Senarai Tahap Gelap dan Darker – Kelas Terbaik (September 2023) – Panduan Permainan Pro, Kelas Terbaik dalam Gelap dan Darker (Senarai Tahap) – Mobalitik

Kelas terbaik dalam gelap dan gelap (senarai peringkat)

Walau bagaimanapun, jika parti anda tidak dibina untuk bermain dengan kekuatan mereka, penyangak dapat merasa sedikit janggal kerana mereka bukan yang terbesar dalam pertempuran terbuka.

Senarai Tahap Gelap dan Darker – Kelas Terbaik (September 2023)

Gelap dan gelap adalah pembaikan dungeon fantasi saya. Sama ada saya bermain sendiri atau bersama rakan, saya sentiasa bersenang -senang. Yang mengatakan, pilihan kelas saya berbeza -beza bergantung kepada jika saya bersendirian atau menyelam ke kedalaman gelap dengan pesta saya. Beberapa kelas melakukan lebih baik apabila bersendirian, dalam kumpulan, atau di kedua -duanya. .

Senarai peringkat kelas terbaik dan gelap

Tahap Kelas
Cleric, Wizard
A Ranger, Rogue, pejuang
B Barbarian
C Bard, Warlock

S-tier

Ulama

Ulama adalah suatu keharusan untuk pihak, terutama jika anda menuju ke tahap yang lebih dalam. Keupayaan mereka untuk menyembuhkan, memberi sokongan, dan bertempur menjadikan mereka salah satu kelas yang paling serba boleh. Dengan banyak musuh yang sedang undead, kebolehan mereka menjadi lebih berguna ketika menghadapi orang -orang perusuh. Mereka tidak begitu kuat secara ajaib seperti penyihir atau fizikal sebagai pejuang dan barbar, tetapi mereka berjaya menggabungkan kedua -dua peranan.

Wizards adalah spellcasters utama gelap dan lebih gelap. . Walaupun mantra mereka perlahan untuk dilemparkan, mereka boleh menjadi sangat mematikan sekali dilepaskan. Mereka memerlukan perlindungan, tetapi jika diberi masa untuk melepaskan mantra mereka, mereka dapat dengan mudah mengubah gelombang pertempuran dalam pesta anda.

A-peringkat

Ranger

The Ranger cemerlang di Ranged Combat tetapi agak dapat memegang mereka sendiri dalam perjuangan huru -hara. Anda tidak boleh terlibat dalam perjuangan huru -hara, tetapi anda mempunyai keupayaan untuk menghadapi pejuang dalam pertempuran. Mereka juga mempunyai pelbagai perangkap yang mereka miliki dan keupayaan penyembuhan yang boleh menjadi kuat dalam situasi yang betul. Secara keseluruhan, anda harus menyimpan ruang yang luas antara anda dan lawan anda dan berundur apabila mereka semakin dekat, tetapi dengan ketepatan, anda boleh meletakkan musuh sebelum mereka mendekati.

Penyangak

Rogues adalah kelas huru -hara, tetapi mereka tidak berada di barisan hadapan. Sebaliknya, mereka menunggu sehingga saat yang tepat untuk menyerang, biasanya ketika musuh telah berpaling dan tidak kelihatan. Mereka juga cemerlang dengan senyap dan diam -diam menjelajah penjara bawah tanah dan dapat bersembunyi seketika. Mereka sangat lemah, jadi anda harus mengelakkan pertempuran apabila mungkin. .

Pejuang

Pejuang sering digambarkan sebagai hambar dan tuan tidak ada, tetapi mereka adalah salah satu kelas yang paling boleh dipercayai kerana fleksibiliti mereka. Perisai mereka memberikan pertahanan yang hebat, terutama ketika dipasangkan dengan menonjol. Mereka boleh menggunakan senjata huru -hara dan jarak jauh, membolehkan mereka berjuang di kedua -dua bidang. . Walaupun begitu, mereka melakukan banyak perkara, tetapi tidak ada yang dilakukan dan juga fokus tunggal kelas lain.

