Seni Senjata Elden Ring: Cara Melengkapi Keupayaan Ash of War dengan Knife Whetstone di Elden Ring |, Kemahiran Senjata – Ashes of War – Elden Ring Guide – IGN

Semua peta dan lokasi interaktif

Sebaik sahaja anda menemui lokasi, pendekatan dari tenggara. Di sini akan menjadi beberapa penjaga – sukar untuk menyelinap masa lalu atau backstab mereka kerana mereka berkumpul bersama, tetapi memulakan pertempuran tidak boleh terlalu berisiko kerana ia hanya harus menarik musuh tempatan ke kedudukan anda.

Seni Senjata Elden Ring: Cara Melengkapi Keupayaan War War dengan Knife Whetstone di Elden Ring

Semua yang anda perlu tahu mengenai Seni Senjata di Elden Ring.

Panduan oleh Penyumbang Matthew Reynolds
Dikemas kini pada 24 Feb 2022

Seni Senjata adalah kebolehan yang senjata anda masuk Elden Ring .

Walau bagaimanapun, anda boleh menggantikan seni senjata dengan Ash of War keupayaan melalui penggunaan Pisau Whetstone. Menetapkan abu kemampuan perang yang betul untuk senjata yang betul boleh menjadi perubahan yang anda perlukan untuk menurunkan bos, jadi jangan lupa tentang mereka!

Di bawah anda akan belajar tempat mencari pisau whetstone Dan, setelah anda memilikinya, Cara melengkapkan kemampuan perang Dalam Elden Ring.

 • Apa itu Seni Senjata di Elden Ring?
 • Di mana untuk mencari pisau whetstone di cincin elden

Pertama, bagaimanapun, anda memerlukan pisau whetstone untuk melengkapkan kemampuan perang.

Di mana untuk mencari pisau whetstone di cincin elden

Untuk mendapatkan pisau whetstone pada permulaan permainan, lawati runtuhan gerbang. Ini adalah lokasi di sebelah pintu besar barat laut lokasi permulaan anda di limgrave barat.

Sebaik sahaja anda menemui lokasi, pendekatan dari tenggara. Di sini akan menjadi beberapa penjaga – sukar untuk menyelinap masa lalu atau backstab mereka kerana mereka berkumpul bersama, tetapi memulakan pertempuran tidak boleh terlalu berisiko kerana ia hanya harus menarik musuh tempatan ke kedudukan anda.

.

Apabila pantai jelas, anda harus melihat laluan bawah tanah, terselip di sebelah dinding rendah di seberang jalan tengah.

Turun tangga ke bawah dan buka dada di dalam pisau whetstone. Anda juga akan mendapat Ash of War: Storm Stomp untuk ditambahkan ke koleksi anda.

Sebelum anda pergi, ketahui ini juga di mana anda dapat menemui serpihan peta di rantau ini, dan dengan berehat di salah satu tapak rahmat yang berdekatan, dapat membuka kunci kuda dan bagaimana untuk meningkatkan tahap.

Sebaik sahaja anda telah menetap di kelas permulaan dan memulakan item kenang -kenangan, anda harus terlebih dahulu mengusahakan bagaimana untuk menaikkan, bagaimana untuk mengharapkan dan menggunakan abu perang. Memerlukan beberapa arah dari sana? Walkthrough Elden Ring kami dan Elden Ring Boss Order dapat membantu ke mana hendak pergi seterusnya, tetapi kami juga mengesyorkan memburu benih emas, air mata suci, air mata kristal, talismans dan beberapa senjata terbaik dan pilihan perisai terbaik kami. Jika anda menghampiri permainan akhir, kami dapat membantu dengan Quest Manor Volcano dan Rykard, lokasi Medallion Rahsia Haligtree, menyelesaikan teka -teki Ordina, Liturgical Town, The Millicent Quest, Komander Niall, Morgott, Godskin Duo, Maliketh dan Malenia.

Ke Melengkapi Ash of War, Sebaik sahaja anda mempunyai pisau Whetstone, lawati tapak Grace. Pilihan untuk abu perang kini boleh dilihat, dan ini menu ini di mana anda dapat melengkapkan abu perang.

Dari sini, anda boleh memilih senjata dan memberikan abu perang. Tidak semua abu perang akan berfungsi untuk setiap senjata – tetapi anda akan melihat yang tersedia semasa anda memilih senjata.

