Strategi baru Pencipta Fire Emblem RPG kini keluar di Steam | Senapang patah kertas rock, permainan PC seperti lambang api – Pencinta berasaskan giliran

Permainan PC seperti Lambang Api

Clarent Saga: Taktik adalah permainan percuma untuk bermain di Steam.

Strategi baru Pencipta Fire Emblem RPG sekarang di Steam

Tangkapan skrin Vestaria Saga 2 menunjukkan watak -watak sprite kecil sebagai peta overworld tanah berjubin dengan rumput hijau, gunung, beberapa hutan

Sekiranya anda ingin Lambang Kebakaran Moden lebih tertumpu pada strategi pertempuran RPG dan kurang memberi tumpuan kepada Teatimes Perfect, maka Vestaria Saga 2: Pedang Suci Silvanister mungkin untuk anda. Ini adalah permainan strategi berasaskan giliran fantasi yang direka oleh pencipta firma lambang asal Shouzou Kaga dengan pasukan sukarelawan, dan ia dikeluarkan di Steam hari ini dengan terjemahan bahasa Inggeris penuh.

Inilah treler tarikh pelepasan dari bulan lepas:

“Permainan Baru Dari Pencipta Lambang Kebakaran” adalah penerangan tepat tentang Vestaria Saga, tetapi terdapat beberapa klausa tambahan yang harus diikuti untuk menetapkan jangkaan. Permainan Saga Vestaria telah dibangunkan sebagai projek hobi menggunakan perisian percuma yang dipanggil SRPG Studio dan pasukan sukarelawan, dan pada asalnya dikeluarkan secara percuma di Jepun.

Penerbit Dangen Entertainment kemudian mengambil permainan percuma itu, diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris, dan menjualnya di Steam dengan harga £ 15.50/€ 16.80/$ 20. Namun, permainan yang mendasari masih menjadi projek hobi percuma, dan walaupun keturunan profesional pereka dan banyak sukarelawannya, ia mempunyai nilai pengeluaran projek percuma. Pencipta Shouzou Kaga menulis tentang niatnya untuk memastikan siri projek hobi dalam catatan blog tahun lepas (dalam bahasa Jepun).

Vestaria Saga 2 meneruskan cerita dari permainan pertama, dengan watak utama yang sama, Zade. Ini strategi RPG, yang bermaksud anda akan bergerak unit di sekitar peta berasaskan grid dan membuat keputusan mengenai senjata, perisai dan serangan serangan, tetapi juga yang berbual dengan sekutu memberikan “peningkatan stat dan kelebihan lain” yang membantu anda keluar semasa pertempuran.

Dalam ulasan Vestaria Saga 1 pada tahun 2020, Giada Zavarise mendapati ia “tanpa belas kasihan” sebagai permainan yang tidak menjelaskan dirinya tetapi yang, dia rasa, akan disayangi oleh lambang api tegar dan peminat strategi giliran. Dari melihat treler, Vestaria Saga 2 kelihatan seperti yang sama.

Perlu diingat bahawa pada tahun 2019, Ketua Pegawai Eksekutif Penerbit Dangen Entertainment meletak jawatan di tengah -tengah tuduhan daripada orang yang berkaitan dengan industri permainan Jepun dengan tingkah laku, gangguan dan amalan perniagaan yang tidak sesuai.

Vestaria Saga 2 sekarang di Steam. Saya tidak fikir saya mempunyai kesabaran untuknya, tetapi ia adalah keren bahawa pereka permainan lama yang berpengaruh ini masih membuat permainan sekarang hanya untuk keseronokannya.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Permainan PC seperti Lambang Api

Permainan PC Sama dengan Lambang Api

Mencari permainan seperti lambang api sangat sukar, kedua -duanya untuk kedalaman permainan dan cerita yang memberitahu permainan dari siri yang dilahirkan pada tahun 1990 dengan Naga bayangan dan bilah cahaya. Lambang api adalah siri yang sangat lama yang dibangunkan oleh Sistem Pintar. Francais telah melihat begitu banyak sekuel dan spin-off yang berlaku dan sekarang kita menulis artikel ini, jenama baru Lambang Kebakaran Tiga Rumah telah keluar beberapa minggu yang lalu.

