Sony Inzone M9 Review: A Valiant First Try – Disemak, Sony Inzone M9 Review: A Top Next -Gen Gaming Monitor | Pcgamesn

Kajian Sony Inzone M9: Pemantauan Permainan Gen Next-Gen Teratas

Sony Inzone M9 dilengkapi dengan banyak pilihan sambungan.

Ulasan Sony Inzone M9

Sony’s Inzone M9 Outshines Monitor Gaming 4K Lain, tetapi harga menyeretnya

Jonathan Hilburg

Ditulis oleh Jonathan Hilburg, Editor Permainan, Peminat TTRPG, dan Pembeli Berfikir Anggaran.

Dikemas kini 30 Jun, 2023

Seperti NZXT, Hyperx, Corsair, dan Asrock, Sony melangkah ke arena monitor permainan PC tahun ini dengan pembebasan Inzone M9 (Tersedia di Amazon dengan harga $ 831.94) . Monitor 4K, 4K boleh mencecah 144Hz dan menjanjikan prestasi HDR yang sangat baik untuk bukan sahaja Windows tetapi PlayStation 5 dan Xbox Series X | s. Inzone M9 mungkin dipasarkan sebagai PC-Centric, tetapi bahasa reka bentuk putih melengkung yang digunakan di kedua-dua garis monitor dan alat dengar sama merujuk PS5. Satu -satunya soalan ialah sama ada ciri tambahan yang dimiliki oleh Inzone M9 adalah bernilai tag harga $ 900.

Cadangan dipilih secara bebas oleh editor yang ditinjau. Pembelian yang dibuat melalui pautan di bawah boleh mendapatkan kami dan rakan kongsi penerbitan kami komisen.

 • Mengenai Sony Inzone M9
 • Apa yang kita suka
 • Apa yang kita tidak suka
 • Sekiranya anda membeli Sony Inzone M9?
 • Kandungan yang berkaitan

Kelebihan

 • Kualiti HDR
 • Sarat dengan ciri -ciri
 • Permainan Retina True

Keburukan

 • Tidak datang dengan kabel
 • Kontras yang lemah
 • Pendirian yang tidak baik

Kecuali Sony Inzone M9 jatuh ke $ 700 atau kurang, anda harus bertahan.

Daftarlah untuk buletin kami.

Dapatkan tawaran terbaik dan nasihat terbaik jatuh ke dalam peti masuk anda.

Terima kasih kerana mendaftar.

Anda bersedia untuk mendapatkan yang terbaru dari yang ditinjau. Beritahu kami sedikit lebih lanjut mengenai anda supaya kami dapat mengenali antara satu sama lain dengan lebih baik.

Terima kasih!

Kami menambah anda ke senarai. Kami akan segera menghubungi.

Mengenai Sony Inzone M9

 • Harga: $ 900
 • Saiz Paparan: 27 inci
 • Resolusi: 3840 x 2160 piksel
 • Kadar Refresh: 144Hz
 • Kecerahan puncak: 400 nits (dinilai), 600 NITs puncak dengan HDR enabled (rated); 465 (diuji), 580 dengan HDR didayakan (diuji)
 • Sokongan HDR: VESA DisplayHdr 600
 • Kedalaman warna: 10-bit
 • Ketepuan Warna: 99.5% SRGB (diuji), 90.4% DCI-P3 (diuji), 85.5% AdoberGB (diuji)
 • Nisbah kontras: 1,000: 1 (dinilai), 80,000: 1 (nisbah kontras dinamik dinilai); 935: 1 (diuji, dimming tempatan dilumpuhkan), 1064: 1 (diuji, dimming tempatan diaktifkan), 573: 1 (diuji, HDR dengan dimming tempatan dilumpuhkan), 897: 1 (diuji, HDR dengan dimming tempatan diaktifkan)
 • Waktu Respons Pixel (GTG): 1ms
 • Pelabuhan: 1x DisplayPort 1.4, 2x HDMI 2.1, 1x usb type-c (mod alt dp, hulu), 1x usb type-b (hulu), 3x usb type-a
 • Sokongan VRR:
 • Ciri -ciri lain: VESA Mount, KVM Bersepadu, Pemetaan Nada HDR Auto untuk PlayStation 5, Mod Gambar Auto-Genre untuk PS5, 2x 2-watt penceramah, 96 zon dimming tempatan, jalur belakang belakang yang boleh ditangani

