STEAM: Overwatch® 2, Overwatch 2 dan Permainan Blizzard Lain Akan Datang Ke Steam

Overwatch 2 dan permainan Blizzard lain akan datang ke Steam

Kami akan mendapat lebih banyak maklumat untuk kerja -kerja sombra dan roadhog pada minggu -minggu akan datang, termasuk melihat keupayaan baru bagi setiap mereka. Itu sahaja buat masa ini! Terima kasih atas maklum balas anda yang berterusan, dan saya akan melihat anda dalam permainan!

Overwatch untuk Steam

Pengarah Take – Retrospektif pada Baki Hero Musim 6

Pereka Hero Alec Dawson mencerminkan musim lalu untuk keseimbangan wira dan pratonton perubahan yang akan datang untuk Overwatch 2

Hey y’all! Ini adalah Alec, pereka wira utama, melangkah masuk untuk Aaron minggu ini. Kami fikir pengarah ini akan menjadi masa yang baik untuk berbual tentang wira kami, perubahan keseimbangan baru.

Illari dan sisi selamat yang kuat

Mari kita mulakan dengan Illari. Melangkah ke pelancaran Illari, slogan kami adalah “Secure Side of Strong.”Kami mahukan siaran wira menjadi berkesan. Ia adalah yang terbaik untuk permainan untuk beberapa sebab, tetapi yang paling penting, ia mewujudkan perubahan sepanjang meta. Pelancaran Hero yang memberi kesan dapat mengalihkan daya maju wira lain dan mencipta komposisi pasukan baru dan unik – pelancaran wira yang tidak dapat disangkal dapat dirasakan seolah -olah permainan tidak memasuki musim baru.

Membuat wira baru merasa impak pada pelancaran adalah mencabar kerana kami meminta anda untuk memilih antara wira itu dan potensi keseluruhan mereka berbanding memilih wira yang mungkin anda ratusan atau beribu -ribu jam. Pemain suka mencuba perkara baru, tetapi pemain juga suka menang. Untuk mengurangkan geseran ini, semasa anda mempelajari nuansa wira, kami secara amnya akan terus bertujuan untuk “sisi selamat yang kuat” dengan siaran wira kami dan kemudian menyesuaikannya di mana perlu. Dalam situasi di mana kit wira mengandungi mekanik yang kita gambarkan sebagai lebih “tajam” atau berpotensi polarisasi (katakan kita akan melepaskan Widowmaker lagi), kita mungkin lebih berhati -hati dengan pendekatan ini.

. Banyak belanjawan kuasa awalnya dibungkus dalam pylon penyembuhannya dan keletihannya. Walaupun potensinya, pylon penyembuhan itu sendiri dapat merasa tidak kelihatan sepanjang perlawanan kerana penyembuhan automatik api dan kebakarannya. Itu adalah salah satu perkara pertama yang kami tunggu atas beberapa sebab. Pertama, ia boleh mewujudkan situasi yang menyerupai kebuntuan. Seterusnya, melanggar garis pertahanan untuk menembak pylon sudah menjadi tugas yang sukar – tidak seharusnya sukar untuk dibunuh setelah anda menembaknya. Akhirnya, sebagai keupayaan yang lebih pasif, ia tidak mempunyai kesan segera dan kepuasan unsur -unsur lain dalam kitnya, seperti api utama dan menengahnya. Melangkah ke hadapan, kami akan terus berulang dengan keseimbangan Illari sambil memastikan dia tidak merasa disenyapkan. Kami fikir masih terdapat banyak bilik di sana, dan kami akan membuat penyesuaian untuk penyembuhan api sekundernya pada musim 7.

