Strategi Boss | Valheim Wiki | Fandom, Valheim Bonemass: Cara Memanggil & Mengalahkan Bonemass | Senapang patah kertas batu

Menimbulkan dengan perisai perak yang dinaik taraf akan mengurangkan sebahagian besar kerosakan akibat serangan huru -hara Moder. Untuk pemulihan kesihatan yang cepat, pemain boleh menggunakan mead penyembuhan sederhana. .

Strategi Boss

Bos adalah makhluk unik yang terdapat di seluruh Valheim. Mereka mempunyai jumlah kesihatan yang tinggi dan mengeluarkan sejumlah besar kerosakan masing -masing ke lokasi biome mereka.

  • 1 Eikthyr
  • 2 Penatua
    • 2.1 Berurusan dengan serangan
      • .1.1 pukulan anggur
      • ..2 stomp
      • 2..
      • .
      • 3.
      • 3.3 strategi dan nota lain
      • 3.4 strategi kumpulan
      • .
        • ..1 keberkesanan anak panah
        • 5.1 serangan dan kebolehan
        • .2 strategi huru -hara
        • 5.3 strategi lain
        • .
        • .2 Penyediaan
        • .3 strategi huru -hara
        • 6.4 strategi sihir

        Eikthyr []

        Eikthyr .

        Perjuangan menentang Eikthyr tidak begitu sukar dan berfungsi untuk menguji pemahaman pemain tentang mekanik permainan asas. Pemain mungkin mahu berehat untuk bertarung dan mempunyai makanan, perisai dan senjata yang terbaik. Eikthyr tidak mempunyai rintangan terhadap jenis kerosakan, jadi pemain boleh menggunakan senjata pilihan mereka.

        Semua serangan Eikthyr dapat disekat dengan perisai kayu. Memukul Eikthyr di antara serangannya membolehkan pemain untuk merendahkannya di bawah tiga minit.

        . Anda boleh menjaga jarak anda dan berjalan di sekitar batu besar mezbah semasa menembaknya. Batu -batu itu akan membuat anda selamat dari pertuduhan ke hadapannya tetapi pelepasan kilat AOE masih akan sampai kepada anda jika anda dekat dengannya.

        Yang lebih tua [ ]

        Yang lebih tua

        Yang lebih tua adalah bos kedua selepas Eikthyr dan terdapat di Hutan Hitam.

        Dia mempunyai jumlah 2500 hp, dengan rintangan neutral terhadap kebanyakan jenis kerosakan, tetapi lemah untuk api. Seperti semua pergaduhan bos, pemain akan mempunyai kemungkinan besar kejayaan apabila dilengkapi dengan perisai dan senjata terkuat yang tersedia (seperti peralatan gangsa) dan memakan makanan yang terbaik.

        Berurusan dengan serangan []

        Empat tiang di sekitar mezbah tidak dapat dihancurkan dan boleh disembunyikan di belakang untuk penutup. Penatua tidak akan menggunakan serangan ini terhadap pemain dalam jarak huru -hara.

        Stomp []

        Boleh disekat, melarikan diri dari, atau dielakkan dengan kebolehkeluaran yang singkat untuk melancarkan. . . Ini tidak berlaku ketika bermain dalam kumpulan, kerana musuh menangani 4% lebih banyak kerosakan bagi setiap pemain tambahan di kawasan itu.

        . Mereka akan menghina selepas seketika.

        Strategi dan Nota Lain []

        • Serangan berkisar dengan busur boleh menjadi strategi yang lebih selamat dan lebih mudah daripada huru -hara. Tunduk terbaik yang biasanya tersedia pada fasa permainan ini adalah busur dan anak panah api finewood adalah anak panah yang paling berkesan. .
        • .
        • . Ada ruang yang cukup untuk pangkalan yang lengkap di sana, dengan meja kerja, tambah, dan portal, di luar jangkauan orang tua dan musuh lain, untuk perkara itu.

        Strategi Kumpulan []

        • .
        • .
        • Pelbagai pemain menyerang penatua dengan senjata huru -hara yang dapat menangani jumlah kerosakan yang tinggi sebagai balasan untuk tahap bahaya yang lebih tinggi untuk serangan stomp.
        • Kerosakan kebakaran dari pelbagai pemain tidak disusun secara berasingan bagi setiap pemain. .. Musuh hanya boleh dipengaruhi oleh satu kesan api pada satu masa.