Sony Inzone M9 adalah monitor permainan PC pertama Sony, tetapi ia mengekalkan keserasian dengan PlayStation 5 dan Xbox Series X | S hingga 120Hz pada 4K terima kasih kepada dua HDMI 2.1 port dan sokongan kadar penyegaran semula berubah -ubah. Apabila disambungkan ke PC melalui DisplayPort 1.4 atau kabel USB-C yang serasi, ia boleh mencecah 144Hz. (27 inci, 1080p inzone m3 maxes keluar pada 240Hz.)

Inzone M9 mempunyai 96 zon dimming tempatan yang disusun dalam grid 8-by-12. Dimming boleh dimatikan atau ditetapkan sama ada “rendah” atau “tinggi.”

Apa yang kita suka

Kualiti imej yang sangat baik

Warna 10-bit memberikan pengalaman yang kaya dan bersemangat.

Harus dikatakan keluar dari pintu gerbang bahawa monitor 4K 27 inci akan berlebihan bagi kebanyakan pemain. Kecuali anda duduk kaki dari skrin, anda mungkin akan tertekan untuk memberitahu perbezaan antara Sony Inzone M9 dan alternatif 1440p. Namun, saya perhatikan kejelasan tambahan.

Seni kad di Hearthstone . Overwatch 2 Fortnite, Apa yang menjadikan gumpalan kecil pada monitor resolusi rendah menjadi dikenal pasti sebagai musuh tertentu. Dalam Elden Ring, Resolusi yang lebih tinggi membuat tekstur pada perisai dan persekitaran benar -benar pop, menambah kedalaman dan kejelasan yang sering hilang ketika bermain permainan pada 1440p.

Skrin juga menjadi cerah, teratas pada 464 nits dengan dimming tempatan dilumpuhkan, melampaui penarafan Sony sebanyak 400 nits. Dengan Dimming Tempatan yang ditetapkan hingga tinggi -dan anda sepatutnya dihidupkan pada setiap masa jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya Inzone M9 -ia hanya memukul 361 nits semasa ujian. Itu masih dihormati, tetapi tidak ada yang istimewa.

Ketepatan warna keluar dari kotak bukanlah yang terbaik, dengan purata delta e 4.43, dengan oversaturation yang ketara kepada mata kasar. Selepas menentukur, bagaimanapun, purata DE jatuh ke 0 yang luar biasa.33, yang lebih tepat untuk permainan dan juga kerja kreatif sensitif warna.

Inzone M9 mempunyai masa tindak balas piksel yang cepat di atas kadar penyegaran max 144Hz, dan saya tidak pernah melihat sebarang hantu, smearing, atau overshoot sama ada dalam permainan atau menggunakan ujian ufo blur.

Benar HDR

Salah satu mata jualan utama Sony untuk Inzone M9 adalah prestasi HDR yang sangat baik, dan ia benar -benar tidak mengecewakan. .

Menonton video HDR atau bermain permainan serasi HDR adalah pengalaman yang kaya dan hidup yang kaya dengan keupayaan warna 10-bit monitor. Walaupun ia tidak dapat mencecah kecerahan puncak 1,000 nit yang sama bahawa pesaing pricier seperti Alienware AW3423DW boleh, bermain Horizon Zero Dawn di 4K dengan HDR didayakan adalah penglihatan untuk dilihat. Sama ada ia meneroka Warren yang menghasilkan mesin yang diterangi hanya oleh musuh, atau melihat ke atas matahari terbenam yang ditapis melalui kanopi hutan, pengalaman itu selalu mendalam.

Walaupun dalam permainan dengan integrasi HDR yang kurang bersemangat, seperti Elden Ring, Kedalaman tambahan sorotan spekular dan kilauan senjata dan perisai kelihatan lebih kaya berbanding bermain di monitor dengan hanya displayhdr 400. Sudah tentu, jika anda ingin memanfaatkan kadar penyegaran maksimum 144Hz inzone M9, G-sync atau freesync, dan keupayaan HDR pada masa yang sama, anda memerlukan kad grafik yang gemuk untuk menyokongnya.