B-tier

Barbarian

Walaupun orang barbar secara semula jadi lebih kuat dan lebih tahan lama daripada pejuang, mereka menderita di kawasan lain yang menahan mereka. Kekurangan kelajuan dan pilihan mereka bermakna bahawa rangers dan penyihir dapat lari dan menyerang mereka dari jauh. .

C-tier

Bard

Bard adalah kelas yang menyeronokkan tetapi bukan yang paling praktikal. Mereka agak rapuh, dan berjaya menguasai kebolehan mereka memerlukan masa yang tepat. Ini sukar dicapai ketika berada di tengah pertempuran. Yang mengatakan, mereka mempunyai fleksibiliti yang hebat dan dapat memainkan banyak peranan, yang menjadi kuat ketika bermain dalam kumpulan. Bards juga hebat mengawal arus pertempuran jika ditinggalkan sendirian oleh musuh.

Warlock

. Ini bermakna sukar untuk memberikannya tempat yang nyata dalam senarai ini, tetapi pada pandangan pertama, mereka nampaknya berada dalam kedudukan yang sama dengan Bard. Mereka memohon debuff yang membolehkan sekutu anda menimbulkan kerosakan yang lebih besar atau memanfaatkan kelemahannya. Dengan keupayaan untuk membuang mantra dan terlibat dalam pertempuran, mereka mempunyai peranan yang nampaknya sesuai untuk versi jahat Cleric dan Bard digabungkan.

Mencari lebih banyak maklumat mengenai gelap dan lebih gelap? Semak Cara Menyekat Sistem Ejaan Gelap dan Gelap dan Gelap dan Gelap, Diterangkan di sini di Pro Game Guides!

Ikuti kami di Twitter dan Facebook untuk mendapatkan kemas kini pada permainan kegemaran anda!

Mengenai Pengarang

Chris Marling adalah penulis dan editor dengan lebih daripada 20 tahun pengalaman di seluruh akhbar, majalah, dan laman web. Berpusat di UK, dia telah menulis secara profesional mengenai segala -galanya dari teknologi ke bilik air. Tetapi semangatnya yang sebenarnya adalah permainan, kembali ke Atari 2600 – dan terutama RPG dan MMO. . Tetapi 20 tahun masih teruja untuk meneroka setiap dunia baru. Apabila tidak dalam talian, anda akan mendapati dia permainan analog permainan di sekeliling meja. Chris mempunyai lima permainan papan sendiri yang diterbitkan, termasuk Pioneer Days dan Armageddon.

Kelas terbaik dalam gelap dan gelap (senarai peringkat)

Kelas terbaik dalam gelap dan gelap (senarai peringkat)

.

. .

Seperti biasa, falsafah kami ke arah senarai peringkat adalah bahawa walaupun metas tidak dapat dielakkan membentuk, keutamaan pemain dan gaya permainan harus selalu datang terlebih dahulu.

.

.

Berikut adalah kedudukan kami untuk kelas terbaik dalam gelap dan lebih gelap:

Tahap
Cleric, Wizard
Bagus)
B (baik) Penyangak

Senarai Tier Playtest Februari yang lebih gelap dan gelap

Kelas s-tier (optimum)

Seperti yang kita rujuk sebelumnya, fleksibiliti sangat penting dalam gelap dan lebih gelap kerana anda tidak pernah benar -benar tahu bagaimana larian akan berubah.

Walaupun anda mempunyai rancangan dalam fikiran, perkara -perkara boleh pergi ke selatan dengan cepat, jadi kelas yang lebih mudah disesuaikan sememangnya mempunyai kelebihan dalam jabatan itu.

Ulama dan penyihir semuanya mencontohkan kesesuaian yang serba boleh ini sementara masih membanggakan yang luar biasa dari segi ekspresi kemahiran dan potensi kesan.

ahli sihir f yang gelap dan gelap

Mempunyai ulama di pesta anda adalah salah satu perkara yang paling menghiburkan – mereka pada dasarnya boleh melakukan semuanya!

