Senarai Artifak dan Statistik | Genshin Impact | Game8, Genshin Impact Artifacts | Taktik Pocket

Artefak impak Genshin

Contents

Impian berlapis Gilded Watak:

Senarai artifak dan statistik

Ini adalah senarai semua set artifak dalam kesan Genshin! Kami mempunyai senarai semua kesan artifak, penjelasan mengenai artifak artifak dan subsat, dan penjelasan mengenai artifak dalam permainan!

Senarai kandungan

 • Artifak baru dalam versi 4.0
 • Senarai Bonus Set Artifak
 • Senarai artifak max 5-bintang
 • Senarai artifak maksimum 4-bintang
 • Senarai artifak maksimum 3-bintang
 • Apa itu artifak
 • Panduan Statistik Artifak
 • Panduan Berkaitan

Artifak baru dalam versi 4.0

Marechaussee Hunter dan Golden Troupe

Golden Troupe dan Marechaussee Hunter adalah set artifak terbaru di Versi 4.0. Set artifak ini dapat diperoleh!

Senarai Bonus Set Artifak

Senarai artifak max 5-bintang

Tetapkan Tetapkan bonus
Petra Archaic 2 keping: Dapatkan bonus GEO DMG 15%. 4 keping: Setelah memperoleh shard unsur yang dibuat melalui reaksi yang kristal, semua ahli parti memperoleh bonus DMG 35% untuk elemen tertentu untuk 10s. Hanya satu bentuk bonus dmg elemental yang dapat diperoleh dengan cara ini pada satu -satu masa.
Blizzard Strayer 2 keping: Bonus dmg cryo +15% 4 keping: Apabila watak menyerang musuh yang dipengaruhi oleh Cryo, kadar kritikan mereka meningkat sebanyak 20%. Sekiranya musuh dibekukan, kadar kritikan meningkat sebanyak 20% tambahan.
Kejahatan Bloodstained 2 keping: DMG Fizikal +25% 4 keping: Selepas mengalahkan lawan, peningkatan serangan DMG sebanyak 50% dan mengurangkan kos stamina kepada 0 untuk 10s.
Penyihir Crimson Flames 2 keping: Bonus Pyro DMG +15%. 4 keping: Meningkatkan beban, pembakaran, dan burgeon dmg sebanyak 40%. Meningkatkan menguap dan mencairkan dmg sebanyak 15%. Menggunakan kemahiran unsur meningkatkan kesan set 2 keping sebanyak 50% untuk 10s. Max 3 Stacks.
Kenangan Deepwood 2 keping: Bonus Dendro DMG +15% 4 keping: Selepas kemahiran atau pecah unsur melanda lawan, sasaran ‘Dendro res akan berkurangan sebanyak 30% untuk 8s. Kesan ini dapat dicetuskan walaupun watak pelemparan tidak berada di lapangan.
Desert Pavilion Chronicle 2 keping: Bonus DMG Anemo +15% 4 keping: Apabila serangan yang dikenakan melanda lawan, kelajuan serangan normal yang melengkapkan akan meningkat sebanyak 10% manakala serangan normal, dikenakan, dan menjunam DMG akan meningkat sebanyak 40% untuk 15s
Gema tawaran 2 keping: ATK +18%. 4 keping: Apabila serangan biasa melanda lawan, terdapat peluang 36% bahawa ia akan mencetuskan ritus lembah, yang akan meningkatkan serangan normal dmg sebanyak 70% daripada ATK. Kesan ini akan dilepaskan 0.05 -an selepas serangan biasa menangani dmg. Sekiranya serangan biasa gagal mencetuskan ritus lembah, kemungkinannya mencetuskan masa depan akan meningkat sebanyak 20%. Pencetus ini boleh berlaku sekali setiap 0.2s.
Lambang nasib terputus 2 keping: Pengisian Tenaga +20%. 4 keping: Meningkatkan Elemental Burst DMG sebanyak 25% daripada isi semula tenaga. DMG bonus maksimum 75% dapat diperoleh dengan cara ini.
Bunga syurga hilang 2 keping: Penguasaan Elemental +80 4 keping: DMG Reaksi, Hyperbloom, dan Burgeon Watak Dilapisi DMG meningkat sebanyak 40%. Di samping. Setiap timbunan ini berlangsung 10 -an. Max 4 susunan secara serentak. Kesan ini hanya boleh dicetuskan sesaat. Watak yang melengkapkan ini masih boleh mencetuskan kesannya apabila tidak di lapangan.
Impian berlapis 2 keping: Penguasaan Elemental +80 4 keping: Dalam 8 tahun yang mencetuskan tindak balas unsur, watak yang melengkapkan ini akan mendapat penggemar berdasarkan jenis elemen anggota pihak lain. ATK meningkat sebanyak 14% untuk setiap ahli yang jenis elemennya sama dengan watak yang dilengkapkan, dan EM meningkat sebanyak 50 untuk setiap ahli dengan jenis elemen yang berbeza. Setiap penggemar akan mengira sehingga 3 aksara. Kesan ini dapat dicetuskan sekali setiap 8 dan walaupun tidak di lapangan.
Akhir Gladiator 2 keping: ATK +18%. 4 keping: Jika wielder set artifak ini menggunakan pedang, tanah liat atau polearm, meningkatkan serangan normal mereka DMG sebanyak 35%.
Rombongan Emas 2 keping: Elemental Skill DMG +20% 4 keping: Meningkatkan kemahiran elemen dmg sebanyak 25%. Selain itu apabila tidak di lapangan, DMG kemahiran Elemental akan meningkat lebih lanjut sebanyak 25%. Kesan ini akan dibersihkan 2s setelah mengambil bidang.
Jantung kedalaman 2 keping: Bonus DMG Hydro +15% 4 keping: Setelah menggunakan kemahiran elemental, meningkatkan serangan biasa dan menyerang dmg sebanyak 30% selama 15 -an.
