Senarai Tahap Impak Genshin untuk Watak Terbaik | GamesRadar, Genshin Impact Watak Tahap Senarai: Watak Terbaik | Beebom

Senarai Tahap Karakter Genshin: Watak Terbaik

Contents

Xiao adalah beg campuran. Beberapa pemain benar -benar suka menggunakannya (dan akan membenci ini), sementara yang lain menghina permainannya. Bagi output kerosakannya, ia tidak buruk; itu selepas itu buruk. Kemahiran elemennya baik, tetapi pecahnya dia terlalu terdedah. Apabila dibina dengan betul dia dapat melakukan kerosakan yang gila dengan serangannya yang menjunam.

Senarai Tahap Impak Genshin untuk watak terbaik

Impak Genshin

Dengan arka Sumeru secara rasmi dilakukan, debu sedang menetap di sekitar senarai peringkat Genshin selepas beberapa perubahan seismik. Penambahan Dendro membuka pasukan baru dan supercharged banyak archetypes sedia ada, dan beberapa bintang lima yang paling kuat telah tiba dalam beberapa bulan yang lalu. Jadual Genshin Impact semakin besar, dan jurang antara watak terbaik dan watak terburuk juga lebih besar dari sebelumnya.

Jelas sekali, impak Genshin bukan permainan yang sangat sukar sehingga anda tidak perlu menggunakan mana -mana watak, dan tidak juga anda mengabaikan watak yang anda sukai walaupun mereka tidak begitu kuat. Buat keseronokan anda sendiri dan semua itu. Yang mengatakan, jika anda mencari watak -watak impak Genshin terbaik untuk digunakan, anda berada di tempat yang betul.

Genshin Impak Watak Pautan Cepat

Terbaik:

Baik:

Boleh tahan:

Paling teruk:

Watak impak genshin terbaik

Nahida

Dendro dengan serta -merta menjadi salah satu elemen terkuat Genshin Impact, dan Nahida adalah watak terkuat dalam elemen itu dengan satu batu. Kerana dia menggunakan pemangkin, bahkan serangan normalnya boleh memohon dendro berat, untuk tidak mengatakan apa. Nahida boleh dimainkan di lapangan sebagai DPS utama yang membolehkan reaksi, atau anda boleh menggugurkannya dalam satu pasukan hanya untuk menggunakan kemahiran elemennya untuk Dendro di luar lapangan. Dia sudah sangat kuat dalam pelbagai jenis pasukan, dan dia hanya akan menjadi lebih baik dengan pembebasan watak masa depan.

Kaedahara Kazuha

Kazuha memberikan bonus kerosakan besar -besaran kepada setiap watak yang tidak bergantung pada Geo, Anemo, Dendro, atau Kerosakan Fizikal, dan dia dapat menangani kerosakan yang besar melalui reaksi pusaran sambil menyokong pasukannya dan mengumpulkan musuh bersama -sama. Sekiranya anda menjalankan dps pyro, cryo, elektro, atau hidro, ada peluang yang baik yang anda mahukan kazuha dalam pasukan anda. Ia boleh menjadi sukar untuk mendapatkan artifak penguasaan unsur untuk Kazuha, tetapi walaupun dengan set artifak Venerer yang lemah dan EM yang baik, dia boleh secara dramatik memohon seluruh pasukan anda.

Raiden Shogun

Kemahiran Elemental Raiden menyediakan elektro luar lapangan percuma, peningkatan kerosakan pecah, dan zarah tenaga, tetapi pecahnya adalah tuntutan sebenar untuk kemasyhuran. Ia hanya berlangsung beberapa saat, tetapi itu lebih daripada cukup masa untuk Raiden untuk menangani kerosakan elektro yang besar dan menjana semula sebahagian besar tenaga seluruh pasukan anda. Raiden boleh melancarkan putaran pasukan anda sambil meningkatkan DPS anda, menjadikannya sebahagian daripada komposisi yang sangat diperlukan. Pelepasan Dendro juga memberinya utiliti hiperbloom – memuatkannya dengan penguasaan unsur dan menonton dendro anda mekar merobek melalui apa sahaja.

Yelan

Yelan serupa dengan Xingqui kerana dia menangani kerosakan hidro di luar lapangan setiap kali serangan aktif anda, tetapi dia menangani lebih banyak kerosakan dengan kos penggunaan kurang hidro secara keseluruhan. Burung Yelan juga memberikan penggemar kerosakan yang ramping kepada watak aktif anda, dengan ketara meningkatkan DPS mereka sendiri. Selain kemahirannya boleh digunakan sebagai dash jarak jauh untuk menandai musuh atau berlari di dunia juga, yang sangat menyeronokkan dan berharga.

Bennett

Berseloroh disebut sebagai bintang lima tersembunyi, Bennett dapat memperkasakan banyak pasukan dengan pecah unsurnya, yang bukan hanya memberikan serangan besar kepada sesiapa yang berdiri di dalam, tetapi juga menyembuhkan mereka dengan cepat. The short cooldown mengenai kemahiran elemennya juga membolehkannya menghasilkan satu tan tenaga pyro untuk pasukan anda. Ini menjadikannya unit yang hebat dalam banyak kes-walaupun kita melihat lebih banyak watak skala serangan-tetapi terutama dalam pasukan pyro. Anda boleh mendapatkan Bennett dan burujnya (C1nya sangat berharga) melalui kedai Starglitter dalam permainan, jadi pastikan mata anda dikupas ketika dia muncul.

Xingqiu

Sebelum Yelan, xingqiu hampir satu tangan membawa seluruh elemen pyro sebagai sokongan hidro. Elemental Burst Summons Hydro Swords yang menyerang bersama serangan normal watak di lapangan anda, menangani kerosakan yang tinggi dari masa ke masa dan memohon hidro untuk reaksi unsur, iaitu menguap. Xingqiu tidak boleh digantikan dalam banyak pasukan, dan sokongan mandatori sempadan untuk watak -watak seperti Hu Tao. Dia juga sangat kuat ketika berpasangan dengan Yelan, sehingga anda hampir tidak memerlukan lebih banyak peniaga kerosakan dalam pasukan dengan duo ini.

Zhongli

Zhongli adalah unit pertahanan utama. Kemahiran Elementalnya meletakkan tiang geo yang menangani kerosakan AOE di kawasan kecil (atau kawasan besar apabila dipasangkan dengan watak -watak yang dapat mengikat kerosakan ini kepada pembinaan geo lain), dan anda boleh memegang kemahiran ini untuk membuat perisai yang sangat tangki yang membuat musuh berdekatan mengambil lebih banyak kerosakan dari semua sumber. Sementara itu, unsur -unsurnya pecah, menangani kerosakan pepejal dan petrifies musuh di tempat selama beberapa saat. Ketua Pegawai Eksekutif yang dipanggil Geo adalah gabungan yang kuat dari kesalahan dan pertahanan yang membuat hampir semua pertarungan jauh lebih mudah.

Kamisato Ayaka

Ayaka adalah salah satu watak DPS yang paling konsisten di sekitar sejak penyerapan cryo beliau terikat dengan Dodge daripada keupayaan berasaskan Cooldown, dan dia boleh dikatakan unsur-unsur terkuat di seluruh permainan. Serangan normal dan kemahiran unsurnya adalah asas tetapi boleh dipercayai, dan pecahnya akan merobek apa sahaja. Ayaka mendapat satu tan kadar kritikal percuma dari set artifak blizzard strayer dan pasukan terbaiknya memberi tumpuan kepada musuh pembekuan untuk ditubuhkan untuk pecah aoe.

Alhaitham

Ayaka adalah salah satu watak DPS yang paling konsisten di sekitar sejak penyerapan cryo beliau terikat dengan Dodge daripada keupayaan berasaskan Cooldown, dan dia boleh dikatakan unsur-unsur terkuat di seluruh permainan. Serangan normal dan kemahiran unsurnya adalah asas tetapi boleh dipercayai, dan pecahnya akan merobek apa sahaja. Ayaka boleh mendapatkan satu tan kadar kritikal percuma dari set artifak blizzard strayer dan pasukan terbaiknya memberi tumpuan kepada musuh pembekuan untuk ditubuhkan untuk pecah aoe.

Hu Tao

Hu tao memberi ganjaran permainan yang agresif. Kebanyakan kerosakannya berkisar di sekitar kemahiran elemennya yang menyerang serangannya. Dia adalah pilihan Pyro DPS yang menyeronokkan, bertulis, dan kuat, dan serangannya boleh mendarat beberapa hits besar jika anda membuat cair atau menguap reaksi dengan unit sokongan seperti Xingqiu, Yelan, dan juga Rosaria. Pecutan unsurnya menyembuhkannya dengan ketara, menjadikannya salah satu pilihan yang lebih selamat untuk pasukan tanpa penyembuh, walaupun anda masih mungkin mahu seorang shielder seperti Zhongli atau bahkan Yanfei Tanked-Out Yanfei.

Xiandling

Semua orang boleh mendapatkan Xiandling hanya dengan membersihkan lantai jurang lingkaran awal, dan dia mudah adalah unit percuma terbaik dalam permainan. Kemahiran Elemennya, Bear Guoba yang dipanggil, rata. Walaupun tanpa konstelasi keempatnya, yang sangat meluas tempoh pecahnya, Xiandling mampu menangani kerosakan pyro yang besar sepenuhnya di luar lapangan, membebaskan anda sehingga lapisan dalam unsur-unsur reaktif dengan watak aktif anda. Xiandling juga muncul di kedai Starglitter, dan sehingga C4, burujnya sangat berharga.

Sukrosa

Sucrose biasanya dirawat seperti kazuha empat bintang, yang sudah pujian yang tinggi, tetapi dia mempunyai kekuatan uniknya sendiri. Dia mampu mencincang rintangan dengan artifak Venerer Viridescent yang ditetapkan sambil secara dramatik meningkatkan penguasaan elemen pasukan anda, ditambah dengan dia boleh menggunakan cerita-cerita mendebarkan serangan yang membosankan. Pengumpulan dan kerosakan peribadinya kurang kuat daripada Kazuha, tetapi em Sucrose yang dikongsi dapat bersaing dan bahkan melampaui dia dalam beberapa situasi, menjadikannya sokongan anemo yang sangat baik dalam beberapa pasukan. Sucrose sangat berharga dalam pasukan Dendro kerana elemen ini sangat bergantung kepada penguasaan unsur.

Fischl

Sebagai bintang empat yang berulang kali diberikan secara percuma dan ditawarkan di kedai Starglitter, Fischl selalu menjadi salah satu watak sub-DPS terbaik dalam kesan Genshin. Pembebasan Dendro, dan terutamanya tindak balas yang memburukkan, hanya mendorongnya ke atas. Fischl memohon banyak elektro, walaupun tanpa buruj, sehingga dia dapat mencetuskan dan bahan bakar reaksi unsur yang banyak. Dia adalah teras pasukan dendro, fizikal, dan elektro yang banyak, dan kerosakan peribadi dan penjanaan tenaga cukup tinggi untuk mendapatkan tempat hampir di mana sahaja.

Sangonomiya kokomi

Kit Kokomi agak mudah, dan ketidakupayaannya untuk menangani hits kritikal tidak membatasi kerosakan peribadinya, tetapi dia memberikan banyak utiliti sehingga dia masih mendapat tempat dalam banyak pasukan teratas, termasuk Freeze, Hyperbloom, dan Burgeon. Kemahirannya menggunakan banyak hidro di luar lapangan, pecahnya dapat menyembuhkan seluruh pasukan anda (dan menangani kerosakan jumlah yang tidak remeh dengan set artifak kerang laut yang baru), dan dia adalah pengguna yang hebat dari gear sokongan seperti ketabahan Millelith Artifact Set dan The Thrilling Tales of Dragon Slayers Catalyst. Kokomi juga penting untuk banyak pasukan Dendro sejak dia menggabungkan hidro dan penyembuhan luar padang, yang kedua-duanya dalam permintaan tinggi sekarang, ditambah dia mempunyai pilihan Deepwood Memories Artefact.