Sebaik sahaja abu perang telah ditugaskan untuk senjata, ia tidak dapat dilengkapi dengan yang lain tanpa membongkarnya terlebih dahulu. Sisi yang baik ini adalah Ashes of War boleh diguna semula – jadi jika anda mahu menggunakannya pada senjata lain kemudian, anda boleh – sebaik sahaja ia tidak dapat dilupakan.

Begitu juga, walaupun abu perang akan menggantikan seni senjata yang melekat pada senjata yang ditugaskan, ia akan kembali kepada itu setelah abu perang tidak disedari.

Ringkasnya – Ashes of War boleh diguna semula, ataupun seni senjata diganti untuk kebaikan. Ini membolehkan anda bereksperimen dan mencuba yang mana abu perang berfungsi dengan baik untuk senjata pilihan anda.

Akhirnya, walaupun abu perang hanya boleh digunakan pada satu senjata pada satu masa, anda boleh memperoleh sejenis jenis itu untuk senjata lain setelah anda menemui abu perang yang hilang dan melawat tukang besi.

Tukang besi akan tersedia di meja bulat, di mana akses boleh didapati di tapak rahmat sebelum pertarungan Margit. .

Dari Assassin’s Creed ke Zoo Tycoon, kami mengalu -alukan semua pemain

Eurogamer mengalu -alukan video dari semua jenis, jadi log masuk dan sertai komuniti kami!

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

 • Pengembaraan Tindakan Ikut
 • Elden Ring Ikut
 • PC Ikut
 • PS4 Ikuti
 • PS5 Ikuti
 • RPG Ikut
 • Xbox One Ikuti
 • Xbox Series X/s Ikut

Ikuti semua topik Lihat 3 lagi

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Melanggan Eurogamer.Surat Berita Harian Bersih

Dapatkan hari yang paling banyak dibincangkan mengenai cerita terus ke peti masuk anda.

Panduan Matthew Reynolds dan perkara -perkara lain yang berguna di Eurogamer dari 2010 – 2023. Ketika dia tidak berbuat demikian, dia keluar dan bermain Pokémon pergi atau terus mengumpulkan koleksi amiibonya.

Kemahiran Senjata – Abu Perang

.

Bagaimana Kemahiran Berfungsi di Elden Ring

Eldenring-08-4K-1623357441328.jpg

Setiap senjata yang anda perolehi di Elden Ring akan mempunyai kemahiran senjata lalai, dan boleh digunakan dalam pertempuran dengan menekan L2/LT. Ini akan menjadi lalai kepada mana-mana item yang kini dilengkapi di tangan kiri anda (seperti keupayaan Parry Shield), melainkan jika anda menggunakan senjata di dua tangan, unequip perisai anda, atau mempunyai senjata luar yang menyenaraikan “tiada kemahiran”. Kebanyakan kemahiran (tidak termasuk parry perisai) akan dikenakan biaya FP untuk digunakan, dan kosnya mungkin berbeza sedikit bergantung kepada jika ia digunakan dalam satu atau dua tangan.

Terdapat kira -kira 100 kemahiran yang berbeza, dan sebagai tambahan kepada kemahiran lalai senjata, lebih banyak boleh didapati sebagai barang yang disebut Ashes of War – yang dapat ditemui melalui pelbagai cara yang termasuk penerokaan, mengalahkan musuh dan menjejaki scarabs air mata, serta membeli mereka dari NPCS.

Melengkapkan kemahiran senjata perang abu

Menggunakan Ashes of War akan membolehkan anda mempunyai pemerintahan percuma untuk menukar kemahiran antara pelbagai senjata – walaupun senjata kuat tertentu akan mempunyai kemahiran unik yang tidak dapat ditukar. Sebaik sahaja anda telah mengumpul abu perang dan pisau whetstone dari runtuhan pintu gerbang, anda menggunakan menu ketika berehat di tapak rahmat untuk melihat setiap senjata huru -hara anda, senjata, dan perisai.

Dari menu ini, anda dapat melihat kemahiran lalai senjata, dan menggantinya dengan salah satu abu perang jika ia adalah jenis yang tepat. Anda boleh memilih untuk menggantikan hanya kemahiran senjata, atau anda juga boleh memilih untuk menyesuaikan skala atribut itu. Ini boleh menjadikan senjata lebih berkesan jika watak anda mempunyai kekuatan, ketangkasan, kecerdasan, atau iman yang lebih tinggi – atau memberikan senjata anda keupayaan untuk menangani kerosakan ajaib atau unsur.

