Stardew Valley – di mana untuk mencari semua penduduk kampung NPCS – Gamerevolution, Stardew Valley Watak: Setiap penduduk dalam permainan | Beban

Watak Stardew Valley: Setiap penduduk dalam permainan

Contents

Walaupun Jonathan Leack mula meliputi industri permainan pada tahun 2009, akar terawalnya bermula pada tahun 2004 ketika dia menulis ulasan pertama yang akan datang. Dilengkapi dengan b.S. Dalam sistem maklumat komputer dan beberapa pensijilan teknologi maklumat, beliau memberikan perspektif yang unik iaitu Teknologi dan Perniagaan Sadar. Setelah memperoleh peranan Editor Eksekutif pada tahun 2016, misinya adalah untuk menjadikan Gamerevolution sebagai tapak permainan yang mempertimbangkan dengan mempertimbangkan perspektif pengguna, dan mempunyai kehadiran PC permainan, konsol, perkakasan, dan eSports yang berpengetahuan.

Stardew Valley – Di mana untuk mencari semua penduduk kampung NPC

Satu daripada Stardew ValleyPencarian pertama menghantar anda keluar dari misi untuk bertemu dengan semua orang di bandar. Walaupun kedengarannya mudah, tidak semua orang mudah dicari. Di bawah ini anda akan menemui penerangan ringkas setiap watak dan di mana untuk mencari mereka pada hari biasa.

Abigail

Alamat: Kedai Umum Pierre Perkahwinan: Terdapat Lokasi: Abigail adalah Nancy negatif yang menghabiskan banyak masa beliau berjalan di sekitar kedai umum Pierre, di mana dia tinggal. Jika anda tidak melihatnya di hadapan, periksa belakang di mana dia mungkin duduk atau bersenam. Dia kadang -kadang berehat untuk melawat pantai ke selatan dan hutan di barat.

Alex

Alamat: 1 River Road Perkahwinan: Terdapat Lokasi: Alex boleh ditemui di rumahnya ke arah sebelah kanan bandar berhampiran kedai umum Pierre. .

Caroline

Alamat: Kedai Umum Pierre Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Caroline menghabiskan sebahagian besar waktunya di kedai umum Pierre, terutamanya di belakang di mana dia bekerja dan bergaul dengan rakan -rakannya.

Clint

Pandai besi Perkahwinan: Lokasi: Sebagai tukang besi kepala, Clint boleh didapati di kedainya di sebelah timur bandar di seberang sungai.

Demetrius

24 Mountain Road Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Demetrius adalah rakan pintar yang boleh didapati di rumahnya di kedai tukang kayu ke arah sebelah utara kampung. Kadang -kadang, dia menghabiskan masa di tasik berhampiran lombong atau berhampiran air pancut ke arah utara bandar.

Elliott

Alamat: Pantai Perkahwinan: Lokasi: Elliott adalah seorang lelaki yang menawan yang bertahan di kabinnya di pantai. Dia menghabiskan masa setiap hari berjalan di sekitar pantai, atau menuju ke utara ke jambatan di utara pantai untuk beberapa pemandangan baru.

Emily

Alamat: 2 Willow Lane Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Emily adalah seorang ibu yang tinggal di rumah dengan Haley di barat daya bandar. Dia boleh didapati di sana dengan pasti, walaupun dia berjalan di sekitar bandar selama beberapa minit setiap hari.

Evelyn

Alamat: Rumah Timur Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Evelyn adalah nenek yang menghabiskan banyak waktunya di rumahnya di sebelah timur bandar tempat dia tinggal bersama George. Dia berjalan di sekitar pusat bandar sekali sehari untuk bersenam.

George

Alamat: Rumah Timur Perkahwinan: . Sebagai suami Evelyn, anda dapat menemuinya di rumahnya menonton TV sepanjang masa. Rumahnya terletak di sebelah tengah bandar, tepat di sebelah timur kedai umum Pierre.

Gus

Alamat: Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Gus hampir selalu melepak di saloonnya di pusat bandar di mana dia dapat dijumpai bartending. Pada waktu malam dia dapat ditemui di trelernya di sebelah timur saloon di mana dia tinggal bersama Pam.