Sekam impian mewah 2 keping: Def +30% 4 keping: Watak yang dilengkapi dengan set artifak ini akan memperoleh kesan rasa ingin tahu dalam keadaan berikut: Apabila di lapangan, watak memperoleh 1 timbunan selepas memukul lawan dengan serangan geo, mencetuskan maksimum sekali setiap 0.3s. Apabila di luar lapangan, watak mendapat 1 timbunan setiap 3s. Rasa ingin tahu boleh disusun sehingga 4 kali, masing -masing menyediakan 6% def dan bonus geo 6%. Apabila 6 saat berlalu tanpa mendapat timbunan rasa ingin tahu, 1 timbunan hilang.
Lavawalker 2 keping: Pyro res meningkat sebanyak 40%. 4 keping: Peningkatan DMG terhadap musuh yang terjejas oleh Pyro sebanyak 35%.
Maiden Kekasih 2 keping: Keberkesanan Penyembuhan Karakter +15%. 4 keping: Menggunakan kemahiran unsur atau pecah meningkatkan penyembuhan yang diterima oleh semua ahli parti sebanyak 20% untuk 10 -an.
Marechaussee Hunter 2 keping: Serangan normal dan dikenakan dmg +15% 4 keping: Apabila HP semasa meningkat atau berkurangan, kadar kritikan akan ditingkatkan sebanyak 12% untuk 5s. Max 3 Stacks.
Noblesse mewajibkan 2 keping: Elemental Burst DMG +20%. 4 keping: Menggunakan pecah unsur meningkatkan semua ATK ahli parti sebanyak 20% untuk 12s. Kesan ini tidak dapat disusun.
Impian nymph 2 keping: Bonus DMG Hydro +15% 4 keping: Selepas serangan normal, dikenakan, dan menjunam, kemahiran unsur, dan pecah unsur melanda lawan, 1 timbunan dari Nymph cermin akan dicetuskan, bertahan 8 tahun. Apabila di bawah kesan 1, 2, atau 3 atau lebih susunan nymph cermin, ATK akan ditingkatkan sebanyak 7%/16%/25%, dan bonus Hydro DMG akan ditingkatkan sebanyak 4%/9%/15%. Tumpukan nymph cermin yang dicipta oleh serangan normal, dikenakan, dan menjunam, kemahiran unsur, dan pecah unsur wujud secara bebas.
Kerang lautan 2 keping: Bonus Penyembuhan +15% 4 keping: Apabila watak dengan set artifak ini menyembuhkan ahli parti, 1 buih akan muncul. Ia berkumpul sembuh HP selama 3 saat, kemudian meletup dan menangani 90% HP sembuh sebagai DMG ke musuh yang berdekatan. Penyembuhan terkumpul maksimum ialah 30,000 hp, termasuk over-heal. Hanya ada 1 buih aktif, tetapi ia tetap walaupun anda menukar. CD FOAM ialah 3.5s.
Api pucat 2 keping: DMG Fizikal +25% 4 keping: Apabila kemahiran unsur mencecah lawan, ATK meningkat sebanyak 9% untuk 7s. Kesan ini disusun sehingga 2 kali dan boleh dicetuskan sekali setiap 0.3s. Sekali 2 susunan dicapai, kesan 2-set dua kali ganda.
Retracing Bolide 2 keping: Meningkatkan kekuatan perisai sebanyak 35% 4 keping: Semasa dilindungi oleh perisai, dapatkan tambahan 40% normal dan serangan dmg.
Reminiscence Shimenawa 2 keping: ATK +18%. 4 keping: Apabila menghantar kemahiran unsur, jika watak mempunyai 15 atau lebih tenaga, mereka kehilangan 15 tenaga dan normal/caj/serangan terjun DMG meningkat sebanyak 50% untuk 10s. Kesan ini tidak akan mencetuskan lagi dalam tempoh itu.
Ketabahan Milelith 2 keping: HP +20% 4 keping: Apabila kemahiran unsur mencecah lawan, ATK semua anggota parti berdekatan meningkat sebanyak 20% dan kekuatan perisai mereka meningkat sebanyak 30% untuk 3s. Kesan ini boleh dicetuskan sekali setiap 0.5s. Kesan ini masih boleh dicetuskan walaupun watak yang menggunakan set artifak ini tidak berada di lapangan.
Kemarahan guntur 2 keping: Bonus DMG Electro +15% 4 keping: Meningkatkan kerosakan yang disebabkan oleh beban, elektro-charged, superconduct, dan hiperbloom sebanyak 40%, dan bonus DMG yang diberikan oleh pemburuan meningkat sebanyak 20%. Apabila cepat atau tindak balas elemen yang disebutkan di atas dicetuskan, CD kemahiran elemen dikurangkan sebanyak 1s. Hanya boleh berlaku sekali setiap 0.8s
Thundersoother 2 keping: Elektro res meningkat sebanyak 40%. 4 keping: Meningkatkan DMG terhadap musuh yang terjejas oleh Electro sebanyak 35%.
Vermillion selepas ini 2 keping: ATK +18%. 4 keping: Setelah menggunakan pecah unsur, watak ini akan mendapat kesan cahaya yang baru muncul, meningkatkan ATK mereka sebanyak 8% untuk 16S. Apabila HP watak berkurangan, ATK mereka akan meningkat lagi sebanyak 10%. Peningkatan selanjutnya ini boleh berlaku dengan cara ini maksimum 4 kali. Kesan ini boleh dicetuskan sekali setiap 0.8s. Cahaya yang baru akan dihapuskan apabila watak meninggalkan medan. Sekiranya pecah unsur digunakan semula semasa tempoh cahaya yang baru muncul, cahaya baru asal akan dihapuskan.
Venerer Viridescent 2 keping: Bonus DMG Anemo +15% 4 keping: Meningkatkan Swirl DMG sebanyak 60%. Mengurangkan Res Elemental lawan ke elemen yang ditanam di pusaran sebanyak 40% untuk 10 -an.
Cahaya Vourukasha 2 keping: HP +20% 4 keping: Kemahiran Elemental dan Elemental Burst DMG akan ditingkatkan sebanyak 10%. Selepas watak melengkapkan mengambil DMG, bonus DMG yang disebutkan di atas meningkat sebanyak 80% untuk 5s. Peningkatan kesan ini boleh mempunyai 5 susunan. Tempoh setiap timbunan dikira secara bebas. Kesan ini dapat dicetuskan walaupun karakter pelemparan tidak berada di lapangan.
Kumpulan Wanderer 2 keping: Meningkatkan penguasaan elemen sebanyak 80. 4 keping: Meningkatkan serangan dmg sebanyak 35% jika watak menggunakan pemangkin atau busur.