Kuki Shinobu

Kuki agak underwhelming pada pelancaran, tetapi pembebasan Dendro telah menjadikan peranannya yang unik sebagai penyembuh elektro sangat berharga. Kuki boleh mencetuskan artifak sokongan seperti ketabahan Milelith dan Noblesse Oblige, keterampilan elektro yang berterusan membuat reaksi seperti Quicken dan Hyperbloom mudah, dan penyembuhannya pada umumnya cukup untuk bersaing dengan kerosakan yang masuk. Kerosakan peribadinya secara teknikal rendah, tetapi kerosakan hiperbloom yang tidak adil secara terang -terangan membolehkannya merobohkan hampir semua kandungan dengan membina penguasaan unsur murah. Serius, dengan aplikasi dendro dan hidro yang baik, hyperbloom kuki akan membuat kerosakan hampir semua orang dalam pergaduhan sasaran tunggal.

Watak impak yang baik

Xiao

Xiao mirip dengan Hu Tao kerana output kerosakannya secara jelas terikat dengan keupayaan yang mengorbankan kesihatannya, tetapi dia merasa sangat berbeza dalam amalan. Pecahnya menukarkan semua kerosakannya terhadap Anemo, meningkatkan ketinggian lompatannya, dan membolehkan anda untuk spam serangan terjun yang kuat sambil mengambil kerosakan ringan dari masa ke masa. Malah dibandingkan dengan kuasa reaksi pyro, Xiao masih bersinar sebagai salah satu penyerang AoE terkuat Genshin, walaupun dia boleh cukup bergantung kepada sokongan seperti Bennett dan Zhongli, dan dia selalu mahu sekurang -kurangnya satu sokongan anemo untuk memberi dia zarah tenaga. Pelepasan Faruzan akhirnya memberinya sokongan unsur yang berdedikasi, dan sementara sukar untuk mendapatkan, Xiao disokong oleh Faruzan Max-Constellation adalah salah satu pilihan yang paling kuat dalam banyak situasi.

Arataki itto

ITTO adalah DPS geo pertama dan hanya lima bintang yang kita lihat, dan gaya permainan serangannya yang dikenakan membolehkan kerosakan besar yang disokong oleh kemahiran unsur yang kuat. ITTO jauh lebih kuat apabila dipasangkan dengan Gorou, yang sedikit lebih jauh ke bawah senarai ini, dan letupan kosnya yang tinggi memerlukan watak-watak sokongan GEO tambahan juga, tetapi dia memberi ganjaran kepada pasukan yang tinggi dengan kerosakan yang tinggi yang tidak bergantung pada reaksi unsur. Ini jelas membatasi siapa yang boleh anda jalankan kerana Geo adalah setanding dengan kerosakan fizikal dalam berapa sedikit ia bertindak balas dengan unsur-unsur lain, tetapi ia juga menjadikannya berguna dalam pelbagai situasi, dan ITTO cukup kuat untuk mendorong pasukan All-Geo.

Ganyu

Kuasa semata -mata tembakan cryo Ganyu menjadikannya salah satu penyerang terkuat dan paling selamat dalam permainan. Kemahirannya adalah tafsiran yang berguna dan pecahnya kerosakan berat cryo di kawasan yang besar, tetapi tembakan yang dikenakan adalah roti dan menteganya. Anda bahkan tidak perlu mendarat kepala untuk menangani kerosakan sejak anak panahnya meletupkan hubungan. Sekiranya anda sedang mencari pejuang jarak jauh yang benar, terutamanya untuk penipuan dunia terbuka, jangan cari lagi.

Venti

Pecutan Elemental Venti adalah ikonik. Ia pada dasarnya menyeru lubang hitam kecil yang menyatukan musuh bersama untuk kerosakan aoe berair sambil menyebabkan reaksi berpusing yang tidak terhitung jumlahnya. Pecahnya kurang berkesan pada musuh besar, dan tidak semua watak dapat menyerang sasaran yang ditangkap dengan terapung dalam pecahnya, tetapi ketika Venti baik, dia semua tidak dapat dikalahkan. Dia adalah archon yang paling lemah secara purata, tetapi watak terbaik Dalam keseluruhan permainan dalam senario yang betul.

The Wanderer

Seperti ITTO, pengembara pada dasarnya adalah pakej dua-dalam-satu yang memerlukan sokongan khusus-dalam kesnya, Faruzan. Ada sebab kedua -duanya dibebaskan bersama; Tanpa Faruzan, kerosakan dan nilai pengembara jatuh dengan ketara, dengan watak -watak anemo yang lain secara amnya dapat memenuhi peranannya dan kemudian beberapa. Tetapi dipasangkan dengan sokongan yang kuat seperti Faruzan dan Bennett, serta lebih banyak pilihan khusus seperti Thoma dan Yun Jin, pengembara menjadi DPS utama yang kuat yang cemerlang dalam kerosakan sasaran tunggal dan menyampaikan utiliti penerokaan yang kuat melalui kemampuan pseudonya. The Wanderer adalah salah satu watak DPS yang lebih unik di luar sana, bukan hanya kerana dia meluncur, dan penjelmaan yang baik dari Scaramouche.

Nilou

Nilou boleh dikatakan watak paling pelik di Genshin. Kekuatannya yang sebenarnya terletak pada versi eksklusif, suped-up reaksi mekar yang dibuka apabila anda memainkannya dalam satu pasukan yang hanya menggunakan watak-watak Dendro dan Hydro. Ini mengehadkan pilihan pembinaan pasukannya dengan ketara, terutamanya kerana kerosakan diri dari Bloom pada dasarnya memaksa anda untuk menjalankan sekurang-kurangnya satu penyembuh, tetapi Nilou sangat kuat dalam keadaan yang betul, terutama apabila dipasangkan dengan Nahida. Dia cemerlang dalam merosakkan kumpulan musuh besar tetapi berjuang dalam senario sasaran tunggal. Anda boleh menemui beberapa bilik goyah di dalam pasukannya dengan unit hidro seperti Yelan dan Xingqiu, yang dapat membantu otot melalui pergaduhan sasaran tunggal.

Cyno

Cyno adalah penyerang biasa elektro di lapangan yang menyerupai Xiao dan ITTO dari segi gaya bermain dan pembinaan pasukan, walaupun kerosakan peribadinya boleh sedikit lebih rendah. Yang mengatakan, terima kasih kepada reaksi seperti hyperbloom, kerosakan pasukannya masih boleh bersaing. Cyno’s Burst Menukar dan Memperkasakan Serangan Normalnya Sehingga 18 Seconds, jadi anda biasanya mahu rakan sepasukan yang boleh menambah kerosakan di luar lapangan kepada serangan tersebut untuk masa yang lama, seperti Fischl atau Beidou. Rakan sepasukan Dendro juga diperlukan untuk Cyno kerana dia mendapat rangsangan kerosakan besar-besaran dari reaksi yang memburukkan akibat serangannya yang cepat, bonus penguasaan elemen yang semula jadi, dan kemahiran booldown rendah. Baizhu adalah pilihan terbaik di sini terima kasih kepada tempoh yang panjang.

Yae Miko

Yae Miko bermain seperti fischl yang disedut dengan pecah yang lebih kuat, walaupun penjanaan tenaga dan aplikasi elektro lebih rendah. Dia meletakkan web dari tiga menara menara elektro penarget. Yae memberikan kerosakan elektro luar lapangan yang konsisten dan dia cukup mudah untuk membina terima kasih kepada senjata fleksibel dan pilihan artifaknya, tetapi dia juga sedikit lebih menuntut daripada Fischl terima kasih kepada pecahnya 90-kos yang mengejutkannya.

Kamisato Ayato

Saudara-saudara Kamisato terkini menggunakan kerosakan hidro untuk memotong kumpulan musuh, selalunya ketika membolehkan banyak reaksi elektro-caj dengan watak-watak seperti Yae Miko, Beidou, dan Fischl. Kamisato Ayato menggunakan serangan biasa untuk kebanyakan kerosakannya (walaupun kerosakan ini ditentukan oleh kemahirannya, jadi anda sebenarnya tidak perlu mengukur bakat serangan normalnya), jadi salah satu unit sokongan terbaiknya ialah Yun Jin. Yang mengatakan, pecah unsur yang luas dan berterusannya juga memberinya utiliti luar lapangan, membiarkan Ayato sesuai dengan banyak pasukan. Ayato juga banyak mendapat manfaat daripada Dendro, kerana dia seorang pemandu yang hebat dan hebat.

Tartaglia

Serangan biasa Tartaglia berubah sepenuhnya apabila anda menggunakan kemahirannya yang elemental, yang menukar busurnya untuk pedang kembar yang menangani kerosakan hidro berat – dan kerosakan yang lebih tinggi terhadap kumpulan berkat menyusun AOE. Semakin lama anda menggunakan kemahiran ini dalam satu perjalanan, semakin lama cooldown akan menjadi ketika anda togolnya, jadi untuk bermain tartaglia dengan berkesan, anda akan ingin memasangkannya dengan aksara sub-dps untuk menembus sementara kemahirannya sedang dikitar semula. Sokongan terbaiknya adalah watak -watak seperti Xiangling dan Beidou, yang boleh menggunakan kerosakan hidro berat Tartaglia untuk mencetuskan banyak reaksi.

Tighnari

Tighnari adalah Dendro Five-Star pertama Genshin Impact (Pengembara Dikecualikan), tetapi sebagai watak yang juga ditambah kepada Banner Standard (seperti Kemas kini 3.1), tahap kekuasaannya seimbang antara unit yang dimaksudkan untuk memamerkan elemen baru dan yang dimaksudkan sebagai tambahan tetap pada permainan. Tighnari tidak berada di tahap Ganyu atau Hu Tao, tetapi serangan pesat dari tembakan dendro yang dikenakan dan 12-hit, pecah kos rendah menjadikannya pilihan yang kukuh dalam pasukan cepat dan cepat. Kemahirannya juga memberi anda tiga tembakan yang dikenakan hampir-instant.

Jean

Pemimpin de facto Mondstadt adalah salah satu watak yang paling fleksibel dalam kesan Genshin. Kemahiran Jean dapat merangkumi musuh -musuh bersama -sama dan menghantar yang lebih kecil yang terbang untuk kerosakan kejatuhan berat, pecahnya dapat menyembuhkan seluruh pasukan anda sambil mengambil sebahagian daripada musuh, dan kebolehan anemonya dapat digabungkan dengan artifak Venerer yang ditetapkan untuk membuat musuh lebih penting kerosakan. Dia tidak cukup di peringkat Zhongli, tetapi Jean adalah pilihan yang baik untuk hampir mana -mana pihak. Dia juga mempunyai buruj yang sangat kuat, jadi jangan kecewa jika anda akhirnya menarik banyak salinannya dalam jangka masa panjang.

Beidou

Pound untuk pound, Burst Elemental Beidou adalah antara yang paling kuat dalam permainan menentang pelbagai sasaran. Kemahirannya adalah parry yang unik dan memuaskan, tetapi ia adalah kerosakan elektro luar lapangan dari pecahnya yang benar-benar mengangkatnya. Digabungkan dengan sokongan hidro atau elektro, ditambah dengan penyerang biasa untuk mencetuskan hits, pecah Beidou sahaja dapat memberikan kerosakan yang cukup untuk membersihkan kebanyakan cabaran. Beidou mendapat kerosakan yang besar dengan buruj kedua, jadi tonton dia dalam pertukaran starglitter.

Shenhe

Shenhe adalah sokongan yang meningkatkan kerosakan yang hanya memberi manfaat kepada watak cryo, tetapi dia Betul manfaat watak cryo. Ayaka (terutamanya Ayaka), Ganyu, Chongyun, Rosaria, Kaeya, dan bahkan Diona semuanya mendapat bonus kerosakan besar -besaran dari kebolehan Shenhe, jadi jika anda dapat melepaskan slot dalam pasukan anda, Shenhe akan mengambil kerosakan cryo anda ke peringkat seterusnya.