Nvidia Geforce RTX 4090 atau RTX 4080 sepatutnya cukup untuk memacu monitor ini ke potensi penuhnya, tetapi juga RTX 3080 saya tersandung dan terkejut ketika cuba bermain Horizon Zero Dawn atau Spider-Man: Miles Morales pada tetapan max, walaupun dengan DLSS diaktifkan.

Namun, jika anda mempertimbangkan monitor $ 900, mungkin tidak menjadi kebimbangan.

Ciri “senang ada”

Tutup port sambungan di bahagian bawah monitor komputer

Sony Inzone M9 dilengkapi dengan banyak pilihan sambungan.

Jika anda tidak peduli dengan prestasi HDR, anda boleh mencari pemantauan permainan 4K, 4K yang baik seperti Gigabyte M28U atau LG 27GP95R-B untuk $ 300 hingga $ 450 kurang daripada Inzone M9-tetapi anda akan terlepas tambahan Sony Ciri-ciri kualiti hidup.

Untuk satu, ia masuk ke estetika PlayStation 5, yang menetapkan garis inzone selain daripada monitor panel hitam generik yang lain. Cangkang putih melengkung, latar belakang RGB yang boleh diprogramkan, dan pendirian tripod unik bermakna bahawa jika anda memilih untuk memasangkannya dengan PS5, Inzone M9 akan sesuai dengan sempurna (sementara tidak pergi ke laut seperti alternatif dari Alienware).

Ia diposisikan dengan sempurna untuk duduk di meja anda di antara PC permainan dan PS5 atau Xbox Series X | s, terima kasih kepada keupayaan kadar penyegaran yang berubah -ubah apabila disambungkan ke konsol ke atas HDMI 2.1, Sokongan Pemetaan Nada Auto HDR untuk PS5, dan Mod Gambar Genre Auto. Malangnya, Dolby Vision, yang mengoptimumkan kandungan HDR, tidak disokong apabila disambungkan ke Xbox.

Perisian Inzone Hub Sony membolehkan anda mengawal tetapan monitor tanpa perlu mengacaukan dengan joystick navigasi di belakang. Terdapat KVM bersepadu untuk menukar pelbagai peranti, dan anda boleh lulus data antara monitor dan PC anda melalui USB-C dan bukannya dengan kabel USB-B yang kikuk jika anda memilih.

Zon 96 Dimming tidak banyak, tetapi lebih daripada sifar yang ditawarkan oleh monitor permainan PC yang lain. Malah ada penceramah yang dibina, walaupun mereka cukup teredam dan membosankan walaupun pada jumlah 100%. Sekali lagi, tidak perlu, tetapi senang ada dalam keadaan secubit.

Apa yang kita tidak suka

Kontras yang buruk dan sudut melihat

Pemandangan berputar dari Sony Inzone M9

Kawasan gelap sering kelihatan dibasuh.

Malangnya, Sony Inzone M9 tidak dapat membersihkan halangan yang melanda IPS yang lebih murah memantau -nisbah kontras yang mengerikan. Seperti yang saya katakan, ada sebab anda ingin menyimpan peredakan tempatan yang penuh dengan pengadilan di setiap masa.

Saya hanya mengukur nisbah kontras 935: 1 dengan dimming tempatan yang dilumpuhkan, dan nisbah kontras 1064: 1 dengan dimming setempat yang ditetapkan hingga tinggi. Itu secara teknikal melebihi rating M9 1000: 1, tetapi masih lebih buruk daripada yang anda harapkan dari monitor $ 900.

Bersebelahan dengan $ 250 gigabyte m27q saya (dengan nisbah kontras yang saya diukur pada lebih dari 1150: 1), kulit hitam sering muncul kelabu dan dibasuh. Bermain Kawalan adalah pengalaman yang lebih teruk kerana begitu banyak suasana permainan itu bergantung pada kulit hitam dan bayang -bayang yang mendalam.