Senarai artifak maksimum 4-bintang

Tetapkan Tetapkan bonus
Berserker 2 keping: Kadar kritikan +12% 4 keping: Apabila HP berada di bawah 70%, kadar kritikan meningkat sebanyak 24%tambahan.
Hati yang berani 2 keping: ATK +18%. 4 keping: Meningkatkan DMG sebanyak 30% berbanding musuh dengan lebih daripada 50% hp.
Kehendak pertahanan 2 keping: Def +30% 4 keping: Meningkatkan Res Elemental sebanyak 30% untuk setiap elemen yang hadir di antara watak anda dalam pesta.
Penjudi 2 keping: Meningkatkan kemahiran elemen dmg sebanyak 20%. 4 keping: Mengalahkan musuh mempunyai peluang 100% untuk menghapuskan CD Skill Elemental. Hanya boleh berlaku sekali setiap 15 -an.
Pengajar 2 keping: Meningkatkan penguasaan elemen sebanyak 80. 4 keping: Setelah mencetuskan reaksi unsur, meningkatkan semua penguasaan elemen anggota parti sebanyak 120 untuk 8s.
Artis Martial 2 keping: Meningkatkan serangan biasa dan menyerang dmg sebanyak 15%. 4 keping: Setelah menggunakan kemahiran elemental, meningkatkan serangan normal dan menyerang dmg sebanyak 25% untuk 8s.
Doa untuk takdir 1 keping: Terjejas oleh hidro untuk masa 40% kurang.
Doa untuk pencahayaan 1 keping: Terjejas oleh pyro selama 40% masa kurang.
Doa untuk kebijaksanaan 1 keping: Terjejas oleh elektro untuk masa 40% kurang.
Doa untuk musim bunga 1 keping: Terjejas oleh cryo selama 40% masa kurang.
Resolusi Sojourner 2 keping: ATK +18%. 4 keping: Kenaikan kadar kritikan serangan dikenakan sebanyak 30%.
Sarjana 2 keping: Pengisian Tenaga +20% 4 keping: Memperoleh tenaga memberikan 3 tenaga kepada semua ahli parti yang mempunyai busur atau pemangkin yang dilengkapi. Hanya boleh berlaku sekali setiap 3s.
Pengasingan 2 keping: Pengisian Tenaga +20% 4 keping: Menggunakan unsur pecah unsur semula 2 tenaga untuk semua ahli parti (tidak termasuk pemakai) setiap 2s untuk 6s. Kesan ini tidak dapat disusun.
Keajaiban kecil 2 keping: Res Elemental meningkat sebanyak 20%. 4 keping: DMG Elemental Masuk Meningkatkan Res Elemental yang sepadan sebanyak 30% untuk 10s. Hanya boleh berlaku sekali setiap 10 -an.

Senarai artifak maksimum 3-bintang

Tetapkan Tetapkan bonus
Pengembara 2 keping: Max HP meningkat sebanyak 1000. 4 keping: Membuka dada mencipta semula 30% max HP melebihi 5s.
Anjing bertuah 2 keping: Def meningkat sebanyak 100. 4 keping: Memilih Mora mengembalikan 300 hp.
Doktor melancong 2 keping: Meningkatkan penyembuhan masuk sebanyak 20%. 4 keping: Menggunakan unsur pecah mengembalikan 20% hp.