Haley

Alamat: 2 Willow Lane Terdapat Lokasi: Haley adalah seorang gadis muda yang sombong yang tinggal di rumah paling barat daya di bandar. Dia menghabiskan sedikit masa di rumah, tetapi kerap pergi ke pantai untuk mendapatkan tan, ke sungai selatan ladang Marnie, atau air pancut utara bandar. Juga Baca: Hubungan Stardew Valley, Perkahwinan dan Panduan Anak

Harvey

Alamat: Klinik Terdapat Lokasi: . Dia kadang -kadang menuju ke luar ke mata air di utara klinik di mana dia merenungkan kewujudannya.

Jas

Ranch Marnie Perkahwinan: Lokasi: Jas adalah seorang gadis muda yang banyak bergerak. Dia boleh didapati di ladang Marnie kadang -kadang, tetapi sering berjalan di seluruh bandar untuk melawat muzium di mana dia mendapat pendidikan.

Jodi

Alamat: 1 Willow Lane Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Jodi menghabiskan banyak masa untuk menjaga dua anaknya, Sam dan Vincent. Oleh itu, dia sering dijumpai di rumahnya di sudut barat daya bandar di mana dia biasanya sibuk memasak.

Leah

Alamat: Kabin Terdapat Lokasi: Leah menghabiskan sedikit masa di rumahnya di barat bandar. Sebaliknya, dia kerap menuju ke kedai umum Pierre, bar, pantai, dan kolam barat rumahnya. Semoga berjaya mencarinya.

Lewis

Manor Datuk Bandar Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Lewis sangat aktif, dan orang pertama yang anda temui di bandar. Dia boleh didapati berjalan di sebelah utara bandar berhampiran kedai umum Pierre ketika dia tidak berada di manor Datuk Bandar.

Linus

Alamat: Khemah kuning Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Linus tiada tempat tinggal, walaupun dia mempunyai khemah yang dia berkhemah di sebelah utara peta berhampiran kedai lombong dan tukang kayu. .

Marnie

Alamat: Ranch Marnie Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: . .

Alamat: 24 Mountain Road Perkahwinan: Lokasi: Maru tinggal di kedai Carpenter bersama Demetrius, Robin, dan Sebastian. Dia menghabiskan sedikit masa di rumahnya bekerja di makmal, walaupun dia paling biasa ditemui di klinik Harvey di mana dia bekerja sebagai jururawat.

Pam

Alamat: Treler Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Pam tinggal di treler dengan GUS. Dia menghabiskan sebahagian besar waktunya di saloon, berjalan di sekitar pusat bandar, dan di trelernya di sebelah timur bandar.

Sen

Terdapat Lokasi: Penny adalah kepala baca yang sopan yang tinggal di treler dengan ibunya, Pam. Dia bergerak di sekitar bandar banyak, pergi di antara rumah, sungai di belakang Jojamart, membaca buku di timur rumah Haley, dan perpustakaan di mana dia membaca untuk kanak -kanak. Juga Baca: Rahsia Tersembunyi Stardew Valley

Pierre

Kedai Umum Pierre Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Pierre menjalankan kedai utama di bandar, yang terletak di sebelah utara berhampiran manor Datuk Bandar.

Robin

Alamat: Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Robin adalah tukang kayu utama untuk kampung. Dia boleh didapati di kedai tukang kayu di utara bandar.

Sam

1 Willow Lane Terdapat Lokasi: Sam adalah seorang remaja yang bertenaga yang tinggal bersama Jodi dan Vincent. Dia boleh didapati bekerja di Joja Mart di timur, di rumahnya, atau berjalan di sekitar bandar.

Sebastian

Alamat: 24 Mountain Road Perkahwinan: Lokasi: Sebastian boleh didapati sepanjang masa di rumahnya di kedai tukang kayu berhampiran lombong. Dari semasa ke semasa dia menuju ke luar untuk berjalan di sekitar bandar atau melawat tasik timur rumahnya.

Shane

Alamat: Ranch Marnie Perkahwinan: Lokasi: Hidup dengan Marnie, Shane boleh didapati di bar, di JoJo Supermarket, dan di Marnie’s Ranch di mana dia tinggal.

Vincent

1 Willow Lane Perkahwinan: Tidak ada . Dia menghabiskan masa di rumahnya, tetapi boleh didapati secara kerap di buku membaca muzium.

Alamat: Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Willy adalah nelayan kepala kampung. .

