Space Fighter | The Conquerors Wiki | Fandom, Starfield Startters: Space Combat 101 – Xbox Wire

Starfield Startters: Combat Space 101

Tetapi walaupun dengan kawalan yang sempurna ke atas kuasa, anda perlu mempertimbangkan apa yang saya panggil tarian – pertempuran ruang jarang berlaku hanya tenggelam semua senjata anda ke dalam badan kapal musuh, dan lebih banyak lagi yang dipertimbangkan untuk api ketika. Perisai musuh secara semula jadi menyerap kerosakan, dan mesti ditangani sebelum anda boleh mula meniup lubang di kapal – Laser Senjata sangat berkesan di sini.

Pejuang Angkasa

The Pejuang Angkasa, Umumnya disebut sebagai ‘ruang’, adalah unit udara yang membawa dari permainan asal, Penakluk. Ini adalah salah satu unit terpantas dalam permainan, dan sukar untuk melawan tanpa strategi yang baik terima kasih kepada kerosakan, kelajuan dan kesihatannya yang tinggi. Walau bagaimanapun, pejuang ruang mesti dikaji untuk menghasilkannya; yang boleh mahal dan memakan masa. Ia telah mendapat populariti dalam permainan awal permainan dan sukar untuk bertarung tanpa strategi yang baik.

Penggunaan []

Pejuang Angkasa berfungsi sebagai peningkatan langsung ke pesawat berat, hanya mempunyai penurunan kecil kepada DPS. Mereka adalah unit multirole yang serba boleh yang boleh digunakan untuk mengambil kedudukan yang tidak dapat ditahan dengan cepat atau untuk menyokong tentera utama. Pejuang Angkasa adalah salah satu daripada 2 unit yang boleh melewati Tahap 3 Terrain, yang lain adalah Mothership.

Pejuang ruang boleh dihasilkan sama ada dari pautan ruang atau ibu; kedua -duanya memerlukan penyelidikan. Walaupun demikian, mereka mempunyai masa binaan terpantas semua unit udara, dengan masa binaan 12 saat yang tergesa -gesa.

Satu -satunya cara untuk mengatasi pejuang ruang adalah mempunyai lebih banyak pejuang ruang atau, umpan mereka ke dalam perangkap.

Strategi []

 • Gunakan skuadron Space Fighter untuk menghapuskan tumbuh -tumbuhan atau pelantar yang tidak ditahan; Kelajuan pantas mereka bermakna mereka dapat dengan cepat menghapuskan ekonomi lawan dengan cepat.
  • Pada urat yang sama, gunakannya untuk memintas atau memusnahkan tentera kecil; dengan syarat mereka tidak mempunyai pertahanan anti-udara.
  • Oleh kerana masa membina cepat mereka, seseorang dapat dengan cepat mengumpulkan skuadron pejuang ruang; Perhatikan bahawa mereka mahal untuk membuat.
  • Ia mengambil masa sekitar 6 pejuang ruang untuk memusnahkan cc pasca 20 minit.

  Trivia []

  • Pejuang Angkasa berada dalam penakluk, penakluk 2 dan penakluk Mark 2.

  Starfield Startters: Combat Space 101

  Starfield Space Combat Hero

  Starfield akhirnya berada di cakrawala kami dan akses awal kini hidup. Permainan dilancarkan pada Xbox Series X | S dan PC (dengan Pas Permainan) pada 6 September – dan dimainkan di Access Awal Hari ini Dengan Starfield Premium Edition, Starfield Premium Edition Upgrade, atau Starfield Constellation Edition – dan kami di Xbox Wire cukup bernasib baik untuk memainkannya lebih awal. Ini adalah permainan yang besar, penuh dengan sistem bertindih, misteri dan mekanik.