Sebaliknya dengan HDR didayakan lebih teruk lagi. Dengan dimming tempatan dilumpuhkan, saya mengukur nisbah kontras 573: 1 yang sengsara, dan yang hanya melanda 897: 1 ketika dimming tempatan diaktifkan lagi. Walau bagaimanapun, walaupun anda ingin terus mematikan tempatan, ia membunuh sudut tontonan. Saya mendapati diri saya sentiasa menyesuaikan semula kedudukan panel ketika saya bergerak di meja saya.

Menetapkannya adalah masalah

Bata kuasa yang disertakan dan berdiri untuk Sony Inzone M9

Tidak termasuk kabel dan pendirian miskin.

Mari kita keluar dari jalan; Ini adalah monitor $ 900 yang tidak disertakan dengan kabel mana -mana. Saya mengalami skrin hitam rawak berkala apabila saya akan beralih antara inzone M9 dan monitor sekunder saya, yang nampaknya merupakan masalah mampatan aliran paparan di Windows yang telah melanda monitor 4K kadar tinggi yang lain. Membeli DisplayPort 1 yang bereputasi.4 Kabel dan melumpuhkan G-Sync mengurangkan kebanyakan isu saya, tetapi ia boleh dielakkan sepenuhnya jika Sony telah memasukkan kabel yang disahkan pada kelajuan yang betul di dalam kotak.

Inzone M9 juga dilengkapi dengan bata kuasa terbesar yang pernah saya lihat pada 6.Panjang 75 inci dengan 3.Lebar 25 inci dan 1.5 inci tebal. Ia kerdil bata kuasa komputer riba permainan yang kuat terima kasih kepada 140 watt kekalahan monitor secara purata, yang lebih daripada hampir semua tetapi TV ruang tamu tertinggi. Ia juga memulakan jumlah haba.

Sebaik sahaja booted, ketepatan warna keluar dari kotak dimatikan, dan Sony mengunci anda ke dalam mod pratetap “normal” yang sangat hangat secara lalai di mana anda tidak dapat mengubah apa -apa selain kecerahan dan kontras. Beralih ke “Mod Permainan” memberi anda kawalan berbutir yang lebih halus ke atas keseimbangan warna dan ketepuan, yang membantu, tetapi ia mengambil penentukuran penuh untuk mengunci profil yang saya dapati boleh diterima.

Pendiriannya juga mengerikan. Pemasangan logam segi tiga kelihatan Menarik dan bukan hanya tiang lain di pangkalan, tetapi ia memerlukan terlalu banyak ruang meja dan tidak boleh duduk di dinding. Apa yang lebih teruk ialah jika anda ingin menyesuaikan monitor ke atas atau ke bawah, anda perlu meluncur ke hadapan atau kembali di sepanjang trek, yang bermaksud ia juga semakin dekat atau jauh dari anda.

Sekiranya anda pendek di ruang meja-dan anda tidak mempunyai alasan untuk menggunakan monitor 27 inci di meja yang sangat dalam-maka anda juga perlu menyesuaikan kedudukan tontonan anda. Langkau dan lekatkan Inzone M9 di lengan.

Untuk $ 900, Inzone mempunyai terlalu banyak pesaing untuk benar -benar menonjol. Ia tidak mempunyai kabel dan tidak mempunyai modul muktamad G-sync aktif seperti beberapa pesaing, hanya memilih untuk status “serasi”. Ia juga hanya mempunyai tiga pelabuhan USB-A.

Sungguh memalukan bahawa Sony tidak memilih untuk menjual panel dan berdiri secara berasingan seperti NZXT untuk kanvas 27Q dan kanvas 25F. Melakukannya akan menjimatkan kedua -dua bahan dan kos penghantaran untuk pengguna, yang dapat membolehkan mereka memotong harga panel. Biasanya saya tidak akan membawa ini, tetapi pendiriannya begitu besar dan berat sehingga kelihatan seperti tidak ada yang lebih baik.

Untuk $ 900 anda mungkin juga mengharapkan kualiti membina cemerlang. Dari ulasan Amazon, ia kelihatannya terkena atau dilanda, dengan aduan isu lampu latar dan pemeriksaan hitam yang sama yang saya alami. .

Sekiranya anda membeli Sony Inzone M9?

