Sony secara rasmi menutup $ 3.6 bilion pengambilalihan Bungie – The Verge, Mengapa Sony membeli Bungie dengan harga $ 3.6 bilion – Protokol

Apa yang dilihat oleh Sony di Destiny Developer Bungie

Hanya sedikit yang ditulis dalam undang -undang mengenai crypto, dan itu bermakna orang cuba mengambil serbuk roti dari keputusan terdahulu dan menyatukannya untuk membuat sesuatu. Itulah yang akan dilakukan oleh peguam yang baik. Malah penggubal undang -undang mungkin melihatnya kerana mereka cuba memikirkan di mana jurang. Sebagai pendakwa, saya mempunyai kes di mana kami menyaman tiga bank China untuk memberi kami rekod bank mereka, dan tidak pernah dilakukan sebelum ini. Selepas itu, Kongres meluluskan undang -undang baru, menggunakan keputusan dari hakim di Mahkamah ini dan D.C. mahkamah litar, mahkamah di atas kita. Oleh itu, saya pasti orang melihat keputusan terdahulu dan cuba menerapkannya dengan cara yang mereka mahu. Jadi tidak, ia tidak mengejutkan saya bahawa orang melakukan itu.

Bungie kini secara rasmi sebahagian daripada Sony

Oleh Jay Peters, editor berita yang menulis mengenai teknologi, permainan video, dan dunia maya. Dia mengemukakan beberapa cadangan emoji yang diterima kepada Konsortium Unicode.

15 Jul, 2022, 5:37 PM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Bungie, pemaju Takdir 2, kini secara rasmi menjadi sebahagian daripada Sony. Pembuat PlayStation telah mengumumkan niatnya untuk memperoleh studio permainan pada bulan Januari, dan sekarang, pengambilalihan itu selesai. Pada pengumuman awal, Sony berkata (PDF) perjanjian itu bernilai $ 3.6 bilion, tetapi dalam pemfailan SEC pada hari Jumaat, dikatakan perjanjian itu bernilai “kira -kira” $ 3.7 bilion.

Walaupun kini berada di bawah payung Sony, Bungie akan “terus menerbitkan secara bebas dan membangunkan permainan kami,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Bungie Pete Parsons dalam catatan blog dari pengumuman asal pengambilalihan itu. Dan permainan masa depan dalam pembangunan tidak akan menjadi eksklusif PlayStation, kata Joe Blackburn dan Justin Truman dari Bungie.

Tetapi Sony merancang untuk bersandar pada Bungie untuk “kepakaran bertaraf dunia dalam pembangunan multi-platform dan perkhidmatan permainan langsung,” yang “akan membantu kami menyampaikan visi kami untuk memperluaskan Playstation kepada beratus-ratus juta pemain,” Presiden Sony Interactive Entertainment dan Ketua Pegawai Eksekutif Jim Ryan berkata pada bulan Januari. Sony Views Live Service Games sebagai bahagian kritikal masa depan PlayStation, kerana ia merancang untuk melancarkan lebih daripada 10 permainan perkhidmatan langsung baru menjelang Mac 2026.

Berkaitan

Dengan Bungie kini secara rasminya sebahagian daripada Sony dan Take-Two melengkapkan pengambilalihan Zynga pada bulan Mei, sekarang kita perlu menunggu Microsoft membungkus $ 68 secara besar-besaran.7 bilion pembelian Activision Blizzard. Ia mungkin sedikit masa sehingga itu selesai, walaupun; Microsoft menjangkakan perjanjian itu ditutup pada tahun fiskalnya 2023, yang bermula bulan ini dan berlangsung hingga Jun 2023.

Pembetulan 15 Julai, 2:00 petang ET: Walaupun Sony pada mulanya mengumumkan bahawa perjanjian itu bernilai $ 3.6 bilion, dalam pemfailan SEC pada hari Jumaat, ia berkata ia bernilai “kira -kira” $ 3.7 bilion.

Apa yang dilihat oleh Sony di Destiny Developer Bungie

Masa depan Bungie cerah, tetapi lebih cerah dengan PlayStation.

Apa yang dilihat oleh Sony di Destiny Developer Bungie

The Bungie Ouroboros bercakap dalam pelbagai cara untuk sifat permainan moden.

Foto: Kim Kulish/Corbis melalui Getty Images

Kisah Studio Game Bungie dipenuhi dengan ironi. Syarikat yang mencipta Halo untuk platform Xbox Microsoft kemudian berpecah dari pembuat Windows untuk memberi dakwat perjanjian penerbitan dengan Activision Blizzard untuk susulannya, Destiny Shooter Sci-Fi. Syarikat kemudian berpecah dengan Activision untuk sekali lagi bebas sepenuhnya. Sekarang, dua minggu selepas Microsoft membeli rakan penerbitan bekas Bungie, pemaju menyertai Sony’s PlayStation Studios.

The Bungie Ouroboros bercakap dalam pelbagai cara untuk sifat permainan moden. Industri ini menyatukan dengan pesat kerana pemilik platform yang besar berlumba -lumba untuk membina ekosistem perisian dan perkhidmatan yang lebih luas untuk menjual perkakasan baru dan tinggal di hadapan pasukan baru yang berpotensi mengganggu seperti permainan langganan dan awan. Dan di Bungie, Sony telah menemui sebuah syarikat dengan kepakaran teknikal yang tiada tandingannya, harta intelek yang kuat dan pangkalan pelanggan yang taat.

Masa depan Bungie cerah, tetapi lebih cerah dengan PlayStation. Bungie tidak lama lagi akan memegang gelaran unik kerana kedua-dua studio milik Xbox dan PlayStation sepanjang sejarahnya lebih daripada 30 tahun. Tetapi sebagai sebahagian daripada senarai pembuat permainan bebas, pihak ketiga yang semakin berkurangan, Bungie memberi manfaat lebih banyak daripada menyertai platform utama daripada terus melekatkannya sendiri.

 • Syarikat itu telah berjanji untuk menyokong pembuat wangnya sekarang, Destiny 2, hingga 2024 dengan tiga ekspansi utama masih akan datang. Tetapi Bungie mempunyai cita -cita “untuk menjadi salah satu syarikat hiburan hebat di dunia,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Pete Parsons kepada GamesDustry.biz dengan mengangguk ke tv dan cita -cita filemnya. Sumber Sony dapat membantu Bungie melakukannya.
 • Bungie juga mengusahakan projek baru, yang tidak diumumkan, dibiayai sebahagiannya oleh pelaburan Netease $ 100 juta dari 2019, yang mungkin merupakan faktor utama dalam keputusan Sony untuk menghukum studio.
 • Bungie telah menggerakkan hampir setiap fasa industri permainan dan berjaya mengekalkan bukan sahaja identiti dan kebudayaannya, tetapi juga kebebasan kreatifnya. Selamat untuk menganggap studio telah membuat perjanjian dengan Sony yang sama -sama menguntungkan.
 • Lihat saja catatan blog Bungie mengenai pengambilalihan, di mana Sony nampaknya telah memberikan cahaya hijau untuk menyampaikan janji -janji yang belum pernah terjadi sebelumnya tentang menyokong platform bersaing dengan baik ke masa depan.

Ini semua mengenai kandungan (dan bakat yang menjadikannya). Kami sudah lama melewati hari-hari ketika pembuat konsol dapat bergantung pada daya tarikan perkakasan yang lebih baru dan lebih baik untuk menarik lebih banyak pelanggan. Sekarang, ini semua mengenai perisian, termasuk eksklusif tetapi juga permainan yang dapat bertahan selama bertahun-tahun dan tinggal di mana-mana sahaja, dan pengetahuan teknikal untuk membuat gelaran tersebut. Bungie mempunyai itu dalam sekop.

 • Bungie telah menguasai model perkhidmatan langsung selepas tujuh tahun percubaan berterusan dengan siri Destiny. Permainan asal dan sekuelnya telah mengumpulkan lebih daripada 187 juta pemain unik sepanjang dekad yang lalu dan menghasilkan komuniti peminat diehard yang bersemangat. (Saya salah seorang daripada mereka, dengan beribu -ribu jam log masuk dalam kedua -dua perlawanan selama bertahun -tahun.)
 • Di sepanjang jalan, Bungie telah membantu perintis sekali-sekala yang tidak bersuara teknikal seperti bermain silang dan bermain silang platform, dan menggunakan pelbagai model perniagaan yang berbeza untuk mengekalkan takdir, mengatasi garis unik antara gergasi dan langganan percuma untuk bermain-main -Mos berasaskan. Infrastruktur syarikat juga sangat kompleks, menyokong hampir sedozen platform perkakasan yang berbeza (termasuk Google Stadia) di sembilan ekspansi untuk Destiny 2.
 • Di Bungie, Sony juga mendapat salah satu pemaju penembak orang pertama yang paling terkenal dalam industri. Dengan rancangan Microsoft untuk francais Call of Duty di udara sekarang bahawa ia memiliki Activision Blizzard, Bungie dapat melangkah masuk untuk membantu mengisi lubang genre yang ternganga dalam barisan PlayStation.

Strategi eksklusif Sony menjadi lebih fleksibel. Sony memenangi era PS4 dengan memberi tumpuan kepada permainan yang benar. Tetapi industri ini beralih ke arah perkhidmatan langsung, masa depan silang platform dan Sony nampaknya menyesuaikan diri dengan realiti baru ini, walaupun dalam fesyen yang sangat berhati-hati.

