Siapa bos terakhir di Jedi Survivor? Dijawab – Permainan Prima, Cara Mengalahkan Bode – Star Wars Jedi: Panduan Survivor – IGN

Semua peta dan lokasi interaktif

Walaupun anda tidak boleh memaksa menolak bom tangan kembali, anda boleh menggunakan kebolehan daya anda di Bode. Dia sangat sensitif terhadap mereka, terutamanya semasa serangan angin, jadi anda boleh menangani kerosakan pada stunnya dan mengelakkan serangan dengan cara ini.

Siapa bos terakhir di Jedi Survivor? – dijawab

Rayvis Jedi Survivor

Setiap Perjalanan Star Wars mesti berakhir pada satu ketika, dan dengan begitu banyak musuh di Jedi Survivor, sukar untuk memberitahu siapa bos terakhir. Cal harus melawan pasukan dari zamannya sekarang, serta era Republik yang tinggi, dan yang meninggalkan banyak ruang untuk pergaduhan bos.

Sebelum melepasi bos terakhir di Jedi Survivor, ini adalah peluang terakhir anda untuk kembali sebelum mendapatkan beberapa spoiler utama mengenai permainan. Dengan itu berkata, mari kita melompat ke dalamnya dan bincangkan siapa Cal mesti menghadapi sebelum kredit dan perjalanan seterusnya bermula.

Jedi Survivor – yang merupakan bos terakhir?

Pada mulanya, anda mungkin berfikir bos terakhir ialah Dagan Gera, yang merupakan antagonis utama dari era Republik Tinggi dalam kebanyakan permainan. Walau bagaimanapun, perjuangan terakhir berakhir menentang Bode Akuna. Cal Meets Bode untuk pertama kalinya kembali ke Coruscant ketika permainan bermula dan dia membantu kru Cal keluar dengan heist pada senator.

Selepas kejatuhan Dagan Gera, cerita itu mula mengambil giliran, terutamanya atas penggunaan Tanalorr. Bode Akuna adalah pengintip kekaisaran dari awal, tetapi dia juga menjadi bekas Jedi yang telah jatuh ke sisi gelap berdasarkan warna lampu -lightsabernya, dan dipaksa untuk membantu empayar atau diburu. Bode melihat Tanalorr sebagai jalan keluar dari keadaan.

Cal dan krewnya mungkin telah terselamat jika mereka terjebak dengan rancangan asal menggunakan Tanalorr untuk permulaan yang baru. Sudah tentu, itu akan menjadi terlalu mudah, dan bos terakhir di Jedi Survivor akhirnya menjadi Bode Akuna. Dia membuat perjuangan yang baik, tetapi pada akhirnya, Cal dan Merrin terlalu kuat.

Mengenai Pengarang

Daniel Wenerowicz

Dan telah menulis panduan permainan, berita, dan ciri selama tiga tahun selepas menamatkan pengajian dengan BA secara bertulis . Anda dapat menemukannya yang meliputi Call of Duty for Eternity, permainan pengembaraan tindakan, dan hampir sebarang pelepasan utama lain.

Cara Mengalahkan Bode

Coruscant

Sebaik sahaja anda akhirnya sampai ke Tanalorr di Star Wars Jedi: Survivor, anda perlu menghadapi bos terakhir permainan: Bode. Panduan Bos ini akan menunjukkan kepada anda petua dan strategi terbaik untuk membawanya melalui ketiga -tiga fasa yang berbeza.

Cara Mengalahkan Bode – Petua dan Strategi

Anda mesti benar -benar melawan Bode kali ini, tidak seperti di Jedha. Dia sama sukarnya kali ini, tetapi sekurang -kurangnya, anda mempunyai akses kepada stim anda. Merrin kadang-kadang akan membantu, juga, tetapi ini kebanyakannya satu pertempuran satu-satu dengan Bode.

