih dan 2) tajuk pra-pelepasan yang tidak polarisasi, dan sebenarnya dikeluarkan dalam tempoh biasa.

Mereka adalah penerimaan positif berbilion -bilion yang diturunkan kepada namanya. Dan jika anda mati, itulah permainan untuk anda.

Hanya satu zombie yang boleh menjadi undoing anda, yang membuat meliputi semua pangkalan anda yang penting. Tidak ada jurang dalam pertahanan anda, menjadikan mereka berbilion -bilion sedikit di sisi intensif – itu bukan permainan, itu adalah kewajipan.

Sekiranya anda fikir anda mempunyai permainan yang menjilat, N -numanian tidak membuang masa untuk menaikkan ante dengan cabaran yang lebih besar untuk menghadapi kepala. Mod cerita untuk 1.0 belum pernah diterima dengan hangat, tetapi mekanik survival teras permainan masih menyeronokkan.

Walaupun kadang -kadang kawalan kikuk dan ciri -ciri yang hilang akan anda sampai ke papan kekunci, mereka berbilion -bilion pada PS4 masih menjadi keturunan yang akan anda ketagih jika anda membiarkannya.

15. Frostpunk

Frostpunk

Pemaju: 11 bit studio
Penerbit: 11 bit studio
Platform: PC, PS4, Xbox One

Pemain tunggal/multiplayer: Pemain tunggal

Permainan Pengurusan Bahagian Bandar, Simulator Bahagian Kesalahan, Frostpunk adalah permainan yang hampir mencabar yang menindas anda dengan mengukir hidup selepas pembekuan di seluruh dunia membunuh kebanyakan manusia.

Anda adalah pemimpin kumpulan di salah satu benteng terakhir harapan: relau raksasa yang menjadi penyelamat anda sama seperti beban.

Benarkan haba jatuh, orang mati. Mereka yang tidak menjadi amputees terima kasih kepada Frostbite, yang boleh menimbulkan sebilangan besar penduduk anda. Frostpunk adalah permainan survival risiko dan ganjaran yang berterusan: Adakah anda menghantar mangsa anda untuk bekerja dalam keadaan pembekuan atau adakah anda menyediakan kedai dan berharap sumber anda bertahan?

Ia sentiasa bertanya soalan yang sukar dan menunjukkan bahawa tidak ada jawapan yang betul dalam situasi hidup atau kematian. Diharapkan dapat dilaksanakan secara terbuka sekali atau dua kali atau sembilan puluh kali.

Hei, jika anak -anak tidak mahu bekerja maka mereka sepatutnya mengatakan sesuatu.

“Frostpunk adalah permainan yang indah yang tidak menghindar dari keburukan spesies kita, dan tidak menarik sebarang pukulan dengan kesukarannya. Ini adalah perkara yang tidak kompromi, benar -benar menawan yang tidak boleh diabaikan sebagai salah satu permainan baru terbaik April.”

14. Tiada langit lelaki

Tiada orang

Pemaju: Helo permainan
Penerbit: Hello permainan/505 permainan
Platform: PC, PS5, PS4, Xbox Series X | S, Xbox One

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Ya, bukan permainan yang kami fikir akan menjadi dan ya, ia adalah gila bahawa ia akhirnya menjadi tahun Sejak dibebaskan, tetapi tidak ada beberapa jam pertama yang indah di langit, yang kami harap kami dapat botol dan terus selama -lamanya.

Apabila ia paling asas, saya.e. Hanya menugaskan anda dengan bertahan, itu adalah keseronokan yang mudah. Perasaan menemui planet baru untuk pertama kalinya adalah salah satu pengalaman permainan untuk dihargai.

Sebaik sahaja anda akhirnya berjaya mengangkat semula, ia menjadi lebih banyak permainan penerokaan ketika anda meneroka ruang besar ruang sebelum mengelilingi tugas anda dengan membina rumah anda sendiri.

Ia bukan permainan yang sempurna atau yang benar -benar membenarkan gembar -gemburnya, tetapi dengan kemas kini kandungan yang besar meningkatkan permainan dengan multiplayer dan markdown harga yang serius, kini mungkin masa terbaik untuk menyelam ke dalam usaha polarisasi Hello Games.

