Senarai Tahap Agen Valorant: Watak Terbaik (Ogos 2023) | Beebom, Ejen Valorant Terbaik | Senarai Tier Watak untuk Meta Valorant – Dot Esports

Ejen Terbaik di Valorant: Senarai Tahap Peringkat

Menurut kadar pilihan kami dan memenangi data kadar, Brimstone adalah ejen yang paling banyak dipilih dengan 50.8%. Dia senang bermain dan sangat dipercayai di mana -mana peta.

Senarai Tingkat Ejen Valorant: Watak Terbaik (Ogos 2023)

Imej Ciri TierList Ejen Valorant

Valorant dan meta ejennya sentiasa berubah. Dengan hampir setiap patch dan kemas kini, ejen baru diperkenalkan kepada permainan, membawa nafas udara segar dari segi kebolehan; yang terbaru adalah kebuntuan. Setiap patch kecil dan perincian dapat mengubah cara ejen kegemaran anda bermain dan dapat membantu anda menjamin kemenangan heroik anda yang seterusnya. .. Sekarang, anda boleh menentukan watak mana yang akan menjadi utama anda pada musim depan Valorant.

Senarai Tier Ejen Valorant (dikemas kini)

Senarai Tingkat Ejen Valorant (dijelaskan)

Watak yang paling popular di antara mana-mana senarai peringkat ialah S-tier. Watak -watak ini boleh menjadi kuat, menyeronokkan untuk dimainkan, atau hanya dikuasai. . Marilah kita lihat mengapa ejen -ejen ini tergolong dalam kategori yang berkuasa ini.

. Deadlock

Valorant Ejen Deadlock

Riot selalu datang dengan banyak perkara yang berbeza dalam ejen debut, dan mereka tidak mengecewakan kami dengan ejen terbaru Valorant, Deadlock. Perkara pertama yang anda sukai menggunakan ejen ini adalah bahawa dia selalu terdengar marah. Itu bermakna mengganggu lawan anda dengan penghalang yang tidak dapat dipecahkan atau menjebak mereka dalam kepompong akan terdengar lebih memuaskan dengan garis suara.

Deadlock adalah luar biasa dalam menghentikan musuh dan menyekat mereka, yang dapat membuat mereka hampir berputus asa. Sebelum dia mendapat nerf, dia tinggal di S-tier.

2. Jett

Valorant Jett

“Lama adalah Emas” adalah kata -kata yang berjalan dengan sempurna dengan Valorant’s duel terbaik setakat ini. Sama ada menggunakan pengendali atau memasuki tapak tanpa memberi masa musuh untuk bertindak balas, Jett bahkan membuat anda menyesal. Jett adalah tangkas dan menyeronokkan untuk digunakan, terutamanya jika anda menyambungkan pisau muktamad ke kepala musuh.

Tetapi sebab utama Jett berada di S-tier adalah bahawa dia adalah satu-satunya pembawa pengendali yang berdaya maju di Valorant sekarang. Tidak ada ejen yang boleh membawa pengendali seperti yang dilakukan oleh Jett. Satu lagi faktor khas yang dibawa oleh Jett kepada mana -mana pasukan Valorant adalah bahawa tidak ada ejen lain yang dapat melarikan diri dari perebutan yang berterusan seperti dia, yang membuatnya di bahagian atas mana -mana senarai peringkat.

3. Killjoy

Skrin Paparan Killjoy

Beralih dari Jett yang menyeronokkan, kami kini bergerak ke arah jenius taktikal, i.e. Killjoy. Kita semua boleh bersetuju dengan satu perkara – Killjoy’s Sentry boleh menjadi ejen lain, yang menjadikan pasukan tentera enam orang. .

Bersama -sama dengannya, Killjoy dapat mengumpulkan intel penting mengenai peta melalui penempatan penempatan dan penempatan bot penggera. Ini menjadikannya penting dalam permainan pangkat dan bahkan pada tahap profesional.

4. Petanda

Omen screen valorant

. Ya, itu kegelapan sendiri, pertanda. Dia tidak cukup dipilih. . Ini kerana anda boleh bergantung pada pertanda pada hari -hari ketika anda benci menjadi yang terakhir untuk memilih ejen pengawal.

