Senjata | Wiki Dunia Luar, Kategori: Senjata | Wiki Dunia Luar | Fandom

Senjata dunia luar

Semua senjata mempunyai keadaan maksimum yang ditetapkan. Keadaan ini dikurangkan setiap kali senjata digunakan. Keberkesanan senjata juga dikurangkan apabila keadaan menurunkan. .

Senjata | Wiki dunia luar

Senjata luar dunia mengandungi pelbagai jenis, termasuk: senjata peluru, senjata tenaga, senjata huru -hara, dan senjata sains. Senjata peluru mempunyai peluru ringan dan berat. Senjata tenaga mempunyai kesan khas dan dikenakan dan bukannya dimuat semula. Senjata huru-hara mempunyai jarak pendek tetapi kuat, kesan dan tidak memerlukan apa-apa jenis peluru atau caj. Senjata Sains, tidak banyak yang diketahui tentang mereka, tetapi ada “sinar menyusut”.

Pengurusan Senjata

Pemain boleh melengkapkan sehingga 4 senjata yang dilengkapi pada satu masa, dengan menavigasi senjata, kemudian memilih slot senjata di bahagian atas skrin. Pada Ledger Senjata, anda juga boleh memeriksa, membandingkannya, membenderakannya sebagai sampah, atau memecahkannya untuk bahagian. Pemain dengan kemahiran kejuruteraan dapat membaiki senjata pada lejar senjata juga.

Keadaan senjata

Lebih masa, senjata merosot dengan penggunaan yang berlebihan dan boleh pecah dan akan mempunyai keberkesanan minimum apabila keadaan mencapai sifar. Pemain boleh mencari meja kerja dan membaikinya, atau anda boleh melakukannya jika anda mempunyai kemahiran kejuruteraan. Atau mempunyai vendor melakukannya.

individu . .

Sepanjang permainan, anda akan menemui senjata yang mempunyai akhiran yang dilampirkan pada akhir yang ditetapkan oleh pengeluar senjata: Spacer’s Choice – Mk 2, – Ii, T & L – , dan Joch – 2.0. . Alasan bahawa kerosakan mereka kelihatan lebih tinggi adalah disebabkan oleh tahap mereka (mereka juga jatuh pada tahap yang lebih tinggi); Tahap 20 senjata yang tidak disokong menangani jumlah kerosakan yang sama seperti Tahap 20 Senjata Suffixed. Harus diperhatikan bahawa kenaikan kos tinkering berdasarkan jumlah peningkatan yang telah dibeli. Senjata yang jatuh pada tahap 2 dan dinaik taraf oleh 18 tahap akan menelan belanja pemain secara eksponen lebih daripada sebaliknya, mencari senjata pada tahap 18 dan menaik tarafnya dengan 2 peringkat.

Senjata luar dunia

Senjata yang unik . .

Senjata yang unik

Nama

Jenis Senjata

Pengubahsuaian

Kesan istimewa

Lokasi

.

Berbisik muzzler yang tenang
Tepat-O-SIGHT

Boleh didapati di gudang penyimpanan dan pemprosesan pengangkutan sublight di ruang angkasa Piraeus di Eridanos. Melewati lobi, menuju ke sebelah timur lantai utama kemudian belok kiri. .

Perhatikan bahawa lebih baik mencuba dan mendapatkan senjata ini semasa Lord of Blight Quest, kerana anda akan mendapat akses ke gudang ini semasa pencarian. Jika tidak, anda mesti menyelinap dari pintu belakang dan melawan sekumpulan samseng.

. Di bilik pertama yang anda masukkan selepas lorong masuk, terdapat lekuk atas di kedua -dua belah dengan tangga. Ambil tangga kiri dan anda harus mencari kapak yang dikebumikan di belakang mayat pekerja Rizzo di hujung jalan.

Tulang belakang Kapten Robin boleh didapati di Purpleberry Puzzlehedges di Orchard Purpleberry di Eridanos. Senjata ini berada di bangku simpanan di tengah -tengah lindung nilai, di dalam bangunan.

Angkatan Magnum diperoleh sebagai ganjaran untuk menyelesaikan tugas perangkap pteroray.