 • Eksekutif Sony dan Bungie menjanjikan bahawa studio akan kekal bebas dan multiplatform. Tetapi mengapa Sony membayar hampir $ 4 bilion untuk terus meletakkan permainan pada peranti Xbox? Untuk satu, Bungie mempunyai kemahiran teknikal dan kolam bakat untuk membantu studio PlayStation lain membuat permainan yang boleh hidup di platform lain, awan dan mungkin juga peranti mudah alih.
 • Bos PlayStation Jim Ryan dibuka dengan GamesDustry.biz bahawa “cara orang bermain permainan telah banyak berubah sejak beberapa tahun kebelakangan,” dan Sony melihat Bungie sebagai cara untuk “mengurangkan masa yang diperlukan untuk mendapatkannya dengan betul” berkaitan dengan perkhidmatan hidup, multiplatform permainan.
 • “Rekod prestasi Bungie yang berjaya dalam penerbitan pelbagai format dan perkhidmatan permainan langsung akan membantu kami dalam merealisasikan cita-cita kami untuk mengambil PlayStation di luar konsol dan meningkatkan penonton kami yang berpotensi,” tulis Ryan dalam blog yang mengumumkan penjualan.
 • Apa yang dapat kita tunjukkan hari ini ialah Sony akhirnya memecah keluar dari perangkap model perniagaan tradisional untuk mencuba pendekatan baru. Sony’s New MLB The Show 22 akan menyokong permainan silang platform dan silang-perkembangan pada Nintendo Switch dan Xbox. Dan Sony telah mula menerbitkan permainan pihak pertama ke PC pada klip yang lebih cepat, dengan kejayaan yang menggembirakan sebagai jualan stim untuk port God of War PC yang baru dikeluarkan.

Sehingga kini, strategi pengambilalihan Sony telah terasa mudah. Ia membeli studio kecil dan sederhana yang paling terkenal untuk membuat permainan PlayStation yang sangat baik, menjadikan studio tersebut menjadi rumah kuasa eksklusif yang telah membantu menentukan jenama konsolnya.

Perjanjian bungie terasa berbeza. Ia tidak bertindak balas terhadap pembelian Blizzard Activision Microsoft; Ryan mengesahkan bahawa perjanjian itu telah bekerja selama berbulan -bulan. Tetapi ia terasa seperti Sony telah terbangun ke arah Perniagaan Permainan yang diketuai, dan mengapa studio seperti Bungie, lama di barisan hadapan pembinaan dunia sosial dan teknikal, mungkin jenis senjata rahsia platform PlayStation perlu carta jalan ke hadapan.

Versi cerita ini juga muncul dalam surat berita hiburan hari ini; Langgan di sini.

Nick Statt adalah wartawan permainan video protokol. Sebelum menyertai Protokol, beliau adalah editor berita di The Verge yang meliputi industri permainan, aplikasi mudah alih dan antitrust dari San Francisco, selain menguruskan liputan Silicon Valley Tech Giants dan Startups. Dia kini tinggal di Rochester, New York, rumah plat sampah dan, secara kebetulan, Hall of Fame permainan video dunia. Dia boleh dihubungi di [email protected].

Hakim Zia Faruqui cuba mengajar anda crypto, satu rujukan ‘SNL’ pada satu masa

Keputusannya mengenai kes -kes cryptocurrency utama telah memetik “The Big Lebowski,” “SNL,” dan “Dr. Cinta pelik.”Itu kerana dia mahukan anda – ya, anda – untuk membacanya.

Cara Zia Faruqui (kanan) telah menimbang kes -kes yang telah datang di hadapannya dapat memberikan petunjuk peguam tentang apa rangka kerja undang -undang akan melewati pengumpulan.

Foto: Carolyn Van Houten/The Washington Post melalui Getty Images

Veronica Irwin (@vronirwin) adalah wartawan yang berpangkalan di San Francisco di Protokol yang meliputi FinTech. Sebelum ini dia berada di San Francisco Examiner, yang meliputi teknologi dari sudut hiper-setempat. Sebelum itu, garis besarnya dipaparkan di SF Weekly, The Nation, Techworker, MS MS. Majalah dan frisc.

“Alat analitik perisian cryptocurrency dan berkaitan adalah ‘gelombang masa depan, dude. Seratus peratus elektronik.'”

Itu bukan petikan dari “The Big Lebowski” – sekurang -kurangnya, tidak secara langsung. Ini petikan dari Washington, D.C., Pendapat Memorandum Mahkamah Daerah mengenai Peranan Cryptocurrency Analytics Alat boleh dimainkan dalam siasatan kerajaan. Penulis adalah Hakim Majistret Zia Faruqui.

Tidak biasa bagi hakim untuk membuat rujukan budaya pop, atau tidak mempunyai tahap kepakaran cryptocurrency Faruqui. Keputusannya telah membuat rujukan pintar kepada “The Big Lebowski,” “Dr. Strangelove, “dan” SNL “parodi Kumpulan McLaughlin. Mereka juga menunjukkan pemahaman yang terperinci tentang bagaimana penjenayah boleh menggunakan cryptocurrency untuk kelebihan mereka dan, lebih penting dalam dompet yang tidak teratur.”Di dalam yang lain, dia tidak mahu dikenali di blok block” mitos, “menjelaskan bahawa cryptocurrency adalah alat yang tidak cekap untuk penjenayah yang mengelakkan sekatan.

Pengetahuannya bukan produk menghabiskan masa di Crypto Twitter. Sebaliknya, sebelum mengambil kedudukan hakim Faruqui adalah salah satu kumpulan pendakwa di U.S. Pejabat Peguam di Washington, D.C., Itu memanggil diri mereka sebagai “bitcoin strikeforce,” dan bekerja dengan agensi seperti IRS dan FBI dalam siasatan persekutuan. Di sana, Faruqui mendakwa kes -kes yang melibatkan keganasan, pornografi kanak -kanak, dan percambahan senjata. Terutama terkenal adalah kes yang melibatkan laman web gelap yang dipanggil “Selamat Datang ke Video,” yang telah memudahkan 360,000 muat turun video eksploitatif seksual kanak-kanak kepada 1.28 juta ahli di seluruh dunia menggunakan bitcoin. Lejar Immutable Bitcoin digunakan untuk mencari pelaku.

Hakim majistret tidak menetapkan duluan dengan cara yang sama seperti keadilan Mahkamah Agung – Decisis menatap hanya harus dipatuhi oleh pengadilan yang lebih rendah, dan Farqui bukan yang tertinggi. Tetapi cara Faruqui telah menimbang kes -kes yang telah datang di hadapannya dapat memberikan petunjuk peguam tentang apa kerangka undang -undang akan menyampaikan pengumpulan. Peguam Crypto telah membuat keputusan terdahulu dalam konteks sekatan tunai tornado, contohnya.

Faruqui bercakap dengan protokol tentang kuasa kedudukannya, dan apa yang orang dalam crypto harus memahami tentang undang -undang.

Perbualan ini diedit untuk kejelasan dan keringkasan.

Bagaimana anda belajar mengenai cryptocurrency?

Ketika saya seorang pendakwa yang saya benar -benar belajar mengenainya. Terdapat seorang lagi pendakwa, Christopher Brown – anda tahu, yang lain Chris Brown – dan dia telah mengambil minat dalam hal ini ketika kami berdua bekerja pada jenayah kewangan di Washington, D.C. U.S. Pejabat Peguam. Dia mempunyai rasa “ini semakin besar, dan kita harus mula melihatnya.”

U.S. Peguam pada masa itu, Jessie Liu, mempunyai idea ini menggunakan siasatan kewangan dengan cara yang tidak terhad kepada jenayah kolar putih, atau bahkan kes narkotik, tetapi juga untuk penyiasatan siber, kepada penyiasatan keselamatan negara, dan dalam kes -kes sivil. Banyak yang kami menyiasat berkaitan dengan mengikuti wang itu dan jadi dia mahu kami menjadi unit pelbagai disiplin ini.

Begitulah cara kami memulakan dengan “Bitcoin Strikeforce,” atau kami memanggil diri kami. Tetapi saya harus mengatakan, kami bermula dengan matlamat untuk membuat kaos, dan kami tidak pernah melakukannya semasa saya berada di sana. Dan sekarang saya pergi! Jadi jika mereka memilikinya, saya tidak tahu sama ada saya akan mendapatnya.

Anda mesti mendapatkan t-shirt alumni.

Keputusan anda juga mendapat banyak perhatian. Maksud saya, anda memetik “SNL,” anda memetik “Lebowski yang besar,” anda memetik “Dr Dr. Cinta pelik.”Apa yang anda cuba capai dengan itu?

Kami penjawat awam! Dan agar orang ramai mempunyai kepercayaan dan mempercayai kita, mereka perlu memahami apa yang kita lakukan dan apa yang kita katakan. Humor adalah satu cara, tidak menggunakan banyak undang -undang adalah cara lain. Tetapi saya fikir ada banyak hakim yang cuba menjadikan badan kehakiman lebih mudah, dan oleh itu orang dapat melihat kerja yang kita lakukan dan memahami apa yang kita lakukan dan kemudian membuat pendapat mereka sendiri jika ia betul atau salah. Tetapi sekurang -kurangnya, jika difahami, maka masih ada kepercayaan dalam rangka kerja walaupun anda tidak bersetuju dengan bagaimana keputusan kami dinyatakan.