Dikukuhkan oleh kejayaan yang dicapai dengan siri Advance Wars, Sistem Pintar memutuskan untuk mencipta siri baru ini, mendasarkannya pada unsur -unsur yang disatukan strategi perang mereka tetapi akan memberikan gaya fantasi dan Mekanik RPG. Formula berjaya dan telah menjadi titik rujukan untuk strategi berasaskan giliran permainan, untuk memberi inspirasi kepada banyak pemaju.

Malangnya, Lambang api ialah Nintendo eksklusif Dan bagi mereka yang, seperti saya, hanya mempunyai PC yang dipercayai, tidak ada cara untuk mendapatkan tangan mereka pada siri ini. Tetapi beberapa alternatif wujud dan kemudian mari kita melancarkan lengan baju kami dan lihatlah Permainan PC seperti Lambang Api dan memang mengingatnya dalam mekanik permainan.

Senarai ini dipesan oleh tarikh pelepasan PC dan untuk setiap satu SRPGS, anda akan menemui pautan ke halaman stim. Mari kita lihat kemudian kita Senaraikan dengan permainan seperti lambang api.

Cerita Farland

Pemaju: Makmal Kumpulan Teknikal

Tarikh Siaran: 1993

Permainan PC Farland Story seperti Fire Emblem

Tidak mahu salah tetapi Cerita Farland oleh Makmal Kumpulan Teknikal adalah permainan PC pertama yang menyerupai Mekanik Emblem Kebakaran di PC. Dibebaskan pada Siri PC-9800 Pada tahun 1993 dan 2 tahun kemudian dipindahkan di Windows, permainan melihat 5 permainan lain dalam siri Farland Story. Permainan ini akan melontarkan kita ke dunia fantasi untuk mengikuti kisah Arc dan usahanya untuk menyelamatkan Ferio yang dikasihi. Tiada apa-apa yang perlu diingat mengenai cerita itu, tetapi permainan hebat, yang menampilkan kelas dan tahap yang berbeza yang berlaku di tengah-tengah pertempuran. Anda boleh mencarinya di myabandonware

Kekuatan bersinar i & II

Pemaju: Perancangan Perisian Camelot

Tarikh Siaran: 26 Jan, 2011

Pasukan bersinar - permainan seperti lambang api

Klasik hebat yang dilancarkan pada tahun 1992 di Megadrive yang melihat banyak membuat semula pada pelbagai konsol dan berkas. Sega memutuskan untuk menerbitkan 2 bab pertama siri di Steam pada tahun 2011. Semua elemen tersendiri siri lambang kebakaran ada di sini, setiap tindakan memberikan pengalaman unit kami, kelas yang berbeza, dan promosi untuk membuka kunci. Pasti tajuk yang sangat disyorkan untuk pencinta genre ini. Halaman wap

Clarent Saga: Taktik

Pemaju: David Nguyen

Tarikh Siaran: 25 Sep, 2017

Clarent Saga

Clarent Saga: Taktik dibangunkan oleh David Nguyen adalah SRPG jelas diilhamkan oleh klasik 16 bit trpgs. Ikuti kisah Putera Abel dan Pherellios. Berjuang di peta grid persegi dan melihat urus niaga pertempuran seperti yang berlaku di lambang api. Dikeluarkan pada tahun 2017, permainan ini terus dikemas kini (Kemas kini terakhir: 7 Oktober 2021) dengan watak -watak yang boleh dimainkan dan adegan baru.

Ciri-ciri utama
 • Kesukaran laras (8 kesukaran) dan banyak pilihan;
 • Sekitar 40 watak yang boleh dimainkan;
 • Sekitar 55 peta kecil dan banyak lagi dengan beberapa variasi (kebolehcapaian yang baik);
 • Jalan cerita bercabang dengan kekaburan moral dan tema gelap (pilih jalan anda sendiri!);
 • Muzik klasik yang hebat (soundtrack 3 jam);
 • Pertempuran Strategik Cepat.