Bode – Fasa 1

FRECT-BODE00005.JPG

Bode sangat cepat, dan dia akan menunjukkannya dengan segera. Sejurus selepas mendapat kawalan, Bode akan melontarkan anda dan cuba menyerang anda dengan lampu lampu -Nya.

Berhadapan dengan-Bode00007.jpg

Langkah ini kasar kerana Bode melakukan bahagian atas sebelum membalikkan ke belakang dan menembak dengan blasternya. Cuba berlari ke belakang untuk mengelakkannya, membolehkan anda menyekat bolt sebagai bode terus ke tanah.

FRECT-BODE00006.JPG

Bode mempunyai beberapa swing lampu yang agresif yang agresif yang dia akan combo bersama. Baiklah mengatakan bahawa dia akan melepaskan diri adalah ketika dia berjongkok untuk sapu backhand, yang dapat anda lihat di tangkapan skrin di atas.

Berhadapan dengan-bode00009.jpg

Sekiranya anda terlalu jauh, dia akan melakukan lunge ke hadapan. Sekali lagi, serangan ini sangat pantas.

FRECT-BODE00008.JPG

Untuk bahagian awal ini, kami mengesyorkan menggunakan pendirian Crossguard dengan serangan smashingnya. Ini dapat menangani sepertiga dari tolok bode dan membolehkan anda menjaga jarak anda. Oleh kerana kelajuan dan ketidakpastian Bode, anda tidak mahu terlalu dekat ketika menangani kerosakan yang stun.

Berita baiknya ialah Merrin akan membantu di sini. Kami hanya perlu melakukan satu slam silang, dan Merrin melompat masuk untuk menamatkan pengukur stun. Anda mungkin perlu melakukannya beberapa kali untuk mendapatkan hasil yang sama, walaupun.

Anda juga boleh menggunakan keupayaan Merrin untuk mengunci Bode yang dilakukan untuk seketika. Dia keluar lebih cepat daripada musuh biasa, tetapi ia adalah pilihan yang baik untuk mendapatkan kerosakan yang cepat.

FREST-BODE00010.JPG

Sebaik sahaja anda telah menangani sedikit kerosakan (sekitar 15%), Bode akan merebut Merrin, yang merupakan penanda yang baik untuk mengetahui sudah tiba masanya untuk membuat jarak jauh. Setelah meninggalkan Merrin, Bode melakukan lunge ke hadapan yang agresif yang tidak dapat disangkal. Dia boleh melintasi kawasan itu dalam sekejap, tetapi ada masa angin yang baik untuk serangan ini. Jangan cuba hanya mengelak. Serangan ini mempunyai jarak yang besar. Sebaliknya, lompat dan lambat lompatan dan lompat kedua anda semasa dia mengecas, bertujuan untuk melompat ke atasnya ketika dia melintasi kawasan itu.

FRECT-BODE00011.JPG

Sekiranya anda tidak, Bode akan merebut anda dan melampirkan bom tangan ke punggung anda, berurusan kira -kira seperempat kesihatan anda. Sekiranya anda berjaya mengelak serangan, cuba mendarat di belakang Bode. Terdapat tingkap selepas dia berlari di mana anda boleh mengalami kerosakan tanpa dia menyekat.

FRECT-BODE00012.JPG

Selepas serangan itu, Bode akan kembali ke irama serangan yang sama yang anda lihat di Jedha. Yang termasuk menembak dengan blasternya, biasanya berakhir dengan tembakan yang tidak dapat dilepaskan. Sekiranya anda ingin bermain agresif, ini adalah masa yang tepat untuk mengalami kerosakan, kerana mengambil masa beberapa saat untuk menembak untuk mengenakan bayaran sepenuhnya. Berhati -hati untuk mengelak tembakan.

FRECT-BODE00013.JPG

Di samping itu, Bode akan membuang tiga bom bom tangan. Anda sebenarnya tidak boleh memaksa menolak ini, jadi cuba mengelak ke belakang untuk mengelakkannya.

