Senarai Perintah Konsol Fallout 4 | CHEATS FALLOUT, STEAM: ATAU: ALL GUNS CHEAT CODES FALLOUT 4 (DLC termasuk)

Contents

modpos [x / y / z] [kedudukan] perintah sasaran

Fallout Cheats . Cheats dalam senarai ini termasuk yang untuk semua DLC: Nuka-World, Automatron, Far Harbour.

Taipkan nama perintah ke dalam kotak carian untuk menyaring dengan serta -merta 134 Perintah. Tuding ke atas arahan di meja untuk melihat bantuan hujah. Klik butang “Lihat Kad” untuk melihat arahan konsol dalam format yang mudah dibaca.

Kunci yang digunakan untuk membuka konsol di Fallout 4 bergantung pada susun atur papan kekunci anda. Kekunci yang paling biasa adalah ~ (tilde), `(kubur, biasanya di bawah esc) dan ‘(apostrophe). Sekiranya tiada kerja ini, atau anda menghadapi masalah menggunakan konsol, sila lihat Panduan Bantuan Konsol kami.

. Untuk memilih sasaran, klik pada objek, NPC atau item sementara konsol dibuka (ID rujukannya akan muncul di atas konsol dalam kurungan). Untuk menghilangkan sasaran, klik sasaran lagi. Semua arahan sasaran didakwa dengan lencana perintah sasaran pada akhir keterangan mereka. Tambah pemain. untuk permulaan arahan konsol sasaran untuk menerapkan kesannya kepada watak anda (e.g. pemain.additem bukannya additem).