Clarent Saga: Taktik adalah permainan percuma untuk bermain di Steam.

Kisah Legion

Pemaju: Permainan Maulidan

Tarikh Siaran: 20 Sep, 2017

Kisah Legion

Yang lain permainan seperti lambang api adalah Kisah Legion ialah Taktik berasaskan giliran RPG Dibangunkan oleh Sukan Maulidan yang ditetapkan di benua Agia abad pertengahan. Kami akan mengikuti kisah Alan, pemimpin legion kecil pahlawan yang mesti berjuang dan menurunkan pemerintahan Tuhan yang gelap dalam 30 bab pertempuran epik. Kisah Legion mempunyai sistem kombo di mana anda mesti reaktif dan tekan butang yang betul pada masa yang tepat untuk mengalami serangan berterusan dan menghancurkan.

Ciri-ciri utama
 • Kisah yang diilhamkan oleh banyak permainan taktikal klasik.
 • Nikmati sehingga 30 bab pertempuran epik.
 • Sistem Pertempuran Kombo Taktikal (TCBS).
 • Segitiga Affinity. (Kekuatan> Kebijaksanaan> Ketangkasan> Kekuatan)
 • Animasi Pertempuran Seni Pixel yang cantik dan cantik.
 • Kisah linear dengan lukisan latar belakang yang indah.
 • Pertempuran berasaskan giliran yang mencabar, masing-masing dengan pelbagai objektif dari sasaran membunuh, bertahan, melarikan diri, dan penghapusan.
 • Temui 10 wira yang berbeza dan ikuti kisah mereka.

Di sini halaman Steam Legion Tale

Legend of Cina – 2019

Pemaju: Yunkai

Tarikh Siaran: 30 Mac, 2019

Legenda Cina

Dibangunkan oleh Yunkai, Legenda Cina ialah RPG taktikal berasaskan giliran Dikeluarkan pada tahun 2019, setia kepada mekanik lambang api. Permainan ini membentangkan skim asas, anda akan melawan pertempuran, meneruskan cerita, dan mengembangkan wira dan kebolehan. Legend of Cina telah dikemas kini baru -baru ini (Julai 2021) dengan penambahan senjata ajaib, mod kematian kekal, rekap tahap maksimum, dll.

Anda juga boleh mencuba Legenda Cina secara percuma terima kasih kepada Demo Percuma Steam.

Taktik Falnarion

Pemaju: Pasukan Syukino

Tarikh Siaran: 7 Jan 2019

Taktik Falnarion

Projek indie dibangunkan oleh Pasukan Syukino dan dibebaskan pada tahun 2019 (dengan beberapa permainan sudah diterbitkan) Taktik Falnarion ialah permainan seperti lambang api yang membentangkan kisah menarik yang terdiri daripada 12 bab. Semasa pengembaraan, wira kita dapat mencapai tahap 20 dengan memperoleh mata bonus untuk menyelesaikan misi. Sistem ketahanan, sistem segitiga senjata dengan kelemahan dan kekuatan, dan banyak pencarian sampingan.

Ciri-ciri utama
 • Tahap setiap unit secara individu ke tahap 20 dengan pilihan perubahan kelas untuk beberapa di tahap 10.
 • Dapatkan mata bonus semasa misi utama dan pencarian sampingan dan gunakan untuk membeli barang atau ke arah meratakan.
 • Pelbagai kedai untuk membeli pelbagai jenis senjata, barang dan sebagainya.
 • Sistem ketahanan yang menyediakan penggunaan terhad pada semua gear, mendorong anda menggunakan kemahiran anda dengan bijak.
 • Sistem kebangkitan yang membolehkan anda mengembalikan rakan sepasukan anda dengan item.
 • Sistem Segitiga Senjata untuk Kelebihan Pegawai.
 • Seksyen tambahan dengan Bios, Soundtrack, dan Galeri Gambar Unlock-Maut.
 • Beberapa pencarian sampingan untuk menenggelamkan gigi anda ke dalam.
 • Kisah utama dengan 12 bab.
 • Melibatkan sistem tempur berasaskan giliran.