Mungkin, jika anda boleh menjualnya

Pemantauan komputer yang berdiri di atas meja putih terhadap latar belakang biru

Kami mengesyorkan menunggu Sony Inzone M9 dijual sebelum anda membeli.

Walaupun kelemahan, Inzone M9 adalah percubaan pertama yang kukuh di monitor permainan dari Sony. Ia pantas, memberikan kualiti imej yang hebat, dan mempunyai sambungan yang mencukupi dan ciri tambahan untuk konsol. Pelaksanaan HDR meniup alternatif yang lebih murah, dan Sony kerap menurunkan harga kepada $ 800 untuk jualan dan unit yang diperbaharui boleh didapati di Amazon dengan harga $ 750 atau kurang, kadang -kadang serendah $ 600.

Walau bagaimanapun, saya tidak akan melompat pada harga itu, terutamanya memandangkan alternatif. Tempatan Master Tempest GP27U adalah gajah di dalam bilik; Ia adalah monitor permainan 4K 27 inci yang boleh mencecah 160Hz, mempunyai HDR1000, dan 576 zon dimming tempatan berkat penggunaan mini-leds, titik kuantum, dan ketepatan yang lebih baik untuk hanya $ 800.

Sekiranya anda mempertimbangkan Inzone M9 atas sebab-sebab konsol, mungkin lebih baik untuk mengawasi TV OLED LG C2 42-inci, kerana ia baru-baru ini jatuh ke $ 900 dijual.

Sony’s Inzone M9 menduduki tempat yang pelik dalam landskap monitor permainan PC. Terdapat alternatif yang lebih murah, seperti $ 600 Gigabyte M28U atau $ 550 Gigabyte M27U, yang boleh mencecah 160Hz, tetapi ia mengatasi mereka pada ciri sahaja. Malangnya, terlalu mahal untuk disyorkan, tetapi jika harga jatuh ke $ 700 atau kurang, anda harus merebutnya.

Imej Produk Sony Inzone M9

Inzone M9 menyediakan kualiti imej yang hebat untuk permainan PC dan konsol.

Kandungan yang berkaitan

 • HP Omen 27q Gaming Monitor memaparkan perlawanan Fortnite

Kajian

Beberapa rakan membaca buku panduan Dungeons & Dragons

terbaik-kanan-sekarang

Harga tepat pada masa artikel ini diterbitkan tetapi mungkin berubah dari masa ke masa.

. Ikuti semakan di Facebook, Twitter, Instagram, Tiktok, atau Flipboard untuk tawaran terkini, ulasan produk, dan banyak lagi.

Berjumpa dengan penguji

Jonathan Hilburg

Jonathan adalah editor elektronik untuk dikaji semula dalam peralatan permainan dan mempunyai pengalaman dengan segala -galanya dari pengawal untuk menanda aras GPU terkini. Dia pernah menjadi editor web di akhbar arkitek.

Memeriksa kerja kami.

Pasukan kami ada di sini untuk satu tujuan: untuk membantu anda membeli barangan terbaik dan suka apa yang anda miliki. Penulis, editor, dan juruteknik makmal kami terobsesi produk yang kami tutupi untuk memastikan anda yakin dan berpuas hati. Mempunyai pendapat yang berbeza mengenai sesuatu yang kami cadangkan? E -mel kepada kami dan kami akan membandingkan nota.

Kajian Sony Inzone M9: Pemantauan Permainan Gen Next-Gen Teratas

Sony memasuki domain permainan PC dengan monitor Inzone M9, tetapi bolehkah kepekaan desktop yang menarik konsol? Ya, tetapi dengan beberapa batasan.

Sony Inzone M9 Monitor di meja di sebelah tanaman

Setelah berehat panjang, Sony kembali ke ruang monitor PC dengan Inzone M9. Memandangkan silsilah untuk memaparkan, saya berminat untuk mengujinya dan merenung sama ada ia akan menjadikan senarai monitor permainan terbaik pcgamesn untuk 2023.

