Starfield sudah keluar sekarang | PC Gamer, adalah Starfield di PC? | Pcgamesn

Adakah Starfield di PC

Ya, Starfield boleh didapati di PC melalui Steam dan Windows Store. Ia akan menjadi yang pertama kali dimainkan semasa tempoh akses awal yang disertakan dengan edisi premium digital sebelum pembebasannya lebih umum beberapa hari kemudian.

Starfield sudah keluar sekarang

Jika anda membeli versi $ 100 Starfield, RPG baru Bethesda kini dimainkan di Steam, Xbox, dan Microsoft Store.

Skrin Starfield yang menampilkan Andreja dalam saman ruang

(Kredit Imej: Bethesda)

Bethesda mengumumkan Starfield lima tahun lalu di E3 2018, tetapi Bethesda Game Studios mula mengusahakannya sebelum itu. Sekarang RPG Space, yang mewakili tetapan baru pertama Bethesda dalam lebih dari 25 tahun, akhirnya keluar untuk pemilik edisi premium $ 100 atau edisi konstelasi fizikal $ 300 (yang termasuk jam tangan yang menyeronokkan).

Terokai Galaxy dengan Panduan Starfield ini

Hasil dari semua tahun pembangunan itu adalah RPG terbesar Bethesda yang pernah ada, walaupun tidak semua orang menganggapnya RPG terbaik Bethesda yang pernah ada. Dalam kajian Starfield 75%, Chris mengatakan bahawa alam semesta baru Bethesda “akhirnya jatuh jauh dari kebesaran” Fallout 4 dan Skyrim, tetapi dia suka. Ulasan pengkritik lain termasuk 10-keluar dari 10-of-10 yang bersemangat serta ekspresi kekecewaan yang lebih keras. Tidak menghairankan bahawa permainan gergasi ini (yang juga menjadi konsol Xbox eksklusif kerana pengambilalihan Microsoft Bethesda) adalah yang memecah belah.

Walaupun yang dijangkakan, dan sering menawan, Bethesda Jank berterusan, Starfield tidak begitu mengerikan untuk kita -itu banyak “watak -watak yang muncul dalam seluar dalam mereka ketika mereka tidak sepatutnya” barang, dengan hanya sebilangan kecil yang lebih serius Kemajuan mengganggu pepijat. Ia harus membantu Starfield ditangguhkan dengan ketara. RPG akan dibebaskan tahun lepas pada 11 November, tepat 11 tahun selepas Skyrim dikeluarkan pada 11 November 2011 -Bethesda menyukainya beberapa 11 -tetapi mendapat ditolak ke tahun ini. Keputusan itu datang dari Microsoft, yang memperoleh Bethesda pada tahun 2021.

“Keputusan untuk memberi pasukan masa untuk membina permainan yang mereka rasa mereka harus membina adalah perkara yang betul untuk dilakukan,” kata Xbox Head Phil Spencer kemudian berkata mengenai kelewatan itu.

Selepas lebih dari sembilan bulan menunggu selepas menunggu, sesiapa yang memiliki edisi premium boleh mula bermain sekarang (memberi atau mengambil beberapa cegukan teknikal dengan pembukaan) di Xbox, Steam, dan kedai Microsoft, sementara pemilik edisi standard perlu menunggu seminggu lagi , hingga 6 September. Itulah tarikh pelepasan rasmi, dan mereka yang mengambil langkah bulan pertama mereka hari ini bermain secara teknikal semasa tempoh “akses awal” -nama yang mengganggu saya, kerana “akses awal” sudah bermaksud sesuatu dan bukan “satu minggu akses awal untuk $ 30 tambahan.”

Tempoh Akses Awal ini juga bermaksud bahawa pelanggan Pass Pass yang dijanjikan “Hari Satu” akses ke permainan Microsoft tidak Betul Mendapatkan Akses Hari Satu, kerana Starfield tidak tersedia untuk semua pelanggan Pas Game sehingga 6 September. Adalah mungkin untuk mendapatkan akses awal Starfield pada pas permainan, tetapi anda perlu membeli peningkatan edisi premium dengan harga $ 31.49. Seperti yang saya katakan pada hari yang lain, ia tidak merasakan seperti Microsoft komited sepenuhnya untuk Pas Game memandangkan ia telah membuat teknikal yang membolehkan ia memandu lebih banyak pembelian satu kali untuk permainan besar dengan mentakrifkan semula “hari pertama.”

Apa sahaja laluan yang anda ambil, jika anda bercadang untuk bermain Starfield, anda mungkin perlu membersihkan ruang SSD: keperluan sistem Starfield meminta 125GB, dan saiz sebenar pemasangan saya adalah 116.27GB. Dengan Baldur’s Gate 3 sudah mengambil 136GB pada SSD permainan utama saya, saya hampir terlalu banyak RPG.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Adakah Starfield di PC?

Dapatkan jawapan pasti jika Starfield berada di PC dan jika anda dapat bermain permainan ruang pada masa yang sama seperti yang ada pada konsol Xbox atau jika anda perlu menunggu.

Starfield PC - Kapten menggunakan komputer skrin sentuhnya di atas mejanya, sementara seorang pegawai berdiri pengawal, meninjau persekitaran

Diterbitkan: 14 Ogos 2023

Adakah Starfield di PC? Memandangkan bahan promosi untuk mungkin permainan yang paling dinanti -nantikan tahun ini memberi tumpuan kepada konsol Xbox Series X/S, ia boleh menjadi sedikit mengelirukan bagi mereka yang tertanya -tanya jika mereka juga boleh meneroka RPG terbaru Bethesda.

Seperti yang kita kelebihan lebih dekat dengan tarikh pelepasan Starfield, anda mungkin bertanya sama ada anda boleh bermain Starfield di PC. Ada, bernasib baik, jawapan yang mudah untuk soalan ini, jadi jika anda berharap dapat meneroka permainan RPG yang sangat dinanti -nantikan dan bertemu dengan banyak sahabat di ruang angkasa seperti yang anda boleh, baca terus untuk mengetahui jika anda dapat melakukannya dengan anda Rig permainan.

Thumbnail YouTube

Bolehkah saya bermain Starfield di PC?

Ya, Starfield boleh didapati di PC melalui Steam dan Windows Store. Ia akan menjadi yang pertama kali dimainkan semasa tempoh akses awal yang disertakan dengan edisi premium digital sebelum pembebasannya lebih umum beberapa hari kemudian.

Sekarang anda tahu bahawa Starfield ada di PC, anda boleh mendapatkan yang terbaru pada tarikh preload Starfield dan saiz muat turun supaya anda dapat memberi ruang untuk cakera keras anda. Kami juga mengesyorkan anda menyemak keperluan sistem Starfield sekiranya anda perlu menaik taraf rig anda atau dapatkan beberapa jawapan jika anda juga berharap untuk keserasian dek Starfield Steam.

Jika anda masih mencari lebih banyak lagi permainan ruang angkasa, sementara wiki Starfield yang baik boleh menjadi sumber maklumat yang berguna, pangkalan data Starfield baru kami pergi lebih jauh, menawarkan berita harian, databank yang boleh dicari, dan juga beberapa alat interaktif.

Dave Irwin Dave adalah sebahagian daripada jiwa gelap atau pemburu raksasa, dan jika dia tidak bermain permainan pertempuran seperti Street Fighter 6, anda akan mendapati dia mengambil musuh dengan haiwan kesayangannya di Diablo 4, meneroka ruang di Starfield dan Dunia Fantasi Gerbang Baldur 3.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.