Taktik Falnarion boleh didapati di Steam.

Taktik Falnarion II

Pemaju: Pasukan Syukino

Tarikh Siaran: 15 Jul 2019

Taktik Falnarion II

Dikeluarkan hanya beberapa bulan selepas bab pertama, Taktik Falnarion II terus memberitahu peristiwa permainan pertama, kali ini dari perspektif pemimpin puak yang melawan Empayar Inelda. Semasa cerita, kami akan bertemu rakan -rakan baru & lama. Mekanik yang sama, tetapi banyak kandungan baru.

Ciri-ciri utama
 • Ciri -ciri beberapa bab cerita.
 • Beberapa pencarian sampingan.
 • Sistem ketahanan.
 • Sistem kebangkitan.

Vestaria Saga: Perang Scion

Pemaju: Projek Vestaria

Tarikh Siaran: 27 Dis, 2019

Vestaria Saga Perang Scion

Perang di antara kerajaan pantai dan empayar yang kuat dengan wira yang seluar pendek di sekutu mesti menyelamatkan kerajaan dan puteri. Cerita dengan intrik dan konspirasi yang diberitahu oleh orang Vestaria Saga: Perang Scion oleh Projek Vestaria, Pasukan yang diketuai oleh Shouzou Kaga, pencipta yang pertama Lambang api. Adalah kisah tiang utama permainan strategi ini, kerana ia menawarkan pengakhiran yang berbeza berdasarkan siapa yang bertahan hingga akhir.

Ciri-ciri utama
 • Kempen pengintipan, tipu muslihat antarabangsa, dan perang yang ditulis oleh veteran genre.
 • Strategi gaya klasik RPG permainan di peta berasaskan grid.
 • Dua mod kesukaran yang ditala untuk menampung kedua -dua veteran strategi dan pendatang baru.
 • Skrip bahasa Inggeris penuh diterjemahkan dari bahasa Jepun yang asli dengan yang terbaik dalam perniagaan.
 • Sokongan penuh untuk kedua -dua pengawal USB dan papan kekunci & tetikus.

Vestaria Saga: Perang Scion boleh didapati di Wap

Langrisser I & II

Pemaju: Chara-Ani Corporation

Tarikh Siaran: 10 Mac, 2020

Langrisser 1-2

Satu lagi siri sejarah pada asalnya dicipta oleh Permainan Masaya Pada tahun 1991 pada konsol mega drive. Siri ini mempunyai banyak bab dan beberapa remake, bahkan versi mudah alih sehingga pembebasan versi PC ini pada tahun 2020. Bundle ini mengandungi bab pertama dan kedua dengan rombongan grafik lengkap, muzik yang disusun semula, dan peningkatan kualiti hidup.

Ciri-ciri utama
 • Bilah yang diasah untuk kesempurnaan – Mengalami dua tajuk klasik dengan visual baru, muzik, penyetempatan, dan watak baru dengan pilihan cerita baru.
 • Legion Legenda – Pilihan watak yang diperluaskan di dua perlawanan membolehkan anda memerintahkan 33 aksara yang boleh dimainkan dan menyesuaikannya dengan 50 kelas unik.
 • Buat jalan anda – Senjata terbesar anda adalah pilihan. Keputusan anda menghasilkan salah satu daripada 22 akhir cerita dan 560 hasil watak di kedua -dua tajuk.

Anda boleh mendapatkan Langrisser I & II di Steam

Bangkit Earna

Pemaju: Makee, Forever Entertainment S. A

Tarikh Siaran: 9 Jun, 2021

Meningkatkan watak Eternna

Secara gaya salah satu daripada Tajuk terbaik yang serupa dengan lambang api di PC. Tidak begitu baik dialu -alukan oleh pengkritik di Steam. Kita bercakap tentang Bangkit Earna oleh Makee & Forever Entertainment s. A. 14 aksara untuk membuka kunci melalui kandungan tersembunyi dan cabaran tersembunyi. Banyak kemungkinan untuk penyesuaian dan sistem pertumbuhan melalui kerajinan. Inilah ulasan kami.