Tidak semua permainan berjalan lancar sehingga seseorang mahu bermain pengawal dan berada di garis belakang. Itulah sebabnya Omen boleh menjadi pengawal yang dapat memberikan fleksibiliti senjata api sambil memiliki kebolehan pengawal. .

. Skye

Ejen Skye dari Valorant

Pilihan S-Tahap terakhir kami ialah Girl Nature dari Australia Timur, Skye. Dia adalah salah seorang pemula yang tidak dapat mengesan musuh secara aktif, tetapi pengesanannya kuat di mana -mana peta, terutama kerana dia mempunyai penambahan kebutaan, keterikatan, dan bahkan gegaran. .

. . Cuba pergi agresif dengan Skye sebagai fragger entri sekunder, dan ia akan melakukan keajaiban.

Sekarang bahawa pilihan S-tier kami selesai, marilah kita melompat ke A-Tier senarai peringkat ejen kami dari Valorant. Banyak ejen ini akan melompat ke kumpulan S-tier, tetapi kerana beberapa kekurangan kecil, kami telah menyimpannya dalam kategori ini. Ejen valorant a-tier konsisten dan boleh dipercayai untuk meta semasa. Mari kita lihat mereka:

1. Raze

Hujah yang kukuh adalah apabila banyak pemain duel yang memilih antara Raze dan Jett pada peta tertentu. Nah, tidak dapat dinafikan dekat, tetapi Raze sukar untuk bermain dengan selesa untuk pemain peringkat rendah. Di mana anda boleh mengunci Jett dalam permainan gangsa atau perak, anda tidak boleh melakukannya dengan Raze.

. Sebagai seorang duel, Raze boleh menjadi fragger peringkat kemasukan yang hebat, tetapi anda perlu menguasai pek letupan untuk melakukannya. Raze mungkin akan menguasai meta selagi pistol hakim dikuasai.

2. Gekko

Ejen Gekko Valorant

. Yang berlaku dengan pengenalan Gekko di Valorant. Sebelum dia menyertai Protokol Valorant, permainan ini cukup berat sebelah ke arah kemenangan pertahanan. .

. Bersama -sama dengannya, pasif Gekko, yang membolehkannya untuk terus membuang mantra setiap 10 saat, dapat mengganggu musuh secara berterusan. Sebab dia tidak berada di S-tier adalah bahawa ejen seperti Kay/o dapat menutupnya sepenuhnya dengan sifar/titik semata-mata.

. Viper

Viper Agent Valorant

Banyak orang kecewa apabila Viper menerima . Itu menjadikan bahan bakar Viper lebih cepat dan jatuh dari S-tier ke A-tier pada senarai peringkat ejen valorant kami. Viper telah menjadi salah satu ejen yang paling konsisten di kolam ejen sejak permainan dilancarkan.

Dia dapat mengawal kebolehan pemotongan penglihatannya ketika jauh dari pertarungan dan juga memberi tumpuan kepada seorang peminjam. Pasukan yang berfokus pada Viper boleh pergi ke Plan C atau bahkan merancang D kerana bagaimana Viper serba boleh. Sekiranya anda adalah salah satu raksasa giliran solo, maka mainkan Viper dan mula bersembunyi seperti reptilia yang licin.

4. Sova

Valorant Sova

. Anda tidak boleh menafikan betapa pentingnya pengumpul maklumat dalam permainan valorant. Valorant menjalankan maklumat dan pergerakan. Di sinilah pilihan kami, Sova, masuk ke dalam gambar. pengumpul maklumat yang sempurna pada semua peta valorant. Dia mudah digunakan dan boleh pergi dengan komposisi pasukan. Sova hampir menjadi ejen sempurna di Valorant sekarang dan merupakan pesaing besar untuk S-tier jika drone burung hantu tidak sedikit nerfed.

5. Reyna

Skrin Paparan Reyna

Terakhir tetapi tidak semestinya di A-tier adalah Empress sendiri, Reyna. ? Ya, kita juga. . Reyna sentiasa nerfed ke titik di mana dia jatuh ke dalam vorteks tanpa memilih sama sekali. Kemudian, berkat itu datang dalam bentuk perubahan keupayaan Jett Tailwind dan pemain profesional beralih ke Reyna.