Adakah anda berusaha untuk mendapatkan orang yang menjadi crypto khususnya?

Kami adalah duta untuk badan kehakiman kepada orang -orang di ruang sidang kami – ini adalah cadangan yang sangat menakutkan di mahkamah jika anda telah didakwa secara federal, dan orang mempunyai persepsi tentang apa yang mereka fikir boleh berlaku di sana dari segi keadilan atau ketidakadilan. Kemudian, ada orang lain yang mungkin berurusan dengannya: ahli keluarga, kawan, mangsa yang mungkin berada di galeri mahkamah, dll.

Tetapi kemudian ia jauh melebihi itu. Saya banyak bekerja dengan pejabat pentadbiran mahkamah, badan pusat kami melakukan pendidikan sivik dan jangkauan ke sekolah menengah, kerana saya mahukan pelajar kolej dan sekolah menengah dan pelajar undang -undang mempunyai pengalaman di mana mereka mendapat peluang untuk bercakap dengan Hakim. Jadi matlamat saya pastinya bukan hanya mendapat satu segmen penduduk, tetapi ia membuat keputusan yang dapat diakses oleh sesiapa yang berminat untuk membacanya.

Apa yang dirasakan seperti anda beralih dari peranan pendakwa itu kepada hakim hakim?

Peguam cuba mengambil rangka kerja yang berbeza dari satu topik dan memohonnya kepada yang lain, dan kemudian meyakinkan anda bahawa itu atau tidak sesuai. Menjadi Hakim sangat berbeza kerana anda menilai apa yang ada pada pihak -pihak yang hadir kepada anda sebagai rangka kerja undang -undang yang berkenaan, dan memutuskan bagaimana teknologi baru dan pecah tanah sesuai dengan kerangka undang -undang yang ditulis 10 atau 15 tahun yang lalu.

Dan itu berteknologi secara amnya. Crypto, ada yang berpendapat, berkembang lebih cepat.

Saya fikir ramai orang akan mengatakan itulah sebabnya mereka menolak penggunaan cryptocurrency, kerana ia bergerak pantas. Tetapi itu bukan tempat di mana hakim terlibat dalam mengatakan bagaimana ia harus dikawal selia. Hakim baru sahaja menjawab soalan, “Adakah peraturan ini berlaku” dan “bagaimana mereka memohon?”Dan hakim yang berbeza membuat keputusan yang berbeza. Ada, terkenal, hakim di Florida yang mengatakan cryptocurrency bukanlah wang kerana anda tidak dapat meletakkannya di bawah katil anda, dan itulah wang: sesuatu yang nyata. Jadi orang yang berbeza akan mempunyai keputusan yang berbeza. Dan itu bukan hanya benar untuk crypto, tetapi juga bidang undang -undang lain.

Keputusan crypto anda yang terkenal dengan tegas menegaskan bahawa crypto dapat dikesan. Salah satu cara orang cuba menjadikannya kurang dapat dikesan adalah dengan pengadun, dan wang tunai tornado disetujui oleh OFAC tidak lama dahulu. Adakah anda fikir penalaran undang -undang cukup baik untuk sekatan yang sama untuk digunakan untuk pengadun lain, atau pertukaran yang terdesentralisasi?

Saya tidak tahu. Saya rasa ada beberapa perbincangan bahawa orang mungkin melipat beberapa perkara ini, jadi saya tidak dapat memberi komen, kerana mereka sering datang ke mahkamah kami. Dan saya fikir ada orang yang menganggapnya, ya dan tidak. Begitu banyak hakim lakukan ialah kita bergantung kepada pihak -pihak yang ada di hadapan kita untuk memberitahu kita apa yang betul dan apa yang salah. Dan kemudian, anda tahu, jelas, mereka akan mempunyai pandangan yang berbeza, dan kami membuat keputusan berdasarkan apa yang dikatakan orang di hadapan kami.

Adakah anda sedar bahawa beberapa analisis undang -undang mengenai sekatan tunai tornado merujuk keputusan anda baru -baru ini dalam kes sekatan cryptocurrency?

Hanya sedikit yang ditulis dalam undang -undang mengenai crypto, dan itu bermakna orang cuba mengambil serbuk roti dari keputusan terdahulu dan menyatukannya untuk membuat sesuatu. Itulah yang akan dilakukan oleh peguam yang baik. Malah penggubal undang -undang mungkin melihatnya kerana mereka cuba memikirkan di mana jurang. Sebagai pendakwa, saya mempunyai kes di mana kami menyaman tiga bank China untuk memberi kami rekod bank mereka, dan tidak pernah dilakukan sebelum ini. Selepas itu, Kongres meluluskan undang -undang baru, menggunakan keputusan dari hakim di Mahkamah ini dan D.C. mahkamah litar, mahkamah di atas kita. Oleh itu, saya pasti orang melihat keputusan terdahulu dan cuba menerapkannya dengan cara yang mereka mahu. Jadi tidak, ia tidak mengejutkan saya bahawa orang melakukan itu.

Adakah terdapat salah faham tentang bagaimana undang -undang berlaku untuk crypto, atau bagaimana keputusan anda harus ditafsirkan, yang anda inginkan anda dapat menyeberang?

Satu salah tanggapan ialah hakim tidak dapat memahami teknologi ini – kita boleh. Dan itu bukan hanya hakim, itu sesiapa. Orang mempunyai pandangan ini dalam dua ekstrem. Sama ada “crypto palsu, itu tidak nyata,” atau “sangat teknikal sehingga anda tidak dapat memahaminya.”Dan pengambilan saya, seperti yang telah saya bincangkan dan semoga keluar dari pendapat saya, hanya crypto yang dapat difahami. Ia seperti wang – ia mempunyai nilai, ia digunakan, itu yang difikirkan oleh orang.

Idea ini bahawa “orang tidak dapat memahaminya” – itu salah. Pekerjaan asas peguam adalah untuk mengambil perkara -perkara yang sangat kompleks dan teknikal dan mendidih mereka ke hujah -hujah yang sangat mudah dicerna untuk hakim, untuk juri, atau siapa pun yang mungkin.

Terus membaca Tunjukkan Kurang

Veronica Irwin (@vronirwin) adalah wartawan yang berpangkalan di San Francisco di Protokol yang meliputi FinTech. Sebelum ini dia berada di San Francisco Examiner, yang meliputi teknologi dari sudut hiper-setempat. Sebelum itu, garis besarnya dipaparkan di SF Weekly, The Nation, Techworker, MS MS. Majalah dan frisc.

Bagaimana inovasi teknologi memecahkan halangan dan meningkatkan akses kepada perkhidmatan kewangan?

Persatuan Teknologi Kewangan (FTA) mewakili pemimpin industri yang membentuk masa depan kewangan. Kami memperjuangkan kuasa perkhidmatan kewangan berpusatkan teknologi dan menganjurkan pemodenan peraturan kewangan untuk menyokong inovasi kemasukan dan bertanggungjawab.

Transformasi teknologi kewangan memacu persaingan, mewujudkan pilihan pengguna, dan membentuk masa depan kewangan. Dengarkan dari tujuh pemimpin Fintech yang membentuk semula masa depan kewangan, dan menyertai Sidang Kemuncak Persatuan Teknologi Kewangan Fintech untuk mengetahui lebih lanjut.

Penny Lee, Ketua Pegawai Eksekutif, Persatuan Teknologi Kewangan

Teknologi Kewangan merosakkan halangan kepada perkhidmatan kewangan dan memberikan nilai kepada pengguna, perniagaan kecil, dan ekonomi. Teknologi kewangan atau inovasi “fintech” menggunakan teknologi untuk mengubah perkhidmatan kewangan tradisional, menjadikannya lebih mudah, kos rendah, dan lebih mudah digunakan.

Fintech meletakkan pengguna Amerika di tengah -tengah kewangan mereka dan membantu mereka menguruskan wang mereka dengan bertanggungjawab. Dari aplikasi pembayaran untuk belanjawan dan alat pelaburan dan pilihan kredit alternatif, Fintech memudahkan pengguna membayar pembelian mereka dan membina tabiat kewangan yang lebih baik.

Hampir separuh daripada pengguna Fintech mengatakan kewangan mereka lebih baik kerana fintech dan menjimatkan lebih daripada $ 50 sebulan untuk faedah dan yuran. Fintech juga senjata perniagaan kecil dengan alat kewangan untuk berjaya, termasuk perkhidmatan perbankan kos rendah, perkhidmatan perakaunan digital, dan akses yang diperluaskan ke modal.

Persatuan Teknologi Kewangan mewakili inovator yang membentuk masa depan kewangan, sama ada ia menyelaraskan pembayaran dalam talian, memperluaskan akses kepada kredit yang berpatutan, memberikan perniagaan kecil dan pencipta alat untuk berjaya, atau memperkasakan pelabur sehari -hari untuk membina kekayaan. Kami menganjurkan dasar dan peraturan kewangan moden yang membolehkan inovasi fintech memacu persaingan dalam ekonomi dan mengembangkan pilihan pengguna.