Dengan harga yang disyorkan sebanyak $ 899.99 (£ 999.99), anda pasti berharap demikian, seperti yang dimasukkan ke dalam pendakap yang sama seperti Corsair Xeneon 32UHD144 – monitor yang kami penilaian sangat tinggi. Inzone M9 juga berus bahu dengan AOC Agon Pro AG27QXM yang dilengkapi yang dilengkapi, membuktikan bahawa persaingan sukar untuk memaparkan IPS resolusi tinggi. Inzone M9 duduk di atas adiknya yang lebih murah, Inzone M3, Runcit Paparan 1080p dan 240Hz untuk $ 529.99 (£ 699.99).

Sekarang saya telah memilikinya selama lebih dari tiga minggu, setelah meletakkannya melalui langkah-langkahnya untuk permainan, penggunaan kandungan, dan tugas-tugas harian, saya faham apa yang ditawarkan oleh Sony Inzone M9. Adakah itu monitor permainan 4K terbaik untuk anda?

 • Masa tindak balas yang sangat cepat untuk paparan IPS
 • Gambar yang sangat tajam dengan warna yang tepat
 • Middling membina kualiti
 • Kontras yang tidak tercemar

.

27 inci
Resolusi asli 3840 x 2160
Kadar penyegaran max 144Hz (G-Sync dan FreeSync)
Jenis panel
Sambungan 2 x HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, USB-C (DP Alt), 3 USB-A, 3.Audio 5mm

Serta monitor dan berdiri, di dalam kotak m9 inzone, anda boleh menemui batu bata kuasa, kord kuasa, dokumentasi, dan beberapa pelekat inzone. .

Sony Inzone M9 Monitor dengan permainan

Reka bentuk Sony Inzone M9

“Bolehkah saya menyalin kerja rumah anda?”Tanya bahagian Inzone yang baru dicetak. “Pasti, ubahlah untuk menjadikannya kelihatan seperti anda tidak” jawab jurutera di PlayStation. “Pasti.”

Ini menyimpulkan apa yang saya fikir sony inzone m9 kelihatan seperti. Ia benar -benar berasa seperti ‘ps5, monitor’ dan jujur, saya suka. Walaupun terdapat kelayakan dan gaya permainannya, ia jauh dari reka bentuk yang diilhamkan oleh pemain biasa anda dan kelihatan hebat di meja putih saya di pejabat saya yang diwarnai estetika. Apabila anda kelihatan lebih dekat, perkara -perkara yang lebih buruk.

Kualiti binaan tidak seperti premium sebagai monitor lain pada titik harga ini, yang agak mengecewakan. Sebilangan besar dibina dengan plastik, casis monitor terasa sedikit berderit apabila anda mengendalikan atau menggerakkannya. Saya paling prihatin terhadap panjang umur bezel plastik, kerana terdapat sedikit jurang di tempat -tempat yang dapat melihat mereka retak jika ditekan.

Pada 27 inci, ia berada di sisi kecil monitor 4K, tetapi sama ada ini adalah perkara yang buruk adalah subjektif dan bergantung pada ruang anda yang ada. Saya boleh mengatakan bahawa inzone M9 adalah tajam tajam, dan ketumpatan piksel 163 ppi adalah kegembiraan untuk kerja multimedia, permainan mengetepikan. Saya ingin melihat panel kualiti yang sama pada 32 inci dari Sony. M9 mempunyai skrin matte yang sesuai untuk keadaan pencahayaan yang buruk, tetapi ia mempunyai kesan melembutkan imej ke tahap.

Punggung Sony Inzone M9 Monitor

Pendirian Inzone M9 – sementara pandai dalam reka bentuk tripodnya – mempunyai pelbagai penyesuaian yang terhad, hanya bergerak naik dan turun sebanyak 70mm dan mencondongkan kembali sebanyak 20 °. Saya tidak dapat mendapatkan monitor di paras mata tanpa meletakkannya di atas riser, agak menafikan penjimatan ruang yang ditawarkan oleh kaki berdiri. Tidak ada pelarasan sisi tetapi ia mempunyai gunung VESA sehingga ini dapat diperbaiki tetapi dengan kos tambahan.

Pengurusan kabel juga terdapat di pendirian dan ia adalah sedikit perjuangan untuk menyesuaikan kabel DP melalui. Walaupun cukup untuk keperluan saya, jika anda menggunakan kedua -dua port HDMI, port DP, periferal usb berwayar, dan kabel kuasa DC, anda mungkin kehabisan bilik.