Wizard

Alamat: Menara Wizard Perkahwinan: Tidak ada Lokasi: Penyihir secara semula jadi diperkenalkan sebagai sebahagian daripada pencarian. Dia tidak dapat dikunjungi tanpa usaha mandatori, yang dibuka beberapa minggu ke dalam cerita. Sebaik sahaja anda menerima usaha anda dapat menemuinya di Menara Wizard di sebelah barat hutan.

20 petua dan helah untuk Stardew Valley

Mengutamakan pusat komuniti

Mengutamakan pusat komuniti

Jangan lupa untuk melengkapkan kasut dan cincin anda

Jangan lupa untuk melengkapkan kasut dan cincin anda

Melabur dalam pulangan tinggi mengenai tanaman pelaburan

Melabur dalam pulangan tinggi mengenai tanaman pelaburan

Sumbangkan setiap artifak ke muzium

Sumbangkan setiap artifak ke muzium

Membaiki jambatan pantai secepat mungkin

Naik taraf kapak dan pickaxe anda apabila anda boleh

Di mana untuk mencari setiap penduduk kampung NPC

Di mana untuk mencari setiap penduduk kampung NPC

Hari hujan adalah yang terbaik untuk perkembangan lombong

Hari hujan adalah yang terbaik untuk perkembangan lombong

Anda boleh mengumpulkan barang tersembunyi dari cacing

Anda boleh mengumpulkan barang tersembunyi dari cacing

Anda boleh memecahkan tumpukan barang

Anda boleh memecahkan tumpukan barang

Cara menjana wang dengan cepat

Semak papan kedai umum Pierre setiap hari

Semak papan kedai umum Pierre setiap hari

Gunakan pickaxe untuk membersihkan tanah dan barang -barang yang dibuat

Dapatkan pemercik dan baja

Mulakan hadiah awal

Mulakan hadiah awal

Melabur banyak tanaman pada awal setiap bulan

Melabur banyak tanaman pada awal setiap bulan

Di mana untuk mencari barang pencarian utama

Cara sampai ke tahap lombong seterusnya

Anda mungkin mahu mengelakkan haiwan

Jangan lupa untuk membuat barang

Jangan lupa untuk membuat barang

20 petua dan helah untuk Stardew Valley

20 petua dan helah untuk Stardew Valley

Walaupun Jonathan Leack mula meliputi industri permainan pada tahun 2009, akar terawalnya bermula pada tahun 2004 ketika dia menulis ulasan pertama yang akan datang. Dilengkapi dengan b.. Dalam sistem maklumat komputer dan beberapa pensijilan teknologi maklumat, beliau memberikan perspektif yang unik iaitu Teknologi dan Perniagaan Sadar. Setelah memperoleh peranan Editor Eksekutif pada tahun 2016, misinya adalah untuk menjadikan Gamerevolution sebagai tapak permainan yang mempertimbangkan dengan mempertimbangkan perspektif pengguna, dan mempunyai kehadiran PC permainan, konsol, perkakasan, dan eSports yang berpengetahuan.

Siaran yang akan datang

. Dikelilingi oleh kumpulan tentera bernama Legionnaires, mereka mendapati diri mereka berada dalam bahaya yang serius sehingga seorang revolusioner misteri bernama Erina menyelamatkan mereka dan menawarkan perjanjian menarik sebagai pertukaran atas bantuan mereka. Kebenaran apa yang terletak di belakang Erina dan perjanjian dia ..

Stalker 2

S.T.A.L.K.E.R 2 adalah gabungan unik FPS, SIM dan Seram yang mendalam dengan suasana yang sangat tebal. Salah satu dunia terbuka terbesar setakat ini adalah milik anda untuk diterokai-bersama dengan cerita cawangan epik dengan pelbagai pengakhiran. S.T..L.K.E.R. .

S.T.A..K.E.R. 2

S.T.A.L..E.R 2 adalah gabungan unik FPS, SIM dan Seram yang mendalam dengan suasana yang sangat tebal. Salah satu dunia terbuka terbesar setakat ini adalah milik anda untuk diterokai-bersama dengan cerita cawangan epik dengan pelbagai pengakhiran. .T.A.L.K..R. .

Abadi Aveum

.

Ulasan

Kajian KJM K3

Ulasan Projektor KJM K3

KJM K3 menjanjikan kemudahan penggunaan dalam bentuk penceramah terbina dalam yang berkualiti, pra-pemasangan Netflix dan Amazon Prime Video, ..