Apabila anda mendapati lebih banyak jenis Whetstones, anda akan dapat memilih pelbagai jenis skala daripada jenis skala lalai senjata:

 • Besi whetblade – Membolehkan pertalian tambahan berat, berminat, atau berkualiti
 • Glintstone whetblade – Membolehkan pertalian tambahan sihir atau sejuk
 • Red-panas whetblade – Membolehkan pertalian tambahan kebakaran atau seni api
 • Black Whetblade – Membolehkan pertalian tambahan racun, darah, atau ghaib

Senarai Ashes of War

Berikut adalah senarai abu perang yang berbeza yang dapat anda temukan dan kumpulkan dalam pengembaraan anda. Klik pada individu untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya, dan di mana ia dapat dijumpai.

Ashes of War Name Keperluan Skala
Ash of War – Roar Barbaric Semua senjata huru -hara (tidak termasuk belati, pedang dorongan, dan cambuk) Berat
Ash of War – Perisai Barricade Semua perisai
Semua senjata huru -hara Berminat
Ash of War – Blade Blade Semua pedang kecil dan sederhana Darah
Ash of War – Slash berdarah Semua pedang (tidak termasuk kolosal) Darah
Ash of War – Langkah Bloodhound Semua senjata huru -hara Berminat
Ash of War – Grandeuer Carian Sihir
Ash of War – Greatsword Carian Semua pedang Sihir
Ash of War – Caj Forth Semua polearms thrusting, pedang tujahan berat, twinblades Kualiti
Ash of War – Mist Chilling Semua senjata huru -hara (tidak termasuk cambuk, penumbuk, dan cakar) Sejuk
Semua senjata huru -hara Kualiti
Ash of War – Double Slash Semua pedang dan memotong polearm Berminat
Ash of War – Tembakan terpesona Semua busur cahaya dan longbows Tiada
Ash of War – Bertahan Semua senjata huru -hara Berat
Ash of War – Flame of the Redmanes Semua senjata huru -hara Api
Ash of War – Pemogokan Flaming Semua senjata huru -hara (tidak termasuk kolosal dan cambuk) Api
Ash of War – Giant Hunt Senjata besar dan besar, tombak, twinblades Kualiti
Ash of War – Glintblade Phalanx Semua pedang, polearms thrusting (tidak termasuk senjata kolosal) Sihir
Ash of War – Glintstone Pebble Semua pedang, polearms thrusting (tidak termasuk senjata kolosal) Sihir
Ash of War – Gravitas Semua senjata huru -hara Sihir
Ash of War – tanah membanting Semua senjata huru -hara (tidak termasuk senjata kecil dan cambuk) Berat
Ash of War – Hoarfrost Stomp Semua senjata huru -hara Sejuk
Ash of War – tanah suci Semua perisai Suci
Ash of War – Ice Spear Semua polearm dan twinblades tujahan Sejuk
Ash of War – Tujahan Impaling Semua senjata yang besar Berminat
Ash of War – Kick Semua senjata Berat
Ash of War – Slash Kilat Semua pedang, paksi, dan palu Kilat
Ash of War – Cakar Singa Semua paksi, palu, pedang (kecuali kecil dan tujahan) Berat
Ash of War – Tangan Lifesteal Semua penumbuk dan cakar Ghaib
Ash of War – Slash Loretta Semua polearm dan twinblades Sihir
Ash of War – Shot Mighty Semua busur cahaya dan longbows
Ash of War – Tiada Kemahiran Semua perisai dan obor Tiada
Ash of War – Parry Semua perisai kecil dan sederhana, belati, pedang melengkung dan tumbuh, penumbuk dan senjata cakar Tiada
Ash of War – kabut beracun Semua senjata huru -hara (tidak termasuk cambuk, penumbuk, dan cakar) Racun
Ash of War – Penerbangan racun racun Semua pedang kecil dan sederhana (tidak termasuk kembar Twinblades) Racun
Ash of War – Quickstep Semua senjata huru -hara Berminat
Ash of War – Raptor Mists Semua senjata huru -hara Berminat
Ash of War – teras berulang Semua senjata yang mendorong Berminat
Ash of War – pisau suci Semua senjata huru -hara (tidak termasuk cambuk, penumbuk, dan cakar) Suci
Abu perang – perintah suci Semua senjata huru -hara Suci
Ash of War – Cincin Cahaya Suci Suci
Ash of War – Perintah bersama Semua senjata huru -hara Suci
Ash of War – Shield Bash Semua perisai Tiada
Semua perisai
Ash of War – Square Off Semua pedang lurus Kualiti
Ash of War – Slash berputar Semua paksi, polearms, dan pedang (kecuali pedang kolosal) Berminat
Ash of War – Senjata berputar Semua pedang, paksi, palu, polearmer, tombak kecil dan sederhana (tidak termasuk tombak besar) Sihir
Semua polearm (tidak termasuk reapers) Ghaib
Ash of War – Stamp (sapu) Semua paksi, palu, pedang besar Berat
Ash of War – setem (potong ke atas) Semua pedang besar, paksi, palu Berat
Ash of War – serangan ribut Kualiti
Ash of War – Blade Storm Semua senjata pemotongan standard Kualiti
Ash of War – Storm Stomp Semua senjata huru -hara
Ash of War – Tarian Pedang Semua pedang, paksi, polearms pemotongan (tidak termasuk senjata besar dan greatspears) Berminat
Ash of War – Halangan THOP Perisai kecil dan sederhana Sihir
Ash of War – Thunderbolt Semua senjata Kilat
Ash of War – Unsheathe Katanas Berminat
Semua perisai Suci
Ash of War – Perang menangis Semua senjata (kecuali belati, pedang dorongan, cambuk) Berat
Ash of War – serangan liar Semua paksi, palu, melengkung dan hebat Berat