Apa itu artifak

Meningkatkan statistik watak

Impak Genshin - Melengkapkan Artifak

Artefak berfungsi sebagai cara utama untuk meningkatkan statistik yang berbeza dari watak anda dalam kesan Genshin.

Daripada kategori peralatan RPG standard seperti topi keledar, but, dan sebagainya, kesan Genshin telah memisahkan kepingan yang berbeza ke dalam lima kategori artifak.

Dapatkan dari bos, dada, dan domain

Genshin - Dapatkan dari domain artifak

Artifak adalah bahagian penting dari statistik dan prestasi watak anda dalam pertempuran. Mereka terbaik ditanam dari domain artifak

Untuk mendapatkan artifak terbaik, cuba menaikkan pangkat pengembaraan anda dengan cepat kemudian memburu bos elit dan mencabar domain untuk mendapatkan artifak terbaik!

Panduan Statistik Artifak

Dibahagikan kepada statistik utama dan sub

Statistik Artifak

Artifak mempunyai 3 bahagian yang mempengaruhi statistik Wielder. Statistik utama yang diserlahkan dalam oren, sub-stat yang diserlahkan dalam kuning, dan kesan set yang diserlahkan dalam cahaya biru.

Statistik utama sangat meningkatkan bonus

Pengasingan 1

Nilai nilai statistik utama ditetapkan tetapi stat stat keuntungan artifak anda sebagai stat utama adalah rawak (nilai ATK adalah sama untuk semua artifak pangkat yang sama Tetapi artifak yang anda dapatkan mungkin mengandungi HP, ATK, DEF, dll). Sub statistik benar-benar rawak dan pemecah perjanjian dalam artifak permainan akhir.

Tetapkan bonus ditetapkan setiap set sehingga memberi tumpuan kepada mendapatkan statistik yang tepat untuk statistik utama dan sub artifak anda adalah kunci untuk mendapatkan artifak yang hebat.

Statistik utama artifak

Statistik yang dinaikkan Statistik utama
Bunga hidup HP (rata)
Plume kematian ATK (rata)
Pasir eon ATK (%), def (%), HP (%), penguasaan elemental, isi semula tenaga
GOLLET OF EONOTHEM ATK (%), DEF (%), HP (%), Bonus DMG Elemental (%)
Circlet of Logos ATK (%), def (%), HP (%), penguasaan unsur, kadar krit

Selain daripada penguasaan elemental, semua bonus stat dari statistik utama artifak datang dalam peratusan. Oleh itu, semakin tinggi statistik asas anda, semakin tinggi statistik yang dapat mereka sediakan.

Senarai Sub Statistik Artifak

ATK Def
Hp Kadar kritikan
Crit DMG Penguasaan elemen
Recharge Tenaga

Ini adalah kemungkinan sub statistik artifak anda dapat meratakannya. Serangan, HP, dan Pertahanan boleh datang dengan nilai rata dan nilai %.

Bonus set artifak

Bonus set artifak

Setiap artifak dikaitkan dengan a Tetapkan. Set ini dikaitkan dengan bonus bergantung pada berapa banyak kepingan set itu dilengkapi dengan watak.

Sebilangan besar set mempunyai bonus yang diberikan untuk melengkapkan 2 keping atau 4 keping satu set. Oleh kerana watak hanya dapat melengkapkan sehingga lima artifak pada satu masa, anda sering terpaksa memilih antara melengkapkan dua pasang set 2 keping atau satu set 4 keping.

Panduan berkaitan impak genshin

Panduan Wiki Impak Genshin

Impak Genshin - Wiki dan Panduan Atas

Panduan mengikut kategori

semua Kategori
Genshin - Walkthrough StoryWalkthrough cerita Genshin - Berita dan Maklumat PermainanMaklumat Berita & Permainan
Genshin - Senarai watakWatak Genshin - Semua Gacha dan HasratGacha (hasrat)
Genshin - Panduan RerollingRerolling Genshin - Semua senarai peringkatSenarai Tahap
Genshin - Petua dan TrikPetua & Trik Genshin - Senarai All Quest WalkthroughsPencarian
Genshin - Senarai senjataSenjata Genshin - Senarai ArtifakArtifak
Genshin - Senarai Bos dan Panduan Pertempuran BossBos Genshin - Senarai musuhMusuh
Genshin - Senarai domainDomain Genshin - Senarai item dan bahanItem & Bahan
Genshin - Senarai acara dan panduan acaraPeristiwa Genshin - Senarai PencapaianPencapaian
Genshin - Papan MesejPapan mesej Genshin - Panduan Spiral AbyssJurang spiral
Genshin - Lokasi dan LoreLokasi & Lore Genshin - PerumahanPerumahan
Genshin - ArkibArkib Impak Genshin - Sistem Perikanan Slim BannerMemancing

Artefak impak Genshin

Artefak Impak Genshin adalah bahagian penting dari mana -mana watak, jadi mari kita lihat apa yang mereka lakukan dan set artifak Genshin yang terbaik untuk anda.