Di belakang adalah cahaya RGB, yang boleh anda program untuk pelbagai warna. Walau bagaimanapun, agak redup. Untuk menavigasi OSD Terdapat sedikit joystick di bahagian belakang yang sedikit sensitif dan mengambil sedikit masa untuk membiasakan diri tetapi saya dapati saya dapat menatal melalui semua pilihan dengan mudah.

Sekitar belakang adalah banyak pelabuhan yang bagus jika anda ingin berkongsi monitor antara PC dan konsol. Pembesar suara yang disertakan tidak ada apa -apa untuk menulis di rumah tetapi diberi harga yang diminta oleh M9, saya meragui sesiapa yang berpotensi pembeli tidak akan mempunyai persediaan bunyi. Jika tidak, maka lihat alat dengar permainan terbaik kami atau panduan pembesar suara komputer terbaik untuk memberikan telinga anda memanjakan yang mereka layak.

Sony Inzone M9 memantau input dan sambungan di belakang

Prestasi Sony Inzone M9

Sony sudah tentu terkenal dengan TV Bravia yang sangat baik, dan M9, walaupun menjadi paparan permainan, tidak ada harapan. Ia cerah, tajam, pantas, dan tepat. .

Dan Sony tidak bercanda di sini, pantas Cepat . Walaupun tidak berada di tahap OLED atau CRTs zaman dahulu, ia mempunyai beberapa respons piksel terbaik yang saya lihat pada paparan IPS dengan M9 dinilai untuk masa tindak balas kelabu 1ms ke kelabu sehingga ia adalah pilihan yang baik untuk mereka Siapa yang mahukan kejelasan gerakan yang baik tetapi bimbang akan terbakar jika mereka mempunyai elemen statik pada skrin sepanjang hari.

Ketepatan dan pembiakan warna hebat, dengan kandungan mempunyai penampilan semula jadi Sony-Trademark. Pemantauan meliputi lebih dari 95% spektrum warna DCI-PC jadi ia adalah pilihan yang tepat untuk video dan editor foto yang sedar ruang di luar sana. Aplikasi Hub Inzone membolehkan akses cepat dan mudah ke sebarang kawalan jika anda tidak mahu biola dengan menu kayu bedik dan OSD. Semasa memilih monitor, aplikasinya membeku selama satu atau dua tetapi sangat responsif selepas fakta.

. Jika tidak, saya terjebak ke aplikasi inzone. Mudah untuk memasang kemas kini firmware, tetapi semasa pemasangan patch terkini dari 6 Jun, 2023, ia gagal dan menyebabkan monitor kosong dan mematikannya. Menghidupkan dan mematikan di dinding mendapat monitor berfungsi semula dan kemas kini dipasang dengan betul kali kedua.

Pengguna PS5 akan mengejutkan dengan baik oleh Sony kerana M9 mempunyai pemetaan nada HDR auto. Apabila anda memasukkan konsol anda, monitor mengendalikan segala -galanya dan menawarkan pengalaman yang dioptimumkan yang cukup bagus untuk mereka yang tidak suka terobsesi (seperti saya) atas kualiti gambar.

Kandungan SDR sangat terang pada 400 nits dan saya tidak mempunyai masalah membaca, bermain, atau menonton apa-apa di pangsapuri yang cerah, lantai atas, dan selatan yang melihat banyak cahaya matahari. .

Kandungan HDR kelihatan baik dan sangat terang secara keseluruhan, kerana penarafan HDR600 M9. Malangnya, ia ditahan oleh fakta bahawa hanya terdapat 96 zon dimming yang berbanding dengan paparan yang baru -baru ini, agak kurang. Ini bermakna bahawa sorotan terang tidak muncul sebanyak mungkin kerana kawasan yang diliputi oleh setiap zon agak besar. Sorot butiran seperti matahari yang mencerminkan salji telah hilang sedikit di Resident Evil Village.