Diona

Sama seperti skala albedo dengan pertahanan, Diona dapat memanfaatkan semua artifak HP anda sejak tangki perisainya dan kuasa penyembuhannya kedua -dua skala dengan HP. Walaupun dia menangani hampir tidak ada kerosakan, Diona boleh menambah banyak kepada parti anda dengan menjana banyak tenaga, melindungi anda dari kebanyakan serangan, dan menyembuhkan anda ketika anda terkena.

Yoimiya

Yoimiya boleh berjuang melawan kumpulan musuh, tetapi dia cemerlang menentang sasaran tunggal. Serangan normal piro-piro beliau cepat dan kuat, dan dia adalah rakan kongsi yang hebat untuk menyokong seperti Beidou, Xingqiu, dan Yelan kerana dia dapat menghancurkan musuh di Range. Bennett selalunya sahabat Yoimiya, dan Kazuha tidak jauh di belakang kerana dia bergantung pada kerosakan mentah kerana reaksi elemennya yang terhad. Yang mengatakan, dia juga hebat dengan Yun Jin, yang membuat serangan normal Yoimiya lebih kuat, dan Zhongli, yang menghalang serangan musuh daripada mengganggu rentetan serangannya. Yoimiya tidak keperluan Sebarang sokongan tertentu, yang menjadikan pasukannya cukup fleksibel.

Baizhu

Baizhu memberikan lebih banyak penyembuhan yang cukup untuk menjaga pasukan anda hidup, dan walaupun perisainya lemah, cukup kuat untuk mengelakkan serangan daripada mengganggu anda dan menyegarkan dengan cepat. Baizhu agak tidak menghiraukan untuk lima bintang, tetapi penyembuh yang memohon Dendro berada dalam permintaan yang tinggi dan dia melakukan tugasnya dengan baik. Sekiranya dia mempunyai niche, ia membolehkan memburukkan lagi untuk Cyno, pasangan yang hebat untuk doktor ular ini.

Yaoyao

Yaoyao secara fungsional Bizhu empat bintang, hanya dia mempunyai aplikasi Dendro yang lebih baik semasa pecahnya, terutama di AoE. Kedua -duanya adalah penyembuh dendro yang skala HP dan mengalami kerosakan peribadi yang boleh diabaikan, dan salah satu daripada mereka akan menjaga watak anda sihat.

Rosaria

Rosaria adalah salah satu daripada beberapa watak yang dapat meningkatkan kadar kritikal pasukan anda, dan kemahiran elemennya yang tidak menentu juga merupakan jurang yang berguna. Buram Elementalnya menyediakan Cryo Aoe yang baik untuk Pyro dan Hydro dibawa untuk bermain, dan digabungkan dengan bonus kritinya, ini menjadikannya satu-satunya yang baik.

Keqing

Dengan akses kepada kerosakan fizikal dan elektro yang cepat, Keqing agak mudah dibina dan sentiasa bersenang -senang untuk dimainkan. Anda boleh menggunakan kemahirannya untuk melakukan slash teleporting yang menukarkan kerosakan anda ke elektro, atau anda boleh meletupkan stiletto yang dilemparkannya dengan serangan yang dikenakan untuk letupan elektro, biasanya untuk mencetuskan superkonduktor dan rintangan fizikal musuh yang lebih rendah. Electro mendapat penggemar besar dengan pembebasan Dendro dan memburuk.

Gorou

Output kerosakan peribadi Gorou sangat rendah, walaupun pada pelaburan yang tinggi, tetapi dia menambah banyak kerosakan kepada watak-watak geo pertahanan seperti ITTO dan Albedo yang anda tidak akan peduli. Muatkan dia dengan isi semula tenaga dan pertahanan dan anda akan mempunyai unit sokongan penting untuk banyak pasukan GEO.

Yun Jin

Yun Jin adalah satu lagi unit sokongan yang sangat khusus yang hidup di bayang -bayang Bennett – yang begitu kuat bahawa unit sokongan baru harus seimbang di sekelilingnya melalui kekhususan – tetapi jika anda ingin menyerang serangan biasa anda, dia cukup baik. Yun Jin adalah mudah untuk dibina sebagai sokongan kerana dia hanya memerlukan sekumpulan pertahanan dan tenaga semula, dan unsur -unsurnya melampaui seluar dari serangan biasa.

Kaeya

Elemen Cryo Kaeya dan kerosakan serangan asas yang tinggi menjadikannya bawa fizikal yang baik, sementara cooldown pendek pada kebolehannya sesuai dengan peranan sokongan. Dia hebat apabila dipasangkan dengan unit pyro atau hidro sejak kemahiran dan pecahnya di luar lapangan dapat memohon cryo dengan baik sambil menangani kerosakan yang dihormati. Kaeya adalah salah satu unit yang lebih baik dari freebies awal yang anda dapat melalui cerita, jadi jangan ragu untuk melabur dalam dirinya.

Thoma

Burung Thoma memberikan perisai kecil setiap kali serangan watak anda sekarang, tetapi sementara ini baik untuk mengangkat serangan, ia tidak menawarkan banyak cara dalam mitigasi kerosakan sebenar. Thoma juga menghairankan HP rendah untuk shielder HP, jadi utilitinya keseluruhannya terhad. Walau bagaimanapun, Dendro telah memberikannya peranan yang unik sebagai pembolehger burgon yang membolehkan pyro pecahnya bersinar, walaupun membina dia untuk penguasaan unsur menjadikan perisai yang sudah rapuh bahkan lebih rapuh.

Tidak memberi kesan buruk kepada Genshin

Eula

Eula adalah salah satu peniaga kerosakan fizikal yang berdedikasi dengan Genshin Impac. Kemahiran elemennya dapat mengurangkan pertahanan fizikal musuh, menyebarkannya untuk serangan pecahnya yang sangat kuat yang memanggil pedang terapung yang meletup selepas mengecas selama beberapa saat, menangani lebih banyak kerosakan berdasarkan berapa banyak hits anda mendarat ketika ia mengecas.

Kirara

Kemahiran Transformatif Kirara menjana perisai dan membolehkannya berkeliaran sebagai kotak kucing kecil selama beberapa saat, menangani kerosakan dendro yang cepat terhadap musuh yang dia bertembung dengan. Ini sebenarnya cukup kuat dalam pasukan Nilou Bloom, dan ia berguna untuk penerokaan dan pendakian terbuka juga. Pecahnya mempunyai multiplayer kerosakan yang mengejutkan, tetapi serangan serangannya terhalang oleh fokus Kirara untuk membina HP. Kirara’s Shield memang cukup tangki, jadi dia adalah pilihan pertahanan yang baik yang juga boleh mencetuskan Quicken.

Albedo

Salah satu bintang lima yang paling diremehkan, Albedo boleh masuk ke hampir mana-mana pasukan. Kemahiran Elementalnya menambah kerosakan geo percuma terhadap serangan anda, dan bakatnya memberikan seluruh pasukan anda benjolan yang bagus dalam penguasaan unsur. Ini menjadikan kitnya agak tidak sekata, kerana Geo tidak mahu penguasaan unsur, tetapi ia juga memberinya banyak kes penggunaannya. Albedo juga boleh memanfaatkan semua artifak pertahanan yang mungkin anda simpan kerana skala kerosakan kemahirannya dengan pertahanan. Bergantung pada bagaimana anda membinanya, pecahnya juga kuat. Albedo’s A Jack True of All Trades yang tidak boleh diabaikan, terutamanya jika anda menerima Senjata Percuma Spindle Cinnabar, yang merupakan antara pilihan terbaik Albedo.

Mona

Anda mungkin pernah melihat Mona dalam beberapa gulungan sorotan yang berkedip nombor kerosakan gergasi, dan ada alasan untuk itu. Burung unsurnya bukan sahaja menjadikan musuh mengambil lebih banyak kerosakan untuk tempoh yang singkat, ia juga mencecah sangat keras sendiri, menjadikan Mona mesin combo wombo. Dia sangat baik dengan watak -watak cryo seperti ganyu kerana kesan status pembekuan dapat memanjangkan rangsangan kerosakan yang disediakan oleh pecah hidro, atau watak pyro yang dapat menguap pecahnya sendiri. Kejadian yang disediakan oleh kemahiran elemennya juga berguna.

Sayu

Sayu pada dasarnya adalah versi Jean yang lemah, tetapi dia masih menjadi penyembuh yang boleh menggunakan set artifak Venerer Viridescent, dan itu lebih daripada cukup untuk tempat di banyak pasukan. Dia juga datang dengan kelebihan yang besar untuk melancarkan kelajuan bunyi, yang tidak boleh diabaikan. Kemahiran bergulir Sayu dapat diselitkan dengan elektro atau hidro untuk mencetuskan banyak reaksi dendro, dan cara yang cepat dan mudah untuk mendapatkan sekitar dunia terbuka, sehingga dia menjadi ruji penjelajahan selama bertahun -tahun.

Barbara

Barbara serupa dengan Qiqi di mana kitnya berkisar penyembuhan. Kemahiran dan pecahnya tidak melakukan kerosakan yang ketara, jadi ketika dia dapat memukul musuh menggunakan set artifak kerang lautan, kitnya cukup rendah. Walau bagaimanapun, dia juga boleh menggunakan cerita-cerita mendebarkan pemangkin Dragon Slayers untuk meningkatkan serangan watak lain, dan permohonan luar lapangannya yang perlahan adalah sangat berharga dalam beberapa pasukan Dendro baru. Barbara sangat baik dalam pasukan Nilou kerana kerosakan diri mekar yang berat, dan anda boleh melengkapkannya dengan set artifak empat bintang murah seperti pengasingan atau pengajar untuk menggandakan sokongan.

Pengembara

Pengembara kini mempunyai akses ke Anemo, Geo, Electro, dan Dendro Powers, dengan Dendro umumnya menjadi yang terbaik dari lot kerana lantai kerosakan yang tinggi ia mendapat melalui reaksi unsur. Geo agak berkuasa dan elektro terasa sangat kikuk, tetapi pengembara anemo juga boleh menjadi baik jika anda tidak mempunyai pilihan anemo lain. Tetapi walaupun dengan pilihan Dendro yang lain, Dendro Traveller masih merupakan rakan sepasukan yang kukuh, mungkin bukan pilihan pertama anda.

Yanfei

Gaya permainan pemangkin yang ditakrifkan oleh Yanfei sangat mirip dengan Ningguang, dan cara kemahirannya dan pecahnya serangannya juga telah membuat perbandingan dengan Klee. Kemampuan Yanfei berasa hebat untuk digunakan dan serangannya yang dikenakan melanda seperti trak ketika anda tepat pada masanya, jadi jika anda mencari penyerang pyro tetapi belum melancarkan mana-mana bintang, Yanfei adalah pilihan yang hebat. Dan jika anda membuka kunci buruj keempatnya, anda juga boleh membinanya dengan HP untuk shielder yang kurang bernasib baik.

Qiqi

Set Artefact Clam-Hued Ocean adalah rangsangan besar untuk qiqi kerana ia mengubah penyembuhannya yang berlebihan menjadi kerosakan pasif yang baik. Qiqi memberikan lebih banyak penyembuhan daripada pada dasarnya orang lain, jadi dia pasti membuat anda hidup walaupun dalam kandungan yang paling menghukum. Dia masih mempunyai masalah tenaga dan tidak banyak merosakkan kebolehannya, tetapi Qiqi adalah pilihan yang lebih munasabah pada masa kini.

Shikanoin Heizou

Heizou adalah pengguna pemangkin lelaki pertama di Genshin Impact, dan gaya bermain huru -hara yang unik menjadikannya menonjol dari banyak spellcasters dalam permainan. Heizou dengan cepat boleh memohon Anemo dengan serangan normalnya untuk mencetuskan reaksi seperti elektro-dikenakan, kemahirannya boleh dikenakan untuk menangani kerosakan tahap pecah, dan pecahnya sebenarnya memberikannya kerosakan dan kumpulan ringan. Sebagai unit anemo, dia lebih fokus pada orang-orang seperti Sucrose dan Kazuha, tetapi dia masih dapat meningkatkan pasukannya semasa menangani kerosakan yang dihormati.