Paparan Kad Lihat Jadual

Nama arahan Sintaks
pemain.additem pemain.addItem [kod item] [jumlah] [senyap] Perintah ini akan menambah item ID yang ditentukan ke inventori anda. Anda juga boleh menentukan jumlah, yang akan membuat arahan memberi anda jumlah item tersebut. Sekiranya anda menentukan 1 pada akhir arahan (senyap), tiada mesej pengesahan akan ditunjukkan.
pemain.membuangAllitems pemain.membuangAllitems Perintah ini akan membersihkan inventori watak anda (keluarkan semua item).
pemain.membuangItem pemain.membuangItem [kod item] [jumlah] Perintah ini, seperti namanya, membuang item yang ditentukan dari inventori anda. .
pemain.bunuh pemain.bunuh Perintah ini akan menetapkan kesihatan anda kepada 0, membunuh anda.
pemain.addperk pemain.addperk [Perk id] Perintah ini akan memberikan watak anda dengan id yang ditentukan.
pemain.membuangperk pemain.membuangperk [Perk ID] Perintah akan membuang perkhemahan dengan ID yang ditentukan dari watak anda.
pemain.Sexchange .Sexchange Perintah ini akan mengubah seks watak anda (beralih antara lelaki dan perempuan).
.setLevel pemain.setLevel [level] Penipu ini akan menetapkan tahap watak anda ke tahap yang ditentukan.
pemain.Resethealth pemain.Resethealth Perintah ini akan memulihkan kesihatan anda ke tahap maksimumnya (100%).
pemain. pemain.Setrace [ID Race] Penipu ini akan mengubah perlumbaan watak kejatuhan anda, berbanding dengan perlumbaan yang ditentukan. . Nota: Anda mungkin mengalami masalah menukar perlumbaan jika watak anda tidak mempunyai tetapan penampilan lalai. Gunakan perintah ‘Showlooksmenu’ untuk mengubah penampilan watak anda.
pemain.Getav pemain.Getav [ID pembolehubah aksara] Perintah ini akan dicetak untuk menghibur nilai pemboleh ubah pemain yang ditentukan. Untuk senarai ID pembolehubah pemain, sila lihat halaman ini.
pemain.setav pemain.setav [id pembolehubah aksara] [nilai] .
pemain.Modav .MODAV [ID pembolehubah aksara] [Nilai] Penipu ini serupa dengan perintah setav, tetapi bukannya menetapkan pemboleh ubah pemain kepada nilai yang ditentukan, ia akan menambahkan nilai kepada nilai yang ada.
pemain.Forceav pemain.forceav [id pembolehubah aksara] [nilai] Perintah ini akan menetapkan pembolehubah pemain yang ditentukan dengan kuat kepada nilai yang ditentukan. . Sebagai contoh, jika anda mempunyai +10 menyelinap dari perisai dan digunakan setav untuk menetapkan menyelinap ke 20, anda akan mempunyai 30 menyelinap tetapi dengan arahan ini, menyelinap jumlah anda akan menjadi 20 kerana ia mengabaikan semua faktor dan mengubah mutlak nilai, bukan nilai asas.
pemain. pemain.PLACEATME [ID item] [jumlah] [kualiti] .
Player Showlooksmenu 1 Player Showlooksmenu 1 Perintah ini akan membuka menu kelihatan supaya anda dapat mengubah rupa (e.g. rambut, mata, dll) watak anda.
Showspecialmenu Showspecialmenu Perintah ini membuka menu khas. Menu khas boleh digunakan untuk menukar nama watak anda dan mengubah suai s.P..C.I.A.L. Mata.
pemain.berpindah ke pemain.MoveTo [item/NPC/Object ID] Perintah ini akan menelefon watak anda ke NPC, objek atau item dengan ID yang ditentukan.
Bantuan [“istilah carian”] [jenis carian] [Form ID] Perintah ini boleh digunakan untuk mencari fungsi, kod item, ID untuk NPC/Objek, Tetapan dan banyak lagi. Lihat Penjelasan Argumen untuk maklumat lanjut.
Jelas jelas Perintah ini membersihkan konsol semua mesej yang ada.
Showallmapmarkers showallmapmarkers [membolehkan / melumpuhkan] Perintah ini boleh digunakan untuk mengaktifkan (menemui) dan melumpuhkan (Undiscover) penanda peta. Penanda peta membenarkan perjalanan pantas.
Togglegodmode Togglegodmode Perintah ini menukarkan (membolehkan dan melumpuhkan) mod Tuhan untuk watak anda. .
Toggleimmortalmode toggleimmortalmode . .
Togglecollision Perintah ini bertukar (membolehkan dan melumpuhkan) mod NOCLIP. Tanpa mod klip watak anda tidak bertembung dengan objek pepejal di dunia, ini membolehkan anda bergerak melalui dinding, dll. Perintah ini berguna untuk mendapatkan lokasi dari lokasi dan mengakses lokasi yang luar biasa.
Togglegamepause Togglegamepause Perintah ini bertukar (membolehkan dan melumpuhkan) jeda permainan. Apabila dijeda, permainan itu dibekukan, selepas disambung semula, permainan terus dari kedua sebelum ia dijeda.
SetCamerafov setCamerafov [orang ketiga fov] [orang pertama fov] Perintah ini boleh digunakan untuk menetapkan medan pandangan orang pertama dan ketiga (FOV). Bidang pandangan adalah sejauh mana watak anda dapat melihat.
toggleflycam [membekukan] Perintah ini bertukar (membolehkan dan melumpuhkan) Flycam (Freecam) untuk watak anda. Dalam mod Flycam, kamera menjadi terputus dari watak anda – anda boleh memindahkannya untuk meneroka dunia di sekitar watak anda (yang akan tinggal di mana ia berada ketika anda mengaktifkan mod cam terbang). Setelah melumpuhkan mod Flycam, kamera anda akan kembali ke kedudukan asalnya dan mengawal wataknya lagi.
Setufocamspeedmult setufocamspeedmult [kelajuan] Perintah ini boleh digunakan untuk menukar kelajuan kamera mod flycam bergerak di (perlahan ke bawah atau mempercepatkannya).
Togglemenus togglemenus Perintah ini akan menyembunyikan UI, termasuk konsol. .
tangkapan skrin tangkapan skrin Perintah ini akan mengambil tangkapan skrin skrin semasa anda
UpdategoDraysettings UpdategoDraysEttings [tetapan / on / off] [nilai] .
Centeroncell Centeroncell [ID Cell] Perintah ini akan menelefon watak anda ke sel dengan ID sel yang ditentukan.
SetConsoleouputfile . Perintah ini akan log output konsol dalam teks ke fail yang ditentukan.
RunconsoleBatch RunconsoleBatch [nama fail] . Ia mencari fail dalam direktori permainan root (folder utama permainan). Anda tidak perlu menentukan fail yang berakhir (e.. ‘.txt ‘), hanya nama fail.
tfow tfow Penipu ini membolehkan dan melumpuhkan (togol) kabus perang (FOW) di peta yang sedang anda mainkan.
Togglegrass Perintah ini akan menarik balik penglihatan makna rumput setelah melaksanakan perintah ini untuk kali pertama, rumput akan tersembunyi (jalankan lagi untuk menunjukkan rumput lagi).
toggletrijuicing Perintah ini akan membolehkan dan melumpuhkan (bertukar) trijuicing. Walaupun belum diuji, kami percaya trijuicing merujuk kepada penapisan anisotropik trilinear, yang bermaksud bertukar -tukar trijuicing off mungkin meningkatkan prestasi permainan anda.
Togglelodland Perintah ini membolehkan dan melumpuhkan (togol) paparan LOD jauh.
togglesky .
Perintah ini melumpuhkan penglihatan air selama beberapa saat, dan selepas itu anda perlu lagi melaksanakan perintah untuk menyembunyikan air.
Togglewireframe Togglewireframe . Dalam mod wireframe, wireframe ditarik di sekitar model (aksara, objek, dll) daripada tekstur biasa mereka. Ini menghasilkan kesan visual yang sangat unik/spoofy. GUI tidak terjejas oleh cheat ini.
berhenti permainan Perintah ini, seperti namanya, akan keluar dari permainan.
Clearscreenblood Perintah ini menghilangkan semua kesan visual seperti darah, debu, dan sebagainya dari skrin anda.
Savegame Savegame [simpan nama fail] Perintah ini akan menjimatkan permainan/kemajuan semasa anda ke fail yang ditentukan.
Loadgame LOADGAME [Muatkan nama fail] Perintah ini akan memuatkan fail simpan yang ditentukan.
SetGlobalTimeMultiplier setGlobalTimeMultiplier [Multiplier] Perintah ini boleh digunakan untuk mempercepatkan atau melambatkan kadar di mana permainan berjalan – pengganda 0.5 akan membuat permainan berjalan dalam gerakan perlahan pada separuh kadar biasa, pengganda 2 akan membuatnya berjalan dua kali lebih cepat.
Perintah ini boleh digunakan untuk mengaktifkan, melumpuhkan dan mengedit pencahayaan rim pada model watak.
Setstage .
Getstage Penipu ini akan mencetak tahap semasa yang anda ada dalam usaha yang ditentukan.
sqt sqt SQT Berdiri untuk Target Quest Target – Perintah ini akan mencetak senarai sasaran untuk pencarian semasa anda. .
Lengkapkan Quest Penipu ini akan segera menyelesaikan pencarian dengan ID yang ditentukan untuk watak anda.
Tetapkan semula ResetQuest [ID QUEST] . Nota: Kadang -kadang arahan ini dapat mengakibatkan pepijat yang menghalang anda tidak dapat maju dalam usaha menetapkan semula lagi.
Showquestobjectives showquestobjectives [id id id] Perintah ini mencetak senarai semua objektif untuk pencarian dengan ID yang ditentukan. Sekiranya anda tidak menentukan ID Quest, senarai objektif untuk semua pencarian dalam permainan akan dicetak ke konsol.
PenyelesaianLobjectives PenyelesaianLobjectives [id pencarian] .
CAQS CAQS Penipu ini akan menyelesaikan setiap usaha di Fallout 4. Semua item pencarian dan pencapaian yang berkaitan dengan pencarian juga akan diberikan pada masa ini. Kerana jumlah item dan pencapaian, ini sering menyebabkan permainan terhempas semasa pelaksanaan.
MoveToQuestTarget Perintah ini akan menelefon watak anda kepada sasaran semasa usaha yang ditentukan.
ShowQuestStages [id id id] .
showquestvars [id id id] Perintah ini akan mencetak senarai pembolehubah yang digunakan oleh pencarian yang ditentukan.
additem Perintah ini boleh digunakan untuk menambah jumlah item yang ditentukan ke inventori NPC, pemain atau sasaran lain dengan inventori. Perintah sasaran
cf “ObjectReference.Additem “ cf “ObjectReference.addItem “[ID Rujukan] [jumlah] [SILENT] Perintah ini serupa dengan perintah additem, tetapi boleh digunakan untuk menambahkan item ke inventori yang ditentukan oleh ID rujukan mereka, bukan hanya ID item mereka. . Anda boleh mengetahui ID rujukan item/objek dengan mengklik padanya dalam permainan anda sementara konsol dibuka. Perintah sasaran
. . Perintah ini menambah mod ke item yang ditentukan. Item harus berada dalam inventori sasaran yang ditentukan. Perintah sasaran
.RemoveModFrominVentoryItem “ cf “ObjectReference.RemoveModFrominVentoryItem “[ID Item] [ID Pengubahsuaian] Perintah ini membuang pengubahsuaian dari item yang ditentukan dalam inventori sasaran.
membuangItem RemoveItem [ID Item] [Amaun] Perintah ini boleh digunakan untuk mengeluarkan item dari inventori pemain, NPC atau sasaran lain dengan inventori. Perintah sasaran
Drop [ID Item] [Amaun] . Perintah sasaran
membuangAllitems membuangAllitems [ID penerima] Perintah ini akan mengeluarkan semua item dari inventori sasaran. Sekiranya anda memilih untuk menentukan ID penerima sebagai hujah, item akan dipindahkan dari sasaran ke inventori penerima. Perintah sasaran
showinventory showInventory [tunjukkan pengubahsuaian] . Perintah sasaran
equipitem Perintah ini melengkapkan sasaran dengan item yang ditentukan. Item mesti berada dalam inventori sasaran. Perintah sasaran
Unequipitem Unequipitem [ID Item] Perintah ini membatalkan item dengan ID yang ditentukan dari sasaran dan meletakkannya dalam inventori sasaran. Perintah sasaran
Unequipall Unequipall Perintah ini menyapu semua item yang kini dilengkapi dengan sasaran dan meletakkannya dalam inventori sasaran.
OpenActorContainer 1 OpenActorContainer 1 Perintah ini akan membuka antara muka yang menunjukkan inventori sasaran dan item yang dilengkapi. . Beberapa barang pakaian yang dilengkapi seperti pakaian tidak akan ditunjukkan dalam antara muka ini namun perisai, dan lain -lain. Perintah sasaran
bunuh bunuh Perintah ini, seperti namanya, membunuh sasaran (menetapkan kesihatan mereka kepada 0). Perintah sasaran
dibangkitkan semula dibangkitkan semula . Perintah sasaran
tai . Biasanya, sasaran dengan ID kurang upaya akan membeku sehingga AI mereka dibolehkan semula. Perintah sasaran
Perintah ini akan bertukar -tukar (membolehkan atau melumpuhkan) pertempuran AI untuk sasaran. Apabila pertempuran AI dilumpuhkan, NPC akan mempunyai tingkah laku biasa untuk apa-apa yang tidak berkaitan dengan pertempuran. Mereka tidak akan dapat menyerang anda (atau melakukan apa -apa yang berkaitan dengan pertempuran mereka AI).
Sexchange Perintah ini akan mengubah jantina sasaran. Sekiranya sasarannya perempuan, mereka akan menjadi lelaki, jika sasaran mereka adalah lelaki, mereka akan menjadi perempuan. Tidak disyorkan bahawa anda menggunakan arahan ini pada sasaran yang diperlukan untuk pencarian dan tidak dapat ditarik balik kerana ia sering dapat menyebabkan masalah. Perintah sasaran
Perintah ini akan mencetak 1 dalam konsol jika sasarannya penting, dan 0 dalam konsol jika sasaran tidak penting. . Perintah sasaran
Getav [ID Variabel] Perintah ini akan mencetak nilai semasa pemboleh ubah yang ditentukan untuk sasaran ke konsol.
setav Perintah ini boleh digunakan untuk menetapkan nilai pemboleh ubah yang ditentukan. Perintah sasaran
Modav MODAV [ID Variabel] [Nilai] Perintah ini akan mengubah nilai pemboleh ubah yang ditentukan. Perintah sasaran
Forceav [ID Variabel] [Nilai] Perintah ini akan secara paksa menetapkan nilai pemboleh ubah yang ditentukan. Perintah ini menetapkan pemboleh ubah kepada nilai yang ditentukan dan mengabaikan semua pengubah lain. . Sekiranya anda menetapkan menyelinap ke 5 menggunakan perintah setav, anda akan mempunyai 20 menyelinap dengan pakaian yang ditawarkan +15.
berpindah ke MoveTo [ID Rujukan] Perintah ini akan menelefon sasaran kepada pemain/NPC/objek dengan ID yang ditentukan. Perintah sasaran
Togglecontrolsdriven Perintah ini akan meletakkan anda mengawal watak sasaran. Laksanakan perintah yang sama sekali lagi untuk berhenti mengawal watak. Kerana ini tidak membawa anda keluar dari kawalan watak pemain anda, anda perlu melaksanakan pemain..
addtOfAction [id puak] [rakan / sekutu] Perintah ini menambah sasaran kepada puak dengan ID yang ditentukan sama ada sekutu atau rakan. Perintah sasaran
RemoveFromfaction [ID Faction] Perintah ini menghilangkan sasaran dari puak dengan ID yang ditentukan.
membuang kesakitan membuang kesakitan Perintah ini menghilangkan sasaran dari semua puak bahawa mereka kini menjadi ahli. Perintah sasaran
Secara Secara Secara .
Setenemy Perintah ini akan menjadikan dua puak sama ada neutral atau musuh antara satu sama lain.
Showbartermenu showbartermenu [diskaun %] Perintah ini membuka menu barter, yang membolehkan anda untuk membongkar dengan NPC yang berdekatan. Perintah sasaran
Recycleactor Perintah ini menetapkan semula NPC yang disasarkan (dipilih) dengan cara mereka ketika mereka pertama kali bertelur (ia juga akan menghidupkan semula NPC). Sekiranya digunakan pada bekas, kandungan bekas akan dibersihkan. Sekiranya digunakan pada objek, ia akan menggerakkan objek ke kedudukan di mana ia melahirkan secara semula jadi.
bunuh semua Perintah ini akan membunuh semua NPC yang tidak penting dalam jarak dekat anda (sel-sel peta yang kini dimuatkan). Perhatikan bahawa NPC dan sahabat penting tidak akan dibunuh semasa menggunakan arahan ini.
kah kah .
Perintah ini membolehkan anda menukar keadaan arahan NPC yang disasarkan. . Perintah sasaran
tdetect tdetect Perintah ini boleh dilaksanakan sebagai arahan yang disasarkan – jika anda memilih sasaran sebelum melaksanakan arahan ini, kesan perintah ini akan digunakan untuk sasaran anda sahaja, jika tidak, kesannya akan digunakan untuk semua pelakon. Perintah ini bertukar (membolehkan dan melumpuhkan) penempatan AI. Dengan pengesanan AI dilumpuhkan, pelakon/NPC tidak akan menyedari tindakan anda (jadi mereka tidak akan bertindak balas terhadap perkara yang anda lakukan).
setessential setessential [NPC ID] [Status Essential] Perintah ini mengubah ‘status penting’ NPC dengan ID yang ditentukan. Apabila NPC adalah penting, ia tidak dapat dibunuh.
ForcerePath ForcerePath Sekiranya NPC yang disasarkan sedang mengikuti jalan, atau mengira jalan, arahan ini akan memaksa jalan itu dikira semula. Berguna untuk mendapatkan NPCS Unstuck/mencari cara baru ke lokasi jika mereka mengambil laluan yang tidak betul. Perintah sasaran
Forcepathfailure forcepathfailure Sekiranya NPC yang disasarkan sedang mengikuti jalan, arahan ini akan menjadikan laluan NPCS gagal. Jalan yang cuba diikuti akan dikira semula, dan ia tidak akan cuba mengikuti jalan yang sama seperti sebelumnya. Perintah sasaran
Resetai Perintah ini akan menetapkan semula AI NPC yang disasarkan – berguna untuk menetapkan NPC yang dipecahkan/tidak berfungsi seperti yang dimaksudkan. Perintah sasaran
.Addperkpoints “ CFG “permainan.addperkpoints “[amaun] Perintah ini menambah jumlah mata yang ditentukan.
getgs getgs [tetapan permainan] Perintah ini mencetak nilai tetapan permainan yang ditentukan ke konsol.
setgs setgs [tetapan permainan] [nilai] Perintah ini boleh digunakan untuk menukar (menetapkan) nilai tetapan permainan yang ditentukan.
Pickbyrefid pickbyrefid [ID rujukan] Perintah ini memilih item/objek/npc dengan ID rujukan yang ditentukan.
GetPlayergrabbedref getPlayergrabbedref Perintah ini mencetak ID rujukan item yang sedang anda pegang.
GetSelectedref getSelectedref .
Picklastref picklastref Perintah ini akan memilih objek/item/npc terakhir yang telah anda pilih. Sekiranya anda terakhir menanam sesuatu (e.g. item), ini akan dipilih, dan bukannya apa yang telah anda pilih sebelum memancarkannya.
Placethere Placethere [asas id] [jumlah] [jarak] [Arah] Perintah ini akan meletakkan objek dengan ID asas yang ditentukan di lokasi kursor. .
Lumpuhkan Lumpuhkan Perintah ini akan menyembunyikan objek, item atau NPC yang disasarkan. Perintah sasaran
membolehkan membolehkan Perintah ini akan menunjukkan objek, item atau NPC yang disasarkan (jika dilumpuhkan sebelumnya). Perintah sasaran
Spawndupe Spawndupe . Perintah sasaran
lampiran Lampiran [ID Pengubahsuaian] Perintah ini akan melampirkan mod yang ditentukan oleh ID asasnya ke item yang disasarkan. Perintah sasaran
penyingkiran RemoveMod [ID Pengubahsuaian] Perintah ini akan mengeluarkan mod yang ditentukan oleh ID asasnya dari item yang disasarkan.
setscale setScale [Multiplier] Perintah ini akan menetapkan skala objek/item/NPC yang disasarkan. Ini boleh digunakan untuk menjadikan sasaran lebih besar dan lebih kecil. Anda mungkin perlu mengaktifkan dan melumpuhkan sasaran untuk perubahan (lihat .Dayakan dan .Lumpuhkan Perintah). Perintah sasaran
getScale getScale Perintah ini akan mencetak skala semasa objek/item/npc yang disasarkan. Perintah sasaran
getpos getPos [x / y / z] Perintah ini akan mencetak koordinat semasa item yang disasarkan di sepanjang paksi yang ditentukan. Perintah sasaran
setPos setPos [x / y / z] [kedudukan] Perintah ini boleh digunakan untuk menetapkan kedudukan objek, NPC atau item di sepanjang paksi x, y atau z. Perintah sasaran
Modpos MODPOS [x / y / z] [kedudukan] Perintah ini boleh digunakan untuk menambah dan menolak nombor dari kedudukan objek, NPC atau item di sepanjang paksi x, y atau z. Perintah sasaran
kunci Kunci [Keperluan Tahap] Perintah ini akan mengunci pintu, peti besi, bekas dan terminal. Keperluan kunci dapat disesuaikan menggunakan hujah keperluan tahap. Perintah sasaran
Buka kunci Buka kunci Perintah ini akan membuka kunci pintu sasaran, selamat, bekas atau terminal. Perintah sasaran
Aktifkan Aktifkan Perintah ini akan mengaktifkan item yang biasanya memerlukan pengaktifan melalui sesuatu seperti suis atau butang. Perintah sasaran
Markfordelete Markfordelete Perintah ini akan memadamkan sasaran dari permainan (secara kekal, bukan hanya menyembunyikannya). Perintah sasaran
setopenstate SetOpenState [0/2] Perintah ini boleh digunakan untuk menetapkan keadaan terbuka objek seperti pintu. Keadaan 0 ditutup, keadaan 2 dibuka.
setownership setownership Perintah ini akan menjadikan anda pemilik item/objek yang disasarkan.
menetapkan setangle [x / y / z] [darjah] Perintah ini akan mengubah sudut sasaran.
modle Modangle [x / y / z] [darjah] Perintah ini akan mengubah sudut sasaran dengan jumlah yang ditentukan.
getangle Getangle [x / y / z] Perintah ini akan mencetak sudut paksi yang ditentukan sasaran ke konsol.
Tetapkan Timescale ke [Seconds] Perintah ini berubah berapa saat berlalu dalam permainan sebentar dalam kehidupan sebenar. Lalai adalah 20, yang bermaksud setiap saat dalam kehidupan sebenar, 20 saat di Fallout Pass.
Tetapkan GameHour ke Tetapkan GameHour ke [jam] Perintah ini mengubah masa hari (0-24 jam).
Tetapkan gameday ke Perintah ini mengubah hari dalam bulan dalam permainan (1-31).
Tetapkan GameYear ke Tetapkan GameYear ke [Tahun] Perintah ini mengubah dalam permainan tahun semasa.
fdiffmultlegendarychance_ fdiffmultlegendarychance_ [peluang legenda] Perintah ini dapat digunakan untuk mengubah kemungkinan pemijahan musuh legenda. Perhatikan bahawa anda tidak memerlukan ruang antara peluang dan perintah, untuk menetapkan peluang untuk sangat mudah anda akan menggunakan perintah fdiffmultlegendarychance_ve.
forceweather forceweather [ID cuaca] Penipu ini dengan kuat mengubah cuaca dengan serta -merta.
setWeather setWeather [ID cuaca] Penipu ini mengubah cuaca permainan secara beransur -ansur – seolah -olah berubah secara semula jadi.
setPV setPV [nama harta papirus] [nilai] Perintah ini boleh digunakan untuk menukar nilai harta papirus.
Scrapall Scrapall Perintah ini akan membuang semua item/objek yang boleh dibatalkan dalam sel peta yang kini dimuatkan.