Redmagic Cyberbuds Dao Tws Review

Redmagic Cyberbuds Dao Tws Review

Semasa reka bentuk earbud telah menjadi basi, Redmagic sedang mencari trend dengan cyberbuds ..

Kajian Boulies Ninja Pro

Ulasan Kerusi Permainan Boulies Ninja Pro

Boulies dengan serta-merta memanjat kedudukan dalam jenama kerusi gam saya dengan max elit, tetapi adalah kerusi itu ..

Watak Stardew Valley: Setiap penduduk dalam permainan

Dengan mana -mana permainan simulasi, NPC akan memainkan peranan besar, dan sim pertanian tidak berbeza. Terdapat banyak watak Stardew Valley di bandar Pelican yang pemain dapat membina hubungan dengan. Walau bagaimanapun, dengan banyak watak yang berbeza, ada banyak yang perlu diketahui dan bersaing.

. Pada flipside, terdapat beberapa watak yang anda boleh memberi hadiah kepada dan orang lain yang anda tidak boleh. Lebih buruk lagi, setiap watak menyukai pelbagai jenis hadiah, dan jika anda memberi mereka perkara yang salah, ia akan merosakkan hubungan anda dengan mereka.

Ini banyak yang perlu dijaga, jadi kami telah memecahkan semua yang anda perlu ketahui mengenai semua . Membina hubungan di bandar Pelican adalah sebahagian besar permainan, dan ia boleh menjadi sedikit mengelirukan jika anda tidak pasti apa yang perlu dilakukan dan bagaimana ia berfungsi.

Semua watak Stardew Valley

Terdapat sejumlah 45 aksara di Stardew Valley. Setiap penduduk mempunyai tanggungjawab yang berbeza di bandar Pelican atau memainkan peranan khusus dalam permainan. Tidak semua dicipta sama sama ada, kerana terdapat beberapa watak yang boleh berkahwin, yang lain tidak boleh, dan beberapa yang tidak dapat menerima hadiah.

Berikut adalah senarai setiap watak di Stardew Valley:

 • Alex (Sarjana Muda)
 • Birdie (tidak boleh diberikan)
 • Bouncer (tidak boleh diberikan)
 • Clint (tidak boleh berkahwin)
 • Demetrius (tidak boleh berkahwin)
 • Kerdil (tidak boleh berkahwin)
 • Emily (Bachelorette)
 • Evelyn (tidak boleh berkahwin)
 • Gabenor (tidak boleh diberikan)
 • Kakek (tidak boleh diberikan)
 • Gus (tidak boleh berkahwin)
 • Haley (Bachelorette)
 • Harvey (Sarjana Muda)
 • Henchman (tidak boleh diberikan)
 • Jas (tidak boleh berkahwin)
 • Kent (tidak boleh berkahwin)
 • Krobus (tidak boleh berkahwin)
 • Leo (tidak boleh berkahwin)
 • Linus (tidak boleh berkahwin)
 • Marlon (tidak boleh diberikan)
 • Marnie (tidak boleh berkahwin)
 • Maru (Bachelorette)
 • Morris (tidak boleh diberikan)
 • Encik.
 • Pam (tidak boleh berkahwin)
 • Penny (Bachelorette)
 • Pierre (tidak boleh berkahwin)
 • Profesor Siput (tidak boleh diberikan)
 • Robin (tidak boleh berkahwin)
 • Sebastian (Sarjana Muda)
 • Vincent (tidak boleh berkahwin)
 • Willy (tidak boleh berkahwin)

Seperti yang anda dapat lihat, terdapat banyak watak di Stardew Valley yang anda boleh bersosial dan mengenali. Daripada 45 aksara, 34 daripadanya boleh diberi hadiah. Ini perlu jika anda mahu akhirnya berkahwin atau meningkatkan tahap persahabatan anda dengan NPC.

Watak Stardew Valley: Kampung mengumpulkan perayaan musim sejuk di salji

Watak Stardew Valley Universal suka

Terdapat beberapa item dalam permainan yang dipanggil Universal Loves. Ini hanya bermaksud bahawa hadiah ini dapat diberikan kepada mana -mana watak dan mereka dijamin mencintai mereka, dengan hanya beberapa pengecualian kecil.