Ningguang

Banyak watak empat bintang yang berdaya maju untuk peranan DPS utama, dan Ningguang adalah kegemaran lama. Dengan pecah cepat, kemahiran dengan utiliti yang mengejutkan, dan serangan jarak jauh yang kuat, Ningguang cemerlang apabila dipasangkan dengan watak -watak geo lain seperti Albedo atau Zhongli. Menjalankan dua watak geo membolehkan resonans parti geo yang kuat, dan Geo adalah elemen yang cukup neutral, jadi anda boleh mengisi seluruh pasukan anda dengan watak -watak ruji seperti Bennett tanpa membantah reaksi unsur.

Layla

Berbanding dengan Diona, Layla memberikan utiliti kurang pertahanan – dengan kekurangan penyembuhan – sebagai pertukaran untuk lebih banyak kerosakan peribadi. Kerosakan dan permohonannya adalah relevan, tetapi hanya apabila anda mempunyai perisai anda, yang anda maksudkan, anda memerlukan HP yang cukup untuk mengekalkan perisai, dan yang seterusnya menghilangkan kerosakan serangannya. Layla jauh dari tidak dapat digunakan, tetapi skala perpecahannya menyakitkan kegunaannya.

Kaveh

Sekiranya anda tidak mempunyai nilou atau alhaitham, anda boleh semacam mendapatkan secara dramatik versi lemah kedua -duanya melalui Kaveh. Kemampuannya membolehkan mekar dendro yang lebih kuat yang dapat diletupkan pada perintah, dan pecahnya membolehkan serangan normalnya memohon Dendro, jadi dia adalah pemandu yang baik dalam pasukan Hyperbloom terutama. Yang mengatakan, dia jauh lebih lemah daripada rakan sejawatnya yang lima bintang, dan kalah kepada empat bintang lain dalam banyak situasi.

Diluc

Diluc adalah salah satu watak DPS pengawal lama, dan walaupun selepas ini, dia masih menjadi pilihan yang kukuh. Pecahnya mempunyai cooldown pendek dan AOE yang besar, kemahirannya mudah untuk spam untuk mencetuskan set artifak penyihir Crimson Witch of Flames, dan peningkatan kadar kritikalnya yang semula jadi menjadikannya mudah untuk dibina.

Klee

Klee adalah raksasa kecil kecil yang boleh dipadankan atau bahkan melebihi output kerosakan pyro Diluc dengan permainan yang betul. Dia adalah pengguna pemangkin yang unik yang menggerakkan bom jarak jauh dengan serangan autonya dan kemahiran unsur, sementara musuh-musuhnya yang meledak unsur-unsur dengan mengorbit laser pyro. Yang mengatakan, serangannya yang chunky mengambil sedikit masa untuk membiasakan diri, dan pertahanannya yang lemah membuat penyembuhan atau melindungi sesuatu yang mustahak.

Faruzan

Faruzan sama dengan Gorou dan Sara kerana dia memancarkan seluar dari satu elemen, tetapi ketika dia dapat menjadi sokongan anemo yang kuat, dia sangat reliant berbanding dengan watak sokongan bersaing. Di pangkalan, dia sukar untuk bermain dengan berkesan disebabkan oleh kemampuan rendah, penjanaan tenaga yang lemah, dan keperluan tenaga yang sangat tinggi, yang memerlukan pengisian tenaga yang besar dan putaran yang janggal. Di Max Constellations, dia praktikalnya watak yang berbeza sepenuhnya, memberikan penggemar kerosakan yang jauh lebih besar dan melakukan pekerjaan yang lebih baik. Faruzan mempunyai siling yang tinggi tetapi tidak berfungsi dengan baik secara purata dengan lantai yang lebih rendah, itulah sebabnya dia berpangkat begitu rendah dalam senarai ini.

Collei

Collei dibebaskan bersama Tighnari, dan mungkin kerana dia dan Amber adalah kawan terbaik, kebolehannya dan tahap kuasa tidak jauh dari Amber. Kemahiran bumerangnya menangani dua hits kerosakan dendro dan pecahnya mencipta AOE Dendro yang agak kecil. Kemahiran ini tidak buruk dalam vakum, tetapi disebabkan oleh sekatan yang unik terhadap kebolehannya, Collie sebenarnya tidak boleh menggunakan Dendro yang kerap, yang mengehadkan kegunaannya kerana Dendro sangat bergantung pada mencetuskan reaksi pesat. Collie tidak buruk, dan dia adalah pilihan kedua yang baik untuk pasukan Dendro berganda, tetapi dia biasanya lebih lemah daripada pengembara.

Noelle

Noelle boleh menangani kerosakan, menyembuhkan pasukan anda, dan memberikan perisai yang baik, tetapi dia tidak cemerlang dalam mana -mana peranan ini. Kerosakannya jauh di belakang Itto, perisainya lebih lemah daripada Diona, dan penyembuhannya agak rendah. Yang mengatakan, dia adalah unit yang dijamin, dan dia akan membawa anda melalui beberapa situasi yang sukar.

Chongyun

Dipasangkan dengan beberapa watak pilihan seperti Shenhe atau Bennett, Chongyun sebenarnya cukup bagus. Perkara itu, dia aktif buruk dalam banyak pasukan lain. Lihat, kemahiran Elementalnya meletakkan bidang yang menukarkan serangan huru -hara semua orang ke dalam kerosakan cryo (dengan beberapa pengecualian infusi), dan ini benar -benar dapat membuang binaan anda. Chongyun membuka kunci sinergi cryo yang menyeronokkan dan peknya pukulannya, tetapi dia lebih sukar untuk digunakan daripada seseorang seperti Kaeya.

Pisau cukur

DPS tidak menjadi lebih mudah daripada pisau cukur, kerosakan fizikal yang membawa pecah unsur meningkatkan kelajuan serangannya. Kemampuan elektro Razor dapat mencetuskan tindak balas superkonduktor yang sangat penting untuk rintangan fizikal yang lebih rendah, jadi kit keseluruhannya dibina dengan jelas untuk kerosakan fizikal. Sekiranya anda hanya mahu mengayunkan pedang besar dan memukul dengan sangat keras – dan memanggil serigala kilat gergasi – pisau cukur mungkin untuk anda, walaupun dia boleh keluar kerana dia tidak mempunyai kuasa atau aoe untuk menumbuk batas kerosakan fizikal.

Lisa

Keupayaan Lisa untuk mengurangkan pertahanan musuh yang ditangkap dalam pecahnya sebenarnya cukup kuat, tetapi utilitinya terhad sebaliknya. Statistik Ascension Penguasaan Elementalnya sering tidak berguna, kemahirannya memerlukan banyak persediaan, dan selain daripada pertahanan yang dicincang, pecahnya sukar untuk digunakan. Yang mengatakan, Dendro adalah rahmat besar untuknya juga, bukan hanya kerana ia secara bermakna menangkis kenaikan penguasaan elemennya, tetapi kerana ia mengubah hits cepatnya pecah ke dalam pemotongan yang boleh digunakan dan hiperbloom.

Watak impak kelainan terburuk

Dehya

Keupayaan pertahanan unik Dehya lebih lemah daripada perisai biasa, jejak kerosakan peribadinya di belakang unit empat bintang, dan aplikasi pyro luarnya mempunyai masa yang rendah. Dia janggal untuk bermain, terutamanya ketika melompat (mungkin untuk keluar dari pembekuan) benar -benar membatalkan pecahnya, dan mudah diganti dalam setiap keadaan.

Mika

Fizikal adalah jenis kerosakan yang paling lemah dalam kesan Genshin, jadi malangnya unit sokongan yang berdedikasi, Mika, juga sangat menggembirakan. Buffs yang disediakannya adalah kecil dan tidak konsisten, dan walaupun dengan pelbagai buruj yang dia kalah kepada unit buffing yang lebih umum.

Candace

Candace adalah satu-satunya watak dalam impak kelainan yang boleh memberikan sebarang serangan normal yang disemai oleh huru-hara, tetapi ketika dia unik, dia tidak begitu kuat. Pecahnya juga memancarkan kerosakan serangan biasa di atas memberikan infusi hidro, tetapi bonus kerosakannya meletakkan Candace dengan tegas di bawah Yun Jin dari segi utiliti semata -mata. Candace tidak membolehkan beberapa gimik reaksi yang menarik, tetapi seperti infusi cryo Chongyun, kebolehannya tidak sesuai dengan kebanyakan pasukan dan juga boleh mensabotaj strategi yang boleh dipercayai. Kegunaannya melompat di C6, tetapi kekal rendah secara keseluruhan.

Dori

Dori adalah pengguna Claymore yang dapat menyembuhkan rakan sepasukan sambil menghasilkan sedikit tenaga rata. Kerosakan peribadinya sangat rendah, sehingga pada umumnya tidak bernilai membina statistik serangan terhadapnya sama sekali, dan utilitinya juga terhad di tempat lain. Penyembuh terbaik dalam impak Genshin adalah popular kerana apa yang mereka tawarkan selain penyembuhan, dan aplikasi elektro rendah Dori, tenaga yang kurang energi, dan kerosakan remeh menjadikannya pilihan yang lebih lemah daripada Kuki, penyembuh elektro lain permainan, pada dasarnya semua kes.

Kujou Sara

Seperti Bennett, Sara dapat meningkatkan serangan watak -watak anda yang lain, tetapi dia lebih sukar untuk digunakan dan biasanya memerlukan bateri elektro untuk membakarnya (sebenarnya cukup padat) pecah unsur. Dia juga bergantung kepada konstelasi, dengan C2 menjadikannya kurang kikuk dan C6nya menjadikannya lebih berharga untuk watak elektro. Pra-C6, dia pada dasarnya seperempat Bennett.

Aloy

Malangnya, Aloy meninggalkan sebahagian besar alatnya di Horizon yang dilarang ke barat, meninggalkannya dengan sedikit bekerja di Teyvat. Kemahiran elemennya kikuk dan mempunyai cooldown yang panjang, dan sementara pecahnya menangani sebahagian besar kerosakan cryo, dia lebih buruk daripada Chongyun pada dasarnya setiap senario.

Amber

Amber adalah watak pertama yang anda dapatkan dalam kesan Genshin, jadi tidak hairanlah dia tidak terlalu kuat. Dummy yang ditempatkan oleh kemahiran unsurnya tidak bertahan lama atau menangani banyak kerosakan, dan perkara yang sama berlaku pada pecahnya. Dia mempunyai beberapa peranan niche sebagai pyro applier, tetapi amber kehilangan setiap unit pyro lain dalam hampir setiap cara yang boleh dibayangkan.

Xinyan

Kemahiran Xinyan mencipta perisai pyro yang dapat melindungi semua watak anda, sementara pecahnya menangani sebahagian besar kerosakan fizikal di kawasan kecil. Dia boleh dimainkan sebagai dps utama atau watak sokongan pecah dengan beberapa utiliti perisai, tetapi tanpa buruj dia sukar untuk dimuatkan ke dalam kebanyakan pasukan. Perisinya lemah, pecahnya tidak berskala dengan baik, dan walaupun dengan buruj dia tidak pernah benar -benar cemerlang dalam satu peranan kerana skala perpecahannya.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Austin Wood

Austin Freelanced untuk orang -orang seperti PC Gamer, Eurogamer, IGN, Sports Illustrated, dan banyak lagi semasa menamatkan ijazah kewartawanannya, dan dia bersama GamesRadar+ sejak 2019. Mereka belum menyedari bahawa kedudukannya sebagai seorang penulis kakitangan hanya meliputi lajur Destiny yang memasuki kerjayanya, dan dia terus menjadi tumpuan dengan tumpuan berita dan sesekali.

Cyberpunk 2077 Dev secara rasmi membunuh teori Elon Musk Cameo: “Siapa yang datang dengan omong kosong ini?”