Serta. Tempat masih tersedia untuk acara hibrid ini, dan anda boleh RSVP di sini untuk menyelamatkan tempat duduk anda. Sertailah kami semasa kami membincangkan cara membentuk masa depan kewangan.

Alex Marsh, Ketua Dasar Global, Klarna

Dalam erti kata yang paling luas, perbankan terbuka telah mewujudkan ekosistem yang selamat dan bersambung yang telah membawa kepada letupan penyelesaian baru dan inovatif yang memberi manfaat kepada pelanggan, dengan cepat merevolusikan bukan hanya industri perbankan tetapi cara semua syarikat menjalankan perniagaan. Faedah sasaran disampaikan melalui kelajuan, ketelusan, dan keselamatan, dan kesannya dapat dilihat di pelbagai kes penggunaan.

Berkongsi data kewangan di seluruh penyedia boleh membolehkan pelanggan (individu atau perniagaan) mempunyai akses masa nyata ke beberapa akaun bank di seluruh institusi semua dalam satu platform, menjimatkan masa dan membantu pengguna mendapatkan gambaran yang lebih tepat tentang kewangan mereka sendiri sebelum mengambil hutang , memberikan petunjuk yang lebih dipercayai daripada kebanyakan garis panduan pemberian pinjaman sekarang.

Perbankan Terbuka juga boleh memperluaskan peminjam bakal pemberi pinjaman dengan memberikan pemahaman segera dan tepat tentang sejarah kewangan pelanggan, yang membolehkan lebih banyak pemberi pinjaman untuk lebih memahami profil risiko tertentu dan dengan itu memacu produk pinjaman yang lebih kompetitif untuk pelanggan akhir.

Syarikat juga boleh membuat profil pemasaran yang teliti dan oleh itu, dengan baik menyesuaikan perkhidmatan mereka dengan keperluan khusus. Platform Perbankan Terbuka seperti Klarna Kosma juga memberikan peluang yang unik untuk perniagaan untuk melengkapkan alat tambahan yang menambah nilai sebenar untuk pengguna dan memperdalam hubungan pelanggan mereka.

Ketelusan yang meningkat yang dibawa oleh perbankan terbuka membawa pelbagai faedah tambahan, seperti membantu syarikat pengesanan penipuan lebih baik memantau akaun pelanggan dan mengenal pasti masalah lebih awal. Senarai penyelesaian tambah nilai baru terus berkembang.

Todd Denbo, Pemimpin Komersial Wang & Ketua Pegawai Eksekutif Intuit Pembiayaan, Inc., Intuit

Kelajuan perniagaan tidak pernah lebih cepat daripada hari ini. Bagi pemilik perniagaan kecil, masa adalah premium kerana mereka memakai topi pelbagai setiap hari. Cabaran makroekonomi seperti masalah inflasi dan rantaian bekalan membuat wang yang berjaya dan pengurusan aliran tunai lebih mencabar. Malah, menurut kaji selidik Intuit QuickBooks baru -baru ini, 99% perniagaan kecil bimbang tentang inflasi.

Ini memberikan peluang yang luar biasa bahawa inovasi di Fintech dapat diselesaikan dengan mempercepat pergerakan wang, meningkatkan akses ke modal, dan memudahkan untuk menguruskan operasi perniagaan di tempat utama. Fintech menawarkan produk dan perkhidmatan yang inovatif di mana amalan dan proses yang sudah lapuk menawarkan pilihan terhad.

Sebagai contoh, Fintech membolehkan peningkatan akses kepada modal bagi pemilik perniagaan dari pelbagai latar belakang dan pelbagai dengan memanfaatkan data alternatif untuk menilai model kredit dan model risiko. Ini boleh memberi kesan positif kepada semua jenis pemilik perniagaan, tetapi terutama yang kurang mendapat perhatian oleh model perkhidmatan kewangan tradisional.

Apabila kita melihat platform Intuit QuickBooks dan ekosistem fintech keseluruhan, kita melihat pelbagai inovasi yang didorong oleh AI dan sains data yang membantu perniagaan kecil berjaya. Dengan menanamkan dan menghubungkan perkhidmatan kewangan dengan cekap seperti perbankan, pembayaran, dan pinjaman untuk membantu perniagaan kecil, kami dapat mencipta semula bagaimana SMB dibayar dan membolehkan akses yang lebih besar kepada dana penting yang mereka perlukan pada titik kritikal dalam perjalanan mereka.

Secara keseluruhan, kita melihat Fintech sebagai memberi kuasa kepada orang yang telah ditinggalkan oleh sistem kewangan kuno, memberi mereka pandangan, tip, dan alat masa nyata yang mereka perlukan untuk menjadikan impian kewangan mereka menjadi kenyataan.

Mahesh Kedia VP, Strategi GTM, Kemasukan Pasaran Baru dan Operasi Hasil, Marqeta

Inovasi dalam pembayaran dan teknologi kewangan telah membantu mengubah kehidupan seharian untuk berjuta -juta orang. Walaupun kemajuan teknologi ini, 22% orang dewasa Amerika jatuh dalam kategori yang tidak beroperasi atau di bawah tanah (Sumber: Rizab Persekutuan). Orang yang tidak berdepan sering bergantung kepada produk kewangan alternatif yang lebih mahal (AFP) seperti pinjaman habis bulan, pesanan wang, dan kemudahan kredit mahal lain yang biasanya mengenakan bayaran yang lebih tinggi dan kadar faedah, menjadikannya lebih cenderung bahawa orang harus mencelupkan simpanan mereka Tinggal bertahan. Sekarang bahawa lebih banyak penduduk bawah/tidak beraneka mempunyai akses kepada telefon pintar yang dibolehkan web, terdapat banyak kemajuan dalam fintech yang dapat membantu mereka mengakses perkhidmatan perbankan. Beberapa contoh termasuk:

Dompet mudah alih – Unbanked mungkin tidak mempunyai akaun bank tradisional tetapi boleh disahkan akaun dompet mudah alih untuk membeli -belah dan pembayaran bil. Identiti dompet mudah alih mereka boleh digunakan untuk membuka akaun bank maya untuk perbankan dalam talian yang selamat dan mudah.

Minimum perkhidmatan perbankan tanpa bayaran – Syarikat Fintech biasanya mempunyai kos pengambilalihan dan operasi yang jauh lebih rendah daripada institusi kewangan tradisional. Mereka kemudian dapat menyampaikan penjimatan ini dalam bentuk produk no-fee atau tidak minimum kepada pelanggan mereka.

Membantu membina kredit – Sesetengah syarikat fintech menyediakan garis kredit kepada bawah/tidak beraneka dengan sebahagian daripada simpanan peribadi mereka, yang membolehkan mereka membina sejarah kredit dari masa ke masa.Ini membolehkan pendatang dan populasi lain yang mungkin dibebaskan untuk meningkatkan kitaran hayat kredit untuk mendapatkan bentuk kredit tambahan seperti pinjaman auto, rumah dan pendidikan, dll.

Dengan menyediakan akses kepada perkhidmatan perbankan seperti simpanan tanpa bayaran dan akaun semak, kiriman wang, perkhidmatan kredit, dan pembayaran mudah alih, syarikat fintech dapat membantu penduduk bawah/tidak bersekolah untuk mencapai kestabilan dan kesejahteraan kewangan yang lebih besar.

Katherine Carroll, Ketua Dasar dan Peraturan Global, Jalur

Usahawan dari setiap latar belakang, di setiap bahagian dunia, harus diberi kuasa untuk memulakan dan skala perniagaan global.

Kebanyakan perniagaan masih menghadapi cabaran yang menakutkan dengan perkara yang sangat asas. Penggabungan. Cukai. Pembayaran. Ini masih merupakan proses yang sangat intensif, dan mereka adalah halangan kepada keusahawanan dalam bentuk kertas kerja, pdf, faks, dan bentuk. Stripe sedang berusaha untuk menyelesaikan cabaran yang agak biasa dan membosankan ini, hampir selalu dengan antara muka pengaturcaraan aplikasi yang memudahkan proses kompleks ke dalam beberapa klik.

Sama ada ia memudahkan perniagaan menerima pembayaran dari seluruh dunia, membantu sesiapa sahaja, di mana sahaja menggabungkan dengan betul dalam masa beberapa jam, atau menjahit pinjaman kepada keperluan perniagaan, perkhidmatan jalur memungkinkan perniagaan dari semua saiz untuk menggunakan alat tersebut Yang dahulunya dikhaskan untuk syarikat besar di bandar -bandar besar. Daripada syarikat -syarikat yang dimasukkan menggunakan jalur, 92% berada di luar Silicon Valley; 28% pengasas mengenal pasti sebagai minoriti; 43% adalah usahawan kali pertama. Jalur Kuasa Hampir Setengah Juta Perniagaan Di Amerika Luar Bandar. Secara kolektif, mereka mengatasi pendapatan perniagaan bandar sebanyak 30%.

Ekonomi Internet baru mula membuat perbezaan yang nyata untuk perniagaan dari semua saiz di semua jenis tempat. Kami teruja dengan masa depan ini.