Nah, Jett kembali ke mana dia berada, tetapi Reyna mendapat peminat besar dalam kilatnya, dan terima kasih kepada pemain seperti PRX JINGG dan KC Scream, dia sampai ke A-Tier dan kini menguasai lobi pangkat juga. Sekiranya anda mempunyai matlamat yang tajam dan anda lapar untuk darah, maka hanya bermain Reyna sepanjang hari dan anda tidak akan bosan. Sekiranya anda ingin menguasai lobi anda, lihat kod Crosshair Valorant terbaik di sini.

Ejen valorant B-tier

. B-tier pada dasarnya termasuk ejen yang cukup asas atau kurang menyeronokkan untuk dimainkan. Senario kes penggunaan mereka agak terhad, dan ejen-ejen ini tidak dapat mengatasi ejen S-tier atau A-tier valorant dalam senarai, walaupun pada hari-hari buruk mereka.

.

Pelanggaran valorant

. Sebab mengapa pelanggaran berada di atas d-tier dan c-tier adalah kerana kebolehannya berguna. Tetapi dengan mereka datang ciri-ciri penabot sendiri. Kebanyakan kebolehan pelanggaran dapat diramalkan dan mudah untuk mengelak. Pada asasnya, hakikat bahawa dia memerlukan maklumat (dari sova atau kay/o) untuk melaksanakan kebanyakan kebolehannya menjadikannya kedua ke pemula lain.

2. Bijak

Paparan Sage Senarai Tingkat Agen Valorant

Bercakap tentang pilihan, kami mempunyai bijak, penyembuh yang boleh menjadi penyembuh yang baik, tetapi hanya penyembuh yang baik pada itu. Di luar penyembuhan dan beberapa mekanisme yang terhenti, Sage tidak memberi kesan ke atas peta. Walaupun anda hanya bermain untuk bersenang-senang, Sage dapat dengan cepat merasa cukup membosankan dan satu dimensi. Satu-satunya sebab dia berada di atas C-tier dan D-tier adalah bahawa dranya lebih masuk akal di beberapa peta. Rusuhan, sila mengembalikan jumlah penyembuhan diri lama.

3.

Valorant Agent Brimstone

Brimstone pastinya pesaing A-Tier tetapi jatuh sedikit kekurangan di bahagian paling atas senarai ejen kami. Sekarang anda mungkin melihat kadar memilih dan memenangi kadar belerang yang sentiasa melonjak. Tetapi, dia tidak menawarkan apa -apa melebihi tugas pengawal pertahanan biasa. . Secara keseluruhan, dia berhak berada dalam kategori sederhana kerana mudah dikuasai. Anda boleh belajar cara bermain Brimstone di Valorant, bersama dengan beberapa petua dan helah yang sejuk, melalui panduan yang dipautkan.

4. Pudar

Pudar valorant

Ketika Fade membuat debutnya, semua orang begitu teruja tentang betapa baiknya dia mengumpulkan maklumat dan menolak musuh dari lokasi tertentu. Tetapi semuanya berubah apabila anda menyedari bahawa, setiap hari, kebolehannya tidak begitu praktikal. Pudar hanya mempunyai satu kemampuan penjejakan musuh, .

Bersama -sama dengannya, Fade mempunyai kebolehan yang cukup baik, jenis yang masuk akal tetapi tidak membenarkan peranan pemula kerana betapa lambatnya mereka mengaktifkan. Secara keseluruhan, Fade adalah ejen yang baik yang dibuat untuk peta tertentu.

Ejen Valorant C-tier

C-tier diperbuat daripada beberapa ejen nerfed dan beberapa ejen yang tidak menambah apa-apa yang besar kepada permainan. .

1. Astra

Valorant Astra

Perubahan terburuk dalam valorant ejen yang pernah dibuat adalah nerfing astra ke tanah. Ejen S-tier sekali sekarang begitu asas sehingga kesukarannya tidak masuk akal lagi. Sebelum ini, dengan semua bintang tambahan dan utiliti yang cukup, orang masih akan bermain Astra, walaupun dia adalah ejen paling sukar untuk menguasai. Sekarang ini hanya liabiliti pada peta tertentu.

Anda sentiasa boleh pergi untuk mana -mana pengawal mudah seperti Brimstone, dan anda akan mendapat hasil yang sama dengan kurang kesukaran. Jadi, Astra mendapat C-tier pada senarai peringkat ejen valorant kami.