Permainan Devs bertindak balas terhadap bayaran dan permintaan maaf yang dikemas kini: beberapa “sangat gembira,” yang lain masih bimbang untuk masa depan dan melihat enjin yang berbeza

Kejatuhan Kajian House of Usher: Penggantian memenuhi AHS dalam miniseri yang bersemangat Mike Flanagan

Senarai Tahap Karakter Genshin: Watak Terbaik

Senarai Tahap Karakter Genshin (1)

Pusat impak Genshin sudah pasti koleksi wataknya yang kaya. Sebilangan daripada mereka mempunyai masa lalu yang menyedihkan, sementara yang lain mempunyai personaliti yang keluar. Ada yang bersemangat, sementara ada yang suram, membosankan, atau malas. Pemain seperti watak -watak Genshin bukan sahaja kerana set kemahiran mereka tetapi juga kerana mereka menyerupai personaliti orang, dan itu juga yang membuatkan sebahagian daripada mereka sangat popular di kalangan orang ramai. Secara umumnya, tidak ada watak yang baik atau buruk dalam permainan selagi anda menyukainya, tetapi jika anda seorang yang mengambil permainan sedikit terlalu serius, dan ingin menjadi yang terbaik seperti tidak ada yang pernah ada, inilah kesan Genshin Senarai Tahap Karakter seperti versi 3.8 untuk membantu anda membina komposisi pasukan terbaik.

Senarai Tahap Impak Genshin Dikemas kini

Watak s-tier kesan Genshin

S-tier Genshin Impact Watak adalah yang merupakan beberapa watak terbaik dalam permainan dan akan membantu anda meningkatkan dan membersihkan tingkat atas Abyss. Mereka menambah nilai yang gila kepada pasukan apabila digabungkan dengan watak -watak lain, atau biasanya dengan baik sendiri. Berikut adalah semua watak S-tier dalam kesan Genshin.

1. Bennett

Sekiranya anda bertanya kepada pemain Genshin mengenai watak sokongan terbaik dalam permainan, Bennett mungkin akan datang dalam fikiran mereka terlebih dahulu. Bennett adalah watak pyro dan pedang yang boleh menangani kerosakan yang baik, memohon pyro untuk membantu menguap pasukan, memasak ahli parti anda, dan menyembuhkan mereka jika mereka rendah. Penyembuhan dan kerosakan kebolehannya dari HP statinya.

Bennett Genshin Impact

Menjalankan Bennett dengan Oblige Nobless yang mensasarkan HP akan meningkatkan keupayaan penyembuhan dan serangan untuk meningkatkan output kerosakan keseluruhan pasukan.

2. Xiandling

Xiandling Genshin Impact

Xiandling adalah salah satu watak pertama dalam permainan dan terkenal dengan kerosakan yang tinggi. Perkara yang sama masih berlaku sekarang, kecuali beberapa watak pyro telah menggantinya. Xiandling melakukan kerosakan pyro yang berterusan dan cukup penting; Oleh itu, dia hebat sebagai watak luar lapangan atau sub-DPS. Dia hebat dengan menguap reaksi dengan itu menggunakannya dengan Childe atau Ayato akan membantu anda mendapatkan yang terbaik daripada dia.

Dia fleksibel dengan artifak dan mempunyai beberapa konstelasi terbaik dalam permainan, dan juga salah satu peniaga kerosakan terbaik yang digunakan di Abyss. Secara keseluruhan, Xiandling adalah unit sub-dps pyro fleksibel yang kedua-dua pemain AR rendah dan tinggi boleh digunakan dalam kesan Genshin.

3. Hu Tao

Hu Tao adalah unit pyro terbaik dalam permainan kerana dua sebab – dia menangani kerosakan gila dengan reaksi vaporise dan buruj C1nya membuat serangannya tidak memakan stamina. Kemahiran Hu Tao mengimbangi pyro dan serangan normalnya menangani kerosakan pyro dengan mengorbankan sebahagian daripada HPnya. Dia bekerja paling baik dengan unit seperti Xingqiu atau Yelan yang menangani dan memohon kerosakan hidro yang berterusan dan berterusan.

Senarai Tahap Karakter Hu Tao Genshin

Membina Hu Tao adalah mudah – anda mengutamakan kadar kritikan dan merosakkan senjata dan artifak anda sebanyak mungkin. Artefak terbaik untuk Hu Tao adalah penyihir api Crimson dan senjata terbaik adalah, tangan ke bawah, kakitangan Homa. Beberapa alternatif percuma untuk bermain adalah Deathmatch dan Blackcliff Pole.

4. Ganyu

Ganyu adalah unit DPS/Sub-DPS dalam kesan Genshin. Utilitinya terletak pada kemahiran serangannya yang dikenakan “Frostflake Arrow” di mana dia menangani kerosakan aoe setelah ia mencecah musuh. Kemahiran Elementalnya bagus untuk membeli masa dengan mengubah tumpuan musuh, dan pecahnya “pancuran mandian langit” memulakan mandi ais shard, menangani kerosakan cryo yang berterusan. Ia juga meningkatkan kerosakan cryo sebanyak 20% jika anda berada di dalam julat pecah.

Ganyu Genshin Impact

Ini menjadikannya watak yang hebat untuk digunakan di pihak dengan watak cryo lain seperti Ayaka. Konstelasi Ganyu juga dapat menundukkan output dan menyokongnya dengan ketara. Pasangkannya dengan set artifak Strayer Blizzard dan tidak ada musuh yang berpeluang.

5. Ayaka

Ayaka adalah salah satu unit cryo terbaik dalam permainan. Dia adalah DPS dan boleh menangani jumlah kerosakan yang gila apabila digunakan dengan senjata, artifak, dan komposisi pasukan yang betul. Dia hebat dalam Komposisi Pembekuan. Cara paling mudah untuk membinanya adalah dengan menggunakan Blizzard Strayer. Walaupun, jika anda sudah mempunyai kadar kritikan yang baik kepadanya, kami akan mengesyorkan untuk pergi ke 2pc Noblesse Oblige dan 2pc Blizzard Strayer.

Ayaka Genshin Impact - Genshin Impact Characyer Tier List

Bagi kemahirannya, menjadi watak DPS, kerosakan utamanya berasal dari unsur pecah “Kamisato Art: Soumetsu” di mana Ayaka melepaskan Cryo yang menangani kerosakan cryo berterusan terhadap musuh. Anda boleh melalui panduan Ayaka kami yang berdedikasi untuk membina, senjata, dan banyak lagi.

6. Raiden Shogun

Raiden Shogun adalah salah satu unit elektro terbaik dalam kesan Genshin. Walaupun dia bukan watak DPS biasa anda (walaupun dia boleh jika dibina dengan betul), dia biasanya disebut sebagai “bateri” kerana dia membekalkan tenaga kepada pasukan. Dia ideal sebagai sub-dps dan sokongan.

Impak Raiden Shogun Genshin

Bagi kebolehannya, kemahiran elemennya menangani kerosakan elektro setiap 0.9 saat dan pecah unsurnya melepaskan slash yang kuat, menangani kerosakan pukal. Secara keseluruhan, dia adalah salah satu watak terbaik dalam kesan Genshin dan layak mendapat pangkat.

7. Yae Miko

Yae Miko Genshin Impak

Miko adalah utusan Fox di Genshin Impact, watak elektro yang menggunakan pemangkin. Dia kebanyakannya watak sokongan tetapi sesetengah orang menggunakannya sebagai DPS. Kemahiran Elemennya Saman Tiga Turret yang Menangani Kerosakan Elektro Berterusan, Dan Akhir. Secara keseluruhannya, dia adalah unit yang hebat yang layak mendapat peringkat S dalam senarai Tahap Karakter Genshin kami.

8. Kadehara Kazuha

Semasa pembebasannya, Kazuha tidak mengambil dunia Genshin dengan ribut, tetapi pemain tidak lama lagi mula menyedari nilai beliau kemudian dalam permainan. Kemahiran Elemennya Chihayaburu membantu kumpulan kumpulan, menyerap elemen yang mereka terjejas, dan berputar sama.

Senarai Tier Karakter Kazuha Genshin

Setiap kali kazuha berputar, pasifnya memberikan semua ahli parti 0.04% Bonus Kerosakan Elemental bagi setiap titik penguasaan unsur elemen yang dia berputar selama lapan saat; Oleh itu, anda perlu membina kazuha dengan banyaknya em untuk memanfaatkannya. Pasifnya yang lain mencetuskan kos stamina semasa berlari.

9. Mengembara

Wanderer adalah pengguna anemo dan pemangkin dan salah satu daripada beberapa watak dalam kesan Genshin yang boleh terbang menggunakan kemampuan mereka. Kemahiran Elemennya membolehkannya meluncur dan menyerang Anemo Slashes Mid-Air tetapi mempunyai bar stamina sendiri. Wanderer’s Elemental Burst adalah sepakan yang melepaskan satu siri kerosakan anemo.

Wanderer Genshin Impact

Dia juga membekalkan unsur -unsur dan geran penggemar pusaran dengan sewajarnya; Oleh itu, memasangkannya dengan jenis watak yang betul boleh membawa peningkatan yang besar kepada pasukan anda. Dia juga hebat untuk penjelajahan dan juga watak DPS yang berdaya maju. Oleh itu, dia adalah salah satu watak Genshin Impak terbaik di S-tier.

10. Nahida

Nahida aka tuhan kebijaksanaan adalah archon s-tier. Sebagai permulaan, kemahirannya boleh mengikat dan menimbulkan dendro kepada musuh dan sebarang reaksi yang berlaku kepada musuh juga akan berlaku kepada yang terikat. Buram unsurnya membuang domain dendro yang membantu anda menjalankan reaksi Dendro.

Senarai Tier Karakter Nahida Genshin Impak

Selain itu, dia juga dapat membaca minda orang di dunia terbuka menggunakan kemahiran unsurnya, yang sejuk. Salah satu cara terbaik untuk membina Nahida adalah untuk memaksimumkan statistik penguasaan unsurnya. Selain itu, jika anda juga ingin menangani banyak kerosakan dendro, cuba kenangan deepwood 4pc.

11. Alhaitham

Alhaitham, yang dahulunya dikenali sebagai “Dendro Keqing” adalah salah satu watak lelaki paling keren di Genshin Impact. Dia menggunakan pedang dan merupakan watak dendro yang mempunyai playstyle yang unik, menangani banyak kerosakan dengan tandatangannya dan beberapa senjata percuma untuk bermain dan secara keseluruhannya agak mudah untuk dibina. Dia dapat menghasilkan banyak kerosakan yang diberikan kepada anda menggunakan cerminnya dengan betul.

Kesan Alhaitham Genshin

Selain itu, dia juga tidak memerlukan pelaburan yang berat tetapi dalam bakat, dan anda akan baik -baik saja dengan C0nya kerana ia masih menangani banyak kerosakan. Dia juga dikenali sebagai Hyper Carry, yang bermaksud dia tidak memerlukan reaksi unsur untuk menjadi aset yang berharga dalam pasukan. Semua dalam semua, dia adalah salah satu watak terbaik yang boleh anda tarik dalam kesan Genshin.

12. Albedo

Albedo adalah unit geo yang kuat, mungkin salah satu unit terbaik selepas Zhongli. Kemahiran Elementalnya membantu dia melakukan kerosakan AOE setiap tiga saat. Kerosakan ini skala dari statistik pertahanannya; Oleh itu, menggunakan senjata berasaskan pertahanan seperti Spindle Cinnabar adalah penting untuknya. Pecah unsurnya adalah, baik, pecah (?) yang menangani banyak kerosakan geo.

Kesan Albedo Genshin

Dia juga boleh membantu mengisi semula watak-watak geo dalam pasukan dan meningkatkan penguasaan unsur seluruh pasukan, menjadikannya sokongan yang baik dan watak sub-DPS jika anda mempunyai watak GEO yang lain dalam parti anda.

13. Zhongli

Zhongli tidak memerlukan pengenalan. Sekiranya anda seorang pemula dan sepanduk Zhongli baru sahaja muncul, dapatkannya kerana dia dapat memberikan nilai yang baik kepada pasukan. Kemampuan pelindungnya adalah yang paling kuat dalam permainan dan sangat tangki. Perisai ini juga boleh berguna apabila menggunakan watak -watak yang mengorbankan HP mereka untuk meningkatkan kerosakan seperti Xiao dan Hu Tao.