pemain.perintah additem

pemain.addItem [kod item] [jumlah] [senyap]

Perintah ini akan menambah item ID yang ditentukan ke inventori anda. Anda juga boleh menentukan jumlah, yang akan membuat arahan memberi anda jumlah item tersebut. Sekiranya anda menentukan 1 pada akhir arahan (senyap), tiada mesej pengesahan akan ditunjukkan.

Kod barang Kod item item yang anda ingin bertelur. Lihat senarai kod item kami untuk senarai kod.
Jumlah Pilihan (lalai ialah 1). Jumlah item yang ditentukan yang ingin anda tambahkan ke inventori anda.
Senyap Pilihan. Sekiranya anda menentukan 1 (atau benar) di sini, anda tidak akan diminta dengan menu pengesahan setelah melaksanakan arahan.

Lebih banyak pertolongan

pemain.membuang perintah

Perintah ini akan membersihkan inventori watak anda (keluarkan semua item).

pemain.CommandItem Command

pemain.membuangItem [kod item] [jumlah]

Perintah ini, seperti namanya, membuang item yang ditentukan dari inventori anda. Sekiranya jumlah ditentukan, ia akan mengeluarkan jumlah item tersebut.

Kod barang Kod item yang ingin anda keluarkan dari inventori anda.
Jumlah Jumlah item yang ditentukan yang ingin anda keluarkan dari inventori anda.

Lebih banyak pertolongan

pemain.Bunuh Perintah

Perintah ini akan menetapkan kesihatan anda kepada 0, membunuh anda.

pemain.perintah addperk

pemain.addperk [Perk id]

Perintah ini akan memberikan watak anda dengan id yang ditentukan.

Perk id ID yang anda ingin berikan kepada watak anda.

Lebih banyak pertolongan

pemain.membuang perintah

pemain.membuangperk [Perk ID]

Perintah akan membuang perkhemahan dengan ID yang ditentukan dari watak anda.

Perk id ID yang anda ingin keluarkan dari watak anda.

Lebih banyak pertolongan

pemain.Perintah Sexchange

Perintah ini akan mengubah seks watak anda (beralih antara lelaki dan perempuan).

pemain.Perintah setLevel

Penipu ini akan menetapkan tahap watak anda ke tahap yang ditentukan.

Tahap yang anda ingin tetapkan pemain anda.

Lebih banyak pertolongan

pemain.Resethealth Command

Perintah ini akan memulihkan kesihatan anda ke tahap maksimumnya (100%).

pemain.perintah setrace

pemain.Setrace [ID Race]

Penipu ini akan mengubah perlumbaan watak kejatuhan anda, berbanding dengan perlumbaan yang ditentukan. Gunakan ‘manusia’ untuk kembali ke bentuk biasa. Nota: Anda mungkin mengalami masalah menukar perlumbaan jika watak anda tidak mempunyai tetapan penampilan lalai. Gunakan perintah ‘Showlooksmenu’ untuk mengubah penampilan watak anda.

Id perlumbaan ID perlumbaan yang ingin anda ubah. Gunakan ‘manusia’ untuk kembali ke bentuk biasa anda.

pemain.perintah getav

pemain.Getav [ID pembolehubah aksara]

Perintah ini akan dicetak untuk menghibur nilai pemboleh ubah pemain yang ditentukan. .

ID pembolehubah aksara ID pemboleh ubah watak yang anda ingin cari nilai.

Lebih banyak pertolongan

pemain.perintah setav

pemain.setav [id pembolehubah aksara] [nilai]

Perintah ini akan menetapkan pemboleh ubah pemain yang ditentukan kepada nilai yang ditentukan.