        Bonemass []

        Bonemass definitif

        adalah bos ketiga selepas penatua dan ditemui di rawa.

        • Perjuangan seimbang di sekitar jangkaan bahawa pemain akan menggunakan rintangan rintangan racun yang mengurangkan kerosakan racun sebanyak 75%. .
        • . Bonemass ‘Armpit Glob Summon biasanya ditujukan dari pemain dan mempunyai animasi yang sangat perlahan, di mana ia terdedah untuk menyerang. Sebagai alternatif, pemain mungkin lebih suka menyandarkan dan bersiap untuk menyerang makhluk -makhluk yang dilahirkan ketika mereka mendarat. Sledge Stagbreaker dan Besi sangat berkesan untuk ini.
        • Poison Cloud: Untuk mengelakkan sepenuhnya serangan ini, pemain dalam jarak huru -hara mungkin perlu lari segera apabila kelihatan seperti Bonemass akan bersin. Rolling boleh terlalu lambat dan mengalir lebih banyak stamina daripada berjalan.
        • Melee: Penyekatan yang sangat kuat dan racun, normal mungkin akan mengejutkan pemain dan menimbulkan kerosakan yang sisa. Boleh terperanjat, atau mengelak menggunakan kebolehlihatan ringkas untuk melancarkan. Ia juga boleh dielakkan dengan berlari dari jarak jauh.

        Jenis Kerosakan []

        • Bonemass dan anak -anaknya lemah untuk menumbangkan kerosakan dan tahan hampir semua perkara lain. .
          • . .

          • Menggunakan cangkul untuk mengangkat dan/atau menaikkan kawasan di sekitar mezbah memanggil akan menjadi tujuan ganda untuk membolehkan pergerakan yang lebih baik untuk pemain semasa perjuangan dan juga menghalang lintah daripada campur tangan dengan perjuangan.
          • Mempunyai pelbagai penyembuhan sederhana dan makanan kesihatan yang tinggi mungkin diinginkan.
          • Penggunaan kuasa Eikthyr boleh diinginkan untuk mengurangkan longkang stamina dari berlari dan melompat.
          • Kerajinan anak panah seratus atau lebih dan menembak bonemass dari atas di atas pokok adalah cara yang selamat dan mudah untuk mengalahkan Bonemass. Beberapa lokasi bertelur mungkin mempunyai menara batu besar yang boleh diakses juga.
          • . Dengan memanggil bos pertama, kemudian memanjat di atas mezbahnya dari belakang, pemain boleh memanfaatkan kawasan besar kesan beberapa senjata untuk menangani kerosakan pada Bonemass sementara mengetuk mana -mana musuh yang ditanam dari perubahan dari knockback, dan tinggal dari keluar dari pelbagai serangannya. Pemain masih mungkin diracun, jadi racun racun Mead diperlukan.

          Strategi Kumpulan []

          Mungkin ideal untuk mempunyai kebanyakan pemain yang memberi tumpuan kepada membunuh kerangka dan gumpalan bertelur sebaik sahaja mereka mendarat. Walaupun terdapat topi pada berapa banyak Bonemass Minions yang boleh melahirkan sekaligus, ia sangat tinggi pada 8 rangka dan 8 gumpalan.

          Sekiranya kumpulan adalah 3 atau lebih pemain dengan keutamaan untuk busur, strategi jarak jauh masih boleh berfungsi walaupun tanpa anak panah beku. . Pemain harus tersebar antara satu sama lain sehingga hanya satu pemain Bonemass yang sedang mengejar perlu lari. Minions harus difokuskan sebaik sahaja mereka bertelur, idealnya beralih ke kerosakan huru -hara yang tumpul untuk membunuh mereka dengan cepat, dan kemudian bertukar kembali ke busur untuk bonemass.

          Modor

          adalah bos keempat selepas Bonemass dan terdapat di gunung.