Sekarang mari kita bincangkan beberapa perubahan keseimbangan baru-baru ini dan bagaimana kita mendekati kemas kini permulaan musim dan pertengahan musim kita. . Dengan matlamat ini dalam fokus, kami berhasrat untuk membuat perubahan yang memberi kesan yang secara bermakna menyuntik diri ke dalam gelung permainan seorang wira. Mungkin ada juga penalaan nombor bersama -sama, tetapi kita tidak mahu berada dalam dunia sewenang -wenangnya menyuntik perubahan dengan mengalihkan nombor yang sama naik dan turun dari musim ke musim (seperti kerosakan kebakaran utama Soldier 76, contohnya). Oleh itu, sementara kemas kini keseimbangan mungkin mempunyai perubahan reaktif yang kelihatan untuk mengetuk beberapa pahlawan yang berprestasi tinggi, ia juga harus mempunyai perubahan yang menimbulkan tipu muslihat dan meminta anda bertanya seperti “Bagaimana riak baru ini pada keupayaan mempengaruhi perlawanan saya?”

Apabila mempertimbangkan perubahan tidak reaktif kepada wira, kita biasanya bermula dengan soalan, atau matlamat yang menyeluruh. Mari kita ambil perubahan Zarya baru -baru ini sebagai contoh. Matlamat kami di sini adalah untuk menambah lebih banyak insentif kepada sekutu Zarya yang menggelegak berbanding menggunakan dua gelembung untuk dirinya sendiri (tingkah laku yang agak biasa). Bagaimana kita memberi insentif cukup? Bagaimana kita membuatnya dalam permainan? Strategi biasa yang kami gunakan di sini adalah untuk melengkapkan pelbagai perubahan kepada wira yang semua membantu mencapai matlamat kami yang dinyatakan. Untuk Zarya, itu adalah cooldown yang dikurangkan untuk menggunakan gelembung pada sekutu + saiz peningkatan gelembung sekutu + peningkatan kesihatan gelembung sekutu. Walaupun strategi ini menentang matlamat kerumitan keseluruhan kami, lapisan membolehkan kami mempunyai perubahan individu yang berfungsi secara sinergistik bersama -sama tanpa perlu mempunyai perubahan individu yang sangat melampau. Ini juga membantu apabila kita ingin menyempurnakan lebih lanjut apa yang kita cuba capai, kerana kita dapat dengan mudah mengeluarkan bilangan perubahan yang lebih kecil dan berlapis seperti yang diperlukan. Sekiranya kita sanggup menarik balik dengan cepat, lapisan adalah pendekatan yang kita akan terus memanfaatkan dalam keadaan tertentu. .

Melihat lebih dekat pada musim 6 dan metagame semasa, kami telah melihat Bastion, Orisa, dan Torbjorn meningkat populariti. Yang menonjol di kalangan mereka telah menjadi benteng: dia telah berjaya sama sekali berpangkat dan lebih tinggi daripada yang kita suka pada tahap paling tinggi (sekitar 55% kadar kemenangan yang tidak disengajakan). Kami berpuas hati dengan kebolehpercayaan tambahan kepada api utama dan bom tangan taktikalnya, tetapi kami akan membuang pembaikan perisainya ketika berubah menjadi serangan konfigurasi – yang telah menjadikan Bastion agak sukar untuk dibunuh, walaupun di luar kedudukan (nota di sini: Di tengah -tengah menulis blog ini, kami memutuskan untuk menghancurkan perubahan ini lebih awal daripada musim 7).

Beberapa pelarasan lain yang kami berulang -ulang atau menarik balik pada permulaan musim 7: Orisa menguatkan pengurangan kerosakan, masa pemulihan kebakaran utama Torbjorn, dan perubahan Mei yang kami diperkenalkan pada musim 5. Mengenai mereka yang dibalikkan kepada Mei, penting untuk mengenali apabila perubahan tidak menyebabkan permainan yang lebih baik. Matlamat kami cuba memperkenalkan semula beberapa permainan mini yang terdahulu untuk api utamanya adalah yang baik, tetapi ia mengakibatkan wira yang lebih mengecewakan untuk bermain – terutama dari sudut pandangan tangki – dan tidak jelas lagi terlibat atau berkesan untuk bermain.