ID pembolehubah aksara ID pemboleh ubah watak yang anda ingin menetapkan nilai.
Nilai Nilai yang anda ingin menetapkan pemboleh ubah aksara.

Lebih banyak pertolongan

pemain.Perintah Modav

pemain.MODAV [ID pembolehubah aksara] [Nilai]

Penipu ini serupa dengan perintah setav, tetapi bukannya menetapkan pemboleh ubah pemain kepada nilai yang ditentukan, ia akan menambahkan nilai kepada nilai yang ada.

ID pembolehubah aksara ID pembolehubah watak yang anda ingin menukar nilai.
Nilai Nilai yang anda ingin tambahkan ke pemboleh ubah aksara yang ditentukan. Gunakan nombor negatif untuk mengeluarkan nilai.

Lebih banyak pertolongan

pemain.Perintah Forceav

pemain.forceav [id pembolehubah aksara] [nilai]

Perintah ini akan menetapkan pembolehubah pemain yang ditentukan dengan kuat kepada nilai yang ditentukan. Perbezaan antara arahan ini dan setav adalah bahawa arahan ini akan menetapkan nilai pemboleh ubah pemain tanpa mengira semua pengubah. Sebagai contoh, jika anda mempunyai +10 menyelinap dari perisai dan digunakan setav untuk menetapkan menyelinap ke 20, anda akan mempunyai 30 menyelinap tetapi dengan arahan ini, menyelinap jumlah anda akan menjadi 20 kerana ia mengabaikan semua faktor dan mengubah mutlak nilai, bukan nilai asas.

ID pembolehubah aksara .
Nilai Nilai yang anda ingin menetapkan pemboleh ubah aksara.

Lebih banyak pertolongan

pemain.Perintah placeatme

pemain.PLACEATME [ID item] [jumlah] [kualiti]

Perintah ini akan menanam item, watak (NPC), makhluk atau objek di hadapan pemain anda.

ID item ID/kod item, makhluk, watak atau objek yang ingin anda letakkan di hadapan anda.
Jumlah Pilihan – Ini akan menjadi lalai hingga 1. Jumlah item yang ditentukan yang ingin anda letakkan di hadapan watak anda.
Kualiti Pilihan – Kualiti objek/item/etc yang ditentukan yang anda ingin bertelur.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Showlooksmenu Player 1

Player Showlooksmenu 1

Perintah ini akan membuka menu kelihatan supaya anda dapat mengubah rupa (e.g. rambut, mata, dll) watak anda.

Perintah TunjukkanPecialMenu

Perintah ini membuka menu khas. Menu khas boleh digunakan untuk menukar nama watak anda dan mengubah suai s.P.E.C.I.A.L. Mata.

pemain.Perintah Moveto

pemain.MoveTo [item/NPC/Object ID]

Perintah ini akan menelefon watak anda ke NPC, objek atau item dengan ID yang ditentukan.

ID item/NPC/Objek ID item, NPC atau objek yang anda ingin teleport watak anda ke.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Bantuan

Bantuan [“istilah carian”] [jenis carian] [Form ID]

Perintah ini boleh digunakan untuk mencari fungsi, kod item, ID untuk NPC/Objek, Tetapan dan banyak lagi. Lihat Penjelasan Argumen untuk maklumat lanjut.

 • 0 – Cari segalanya
 • 1 – Cari fungsi
 • 2 – Cari tetapan
 • 3 – Cari global
 • 4 – Cari borang (hujah seterusnya)
 • Peluru (peluru)
 • Armo (perisai)
 • Alch (makanan, minuman, dll)
 • Buku (majalah, nota)
 • Sel (sel peta)
 • Fakta (puak)
 • Perabot (perabot)
 • Misc (Pelbagai)
 • NPC_ (NPCS)
 • Omod (pengubahsuaian item)
 • Perk (faedah)
 • Qust (pencarian)
 • Spel (keadaan watak)
 • Stat (objek)
 • Senjata (senjata)

Perintah yang jelas

Perintah ini membersihkan konsol semua mesej yang ada.

Perintah showallmapmarkers

showallmapmarkers [membolehkan / melumpuhkan]

Perintah ini boleh digunakan untuk mengaktifkan (menemui) dan melumpuhkan (Undiscover) penanda peta. Penanda peta membenarkan perjalanan pantas.

Membolehkan melumpuhkan Masukkan 1 untuk menunjukkan semua penanda peta, masukkan 2 untuk melumpuhkan semua penanda peta.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Togglegodmode

Perintah ini menukarkan (membolehkan dan melumpuhkan) mod Tuhan untuk watak anda. Dalam mod Tuhan, watak anda tidak terkalahkan, bermakna anda tidak boleh merosakkan (dari segala -galanya, termasuk radiasi, oksigen, dll).

Perintah toggleimmortalmode

Ini menipu (membolehkan dan melumpuhkan) mod abadi untuk watak anda. Dalam mod abadi, watak anda masih akan merosakkan tetapi tidak boleh mati kerana kesihatan anda tidak akan mencapai 0.

Perintah togglecollision

Perintah ini bertukar (membolehkan dan melumpuhkan) mod NOCLIP. Tanpa mod klip watak anda tidak bertembung dengan objek pepejal di dunia, ini membolehkan anda bergerak melalui dinding, dll. Perintah ini berguna untuk mendapatkan lokasi dari lokasi dan mengakses lokasi yang luar biasa.

Perintah togglegamepause

Perintah ini bertukar (membolehkan dan melumpuhkan) jeda permainan. Apabila dijeda, permainan itu dibekukan, selepas disambung semula, permainan terus dari kedua sebelum ia dijeda.

Perintah SetCamerafov

setCamerafov [orang ketiga fov] [orang pertama fov]

Perintah ini boleh digunakan untuk menetapkan medan pandangan orang pertama dan ketiga (FOV). Bidang pandangan adalah sejauh mana watak anda dapat melihat.

Orang ketiga fov FOV yang anda ingin tetapkan untuk FOV watak anda dalam mod orang ketiga. 70 adalah lalai.
Orang pertama fov FOV yang anda ingin tetapkan untuk FOV watak anda dalam mod orang pertama. 70 adalah lalai.

Lebih banyak pertolongan

Perintah toggleflycam

Perintah ini bertukar (membolehkan dan melumpuhkan) Flycam (Freecam) untuk watak anda. Dalam mod Flycam, kamera menjadi terputus dari watak anda – anda boleh memindahkannya untuk meneroka dunia di sekitar watak anda (yang akan tinggal di mana ia berada ketika anda mengaktifkan mod cam terbang). Setelah melumpuhkan mod Flycam, kamera anda akan kembali ke kedudukan asalnya dan mengawal wataknya lagi.

Membekukan Pilihan – Sekiranya anda menentukan 1 di sini, semua animasi permainan akan dibekukan sementara dalam mod cam terbang.

Lebih banyak pertolongan

Perintah setufocamspeedmult

Perintah ini boleh digunakan untuk menukar kelajuan kamera mod flycam bergerak di (perlahan ke bawah atau mempercepatkannya).

Kelajuan Kelajuan yang ingin anda tetapkan untuk mod kamera terbang. Kelajuan lalai ialah 20.

Lebih banyak pertolongan

Perintah togglemenus

Perintah ini akan menyembunyikan UI, termasuk konsol. Untuk membolehkan UI sekali lagi, taipkan arahan ke dalam konsol lagi – perhatikan bahawa hotkey konsol masih akan membuka konsol, walaupun anda tidak dapat melihatnya (ketika UI tersembunyi).

Perintah tangkapan skrin

Perintah ini akan mengambil tangkapan skrin skrin semasa anda

UpdategoDraysettings Command

UpdategoDraysEttings [tetapan / on / off] [nilai]

Perintah ini boleh digunakan untuk membolehkan dan melumpuhkan ray Tuhan, atau mengubah nilai tetapan sinar Tuhan yang ditentukan.

Menetapkan / Hidup / Matikan Nama tetapan yang anda ingin mengubah suai, atau ‘dihidupkan’ untuk membolehkan tuhan-ray, atau ‘off’ untuk melumpuhkan ray Tuhan.
Nilai Nilai yang anda ingin tetapkan untuk tetapan yang ditentukan.

Lebih banyak pertolongan

Centeroncell Command

Centeroncell [ID Cell]

Perintah ini akan menelefon watak anda ke sel dengan ID sel yang ditentukan.

ID sel ID sel yang anda ingin teleport watak anda ke pusat.

Lebih banyak pertolongan

SetConsoleouputFile Command

setConsoleoupUtFile [nama fail]

. Perintah ini akan log output konsol dalam teks ke fail yang ditentukan.

Nama fail

Lebih banyak pertolongan

Perintah RunconsoleBatch

RunconsoleBatch [nama fail]

Penipu ini akan melaksanakan senarai arahan dalam fail yang ditentukan. Ia mencari fail dalam direktori permainan root (folder utama permainan). Anda tidak perlu menentukan fail yang berakhir (e.. ‘.txt ‘), hanya nama fail.

Nama fail Nama fail, tanpa jenis fail berakhir (e.g. ‘.txt ‘), bahawa anda ingin melaksanakan senarai arahan dari. .txt ‘, anda hanya akan memasukkan’ contoh ‘.

Lebih banyak pertolongan

perintah tfow

Penipu ini membolehkan dan melumpuhkan (togol) kabus perang (FOW) di peta yang sedang anda mainkan.

Perintah togglegrass

Perintah ini akan menarik balik penglihatan makna rumput setelah melaksanakan perintah ini untuk kali pertama, rumput akan tersembunyi (jalankan lagi untuk menunjukkan rumput lagi).

Perintah ini akan membolehkan dan melumpuhkan (bertukar) trijuicing. Walaupun belum diuji, kami percaya trijuicing merujuk kepada penapisan anisotropik trilinear, yang bermaksud bertukar -tukar trijuicing off mungkin meningkatkan prestasi permainan anda.