Walaupun anda tidak boleh memaksa menolak bom tangan kembali, anda boleh menggunakan kebolehan daya anda di Bode. Dia sangat sensitif terhadap mereka, terutamanya semasa serangan angin, jadi anda boleh menangani kerosakan pada stunnya dan mengelakkan serangan dengan cara ini.

Merrin akan menanda semula sekali -sekala untuk membantu, tetapi untuk sebahagian besar, anda harus memberi tumpuan kepada memecahkan tolok stun bode. Anda perlu menangani parry dengan banyak swipes lightsabernya, jadi cuba untuk menjadi proaktif dalam memecahkan stun, bolt menara, menggunakan crossguard anda ke bawah smash, dan menyerang segera selepas buaian Bode.

FRECT-BODE00014.JPG

Selepas anda melakukan satu pertiga daripada kesihatan bos, Bode akan membangkitkan anda dengan kekuatan dan membuang anda ke arena di bawah.

Bode – Fasa 2

Concen-Bode00015.jpg

Bode akan memulakan fasa kedua dengan membuang lampu -lampu, sama seperti pertempuran terakhir dengan Dagan Gera. Untuk membuat keadaan lebih teruk, Lightsaber menjejaki anda, Bode akan membuang dua bom stun (anda boleh memaksa menolaknya), dan terus menembak anda dengan blasternya.

FRECT-BODE00016.JPG

Anda boleh menembusi lampu, tetapi sukar untuk dilakukan. Sekiranya bolt memukul dan menghalang anda, lampu lampu akan menutup dan menangani satu tan kerosakan. Sebaliknya, kami mengesyorkan strafing sementara lampu lampu mengikuti dan memberi tumpuan kepada menyekat bolt. Anda sepatutnya dapat mengelakkan lampu lampu dengan cara ini.

FRECT-BODE00017.JPG

Setelah serangan selesai, cuba tutup jurang dan menyerang Bode. Dia akan menyekat serangan dan menentang serangan yang tidak dapat dilepaskan di mana dia mengangkat anda di udara dan mencekik anda dengan kekuatan. Walau bagaimanapun, ini tidak menangani sebarang kerosakan jika anda berjaya memenangi acara QuickTime. Lebih penting lagi, ini memecahkan gauge stun Bode yang benar. Bersedia untuk disandarkan sebaik sahaja toloknya kembali.

FRECT-BODE00018.JPG

Semasa fasa ini, Bode akan menggunakan serangan kuasa yang tidak dapat dilepaskan, juga. Tidak kira di mana anda berada di arena, dan anda tidak dapat mengelakkannya. Dia akan menjemput anda dan menarik anda dengan kekuatan. Sama dengan perjuangan Darth Vader, ini tidak menangani sebarang kerosakan. Walau bagaimanapun, Bode akan segera ditindaklanjuti dengan serangan, jadi bersiaplah untuk menonjolkannya.

FRECT-BODE00019.JPG

Perkara lain yang perlu diperhatikan ialah serangan tendangan Bode yang tidak dapat ditiru. Serangan itu sendiri tidak sepatutnya sukar untuk dielakkan, tetapi urutannya bermula dengan mudah boleh membunuh anda. Bode akan menendang dan kemudian berlari ke belakang jika anda cuba membalas serangan, dan kemudian dia akan berlari ke hadapan semasa anda menyerang dan memukul anda. Jangan jatuh cinta. Sekiranya dia datang kepada anda dengan serangan tendangan, elakkan dan buat jarak jauh.

Bode akan menggunakan serangan yang sama yang digunakannya semasa fasa pertama, dan dia kadang -kadang akan membuang lampu lampu. Kerana dia menolak anda kembali pada permulaan fasa, anda perlu kembali ke strafing. Walau bagaimanapun, untuk melemparkan lampu tambahan, anda boleh melontarkan dan menangkis lampu -lampu ketika dia melemparkannya, mengejutkannya dari serangan itu sepenuhnya.