2. Phoenix

Valorant Phoenix

Dari Hari 1, Valorant Phoenix selalu berada di “Mengapa begitu asas?” kategori. Sekarang, saya tahu itu tidak menjadikannya ejen yang lemah, tetapi dia pasti tidak boleh memanjat senarai peringkat sama ada. Phoenix adalah ejen mesra pemula yang kasar yang boleh anda gunakan untuk hanya bermain satu permainan yang tidak dinilai sebelum anda bosan dengan kebolehan dan playstylenya.

Dia datang dengan dua kilat yang kurang tepat daripada panduan valorant yang dibayar. Bersama -sama dengannya, muktamadnya sangat baik sehingga anda akan menjadi yang pertama untuk ditikam dalam permainan. Phoenix sentiasa boleh mewakili C-tier jika dia tidak menerima sekurang-kurangnya satu perubahan dalam kebolehannya.

3. Pelabuhan

Paparan agen pelabuhan

. diperkenalkan di Valorant sebagai Raja, Dan yang akhirnya dia lakukan adalah pengawal yang paling kurang dipilih (walaupun dalam mod permainan Spike Rush cepat). Pelabuhan membosankan dan sangat bergantung pada pergaduhan pasukan. Kemampuannya bertujuan untuk melindungi rakan sepasukan di atas semua. Ia menjadikannya agak hambar dan sangat keadaan di peta tertentu. Itulah sebabnya dia berada di c-tier. Satu-satunya perkara yang menjauhkannya dari D-tier adalah miliknya Keupayaan Cove.

. Cypher

Ejen Cypher dari Valorant

Seterusnya di C-tier adalah cypher. Ini adalah pilihan banyak cypher mains akan marah. . . Ya, awak dengar kita betul. .

. . Oleh itu, dia membuat C-tier dalam senarai peringkat ejen valorant kami.

. Neon

Valorant Neon

C-tier berakhir dengan janji palsu oleh Valroant. Apabila Neon memulakan debutnya pada jadual, tumpuannya adalah pada kelajuan dan keupayaannya untuk menjaga keadaan pantas. Yang mati lebih cepat daripada gembar -gembur cs pergi 2. Walaupun Neon kelihatan seronok bermain, itu adalah kerana anda suka bermain Spike Rush dan menggunakan hanya muktamadnya.

Satu -satunya perkara yang boleh membuat neon memanjat senarai peringkat adalah ketika Valroant memutuskan untuk menukar semua kebolehannya untuk muktamadnya. Sesetengah pasukan profesional masih memilih neon di peta tertentu, tetapi dia tidak melakukan serta mana -mana duel yang berdaya maju seperti Jett atau Raze. Jadi, neon kekal di C-tier kami.

Ejen valorant d-tier

D-tier juga dikenali sebagai peringkat kekecewaan dalam kamus kami. Valorant cuba mengubah kebolehan dan kuasa ejen -ejen ini pada masa lalu untuk menjadikan mereka sebahagian daripada meta, tetapi ia tidak membantu kali terakhir. Oleh itu, mereka masih berada di peringkat rendah dalam senarai peringkat ejen valorant.

1. Yoru

Agen Valorant Yoru

Jangan biarkan LCQ Tenz atau prestasi Masters Forsaken menipu anda memikirkan Yoru adalah ejen yang baik dan mesti memilih. Dengan kebolehan praktikal yang benar -benar sifar, Yoru adalah kapal pameran. Ya, jika anda merasa menyeronokkan untuk membuat bunyi supersonik sebelum pergi ke belakang garis musuh, anda bebas untuk melakukannya.

Di luar membuat bunyi dengan hampir setiap kemampuan yang dia ada, . . Duelist sepatutnya menjadi fragger kemasukan, bukan pengakap. Valorant juga cuba menyelamatkannya dengan kemas kini mega tetapi akhirnya menjadikannya agak relevan untuk pencipta kandungan sahaja. Yoru adalah ejen D-tier pertama kami di senarai peringkat Valorant ini.

2. Kay/o

Kayo Agent Valorant

Ketika kita menyebut Kay/O, banyak orang marah tentang dia menjadi pilihan yang kurang bernasib baik. Di luar mematikan kebolehan musuh dalam tembak -menembak, Kay/o sebenarnya dapat memberikan banyak penutup dengan menjadi mayat. Jika anda berfikir tentang bermain inisiator, maka pilih pemula dengan utiliti maklumat yang lebih baik dan keupayaan untuk meneruskan ke hadapan dengan duelist. Kay/o tidak ada keadaan dan boleh digantikan oleh pemula lain dengan nilai yang lebih baik dalam komposisi pasukan.