Perintah Togglelodland

Perintah ini membolehkan dan melumpuhkan (togol) paparan LOD jauh.

Perintah togglesky

Perintah ini bertukar (membolehkan dan melumpuhkan) penyerahan langit.

Perintah Togglewatersystem

Perintah ini melumpuhkan penglihatan air selama beberapa saat, dan selepas itu anda perlu lagi melaksanakan perintah untuk menyembunyikan air.

Perintah togglewireframe

Perintah ini menukarkan (membolehkan dan melumpuhkan) mod wireframe. Dalam mod wireframe, wireframe ditarik di sekitar model (aksara, objek, dll) daripada tekstur biasa mereka. Ini menghasilkan kesan visual yang sangat unik/spoofy. GUI tidak terjejas oleh cheat ini.

Perintah Quitgame

Perintah ini, seperti namanya, akan keluar dari permainan.

Perintah clearscreenblood

Perintah ini menghilangkan semua kesan visual seperti darah, debu, dan sebagainya dari skrin anda.

Perintah savegame

Savegame [simpan nama fail]

Perintah ini akan menjimatkan permainan/kemajuan semasa anda ke fail yang ditentukan.

Simpan nama fail Nama fail yang anda ingin simpan permainan ke.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Loadgame

LOADGAME [Muatkan nama fail]

Perintah ini akan memuatkan fail simpan yang ditentukan.

Muatkan nama fail Nama fail simpan yang ingin anda muatkan.

Lebih banyak pertolongan

Perintah setGlobalTimeMultiplier

Perintah ini boleh digunakan untuk mempercepatkan atau melambatkan kadar di mana permainan berjalan – pengganda 0.5 akan membuat permainan berjalan dalam gerakan perlahan pada separuh kadar biasa, pengganda 2 akan membuatnya berjalan dua kali lebih cepat.

Pengganda Pengganda masa permainan yang anda ingin tetapkan, sebagai perpuluhan. Pengganda 0.5 akan membuat permainan berjalan pada kelajuan 50% (gerakan perlahan yang separuh cepat), pengganda 2 akan membuat permainan berjalan pada kelajuan 200% (dua kali lebih cepat).

Lebih banyak pertolongan

Perintah Cerita

Ciri -ciri [ON / OFF / RIM] [Kekuatan Pencahayaan]

Perintah ini boleh digunakan untuk mengaktifkan, melumpuhkan dan mengedit pencahayaan rim pada model watak.

Dihidupkan / mati / rim Nyatakan ‘ON’ untuk menghidupkan pencahayaan aksara, tentukan ‘off’ untuk mematikan pencahayaan aksara, tentukan ‘rim’ untuk mengedit jumlah pencahayaan karakter (anda perlu memberikan hujah ‘terapung’ selepas).
Kekuatan pencahayaan Pilihan – Hanya diperlukan jika menggunakan hujah ‘rim’. Nyatakan perpuluhan (e.g. 0.01) di sini untuk menetapkan kekuatan lampu rim baru. Nilai kekuatan lalai ialah 0.02.

Lebih banyak pertolongan

Perintah setstage

setStage [id id] [peringkat #]

Penipu ini boleh digunakan untuk memajukan (atau kembali) ke peringkat yang ditentukan dalam usaha.

ID QUEST Id usaha anda ingin menukar panggung anda.
Pentas # Bilangan peringkat pencarian yang anda ingin pindah ke.

Lebih banyak pertolongan

Perintah getstage

getstage [id id id]

Penipu ini akan mencetak tahap semasa yang anda ada dalam usaha yang ditentukan.

ID usaha anda ingin mengetahui tahap semasa anda.

Lebih banyak pertolongan

perintah sqt

SQT Berdiri untuk Target Quest Target – Perintah ini akan mencetak senarai sasaran untuk pencarian semasa anda. ID QUEST dari pencarian ini juga akan dicetak ke konsol, sebagai hasilnya, perintah ini biasanya digunakan untuk mengetahui ID QUEST.

Perintah Lengkap

Lengkapkan Quest [Quest ID]

Penipu ini akan segera menyelesaikan pencarian dengan ID yang ditentukan untuk watak anda.

ID QUEST ID usaha yang anda ingin selesaikan.

Lebih banyak pertolongan

ResetQuest Command

ResetQuest [ID QUEST]

Perintah ini boleh digunakan untuk kembali ke titik permulaan dan memulakan semula pencarian yang sudah siap (atau sudah siap). .

ID QUEST ID usaha yang anda ingin tidak lengkap dan kembali ke peringkat awal.

Lebih banyak pertolongan

Perintah showquestobjectives

showquestobjectives [id id id]

Perintah ini mencetak senarai semua objektif untuk pencarian dengan ID yang ditentukan. Sekiranya anda tidak menentukan ID Quest, senarai objektif untuk semua pencarian dalam permainan akan dicetak ke konsol.

ID QUEST Pilihan – ID pencarian yang anda ingin menyenaraikan objektif untuk. Sekiranya ini tidak ditentukan, senarai objektif untuk semua pencarian dalam permainan akan dicetak.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Penyempurnaan

PenyelesaianLobjectives [id pencarian]

Perintah ini akan melengkapkan semua objektif sedia ada untuk pencarian dengan ID yang ditentukan.

ID QUEST ID usaha anda ingin menyelesaikan semua objektif untuk.

Lebih banyak pertolongan

Perintah CAQS

Penipu ini akan menyelesaikan setiap usaha di Fallout 4. Semua item pencarian dan pencapaian yang berkaitan dengan pencarian juga akan diberikan pada masa ini. Kerana jumlah item dan pencapaian, ini sering menyebabkan permainan terhempas semasa pelaksanaan.

Perintah MoveToQuestTarget

MoveToQuestTarget [id id]

Perintah ini akan menelefon watak anda kepada sasaran semasa usaha yang ditentukan.

ID QUEST ID usaha yang anda ingin teleport watak anda ke sasaran semasa.

Lebih banyak pertolongan

Perintah ShowQuestStages

ShowQuestStages [id id id]

Perintah ini akan mencetak senarai semua peringkat (siap dan belum selesai) pencarian dengan ID yang ditentukan – berguna untuk mengetahui nombor peringkat pencarian.

ID QUEST ID usaha anda ingin mencetak senarai semua peringkat untuk.

Lebih banyak pertolongan

Perintah showquestvars

showquestvars [id id id]

Perintah ini akan mencetak senarai pembolehubah yang digunakan oleh pencarian yang ditentukan.

ID QUEST ID usaha anda ingin mencetak senarai pembolehubah untuk.

Lebih banyak pertolongan

perintah additem

addItem [item id] [amaun] [senyap] arahan sasaran

Perintah ini boleh digunakan untuk menambah jumlah item yang ditentukan ke inventori NPC, pemain atau sasaran lain dengan inventori.

ID item ID item yang anda ingin tambahkan ke inventori sasaran.
Jumlah Pilihan (lalai ialah 1). Jumlah item yang ditentukan yang anda ingin tambahkan pada inventori sasaran.
Senyap Pilihan – Hanya mempunyai kesan jika ID sasaran adalah pemain. Tentukan 0 untuk menunjukkan mesej pengesahan sebelum menambahkan item ke inventori sasaran.

Lebih banyak pertolongan

cf “ObjectReference.Additem “perintah

cf “ObjectReference.addItem “[id rujukan] [amaun] [silent] perintah sasaran

Perintah ini serupa dengan perintah additem, tetapi boleh digunakan untuk menambahkan item ke inventori yang ditentukan oleh ID rujukan mereka, bukan hanya ID item mereka. ID Rujukan adalah ID unik yang diberikan kepada mana -mana item/objek/etc apabila ia dilahirkan ke dunia. Anda boleh mengetahui ID rujukan item/objek dengan mengklik padanya dalam permainan anda sementara konsol dibuka.

ID Rujukan ID Rujukan (bukan ID ID/ID asas) item yang anda ingin tambahkan pada inventori sasaran.
Jumlah Pilihan, lalai adalah 1. Jumlah item yang ditentukan yang ingin anda tambahkan ke inventori sasaran.
Senyap Pilihan, hanya berfungsi semasa menambahkan item ke inventori pemain. Tentukan 0 di sini untuk meminta pemain dengan mesej pengesahan sebelum menambahkan item ke inventori mereka.

Lebih banyak pertolongan

cf “ObjectReference.ATTACTMODTOINVENTORYItem “Perintah

cf “ObjectReference.lampiranModToInveNiteM

Perintah ini menambah mod ke item yang ditentukan. Item harus berada dalam inventori sasaran yang ditentukan.

ID item ID item yang anda ingin lampirkan mod.
ID Pengubahsuaian ID mod yang anda ingin lampirkan ke item yang ditentukan sebelumnya.

Lebih banyak pertolongan

cf “ObjectReference.RemoveModFrominVentoryItem “Perintah

cf “ObjectReference.RemoveModFrominVentoryItem “[ID item] [ID Pengubahsuaian] Perintah sasaran

Perintah ini membuang pengubahsuaian dari item yang ditentukan dalam inventori sasaran.

ID item ID item yang anda ingin mengeluarkan mod dari.
ID mod yang anda ingin keluarkan dari item yang ditentukan.

Lebih banyak pertolongan

CommandItem Command

membuangItem [ID item] [Amaun] Perintah Sasaran

Perintah ini boleh digunakan untuk mengeluarkan item dari inventori pemain, NPC atau sasaran lain dengan inventori.

ID item ID item yang anda ingin keluarkan dari inventori sasaran.
Jumlah Pilihan, lalai adalah 1. Jumlah item yang ditentukan yang anda ingin keluarkan dari inventori sasaran.

Lebih banyak pertolongan

Drop Command

Drop [ID Item] [Amaun] Perintah Sasaran

Perintah ini menghilangkan item yang ditentukan (dan secara pilihan, jumlah) dari inventori sasaran dan meletakkan item di lantai berhampiran sasaran.