Senarai Kemahiran Senjata

Senarai di bawah ini merangkumi semua kemahiran senjata yang diketahui, perihalan keupayaan mereka, dan senjata yang mereka dapat ditemui secara lalai. Kemahiran dalam berani unik untuk senjata tertentu dan tidak dapat ditukar dan tidak mempunyai abu perang yang berkaitan.

Nama kemahiran senjata Senjata lalai Penerangan
Sayap malaikat Scythe bersayap Lompat dan empukkan sayap-sayap persenjataan dengan cahaya, kemudian menyampaikan serangan pemotongan ke atas musuh. Sayap putih menghalang tindakan pemulihan menggunakan air mata air mata.
Roar barbar Kelab, Kelab Besar, Greataxe Lepaskan bunyi bising untuk mengadakan semangat dan meningkatkan kuasa serangan. Semasa aktif, serangan kuat berubah ke serangan kombo ganas.
Barrage Shortbow Kemahiran memanah menggunakan busur yang diadakan secara mendatar. Bersedia busur, kemudian melepaskan tembakan yang cepat dari tembakan lebih cepat daripada mata yang dapat dilihat.
Buckler Parry Digunakan tepat pada waktunya dengan serangan huru -hara musuh untuk memesongkan dan memecahkan pendirian musuh – lebih cepat daripada parry biasa.
TBA Pedang anda menjadi glintsword ajaib untuk slash – boleh dikenakan untuk lebih banyak kuasa.
Caj Spear bersayap
Lance
Halberd
Caj cepat ke hadapan yang berakhir dengan teras – dan boleh menutup jarak jauh dengan serangan berat.
Keazaman TBA .
Bertahan TBA Anggapkan pendirian berlabuh untuk menyerang serangan masuk, secara ringkas meningkatkan sikap. .
Kapak perang Kemahiran yang digunakan oleh orang -orang barbar dengan senjata berat. Anda akan terus menyerang selagi anda memegang butang. Ikuti dengan serangan biasa atau kuat.
Glintblade Phalanx TBA Membentuk glintswords kecil di gerbang di atas anda yang menyerang secara automatik.
Gravitas TBA Kemahiran yang berasal dari Alabaster Lords, yang mempunyai kulit batu. Tekan persenjataan ke tanah untuk mencipta graviti dengan baik. Di samping menangani kerosakan, serangan ini menarik musuh di.
Blade Dragonscale Panggil bolt ais, dan empuk bilah dengan ais dan kilat untuk jangka masa yang singkat.
Tanah Suci TBA Menafikan tanah, memulihkan HP dan meningkatkan pertahanan untuk anda dan sekutu dalam bidang kesan.
Impaling tujahan ESTOC
Epee hebat
Kemahiran yang membolehkan senjata menusuk perisai musuh. Membina kuasa, kemudian melangkah ke hadapan untuk teras yang kuat yang menembusi pengawal musuh
Menendang Pedang pendek
Crossbows
Mendorong musuh kembali dengan tendangan tinggi. Berkesan terhadap musuh yang menjaga, dan dapat memecahkan pendirian musuh. Kadang -kadang alat mudah adalah yang paling berkesan.
Tembakan besar Longbow Menganggap pendirian serong menjadikan anak panah anda lebih kuat dan dapat menembusi pengawal musuh
Tiada kemahiran Pemangkin
Beberapa perisai
Persenjataan ini tidak mempunyai kemahiran. Sekiranya persenjataan di sisi lain mempunyai kemahiran, kemahiran itu akan digunakan sebaliknya.