Artefak Impak Genshin - Pelancong yang dikelilingi oleh kepingan artifak

Diterbitkan: 20 Sep 2023

Genshin Impact menawarkan tahap kebebasan yang besar ketika datang ke PlayStyle, tetapi ada sesuatu yang banyak pemain baru diabaikan (dan pemain jangka panjang cinta dan benci), dan itulah kepentingan Yang Maha Kuasa Artefak impak Genshin. Memilih artifak terbaik untuk watak kegemaran anda dapat membuat seluruh dunia berbeza dengan bagaimana anda menari dalam peperangan, jadi mari kita lihat Artefak impak Genshin Terbaik, Cara memanfaatkan statistik mereka, dan di mana untuk mendapatkannya, jadi anda akan mengasyikkan dengan Archons dalam masa yang singkat.

Untuk lebih banyak bantuan untuk mendapatkan kepala anda dalam permainan, lihat Panduan Senjata Genshin Impact kami. Selepas itu, pastikan anda menyemak senarai peringkat Genshin Impact kami, Genshin Impact Banner seterusnya, dan Panduan Acara Genshin Impak. Kami juga mendapat senarai kod impak Genshin terkini untuk beberapa Freemos yang lazat, dan Genshin Impact Memes untuk memberi anda ketawa.

Oleh itu, mari kita menyelam panduan kami untuk Artefak impak Genshin.

Thumbnail YouTube

Apakah artifak impak Genshin?

Artifak adalah cara utama untuk meningkatkan statistik anda dalam kesan Genshin, yang menawarkan pelbagai penggemar dan menetapkan bonus yang mesti anda pilih dengan teliti sesuai dengan jenis watak yang anda lakukan. Anda boleh melengkapkan maksimum lima artifak pada mana -mana satu watak, dan banyak memberi manfaat kepada anda menggunakan set dua atau empat jenis yang sama.

Terdapat lima jenis artifak yang berbeza. Setiap bahagian mempunyai statistik utama, yang boleh anda lihat di bawah.

Sekeping artifak Statistik berpotensi
Bunga hidup Hp
Flume kematian Serang
Pasir eon Serangan %, Pertahanan %, HP %, Penguasaan Elemental, atau Tenaga Pengisian
GOLLET OF EONOTHEM Serangan %, pertahanan %, hp %, atau kerosakan bonus
Circlet of Logos Serangan %, Pertahanan %, HP %, Penguasaan Elemental, Pengisian Tenaga, Kadar Krit

Selepas itu, artifak mempunyai satu set substatur, ditentukan oleh RNG. Semasa anda meningkatkan artifak, substat rawak akan ditambah atau dinaik taraf pada selang tertentu. Berikut adalah bahan -bahan yang berpotensi, yang masing -masing boleh datang sebagai kadar rata atau kenaikan peratusan:

 • Serang
 • Hp
 • Kadar kritikan
 • Kerosakan kritikan
 • Pertahanan
 • Recharge Tenaga
 • Penguasaan Elemental

Kemudian, terdapat bonus yang ditetapkan, unik untuk setiap set artifak. Terserah kepada anda bagaimana anda menggunakannya – anda boleh mencampur dan memadankan, menggunakan dua set dua untuk menggabungkan manfaat, walaupun untuk kebanyakan membina ia disyorkan untuk berpegang pada set empat, untuk memanfaatkan bonus yang lebih kuat. Anda dapat melihat setiap kesan bonus yang ditetapkan dalam senarai artifak impak Genshin terbaik kami.

Halaman Artifak Impak Genshin

Apakah artifak impak Genshin terbaik?

Berikut adalah senarai artifak impak Genshin terbaik yang boleh anda dapatkan dalam permainan pada masa ini. Semua set ini datang dalam kualiti empat bintang atau lima bintang. Bintang lima adalah kualiti tertinggi, dan oleh itu artifak lima bintang sering mempunyai statistik asas yang lebih tinggi daripada artifak empat bintang, dan anda boleh mengukurnya lebih jauh. Walau bagaimanapun, kadang-kadang Archons RNG tidak berada di pihak anda, dan anda mungkin mendapati bahawa artifak empat bintang mempunyai substatur yang lebih baik untuk anda, jadi ingatlah itu ketika memilih yang mana untuk melengkapkan.

Klik pada nama watak yang disyorkan untuk setiap set untuk melihat panduan membina penuh mereka.

Sekam impian mewah

Dua keping dilengkapi: Pertahanan +30%
Empat keping dilengkapi: Dapatkan kesan rasa ingin tahu dalam syarat -syarat berikut: Apabila watak yang dilengkapkan berada di lapangan, mereka mendapat satu timbunan selepas memukul lawan dengan serangan geo, mencetuskan maksimum sekali setiap 0.3 saat. Apabila di luar padang, watak mendapat satu timbunan setiap tiga saat. Rasa ingin tahu boleh disusun sehingga empat kali, masing -masing memberikan 6% pertahanan dan bonus kerosakan geo 6%. Apabila enam saat berlalu tanpa mendapat timbunan rasa ingin tahu, satu timbunan tamat

Diperoleh dari domain pengadilan yang tidur di Fort Hiraumi, di Pulau Seirai.