Zhongli Genshin Impact

Bahagian terbaik mengenai Zhongli ialah dia juga boleh digunakan sebagai sub-dps. Kemahiran elemennya meletakkan tiang dan perisai, sedangkan pecahnya melepaskan meteor di muka musuh, benar -benar memusnahkan mereka. Secara keseluruhannya, dia adalah salah satu watak terbaik dalam kesan Genshin.

14. Yelan

Yelan adalah pengguna busur dengan Visi Hidro; menggunakan dan memahami dia dan kebolehannya agak mudah. Mula. Bagi pecahannya, ia berfungsi seperti Xingqiu, kecuali ia seperti peluru dan mencecah musuh tidak kira apa pun.

Yelan Genshin Impact

Yelan adalah sokongan hebat atau watak sub-DPS yang boleh melakukan jumlah kerosakan yang baik semasa menggunakan hidro untuk membantu dalam reaksi unsur. Dia terbaik digunakan dengan Hu Tao kerana anda boleh membuat beberapa kerosakan besar dengan reaksi vaporise. Belum lagi, Yelan juga sangat unik.

15. Xingqiu

Impak Xingqui Genshin

Di C6, Xingqiu adalah aplikator hidro keseluruhan yang lebih baik dan lebih baik dari segi kerosakan keseluruhan daripada Yelan, jadi jangan merasa buruk tentang kehilangan 50-50 ketika menarik Yelan. Xingqiu boleh membawa akaun anda jika anda mempunyai watak seperti hu tao dan ingin membina pasukan vape yang baik sama ada melawan musuh yang kuat atau membersihkan jurang. Walau bagaimanapun, salah satu keburukannya adalah kos tenaga yang sangat tinggi kerana dia mengambil masa untuk mengecas pecah unsurnya. Selain itu, dia adalah watak Genshin yang baik.

16. Nilou

Nilou Genshin Impact

Penerimaan untuk Nilou tidak begitu hebat sehingga orang mula menggunakannya dan menyedari potensi mekar dan hyperbloom. Dan bukan hanya kitnya, pemain kelihatan seperti reka bentuk dan wataknya secara umum. Nilou dibina untuk digunakan untuk reaksi mekar kerana pasifnya juga meningkatkan yang sama. Ayam Senjata Semasa tidak begitu pelbagai untuk Nilou tetapi diberikan anda memberikan artifak yang baik yang skala dari HP%, Crit, dan Penguasaan Elemental, dia akan berguna di Abyss. Pastikan dia berskala dengan baik dengan HP kerana Bloom sendiri bukan reaksi yang baik kerana ia menimbulkan kerosakan pada pasukan anda.

Genshin memberi kesan kepada watak a-peringkat

Watak A-Aras adalah yang hebat dengan komposisi pasukan tertentu tetapi tidak begitu hebat dengan sendirinya. Kebanyakan Genshin Impak A-Tier Watak adalah watak sokongan. Berikut adalah watak A-Tier terbaik dalam kesan Genshin.

1. Yoimiya

Yoimiya Genshin Impact

Yoimiya adalah watak DPS yang agak mudah dibina dan digunakan. Walaupun, tidak banyak yang menggunakannya kerana ada watak pyro yang lebih baik dalam permainan daripada dia. Ambil Hu Tao sebagai contoh, output kerosakan keseluruhan Hu Tao jauh lebih besar daripada Yoimiya, terutamanya kerana serangannya menangani kerosakan percikan, sedangkan serangan serangan Yoimiya pada satu sasaran.

2. Yanfei

Senarai Tingkat Karakter Yanfei Genshin

Yanfei juga merupakan watak pyro dan mengalami masalah yang sama seperti Yoimiya. Hu Tao adalah watak pyro yang lebih baik daripada dia ‘walaupun, Yanfei adalah salah satu watak yang paling mudah untuk dibina dalam permainan dan memerlukan sumber yang lebih sedikit juga. Dia menggunakan pemangkin, dan diberi berapa banyak pemangkin di Genshin, ada beberapa yang dapat dipasangkan dengan baik dengan Yanfei.

3. Chongyun

Impak Chongyun Genshin

Chongyun adalah watak cryo yang menggunakan tanah liat. Sekiranya dibina dengan baik, dia boleh melakukan banyak kerosakan dengan pecahnya. Dia sub-DPS dan digunakan kebanyakannya dalam cair cair. Oleh kerana dia adalah watak empat bintang, dia mudah dibina, mempunyai banyak pilihan senjata yang boleh berfungsi, dan sangat mudah dimainkan. Secara keseluruhannya, kami pasti melihat akaun peringkat AR yang lebih rendah yang membantunya, tetapi pada satu ketika, anda perlu melepaskannya kerana terdapat pilihan yang lebih baik seperti Ayaka dan Ganyu.

4. Diona

Impak Diona Genshin

Diona adalah pengguna busur cryo, shielder, dan watak sokongan yang tumpuan utamanya adalah unsur pecah dan kemahiran. Sebagai permulaan, dia boleh bertindak seperti bateri cryo, mengecas semula tenaga anggota cryo dalam pesta. Selain itu, dia juga mempunyai perisai yang baik, mengurangkan penggunaan stamina dan meningkatkan kelajuan serangan, dan secara keseluruhannya cukup mudah untuk dibina. Sehingga hari ini, dia adalah watak sokongan hebat yang ada pada pasukan anda dalam kesan Genshin.

5. Eula

Senarai Tingkat Karakter Eula Genshin

Eula adalah pengguna cryo cryo lima bintang yang terutamanya bergantung pada kerosakan fizikal. Dia sangat sesuai dalam pasukan superkonduk. Oleh itu, dia juga berasa sedikit lebih cepat yang membuatnya menyeronokkan untuk digunakan kerana pengguna Claymore mempunyai kelajuan serangan perlahan, atau sekurang -kurangnya apa yang kita anggap mata kita. Secara keseluruhannya, dia adalah unit yang baik, walaupun niche yang cantik, kerana kerosakan fizikal adalah salah satu perkara dalam permainan yang tidak disukai sangat.

6. Shenhe

Shenhe Genshin Impact

Shenhe adalah pengguna polearm cryo lima bintang yang digunakan terutamanya sebagai watak sokongan di Genshin. Dia dapat mengurangkan rintangan musuh dan rintangan fizikal semasa melakukan kerosakan yang baik sendiri, menjadikannya watak yang cantik. Kami mengatakan niche kerana selain daripada pasukan yang penuh dengan watak cryo seperti Ganyu dan Ayaka atau bahkan Eula, dia tidak akan sesuai di tempat lain. Ini menjadikannya watak A-Ar-Aras di Genshin.

7. Layla

Senarai Tier Karakter Layla Genshin Impak

Layla adalah watak pedang cryo empat bintang yang titik jualan utamanya adalah kebolehan perisai dan aplikasi cryo yang berterusan. Semakin anda memberi tumpuan kepada HPnya, perisai yang lebih kuat yang akan dia berikan. Selain itu, terima kasih kepada aplikasi Cryo, anda boleh membuat cair, menghancurkan, atau superconduct comps. Secara keseluruhan, dia bukan watak yang luar biasa tetapi hanya pilihan yang baik jika anda kekurangan watak sokongan cryo.

8. Fischl

Impak Fishcl Genshin

Fischl adalah, sekali lagi, sokongan hebat dan watak DPS di luar lapangan di Genshin. Sekarang, orang lebih suka melihatnya di S-tier tetapi kami terpaksa memasukkannya di A-tier kerana Raiden Shogun dan Yae Miko adalah unit elektro yang lebih baik. Walaupun, Fischl melakukan kerosakan elektro yang baik dan berterusan ketika dibina dengan betul. Dia yang terbaik digunakan untuk terlalu banyak, superconduct, hyperbloom, dan memburukkan lagi.

9. Keqing

Senarai Tahap Karakter Kesan Keqing Genshin

Saya mahu meletakkan Keqing di S-tier, dan saya fikir ramai orang memandang rendah output kerosakannya, tetapi Raiden Shogun dan Miko masih lebih baik daripada Keqing. Sebagai permulaan, Keqing adalah watak elektro dan pedang di Genshin yang boleh menangani kerosakan yang cukup ketara. Kemahiran elemennya membolehkannya melepaskan sauh yang menangani kerosakan dan teleport yang sama dan melakukan kerosakan slash. The Star of the Show adalah pecah unsurnya yang melepaskan siri slashes dengan banyak kerosakan. Dia terbaik digunakan dengan superconduct, hyperbloom, dan memburukkan lagi.

10. Cyno

Impak Cyno Genshin

Cyno atau Jeneral Mahamatra Sumeru mendapat sambutan yang baik ketika dia pertama kali diumumkan. Masalahnya dengan Cyno adalah dia tidak begitu mesra F2P dan agak sukar untuk dibina. Dia watak polearm elektro dan unit DPS. Walaupun, jika anda fikir anda mampu untuk membinanya, dia boleh mengeluarkan beberapa nombor gila apabila dibina dengan betul dengan menjaga penguasaan unsur dalam fikiran, yang meningkatkan bonus kerosakan kritikalnya. Secara keseluruhan, Cyno adalah peniaga kerosakan yang baik tetapi sukar dibina.

11. Jean

Senarai Tingkat Karakter Jean Genshin

Jean adalah watak pedang anemo dan dia agak mengelirukan untuk digunakan. Sebagai permulaan, kemahiran elemennya dapat melakukan beberapa kerosakan yang cukup baik dan dapat menyembuhkan semua anggota parti tetapi kemahiran juga mempunyai ketukan yang akan membuat sukar untuk membunuh gerombolan musuh. Memegang kemahiran untuk mengumpul musuh akan mengambil masa dan tidak begitu cekap. Walaupun, Elemental Burst Jean menangani kerosakan pusaran berterusan dan menyembuhkan secara pukal, menjadikannya watak sokongan keseluruhan yang hebat daripada DPS. Reka bentuknya adalah dadah.

12. Venti

Impak Venti Genshin

Venti adalah Anemon Archon, pengguna busur yang mencipta vorteks anemo yang menarik musuh dan menimbulkan kerosakan pusaran berterusan. Pasifnya membolehkannya menjana zarah tenaga untuk pasukan, bertindak sebagai bateri. Dia boleh menjadi watak S-tier jika kerosakannya sedikit lebih baik. Walau bagaimanapun, dia adalah unit yang sangat baik untuk mengawal orang. Dia juga sangat baik untuk penjelajahan kerana kemahiran elemennya dapat membawanya tinggi.

13. Heizou

Senarai Tahap Karakter Heizou Genshin

Heizou adalah pengguna pemangkin dan anemo yang agak berbeza dari watak -watak Genshin. Dia tidak menggunakan pemangkin ketika berjuang tetapi menggunakan tangan dan kakinya. Mengenai kerosakan, dia menunjukkan potensi sebagai peniaga kerosakan pukal dari serangan pecah dan biasa. Dia seronok bermain, mudah dibina, dan kita dapat melihat banyak pemain peringkat rendah menggunakannya untuk mendapatkan pencarian yang sukar. Dia juga mempunyai banyak pilihan senjata percuma.

14. Xiao

Xiao Genshin Impact

Xiao adalah beg campuran. Beberapa pemain benar -benar suka menggunakannya (dan akan membenci ini), sementara yang lain menghina permainannya. Bagi output kerosakannya, ia tidak buruk; itu selepas itu buruk. Kemahiran elemennya baik, tetapi pecahnya dia terlalu terdedah. Apabila dibina dengan betul dia dapat melakukan kerosakan yang gila dengan serangannya yang menjunam.

15. Ningguang

Senarai Tier Karakter Ningguang Genshin

Ningguang adalah pengguna pemangkin geo yang kebanyakan orang akan meletakkan di B-tier; Walau bagaimanapun, kami fikir dia masih cukup baik sehingga kini sebagai peniaga kerosakan keseluruhan dan mempunyai potensi sebagai sub-DPS. Senario penggunaan yang ideal adalah menggunakannya dalam pasukan mono geo, tetapi dengan kemahiran unsur dan pecahnya, dia boleh slot ke kebanyakan pasukan. Kemahirannya menyekat serangan musuh dan projektil supaya anda dapat dengan mudah mengambil musuh jika anda mempunyai seseorang seperti Ganyu atau Yoimiya.