  Kami pasti anda ingin mengetahui lebih lanjut dan, dengan semangat untuk membuat anda bersedia untuk memainkannya sendiri, kami telah mengumpulkan satu siri artikel yang memberi tumpuan kepada membawa anda ke dalam galaksi yang bersedia untuk apa yang akan datang. Benarkan kami hadir Starfield Starters, Panduan empat bahagian, spoiler bebas untuk beberapa ciri yang paling penting, kompleks, dan kurang dikenali permainan-dan bagaimana untuk berjaya dengan mereka. Untuk lebih banyak permulaan Starfield, pastikan untuk menyemak panduan kami mengenai penyesuaian watak dan planet melompat.

  Ruang tidak selalu menjadi tempat yang mesra di Starfield. Anda mungkin menjumpai spacers, armada Crimson yang jahat, atau zealot rumah Va’ruun – masing -masing bersaing untuk memusnahkan anda dengan alasan yang berbeza. Sekali lagi, Anda mungkin bukan yang mesra – anda boleh membuat keputusan mengenai kehidupan cetak rompak ruang, yang mengamati para pelancong yang aman.

  Semua ini adalah untuk mengatakan bahawa anda tidak hanya perlu tahu bagaimana untuk terbang kapal anda, tetapi bagaimana untuk bertarung dengannya. Pertempuran Angkasa adalah cadangan yang sangat berbeza untuk berjuang di aras tanah, dengan banyak mekanik yang perlu dipertimbangkan semasa cuba bertahan di lompang menguap antara planet. Pertimbangkan ini hari pertama anda di sekolah penerbangan, maka ini adalah panduan kami untuk berjaya StarfieldPertempuran Ruang:

  Sistem kapal

  Tangkapan skrin tempur ruang Starfield

  Kunci untuk setiap kapal angkasa yang anda pilih adalah sistem yang berbeza, dan lebih -lebih lagi bagaimana mereka berkuasa. Sistem anda berpecah menjadi enjin, tiga kumpulan senjata, perisai, dan pemacu grav. Reaktor kapal anda menentukan berapa banyak kuasa yang perlu anda masukkan ke dalam setiap sistem ini dan, pada kapal -kapal awal permainan, anda tidak mungkin mempunyai kuasa yang cukup untuk pergi ke semua untuk mereka semua berjalan dengan kecekapan penuh.

  Ini bermakna, semasa anda melibatkan musuh, anda perlu menggunakan d-pad (atau kekunci anak panah jika bermain di tetikus dan papan kekunci) untuk mengikat kuasa masuk dan keluar dari setiap sistem. Dengan kuasa yang lebih rendah, laser akan melepaskan lebih perlahan, peluru berpandu akan mengembalikan semula pada kadar yang perlahan, perisai tidak akan mencapai caj penuh, dan enjin anda tidak akan memindahkan anda secepat. Kuncinya, di sini, dalam mengetahui musuh anda.

  Terhadap kapal -kapal yang lebih rendah, saya berasa selesa mengalir pemacu grav kargo sekali saya telah mengurangkan mereka ke sampah ruang). Tetapi jika saya merasa kurang yakin dengan peluang saya, saya akan mengepam perisai saya, meninggalkan beberapa jus dalam pemacu gravia, dan menerima pertarungan yang menarik, menyerap tekanan ketika saya menghilangkan perisai dan badan mereka- Dan jika semuanya terlalu menakutkan, saya dapat memulakan lompatan sistem dan melarikan diri dalam beberapa saat yang berharga.

  Belajar cara terbaik untuk mengedarkan kuasa bertukar menjadi kegilaan butang menekan, menjadikan anda menjadi part-picard di jambatan dan bahagian-la-la di bilik enjin-ia jauh lebih menarik daripada “peruntukan kuasa yang efisien” mempunyai hak untuk menjadi hak untuk.

  Belajar tarian

  Tangkapan skrin tempur ruang Starfield

  Tetapi walaupun dengan kawalan yang sempurna ke atas kuasa, anda perlu mempertimbangkan apa yang saya panggil tarian – pertempuran ruang jarang berlaku hanya tenggelam semua senjata anda ke dalam badan kapal musuh, dan lebih banyak lagi yang dipertimbangkan untuk api ketika. Perisai musuh secara semula jadi menyerap kerosakan, dan mesti ditangani sebelum anda boleh mula meniup lubang di kapal – Laser Senjata sangat berkesan di sini.