Ironinya, tidak ada langit manusia yang baru terselamat.

13. V Rising (akses awal)

V Rising

Pemaju: Stunlock Studios
Penerbit: Stunlock Studios
Platform: Pc

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

V Rising Feeltered oleh kejayaan besar Valheim setahun sebelum ini, menunjukkan bahawa kadang -kadang Hindia adalah tempat terbaik untuk mencari inovasi yang benar dalam apa yang sekarang agak sesak.

Anda bermain sebagai vampire yang mesti mencari darah dan mengelakkan matahari untuk bertahan, segera membalikkan skrip pada set survival biasa. Tambahkan beberapa elemen RPG tindakan, termasuk pokok kemahiran dan berpuluh -puluh bos untuk menaklukkan, dan mudah untuk menenggelamkan gigi anda menjadi V Rising.

Walau bagaimanapun, apa yang paling mungkin menawan di sini adalah keupayaan untuk membina semula istana anda, pada dasarnya pantas melewati pondok yang dibuat dari ranting yang begitu banyak permainan survival membuang anda. Pemain terasa seperti masalah besar dalam V Rising, yang berlipat ganda apabila anda menceburkan diri ke dunia terbuka besar -besaran dan mula menuntut tuntutan anda.

V Rising kini berada di akses awal, tetapi studio stunlock pasti akan menambah kejayaan besar mereka dari masa ke masa.

12. Minecraft

Permainan Minecraft

Pemaju: Mojang
Penerbit: Mojang
Platform:PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Vita, 3DS, Switch, Wii U, iOS, Android

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Lupakan monumen zakar sebentar dan anda akan mendapati bahawa, di terasnya, minecraft adalah Permainan Survival – Banyak rakan sebaya dalam senarai ini berhutang hutang terima kasih kepada gergasi Mojang.

Sekiranya anda telah bermain Minecraft selama bertahun-tahun, anda tidak akan ingat betapa sukarnya perjalanan awalnya dengan Creepers A-creeping dan sumber-sumber yang jarang berlaku, walaupun ia tidak jujur ​​banyak cabaran yang dapat bertahan pada hari-hari ini.

Mahu mengubahnya? Terdapat lebih banyak versi tegar yang tersedia dengan permadeath.

Minecraft telah melampaui permainan survival yang mudah pada masa ini kepada sesuatu yang berbeza sepenuhnya, yang bermaksud ia mempunyai lebih daripada bahagian yang saksama dari peniru yang sama sekali. Hanya ada satu, walaupun, jadi jika anda tidak pernah bermain minecraft, anda benar -benar harus mencubanya.

11. Neraka hijau

Permainan survival neraka hijau

Pemaju: Balang menyeramkan
Penerbit: Balang menyeramkan
Platform: PC, suis

Kedua -duanya

Salah satu permainan terbaru dalam senarai ini pada masa penulisan ini, Green Hell telah dibandingkan dengan Hutan.

.

Terkandas di hutan hujan Amazon yang tidak diingini, anda mesti mengikis dengan bagaimanapun anda boleh, walaupun kematian tidak pernah jauh. Sama ada kerana menggigit rattlesnake atau makan seorang goddman daun, Neraka Hijau Tidak Membuat Tulang tentang Betapa Tidak Diperuntukkan. Ada banyak yang akan mengganggu anda di neraka hijau, tetapi ketekunan anda akan diberi ganjaran.

Selepas melancarkan akses awal, Green Hell pasti dapat mendakwa bahawa ia mempunyai salah satu mod cerita yang paling menarik dari mana -mana permainan survival.

Green Hell mahu meletakkan anda melalui neraka dan kembali dalam pengalaman hidup yang tidak kompromi dan asal dengan salah satu naratif terbaik yang pernah disediakan oleh genre.

10. Ark: Survival berkembang

Survival Ark berkembang

Pemaju: Studio Wildcard
Penerbit: Studio Wildcard
Platform: PC, PS4, Xbox One, Switch, Android, iOS

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Permainan dengan UI yang sangat kasar sehingga kami mempersoalkan meninggalkan senarai ini pada prinsip sahaja, Ark: Survival Evolved mengikuti trend yang sama dengan dua permainan survival sebelumnya yang disebutkan tetapi dengan sentuhan yang lebih fantastik.