Sekam impian mewah yang disyorkan watak:

 • Genshin Impact’s Noelle
 • Albedo Genshin Impact
 • Genshin Impact Itto
 • Genshin Impact’s Gorou
 • Genshin Impact’s Yun Jin

Petra Archaic

Dua keping dilengkapi: kerosakan geo +15%
Empat keping dilengkapi: Setelah memperoleh shard elemental yang dibuat melalui reaksi yang kristal, semua ahli parti mendapat bonus kerosakan 35% untuk elemen tertentu selama sepuluh saat. Watak hanya dapat memperoleh satu bentuk bonus kerosakan unsur dengan cara ini pada satu -satu masa

Diperoleh dari domain Guyun di laut awan, Guyun Stone Forest.

Watak yang disyorkan Petra kuno:

 • Zhongli Impact Genshin
 • Pengembara Genshin Impact (GEO)
 • Genshin Impact’s Ningguang

Blizzard Strayer

Dua keping dilengkapi: Kerosakan Cryo +15%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kadar krit. Kadar kritikan mereka meningkat sebanyak 20% jika musuh dibekukan

Diperoleh dari puncak domain Vindagnyr di Dragonspine, di Mondstadt.

Blizzard Strayer disyorkan watak:

 • Kaeya Impact Genshin
 • Genshin Impact’s Ganyu
 • Chongyun Genshin Impact
 • Rosaria Genshin Impact
 • Ayaka Impact Genshin
 • Genshin Impact’s Aloy

Kejahatan Bloodstained

Dua keping dilengkapi: kerosakan fizikal +25%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan serangan yang dilengkapi dengan watak yang dikenakan oleh karakter sebanyak 50% selepas mereka mengalahkan lawan, dan mengurangkan kos stamina serangan mereka yang dikenakan ke sifar selama sepuluh saat

Diperoleh dari kolam renang dan domain gua gunung di Minlin, MT. Aozang, atau dari Kotak Kekejaman Artifak Berdarah Darah.

Karakter yang disyorkan Berkelompok Berdarah:

Penyihir Crimson Flames

Dua keping dilengkapi: kerosakan pyro +15%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan yang berlebihan dan membakar sebanyak 40%, dan menguap dan mencairkan kerosakan sebanyak 15%. Menggunakan kemahiran unsur meningkatkan kesan set dua keping sebanyak 50% selama sepuluh saat. Maksimum tiga susunan

Diperoleh dari Istana Tersembunyi Domain Formula Zhou di Bashui Plain, Wuwang Hill.

Crimson Witch of Flames disyorkan watak:

 • Xiandling Genshin Impact
 • Klee Genshin Impact
 • Diluc Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Bennett
 • Genshin Impact’s Hu Tao
 • Yanfei Impact Genshin
 • Genshin Impact’s Yoimiya

Artefak Impak Genshin - Nahida Dilengkapi dengan Kenangan Deepwood

Kenangan Deepwood

Dua keping dilengkapi: Bonus Kerosakan Dendro +15%
Empat keping dilengkapi: Selepas kemahiran atau pecah unsur melanda lawan, rintangan dendro sasaran menurun sebanyak 30% selama lapan saat. Kesan ini boleh mencetuskan walaupun watak melengkapkan tidak berada di lapangan (buff seluruh pasukan, tidak disusun jika lebih daripada satu anggota pihak anda melengkapkannya)

Diperolehi dari domain pencerahan bersendirian di Avidya Forest, Sumeru.

Deepwood Memories Disyorkan Watak:

 • Genshin Impact’s Tighnari
 • Genshin Impact’s Collei
 • Pengembara Genshin Impact (Dendro)
 • Genshin Impact Nahida
 • Genshin Impact’s Yaoyao

Desert Pavilion Chronicle

Dua keping dilengkapi: Bonus Kerosakan Anemo +15%
Empat keping dilengkapi: Apabila serangan yang dikenakan melanda lawan, kelajuan serangan normal watak melengkapkan sebanyak 10% manakala kerosakan serangan normal, dikenakan, dan menjunam meningkat sebanyak 40% selama 15 saat

Diperoleh dari kota domain emas di mata pasir, pasir merah besar, sumeru.

Desert Pavilion Chronicle Disyorkan Watak:

 • Genshin Impact’s Wanderer
 • Xiao Impact Genshin
 • Heizou Impact Genshin

Gema tawaran

Dua keping dilengkapi: Serangan +18%
Empat keping dilengkapi: Apabila serangan biasa melanda lawan, terdapat peluang 36% untuk mereka mencetuskan ritus lembah, yang meningkatkan kerosakan serangan normal sebanyak 70% serangan. Kesan ini menghilangkan 0.05 saat selepas serangan biasa merosakkan. Sekiranya serangan biasa gagal mencetuskan ritus lembah, kemungkinan serangan biasa seterusnya mencetuskan ia meningkat sebanyak 20%. Anda boleh mencetuskan ritus lembah sekali setiap 0.2 saat

Diperoleh dari domain lembah yang hilang di fuao vale, jurang.

Gema tawaran watak yang disyorkan:

 • Ayato Genshin Impact (selagi anda secara konsisten mempunyai di bawah 100 ping /ms)
 • Genshin Impact’s Yoimiya
 • Genshin Impact’s Childe
 • Razor Genshin Impact’s

Lambang nasib terputus

Dua keping dilengkapi: Pengisian Tenaga +20%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan pecah unsur sebanyak 25% daripada isi semula tenaga. Anda boleh mendapatkan kerosakan bonus maksimum 75% dengan cara ini

Diperoleh dari domain mahkamah momiji di pulau yashiori di inazuma.