Teddy Flo, Ketua Pegawai Undang -Undang, Zest AI

Apa yang saya percaya adalah yang paling penting – dan apa yang telah kami hati di Zest Ai – adalah hakikat bahawa anda tidak boleh mengubah apa -apa untuk lebih baik jika akses yang saksama ke modal tidak tersedia untuk semua orang. Cara kita membuat keputusan dengan kredit harus adil dan inklusif dan dilakukan dengan cara yang mengambil kira gambaran yang lebih besar dari seseorang. Pemberi pinjaman dapat lebih baik melayani peminjam mereka dengan lebih banyak data dan matematik yang lebih baik. Zest AI telah berjaya membina teknologi pengunderaitan A-automatik yang mematuhi, konsisten, dan saksama yang boleh digunakan oleh peminjam untuk membantu membuat keputusan kredit mereka. Melalui Zest AI, pemberi pinjaman dapat menjaringkan peminjam yang dibebaskan bahawa sistem pemarkahan tradisional akan dianggap sebagai “tidak dapat disangkal.”Kami telah membuktikan bahawa peminjam boleh menggali peminjam peringkat kredit yang lebih rendah dan memberi pinjaman kepada mereka tanpa mengubah toleransi risiko mereka.

Andrew Grey, rakan kongsi, Morgan Lewis

Walaupun sistem kecerdasan buatan (AI) telah menjadi alat yang digunakan secara sejarah oleh pelabur yang canggih untuk memaksimumkan pulangan mereka, sistem AI yang lebih baru dan lebih maju akan menjadi inovasi utama untuk mendemokrasikan akses kepada sistem kewangan pada masa akan datang . D privasi, etika, dan isu -isu bias yang tetap diselesaikan dengan sistem AI, berita baiknya ialah kerana dataset R yang besar menjadi lebih mudah untuk menghubungkan, AI dan inovasi teknologi pemprosesan bahasa semula jadi (NLP) yang berkaitan semakin dapat menyamakan akses. Ini berita yang lebih baik ialah demokrasi ini mengambil pelbagai bentuk.

AI boleh digunakan untuk memberikan penilaian risiko yang diperlukan untuk bank yang tidak disampaikan atau ditolak akses. Sistem AI juga boleh mendapatkan troves data yang tidak digunakan dalam laporan kredit tradisional, termasuk aliran tunai peribadi, penggunaan aplikasi pembayaran, pembayaran utiliti tepat waktu, dan data lain yang dikebumikan dalam dataset besar, untuk mewujudkan penilaian risiko yang adil dan lebih tepat untuk mendapatkan kredit dan perkhidmatan kewangan lain. Dengan memperluaskan ketersediaan kredit kepada komuniti yang kurang mendapat perhatian, AI membolehkan mereka mendapatkan kredit dan membina kekayaan.

Di samping itu, pengurusan portfolio yang diperibadikan akan tersedia kepada lebih ramai orang dengan pelaksanaan dan kemajuan AI. Nasihat kewangan yang canggih dan pengawasan rutin, biasanya dikhaskan untuk pelabur tradisional, akan membolehkan individu, termasuk orang yang terpinggir dan berpendapatan rendah, untuk memaksimumkan nilai portfolio kewangan mereka. Selain itu, apabila ditambah dengan teknologi NLP, demokrasi yang lebih besar boleh menyebabkan pelabur yang tidak berpengalaman dapat berinteraksi dengan sistem AI dalam bahasa Inggeris biasa, sambil menyediakan antara muka yang lebih mudah ke pasaran kewangan daripada alat pelaksanaan yang ada.

John Pitts, Ketua Dasar Global di Plaid

Teknologi Kewangan Terbuka membolehkan berjuta -juta orang menggunakan aplikasi dan perkhidmatan yang mereka bergantung untuk menguruskan kehidupan kewangan mereka – dari perlindungan overdraf, kepada pengurusan wang, melabur untuk persaraan, atau membina kredit. Lebih daripada 8 dari 10 orang Amerika kini menggunakan alat kewangan digital yang dikuasakan oleh kewangan terbuka. Ini kerana pengguna melihat sesuatu yang mereka suka atau mahu – pilihan baru, lebih banyak pilihan, atau kos yang lebih rendah.

Apa itu Kewangan Terbuka? Pada terasnya, ia adalah mengenai meletakkan pengguna mengawal data mereka sendiri dan membolehkan mereka menggunakannya untuk mendapatkan tawaran yang lebih baik.

Apabila orang dapat dengan mudah beralih ke syarikat lain dan membawa sejarah kewangan mereka dengan mereka, yang memberikan persaingan yang nyata kepada perkhidmatan warisan dan memaksa semua orang untuk memperbaiki, dengan hasil yang positif untuk pengguna. Contohnya, kita melihat kesan yang ada pada pemain besar yang dipaksa untuk menurunkan yuran overdraf atau bersaing untuk menyampaikan produk yang dikehendaki pengguna.

Kami melihat faedah kewangan terbuka yang pertama di kotak -kotak, kerana kami menyokong beribu -ribu syarikat, dari fintechs terbesar, kepada permulaan, ke bank besar dan kecil. Semua membina produk yang bergantung pada satu perkara – keupayaan pengguna untuk berkongsi data mereka dengan selamat untuk menggunakan perkhidmatan yang berbeza.

Kewangan Terbuka telah menyokong sistem kewangan yang lebih inklusif dan kompetitif untuk pengguna dan perniagaan kecil di U.S. Dan di seluruh dunia – dan ada ruang untuk melakukan lebih banyak lagi. Sebagai contoh, Pengguna Undang -undang Pengguna Kebangsaan baru -baru ini mengeluarkan laporan baru yang melihat pengguna yang menyediakan akses kepada data akaun bank mereka supaya pembayaran sewa mereka dapat memaklumkan pengunderaitan gadai janji mereka dan membantu membina kredit. Ini adalah sebahagian daripada janji kewangan terbuka.

Di Plaid, kami percaya pengguna harus mempunyai hak untuk data mereka sendiri, dan agensi atas data itu, tidak kira di mana ia duduk. Kembali CFPB baru -baru ini dari peraturan 1033 adalah sangat menggalakkan kerana komitmen agensi terhadap hak data pengguna yang kuat dan penekanan dalam mempromosikan persaingan. Ini penting untuk mendapatkan faedah kewangan terbuka untuk pengguna selama bertahun -tahun yang akan datang.

Terus membaca Tunjukkan Kurang

Persatuan Teknologi Kewangan (FTA) mewakili pemimpin industri yang membentuk masa depan kewangan. Kami memperjuangkan kuasa perkhidmatan kewangan berpusatkan teknologi dan menganjurkan pemodenan peraturan kewangan untuk menyokong inovasi kemasukan dan bertanggungjawab.

Ketua Pegawai Eksekutif AWS: Awan bukan hanya mengenai teknologi

Sebagai AWS membuat persidangan tahunannya: Persidangan Invent, Adam Selipsky Talks Strategi Produk, Sokongan untuk Persekitaran Hibrid, dan Nilai Awan dalam Masa Ekonomi yang Tidak Tentu.

Foto: Noah Berger/Getty Images untuk Perkhidmatan Web Amazon

Donna Goodison (@dgoodison) adalah wartawan kanan Protokol yang memberi tumpuan kepada teknologi infrastruktur perusahaan, dari penyedia pengkomputeran awan ‘Big 3’ ke pusat data. Dia sebelum ini menutup awan awam di CRN selepas 15 tahun sebagai wartawan perniagaan untuk Boston Herald. Berpusat di Massachusetts, dia juga telah bekerja sebagai Boston Globe Freelancer, wartawan perniagaan di Boston Business Journal dan Reporter Harta Tanah di Banker & Tradesman selepas bekerja keras di akhbar mingguan.

AWS sedang bersiap untuk: mencipta, persidangan pengkomputeran awan tahunan di mana pengumuman tahun ini dijangka memberi tumpuan kepada strategi data akhir-ke-akhir dan menyampaikan perkhidmatan khusus industri baru.

Ia akan menjadi yang kedua: mencipta dengan Ketua Pegawai Eksekutif Adam Selipsky sebagai pemimpin pembekal awan terbesar industri selepas kembali tahun lalu kepada AWS dari syarikat visualisasi data Tableau Software.

“Apa yang kita cuba lakukan ialah melihat perjalanan data akhir-ke-akhir dan membina keupayaan dan perkhidmatan yang sangat menarik dan kuat pada setiap perhentian dalam perjalanan data itu dan kemudian mengikat semua yang bersama-sama dengan konsep yang kuat seperti Tadbir Urus, “Selipsky memberitahu Protokol dalam wawancara baru -baru ini di Boston.

AWS kini mempunyai lebih daripada 200 perkhidmatan, dan Selispky berkata ia tidak dilakukan bangunan.

“Saya tidak tahu bila kita akan menjadi,” katanya. “Kami terus melepaskan perkhidmatan baru kerana pelanggan memerlukannya dan mereka meminta kami untuk mereka dan, pada masa yang sama, kami telah berusaha keras untuk menambah keupayaan baru di dalam perkhidmatan yang ada yang telah kami bina. Kedua -dua prongs itu penting.”

Tetapi pemotongan kos adalah realiti bagi banyak pelanggan yang diberikan kegawatan ekonomi di seluruh dunia, dan AWS telah melihat peningkatan pelanggan yang ingin mengawal perbelanjaan awan mereka.