Akhirnya, kami tidak sabar untuk mendedahkan rancangan kami untuk Reworks yang akan datang. Perubahan Sombra akan datang pada permulaan Musim 7. Berikut adalah beberapa matlamat kami yang dinyatakan menuju ke kerja semula:

  • Jadikan sombra lebih komited ketika terlibat
  • Tingkatkan rasa aktif sepanjang kitnya
  • Menegakkan identiti dan playstyle semasa
  • Meningkatkan keupayaannya untuk melindungi pasukannya dan menuntut ruang
  • Mengekalkan identiti dan playstyle keseluruhannya
  • Gerakkan beberapa kuasanya sehingga keberkesanannya tidak begitu terikat dengan potensi satu tembakannya

Kami akan mendapat lebih banyak maklumat untuk kerja -kerja sombra dan roadhog pada minggu -minggu akan datang, termasuk melihat keupayaan baru bagi setiap mereka. Itu sahaja buat masa ini! Terima kasih atas maklum balas anda yang berterusan, dan saya akan melihat anda dalam permainan!

Overwatch 2 Dan permainan badai salji lain akan datang ke stim

Sekiranya anda benci pertempuran.Bersih dan suka bermain permainan di Steam, Bersukacitalah

Diterbitkan 19 Julai 2023
Kami mungkin mendapat komisen dari pautan di halaman ini.

Lucio, Tracer, Reinhardt, Brigittie, dan Mei dilihat melihat pencerobohan kapal

Jika anda, seperti banyak orang lain, sangat khusus tentang peluncur PC yang anda ingin buka untuk bermain permainan anda dan sebahagiannya untuk stim, anda beruntung. Blizzard telah mengumumkan ia membawa beberapa permainannya ke platform, bermula dengan Overwatch 2. Oleh itu, anda tidak perlu bimbang untuk menjaga pertempuran.Pelancar Bersih yang Mengambil Ruang Cakera Berharga.

Misi Kisah Baru Overwatch 2: Bernilai wang?
Minggu dalam permainan: Apa yang dilepaskan di luar Diablo IV
Sepuluh Permainan Paling Bermain di Deck Steam: Edisi Februari 2023

Overwatch 2 akan debut di Steam pada 10 Ogos, yang juga akan menjadikan permainan ini serasi dengan Pencapaian Steam dan Senarai Rakan Steam anda. Walaupun anda tidak lagi memerlukan pertempuran.bersih dipasang untuk memainkan penembak wira, anda masih perlu menghubungkan ke pertempuran anda.akaun bersih, seperti yang berlaku di semua versi permainan. Mengenai permainan lain yang dibawa oleh Blizzard ke Steam, syarikat itu mengatakan ia akan “berkongsi lebih banyak tentang potensi permainan lain yang datang ke platform ketika masa yang tepat.”Jadi duduk ketat, World of Warcraft Sickos.

Sebagai pemain PC yang cukup kasual, ini bermakna sangat sedikit bagi saya kerana saya sudah bermain Overwatch 2 pada konsol. Tetapi mustahil untuk menafikan bahawa pelancar permainan PC adalah topik hangat bagi sesetengah orang, kerana sesetengah orang seperti di mana -mana permainan, pencapaian, dan rakan -rakan mereka di satu ruang di mana -mana. Selain itu, ia agak mengecewakan menyulap beberapa akaun di pelbagai platform yang kebanyakannya melakukan perkara yang sama. Siapa yang teruja untuk mendaftar untuk bluesky dan benang ketika anda sudah berada di kapal tenggelam yang Twitter? Tidak seorang pun dari kita, itu siapa. Perkara yang sama berlaku untuk stim, pertempuran.Net, permainan epik, dan beberapa pelancar PC lain yang saya lupakan, saya pasti.

Versi Steam akan dilancarkan pada hari yang sama sebagai Overwatch 2 . Sekiranya anda berminat dengan itu dan ingin mengejar Overwatch Lore sebelum plot akhirnya bergerak ke hadapan, inilah panduan yang berguna untuk hampir setiap sekeping media lanjutan yang memberitahu anda mengapa semua orang dalam permainan itu menembak satu sama lain.