Berikut adalah senarai semua cinta sejagat di Stardew Valley:

 • Mutiara (sesiapa sahaja)
 • Labu Emas (sesiapa sahaja)
 • Magic Rock Candy (sesiapa sahaja)
 • Kaki Arnab (jangan berikan kepada Penny)
 • Shard prismatik (jangan berikan kepada Haley)

Memberi salah satu hadiah ini kepada watak akan menjana 80 mata persahabatan anda. Jika anda memberikan salah satu hadiah ini kepada watak pada hari lahir mereka, anda boleh memperoleh sejumlah 640 mata.

Watak Stardew Valley Universal membenci

Sama dengan cinta sejagat, terdapat juga segelintir kebencian sejagat, yang akan membebankan anda 40 mata persahabatan.

Berikut adalah senarai semua benci sejagat di Stardew Valley:

 • Semua alga
 • Semua artifak
 • Daging bug
 • Ikan
 • Hay
 • Joja Cola
 • Minyak bawang putih
 • Poppy
 • Tumbuhan busuk
 • Sap
 • Landak laut
 • Rumpai laut
 • Lendir
 • Tidak sah mayonaise
 • Rumpai

Oleh itu, jika anda ingin berteman dengan watak tertentu, elakkan memberi mereka kebencian sejagat sebagai hadiah.

Jenis Hadiah Watak Stardew Valley

Terdapat lima jenis hadiah di Stardew Valley: suka, suka, neutral, tidak suka, dan membenci. Setiap jenis akan mendapat atau menelan belanja mata persahabatan yang berbeza. . Untuk kerosakan penuh, pastikan anda menyemak panduan hadiah Stardew Valley kami.

Watak Stardew Valley: Penduduk kampung berkumpul di Saloon Stardrop

Watak Stardew Valley yang boleh anda kahwin

Terdapat sejumlah 12 watak Stardew Valley yang layak untuk perkahwinan. Khususnya, terdapat enam bujang dan enam bujang. Selanjutnya, pasangan boleh berkahwin dengan NPCs seks yang sama jika mereka mahu. Berikut adalah senarai semua calon perkahwinan di Stardew Valley:

 • Sarjana Muda: Alex, Elliot, Harvey, Sam, Sebastian, dan Shane
 • Bachelorettes: Abigail, Emily, Haley, Leah, Maru, dan Penny

Untuk berkahwin dengan watak di Stardew Valley, anda perlu membentangkannya dengan sejambak selepas anda mencapai lapan hati. . Sebaik sahaja anda telah memaksimumkan meter jantung anda dengan mereka, anda akan dapat mencadangkan dan berkahwin.

Manfaat Perkahwinan Stardew Valley

. Selepas perkahwinan, pasangan anda akan bergerak ke ladang anda dengan anda dan anda boleh memulakan hidup anda bersama. Anda juga akan dapat bersama anak.

Berikut adalah manfaat perkahwinan Stardew Valley:

 • Memberi makan haiwan
 • Mengisi mangkuk anjing/kucing
 • Mempunyai bayi
 • Membuat Sarapan/Makan Malam
 • Membaiki pagar

Sekiranya anda bermain permainan untuk seketika dan mencari sesuatu yang perlu dilakukan, atau hanya mahu bantuan di sekitar ladang, berkahwin adalah cara yang baik untuk menjaga sesuatu yang menarik.

Siapa yang paling mudah berkahwin di Stardew Valley?

. Watak yang paling mudah untuk berkahwin adalah Leah, kerana perkara -perkara yang dia suka adalah mudah untuk mendapatkan: salad, barangan makanan, dan kopi. Anda perlu memberi banyak hadiah kepadanya untuk memaksimumkan meter jantung, dan barang -barang kegemarannya mudah dicapai.

Jadi di sana anda memilikinya, semua yang anda perlu tahu mengenai watak Stardew Valley. Walaupun anda tidak boleh menangkis dan berkahwin dengan Krobus, terdapat banyak watak lain yang layak di luar sana untuk anda berteman – dan musuh – jika anda mahu.

Lebih banyak dari beban

Andrew Smith Andrew Smith adalah wartawan permainan yang kerjanya dapat dilihat di IGN, GameSpot, Gamesradar, dan banyak lagi. .

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.