16. Noelle

Impak Noelle Genshin

Watak Genshin Geo yang lain. Banyak yang tidak setuju dengan pengambilan tetapi Noelle mudah menjadi A-tier ketika dibina dengan betul. Dia menggunakan tanah liat dan biasanya dianggap sebagai peniaga kerosakan yang cukup sederhana. Walau bagaimanapun, mengetahui cara menggunakannya adalah penting untuk memanfaatkan sepenuhnya perisai, penyembuhan, dan kebolehan serangan geo. Bina dia dengan C6, dapatkan Bennett, gunakan perisainya, dan hapus semua musuh. Walaupun perisainya tidak sebaik Zhongli, ia boleh menjadi berguna. Tidak lupa, keupayaan penyembuhannya cukup berguna dan menjadikannya watak yang baik untuk pemain pemula Genshin.

17. Arataki itto

Arataki Itto Genshin Impak

ITTO juga merupakan watak geo dan menggunakan tanah liat. Dia dianggap sebagai pilihan yang sangat mesra F2P dan output kerosakannya, apabila dibina dengan baik, boleh mengeluarkan nombor gila. Masalahnya dengan Itto adalah bahawa pecah unsurnya meninggalkannya cukup terbuka, dan ketika dia dapat melakukan kerosakan yang baik, dia tidak dapat mengambil banyak karena HPnya.

18. Yun Jin

Yun Jin Genshin Impak

Yun Jin adalah watak geo, pengguna polearm, dan pilihan yang baik bagi mereka yang menginginkan watak perisai yang juga melakukan kerosakan geo yang baik. Ciri -ciri perisainya cukup kuat, dan apabila dipasangkan dengan sekam artifak impian mewah, dapat menghilangkan kerosakan yang dihormati. Pasifnya terus meningkatkan kerosakan serangan biasa dalam parti. Secara keseluruhan, dia adalah reka bentuk watak yang hebat dan juga menyokong.

19. Mona

Impak Mona Genshin

Mona adalah watak hidro dan pengguna pemangkin yang paling berfungsi sebagai sub-DPS. Anda mungkin telah melihat orang menggunakan pecah Mona sebelum melakukan kerosakan gila dan itu kerana pecahnya merosakkan kerosakan aksara lain dalam pesta anda. Dia juga seorang aplikator hidro yang hebat terima kasih kepada kemahiran elemennya. Yang mengatakan, jika anda seorang yang baru untuk Genshin dan hanya mendapat Mona, dan mempunyai watak DPS yang baik yang boleh nuke musuh, anda akan tahap lebih awal.

20. Childe

Kesan Kanak -kanak Genshin

Salah satu daripada Fatui Harbingers ke-11 berada di senarai watak Genshin A-tier kami untuk beberapa sebab. Childe adalah watak hidro dan pengguna busur dengan output kerosakan keseluruhan yang hebat. Childe adalah unik kerana dia boleh menggunakan kedua -dua slash hidro seperti dua belati dan busur, yang mempunyai dua animasi pecah unsur unik mereka. Salah satu sebab mengapa Childe adalah watak A-tier adalah kerana cooldown kemahiran unsurnya, yang menukarkan busurnya menjadi dua belati, dan berlangsung sehingga 30 saat. Kemahiran mempunyai cooldown sehingga 45 saat, yang memaksa anda menggunakan busurnya.

21. Sangonomia kokomi

Kokomi Genshin Impak

Kokomi adalah watak hidro dan pengguna pemangkin. Keupayaan utamanya adalah untuk menyembuhkan ahli parti dan memohon hidro kepada musuh. Kemahiran Elementalnya tidak hilang apabila anda menukar watak dan dia terus menyembuhkan ahli parti. Ini menjadikannya watak yang hebat untuk digunakan dalam pembekuan dengan Ganyu dan Ayaka. Tetapi selain penyembuhan dan datang berguna dalam membekukan comps, dia tidak mempunyai banyak penggunaan, menjadikannya watak genshin “cukup baik” tetapi tidak luar biasa dengan cara apa pun.

22. Kamisato Ayato

Kesan Ayato Genshin

Kamisato Ayato adalah watak pedang hidro dan abang Ayaka. Kemahiran Elementalnya membolehkannya melepaskan siri slashes cepat yang animasinya kelihatan hebat. Pecutan unsurnya sama seperti Ganyu tetapi ia adalah hidro, dan meningkatkan kerosakan serangan normalnya dengan Hydro. Masalah dengan Ayato adalah bahawa dia dimaksudkan untuk menjadi DPS dan watak di lapangan, dan anda tidak boleh benar-benar menjalankan reaksi kerana dia memerlukan lebih dari enam saat masa lapangan.

Genshin Impak B-peringkat watak

Watak-watak B-Tahap adalah mereka yang boleh mengeluarkan kerosakan yang baik tetapi kebanyakannya dilepaskan oleh watak-watak lain yang serupa dan mengalami kekerasan kuasa. Sama ada, mereka masih baik-baik saja dan boleh bertindak sebagai pengganti yang baik untuk watak S dan A-peringkat di Genshin.

1. Diluc

Impak Diluc Genshin

Salah satu watak pertama dalam kesan Genshin yang mengalami rayapan kuasa besar adalah Diluc. Pada mulanya, dia adalah salah satu watak Pyro DPS terbaik tetapi Hu Tao tidak lama lagi mengambil mahkota. Sama ada, dia masih boleh menjadi peniaga kerosakan yang baik dan boleh digunakan untuk menguap atau mencairkan reaksi.

2. Klee

Kaeya Genshin Impact

Klee juga merupakan salah satu mangsa Genshin Power Creep, walaupun isu utama dengannya adalah kelajuan serangan perlahannya menjadi pengguna pemangkin pyro. Dia boleh mengeluarkan beberapa nombor gila jika dibina dengan betul, tetapi kerosakannya sesaat bahkan tidak dekat dengan watak -watak seperti Hu Tao, Yanfei, atau bahkan Xiangling.

3. Kaeya

Kaeya Genshin Impact

Kaeya, seperti kebanyakan watak -watak Genshin, bermula dengan baik sehingga Liuye tiba dan Ganyu mempunyai sepanduk pertamanya. Sebelum itu, dia dianggap sebagai watak cryo yang baik, terima kasih kepada permohonan cryo yang muktamad dan berterusannya untuk superkonduktor yang baik dan membekukan komps. Walaupun, tidak banyak yang menggunakannya hari ini terima kasih kepada watak -watak seperti Ayaka dan Ganyu.

4. Qiqi

Impak Qiqi Genshin

Komuniti Impak Genshin membenci Qiqi, dan sementara sebahagian dari sebab itu mungkin kerana dia selalu menjadi watak yang paling biasa apabila mereka kehilangan 50-50-an, sebab lain adalah kitnya. Salah satu sebab atau setiap sebab untuk tidak menggunakannya adalah kerana dia terlalu lemah, dengan satu -satunya pengecualian adalah kemahiran elemennya yang memberikan keupayaan penyembuhan yang cukup. Selain daripada itu, dia adalah watak yang cantik biasa. Walaupun, anda boleh cuba membina Qiqi kerosakan fizikal dan dia harus layak.

5. Rosaria

Impak Rosaria Genshin

Rosaria adalah sub-dps cryo dan watak polearm. Walaupun kemahiran elemennya tidak berguna, pecah unsurnya dapat melakukan beberapa kerosakan awal yang serius dan secara konsisten memohon cryo ke musuh di sekitarnya. Walaupun jangkauan serangan muktamadnya menuntut kumpulan kumpulan, dia boleh menjadi berguna dalam pembekuan dengan Kazuha dan Kokomi.

6. Mika

Mika Genshin Impact

Mika adalah watak yang sangat baru dan juga unik. Dia watak cryo dan menggunakan polearm untuk melakukan kerosakan cryo. Dia terbaik digunakan sebagai watak sokongan kerana kemahiran elemennya meningkatkan kelajuan serangan dan kelajuan pecut semua anggota parti, dan unsur -unsurnya memberi semua anggota parti yang cukup baik penyembuhan.

7. Beidou

Impak Beidou Genshin

Beidou adalah pengguna elektro dan Claymore. Titik jualan Beidou adalah pecahnya kerana menggunakannya berkurangan atau bahkan menghentikan kerosakan masuk semasa memohon elektro ke musuh. Kemahirannya membolehkannya mengumpul dan mengembalikan semua kerosakan dari musuh dan memohon Electro kepada mereka, menjadikannya tambahan hebat kepada pasukan superconduct. Walaupun dia mudah dibina, dia masih sangat niche, dan tidak semua orang suka permainannya.

8. Kujou Sara

Kujou Sara Genshin Impak

Rasanya seperti satu -satunya sebab Sara ditambah kepada permainan adalah untuk meningkatkan output kerosakan pecah Raiden Shogun. Sara adalah pengguna elektro, tunduk yang mempunyai pengganda yang baik pada pecah unsurnya. Dia boleh menangani kerosakan yang baik apabila dibina dengan betul dan juga dapat membantu meningkatkan kerosakan anggota parti, terutama berfungsi dengan baik dengan Raiden Shogun (memberikan kerosakan kritikan elektro 60%). Walaupun, kitnya mungkin mengelirukan pada masa-masa dan mungkin mengambil sedikit pengikatan kepala untuk membinanya dengan baik.

9. Kuki Shinobu

Kuki Shinobu Genshin Impak

Kuki Shinobu juga merupakan watak elektro, pedang Genshin yang titik jualan utamanya adalah untuk menyembuhkan dan memohon elektro kepada musuh. Sebelum Sumeru, dia tidak benar -benar sesuai dengan meta, tetapi sekarang dia cukup berguna untuk reaksi Burgeon dan Hyperbloom; Walaupun, kita juga melihat dia digunakan dalam reaksi yang memburukkan dan mempercepatkan. Satu lagi titik ditambah adalah kebolehan penyembuhannya, tetapi semua dalam semua, terdapat watak -watak elektro yang lebih baik yang boleh melakukan lebih baik daripada Shinobu; Oleh itu, kami mengesyorkan menggunakannya melainkan jika anda benar -benar menyukai reka bentuk Kuki.

10. Faruzan

Impak Faruzan Genshin

Faruzan adalah watak yang hebat, walaupun niche yang cantik. Dia pengguna busur dan watak sokongan/dps, boleh mengawal orang ramai, dan menumpahkan rintangan anemo musuh. Walaupun dia tidak skala dengan baik dari segi output kerosakan, dia paling baik digunakan sebagai watak sokongan kerana dia juga memberikan bonus anemo untuk semua watak anemo dalam pesta anda. Oleh itu, kes penggunaan terbaik untuknya adalah apabila digunakan dengan watak -watak seperti Xiao, Heizou, atau DPS Jean.

11. Sukrosa

Sucrose Genshin Impact

Sucrose adalah pengguna pemangkin anemo yang lain dan beberapa titik jualannya adalah kawalan orang ramai, dan meningkatkan output kerosakan aksara lain sehingga meningkatkan penguasaan unsur mereka. Walaupun untuk memanfaatkannya, anda perlu membuka kunci burujnya, dan isi semula tenaga adalah masalah dengannya. Semua dalam semua, dia adalah watak sokongan yang hebat, tetapi Kazuha adalah pilihan yang lebih baik dalam senarai peringkat Genshin kami.

12. Sayu

Impak Sayu Genshin

Sayu adalah anemo, pemangkin pemangkin yang hebat untuk penjelajahan dan penyembuhan. Dia juga menggemari unit dengan Venerer Viridescent tetapi mempunyai keperluan tenaga pecah elemen yang tinggi untuk mengisi semula pecahnya dan memberikan nilai kepada pasukan, kerana pecahnya adalah salah satu perkara yang paling penting baginya untuk melaksanakannya. Hampir setiap watak anemo melampaui batasnya, yang tidak menjadikannya unit anemo yang menarik.