Lambang watak yang disyorkan oleh nasib yang terputus:

 • Xiandling Genshin Impact
 • Amber Genshin Impact
 • Genshin Impact Thoma
 • Pengembara Genshin Impact (Electro)
 • Genshin Impact’s Raiden Shogun
 • Xingqiu Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Gorou

Bunga syurga hilang

Dua keping dilengkapi: Penguasaan Elemental +80
Empat keping dilengkapi: Karakter yang melengkapkan aksara mekar, hiperbloom, dan kerosakan reaksi burgge meningkat sebanyak 40%. Apabila watak melengkapkan mencetuskan mekar, hyperbloom, atau burgeon, mereka mendapat kerosakan reaksi 25% tambahan. Setiap timbunan berlangsung selama sepuluh saat. Max empat susunan. Kesan ini boleh mencetuskan sesaat, walaupun watak pelemparan tidak berada di lapangan

Diperoleh dari kota domain emas di mata pasir, pasir merah besar, sumeru.

Bunga Paradise Hilang Watak yang Disyorkan:

 • Genshin Impact Kuki Shinobu
 • Genshin Impact’s Yae Miko
 • Raiden Genshin Impact
 • Genshin Impact Nahida
 • Genshin Impact Thoma

Impian berlapis

Dua keping dilengkapi: Penguasaan Elemental +80
Empat keping dilengkapi: Dalam masa lapan saat mencetuskan tindak balas unsur, watak yang dilengkapkan memperoleh buffs berdasarkan jenis elemen anggota pihak lain. Meningkatkan serangan sebanyak 14% untuk setiap ahli parti dengan jenis elemen yang sama dengan watak yang dilengkapkan, dan meningkatkan penguasaan elemen sebanyak 50 untuk setiap ahli parti dengan jenis elemen yang berbeza. Setiap penggemar yang disebutkan di atas mengira sehingga tiga aksara. Kesan ini boleh mencetuskan sekali setiap lapan saat, walaupun watak pelemparan tidak berada di lapangan

Diperolehi dari domain pencerahan bersendirian di Avidya Forest, Sumeru.

Impian berlapis Gilded Watak:

 • Alhaitham Genshin Impact
 • Genshin Impact Kuki Shinobu
 • Cyno Genshin Impact
 • Genshin Impact Thoma
 • Genshin Impact’s Yae Miko
 • Fischl Genshin Impact
 • Genshin Impact Nahida
 • Genshin Impact’s Yaoyao

Genshin Impact Artifacts - Ayaka dengan set lengkap Blizzard Strayer

Akhir Gladiator

Dua keping dilengkapi: Serangan +18%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan serangan biasa Wielder sebanyak 35% jika mereka menggunakan pedang, tanah liat, atau polearm

Diperoleh dari bos dunia dan mingguan, kotak -kotak artifak final Gladiator, dan pengembaraan pangkat dan ganjaran jurnal.

Watak -watak yang disyorkan oleh Gladiator:

 • Diluc Genshin Impact
 • Razor Genshin Impact’s
 • Keqing Genshin Impact
 • Fischl Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Beidou
 • Chongyun Genshin Impact
 • Ayaka Impact Genshin
 • Genshin Impact’s Aloy
 • Genshin Impact’s Shenhe
 • Xiao Impact Genshin
 • Jean Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Noelle

Rombongan Emas

Dua keping dilengkapi: Kerosakan kemahiran unsur meningkat sebanyak 20%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan kemahiran elemen sebanyak 25%, dan tambahan pula, apabila watak yang dilengkapkan tidak berada di lapangan, kerosakan kemahiran unsur meningkat sebanyak 25%lagi. Ini membersihkan dua saat setelah mengambil padang.

Diperolehi dari domain dosa di rantau Belleau Fontaine.

Karakter yang disyorkan Golden Troupe:

 • Albedo Genshin Impact
 • Fischl Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Yae Miko

Jantung kedalaman

Dua keping dilengkapi: kerosakan hidro +15%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan serangan normal dan dikenakan setelah menggunakan kemahiran unsur sebanyak 30% selama 15 saat.

Diperoleh dari puncak domain Vindagnyr di Dragonspine, di Mondstadt.

Hati watak yang disyorkan kedalaman:

Lavawalker

Dua keping dilengkapi: rintangan pyro +40%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan terhadap musuh yang terjejas oleh Pyro sebanyak 35%

Diperoleh dari Istana Tersembunyi Domain Formula Zhou di Bashui Plain, Wuwang Hill.

Lavawalker disyorkan watak:

 • Klee Genshin Impact
 • Diluc Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Hu Tao

Maiden Kekasih

Dua keping dilengkapi: Keberkesanan Penyembuhan Karakter +15%
Empat keping dilengkapi: Peningkatan penyembuhan yang diterima oleh semua ahli parti sebanyak 20% selama sepuluh saat setelah anda menggunakan kemahiran unsur atau pecah

Diperoleh dari Valley of Remembrance di Highland Windwail, berhampiran The Dawn Winery. Anda juga menerima beberapa keping dari pangkat pengembaraan dan ganjaran jurnal.