Di luar itu, strategi adalah sama dengan fasa pertama. Gunakan Slash Down Crossguard untuk memecahkan pendirian dan serangan langsung Lightsaber Parry Bode. Anda tidak mempunyai Merrin kali ini, jadi lebih penting lagi untuk memberi tumpuan kepada pemecahan pendirian untuk menangani kerosakan.

Bode akan menamatkan fasa dengan satu lagi dash yang tidak dapat ditiru. Sama seperti sebelumnya, lompat dan lambat lompat berganda dan berlari untuk mengelakkan serangan. Dengan satu lagi pertiga kesihatannya, anda akan mencetuskan cutscene dan memasuki fasa tiga.

Cutscene tidak bertindak sebagai pusat pemeriksaan. Pastikan untuk memelihara kesihatan dan stim anda untuk keseluruhan pertempuran.

Bode – Fasa 3

FRECT-BODE00020.JPG

Bode akan segera memulakan fasa tiga dengan menaikkan di udara, menggegarkan ke arah anda, dan turun dengan leret yang besar dan tidak dapat ditiru. Dia akan segera mengikutinya dengan beberapa lagi serangan Lightsaber, jadi cuba buat jarak keluar dari pintu gerbang dan bersedia untuk menyekat susulannya.

FRECT-BODE00021.JPG

Selepas serangan ini, Bode akan melakukan beberapa buaian lightsaber overhead, yang anda boleh menonjol. Bode hanya menggunakan lampu-lightsaber semasa fasa ini, jadi beberapa parries yang tepat waktu akan membolehkan anda memecahkan kerusakannya dan menangani kerosakan.

Bode dapat menimbulkan serangan anda juga. Dan jika anda hanya menyekat dan tidak menonjol, dia akan meninggalkan anda terkejut untuk jangka masa yang singkat. Itulah sebabnya kami mengesyorkan melekat dengan Crossguard untuk perjuangan ini. Ia membolehkan anda menyimpan jarak yang sedikit untuk melakukan arka yang luas, dan apabila anda menyambung, anda boleh menyisir banyak kerosakan pada tolok stun bode.

FRECT-BODE00022.JPG

Satu lagi serangan untuk melihat semasa fasa ini adalah ayunan tanah Bode yang tidak dapat ditiru. Ini menembak gelombang kejutan di hadapan lightsaber Bode, dan dia melakukannya empat kali berturut -turut. Anda perlu mengelak ke kiri atau kanan untuk mengelakkan tiga yang pertama. Yang terakhir berada di tanah, jadi anda perlu melompat untuk mengelakkannya.

FRECT-BODE00023.JPG

Bode serangan yang tidak dapat disangkal yang lain akan digunakan adalah slam tanah di mana dia akan berputar ke belakang dan menghantar gelombang kejutan. Melompat untuk mengelakkan rosak olehnya.

FRECT-BODE00024.JPG

Setelah Bode turun hingga kira -kira 15% dari kesihatannya, anda akan memasuki acara cepat. Pertarungan belum berakhir, walaupun.

Selepas blok, Bode akan kembali ke suite serangannya. Kami mendapati bahawa menangkis dan mengelakkan serangan Bode yang tidak dapat dibatalkan adalah cara terbaik untuk menutup perjuangan. Terlalu agresif akan mengakibatkan Bode memasuki rantai serangan yang dapat membunuh anda dengan mudah.

Petua lain adalah untuk mengelakkan menggunakan kemampuan muktamad anda. Tidak ada apa -apa dalam pertarungan ini. Ia tidak melambatkan bod, dan walaupun perubahan lampu lampu cepat, keupayaan dan kesan skrinnya yang luar biasa cenderung untuk meremehkan bagaimana bode maut boleh berlaku semasa ia aktif. Main sabar, dan akhirnya anda akan menurunkan Bode.

Sebaik sahaja dia turun, cutscene terakhir akan mencetuskan. Kredit akan dilancarkan dan anda akan dikembalikan ke mantis untuk meneroka galaksi.