          Tidak seperti perjuangan Bonemass sebelumnya, perjuangan ini dapat dilakukan tanpa perisai peringkat atas kerana semua serangan Moder jauh lebih mudah untuk dielakkan. Dengan syarat pemain menyimpan jarak dari dia, ada kemungkinan untuk menyelesaikan perjuangan tanpa mengambil kerosakan. Barangannya boleh dielakkan dengan berlari, bergulir, menyekat, atau menggunakan medan. Membina tiang dengan menaikkan medan dengan cangkul membuat perlindungan yang berkesan untuk bersembunyi di belakang. Berhati -hatilah bahawa serangannya akan memusnahkan batu dan pokok yang dilahirkan secara semula jadi akibat kerosakan dan kerosakan pickaxe.

          Pemain harus mempertimbangkan kemungkinan senjata mereka melanggar, dan mempunyai portal atau portal yang berdekatan. Berhati -hati bahawa Moder boleh memilih untuk menyerang struktur utama yang terdedah jika dia melihatnya, tetapi tidak akan menyerang dinding dan bumbung secara khusus. Memulakan perjuangan lewat hari boleh membuat perjuangan jauh lebih sukar daripada yang diperlukan, kerana pada malam makhluk berbahaya seperti serigala yang dibintangi atau fenring boleh menyertai pertarungan.

          Berkisar []

          Kerana saiznya, Moder tidak dapat menavigasi medan kasar dengan sangat baik, menjadikannya terdedah kepada serangan jarak jauh semasa fasa yang didasarkannya. Sekiranya dia tidak melihat jalan rata untuk mendekati pemain maka dia tidak akan bergerak banyak sehingga dia memutuskan untuk pergi ke udara lagi. Ini meninggalkan dia sangat terdedah kepada anak panah dan menjadikan perjuangan sangat mudah untuk pemain tunggal apabila dibandingkan dengan bonemass dan kawanan gumpalan.

          Keberkesanan anak panah []

          Keberkesanan anak panah biasanya mengikut urutan jarum> obsidian> api> racun. Kelemahan hanya sederhana adalah api, tetapi anak panah api masih sedikit kerosakan daripada anak panah obsidian. Namun anak panah api dapat lebih mudah untuk membuat kraf.

          Anak panah racun berpotensi boleh melakukan kerosakan yang tinggi tetapi kebanyakan kerosakan biasanya sia -sia kerana memohon semula racun tidak menyusun kerosakan (walaupun kesan racun dari busur draugr dan anak panah racun tidak timbunan). Pemain dalam kumpulan harus memastikan bahawa hanya pemain tunggal menggunakannya. . Walau bagaimanapun, tidak ada alasan untuk membuat mereka kerana mereka lebih mahal daripada anak panah obsidian.

          Dengan kuasa bonemass dan/atau perisai serigala yang ditingkatkan sepenuhnya, berjuang dalam jarak huru-hara adalah berdaya maju. Sebilangan besar senjata huru-hara perak melakukan lebih banyak kerosakan daripada anak panah. .

          Menimbulkan dengan perisai perak yang dinaik taraf akan mengurangkan sebahagian besar kerosakan akibat serangan huru -hara Moder. . Walaupun huru -hara boleh berguna, ingatlah bahawa busur masih diperlukan untuk melakukan kerosakan semasa sederhana terbang.

          Yagluth []

          Yagluth definitif

          adalah bos kelima selepas sederhana dan terdapat di dataran.

          Serangan dan kebolehan []

          • Perjuangan seimbang di sekitar jangkaan bahawa pemain akan menggunakan wain barli rintangan kebakaran yang mengurangkan kerosakan kebakaran sehingga 75%. . .
          • Meteor: Mereka boleh dilepaskan, atau tiang batu boleh digunakan sebagai penutup. Sekiranya Melee’ing Yagluth, yang tinggal di hadapan wajahnya adalah pilihan, kerana kepalanya akan menyekat kebanyakan meteor.
          • Nova: Boleh dikeluarkan dengan menggunakan kebolehkerjaan ringkas sebagai penumbuk Yagluth Slam.
          • Nafas Kebakaran: Yagluth hanya menggunakan serangan ini terhadap pemain yang tidak berada dalam jarak huru -hara. Ia dapat dielakkan dengan bergerak ke arah kedua -dua sisi. Tiang batu boleh digunakan sebagai penutup, walaupun mereka akan merosakkan dan akhirnya memecahkan serangan berulang. Ia juga boleh disekat dengan perisai, tetapi ini bukan strategi yang berkesan kerana ia akan cepat mengalirkan stamina pemain.