ID item ID item yang anda ingin bergerak dari inventori sasaran ke lantai.
Jumlah Jumlah item yang ditentukan yang anda ingin bergerak dari inventori sasaran ke lantai.

Lebih banyak pertolongan

membuang perintah

membuangAllitems [ID penerima] Perintah sasaran

Perintah ini akan mengeluarkan semua item dari inventori sasaran. .

ID penerima Pilihan – Sekiranya ini tidak ditentukan, item inventori akan dipadamkan. ID watak/inventori yang anda ingin memindahkan item ke – e.g. ‘pemain’ untuk memindahkan barang dari inventori sasaran ke anda sendiri.

Lebih banyak pertolongan

perintah showinventory

showInventory [Show Modifications] Command Sasaran

Perintah ini mencetak senarai semua item dalam inventori sasaran ke konsol.

Tunjukkan pengubahsuaian Pilihan – Tentukan 1 di sini untuk menunjukkan semua pengubahsuaian yang dilampirkan pada item.

Lebih banyak pertolongan

perintah equipitem

Equipitem [ID Item] Perintah Sasaran

Perintah ini melengkapkan sasaran dengan item yang ditentukan. Item mesti berada dalam inventori sasaran.

ID item Id item yang sasaran harus dilengkapi.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Unequipitem

Perintah Sasaran [ID ID] Unequipitem

Perintah ini membatalkan item dengan ID yang ditentukan dari sasaran dan meletakkannya dalam inventori sasaran.

ID item Id item sasaran itu harus dibongkar.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Unequipall

Perintah sasaran yang tidak sepatutnya

Perintah ini menyapu semua item yang kini dilengkapi dengan sasaran dan meletakkannya dalam inventori sasaran.

OpenActorContainer 1 Command

OpenActorContainer 1 Perintah Sasaran

Perintah ini akan membuka antara muka yang menunjukkan inventori sasaran dan item yang dilengkapi. Anda boleh menggerakkan kandungan ke dalam inventori pemain anda dengan menyeretnya ke dalam anda sendiri. Beberapa barang pakaian yang dilengkapi seperti pakaian tidak akan ditunjukkan dalam antara muka ini namun perisai, dan lain -lain.

Bunuh Perintah

Bunuh perintah sasaran

Perintah ini, seperti namanya, membunuh sasaran (menetapkan kesihatan mereka kepada 0).

Perintah Resurrect

Perintah sasaran semula

Perintah ini akan membawa NPC mati kembali ke kehidupan setelah mati.

perintah tai

perintah sasaran tai

Perintah ini akan membolehkan atau melumpuhkan (bertukar) AI untuk sasaran. Biasanya, sasaran dengan ID kurang upaya akan membeku sehingga AI mereka dibolehkan semula.

Perintah togglecombatai

Perintah sasaran togglecombatai

Perintah ini akan bertukar -tukar (membolehkan atau melumpuhkan) pertempuran AI untuk sasaran. Apabila pertempuran AI dilumpuhkan, NPC akan mempunyai tingkah laku biasa untuk apa-apa yang tidak berkaitan dengan pertempuran. Mereka tidak akan dapat menyerang anda (atau melakukan apa -apa yang berkaitan dengan pertempuran mereka AI).

Perintah Sexchange

perintah sasaran sexchange

Perintah ini akan mengubah jantina sasaran. Sekiranya sasarannya perempuan, mereka akan menjadi lelaki, jika sasaran mereka adalah lelaki, mereka akan menjadi perempuan. Tidak disyorkan bahawa anda menggunakan arahan ini pada sasaran yang diperlukan untuk pencarian dan tidak dapat ditarik balik kerana ia sering dapat menyebabkan masalah.

perintah isessential

perintah sasaran yang penting

Perintah ini akan mencetak 1 dalam konsol jika sasarannya penting, dan 0 dalam konsol jika sasaran tidak penting. Sasaran penting (biasanya NPC) tidak boleh dibunuh secara kekal.

perintah getav

Perintah sasaran Getav [Variable ID]

Perintah ini akan mencetak nilai semasa pemboleh ubah yang ditentukan untuk sasaran ke konsol.

ID Variabel ID pemboleh ubah yang anda ingin mencetak nilai – e.g. Ca_affinity.

Lebih banyak pertolongan

perintah setav

setav [variable id] [nilai] arahan sasaran

Perintah ini boleh digunakan untuk menetapkan nilai pemboleh ubah yang ditentukan.

ID Variabel ID pemboleh ubah yang anda ingin menetapkan nilai – e.g. Ca_trait_mean.
Nilai Nilai yang anda ingin menetapkan pemboleh ubah kepada.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Modav

Modav [Variable ID] [Nilai] Perintah Sasaran

Perintah ini akan mengubah nilai pemboleh ubah yang ditentukan.

ID pemboleh ubah yang anda ingin menetapkan nilai – e.g. Ca_trait_mean.
Nilai Nilai yang anda ingin mengubah suai pemboleh ubah oleh. Menentukan 10 akan menambah 10 ke nilai semasa pembolehubah, yang menyatakan -5 akan ditolak 5 dari nilai semasa pembolehubah.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Forceav

Forceav [Variable ID] [Nilai] Perintah Sasaran

Perintah ini akan secara paksa menetapkan nilai pemboleh ubah yang ditentukan. Perintah ini menetapkan pemboleh ubah kepada nilai yang ditentukan dan mengabaikan semua pengubah lain. Sekiranya anda menetapkan menyelinap ke 5 menggunakan arahan ini dan anda mempunyai +15 menyelinap dari pakaian, anda masih akan mempunyai 5 menyelinap. Sekiranya anda menetapkan menyelinap ke 5 menggunakan perintah setav, anda akan mempunyai 20 menyelinap dengan pakaian yang ditawarkan +15.

ID Variabel ID pemboleh ubah yang anda ingin menetapkan nilai – e.g. Ca_trait_mean.
Nilai Nilai yang anda ingin menetapkan pembolehubah untuk – ambil perhatian bahawa nilai ini akan ditetapkan sepenuhnya dan mengabaikan semua pengubah semasa (e.g. .

Lebih banyak pertolongan

Perintah Moveto

MoveTo [ID Rujukan] Perintah Sasaran

Perintah ini akan menelefon sasaran kepada pemain/NPC/objek dengan ID yang ditentukan.

ID Rujukan ID pemain/NPC/objek yang anda ingin teleport sasaran untuk.

Lebih banyak pertolongan

Perintah togglecontrolsdriven

Perintah sasaran togglecontrolsdriven

Perintah ini akan meletakkan anda mengawal watak sasaran. Laksanakan perintah yang sama sekali lagi untuk berhenti mengawal watak. Kerana ini tidak membawa anda keluar dari kawalan watak pemain anda, anda perlu melaksanakan pemain.TC atau sebaliknya input anda akan digunakan untuk kedua -dua pemain anda dan sasaran yang anda kendalikan.

Perintah addtofAction

Perintah ini menambah sasaran kepada puak dengan ID yang ditentukan sama ada sekutu atau rakan.

Id puak Id puak yang anda ingin tambah sasaran untuk.
Rakan / sekutu Nyatakan 0 untuk ditambah sebagai rakan, tentukan 1 untuk menambah sebagai sekutu.

Lebih banyak pertolongan

COMMANDFRUCTION COMMAND

Perintah ini menghilangkan sasaran dari puak dengan ID yang ditentukan.

Id puak Id puak yang anda ingin mengeluarkan sasaran dari.

Lebih banyak pertolongan

Perintah RemoveFromallfactions

Mengeluarkan Perintah Sasaran

Perintah ini menghilangkan sasaran dari semua puak bahawa mereka kini menjadi ahli.

perintah setally

Secara setally [Faction ID 1] [Faction ID 2] [Friend / Ally] [Friend / Ally]

Perintah ini akan menjadikan dua puak menjadi sekutu atau rakan antara satu sama lain.

ID Faction 1 Id puak yang anda ingin jadilah rakan/sekutu dengan puak yang ditentukan kedua.
Id puak yang anda ingin buat kawan/sekutu dengan puak yang ditentukan pertama.
Rakan / sekutu Nyatakan 0 untuk membuat puak 1 kawan puak 2, nyatakan 1 untuk membuat puak 1 sekutu puak 2.
Rakan / sekutu Nyatakan 0 untuk membuat puak 2 kawan puak 1, nyatakan 1 untuk membuat puak 2 sekutu puak 1.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Setenemy

Setenemy [Faction ID 1] [Faction ID 2] [Neutral / Enemy] [Neutral / Musuh]

.

ID Faction 1 Id puak yang anda ingin menjadikan musuh/neutral puak yang ditentukan kedua.
ID Faction 2 .
Neutral / musuh Nyatakan 0 untuk membuat puak 1 neutral dengan puak 2, tentukan 1 untuk membuat puak 1 musuh puak 2.
Neutral / musuh Nyatakan 0 untuk membuat puak 2 neutral dengan puak 1, nyatakan 1 untuk membuat puak 2 musuh puak 1.

Perintah showbartermenu

showbartermenu [diskaun %] Perintah sasaran

Perintah ini membuka menu barter, yang membolehkan anda untuk membongkar dengan NPC yang berdekatan.

Diskaun % Pilihan – peratusan diskaun yang anda inginkan.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Recycleactor

Perintah sasaran Recycleactor

Perintah ini menetapkan semula NPC yang disasarkan (dipilih) dengan cara mereka ketika mereka pertama kali bertelur (ia juga akan menghidupkan semula NPC). Sekiranya digunakan pada bekas, kandungan bekas akan dibersihkan. Sekiranya digunakan pada objek, ia akan menggerakkan objek ke kedudukan di mana ia melahirkan secara semula jadi.