3. Ruang

Seni Dewan

Ejen Terakhir di Senarai Tingkat Ejen Penuh kami dan di D-Tier adalah ejen yang bahkan tidak tergolong dalam Valorant. Valorant adalah permainan kebolehan dan tembakan, dan Valorant terlupa satu bahagian semasa membuatnya. Ketika Dewan pertama kali diperkenalkan, semua orang mula membuat andaian tentang dia menjadi seorang duel.

Dengan hanya satu keupayaan pertahanan dalam tanda dagangan, ruang mempunyai dua kebolehan yang memberinya lebih banyak senjata. Di mana setiap ejen lain boleh membeli pistol dari kedai, dia mempunyai lebih banyak poketnya, secara harfiah membuang dua slot keupayaan. Dewan adalah ejen S-tier apabila dia boleh teleport lebih cepat dan mempunyai dua tanda dagangan. .

Berikut adalah statistik permainan peringkat global semua ejen dalam senarai peringkat ejen valroant kami. Senarai ini akan mempamerkan nama ejen, kadar pick global mereka, kadar kemenangan, dan nisbah membunuh kematian.

Nama ejen S-tier Kadar pilih Kadar menang K/d
Deadlock (Sentinel) 3.1% 49.0% 0.98
Jett (Duelist) 10.0% 49.4% 1.09
Killjoy (Sentinel) 5.7% 50.3% 0.99
Omen (pengawal) 8.1% 48.7% 0.97
Skye (pemula) 5.7% 49.3% 0.92
Nama ejen a-tier Kadar pilih Kadar menang K/d
Sova (pemula) 3.7% 49.3% 0.97
Raze (Duelist) 7.1% 49.9% 1.04
Reyna (Duelist) 11.3% 50.2% 1.14
Viper (pengawal) 2.5% 49.1% 0.97
Gekko (pemula) .3% 49.5% 0.91
Nama ejen b-tier Kadar pilih Kadar menang K/d
Pelanggaran (pemula) 3.0% 48.8% 0.93
Sage (Sentinel) 8.6% 50.2% 0.89
Brimstone (pengawal) 5.8% 50.8% 0.97
Pudar (pemula) 2.7% 49.0% 0.92
Nama ejen C-tier Kadar pilih Kadar menang K/d
Astra (pengawal) 1.6% 49.5% 1.03
Phoenix (Duelist) 3. 50.1% 1.08
Cypher (sentinel) 3.5 $ 49.2% 0.99
Pelabuhan (pengawal) 1.0% 46.5% 0.90
Neon (Duelist) 2.0% 47.9% 0.97
Nama ejen D-tier Kadar pilih Kadar menang K/d
Yoru (Duelist) 1.8% 46.7% 0.97
Kay/o (pemula) 2.3% 45.9% 0.89
Ruang (sentinel) 3.7% 48.7% 1.08

Soalan yang sering ditanya

Siapa ejen terkuat di Valorant?

Tidak ada ejen terkuat tertentu di Valorant. Tetapi sesiapa dari S-tier dalam senarai peringkat ejen valorant kami seperti Deadlock, Jett, Skye, Omen, atau Killjoy kuat dalam patch semasa.

Ejen mana yang paling banyak digunakan dalam valorant?

Menurut kadar pilihan kami dan memenangi data kadar, Brimstone adalah ejen yang paling banyak dipilih dengan 50.8%. Dia senang bermain dan sangat dipercayai di mana -mana peta.

Agen apa yang harus saya buka kunci terlebih dahulu?

Buka kunci mana-mana ejen S-tier dari senarai peringkat kami. Semuanya kuat dan fleksibel dalam keadaan apa pun. Kami akan mengesyorkan anda membuka kunci Omen dan Killjoy sebagai ejen pertama.

Ejen Terbaik di Valorant: Senarai Tahap Peringkat

Gambar logo Valorant dengan latar belakang biru

Perkara dalam setiap permainan yang kompetitif dan Valorant tidak terkecuali. The ejen terbaik di Valorant sentiasa berubah kerana permainan rusuhan memperkenalkan perubahan keseimbangan baru. Bergantung pada siapa yang mendapat buffed dan nerfed, trend selalu muncul dan senarai ejen terbaik dalam permainan selalu berkembang.