          Mencuba untuk mengelakkan kerosakan sepenuhnya boleh membuat perjuangan yang sangat panjang, kerana Yagluth tidak memberikan banyak bukaan. . .

          • Frost Arrows adalah jenis anak panah terbaik untuk menangani kerosakan pada yagluth.
          • Adalah mungkin untuk dipukul dengan bebas dan backstab yagluth semasa dia naik dari tanah (permulaan animasi).
          • Yagluth Mengambil Kerosakan Roh, Menjadikan Pedang Senjata Perak dan Frostner Pilihan Senjata Terhadap Dia. Kerosakan mentah pedang blackmetal juga berfungsi.
          • . Api unggun boleh dibina untuk bonus berehat.
          • Yagluth tidak akan membakar nafas dan meteor apabila sasarannya berada di luar jarak tertentu. Pemain boleh memukulnya dengan anak panah sementara berdiri di tempat “selamat” ini.
          • Yagluth hanya menjadi basah apabila tenggelam sepenuhnya yang bermaksud cuba menjadikannya kelemahan beku tidak praktikal.

          Ratu [ ]

          Ratu adalah bos keenam selepas Yagluth dan terdapat di Mistlands.

          Serangan dan kebolehan []

          • Ratu menangani kerosakan yang sangat tinggi dan mengetuk dengan semua serangannya, knockback sudah cukup untuk membuang pemain cukup cara di seluruh arena, walaupun serangan itu berjaya disediakan.
          • .
          • .
          • . Pencari Brood tidak berbahaya dengan sendirinya, tetapi mungkin berkerumun di sekitar pemain, menyekat pergerakan dan membolehkan mereka dipukul.

          Persediaan []

          • . Tanpa itu, pemain yang cuba melawannya di ketinggian arena yang lebih tinggi berada dalam risiko yang melampau mati akibat kerosakan jatuh. Ia juga membolehkan pemain pilihan untuk selamat melompat ke tahap yang lebih rendah, untuk meletakkan jarak antara mereka dan ratu.
          • Wisplight sangat disyorkan semasa perjuangan, kerana hampir mustahil untuk melihat melalui kabut yang memasuki lantai bawah tanpa seorang pun.
            • .. Pengguna sihir) mungkin dapat pergi dengan Mead Penyembuhan Sederhana.
            • .
            • Stamina Mead yang berlarutan sangat disyorkan, kerana ia meningkatkan regenerasi stamina dalam tempoh masa yang panjang, mengurangkan keperluan pemain untuk makanan stamina sebagai pengganti kesihatan atau makanan EITR.
            • Mead Tasty adalah pilihan lain yang baik, memberikan stamina yang cepat untuk keluar dari situasi yang melekit.
            • Di samping.
            • Membuat asas mini dengan segera di luar pintu masuk boleh membantu, membolehkan kesihatan yang lebih cepat regen, memperbaharui bonus berehat, membaiki gear, dan akses portal. Ratu tidak akan mula memulihkan kesihatan sehingga beberapa waktu telah berlalu, bermakna anda boleh meninggalkan arena, sembuh, dan kembali tanpa penalti.

            • Carapace Armor adalah set perisai yang disyorkan untuk digunakan ketika cuba melawan ratu di perempat, kerana ia memberikan penarafan perisai tertinggi dari semua perisai pada masa ini.
              • Walau bagaimanapun, kerana kualiti 2 kini paling tinggi dicapai dengan perisai carapace, satu set penuh kualiti 4 perisai empuk adalah sangat Tutup tempat kedua.
              • Pemain masih harus memakai tudung bulu tanpa mengira mana -mana pilihan perisai yang mereka tentukan.
              • Sekiranya permaisuri berhampiran dinding atau tiang, anda boleh meletakkan diri anda di antara itu dan dia untuk meminimumkan jarak knockback yang cukup untuk membolehkan masa untuk kombo tiga hit, selalunya dengan cukup masa untuk menyekat serangan seterusnya.
              • Sebagai alternatif, menggunakan pengelakan terhadap serangan ratu dapat dilaksanakan. Masa roll tepat sebelum kesan serangan ratu akan mengelakkan kerosakan dan mengetuk sama sekali, yang membolehkan mengekalkan jarak huru -hara yang optimum dan memberikan masa yang cukup untuk mendarat dua hits sebelum ratu menyediakan serangan lain.
              • .