Mana -mana permainan di mana anda boleh melancarkan katak ke dalam peperangan harus sekurang -kurangnya patut dicuba walaupun, betul?

Anda ladang dan anda membina Ark; kisah yang sama dengan banyak rakan sebaya. Walau bagaimanapun, ia berada dalam pelbagai haiwan eksotik dan gear yang Ark datang sendiri – dengan sifatnya, Ark adalah permainan yang sangat bodoh dan studio wildcard telah dilakukan dengan baik untuk memeluknya.

Anda boleh memainkannya sendiri atau dengan orang lain, walaupun mengharapkan kesedihan adat jika anda memutuskan untuk berkongsi dunia dengan pemain lain.

9. Perang saya ini

Pemaju: 11 bit studio
Penerbit: 11 bit studio
Platform: PC, PS4, Xbox One, Switch, Android, iOS

Pemain tunggal/multiplayer: Pemain tunggal

Sama ada kasut di tanah, roket di udara, atau kuda di wajah anda, kami selalu melihat permainan perang. Apa yang tidak kita lihat, bagaimanapun, adalah apa yang berlaku kepada orang yang tidak bersalah yang ditangkap dalam kejatuhan.

Perang lombong ini menyinari cahaya itu dengan cara yang tidak kompromi dan menghantui. .

. Dari masa ke masa, semakin banyak orang menyertai anda di safehouse anda, yang dapat mengubah dinamik secara dramatik. Ada yang ramah, ada yang kasar, tetapi mereka hanya berusaha untuk bertahan.

.

8. Valheim

Permainan Valheim

Pemaju: Iron Gate AB
Penerbit: Penerbitan noda kopi
Platform: Pc

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Boleh dikatakan bahawa Valheim tidak benar. Walau bagaimanapun, apabila anda jatuh ke peta raksasa dengan hampir tidak ada apa -apa nama anda, anda akan melihat dengan cepat mengapa ramai mengiktirafnya sebagai salah satu permainan survival terbaik kerana apa yang berubah.

Semasa melangkah mundur dari mekanik survival klasik, Valheim sebaliknya melihat kawasan lain genre yang menjadikannya begitu menarik, iaitu membina diri anda untuk menjadi demigod semua yang menimbulkan.

Dari waktu pembukaan permainan yang hampir tenang sehingga anda pada dasarnya membina Minas Tirith anda sendiri, Valheim adalah permainan yang bukan hanya untuk memperkasakan pemain untuk membunuh pesaing kuno Odin, tetapi juga tentang membiarkan mereka mengukir jalan mereka sendiri.

Valheim tidak memegang tangan anda, tetapi terima kasih kepada sokongan sehingga sepuluh pemain, sekurang -kurangnya beberapa rakan anda boleh membawa anda melalui pertemuan pertama anda dengan Eikthyr.

7. Rimworld

Rimworld

Ludeon Studios
Penerbit: Ludeon Studios
Platform: Pc

Pemain tunggal/multiplayer:

Salah satu permainan yang paling perintis dalam dekad yang lalu, memanggil Rimworld “hanya” permainan survival tidak benar -benar melakukan keadilan.

Walaupun ada unsur -unsur hidup yang pasti, kubu kerdil ini mengilhami monolit menawarkan lebih banyak lagi, kedalaman yang sangat mengagumkan yang membolehkan anda membuat banyak cerita anda sendiri.

Perkara bermula dengan cukup mudah: Bantu tiga penjajah untuk bertahan. Dengan kesabaran (dan banyak pelajaran yang keras), anda akan dapat memupuk dunia dalam gambar anda sendiri.

? Mengetuk diri anda.

Dengan beberapa sokongan mod yang paling mantap dari mana -mana permainan di Steam, mengharapkan Rimworld untuk bertahan selama bertahun -tahun yang akan datang.

6. Jangan kelaparan

Don

Pemaju: Klei Entertainment
Penerbit: Klei Entertainment
Platform: PC, PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android,

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Berbanding dengan kebanyakan permainan survival yang lain, jangan kelaparan, baiklah, ia agak menggemaskan.