Jika anda teragak -agak untuk mana ejen untuk memilih atau hanya ingin mempunyai idea yang lebih baik tentang meta semasa, berikut adalah kedudukan kami untuk ejen terbaik pada episod tujuh, Act Two.

Melompat ke:

 • Terbaik Valorant Ejen: Senarai Tingkat Penuh
  • Memilih ejen S-tier
  • Agen A-tier memilih
  • Memilih ejen B-tier
  • Memilih ejen C-tier
  • Memilih ejen D-tier

  Bagaimana kami menentukan kedudukan ejen kami

  Senarai peringkat ini ditentukan oleh beberapa faktor, termasuk Populariti ejen dalam permainan yang kompetitif, tidak dinilai, dan profesional, mereka sinergi dengan pilihan utama yang lain, dan rusuhan perubahan baki terkini. Perlu diingat Riot secara aktif berusaha untuk menyeimbangkan antara kuasa tembakan dan kebolehan, yang bermaksud agen yang dianggap paling kuat dalam jangka masa yang panjang sering kali paling mudah dijangkiti.

  Sekiranya anda komited untuk menjadi utama ejen tertentu kerana rasa peribadi anda, anda akan dapat memenangi pusingan dan bahkan menjadikan air pasang dengan kemahiran yang mencukupi. Tetapi beberapa ejen lebih sesuai daripada yang lain. Inilah senarai kami.

  Senarai peringkat terbaik yang terbaik Valorant Ejen (2023)

  S peringkat Jett, Killjoy, Sova, Viper
  Peringkat Omen, Brimstone, Pudar, Skye, Sage, Raze
  B Tier Pelanggaran, Phoenix, Gekko
  C Tier Cypher, Astra, Neon, Chamber, Kay/O
  D Tier Yoru, Reyna, pelabuhan, kebuntuan

  S Tahap: Jett, Killjoy, Sova, dan Viper

  Ejen -ejen ini adalah krim tanaman dan pilihan penting dalam hampir semua komposisi ejen di hampir mana -mana peta. Mereka juga memilih hebat apabila anda cuba memanjat tangga kedudukan diri anda dalam barisan solo, dan jika anda baik pada salah satu daripada ejen ini, jangan malu dengan insta-lock.

  Jett adalah pilihan yang optimum untuk mana -mana pemain yang ingin memanfaatkan peluang untuk membunuh. Dia adalah juggernaut serangan serangan dengan mobiliti yang dipertingkatkan, ditambah dengan perokoknya sendiri boleh digunakan untuk membantu seluruh pasukan atau menambat permainannya sendiri. Dengan mekanik yang betul, Jett pastinya salah satu ejen terbaik, dan dia juga tidak jatuh dari meta dalam tiga tahun yang lalu. Sekiranya anda dapat menguasai masa kemampuan pergerakannya, dia sudah pasti pilihan S-tier.

  Killjoy adalah ejen yang telah melambung di meta selama beberapa tompok terakhir. Utilitinya semakin berguna, dan dia adalah sentinel terkuat di kelas ejen itu sekarang. Dengan Killjoy menonton kembali pasukan anda, tidak ada yang dapat melepasi anda. Killjoy juga mendapat manfaat selepas berakhir.

  Sova adalah ejen pemula yang paling berguna. Bolt dan Drone Reconnya adalah alat penting untuk mengumpulkan maklumat, anak panah kejutannya sangat penting untuk mana-mana pasca kilang, dan kemarahan Hunter dapat mengayunkan bulat dengan banyak cara yang berdaya maju.

  ViperKeupayaan untuk meletakkan dinding, tercekik sudut, menafikan defuses, dan menggunakan muktamadnya untuk menentukan kawalan ke seluruh tapak menjadikannya salah satu pengawal yang paling pelbagai juga. Walaupun dia sering dimainkan sebagai sentinel dan digunakan bersama pengawal lain, dia tidak melakukan yang buruk sendiri sama ada. Ultimate beliau juga merupakan salah satu yang terbaik.

