Shin Megami Tensei 5 mungkin menuju ke Xbox Game Pass Selain PlayStation & PC, Rumor: Shin Megami Tensei V ‘Lengkap Edisi’ Pengumuman yang ditolak oleh Leaker Cina yang terkenal – Gematsu

Peta dalam bingkai pertama diambil terus dari Shin Megami Tensei V

Shin Megami Tensei 5 mungkin menuju ke Xbox Game Pass selain PlayStation & PC

Nampaknya Sega dan Atlus ‘Shin Megami Tensei 5 menuju ke Xbox Game Pass bersama pelepasan standard di semua platform utama.

Menurut pengguna Twitter SN0W1N, yang sebelum ini dikenali kerana berkongsi kebocoran dan khabar angin dari industri permainan, Shin Megami Tensei 5 menuju ke Xbox Game Pass sebagai tambahan kepada pelepasan standard di PlayStation, Xbox, dan PC. Menurutnya, pengumuman rasmi akan dibuat di acara ulang tahun ke -30 Shin Megami Tensei, yang dijadualkan berlaku pada 5 dan 6 Mei 2023.

Ketibaan lebih banyak tajuk Shin Megami Tensei pada Xbox Game Pass sebelum ini juga dibayangkan semasa episod Podcast Xboxera oleh tuan rumah Shpeshal Nick, yang menyebut bahawa lebih banyak gelaran Shin Megami Tensei dapat menuju ke konsol Xbox pada masa akan datang pada masa akan datang. Menurutnya, Microsoft sedang berusaha untuk bekerjasama dengan Atlus untuk membawa lebih banyak permainan Shin Megami Tensei ke konsol Xbox, seperti yang dilakukan sebelumnya dalam hal tajuk persona.

. Menurutnya, setelah permainan ini dipindahkan ke Xbox adalah perjanjian “cukup besar” untuk gergasi perisian, seperti Persona juga. Pada masa ini, Shin Megami Tensei 3 boleh didapati di Nintendo Switch, PlayStation 4, dan PC, sementara Shin Megami Tensei 4 boleh didapati di Nintendo 3DS, dan Shin Megami Tensei 5 boleh didapati secara eksklusif di Nintendo Switch.

Entri terkini dalam siri Shin Megami Tensei, Shin Megami Tensei 5, adalah permainan video peranan 2021 yang dibangunkan dan diterbitkan oleh Atlus. Dihasilkan oleh Shin Megami Tensei IV Pengarah Kazuyuki Yamai, ia direka sebagai salib antara Shin Megami Tensei III: Nocturne dan Shin Megami Tensei IV, yang menampilkan mekanik permainan yang kembali seperti menaikkan dan menggabungkan syaitan. Permainan ini telah dijual lebih dari satu juta salinan pada April 2022.

Facebook Twitter Reddit Pinterest

Rumor: Shin Megami Tensei V ‘Lengkap Edisi’ Pengumuman yang digoda oleh Leaker Cina yang terkenal

Diandong Langke Lu Xun, pengguna di Forum Cina A9VG yang terkenal dengan kebocoran yang berkaitan dengan PlayStation mereka, menggoda pengumuman yang akan datang Shin Megami Tensei V .

Xun sebelum ini telah mengusik beberapa pengumuman, termasuk pengumuman Teras Armored VI: Kebakaran RubiconTarikh Siaran (VIA); pengumuman Hayarigami 1-2-3 pek (melalui); Tarikh pelepasan “Permainan Baru+” untuk God of War Ragnarok (melalui); pengumuman Monster Hunter Rise untuk PlayStation, Xbox, dan Windows (VIA); tarikh pelepasan Final Fantasy XVITreler “Ambition” (VIA); tarikh Silent Hill Penghantaran (melalui); dan banyak lagi.

Pada 16 Jun, Xun mencatatkan gif yang mengandungi dua bingkai berikut:

Imej itu sendiri adalah dari Shin Megami Tensei LIVE ONLINE 2021: Konsert Ongaku no Kotowari diadakan pada bulan Mac 2021.

Peta dalam bingkai pertama diambil terus dari Shin Megami Tensei V:

Teks merah yang meliputi skrin dalam bingkai kedua berbunyi “Edisi Lengkap” dalam bahasa Jepun, dalam gaya “Sugu Ni Kesese” (“Matikan Sekarang”) “Glitch” Shin Megami Tensei.

Shin Megami Tensei V: Edisi Lengkap

Sudut kiri bawah gambar ini menampilkan pemotongan ahli fizik teori Stephen Hawking ditambah ke peringkat konsert. The Shin Megami Tensei siri mempunyai watak berulang bernama Stephen, yang sangat berpusat di Hawking dan tidak hadir Shin Megami Tensei V.

Akhirnya, Xun dikenali untuk menyembunyikan tarikh dalam dimensi imej yang mereka hantar. Dimensi imej yang dipaparkan pada 16 Jun ialah 701 × 426. 1 Julai, atau “701,” juga merupakan permulaan Anime Expo 2023, serta tarikh “Atlus / Sega Presents: Shin Megami Tensei Konsert ke -30 Live: Band of Shadows “. Walaupun Atlus berkata tidak mengharapkan sebarang pengumuman utama di konsert, ini tidak menolak pengumuman sebelum konsert.

Apabila semuanya disatukan, Xun nampaknya menggoda pengumuman a Shin Megami Tensei V “Edisi Lengkap.”