? Sokongan pengawal PC dijelaskan, adakah Diablo 4 mempunyai sokongan pengawal pada PC?

Adakah Diablo 4 mempunyai sokongan pengawal pada PC

Itu semua yang perlu diketahui mengenai sokongan pengawal di Diablo 4, jadi pastikan untuk menyemak laman web Diablo kami untuk berita tambahan dan panduan yang berkaitan dengan semua perkara Sanctuary, seperti sama ada untuk memasang Pek Aset Resolusi Tinggi.

Bolehkah anda bermain Diablo 4 di PC dengan pengawal? Sokongan pengawal PC dijelaskan

Bolehkah anda bermain Diablo 4 di PC dengan pengawal? Sokongan pengawal PC dijelaskan

Ditulis oleh Dave McAdam

Dihantar 24 Jul 2023 12:50

  • .

Adakah Diablo 4 mempunyai sokongan pengawal pada PC?

Seni utama nekromancer

Jawapan yang cepat dan sederhana adalah, Ya, Sokongan pengawal dimasukkan ke dalam versi PC Diablo 4. .

. Dalam kemas kini ini, rancangan telah dibentangkan untuk sokongan pengawal PC, bagaimana reka bentuk UI untuk kedua-dua input telah direka, dan juga ciri-ciri untuk menjadikan Couch co-op pengalaman yang lebih baik.

Permainan dibangunkan secara serentak untuk kedua -dua PC dan konsol, jadi integrasi pengawal adalah sebahagian besar proses daripada sebelumnya.

  • ? Klik di sini untuk mengetahui.

Sokongan pengawal untuk Diablo 4 di PC dijelaskan

Permainan awal di penjara Diablo 4

Seperti yang anda harapkan, menggunakan pengawal banyak berubah tentang bagaimana anda berinteraksi dengan permainan dan sistemnya. Syukurlah, Diablo 4 .

Pemain menggunakan pengawal akan dapat menukar pemetaan butang mereka dan UI sesuai dengan senario yang berbeza, seperti Diablo 4 mempunyai Dua mod UI yang berbeza: Mod klasik dengan bar tindakan di tengah bawah skrin, dan lebih banyak konsol dan versi yang berfokus pada TV di sudut kiri bawah.

Versi PC akan menampilkan kedua -dua mod ini, dan ciri -ciri tambahan yang membolehkan pemain menyesuaikan pengalaman mereka agar sesuai dengan pilihan mereka.

Itu semua yang perlu diketahui mengenai sokongan pengawal di Diablo 4, jadi pastikan untuk menyemak laman web Diablo kami untuk berita tambahan dan panduan yang berkaitan dengan semua perkara Sanctuary, seperti sama ada untuk memasang Pek Aset Resolusi Tinggi.

Adakah Diablo 4 mempunyai sokongan pengawal pada PC?

Diablo 4 Battle Gameplay

Blizzard Entertainment

Diablo 4 dikeluarkan awal tahun ini di pelbagai platform, dan pemain PC mungkin tertanya -tanya jika permainan mempunyai sokongan pengawal. .

.

Tetapi anda mungkin tertanya -tanya jika sokongan pengawal tersedia di Diablo 4, jadi inilah yang perlu anda ketahui.

Artikel berterusan selepas iklan

Bolehkah anda menggunakan pengawal dengan Diablo 4 di PC?

Diablo 4 memang mempunyai sokongan pengawal untuk PC. Ini diberikan, memandangkan permainan ini juga boleh didapati di konsol.

Dalam catatan blog dari Februari 2020, Blizzard mengatakan ini: “Ini adalah kali pertama a Diablo permainan sedang dibangunkan secara serentak untuk kedua -dua PC dan konsol, tetapi Keputusan untuk menyokong input pengawal pada PC adalah yang menyebabkan peralihan paradigma yang lebih besar untuk kami. .

Melanggan buletin kami untuk kemas kini terkini mengenai eSports, permainan dan banyak lagi.

Jadi walaupun ia menyebabkan beberapa isu, nampaknya seolah -olah Devs telah berjaya melaksanakan fungsi ke dalam permainan, dan pemain PC mempunyai pilihan antara pengawal dan tetikus dan papan kekunci untuk menikmati Diablo 4.

Artikel berterusan selepas iklan

Dengan semua input dan konfigurasi yang berbeza, pemain Diablo 4 dapat melihat persediaan mana yang sesuai. Pastikan bahawa untuk kelas mana yang anda pilih, anda memilih kaedah yang paling berkesan untuk memainkannya!

Semua yang anda perlu tahu mengenai sokongan pengawal Diablo 4 pada versi PC, termasuk pad yang disokong dan sebarang soalan penyelesaian masalah dijawab.

Diablo 4 Controller Sokongan - Seorang pendeta yang memakai jubah celestial

Diterbitkan: 21 Jun, 2023

Bolehkah anda bermain Diablo 4 dengan pengawal di PC? . .

Sama ada anda mahu bermain Diablo 4 dengan pad PlayStation atau pengawal penyesuaian Xbox rasmi, kami mempunyai semua maklumat yang anda perlukan untuk membantu anda menyediakan permainan RPG. .

Adakah Pengawal Sokongan Diablo 4 di PC?

Ya, Diablo 4 menyokong beberapa pengawal di PC, dengan semua pad PlayStation rasmi dan pengawal Xbox berfungsi sebaik sahaja anda memasukkannya.

Ini termasuk mana -mana pengawal kebolehcapaian seperti pengawal penyesuaian Xbox dan kemungkinan akan menyokong projek PlayStation Leonardo atas pembebasannya kerana ia menggunakan infrastruktur yang sama. Walau bagaimanapun, Diablo 4 tidak menyokong Nintendo Switch Pro Controller, jadi anda perlu mengkonfigurasinya menggunakan aplikasi pihak ketiga. Sekiranya anda menjalankan Diablo 4 melalui stim, anda harus dapat menggunakan mod gambar besar stim untuk menggunakan mana -mana pengawal yang diiktiraf oleh PC anda.

Berikut adalah cara untuk merebus kawalan Diablo 4:

  • Tekan Escape pada papan kekunci anda atau tekan Mula pada pengawal anda.
  • Klik pada pilihan untuk membuka menu Tetapan.
  • Pergi ke tab Kawalan dan klik butang Pengawal untuk membawa tetapannya.
  • Tatal ke bawah ke kunci utama individu dan peruntukkan butang yang anda inginkan ke slot kemahiran.

Sebagai tambahan kepada kemahiran Diablo 4, anda boleh menafikan kawalan PC untuk berinteraksi dengan objek, menggunakan ramuan sembuh Diablo 4, dan melompat di Gunung Diablo 4 anda, antara yang lain. Satu-satunya kawalan yang anda tidak boleh rebind adalah berasaskan pergerakan, yang mungkin menjadi masalah bagi beberapa pengawal kebolehaksesan.

Dengan itu, anda kini mempunyai semua yang anda perlu tahu mengenai sokongan pengawal Diablo 4. . Yang mengatakan, tidak kira apa yang anda mainkan, ia memerlukan sambungan dalam talian, jadi anda mungkin ingin membaca pada kod ralat Diablo 4 jika anda menghadapi sebarang masalah.

Dave Irwin Dave adalah sebahagian daripada jiwa gelap atau pemburu raksasa, dan jika dia tidak bermain permainan pertempuran seperti Street Fighter 6, anda akan mendapati dia mengambil musuh dengan haiwan kesayangannya di Diablo 4, meneroka ruang di Starfield dan Dunia Fantasi Gerbang Baldur 3.

. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. .