Frigidariator boleh didapati di eridanos, di pulau kecil antara hotel kolonial dan kebun unguberry. Utara pulau, anda boleh mencari pintu masuk ke bilik kecil. Di sebelah kanan pintu masuk adalah meja dengan pistol.

Pembahagi lelaki boleh didapati di Rizab Eksploitasi Wilderness di Eridanos. . Senjata ini tertanam di belakang mayat.

Mag-2-ray
Jenis Kerosakan: N-ray
Kerosakan -50%

Boleh dijarah dari pentadbir setelah berpihak kepada Helen. Boleh dijarah selepas membunuh ratu, badan pentadbir Ludovico akan berada di tempat yang sama seperti tempat permaisuri meninggal dunia.

Pen itu diperoleh sebagai ganjaran untuk menyelesaikan pencarian sampingan hati anda.

Piledriver boleh didapati di Eridanos di kebun Purpleberry di kawasan di selatan makmal RR & DD. . Senjata boleh didapati bersandar di dinding kanan di bilik ini.

Pek pendorong plasma boleh didapati di Rizab Eksploitasi Wilderness di Eridanos. Kepala di belakang kedai bekalan memburu undang -undang untuk mencari kem macam. Melewati api unggun dan ke belakang, anda akan menemui senjata di lantai di hadapan beberapa bangkai.

Pengisian semula boleh didapati di eridanos di stesen penyulingan. Masukkan bangunan penyulingan utama. Di dalam bilik dengan kepala maskot Rizzo gergasi di tengah, buka pintu kiri. Pergi di bawah ruang crawlspace dan kemudian crawlspace yang lain di sebelah kiri. Pistol boleh didapati bersandar pada jentera di hujung bilik ini.

Litar pintas boleh didapati di Eridanos, di pulau kecil antara Rizab Eksploitasi Wilderness dan Hotel Kolonial Grand. Datang dari sisi hotel jambatan, terdapat tompok tanah yang tersisa jambatan dengan sebuah gua. Di dalam gua adalah beberapa musuh. Mengalahkan mereka dan merampas kunci selamat dari salah satu mayat. Kembali ke luar dan ke platform utama di pulau itu. Terdapat sebuah bangunan kecil di sini dengan lubang yang ditiup di satu sisi dinding. Senjata ini berada di dalam peti keselamatan di bangunan ini.

Tongkat Tossball yang ditandatangani boleh didapati di lantai VIP Hotel Kolonial Grand di Eridanos. Anda perlu mendapat akses ke lantai dengan maju dalam usaha utama lelaki yang berpura -pura. Dari pintu masuk lantai, ambil lorong kiri ke hujungnya. Belok kanan dan masukkan bilik. Senjata boleh didapati bersandar di dinding bilik.

Boleh didapati di ruang bawah tanah hotel kolonial di eridanos. Anda boleh sampai ke sana dengan mengambil tangga berhampiran dapur. Cari lorong yang ditandakan ‘B’ dan masukkan bilik b2. Terdapat ruang crawlspace di sini yang boleh anda gunakan untuk masuk ke bilik B1 di mana Thunderclap boleh didapati di lantai di antara sampah.

Eridanos, barat stesen penyulingan Rizzo. Terjebak di atas pokok. Nampaknya digunakan untuk dipotong.

Senjata

Senjata adalah sumber utama kesalahan (atau pertahanan) di dunia luar. Terdapat pelbagai pilihan dari pistol dan senjata huru -hara, hingga senjata api yang lebih berat.

Senjata boleh memasang pengubahsuaian untuk mengubah atau meningkatkan keupayaan mereka. Sebagai contoh, pistol mesin berat boleh disesuaikan untuk menggunakan pusingan kejutan berbanding dengan projektil balistik yang pada asalnya direka untuk digunakan.

Sebilangan besar senjata akan disediakan semasa permainan lewat kerana lebih banyak varian “maju”, seperti Emas, Ultra, Mk 2, II dan .0, Bergantung pada pengilang. .

