? | Shacknews, sekiranya anda bermain Valheim menggunakan API Vulkan? | Senapang patah kertas batu

Valheim Vulkan: Sekiranya anda bermain Valheim menggunakan API Vulkan

Anda juga boleh melihat pop timbul dalam stim ketika anda cuba menjalankan permainan (sama ada anda melakukan perkara di atas) bertanya sama ada anda mahu menjalankan Valheim menggunakan Vulkan. Tetapi jika ini tidak muncul, maka anda boleh mengikuti langkah -langkah di atas untuk memaksa permainan untuk menggunakan Vulkan.

Apa maksud ‘bermain valheim menggunakan vulkan’?

.

17 Mac, 2021 5:15 PM

Jika anda telah bermain Valheim sejak dibebaskan, maka anda mungkin sudah tahu apa yang diharapkan apabila anda pergi untuk melancarkan permainan anda. Selepas kemas kini pada akhir Februari, walaupun, ramai pengguna mula melihat pilihan baru muncul ketika memulakan permainan, pilihan yang telah meninggalkan sedikit keliru. Sekiranya anda cuba bermain Valheim dan anda tidak pasti apa yang dimaksudkan dengan pilihan ‘Play Valheim menggunakan pilihan Vulkan’, maka kami dapat membantu.

Apa maksud ‘bermain valheim menggunakan vulkan’?

Vulkan adalah jenis API Grafik 3D yang dibina oleh Kumpulan Khronos. Kumpulan ini merangkumi beberapa syarikat industri terkemuka seperti Apple, AMD, Epic Games, Intel, Google, Valve, dan Nvidia. Sebagai alternatif langsung kepada Microsoft DirectX 11 dan DirectX 12, ia menjadi semakin popular dalam permainan video baru -baru ini.

Apa maksud bermain Valheim di Vulkan

Sudah tentu, seperti apa -apa alternatif, ada kebaikan untuk menggunakan Vulkan, kerana ia menawarkan overhead yang lebih rendah dan menjanjikan API yang lebih efisien daripada kedua -dua versi DirectX. Oleh sebab itu, sesetengah pengguna mendapati bahawa menggunakan Vulkan untuk menjalankan permainan memberikan pengalaman yang lebih lancar secara keseluruhan, termasuk FPS yang lebih tinggi.

Mencari lebih banyak bantuan di Valheim? Lihat panduan kami mengenai cara membina bot.

Sekiranya anda bermain Valheim dan anda belum melakukannya, anda sepatutnya memberi Vulkan sebagai percubaan. Bagi saya, secara peribadi, ia meningkatkan prestasi dalam permainan dan menjadikannya lebih lancar di setiap kawasan. Sedikit pancang di FPS yang boleh muncul semasa pertempuran sengit adalah lebih sedikit dan kurang kerap. Jadi, jika anda seorang yang telah berjuang untuk menyimpan FPS yang kukuh dalam permainan, anda mungkin mahu memilih pilihan ‘Main Valheim di Vulkan’ pada masa akan datang anda memuatkan permainan.

Sekarang anda tahu apa yang ‘bermain Valheim menggunakan Vulkan’ bermakna, anda boleh melompat ke dalam permainan pengembaraan Viking Dunia Terbuka dan mula meletakkan sisa untuk semua troll, greydwarfs, dan bos yang menanti anda. Anda juga boleh menyemak panduan Valheim yang lain untuk maklumat yang lebih berguna untuk membantu anda mengatasi liar yang menanti anda.

Joshua memegang Sarjana Muda Seni Halus dalam Penulisan Kreatif dan telah meneroka dunia permainan video selagi dia dapat ingat. Dia menikmati segala-galanya dari RPG berskala besar ke permata indie kecil, gigitan dan segala-galanya di antara.

Valheim Vulkan: Sekiranya anda bermain Valheim menggunakan API Vulkan?

Skrin Valheim seorang pemain yang berpakaian dalam perisai gangsa penuh, menggunakan Atgeir gangsa - dan logo Vulkan telah disisipkan di atas bilah Atgeir

Ingin tahu sama ada anda harus menggunakan Vulkan semasa bermain Valheim? Walaupun semua perkara yang indah tentang permata kelangsungan hidup ini, Valheim telah mengalami sedikit ketika datang ke prestasi dan pengoptimuman. Ia difahami untuk permainan akses awal yang baru sahaja menerima kemas kini utama pertama. Tetapi itulah sebabnya beberapa peminat teruja melihat Valheim membolehkan API VULKAN dalam 0.146.8 Kemas kini.

Panduan ini untuk Menggunakan Vulkan di Valheim Akan membimbing anda melalui apa yang Vulkan, bagaimana untuk membolehkannya, dan sama ada anda harus bermain Valheim menggunakan Vulkan dari sekarang.

Tangkapan skrin tetingkap Steam Properties untuk Valheim, dengan medan input pilihan pelancaran diserlahkan

  • Valheim Vulkan Api: Apa itu Vulkan?
  • Cara bermain Valheim menggunakan Vulkan
  • Sekiranya anda bermain Valheim menggunakan Vulkan?

Anda juga boleh melihat pop timbul dalam stim ketika anda cuba menjalankan permainan (sama ada anda melakukan perkara di atas) bertanya sama ada anda mahu menjalankan Valheim menggunakan Vulkan. Tetapi jika ini tidak muncul, maka anda boleh mengikuti langkah -langkah di atas untuk memaksa permainan untuk menggunakan Vulkan.

Sekiranya anda bermain Valheim menggunakan Vulkan?

Valheim Developer Iron Gate menyatakan dalam pengumuman mereka mengenai integrasi Vulkan bahawa ia “mungkin membetulkan beberapa kemalangan rawak yang berkaitan dengan pemandu GPU”. Oleh itu, jika anda adalah salah seorang pemain yang telah menemui kemalangan itu, maka itulah alasan anda untuk menggunakan Vulkan dari sekarang.

Bagi orang lain: Perlu cuba melihat sama ada permainan berjalan lebih baik dengan Vulkan atau tanpanya. Tidak ada jaminan sama ada cara kerana PC dan permainan adalah kedua -dua perkara yang kompleks.

Ramai orang sudah bercakap mengenai kesan Vulkan pada Valheim pada mesin mereka dalam benang di Subreddit Valheim. Beberapa pemain mengatakan bahawa perubahan itu mempunyai lebih daripada dua kali ganda kadar bingkai purata mereka. Yang lain bercakap tentang kemalangan atau bahkan kadar bingkai yang lebih rendah daripada biasa. Dan masih lagi mengatakan bahawa mereka tidak pernah melihat perbezaan.

Ia patut dicuba sekurang -kurangnya sekali, kerana anda mungkin menjadi salah satu daripada orang yang menggunakan Vulkan dapat menggandakan kadar bingkai mereka.

Dan itulah yang perlu diketahui mengenai penggunaan Vulkan dengan Valheim. Sekiranya anda mencari pengetahuan yang lebih dalam permainan, pastikan anda menyemak panduan kami mengenai senjata dan perisai Valheim yang terbaik, atau rujuk petua dan panduan pemula kami.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

  • Penerbitan noda kopi Ikuti
  • Iron Gate AB Ikut
  • Valheim mengikuti

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

Ollie adalah Sheriff of Guidestown di RPS, dan sejak menyertai pasukan pada tahun 2018, dia menulis lebih daripada 1,000 panduan untuk laman web ini. Dia suka bermain permainan yang kompetitif dan kilang Sims, mencederakan dirinya bermain badminton, dan menguburkan mukanya dalam bulu hangat dua kucingnya.