Ciri-ciri utama
 • Bina tentera anda: 14 aksara dan kemungkinan personalisasi yang banyak. Belajar kemahiran, merekrut wira unik, dan menyediakan mereka untuk berperang. Menjadikan mereka mesin perang, Empayar layak mendapat murka anda.
 • Kraf: Kembangkan watak anda menggunakan permata, dibuat dengan pelbagai bahan yang dijarah semasa pertempuran.
 • Kisah Kaya: Pengalaman dan berkongsi detik -detik kritikal kehidupan Lua dan Natheal.
 • Kandungan Tersembunyi: Adakah anda dapat mencari semua watak dan cabaran tersembunyi? Permainan ini lebih mendalam daripada yang anda fikirkan pada pandangan pertama, mencari di mana -mana dan menjadi juara yang tidak dapat dipertikaikan “Ars Rare Kingdom”.
 • Nostalgia pada steroid: Anda Suka Lambang Kebakaran, Taktik Ogre, Taktik Fantasi Final – Temui Rise Eternna, penghormatan kepada tajuk -tajuk klasik itu, tetapi dengan sentuhan moden.

Lihat halaman Rise Eternna Steam

Dewa gelap

Pemaju: Sword & Ax LLC

Tarikh Siaran: 16 Jun, 2021

Pada akhir artikel ini, kami akan menemui permainan PC terkini yang diilhamkan oleh Emblem Fire dan kemudian yang paling baru dari segi tarikh pelepasan. Dewa gelap oleh Sword & Ax adalah permainan strategi berasaskan giliran dengan beberapa ciri yang mengagumkan jika kita berfikir tentang kelas yang tersedia, watak-watak yang boleh dimainkan, barang yang boleh dilengkapkan, dan sistem bon yang ditawarkannya. Di sini ulasan kami

Ciri-ciri utama
 • Strategi melalui 28 bab senario dan objektif pertempuran berasaskan ikonik yang akan meletakkan taktik anda pada ujian sementara unit anda mendapat pengalaman keras dan pulih dari parut luka kubur.
 • Pilih Antara 54 kelas watak yang berbeza, masing -masing dengan kemahiran dan keupayaan mereka sendiri, memastikan setiap playthrough adalah yang unik. Menghadapi pelbagai jenis musuh ketika anda membimbing takdir unit anda ke arah bentuk muktamad mereka.
 • Perjalanan dengan 30 watak yang boleh dimainkan dengan latar belakang, personaliti, dan motivasi yang berbeza -beza, ketika mereka berupaya mengubah Terrazael selama -lamanya.
 • Menjalin Persahabatan sebagai unit ikatan bersama dalam keadaan panas. Hubungan watak berkembang di lebih dari 400 perbualan yang berbeza yang menunjukkan gambaran kehidupan di luar medan perang dengan implikasi permainan yang nyata dan nyata.
 • Melengkapkan Pasukan anda dengan pelbagai beratus -ratus senjata dan mantra yang boleh ditingkatkan untuk mendapatkan kelebihan di pinggir pertempuran.
 • Cari berbondong -bondong artifak ilahi dan kuno yang tersebar di seluruh dunia yang akan mengubah kebolehan dan nasib mereka yang menggunakannya.

Lihat Dewa Gelap di Steam

Beberapa permainan seperti Wargroove, Takhta & Pertempuran untuk Wesnoth belum dimasukkan ke dalam senarai ini kerana untuk pelbagai faktor tetapi anda dapati mereka dalam senarai permainan seperti Advance Wars.

Seperti dalam setiap senarai kami, kami terbuka kepada komen dan cadangan anda untuk menyimpan senarai permainan seperti Fire Emblem terkini. Sementara itu, anda boleh melanggan buletin kami atau ikuti kami di twitter.