  Sebaik sahaja perisai itu turun, bagaimanapun, laser jauh lebih berkesan daripada meriam balistik, yang paling sesuai untuk mengetuk ketulan HealthBar. Sementara itu, peluru berpandu menawarkan kerosakan balistik yang besar, tetapi peluru lambat untuk mengembalikan semula, bermakna mereka lebih baik digunakan sebagai senjata ketepatan (lebih banyak di bawah).

  Tarian itu, kemudian, mengetahui senjata mana yang akan menggerakkan dan menurunkan jenis pertahanan musuh tertentu. Mungkin kelihatan bijak untuk meletakkan bit Kuasa ke dalam setiap jenis dan mengekalkan serangan yang berterusan, tetapi saya mendapati lebih berguna untuk mengikat laser saya sehingga kuasa penuh, keluarkan perisai sasaran saya, kitaran kuasa itu menjadi balistik dan kemudian menurunkan badan kapal. Kapal permulaan anda, sempadan ditubuhkan dengan kombo laser, balistik dan peluru berpandu yang sangat efisien, dan saya sangat mengesyorkan untuk mengatasi mereka sebelum bereksperimen dengan jenis senjata lain.

  Tetapi sebaik sahaja anda mempunyai, ada pilihan lain yang tersedia untuk Buccaneer ruang yang giat-senjata jenis EMP boleh menurunkan seluruh sistem di kapal musuh dalam beberapa pecahan yang baik,. Anda terhad kepada tiga kumpulan senjata di setiap kapal, jadi mempelajari persediaan pilihan anda adalah kunci untuk menyempurnakan kraf yang mematikan.

  Sasaran yang diperoleh

  Tangkapan skrin tempur ruang Starfield

  Jika anda akan turun laluan ruang pertempuran yang berat, saya mempunyai tiga perkataan yang berguna untuk anda: “Sistem Kawalan Menargetkan”. Kemahiran ini, dibuka pada peringkat pertama pokok kemahiran teknologi, membuka kunci keupayaan untuk mengunci musuh, melambatkan masa, dan menargetkan bahagian tertentu kapal – ia berkesan Starfield‘Mengambil Sistem Vats Fallout. Di sinilah peluru berpandu, dengan kemampuan yang tinggi dan kemampuan mereka sendiri.

  Penargetan berguna untuk pelbagai sebab. Sekiranya laser kapal merobek perisai anda, fokus pada sistem tersebut dan keluarkannya dari persamaan. Sekiranya anda terlibat di tempat cetak rompak dan ingin memastikan mangsa anda tidak dapat melarikan diri, memukul pemacu grav. Paling menarik, anda juga boleh pergi terus ke enjin mereka, melumpuhkan kapal dan memungkinkan untuk berlabuh dengan kapal musuh dan mendaki di atas kapal. Dari sini, anda akan dapat memasuki kapal mereka, menurunkan krew (di kapal -kapal yang lebih kecil yang biasanya ditemui di kokpit, tetapi boleh muncul di bilik lain), mencuri kandungan teluk kargo dan, jika anda Oleh itu, berharap, mencuri seluruh kapal itu sendiri (yang kemudiannya boleh didaftarkan, digunakan, dinaik taraf, atau hanya dijual).

  Perlu dinyatakan bahawa perisai perlu diturunkan sebelum anda dapat memukul sistem dengan berkesan (jika anda ingin menghalangnya berlaku lagi, hanya menembak penjana perisai mereka), dan penargetan juga datang dengan tetingkap terhad – jika anda mengambil masa yang lama atau kehilangan kunci, anda perlu menargetkannya lagi. Biasanya memerlukan dua atau tiga sesi pepejal yang menyasarkan untuk menurunkan sistem dalam pengalaman saya dengan permainan awal.