Bilangan zon redup yang agak rendah juga menyakitkan nisbah kontras dan tahap hitam dihancurkan agak dan boleh kelihatan sedikit kelabu. Semasa memaparkan kandungan gelap, terdapat mekar yang ketara kerana zon dimming tetapi ini lebih jelas dalam persekitaran desktop dan lebih rendah semasa permainan. Pembuatan semula kejutan sistem kelihatan sesuai dengan moody tetapi dikecewakan oleh nisbah kontras purata itu. .

Mungkin misteri terbesar Sony Inzone M9 adalah suis KVM, walaupun terdapat banyak kemas kini firmware, ia tidak akan berfungsi untuk saya sama sekali. Saya mempunyai bilah razer saya yang dipasang melalui port paparan dan max max pro 16 m1 melalui salah satu hdmi 2.1 port dan beralih antara kedua -dua input tidak membuat perbezaan. Sebarang periferal atau pemacu USB hanya akan mendaftar di mesin Windows saya tidak kira apa.

Sony Inzone M9 Monitor dan komputer riba permainan di meja dengan tumbuh -tumbuhan

Sekiranya anda membeli Sony Inzone M9?

Anda boleh membeli Sony Inzone M9 dari kebanyakan peruncit utama seperti Walmart, Best Buy, dan Amazon. Tetapi sekiranya anda?

 • Ya: Sony Inxone M9 mempunyai panel IPS yang rendah dan warna yang tepat
 • Tidak: Kualiti membina Inzone M9 kurang
 • Tidak: Suis KVM tidak berfungsi

The Sony Inzone M9 adalah paparan terbaik sama ada anda seorang peminat pc atau pemain ps5 ps5. Beli jika anda mahukan monitor permainan yang menakjubkan yang mudah bergerak, tidak mengambil terlalu banyak ruang di meja permainan anda, dan menawarkan pengalaman terbaik dalam kelas.

Sony Inzone M9 adalah monitor yang hebat bagi mereka yang memerlukan 4K dalam pakej yang lebih kecil. Dengan ketepatan warna yang hebat, imej tajam, kadar penyegaran yang tinggi, dan latensi rendah, rasanya seolah -olah setiap pembeli berpotensi akan memenuhi keperluan mereka tidak kira keperluannya. Pemilik PS5 yang menyimpan konsol mereka di meja mereka akan mendapat lebih banyak utiliti di M9 dengan ciri -ciri eksklusifnya.

.

Kekecewaan besar adalah disebabkan suis KVM tidak berfungsi dengan baik dan oleh itu saya tidak dapat mengesyorkan M9 untuk pelbagai mesin kecuali anda membeli suis berasingan, tetapi melihat kerana ia diiklankan untuk mempunyai satu, rasanya seperti wang yang dibazirkan.

Sekiranya Sony Inzone M9 bukan untuk anda

Corsair Keneon 32UHD144

Jika anda selepas sesuatu yang lebih besar untuk harga yang sama, saya akan mengesyorkan pilihan utama PCGamesn, Corsair Keneon 32UHD144 untuk $ 999.99 (£ 949.99). Walaupun ia tidak menawarkan tahap yang sama dengan peredam tempatan, hartanah tambahan skrin sangat bagus untuk mempunyai produktiviti dan rendaman.

Alienware AW3423DW

Sekiranya anda mahukan pengalaman HDR yang benar maka anda mungkin ingin menyemak Alienware AW3423DW pada sekitar $ 1,299.99 (£ 1,099.. Paparan QD-OLED menawarkan kulit hitam yang sempurna untuk nisbah kontrak yang tidak terhingga dan pencahayaan per-pixel sehingga sorotan HDR benar-benar dapat muncul.

Untuk lebih banyak cadangan monitor, lihat senarai monitor permainan terbaik kami. Dan lihat alat dengar permainan Sony Inzone H9.

Ulasan Sony Inzone M9

Inzone M9 adalah monitor 4K 27-inci yang jarang berkualiti tinggi. .

Cole Luke Cole Luke adalah penulis bebas untuk PCGamesn dan Taktik Pocket Site kami. Mereka telah menulis pelbagai ulasan untuk bahagian permainan Radio Times, kini sedang bermain -main dengan dek stim, dan terus merindukan untuk kembali pada tahun 2008 bermain mod Garry dan kotak oren sehingga jam kecil. .

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.