Perintah Killall

Perintah ini akan membunuh semua NPC yang tidak penting dalam jarak dekat anda (sel-sel peta yang kini dimuatkan). Perhatikan bahawa NPC dan sahabat penting tidak akan dibunuh semasa menggunakan arahan ini.

perintah kah

Perintah ini membunuh semua NPC yang bermusuhan dengan jarak anda (sel -sel peta yang kini dimuatkan).

setCommandState Command

setCommandState [Command State] Command Sasaran

Perintah ini membolehkan anda menukar keadaan arahan NPC yang disasarkan. Keadaan perintah 1 membolehkan anda mengawal NPC dengan cara yang sama dengan temannya, walaupun mereka berada di luar penyelesaian anda.

Keadaan perintah Keadaan arahan untuk menetapkan NPC yang disasarkan kepada. 0 untuk menetapkannya ke keadaan arahan lalai. Memasuki 1 di sini akan membolehkan mereka dikawal dengan cara yang sama kepada sahabat walaupun mereka berada di luar penyelesaian anda.

Lebih banyak pertolongan

perintah tdetect

Perintah ini boleh dilaksanakan sebagai arahan yang disasarkan – jika anda memilih sasaran sebelum melaksanakan arahan ini, kesan perintah ini akan digunakan untuk sasaran anda sahaja, jika tidak, kesannya akan digunakan untuk semua pelakon. Perintah ini bertukar (membolehkan dan melumpuhkan) penempatan AI. Dengan pengesanan AI dilumpuhkan, pelakon/NPC tidak akan menyedari tindakan anda (jadi mereka tidak akan bertindak balas terhadap perkara yang anda lakukan).

perintah setessential

setessential [NPC ID] [Status Essential]

Perintah ini mengubah ‘status penting’ NPC dengan ID yang ditentukan. Apabila NPC adalah penting, ia tidak dapat dibunuh.

ID NPC ID NPC anda ingin mengubah keadaan penting. Perhatikan ini mestilah ID asas NPC, bukannya ID rujukan NPC.
Status penting Tentukan 0 di sini untuk menetapkan NPC sebagai tidak penting, tentukan 1 di sini untuk menetapkan NPC sebagai penting.

Lebih banyak pertolongan

Perintah forcerepephe

Perintah sasaran ForcerePath

Sekiranya NPC yang disasarkan sedang mengikuti jalan, atau mengira jalan, arahan ini akan memaksa jalan itu dikira semula. Berguna untuk mendapatkan NPCS Unstuck/mencari cara baru ke lokasi jika mereka mengambil laluan yang tidak betul.

Perintah forcePathfailure

Perintah Sasaran ForcePathFailure

Sekiranya NPC yang disasarkan sedang mengikuti jalan, arahan ini akan menjadikan laluan NPCS gagal. Jalan yang cuba diikuti akan dikira semula, dan ia tidak akan cuba mengikuti jalan yang sama seperti sebelumnya.

Perintah resetai

perintah sasaran resetai

Perintah ini akan menetapkan semula AI NPC yang disasarkan – berguna untuk menetapkan NPC yang dipecahkan/tidak berfungsi seperti yang dimaksudkan.

CFG “permainan.Addperkpoints “perintah

CFG “permainan.addperkpoints “[amaun]

Perintah ini menambah jumlah mata yang ditentukan.

jumlah

Lebih banyak pertolongan

Perintah GETGS

getgs [tetapan permainan]

Perintah ini mencetak nilai tetapan permainan yang ditentukan ke konsol.

Tetapan permainan Nama tetapan permainan yang anda ingin cari nilai.

Lebih banyak pertolongan

perintah setgs

setgs [tetapan permainan] [nilai]

Perintah ini boleh digunakan untuk menukar (menetapkan) nilai tetapan permainan yang ditentukan.

Tetapan permainan Nama tetapan permainan yang anda ingin menetapkan nilai.
Nilai Nilai yang anda ingin menetapkan tetapan permainan ke.

Lebih banyak pertolongan

Perintah pickbyrefid

pickbyrefid [ID rujukan]

Perintah ini memilih item/objek/npc dengan ID rujukan yang ditentukan.

ID Rujukan ID rujukan item/npc/objek/etc yang anda ingin pilih.

Lebih banyak pertolongan

Perintah getPlayergrabbedref

Perintah ini mencetak ID rujukan item yang sedang anda pegang.

Perintah getSelectedref

Perintah ini mencetak ID Rujukan Objek/Item/NPC yang sedang dipilih ke Konsol.

Perintah picklastref

Perintah ini akan memilih objek/item/npc terakhir yang telah anda pilih. Sekiranya anda terakhir menanam sesuatu (e.g. item), ini akan dipilih, dan bukannya apa yang telah anda pilih sebelum memancarkannya.

Perintah placethere

Placethere [asas id] [jumlah] [jarak] [Arah]

Perintah ini akan meletakkan objek dengan ID asas yang ditentukan di lokasi kursor. Anda boleh memberi pilihan lebih banyak hujah untuk diubah di mana ia akan diposisikan.

ID asas ID item/objek/etc yang anda ingin bertelur.
Jumlah Jumlah item/objek/etc yang anda ingin bertelur.
Jarak Jarak, dalam meter, anda ingin menanam barang dari kursor anda.
Arah Arah yang anda ingin menanam barang yang dihadapi.

Lebih banyak pertolongan

Lumpuhkan perintah

Perintah ini akan menyembunyikan objek, item atau NPC yang disasarkan.

Dayakan arahan

Dayakan arahan sasaran

Perintah ini akan menunjukkan objek, item atau NPC yang disasarkan (jika dilumpuhkan sebelumnya).

Perintah spawndupe

perintah sasaran spawndupe

Perintah ini menimbulkan pendua item/objek yang disasarkan/NPC.

lampiran [id pengubahsuaian] arahan sasaran

Perintah ini akan melampirkan mod yang ditentukan oleh ID asasnya ke item yang disasarkan.

ID Pengubahsuaian ID asas mod yang anda ingin lampirkan pada item yang disasarkan.

perintah penyingkiran

RemoveMod [ID Pengubahsuaian]

Perintah ini akan mengeluarkan mod yang ditentukan oleh ID asasnya dari item yang disasarkan.

ID Pengubahsuaian ID asas mod yang anda ingin keluarkan dari item yang disasarkan.

Lebih banyak pertolongan

perintah setscale

Perintah ini akan menetapkan skala objek/item/NPC yang disasarkan. Ini boleh digunakan untuk menjadikan sasaran lebih besar dan lebih kecil. .Dayakan dan .Lumpuhkan Perintah).

Pengganda Nombor yang anda ingin melipatgandakan skala sasaran dengan. Gunakan 1 untuk lalai. 0.5 akan separuh (x0.5) Saiz, 2 akan menggandakan (x2) saiznya.

Lebih banyak pertolongan

perintah getScale

perintah sasaran getScale

Perintah ini akan mencetak skala semasa objek/item/npc yang disasarkan.

perintah getpos

perintah sasaran getpos [x / y / z]

Perintah ini akan mencetak koordinat semasa item yang disasarkan di sepanjang paksi yang ditentukan.

X / y / z Paksi yang anda ingin mendapat kedudukan.

Lebih banyak pertolongan

setPos [x / y / z] [kedudukan] perintah sasaran

Perintah ini boleh digunakan untuk menetapkan kedudukan objek, NPC atau item di sepanjang paksi x, y atau z.

X / y / z Paksi yang anda ingin tetapkan kedudukan objek.
Kedudukan Koordinat di sepanjang paksi yang diberikan anda ingin memindahkan sasaran ke.

Lebih banyak pertolongan

Perintah MODPOS

modpos [x / y / z] [kedudukan] perintah sasaran

Perintah ini boleh digunakan untuk menambah dan menolak nombor dari kedudukan objek, NPC atau item di sepanjang paksi x, y atau z.

X / y / z Paksi yang anda ingin mengubah kedudukan objek.
Kedudukan . Menentukan 5 di sini akan menggerakkan objek 5 meter di sepanjang paksi yang ditentukan, yang menyatakan -5 di sini akan memindahkan objek kembali 5 meter di sepanjang paksi yang ditentukan.

Lebih banyak pertolongan

Perintah kunci

Kunci [Keperluan Tahap] Perintah Sasaran

Perintah ini akan mengunci pintu, peti besi, bekas dan terminal. Keperluan kunci dapat disesuaikan menggunakan hujah keperluan tahap.

 • 0 – Ini akan mengunci sasaran dengan kunci yang pernah ada, atau kunci pemula jika tidak pernah mempunyai kunci
 • -1 – ini akan menjadikan kunci memerlukan kunci untuk dibuka
 • -2 – Ini akan menjadikan kunci tidak dapat diakses
 • -3 – Ini akan menjadikan sasaran memerlukan terminal untuk membuka kunci
 • -4 – Ini akan menjadikan kunci kunci dirantai
 • -5 – Ini akan menjadikan kunci kunci yang dihalang

Buka kunci arahan

Buka kunci arahan sasaran

Perintah ini akan membuka kunci pintu sasaran, selamat, bekas atau terminal.

Aktifkan arahan

Aktifkan arahan sasaran

Perintah ini akan mengaktifkan item yang biasanya memerlukan pengaktifan melalui sesuatu seperti suis atau butang.

Perintah Markfordelete

Perintah sasaran Markfordelete

Perintah ini akan memadamkan sasaran dari permainan (secara kekal, bukan hanya menyembunyikannya).

perintah setopenstate

SetOpenState [0/2]

Perintah ini boleh digunakan untuk menetapkan keadaan terbuka objek seperti pintu. Keadaan 0 ditutup, keadaan 2 dibuka.

0/2 Masukkan 0 untuk menutup sasaran, masukkan 2 untuk membuka sasaran.

Lebih banyak pertolongan

perintah setownership

Perintah ini akan menjadikan anda pemilik item/objek yang disasarkan.

perintah setangle

setangle [x / y / z] [darjah]

.

X / y / z Paksi yang anda ingin menukar sudut.
Darjah .

Lebih banyak pertolongan

perintah modangle

Modangle [x / y / z] [darjah]

Perintah ini akan mengubah sudut sasaran dengan jumlah yang ditentukan.