Jenis Kerosakan []

Di dunia luar setiap senjata menimbulkan jenis kerosakan, masing -masing dengan kelebihan dan kelemahannya bergantung pada objektif. Terdapat 6 jenis kerosakan:

 • – .
 • Plasma – Baik melawan daging dan boleh memohon terbakar. Kebanyakan makhluk lemah kepada plasma, keberkesanan tinggi vs raptidons, primals & perisai ringan, tetapi ia tidak berkesan terhadap mantisaur.
 • – Baik Terhadap Perisai Berat, termasuk automekanik, mantisaur dan perisai berat. Boleh menggunakan kesan asid.
 • Terkejut – .
 • N-ray – Menyebabkan kerosakan dalaman ke sasaran, yang kemudiannya memancarkan lebih banyak n-ray ke sasaran sekitar. N-ray memintas kebanyakan perisai, tetapi lemah terhadap entiti bukan organik.
 • Sejuk – Boleh memohon sejuk.

Keadaan []

. Keadaan ini dikurangkan setiap kali senjata digunakan. . Senjata boleh diperbaiki dengan bahagian senjata di meja kerja atau dalam inventori orang asing.

Menggunakan senjata kejutan di dunia luar

Sekarang kita sampai ke perkara yang menyeronokkan, senjata luar dunia. Terdapat jumlah yang panjang untuk memupuk, menyemarakkan, dan bermain -main bahawa anda perlu memberikan senjata anda di dunia luar. Mengambil pistol yang anda suka tidak akan memotongnya, jadi kami telah memecahkan semua yang anda perlu tahu mengenai senjata di dunia luar.

Terdapat enam jenis senjata di dunia luar termasuk huru-hara 1 tangan, huru-hara 2 tangan, pistol, senjata panjang, senjata berat, dan senjata sains. Senjata seperti senapang serangan, pelancar bom tangan, dan senapang patah semuanya sesuai dengan salah satu daripada enam kategori ini dan memerlukan jenis peluru berfungsi dari cahaya, berat, dan tenaga – dengan senjata huru -hara yang tidak memerlukan peluru sama sekali.

Semua senjata luar dunia mempunyai meter ketahanan dan boleh dibaiki menggunakan bahagian senjata di meja kerja. . Anda juga boleh menggunakan meja kerja untuk menyesuaikan senjata anda di dunia luar, menambah mod untuk menukar statistiknya. Inilah semua yang anda perlu ketahui mengenai jenis senjata, kesan khas, dan senjata sains yang akan anda dapati di dunia luar.

Jangan lupa ketika mengambil senjata – mencari senjata “ultra” atau “mk 2”, yang akan lebih kuat daripada rakan asas mereka.

Jenis Kerosakan Senjata Dunia Luar

Terdapat lima jenis kerosakan yang anda boleh dikenakan dengan senjata anda di dunia luar. Semua jenis senjata mempunyai kelebihan dan kelemahan mereka, jadi itu adalah kes pemotongan dan perubahan antara senjata mengikut musuh yang anda hadapi jika anda ingin beroperasi pada kecekapan puncak.

 • Fizikal: lemah terhadap perisai
 • Plasma: kelebihan terhadap daging, tetapi lemah terhadap mantisaur
 • Kakisan: kelebihan terhadap perisai, termasuk automeknik, manisaur, dan perisai berat
 • kelebihan terhadap automekanik
 • N-ray: kelebihan terhadap perisai, tetapi lemah terhadap musuh bukan organik. Tawaran merosakkan musuh, yang terus merosakkan musuh di sekelilingnya

Kesan khas senjata luar dunia

Senjata luar dunia mempunyai pelbagai kesan dan kebolehan khas, yang menjadikan menembak orang jahat (atau orang baik, yang mana kita akan menilai?) semua lebih memuaskan. Melengkapkan senjata dengan kesan khas boleh mempunyai kelebihan dan kekurangannya terhadap jenis dan situasi musuh tertentu. Berikut adalah Kesan Khas Senjata Dunia Luar:

 • Melemahkan: Menurunkan semua kemahiran yang sederhana dan musuh mengambil peningkatan plasma, gubuk, menghakis, dan kerosakan n-ray
 • Terhuyung -huyung: Menolak musuh ke belakang jarak dekat, mengurangkan kemahiran huru -hara, berkisar, dan pertahanan. Meningkatkan jumlah kerosakan fizikal yang diterima
 • Knockdown: mengetuk musuh ke tanah dan membuat mereka tidak dapat mengambil tindakan untuk masa yang kecil
 • Knockout: mengetuk musuh ke tanah, mereka tidak dapat menyerang untuk tempoh yang lebih lama daripada knockdown
 • musuh tidak dapat menyerang selama beberapa waktu kecil
 • Membakar: Tawaran membakar kerosakan
 • Tawaran Kerosakan dari masa ke masa untuk jenis musuh jenis
 • Jalankan: peningkatan peluang menyelesaikan musuh