  Tingkat: Sage, Omen, Brimstone, Raze, Fade, dan Skye

  Ejen -ejen ini memberikan nilai yang besar kepada kebanyakan komposisi merentas majoriti peta. Tak satu pun dari mereka adalah pilihan buruk, tetapi beberapa ejen dalam kategori S-tier mungkin lebih baik bergantung pada keadaan.

  Bijak boleh melakukan banyak kawalan peta dengan perlambatan dan dindingnya dan boleh membalikkan momentum pusingan dengan sembuh atau kebangkitan yang tepat waktu, tetapi dia tidak mempunyai kebolehan menonton sayap yang menjadikan sentinel lain dalam kelas ejennya yang kuat, seperti Killjoy. Tetapi dia masih berada di peringkat kerana dia boleh dimainkan dengan pelbagai cara, dan kebolehan penyembuhan dan kebangkitannya terlalu kuat.

  PetandaKeupayaan untuk buta dan teleport adalah unik dalam kategori pengawal, dan muktamadnya dapat memberikan pelbagai kegunaan yang berbeza kepada pasukan. Dia dapat membantu pasukan memasuki tapak dengan mudah dan menetapkan sekutunya untuk membunuh mudah pada musuh -musuh yang tidak berdaya berkat perokok dan buta.

  BrimstoneKeupayaan pasca tumbuhan adalah peringkat atas, dan perokoknya memberikan liputan laman web yang paling komprehensif. Mereka juga bertahan lebih lama daripada mana -mana perokok ejen lain, menjadikannya pilihan utama bagi mereka yang suka melaksanakan ke laman web melalui pintu depan.

  Raze adalah kekuatan yang merosakkan, dapat membuang musuh tersembunyi dari sudut dengan catnya boleh bom dan boombot. Dalam usaha yang cepat, Raze dapat memaksa lawannya menjadi masalah yang sukar atau mengejutkan musuh dengan melompat ke sudut yang tidak dijangka, sementara juga mengikat di sekelilingnya yang dapat bertarung dengan satu roket yang baik.

  Pudar masih merupakan salah satu inisiasi terbaik yang ada sekarang, dan tidak ada ejen lain seperti dia. Maklumat yang dapat dikumpulkannya untuk pasukannya adalah komprehensif, dan dia juga mempunyai kebolehan susulan sendiri untuk dapat bertindak atas maklumat tersebut. Ultimate beliau sangat mengagumkan di tapak penjelasan dan merebut semula mereka.

  Skye juga merupakan pilihan pemula yang sangat baik. Skye boleh mengetuk pasukan lawan dengan kebolehan pengumpulan maklumat yang menindas. Dia juga satu -satunya ejen selain bijak yang dapat menyembuhkan rakan sepasukan, yang merupakan aset besar. Kilauannya juga yang terbaik kerana mereka memberikan maklumat audio walaupun mereka tidak mengintip dari.

  B Tahap: Pelanggaran, Phoenix, Gekko

  . .

  Pelanggaran adalah ejen yang sangat menggembirakan apabila digunakan pada peta yang betul. Dia sangat cemerlang pada patah dan surga, dan bahkan boleh digunakan di teratai. Mana -mana peta dengan laman web yang lebih kecil adalah tanah yang mengagumkannya. Anda perlu menyelaras dengan rakan sepasukan anda untuk memastikan anda tidak memusnahkannya.

  Phoenix adalah seorang duel yang baik -baik saja, tetapi anda harus memastikan tidak menetapkan rakan sepasukan anda dengan api atau memancarkannya. Sesetengah pemain, seperti Jinggg Paper Rex, telah menunjukkan betapa baiknya Phoenix apabila kimia pasukan itu berada di sana.

  Gekko boleh menjadi salah satu pemula yang paling sukar untuk ditangani kerana dia membawa banyak utiliti ke meja, dan jika digunakan dengan betul, boleh menjadi cara yang sempurna untuk menolak ke tapak atau mempertahankan dari pengambilan masuk. Flash peningnya dapat dielakkan dengan mudah -sama ada anda menembaknya atau mengelak peluru -peluru -tetapi seperti banyak makhluknya yang berbeza, ia masih tetap menjadi alat yang hebat untuk hanya mendapatkan maklumat sebelum bergegas ke hadapan.