X / y / z Paksi yang anda ingin mengubah sudut sudut.
Ijazah (0-360), anda ingin mengubahsuai sudut dengan -10 akan menambah 10 darjah, -10 akan menolak 10 darjah.

Lebih banyak pertolongan

perintah getangle

Getangle [x / y / z]

Perintah ini akan mencetak sudut paksi yang ditentukan sasaran ke konsol.

X / y / z Paksi yang anda ingin cari sudut.

Lebih banyak pertolongan

Tetapkan masa untuk memerintahkan

Tetapkan Timescale ke [Seconds]

Perintah ini berubah berapa saat berlalu dalam permainan sebentar dalam kehidupan sebenar. Lalai adalah 20, yang bermaksud setiap saat dalam kehidupan sebenar, 20 saat di Fallout Pass.

Saat Jumlah detik yang harus lulus dalam permainan setiap saat dalam kehidupan sebenar. Lalai adalah 20.

Lebih banyak pertolongan

Tetapkan GameHour untuk memerintahkan

Tetapkan GameHour ke [jam]

Perintah ini mengubah masa hari (0-24 jam).

Jam Jam sehari untuk menetapkan permainan ke – 23 akan menetapkan permainan hingga 11 malam, 13 akan menetapkan permainan hingga 1 petang.

Lebih banyak pertolongan

Tetapkan Gameday untuk memerintahkan

Tetapkan Gameday ke [Hari]

Perintah ini mengubah hari dalam bulan dalam permainan (1-31).

Hari Hari bulan yang anda ingin menetapkan hari ke – 11 akan menetapkan tarikh ke 11 bulan semasa. Nota: Ini akan memecahkan simpanan anda jika anda menetapkan hari ke nombor yang tidak wujud (e.g. .

Lebih banyak pertolongan

Tetapkan GameYear untuk memerintahkan

Tetapkan GameYear ke [Tahun]

.

Tahun Tahun anda ingin menetapkan tahun permainan ke – e.g. 2018.

Lebih banyak pertolongan

fdiffmultlegendarychance_ perintah

Perintah ini dapat digunakan untuk mengubah kemungkinan pemijahan musuh legenda. Perhatikan bahawa anda tidak memerlukan ruang antara peluang dan perintah, untuk menetapkan peluang untuk sangat mudah anda akan menggunakan perintah fdiffmultlegendarychance_ve.

 • VE – sangat mudah
 • E – Mudah
 • N – normal
 • H – Keras
 • VH – sangat sukar
 • SV – Peluang Survival

perintah forceweather

forceweather [ID cuaca]

Penipu ini dengan kuat mengubah cuaca dengan serta -merta.

ID cuaca ID cuaca yang anda ingin mengubah cuaca semasa ke.

Lebih banyak pertolongan

Perintah setweather

setWeather [ID cuaca]

Penipu ini mengubah cuaca permainan secara beransur -ansur – seolah -olah berubah secara semula jadi.

ID cuaca ID cuaca yang anda ingin mengubah cuaca semasa ke.

Lebih banyak pertolongan

Perintah SetPV

setPV [nama harta papirus] [nilai]

Perintah ini boleh digunakan untuk menukar nilai harta papirus.

Nama Harta Papyrus Nama harta papirus, e.G: BCommandable, Ballowmove, Ballowcaravan.
Nilai Nilai yang anda ingin menetapkan harta papirus, biasanya 0 untuk palsu, 1 untuk benar.

Lebih banyak pertolongan

Perintah Scrapall

Perintah ini akan membuang semua item/objek yang boleh dibatalkan dalam sel peta yang kini dimuatkan.

Kod cheat pc fallout 4 pc

Panduan ini akan memberi anda semua penipu senjata dalam permainan, saya tidak menemui panduan seperti saya jadi saya tidak tahu ia wujud atau tidak

10

1

1

1

Э foto.

needfor_pizza
V игр
Yakuza Kiwami 2

10,878 униканых посетелей
499 Dispes

OGED

?? Kod Guns DLC bermaksud bahawa kedua -dua nombor ini berbeza bergantung pada dlc/akaun anda, untuk melihat dua nombor pertama yang perlu anda tulis dan bukannya . Buka konsol dan klik pada NPC DLC, lihat dua nombor pertama dan nubers ini yang anda harus letakkan bukannya . Mendapatnya?
Sekiranya anda tidak memahami beberapa bahagian, komen

Sebelum kod senjata anda mesti menulis pemain.,

Pemain.AddItem 0000000F (memberi anda 1 topi)

pemain.AddItem 0000000F 999 (memberi anda 999 topi)

Fat Man (Pelancar Mini Nuke): 000BD56F

Ashmaker (minigun unik yang membakar musuh): 001F252E

Pelancar Missile: 0003F6F8

Kematian dari atas (Pelancar Peluru Berpandu Unik): 00225969

Broadsider (Cannon Tangan): 000FD11b

Jet jet (pucuk sampah): 000E942B

Flamer (Flame Thrower): 000E5881

Gatling Laser: 000e27bc

Penghakiman Akhir (Laser Gatling Unik): 00225abe

Penyerang (lelaki gemuk unik): ??031702

Sergant Ash (Unik Flamer): ??051599

Pistol Harpoon: ??010B81

Rakan Admirals (Pistol Harpoon Unik): ??05158b

Stand Last Skipper (Pistol Harpoon Unik): ??04E752

Pistol Harpoon Defender (HG Unik): ??32507

Pelancar Nuka-Nuke (Lelaki Fat Unik yang Menembak Nuka Cola Nukes): ??05178f

Aeternus (laser gatling yang unik): ??

.44 Pistol (Revolver): 000CE97D

Perdamaian Eddie (unik .44 Pistol): 00225AE9

Pistol Kellogg (unik .44 pistol): 00225ac1

Ada keuntungan (unik .44 Pistol): 00225AE7

Rakan Wastelanders (Pistol 10mm Unik): 001F61E6

Penyelamat (Pistol Unik): 000DC8E7

Pistol Flare: 001025ac

Pistol paip: 00024f55

Revolver paip: 0014831b

Institut Laser Pistol: 001633cc

Pistol laser: 0009983b

Old Faithful (Gun Laser Unik): 001F61E2

Pistol Plasma: 00100AE9

Alien Blaster: 000FF995

Gamma Gun: 000DDB7C

Pistol Artifak Lorenzo (Pistol Gamma Unik): 002266F7

Zeta Gun (Pistol Gamma Unik): 002266FC

Revolver Barat: ??0415B3

Blaster Alien Hub (unik Alien Blaster): ??043416

??007BC8

Soaker asid (pistol racun): ??007BC6

Rifle Assault: 0000463f

Rifle Combat: 000DF42E

Pengawas Guardian (senapang tempur unik): 000DF42E

Gauss Rifle: 000D1EB0

Minuteman Terakhir (Rifle Gauss Unik): 0022B603

Senapang memburu: 0004F46A

Reba (Rifle Hunts Unik): 001ABC92

Reba II (senapang berburu unik): 001ABC93

Tinker Tom Special (Senapang Memburu Unik): 001F2675

Rifle Railway (pucuk pancang kereta api): 000FE268

Rifle Keretapi Prototaip: 00221235

SMG (Thompson SMG): 0015B043

SMG Silver Khancur (Silver SMG) 001B28F7

Spray n ‘Pray (SMG Unik): 0015B043

Syringer (pucuk jarum suntikan): 0014D09E

Virgil’s Rifle (Rifle Institute Unik): 00225aba

Survivor Khas (Pistol Laser Unik): 00225ABC

Pihak Berkuasa Sah: Tiada ID, 00225963 hanya memberikan pistol yang dipanggil kuasa yang benar tetapi tidak mempunyai
kuasa unik

Wazer Wifle (ejaan yang betul, senapang laser unik): 00225965

Eksirimen 18-A (Rifle Plasma Unik): 001F61E9

Anak Disember (Rifle Combat Unik): ??014459

Senapang tindakan tuil: ??02C8B0

Lucky Eddy (tindakan tuil unik): ??045675

Lama dipercayai (tindakan tuil unik): ??05158f

Senapang radium: ??025FC4

Kiloton Radium Rifle (Unik): ??

Senapang buatan tangan: ??033B60

Solver Masalah (senapang buatan tangan yang unik): ??

SplatterCannon (senapang buatan tangan yang unik): ??04E424

Keadilan (senapang pertempuran unik): 001F61E4

Le Fusil Terribles (senapang tempur yang unik): 00225771

Tidak ada senapang DLC

Cryolator (pucuk ais): 00171b2b

Tesla Rifle: ??003E07

Ketua Assaultron yang diselamatkan: ??

Seperti yang diminta saya membuat pelanjutan peluru ke panduan, dan ya: ada peluru dlc

.44 pusingan (revolvers): 0009221c

Pusingan 10mm (Pistols): 0001F276

Flare (Flare Gun): 001025AE

.50 berkaliber (.Mod 50 Cal ke Sniper): 0001F279

5.Pusingan 56mm (AR Ammo): 0001F278

.45 pusingan (senapang tempur): 0001F66A

2mm EC (Gauss Rifle): 0018ABDF

.308 pusingan (sniper): 0001F66B

Spike Kereta Api (Rifle Railway): 000FE269

Stinger Ammo: berbeza bergantung pada peluru

.38 Pusingan: 0004CE87

Mini nuke: 000e6b2e

Bahan Api Flamer: 000CAC78

5mm (minigun): 0001f66c

Sel Fusion (semua senjata elektrik): 000C1897

Fusion Core (Power Armor): 00075Fe4

Kartrij plasma: 0001dbb7

Pusingan Blaster Alien: 001025AA

.45-70 Pusingan (Lever Action Rifle): ??02C8B1

Bola boling yang diubah suai (ya, peluru dan sebenarnya): ??02740E

.62 pusingan (senapang buatan tangan): ??037897

Squirt of Water: ??04C0E4

Lihat bahagian pertama untuk maklumat mengenai senjata DLC dan mereka kod

Saya mungkin akan membuat satu untuk bom tetapi mungkin tidak