Senjata sains dunia luar

Senjata sains di dunia luar adalah senjata unik yang dicipta untuk menjadi unik, melanggar undang -undang fizik, dan menyeronokkan untuk digunakan. Terdapat lima senjata sains di dunia luar dan mereka semua memerlukan peluru tenaga berfungsi, kebolehan khas mereka berkompromi dengan kerosakan yang ditangani, tetapi siapa yang peduli apabila anda mengecut robot. Senjata Sains juga membentuk salah satu yang terbaik yang dibina oleh dunia luar. Berikut adalah lima senjata sains yang anda dapati di dunia luar.

 • Tawaran kerosakan plasma dan mengurangkan saiz, perisai, dan kerosakan musuh. Boleh didapati di makmal Phineas.
 • Tukul prisma: Menghantar Gelombang Tenaga dan boleh didapati di Groundbreaker, apabila anda membeli datapad Mardet yang telah dibunuh dari Gladys, ia akan menunjukkan kepada anda ke bilik tersembunyi yang terletak di Groundbreaker.
 • Pembangun mandibular: Mempunyai peluang untuk menyerang musuh serta menangani kerosakan fizikal. Anda perlu membeli kartrij Arkib Perlombongan Hephaestus dari Gladys di Groundbreaker, yang akan menghantar anda ke pos perlombongan yang ditinggalkan di Scylla.
 • Gun Gloop: Tawaran Kerosakan Kejutan dan Membuat Musuh Menghidupkan Semasa Mengatasi Kerosakan Splash ke Musuh Berdekatan. .
 • Ray kawalan minda: Menjadikan musuh organik dan automekanik saling berpaling, juga menangani kerosakan plasma. Kepala ke Monarch dan Beli Datapad Sublight dari Duncan yang dapat ditemui di Barang dan Bekalan Kering Fallbrook.
 • Manfaat pekerja: Ini adalah pistol yang unik yang menyembuhkan yang disasarkan oleh rasuknya. Hanya terdapat dalam bahaya di Gorgon DLC, sebagai sebahagian daripada lelaki dalam pencarian orbit tinggi.
 • Penghantaran istimewa: Senjata berat yang menembak bahan peledak yang mematikan dan mengetuk musuh. Hanya terdapat dalam bahaya di Gorgon DLC, yang diperolehi dengan membunuh Charles dari perakaunan di pinggir Gorgon Canyon.
 • P.E.T.: Ini adalah senjata huru-hara dua tangan yang kejam yang menyebabkan musuh berdarah. Di samping itu, apabila anda mengenakan kuasa serangan sapu, musuh akan ditarik ke arah anda. Hanya terdapat dalam bahaya di Gorgon DLC, anda boleh mendapatkan ini sebagai sebahagian daripada dialog A antara pencarian lelaki mati.

Sekarang anda dilengkapi dengan mata air pengetahuan tentang senjata di dunia luar, faedah luar dunia kami dan kelemahan dunia luar akan membantu anda membuat watak ideal anda.

Jika anda berjuang untuk mencari rakan anda di dunia terbuka Halcyon, panduan kami untuk semua sahabat luar dunia dan faedah mereka dapat membantu mencari teman setia anda untuk menyertai anda dalam pertempuran.

Pelaporan tambahan oleh Ben Sledge.

Gina Lees Gina suka mengembara dataran di Valheim, meneroka sistem yang diselesaikan di Starfield, berharap untuk watak -watak baru dalam Genshin Impact dan Honkai Star Rail, dan Bash Zombies dan lain -lain makhluk besar dalam permainan seram. Di samping dedikasinya untuk permainan pengurusan SIM, dia juga meliputi Minecraft dan Final Fantasy.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Lebih banyak dari PCGamesn Ikut Kami untuk Berita, Panduan dan Ulasan PC Harian PC di Twitter, Facebook, Overwolf, Steam dan Google News. Atau mendaftar ke buletin percuma kami.