Vortex Ordovis Ordovis ‘Greatsword Berputar dan membanting besar -besaran ke dalam musuh dengan vorteks crucible – boleh dikenakan untuk lebih banyak kuasa.
Parry Kebanyakan perisai Gunakan dalam masa dengan serangan huru -hara musuh untuk membelokkannya dan memecahkan pendirian musuh itu, yang membolehkan hit kritikal.
Quickstep TBA Kemahiran yang dihargai oleh licik dan armada kaki. Cepat berhenti ke kiri atau kanan dan bulat sekitar kunci pada sasaran.
Reduvia Blade Blade Reduvia Membentuk projektil darah yang boleh memaksa pendarahan pada sasaran, dan boleh dipecat dengan cepat dan berulang kali.
Mengulangi teras TBA Melepaskan kebingungan teras yang boleh dikenakan perlahan untuk kesan yang besar.
Perintah suci Treespear Kemahiran ksatria fundamentalis urutan emas. Lakukan penghormatan dan berikan intipati suci persenjataan. Sangat berkesan terhadap mereka yang hidup dalam kematian
Halangan thops Carian Glintstone Shield Swing Shield Anda untuk menyekat serangan sihir dan mencerminkan mereka kembali sebagai glintswords – juga boleh digunakan sebagai parry fizikal.
Rantai berputar Flail Putar bahagian yang menarik dari flail pada kelajuan tinggi untuk menyerang. Ikuti dengan serangan biasa atau kuat untuk menghubungkan momentum kemahiran ini menjadi serangan berturut -turut.
Slash berputar Twinblade Kemahiran kegemaran pahlawan yang dexterous. Slash Foes sebagai badan anda berputar. Momentum ini boleh menyambung serangan berat akhir.
Persegi Pedang yang paling lurus Bermula dengan slash mendatar melalui pengawal musuh dengan serangan biasa, atau teras gempa dengan serangan yang kuat.
Setem (sapu) TBA Pegang persenjataan anda dan melangkah ke pendirian yang rendah yang menghalang mundur dari kebanyakan serangan musuh. Ikuti dengan serangan yang kuat untuk menyerang.
Setem (potong ke atas) Kebanyakan Greatswords Pegang persenjataan anda dan melangkah ke pendirian yang rendah yang menghalang mundur dari kebanyakan serangan musuh. Ikuti dengan serangan yang kuat untuk mogok ke atas.
Bilah ribut TBA Kehilangan kemahiran Stormveil. Armament surround dengan angin ribut ricih yang boleh dipecat ke hadapan. Boleh dipecat secara berturut -turut.
Storm Stom . Stompe keras tanah sukar untuk menendang ribut seketika.
Thunderbolt TBA Naikkan senjata anda untuk memanggil bolt kilat, dan dapat membakar beberapa bolt dalam penggantian pesat.
Serangan Obor Obor Terangkan obor anda ke hadapan untuk menetapkan musuh membakar, menangani kerosakan tambahan kepada musuh yang lemah untuk api.
Unsheathe Uchigatana Kemahiran pedang dari tanah buluh. Bilah sheathe, memegangnya di pinggul dalam pendirian yang terdiri. Ikuti dengan serangan biasa atau kuat untuk melakukan serangan slash cepat.
Gigitan viper Perisai gegelung Ular berbisa gangsa di perisai gegelung hidup dan terbentang untuk menggigit musuh.
Perang menangis TBA Memberi perang menangis untuk meningkatkan kuasa serangan. Semasa aktif, serangan kuat berubah untuk mengecas serangan.