“Beberapa pelanggan melakukan pengetatan tali pinggang,” kata Selipsky. “Apa yang kita lihat banyak orang hanya memberi tumpuan kepada mengoptimumkan sumber mereka, memastikan mereka menutup sumber yang mereka tidak memakannya. Ngomong -ngomong, mereka harus melakukannya sepanjang masa. Motivasi hanya sedikit lebih tinggi dalam keadaan ekonomi semasa.”

Selain pertumbuhan AWS, apa yang anda fikir telah berubah paling banyak semasa anda berada di Tableau? Adakah anda terkejut dengan apa sahaja?

Bilangan pelanggan yang kini ditugaskan secara mendalam di AWS, yang dikerahkan di awan, dengan cara yang asas kepada perniagaan mereka dan asas untuk kejayaan mereka mengejutkan saya. Anda dapat melihatnya di atas kertas dan berkata, “Oh, perniagaan telah berkembang lebih besar, dan itu mesti bermakna terdapat lebih banyak pelanggan,” tetapi awan dan hubungan kami dengan perusahaan ini kini sangat agenda c-suite.

Ada masa bertahun-tahun yang lalu di mana tidak ada banyak CEO perusahaan yang mahir dalam awan. Kemudian anda sampai ke pentas di mana mereka tahu mereka terpaksa mempunyai strategi awan, dan mereka … meminta pasukan mereka, CIO mereka, “Baiklah, adakah kita mempunyai strategi awan?”Sekarang, ini sebenarnya sesuatu yang mereka, dalam banyak kes, mendalam dan terlibat, dan memandu secara peribadi.

Itu hanya menunjukkan berapa banyak organisasi yang menggunakan awan sekarang dalam setiap aspek perniagaan mereka – untuk menjalankan aplikasi perusahaan IT teras mereka, tentu saja, untuk melakukan pelbagai analisis baru, yang kebanyakannya melibatkan pembelajaran mesin sekarang tidak mungkin sebelum ini, dan kemudian banyak, banyak aplikasi akhir pelanggan.

Ini bukan hanya mengenai menggunakan teknologi. Perbualan yang paling saya miliki dengan CEO adalah mengenai transformasi organisasi. Ini mengenai bagaimana mereka dapat meletakkan data di tengah-tengah pengambilan keputusan mereka dengan cara yang kebanyakan organisasi tidak pernah dilakukan dalam sejarah mereka. Dan ini mengenai menggunakan awan untuk berinovasi dengan lebih cepat dan memacu kelajuan ke organisasi mereka. Itu adalah ciri budaya, bukan ciri teknologi, dan mereka mempunyai implikasi organisasi tentang bagaimana mereka menganjurkan dan pasukan apa yang mereka perlukan. Ternyata bahawa walaupun teknologi itu canggih, mengerahkan teknologi itu boleh dikatakan sebagai cabaran yang lebih rendah berbanding dengan bagaimana anda membentuk dan membentuk organisasi untuk memanfaatkan semua manfaat yang disediakan oleh awan.

Bagaimana pengalaman anda di Tableau mempengaruhi AWS dan bagaimana anda berfikir tentang meletakkan cap anda di AWS?

Saya, secara peribadi, baru sahaja menghabiskan hampir lima tahun yang sangat direndam dalam dunia data dan analisis dan kecerdasan perniagaan, dan semoga saya belajar sesuatu pada masa itu mengenai topik tersebut. Saya dapat mengembalikan pandangan orang dalam sebenar, jika anda akan, di mana dunia itu menuju – data, analisis, pangkalan data, pembelajaran mesin, dan bagaimana semua perkara itu bersatu, dan bagaimana anda benar -benar perlu melihat apa yang berlaku Data sebagai kisah akhir-ke-akhir. Ini bukan tentang mempunyai penyelesaian titik untuk pangkalan data atau perkhidmatan analitik, ini benar -benar tentang memahami aliran data dari ketika ia masuk ke organisasi anda sepanjang jalan melalui ujung yang lain, di mana orang berkolaborasi dan berkongsi dan membuat keputusan berdasarkan itu data. AWS mempunyai sumber yang luar biasa yang dikhaskan dalam semua bidang ini.

Bolehkah anda bercakap mengenai persimpangan data dan pembelajaran mesin dan bagaimana anda melihatnya bermain dalam beberapa tahun akan datang?

Apa yang kita lihat adalah tiga bidang yang benar -benar datang bersama: anda mempunyai pangkalan data, keupayaan analisis, dan pembelajaran mesin, dan ia seperti gambarajah Venn dengan tumpang tindih separa dari ketiga -tiga kalangan tersebut. Terdapat kawasan masing -masing yang boleh dikatakan masih bebas dari satu sama lain, tetapi ada persimpangan yang sangat besar dan sangat kuat dari ketiga -tiga Kawasan -kawasan yang benar -benar membantu membawa mereka bersama.

Terdapat banyak data di dunia, dan jumlahnya terus meletup. Kami mengatakan bahawa lima tahun yang lalu, dan lebih tepat hari ini. Kadar pertumbuhan hanya mempercepatkan. Ini peluang besar dan masalah besar. Banyak orang tenggelam dalam data mereka dan tidak tahu bagaimana menggunakannya untuk membuat keputusan. Organisasi lain telah mengetahui cara menggunakan teknologi yang sangat kuat ini untuk benar -benar mendapat pandangan dengan cepat dari data mereka.

Apa yang kita cuba lakukan adalah melihat perjalanan data akhir-ke-akhir dan membina keupayaan dan perkhidmatan yang sangat menarik, kuat pada setiap perhentian dalam perjalanan data itu dan kemudian … bersatu dengan konsep yang kuat seperti tadbir urus. Dengan meletakkan tadbir urus yang baik tentang siapa yang mempunyai akses kepada data apa dan di mana anda ingin berhati -hati di dalam pengawal yang anda sediakan, anda kemudiannya boleh membebaskan orang untuk menjadi kreatif dan meneroka semua data yang tersedia untuk mereka.

AWS mempunyai lebih daripada 200 perkhidmatan sekarang. Adakah anda telah mencapai puncak untuk itu atau bolehkah anda mengekalkan pertumbuhan itu?

Kami belum selesai membina, dan saya tidak tahu bila kita akan. Kami terus melepaskan perkhidmatan baru kerana pelanggan memerlukannya dan mereka meminta kami untuk mereka dan, pada masa yang sama, kami telah berusaha keras untuk menambah keupayaan baru di dalam perkhidmatan yang ada yang telah kami bina. Kedua -dua prongs itu penting.

Kami tidak hanya membina perkhidmatan dan teruskan. Di dalam setiap perkhidmatan kami – anda boleh memilih apa -apa contoh – kami hanya menambah keupayaan baru sepanjang masa. Salah satu tumpuan kami sekarang adalah untuk memastikan bahawa kami benar -benar membantu pelanggan menyambung dan mengintegrasikan antara perkhidmatan kami yang berbeza. Jadi jenis keupayaan – kedua -dua membina perkhidmatan baru, memperdalam ciri kami yang ditetapkan dalam perkhidmatan yang sedia ada, dan mengintegrasikan di seluruh perkhidmatan kami – adalah semua bidang yang sangat penting yang akan kami terus melabur.

Adakah pelanggan masih mahukan blok bangunan asas dan menyatukan mereka bersama -sama, atau adakah mereka hanya mahu AWS menjaga semua itu?

Tidak ada penyelesaian yang sesuai untuk pelanggan. Kami benar -benar mempunyai pelanggan yang sangat ingin mempunyai tangan mereka “di atas roda,” jika anda mahu, dan bekerja dengan perkhidmatan kami di lapisan paling dalam, pada tahap yang paling primitif – jadi EC2 untuk mengira, S3 untuk penyimpanan , satu atau lebih perkhidmatan pangkalan data kami – dan mereka mahu berinteraksi dengan perkhidmatan tersebut secara langsung.

Ia menarik, dan saya akan mengatakan agak mengejutkan saya, berapa banyak keupayaan asas, seperti prestasi harga pengiraan, masih sangat penting kepada pelanggan kami. Sekiranya anda bertanya kepada saya 15 tahun yang lalu, “Hei pada tahun 2022, berapa banyak canggih inovasi yang anda fikir akan berada di sekitar prestasi mentah atau prestasi harga unit pengiraan,” saya tidak semestinya meneka itu Masih penting seperti itu. Tetapi ia sangat penting. Sebahagian daripadanya adalah kerana saiz dataset dan kerana keupayaan pembelajaran mesin yang kini dibuat. Mereka memerlukan sejumlah besar pengiraan, tetapi tidak ada yang dapat melakukan pengiraan itu kecuali kita terus meningkatkan prestasi harga secara dramatik.