Tidak ada penis, sifar orang sedih taabagging mayat anda, dan kekurangan gelandangan yang dialu -alukan. Ia secara terang -terangan menyegarkan, tetapi ia sebenarnya salah satu penyertaan tertua dalam senarai ini kerana Klei telah menyokongnya dengan tweak dan DLC baru sejak ia dilancarkan.

Ia juga sukar kerana kuku.

Anda diangkut ke pulau yang penuh dengan perkara -perkara yang ingin membuat anda mati – hentikan saya jika ini terdengar biasa. Walau bagaimanapun, jangan kelaparan membezakan dirinya terima kasih kepada estetika yang sihat dan lengkung pembelajaran yang curam.

Sama ada bersendirian atau dengan rakan-rakan di bersama-sama, jangan kelaparan adalah kegembiraan yang mudah dan mungkin salah satu titik kemasukan terbaik jika anda ingin mengetahui genre itu.

5. Kayu gelap

Kayu gelap

Pemaju: Acid Wizard Studio
Penerbit: Acid Wizard Studio
Platform: PC, PS4, Xbox One, Tukar

Pemain tunggal/multiplayer: Pemain tunggal

Anda mahukan versi yang lebih tegar dari Don Starve, permainan survival yang sangat mengganggu yang jauh lebih menakutkan daripada visual lo-fi yang mungkin dicadangkan? Kemudian anda harus benar -benar menyemak Darkwood: Salah satu permainan yang paling menggembirakan dan sentiasa tegang dari ILK terima kasih kepada beberapa reka bentuk audio yang luar biasa.

Ugh, anjing. Anjing sial.

Matlamatnya mudah: bertahan. Walaupun itu adalah titik semua permainan survival yang telah kami kumpulkan di sini, Darkwood tidak meminta anda untuk menentang remaja dengan kegemaran untuk Teabagging. Sebaliknya, anda mesti berkeliaran hutan pada siang hari dan hunker turun untuk malam dan semua perkara yang masuk ke dalamnya.

Darkwood mempunyai perspektif atas ke bawah, yang entah bagaimana lebih panik, dan benar-benar sifar tangan.

Nasib Terbaik: Kami juga menyenaraikannya sebagai salah satu permainan seram terbaik yang pernah dibuat dengan alasan.

4. Karat

Permainan karat

Pemaju: Facepunch Studios
Penerbit: Facepunch Studios
Platform: PC (PS4 dan Xbox One pada tahun 2021)

Pemain tunggal/multiplayer: Multiplayer

Sekiranya anda sama sekali sensitif, jangan bermain karat. Sekiranya anda mudah kecewa, jangan bermain karat. .

Permainan survival pasca apokaliptik yang terkenal dengan facepunch dibina di sekitar kesedihan pemain lain sama seperti yang masih hidup, walaupun jika anda dapat mencari makanan dan air dengan mantap, keprihatinan utama anda adalah kekejaman orang lain. Ini kira -kira sebagai tidak diinginkan kepada pemain baru kerana permainan ini boleh mendapatkan.

Walau bagaimanapun, jika anda bernasib baik untuk mencari pemain lain yang tidak mahu segera membunuh anda walaupun anda hanya mempunyai batu, karat menjadi banyak keseronokan. Klan adalah sebahagian daripada permainan jangka panjang karat, jadi anda ingin mencari beberapa sekutu sebaik sahaja anda boleh, walaupun anda sentiasa boleh melompat ke pelayan Solo sahaja.

Dari masa ke masa, ia menjadi lebih banyak permainan survival PvP daripada kelangsungan hidup lurus dengan anda untuk melindungi rompakan anda dari pelayan yang dipenuhi dengan pemain yang sangat agresif. Sekiranya pangkalan anda dihapuskan, itulah yang anda lakukan.

3. Subnautica

Subnautica

Pemaju: Hiburan dunia yang tidak diketahui
Hiburan dunia yang tidak diketahui
Platform:

Pemain tunggal/multiplayer: Pemain tunggal

Berbanding dengan kebanyakan permainan dalam senarai ini, subnautica secara positif bersemangat.

Gone adalah warna dan kemiskinan yang diredam, digantikan oleh kehidupan di bawah laut. Sekiranya anda mahu berehat dari kotoran pasca-apokalipe, subnautica adalah pengganti yang sempurna.