  C Tier: Cypher, Astra, Neon, Chamber, Kay/O

  Cypher adalah tuan untuk mengunci tapak dengan utiliti pertahanannya tetapi tidak menawarkan banyak di sisi menyerang ketika datang ke tapak dengan selamat. Namun, muktamadnya sangat berguna pada serangan atau pertahanan, terutama selepas penggemar baru -baru ini. Buffs Cypher dari Patch 5.10 bagus, tetapi mereka tidak memindahkannya ke peringkat yang lebih tinggi.

  AstraSword bermata dua sulungnya menanggung beberapa kedudukannya berbanding dengan pengawal lain, tetapi jangkauan global bintangnya masih boleh menjadi sangat berharga kepada pasukan. Sebab utama yang lain dia berada di peringkat C adalah bahawa dia umumnya dianggap sebagai ejen yang paling sukar untuk dimainkan. Dia benar -benar menjadi ejen bagi mereka yang mempunyai otak galaksi.

  Neon adalah pilihan yang baik bagi mereka yang mencari alternatif kepada Jett, tetapi mungkin sedikit kurang udara. Kekurangan utiliti Neon bermakna dia berjuang dalam meta semasa. Di samping.

  Sebaik sahaja ejen S-tier konsensus yang menguasai adegan pro, semua nerfs baru-baru ini Ruang akhirnya mengetuk dia ke tangga. Dengan hampir seluruh kitnya melanda daya maju, dia tidak sepenuhnya berguna, tetapi dia jauh dari tongkat yang pernah dia lakukan.

  Kay/o Mempunyai kebolehan yang sangat kuat, tetapi di mana dia berjuang adalah agar mereka dapat digunakan dengan berkesan, dia perlu berada di halaman yang sama dengan rakan sepasukannya. Dengan Kay/O, mudah membuang utiliti anda atau memancarkan rakan sepasukan anda jika anda tidak berhati -hati.

  D Tier: Yoru, Reyna, pelabuhan, kebuntuan

  Tidak ada ejen dalam bidang yang tidak bernilai, tetapi dalam kebanyakan senario, ejen -ejen ini tidak memberikan nilai yang paling kepada pasukan. Ini kerana ejen-ejen ini sangat berpusat pada diri sendiri, baik untuk mengekalkan diri mereka, dan pemain pada ejen-ejen ini berisiko tinggi cuba membuat drama sendiri yang tidak membantu seluruh pasukan.

  Duo Yoru dan Reyna mempunyai potensi untuk menjadi kuasa membawa, tetapi hanya jika pemain bermain mereka mempunyai permainan individu yang hebat sendiri. Mereka boleh buta dan membuat drama individu, dan Reyna dapat berdikari, tetapi mereka tidak memberikan apa-apa kepada pasukan lain, sekurang-kurangnya dibandingkan dengan ejen lain.

  Pelabuhan adalah tambahan yang dialu -alukan kepada kategori pengawal, kebanyakannya disebabkan oleh kemampuan dinding utamanya. Panjang, kawalan, dan tempoh dinding adalah alat penting, seperti penutup pelindung peluru dan pembersihan tapaknya. Dia boleh menggunakan kemampuan yang lebih menyinggung yang ada lagi, tetapi dia masih menjadi ejen yang sangat berdaya maju.

  Deadlock adalah ejen terbaru untuk menyertai permainan, dan pemain masih memikirkan di mana dia boleh digunakan terbaik bersama -sama dengan barisan unik untuk pelbagai kebolehannya. Dia mempunyai banyak kawalan zon dan terhenti dibina ke dalam kitnya, yang merupakan alat yang hebat terhadap pasukan yang bertindak pantas yang suka tergesa-gesa. Keupayaan muktamadnya juga boleh menjadi pemenang pusingan segera dalam satu-satu-satu atau satu situasi dua, tetapi terdapat juga beberapa ejen lain yang mengisi peranannya pada kadar yang lebih konsisten. Killjoy, sebagai contoh, tidak memerlukan bunyi untuk menutupi sayap dan chokepoint lain dengan kebolehannya, sementara yang muktamadnya tidak dapat disembuhkan.

  Artikel ini akan dikemas kini dengan sebarang perubahan atau penambahan ejen baru di Valorant.

  Penulis Kakitangan Lead Valorant, juga meliputi CS: GO, FPS Games, Tajuk Lain, dan Industri Esports Lebih Luas. . Sebelum ini menulis untuk Dexerto, Upcomer, Splyce, dan entah bagaimana MySpace. Jack of All Games, Master of None.