              Strategi Magic []

              • Pengguna Magic mempunyai kelebihan yang besar terhadap pengguna huru -hara dalam perjuangan ini hanya kerana mereka boleh (cuba) menjaga ratu pada jarak yang selamat dan menyerangnya dari jauh. Oleh kerana sebahagian besar langkahnya adalah serangan huru -hara yang cepat dan sukar untuk mengelak, dapat tinggal jauh dan masih berjuang jelas bermanfaat.
                • Ratu tidak mempunyai rintangan tertentu terhadap serangan sihir.
                • Pengguna sihir masih harus mengutamakan mengelak dan berurusan dengan pencari pencari, yang masih boleh menyelinap ke atas pemain walaupun ratu jauh.
                • .
                • Kakitangan perlindungan disyorkan ketika melawannya dalam satu kumpulan, kerana perlindungan yang ditambah dapat memberi manfaat yang besar kepada anggota parti lain (terutama ketika dilemparkan dengan tahap kemahiran sihir darah tinggi).
                • . Walaupun seorang pemain membuangnya di tahap kemahiran MAX Blood Magic, Skeletts yang dipanggil hanya tidak menangani kerosakan yang cukup sesaat untuk tetap berguna untuk jangka masa yang panjang (terutamanya Pemanah), dan Skeletts huru -hara terlalu mudah tersingkir dari jarak huru -hara oleh serangan musuh. Mereka juga kurang mudah alih daripada pemain, dan mungkin tidak dapat bersaing dengan pergerakan ratu. Penunggang mati juga menggunakan sejumlah besar EITR untuk dibuang, yang boleh meninggalkan pemain seketika tidak dapat menyerang dengan sihir.
                • Seperti yang disebutkan di atas, kakitangan embers sangat bagus untuk tujuan ini kerana kerosakan kawasan yang berkisarnya.
                • . Ia juga mampu merosakkan ratu secara serentak – walaupun melalui dinding berhampiran pintu masuk. Catatan Bahawa Demolisher mempunyai masa angin yang panjang yang meninggalkan pemain seketika terdedah.

                Panduan Valheim Bonemass: Cara Memanggil dan Mengalahkan Bonemass

                A Valheim Screenshot of Bonemass, bos ketiga, naik dari tanah dalam biome paya

                Ingin tahu di mana untuk mencari dan mengalahkan Bonemass di Valheim? Salah satu legenda yang ditinggalkan bahawa anda telah dihantar untuk dikalahkan oleh Odin sendiri, Bonemass adalah bos perilous ketiga di Valheim. Anda perlu mengetahui lebih daripada sekadar petua & tip permulaan untuk menangani bonemass.

                Kami Panduan Perjuangan Bos Valheim Bonemass akan menerangkan dengan tepat bagaimana untuk mencari, memanggil, dan membunuh Bonemass. Kami juga akan membimbing anda melalui ganjaran yang unik yang akan anda peroleh setelah membunuhnya.

                Skrin Valheim Bonemass, bos ketiga, berdiri di awan gas beracun hijau sendiri

                • Lokasi Bos Valheim Bonemass
                • Cara memanggil Bonemass di Valheim
                • Panduan Perjuangan Bos Valheim Bonemass
                • Bonemass ditinggalkan Power & Loot Drops

                Panduan Perjuangan Bos Valheim Bonemass

                Sekiranya anda tidak bersedia dengan baik untuk perjuangan bos ini maka Bonemass akan merobek anda, jadi saya akan mengesyorkan menyediakan diri anda dengan mencari dan melebarkan besi yang cukup untuk membuat Mace besi, yang sangat berguna untuk perjuangan ini kerana Bonemass lemah terhadap serangan tumpul.