Itu bukan untuk mengatakan bahawa ia tidak menimbulkan cabaran – itu adalah .

Setelah kemalangan kapal angkasa anda berada di planet asing, anda perlu menghapuskan kewujudan dengan mengimbangi keperluan asas manusia anda, daya tarikan penjelajahan, dan keperluan untuk pulang ke rumah.

Semakin mendalam anda turun di laut di subnautica, yang lebih mendalam mimpi buruk menjadi – Lovecraft akan berbangga dengan ciptaan yang bersembunyi di bawah.

“Malah mereka yang tidak menyukai permainan survival pasti mencari sesuatu yang disukai di subnautica dengan versi PS4 yang melakukan lebih dari cukup untuk terus bertahan.”

2. Gelap panjang

Permainan gelap panjang

Pemaju: Studio Hinterland
Penerbit: Studio Hinterland
Platform: PC, PS4, Xbox One, Tukar

Pemain tunggal

Dari One Rock Hard Survival Game ke yang lain, Long Dark’s Big Bad bukanlah raksasa atau pemain lain. Itu unsur -unsur (dan beruang sekali -sekala).

Berbanding dengan tambang lain, gelap yang panjang mungkin sedikit di sisi yang perlahan untuk sesetengah orang, walaupun tidak ada apa -apa yang mendebarkan seperti menyeret pantat kelaparan anda di padang gurun Kanada untuk mencari babi dan kacang.

Gelap yang panjang dapat dialami dalam salah satu daripada dua cara: sebagai simulator survival keluar dan keluar, atau sebagai pengembaraan berasaskan naratif. Yang pertama adalah apa yang dibuat namanya, tetapi jangan tidur di Wintermute. Ia membawa semua mekanik menghukum yang sama dan juga dibungkus dalam kisah menarik yang masih berlaku.

Ia adalah perkara kecil dalam skema besar perkara, tetapi gaya seni gelap panjang juga boleh menjadi titik jualan yang besar. Ramai malam akan bersatu dengan anda hanya menatap di bulan dan mencari kedamaian yang ganjil.

“Cantik, tertekan, dan memakan kehidupan yang panjang, The Long Dark adalah permainan survival yang berjaya yang akan membuat anda membenci serigala.”

1. Hutan

Permainan hutan

Pemaju: Permainan Endnight
Penerbit: Permainan Endnight
Platform: PC, PS4

Pemain tunggal/multiplayer: Kedua -duanya

Tidak ada permainan yang pernah membuat monotoni mencincang pokok terasa begitu menarik. Tudung kapak anda dan akibatnya jatuh dari pokok bermaksud bahawa walaupun anda mungkin melakukan banyak perkara untuk cuba bertahan terhadap musuh -musuh yang an.

.

Anda mesti bertahan, tetapi anda juga perlu mencari anak tawanan anda dalam kisah yang sebenarnya bernilai melabur masa anda.

Hutan juga mempunyai kilauan bahawa orang-orang seperti 7 hari untuk mati dan Dayz hanya dapat bermimpi, serta peluang yang sangat terhad untuk kesedihan sebagai multiplayer adalah co-op, dan juga menjadi pilihan untuk (menakutkan) VR.

Ini adalah permainan yang anda ingin periksa jika anda mahu bertahan hidup dalam bentuk yang paling murni – dan mungkin terbaik -.

“Apa -apa isu yang saya ada dengan hutan tidak menghentikannya daripada menjadi pengalaman hidup yang pasti di konsol di mata saya. Sekiranya anda belum mencuba permainan di PC, versi PS4nya adalah yang menghairankan dan boleh dikatakan sebagai penghibur masa yang menggembirakan yang tidak akan membuat anda merasa tidak baik kerana menjadi ibu bapa yang dahsyat. Maaf, Timmy, saya seorang pokok sekarang.”

Beberapa liputan yang anda dapati di burung hantu berbudaya mengandungi pautan afiliasi, yang memberikan kami komisen kecil berdasarkan pembelian yang dibuat dari melawat laman web kami. Kami meliputi berita permainan, ulasan filem, gusti dan banyak lagi.