Kami (juga) benar -benar mempunyai lebih banyak pelanggan yang ingin berinteraksi dengan AWS pada tahap abstraksi yang lebih tinggi … lebih banyak di lapisan aplikasi atau penyelesaian yang lebih luas, dan kami meletakkan banyak tenaga, banyak sumber, ke dalam jumlah penyelesaian peringkat tinggi. Salah satu yang terbesar … adalah Amazon Connect, yang merupakan penyelesaian pusat hubungan kami. Dalam minit atau jam atau hari, anda boleh bangun dan berjalan dengan pusat hubungan di awan. Pada permulaan pandemik, Barclays … menghantar semua ejen mereka pulang. Dalam sesuatu seperti 10 hari, mereka mendapat 6,000 ejen dan berjalan di Amazon Connect supaya mereka dapat terus melayani pelanggan akhir mereka dengan perkhidmatan pelanggan. Kami telah membina banyak keupayaan canggih yang berasaskan pembelajaran mesin di dalam Connect. Kita boleh membuat transkripsi memanggil, supaya penyelia dapat membantu dengan ejen latihan dan perkhidmatan yang mengekstrak makna dan tema dari panggilan tersebut. Kami tidak bercakap tentang keupayaan primitif yang berkuasa, kami hanya bercakap tentang keupayaan untuk menyalin panggilan dan mengekstrak makna dari panggilan. Sangat penting bahawa kami menyediakan penyelesaian kepada pelanggan di semua peringkat timbunan.

Memandangkan cabaran ekonomi yang dihadapi oleh pelanggan, bagaimana AWS memastikan bahawa perusahaan mendapat pulangan yang lebih baik pada pelaburan awan mereka?

Sekarang adalah masa untuk bersandar ke awan lebih dari sebelumnya, tepat kerana ketidakpastian. Kami melihatnya semasa pandemik pada awal tahun 2020, dan kami melihatnya lagi sekarang, ia.

Sebagai contoh, satu perkara yang banyak syarikat lakukan dalam masa ekonomi yang mencabar adalah untuk mengurangkan perbelanjaan modal. Bagi kebanyakan syarikat, awan mewakili perbelanjaan operasi, bukan perbelanjaan modal. Anda tidak membeli pelayan, pada dasarnya anda membayar per unit masa atau unit simpanan. Itu memberikan fleksibiliti yang luar biasa untuk banyak syarikat yang tidak mempunyai CAPEX dalam belanjawan mereka untuk masih dapat mendapatkan projek yang penting, inovasi yang dilakukan.

Satu lagi manfaat besar awan adalah fleksibiliti yang disediakan – keanjalan, keupayaan untuk meningkatkan secara dramatik atau secara dramatik mengecilkan jumlah sumber yang dimakan. Dalam enam bulan pertama pandemik, permintaan Zoom naik kira -kira 300%, dan mereka dapat dengan lancar dan anggun memenuhi permintaan itu kerana mereka menggunakan AWS. Anda hanya boleh membayangkan jika sebuah syarikat berada di pusat data mereka sendiri, betapa sukarnya untuk berkembang dengan cepat. Keupayaan untuk tumbuh secara dramatik atau secara dramatik mengecilkan perbelanjaan IT anda pada dasarnya adalah ciri unik awan.

Masa -masa yang mencabar ini adalah tepat apabila anda ingin mempersiapkan diri untuk menjadi inovator … untuk menghidupkan semula dan melabur semula dan memacu pertumbuhan ke hadapan lagi. Kami telah melihat begitu banyak pelanggan yang telah menyiapkan diri, menggunakan AWS, dan kemudian apabila cabaran hits, sebenarnya dapat mempercepatkan kerana mereka mempunyai pesaing yang tidak bersedia, atau ada peluang baru yang mereka dapati. Kami melihat banyak pelanggan yang sebenarnya bersandar dalam perjalanan awan mereka semasa masa ekonomi yang tidak menentu.

Semasa OCT Amazon. 27 Panggilan Pendapatan, telah diperhatikan ada peningkatan dalam pelanggan AWS yang ingin mengurangkan kos, dan CFO Amazon berkata pelanggan sedang mencari untuk menyelamatkan berbanding perbelanjaan mereka yang komited. Adakah anda masih menolak kontrak bertahun-tahun, dan apabila ada masa seperti ini, adakah pelanggan mempunyai keupayaan untuk merundingkan semula?

Kami adalah syarikat $ 82 bilion setahun pada suku lepas, berkembang 27% tahun ke tahun, jadi kami sudah tentu, setiap kes penggunaan dan pelanggan dalam setiap keadaan yang anda boleh bayangkan. Ramai yang cepat mempercepatkan perjalanan mereka ke awan. Sebilangan pelanggan melakukan pengetatan tali pinggang. Apa yang kita lihat banyak orang hanya memberi tumpuan kepada mengoptimumkan sumber mereka, memastikan bahawa mereka menutup sumber yang mereka tidak memakan. Ngomong -ngomong, mereka harus melakukannya sepanjang masa. Motivasi hanya sedikit lebih tinggi dalam keadaan ekonomi semasa. Anda melihat beberapa projek budi bicara yang tidak dibatalkan, tetapi ditolak.

Tetapi setiap pelanggan dialu -alukan untuk semata -mata “membayar dengan minuman” dan menggunakan perkhidmatan kami sepenuhnya atas permintaan. Setiap pelanggan bebas membuat pilihan itu. Tetapi sudah tentu, banyak pelanggan kami yang lebih besar ingin membuat komitmen jangka panjang, ingin mempunyai hubungan yang lebih mendalam dengan kami, menginginkan ekonomi yang datang dengan komitmen itu. Kami menandatangani lebih banyak komitmen jangka panjang berbanding hari ini.

Margin AWS melanda suku tahun lalu, tetapi adakah anda fikir marginnya secara umum adalah jenis lemak?

Kami memberikan nilai yang luar biasa untuk pelanggan kami, yang mana mereka peduli. Terdapat laporan penganalisis yang menunjukkan bahawa … untuk beban kerja perusahaan biasa yang bergerak, pelanggan menjimatkan purata 30% menjalankan beban kerja di AWS berbanding dengan menjalankannya sendiri.

(Airline Australia) Qantas, sebagai contoh, menggunakan AWS untuk melakukan analisis lanjutan di laluan penerbangan-laluan penerbangan yang cekap bahan api, memandangkan keadaan angin dan apa laluan penerbangan mereka-dan mereka sebenarnya memproyeksikan mereka akan menjimatkan $ 40 juta a tahun, sebagai tambahan kepada … menurunkan jejak karbon mereka melalui kecekapan bahan api yang lebih baik. Analisis semacam itu tidak boleh dilaksanakan, anda tidak akan dapat melakukannya untuk kebanyakan syarikat, di premis mereka sendiri. Oleh itu, beberapa beban kerja ini menjadi lebih baik, menjadi mekanisme penjimatan kos yang sangat kuat, benar-benar hanya mungkin dengan analisis lanjutan yang boleh anda jalankan di awan.

Dalam kes lain, hanya hakikat bahawa kita mempunyai perkara seperti pemproses Graviton kami dan… menjalankan keupayaan besar di seluruh pelanggan, penggunaan sumber kami jauh lebih efisien daripada yang lain. Kami mempunyai skala yang cukup besar yang kita, tentu saja, mempunyai ekonomi pembelian yang baik seperti jalur lebar dan tenaga dan sebagainya. Oleh itu, secara umum, terdapat penjimatan kos yang ketara dengan menjalankan AWS, dan itulah yang pelanggan kami fokuskan.

Margin perniagaan kami akan … turun naik dan turun ke suku ke suku. Ia bergantung pada projek modal yang kami habiskan pada suku itu. Jelas, harga tenaga tinggi pada masa ini, dan oleh itu terdapat beberapa pihak yang diletakkan, pihak lain ada yang diperlukan.

Perkara penting bagi pelanggan kami adalah nilai yang kami berikan kepada mereka berbanding dengan apa yang biasa digunakan. Dan faedah -faedah itu telah dramatik selama bertahun -tahun, seperti yang dibuktikan oleh penggunaan AWS pelanggan dan hakikat bahawa kita masih berkembang pada kadar kita diberi saiz perniagaan yang kita ada. Adopsi itu bercakap lebih kuat daripada suara lain.

Adakah anda menjangkakan peratusan beban kerja pelanggan yang lebih tinggi yang bergerak kembali ke premis daripada yang anda mungkin akan mempunyai tiga tahun yang lalu?

Sama sekali tidak. Kami perniagaan yang cukup besar, jika anda bertanya kepada saya pernah melihat X, saya mungkin dapat mencari salah satu daripada apa -apa, tetapi trend dominan mutlak adalah pelanggan secara dramatik mempercepatkan langkah mereka ke awan. Menggerakkan beban kerja perusahaan dalaman seperti sap ke awan, itu trend besar. Mewujudkan keupayaan analisis baru yang banyak kali tidak wujud sebelum dan menjalankan mereka di awan. Lebih banyak permulaan dari sebelumnya sedang membina perniagaan baru yang inovatif di AWS. Perniagaan sektor awam kami terus berkembang, melayani institusi persekutuan dan negeri dan tempatan dan pendidikan di seluruh dunia. Hanya … di sekitar 10% daripadanya telah berpindah ke awan. Ia sebenarnya masih hari pertama. Peluang masih banyak di hadapan kami, sangat banyak di hadapan pelanggan kami, dan mereka terus melihat peluang itu dan bergerak dengan cepat ke awan.

Adakah anda pernah melihat persekitaran awan di mana pelanggan dapat dengan mudah menjalankan mengatakan perkhidmatan pembelajaran mesin anda dan tawaran data Google dan tawaran X Microsoft sebagai satu tumpukan teknologi besar dengan mudah?