  Mulakan pergerakan

  Tangkapan skrin tempur ruang Starfield

  Dalam ruang tempur 360, pergerakan anda sama pentingnya dengan ordnance anda, jadi pastikan untuk memberi perhatian kepada bagaimana anda berkeliling. Kunci di sini adalah dalam mempelajari cara menghidupkan kapal anda dengan berkesan. Walaupun ia menggoda untuk menolak enjin kapal anda ke had mereka, terlalu cepat mengurangkan Sebilangan pergerakan anda-tolok di tengah-tengah kiri UI Pertempuran Kapal menunjukkan berapa cepat anda pergi, tetapi ia juga termasuk seksyen kecil yang berwarna putih. Bahagian putih ini adalah tempat yang optimum untuk kelajuan tinggi – pastikan kelajuan anda dalam tetingkap ini dan anda akan jauh lebih lincah, membolehkan anda untuk mengelilingi pusingan tinggi dan menyimpan kapal di pemandangan anda jauh lebih mudah.

  Sekiranya anda ingin menjadi lebih rumit, melabur dalam pangkat pertama kemahiran mengunci kendali untuk kapal anda – beralih ke atas tujahan membolehkan anda melengkapkan kapal anda dalam empat arah, membantu anda untuk mengelakkan kebakaran musuh sementara masih menyimpan manik pada sasaran. Saya telah mendapati ini sangat bermanfaat apabila saya berada di laluan penerbangan ke kepala dengan musuh, menggunakan tujahan untuk memindahkan kapal saya secara halus dan mengelakkan peluru berpandu dengan inci.

  Akhir. Malah, ia jauh lebih penting sebagai alat pertahanan – kapal musuh juga tote peluru berpandu, dan apabila mereka terkunci, anda akan mendapat amaran merah di bahagian atas skrin anda. Meningkatkan dengan segera memecahkan kunci peluru berpandu, menjaga anda selamat dari apa yang mungkin musuh senjata yang paling merosakkan boleh digunakan terhadap anda. Dengan ini, teruskan rangsangan anda seberapa kerap yang anda boleh semasa berada dalam pertempuran ruang angkasa, untuk menjimatkan untuk majlis yang istimewa dan berbahaya.

  Terapi Hull-Isikan

  Tangkapan skrin tempur ruang Starfield

  Di tengah -tengah keseronokan pertempuran ruang, mudah untuk dilupakan bahawa kapal anda juga terdedah – tidak kurang kerana, sementara perisai akan mengisi semula, kerosakan badan tidak pulih secara semula jadi. Terdapat beberapa cara untuk membetulkannya-cara yang lebih mahal adalah menuju ke kapal kapal di mana-mana lokasi bertamadun, bercakap dengan juruteknik kapal, dan meminta pembaikan, yang datang dengan kos 1,000 kredit pop.

  Cara yang lebih murah adalah untuk menyimpan bekalan bahagian kapal di tangan. Fikirkan ini sebagai medpacks untuk kapal angkasa – mereka tidak begitu mudah untuk datang, dan mereka mengambil jumlah inventori atau ruang kargo yang berat (tip pro – jika anda tidak faham mengapa inventori anda begitu penuh, periksa Bahagian bantuan anda inventori untuk bahagian kapal!), tetapi mereka adalah cara paling cepat untuk menjadikan diri anda selamat untuk bertarung lagi.

  Menarik. Anda akan agak kerap terbang ke dalam sistem dan mendapati diri anda di tengah -tengah pertempuran yang berterusan antara pasukan mesra seperti Freestar Collective dan Fubure yang lebih agresif seperti Spacers. Sekiranya anda mengambil bahagian dalam pertempuran, mengambil semua penyerang, pihak yang masih hidup akan sering memuji kapal anda, bertanya sama ada mereka boleh memberi ganjaran kepada anda untuk bantuan anda – dan bahagian kapal adalah salah satu pilihan yang ada untuk meminta. Pertempuran Angkasa – Menyeronokkan dan berguna!