                Anda juga mahu banyak kesihatan dan stamina, jadi saya akan mengesyorkan makan makanan berkualiti tinggi untuk mencapai 150 kesihatan maksimum. Ambil sedikit Racun rintangan Mead juga, kerana rintangan tambahan pasti akan berguna untuk perjuangan ini. Bagi perisai, semakin kuat. Anda akan berpindah dari kulit atau troll bersembunyi pada ketika ini dan akan memakai gangsa atau perisai besi.

                Bagi bos berjuang sendiri, Bonemass adalah gumpalan besar yang suka menanam musuh dan memuntahkan racun. Sekiranya anda semakin dekat, ia akan meleret ke arah anda yang mana anda pasti akan menyekat atau mengelakkan, tetapi sebenarnya ia adalah racun yang akan membunuh anda jika ada.

                Serangan racun pertama berlaku apabila Bonemass memegang perutnya dan mengetuk kepalanya. Awan besar akan muncul di sekitar bos, meracuni mana -mana pemain yang ditangkap di dalamnya. Serangan racun yang lain berlaku ketika Bonemass melemparkan rumpun itu sendiri di tanah yang berdekatan. Rumpun ini akan menyebarkan racun dan juga memanggil gumpalan dan kerangka di mana ia tanah. Oleh kerana itu, saya akan mengesyorkan anda terus stagbreaker di hotbar anda dan juga besi besi anda, kerana Stagbreaker sangat bagus untuk dengan cepat berurusan dengan kumpulan yang lebih kecil.

                Dengan gear dan kesihatan yang baik – dan tentu saja, rintangan rintangan racun – racun tidak boleh terlalu menghukum selagi anda tidak berdiri di dalamnya terlalu lama. Terus clubbing di Bonemass setiap kali anda tidak berada dalam bahaya diracun, dan dengan sedikit ketekunan anda akan mengalahkannya dan menuai ganjaran berikut.

                Bonemass ditinggalkan Power & Loot Drops

                Selepas mengalahkan Bonemass, pergi ke jenazahnya untuk mengambil apa yang jatuh: trofi bonemass untuk membuka kunci kuasa yang ditinggalkan, dan tulang wishbone.

                Kembalikan trofi ke lingkaran batu di spawn dan letakkan di cangkuk batu ketiga, kemudian berinteraksi dengan batu untuk mendapatkan kuasa ketiga Valheim yang ditinggalkan. Kuasa ini memberi anda penentangan terhadap kerosakan fizikal (tumpul/slash/pierce), yang bermaksud anda mengambil sedikit kerosakan daripada serangan jenis ini.

                Bagi The Wishbone, alat yang berkuasa ini boleh digunakan untuk mencari harta karun yang terkubur. Dengan Wishbone yang dilengkapi (ia dilengkapi dalam slot perisai khas sehingga anda tidak memerlukannya di hot milik anda), anda akan melihat percikan hijau muncul di sekitar watak anda jika ada yang dikebumikan berdekatan. Ikuti percikan api dan menggali dengan pickaxe anda untuk mencari harta karun, termasuk deposit bijih perak yang jarang berlaku.

                Dan dengan itu, kami akan menyimpulkan Panduan Bos Valheim Bonemas ini. Mudah -mudahan anda telah mempelajari semua yang anda perlu tahu tentang mencari dan mengalahkan musuh yang berbahaya ini. Untuk maklumat lanjut mengenai bos lain dalam permainan, lihat Panduan Bos Valheim kami.

                SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

                Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

                Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
                Topik dalam artikel ini

                Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. .

                • Pengembaraan Tindakan Ikut
                • Penerbitan noda kopi Ikuti
                • Iron Gate AB Ikut
                • Valheim mengikuti

                Tahniah atas ikut pertama anda!

                Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

                Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

                Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

                Ollie adalah Sheriff of Guidestown di RPS, dan sejak menyertai pasukan pada tahun 2018, dia menulis lebih daripada 1,000 panduan untuk laman web ini. Dia suka bermain permainan yang kompetitif dan kilang Sims, mencederakan dirinya bermain badminton, dan menguburkan mukanya dalam bulu hangat dua kucingnya.