Secara umum, apabila kita melihat asas pelanggan kita di seluruh dunia, kita melihat masa demi masa yang paling inovasi dan struktur kos yang paling berkesan berlaku apabila pelanggan memilih satu pembekal, ketika mereka berjalan kebanyakannya pada AWS. Banyak manfaat skala untuk pelanggan kami, termasuk kepakaran yang mereka usahakan untuk mempelajari satu timbunan dan benar -benar mendapat pakar, dan bukannya membahagikan kepakaran mereka dan harus kembali kepada asas -asas pada timbunan selari seterusnya.

Bahawa dikatakan, ramai pelanggan berada dalam keadaan hibrid, di mana mereka menjalankannya dalam persekitaran yang berbeza. Dalam beberapa kes, itu dengan pilihan; Dalam kes lain, ia disebabkan oleh pengambilalihan, seperti membeli syarikat dan teknologi yang diwarisi. Kami memahami dan merangkul hakikat bahawa ia adalah dunia yang tidak kemas di dalamnya, dan banyak pelanggan kami selama bertahun -tahun akan mempunyai beberapa sumber mereka di premis, beberapa di AWS. Ada yang mungkin mempunyai sumber yang berjalan di awan lain. Kami ingin menjadikan seluruh persekitaran hibrid itu mudah dan kuat untuk pelanggan yang mungkin, jadi kami sebenarnya telah melabur dan terus melabur dengan sangat berat dalam keupayaan hibrid ini.

Sebagai contoh, dalam keupayaan pengurusan, itulah perkara pertama yang diminta oleh pelanggan: “Kami ingin dapat melihat dan mempunyai penglihatan dan, dalam beberapa kes, menguruskan sumber pada AWS, di premis saya sendiri dan, dalam beberapa kes, pada awan lain.”Jadi kami telah membina keupayaan, banyak perkhidmatan pengurusan kami, untuk melihat dan, dalam beberapa kes, mengawal apa yang berlaku di seluruh persekitaran tersebut.

Banyak pelanggan menggunakan beban kerja kontena sekarang, dan salah satu teknologi kontena besar adalah Kubernetes. Kami mempunyai perkhidmatan Kubernet yang diuruskan, perkhidmatan Kubernet elastik, dan kami mempunyai … pengedaran Kubernet (Amazon Eks Distro) yang boleh diambil dan dijalankan oleh pelanggan di premis mereka sendiri dan juga digunakan untuk boot sumber -sumber di awan awam yang lain dan mempunyai semua yang ada dilakukan dengan cara yang konsisten dan dapat memerhatikan dan mengurus di semua persekitaran tersebut. Oleh itu, kami sangat komited untuk menyediakan keupayaan hibrid, termasuk berjalan di premis, termasuk berjalan di awan lain, dan menjadikan dunia mudah dan cekap yang mungkin untuk pelanggan.

Bolehkah anda bercakap tentang mengapa anda membawa Dilip Kumar, yang merupakan naib presiden runcit dan teknologi fizikal Amazon, menjadi AWS sebagai aplikasi naib presiden dan bagaimana ia akan dimainkan?

Beliau adalah Amazon yang lama, berpengalaman dengan banyak, banyak peranan yang berbeza-peranan penting-dalam syarikat selama tempoh bertahun-tahun. Dilip telah datang ke AWS untuk melaporkan terus kepada saya, menjalankan kumpulan aplikasi. Kami mempunyai lebih banyak pelanggan yang ingin berinteraksi dengan awan pada tahap yang lebih tinggi – lebih tinggi timbunan atau lebih pada lapisan aplikasi.

Kami bercakap mengenai Connect, penyelesaian pusat hubungan kami, dan kami juga telah membina perkhidmatan khusus untuk industri penjagaan kesihatan seperti Data Lake for Healthcare Records yang dipanggil (Amazon) HealthLake. Kami telah membina banyak perkhidmatan perindustrian seperti perkhidmatan IoT untuk tetapan perindustrian, sebagai contoh, untuk memantau peralatan perindustrian untuk difahami apabila ia memerlukan penyelenggaraan pencegahan. Kami mempunyai banyak keupayaan yang kami bina sama ada untuk … kes penggunaan mendatar seperti (Amazon Connect) atau menegak industri seperti automotif, penjagaan kesihatan, perkhidmatan kewangan. Kami melihat lebih banyak permintaan bagi mereka, dan Dilip telah masuk untuk benar -benar menyatukan banyak keupayaan pasukan, yang akan memberi tumpuan kepada mereka (kawasan). Anda boleh mengharapkan untuk melihat kami melabur dengan ketara di kawasan tersebut dan keluar dengan beberapa inovasi yang sangat menarik.

Adakah itu termasuk masuk ke CRM atau ERP atau aplikasi yang lebih tinggi, larian-perniagaan anda?

Saya tidak fikir kita mempunyai rancangan segera di kawasan -kawasan tertentu, tetapi seperti yang kita selalu katakan, kami akan dipandu sepenuhnya oleh pelanggan kami, dan kami akan pergi ke mana pelanggan kami memberitahu kami yang paling penting untuk pergi seterusnya. Selalu Bintang Utara kami.

Pembetulan: Kisah ini dikemas kini Nov. 18, 2022, untuk membetulkan nama Amazon Eks Distro.

Terus membaca Tunjukkan Kurang

Donna Goodison (@dgoodison) adalah wartawan kanan Protokol yang memberi tumpuan kepada teknologi infrastruktur perusahaan, dari penyedia pengkomputeran awan ‘Big 3’ ke pusat data. Dia sebelum ini menutup awan awam di CRN selepas 15 tahun sebagai wartawan perniagaan untuk Boston Herald. Berpusat di Massachusetts, dia juga telah bekerja sebagai Boston Globe Freelancer, wartawan perniagaan di Boston Business Journal dan Reporter Harta Tanah di Banker & Tradesman selepas bekerja keras di akhbar mingguan.

Sony kini memiliki Destiny 2 Developer Bungie

Logo PlayStation dan Bungie

15 Julai 2022 Tawaran Sony untuk memperoleh Destiny 2 pemaju Bungie kini selesai.

Sony Interactive Entertainment telah menyelesaikan perjanjian dengan Bungie untuk membeli Destiny Studio dengan harga $ 3.6 bilion USD. Bungie akan dijalankan sebagai “anak syarikat bebas” Sony, dan akan kekal sebagai studio multiplatform. Menurut laporan dari GamesDustry.Biz, Bungie akan dikendalikan oleh lembaga pengarah “yang terdiri daripada CEO dan Pengerusi semasa Pete Parsons dan seluruh pasukan pengurusan semasa studio”.

“Kami berbangga untuk secara rasmi menyertai pasukan yang luar biasa di PlayStation, kami teruja untuk masa depan syarikat kami, dan kami diilhamkan untuk menyatukan pemain dari seluruh dunia untuk membentuk persahabatan dan kenangan yang berkekalan,” kata Bungie dalam satu kenyataan yang mengumumkan Penyempurnaan perjanjian. “Per Audicia Ad Astra!”

Dalam Soalan Lazim yang ditujukan kepada pemain, Bungie mengatakan tidak ada perubahan pada Roadmap Destiny 2 hingga 2024 (termasuk tarikh pelepasan Witch Queen) sebagai hasil dari perjanjian yang dirancang, dan permainan akan tetap multiplatform, tanpa kandungan eksklusif platform yang dirancang untuk ratu penyihir. (Silang bermain tidak akan terjejas, sama ada.) Bungie mengatakan permainan masa depannya akan terus diterbitkan sendiri dan multiplatform, juga.

“Dengan sokongan Sie,” kata Bungie dalam catatan berita, “perubahan yang paling segera yang akan anda lihat adalah percepatan dalam mengupah bakat di seluruh studio untuk menyokong visi kami yang bercita -cita tinggi. Sekiranya ini bercakap dengan anda, dan anda ingin membantu kami meletakkan penyok di alam semesta, kami menyewa semua disiplin untuk takdir 2 dan untuk semua dunia baru di luar.”

Bungie pertama kali menjadi terkenal dengan Marathon, satu siri permainan FPS yang mendalam dengan Lore yang tidak jelas (Boy, melakukan trend itu berterusan) yang dikeluarkan untuk komputer Macintosh pada tahun 90 -an. Akhirnya, studio itu dibeli oleh Microsoft menjelang megahit pelarian Bungie untuk Xbox asal: Halo.

Bungie berpecah dari Microsoft pada tahun 2007 untuk menandatangani perjanjian penerbitan dengan Activision Blizzard untuk perkara besar seterusnya, takdirnya. Kemudian Bungie berpecah dari Actiblizz pada tahun 2019, dan sekarang, entah bagaimana, studio itu berada dalam pelukan pesaing terbesar Microsoft.

2022 sudah besar untuk pengambilalihan industri permainan. Ambil-dua telah mengumumkan $ 12.Perjanjian 7 bilion untuk mengambil Zynga, dan Microsoft telah mengumumkan $ 68.Perjanjian 7 bilion untuk menambah Activision Blizzard ke barisan studio dalamannya yang sudah besar.

Dustin Bailey Dustin’s All About Retro Games dan Games Adventure, serta menjadi Final Fantasy XIV Devotee. Pencapaiannya yang paling membanggakan di PCGamesn mengukir niche untuk liputan simulator trak. Seorang bekas penulis berita senior, kini anda boleh menemuinya di GamesRadar.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.