13. Tighnari

Tighnari Genshin Impact

Tighnari adalah watak dendro, busur, dan terbaik digunakan sebagai watak DPS. Walaupun dia bukan salah satu dps yang paling kuat dalam permainan, dia mempunyai beberapa helah yang sejuk di lengannya. Sebagai permulaan, pecah unsurnya boleh mengalihkan api musuh, dan skala kemahirannya dari statistik penguasaan unsurnya, memaksimumkan kerosakannya. Namun, seperti Yoimiya, dia biasanya hanya menargetkan satu musuh pada satu masa, yang menjadikannya watak DPS yang buruk di Genshin.

14. Yaoyao

Senarai Tier Watak Yaoyao Genshin

Yaoyao adalah watak dendro, polearm yang sangat berguna untuk peranan sokongan. Dia boleh memohon dendro berterusan ke musuh, membolehkan anda menukar watak dan menjalankan reaksi, dan pada masa yang sama memberikan penyembuhan melalui pecah dan kemahirannya. Dia boleh bertindak sebagai pengembara dendro yang lebih baik, dan itu sahaja yang dia lakukan untuknya. Jika tidak, permainannya boleh menjadi tardy dan rata -rata. Reka bentuk wataknya adalah salah satu yang terbaik.

15. Baizhu

Impak Baizhu Genshin

Salah satu watak Dendro yang paling dinanti -nantikan dari Liuye tidak begitu baik semasa pembebasannya. BAIZHU adalah pengguna Dendro, pemangkin dan dia penyembuh yang sangat baik dengan kerosakan yang baik dan perisai yang cantik, mungkin Dendro Noelle lima bintang dengan pemangkin? Walaupun dia adalah watak sokongan yang baik, dia mempunyai kelajuan serangan, jarak, dan skala serangan yang sangat perlahan, menjadikan Yaoyao merasa seperti pilihan yang lebih baik daripada dia.

16. Kaveh

Kaveh Genshin Impak

Kaveh adalah dendro, pengguna Claymore, dan watak DPS. Dia menangani banyak kerosakan dendro dengan reaksi unsur. Watak ini memerlukan banyak tenaga untuk membina muktamadnya yang boleh digunakan untuk mencetuskan teras Hyperbloom Dendro, tetapi permainan keseluruhannya agak kurang baik dan rata -rata.

17. Gorou

Senarai Tier Karakter Gorou Genshin Impak

Gorou adalah watak geo, busur yang dimaksudkan untuk digunakan sebagai watak sokongan. Dia meningkatkan bonus watak pertahanan dan geo. Ini bermakna watak -watak seperti Noelle dan Zhongli boleh menggunakan kedua -dua kerosakan dan pertahanan untuk mengeluarkan beberapa nombor kerosakan yang luar biasa. Selain itu, Gorou hanyalah peniaga kerosakan purata, dan ini menjadikannya watak yang sangat khusus.

Genshin memberi kesan kepada watak C-tier

Watak C-tier cantik meh dalam senarai peringkat Genshin ini. Sekiranya watak termasuk dalam C-tier, ini bermakna terdapat alternatif yang lebih baik daripada mereka dalam permainan. Walau bagaimanapun, inilah senarai peringkat watak C-tier di Genshin.

1. Dehya

Senarai Tingkat Karakter Dehya Genshin

Dehya adalah pyro, pengguna Claymore dengan gaya pertempuran yang unik. Sebelum pembebasannya, dia menunjukkan hasil yang menjanjikan dengan kerosakan dan pasif yang besar, tetapi Hoyoverse memutuskan untuk menanggungnya yang memukul jualannya. Untuk mengatasinya, mereka menjadikannya watak spanduk standard, dan tiada siapa yang mahu menariknya. Dehya boleh membuat DPS yang baik masih tetapi menderita output kerosakan keseluruhannya dan rayap kuasa.

2. Thoma

Thoma Genshin Impact

Thoma cukup menggembirakan. Dia seorang pyro, pengguna polearm yang menggunakan perisai dan menggunakan pyro secara berterusan ke musuh. Sekarang, masalah di sini adalah aplikasi pyro yang berterusan kerana ia cenderung merosakkan reaksi lain. Hydro + Pyro mempunyai pengganda kerosakan 2x berbanding menggunakan pyro terlebih dahulu dan kemudian menggunakan hidro. Apabila anda menganggap ini, Yanfei adalah aplikator dan shielder pyro yang jauh lebih baik daripada Thoma.

3. Pisau cukur

Kesan Genshin Razor

Razor bukan watak yang buruk, tetapi pada masa ini, terdapat watak -watak yang melebihi output kerosakannya. Dia masih cukup baik dalam superconduct dan comps percuma. Walau bagaimanapun, dia mempunyai statistik pertahanan yang membosankan dan seperti banyak watak, pecahnya tidak tinggal selepas anda bertukar. Semua dalam semua, dia adalah watak Genshin yang baik dengan output kerosakan yang baik, dan pasti akan membantu pendatang baru tahap lebih cepat.

4. Collei

Senarai Tier Watak Impak Collei Genshin

Collei aka The Dendro Amber adalah watak sokongan yang cukup rata-rata, tetapi reka bentuk yang cukup baik. Dia menderita kerana perkara yang sama seperti Amber, i.e., output kerosakan bawah. Walaupun pecah unsurnya adalah baik dan dapat membantu anda menjalankan reaksi dendro dengan mudah. Namun, menurut statistik, Dendro Traveller nampaknya menjadi pilihan yang lebih baik kerana keperluan tenaga yang rendah dan kos bangunan mereka.

5. Candace

Senarai Tier Karakter Candace Genshin

Candace adalah salah satu watak gurun Sumeru pertama yang diperkenalkan kepada pemain. Dia, sekali lagi, purata yang terbaik kerana output kerosakannya. Kemahiran Elementalnya adalah perisai yang boleh anda tekan dan tahan untuk menyerap kerosakan untuk terjun ke musuh. Elemental Burst Imbues Hydro kepada semua watak parti dan meningkatkan peratusan serangan. Ini tidak berfungsi dengan baik dengan Ayato dan oleh itu sangat khusus, menjadikannya watak yang sangat buruk. Walaupun, reka bentuk-bijak dia kelihatan seperti watak lima bintang.

Genshin Impak watak D-peringkat

Watak-watak D-peringkat dalam senarai peringkat ini hanya lurus buruk dan tidak membawa nilai yang mencukupi untuk dimasukkan ke dalam pasukan.

1. Amber

Impak Amber Genshin

Output kerosakan keseluruhan Amber tidak hebat, dan hampir setiap pemain menukarnya sebaik sahaja mereka mendapat watak baru. Hampir seolah -olah dia dimaksudkan untuk diganti.

2. Xinyan

Senarai Tahap Karakter Xinyan Genshin

Xinyan adalah, sekali lagi, watak underwhelming. Output kerosakannya tidak baik dan tidak banyak skala. Dia juga perisai tetapi yang sama tidak begitu tangki dan pecah dengan mudah. Semua dalam semua, kami tidak akan mengesyorkan menggunakannya.

3. Aloy

Impak Aloy Genshin

Aloy adalah hadiah dari Hoyoverse untuk bekerjasama dengan Sony pada pelancaran impak Genshin rasmi. Bagi mereka yang tidak menyedari, dia adalah watak dari siri Horizon di PlayStation. Di Genshin, dia tidak benar-benar mempunyai penggunaan yang baik, tidak juga dia baik sebagai peniaga kerosakan atau sokongan, menjadikannya watak D-tier.

4. Lisa

Senarai Tier Karakter Lisa Genshin Impak

Lisa mempunyai banyak keburukan tetapi salah satu keburukan utama adalah kelajuan serangan perlahannya dan bagaimana dia bergerak dari musuh. Kemahiran Elementalnya, yang melakukan kerosakan yang paling banyak, harus diadakan selama hampir lima saat baginya untuk melepaskan kerosakan yang baik.

5. Dori

Impak Dori Genshin

Dori hanya lurus watak yang lemah, mungkin salah satu watak paling lemah dalam kesan Genshin. Dia watak elektro, menggunakan tanah liat, dan dianggap sebagai watak sokongan. Berbanding dengannya, menggunakan Fischl hanya masuk akal. Orang juga nampaknya membenci keperibadiannya, yang kita tidak mempunyai masalah dengan.

6. Barbara

Senarai Tier Watak Impak Barbara Genshin

Barbara bukan watak yang buruk; hanya dia tidak pergi dengan watak lain atau tidak diperlukan. Pasif dan burujnya memihak kepada watak -watak hidro dan di luarnya, dia tidak mempunyai banyak penggunaan. Bina dia hanya jika anda tidak mempunyai watak hidro atau penyembuh.

Artikel yang disyorkan

Genshin Impact 4.1 Tarikh dan masa undur

Genshin Impact 4.1 Tarikh & Masa Siaran (Pemasa Countdown)

Genshin Impak 4.1 aksara, peta, dan banyak lagi

Genshin Impact 4.1 spanduk: semua yang anda perlu tahu

Genshin Impact 4.1 Acara

Genshin Impact 4.1 Acara: Senarai semua acara baru

Genshin Impact 4.1 Jumlah Primogem

Genshin Impact 4.1 Primogems: Inilah jumlah kiraan

Genshin Impact 4.2 Beta Recruitment

Genshin Impact 4.2 Beta: Tarikh Permohonan & Cara Memohon

Ke bintang bersinar di kedalaman Genshin 4.1

Genshin Impact 4.1 kod livestream: Dapatkan primogem percuma

19 Komen

Senarai peringkat secara umum untuk mana -mana permainan adalah mengerikan kerana orang mendasarkan mereka pada pengalaman peribadi dan merasa lebih daripada fakta keras atau keupayaan pemain.

Thrifty Mona mengatakan:

Senarai Teir ini seolah -olah berjalan pada beberapa prinsip yang sudah lapuk ketika menghakimi Charicters.
Hari -hari ini, 95% daripada peringkat Charicters turun ke sana penggunaannya, dengan penerokaan atau kemahiran bakat menjadi mungkin 5% yang terakhir.
Penempatan yang tinggi dari beberapa watak geo juga pelik memandangkan ia dianggap sebagai elemen yang paling lemah untuk masa yang lama, sementara itu Dendro dan reaksi EMnya begitu OP bahawa beberapa Dendro/Electro/Hydro Charicters benar -benar harus dipindahkan jauh lebih tinggi. Namun, menyeronokkan untuk melihat senarai yang berbeza sekali -sekala.

ketidakadilan yang barbra di peringkat terendah, dia penyembuh yang sangat baik dan dia bebas! Plus dia boleh sembuh ketika musuh tidak berdekatan tidak seperti penyembuh lain

Xingqiu dalam b mengatakan:
Xingqiu adalah watak terbaik kedua dalam permainan ..
Furry_luver mengatakan:

Bruh itto di peringkat. Dia s- dengan mudah. Saya dapat menangani kerosakan 220k dengan pertolongannya dengan bantuan dari Gorou, Albedo, dan Zhongli. Krim kerosakan 220k secara berterusan. Belum lagi ushi yang saya berjaya membuat kesepakatan hampir 500k kerosakan dengan.

Siapa pun anda tidak bermain permainan.. Tinggalkan sahaja
Tidak ada yang memainkan Kaeya? Anda tinggal di bawah batu?
Maklumat diklasifikasikan mengatakan:

Anda melakukan Xiao Dirty dengan mengatakan PlayStyle adalah beg campuran tetapi anda boleh mengatakan bahawa untuk setiap watak tunggal dalam permainan yang sepenuhnya bergantung pada orang yang bermain. Juga Xiao terdedah adalah pembetulan mudah dengan Jean, Barbara, Bennett atau mana -mana penyembuh lain. Dan tidak mengembara sama seperti terdedah apabila dia boleh terbang? Juga Xiao tidak pernah dibuat untuk berputar yang tidak bermaksud dia tier hanya kerana dia tidak boleh. Saya juga tidak dapat memahami bagaimana anda membuat alasan bahawa Anemo disesuaikan untuk lebih banyak sokongan namun meletakkan Wanderer di peringkat Redo ini