Sama ada penyembuhan, tangki, membangkitkan semula, menangani kerosakan bonus ke undead dalam peta di mana kebanyakan musuh adalah undead, ulama dapat sesuai dengan sempurna ke hampir mana -mana pasukan comp.

Sekarang, mereka bekerjasama dengan teman ajaib mereka, penyihir, untuk jus barbarians yang memusnahkan pemain yang tidak tahu bagaimana bermain di sekelilingnya.

Wizards kini kelas dengan topi kemahiran tertinggi kerana dengan kuasa besar datang tanggungjawab yang besar.

Tahap awal pembelajaran wizard (terutamanya sebagai kelas pertama anda) mungkin kasar dan anda mungkin membakar diri sendiri dan/atau sekutu anda, tetapi sebaik sahaja anda membiasakannya, anda boleh menawarkan beberapa pertunjukan gila.

Setakat ini, ia adalah kelas terbaik untuk 1v3’ing kerana Wizard Kerosakan Burst yang ditawarkan bersama -sama dengan kebolehgunaan yang luar biasa dengan tergesa -gesa dan tidak dapat dilihat.

Semak Streamer, Sasatikk, untuk melihat bagaimana Wizard dimainkan di peringkat tertinggi dan anda akan melihat mengapa kami memilikinya sebagai S-tier.

Kami tahu bahawa mereka nerfed tetapi kebanyakannya disasarkan membina yang tidak mengambil meditasi.

.

.

Gelap dan gelap F barbarian (1)

Barbarian

Jika anda tidak peduli dengan menyelinap dan cuba diam, orang barbar adalah kelas untuk anda.

Ia adalah “kelas W” yang agresif, yang bermaksud ia dibina untuk berlari, memecahkan pintu, dan mengejar lawan.

.

Tanpa penggemar, orang gasar, walaupun masih agak menakutkan, jauh lebih kurang ancaman dan cukup diramalkan untuk musuh yang berpengalaman.

Walau bagaimanapun, pasukan yang dibina di sekitar pemain barbar yang baik adalah salah satu pasukan yang paling menakutkan.

Pejuang

Sama seperti di Dungeons and Dragons, The Fighter adalah kelas huru-hara vanila yang sangat mesra pemula, pada dasarnya askar 76 (overwatch) atau Mario (smash bros) gelap dan lebih gelap.

Mereka dapat menggunakan pelbagai senjata dan menawarkan beberapa utiliti diri yang baik tetapi adalah antara yang paling kurang ketika datang ke potensi utiliti pasukan mereka.

Tanpa perubahan besar, kami fikir mereka mungkin akan sentiasa berada di peringkat, dengan reka bentuk.

Mempunyai DPS yang luar biasa dari jarak jauh, Rangers sering boleh membunuh lawan mereka sebelum mereka mendapat peluang untuk menyentuh mereka.

Di samping output kerosakan, mereka juga mempunyai pilihan utiliti yang hebat dalam bentuk perangkap, pengesanan musuh, dan penyembuhan diri untuk menjadikannya aset yang berharga bagi mana-mana parti penjara bawah tanah.

.

Kelas B-peringkat (baik)

.

Penyangak

.

Walau bagaimanapun, jika parti anda tidak dibina untuk bermain dengan kekuatan mereka, penyangak dapat merasa sedikit janggal kerana mereka bukan yang terbesar dalam pertempuran terbuka.

Sekiranya anda bermain dengan kekuatan mereka dengan menggunakan kegelapan untuk kelebihan anda dan mengamalkan sasaran yang tidak curiga daripada melawan mereka, kelas akan memberi ganjaran kepada anda dan pasukan anda.

Terima kasih kerana menyemak senarai kelas terbaik kami dalam gelap dan lebih gelap. Pastikan juga menyemak semua senarai peringkat Mobalytics kami yang lain.

DITULIS OLEH

Agilio Macabasco

Seorang peminat permainan video sejak kelahiran (ayah adalah arcade-goer tegar 80). Di sini untuk menceritakan kisah pemain oleh pemain, ketika kami mengambil langkah seterusnya ke arah menolak evolusi eSports.