Watak yang disyorkan oleh Maiden:

 • Qiqi Impact Genshin
 • Diona Genshin Impact
 • Barbara Genshin Impact

Marechaussee Hunter

Dua keping dilengkapi: Kerosakan serangan normal dan dikenakan meningkat sebanyak 15%
Empat keping dilengkapi: Apabila HP semasa melengkapkan aksara meningkat atau berkurangan, kadar kritikan mereka meningkat sebanyak 12% selama lima saat.

Diperolehi dari domain dosa di rantau Belleau di Fontaine.

Marechaussee Hunter disyorkan watak:

 • Lyney Genshin Impact
 • Xiao Impact Genshin
 • Genshin Impact’s Hu Tao

Noblesse mewajibkan

Dua keping dilengkapi: kerosakan pecah unsur +20%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan semua serangan anggota parti sebanyak 20% selama 12 saat selepas menggunakan pecah unsur. Kesan ini tidak dapat disusun

Diperoleh dari kolam renang dan domain gua gunung di Minlin, MT. Aozang, atau dari Kotak Kekejaman Artifak Mobil.

Noblesse Obllice Watak yang disyorkan:

 • Xinyan Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Bennett
 • Amber Genshin Impact
 • Lisa Genshin Impact
 • Pengembara Genshin Impact (Electro, Anemo, Geo)
 • Genshin Impact’s Raiden Shogun
 • Sara Genshin Impact
 • Kaeya Impact Genshin
 • Diona Genshin Impact
 • Rosaria Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Venti
 • Kazuha Genshin Impact
 • Xingqiu Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Childe
 • Mona Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Ningguang

Mimpi nymph

Dua keping disesuaikan: Bonus Kerosakan Hidro +15%
Empat dilengkapi: Apabila serangan normal watak melengkapkan, serangan yang dikenakan, serangan menjunam, kemahiran unsur, atau unsur pecah melanda lawan, mereka mendapat satu timbunan nymph cermin, yang berlangsung selama lapan saat. Apabila di bawah kesan satu, dua, tiga, atau lebih susunan nymph cermin, serangan watak meningkat sebanyak 7%/16%/25%, dan bonus kerosakan hidro mereka meningkat sebanyak 4%/9%/15%. Tumpukan nymph cermin yang dihasilkan oleh pelbagai jenis serangan wujud secara bebas

Diperoleh dari domain benteng besi cair di ikat pinggang pasir, sumeru.

Watak -watak yang disyorkan oleh impian nymph:

Kami tidak mempunyai peluang untuk mencuba impian nymph baru-baru ini, tetapi ia kelihatan seperti yang sesuai untuk hidro DPS dan sub-DPs seperti Ayato Genshin Impact, Genshin Impact’s Childe, Genshin Impact’s Nilou, dan Genshin Impact’s Yelan’s Yelan. Kami pasti akan mengemas kini bahagian ini sebaik sahaja kami mengetahui lebih lanjut.

Api pucat

Dua keping dilengkapi: kerosakan fizikal +25%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan serangan sebanyak 9% selama tujuh saat apabila kemahiran unsur mencecah lawan. Kesan ini disusun sehingga dua kali, dan anda boleh mencetuskannya sekali setiap 0.3 saat. Sekali dua susunan dicapai, kesan dua set dua kali ganda

Diperoleh dari domain menonton rabung di Bishui Plain, Liyue.

Watak yang disyorkan api pucat:

Retracing Bolide

Dua keping dilengkapi: Kekuatan Perisai +35%
Empat keping dilengkapi: Semasa dilindungi oleh perisai, dapatkan tambahan 40% kerosakan serangan normal dan dikenakan

Diperoleh dari domain Guyun di laut awan, Guyun Stone Forest.

Mengambil semula watak yang disyorkan bolide:

Reminiscence Shimenawa

Dua keping dilengkapi: Serangan +18%
Empat keping dilengkapi: Apabila menggunakan kemahiran unsur dengan 15 atau lebih tenaga, anda kehilangan 15 tenaga dan mendapat 50% normal/caj/terjejas serangan selama sepuluh saat. Kesan ini tidak akan mencetuskan lagi dalam tempoh itu

Diperoleh dari domain mahkamah momiji di pulau yashiori di inazuma.

Watak -watak yang disyorkan oleh Shimenawa:

 • Genshin Impact’s Hu Tao
 • Yanfei Impact Genshin
 • Genshin Impact’s Yoimiya
 • Genshin Impact’s Shenhe

Ketabahan Milelith

Dua keping dilengkapi: HP +20%
Empat keping dilengkapi: Setelah memukul musuh dengan kemahiran unsur, semua anggota parti berdekatan memperoleh serangan 20% dan kekuatan perisai 30% selama tiga saat. Anda boleh mencetuskan kesan ini sekali setiap 0.5 saat, walaupun watak yang dilengkapi dengan artifak tidak berada di lapangan

Diperoleh dari domain menonton rabung di Bishui Plain, Liyue.

Ketabahan watak -watak yang disyorkan oleh Milelith:

 • Genshin Impact Thoma
 • Zhongli Impact Genshin
 • Albedo Genshin Impact

Kerang lautan

Dua keping dilengkapi: Bonus Penyembuhan +15%
Empat keping dilengkapi: Setelah menyembuhkan ahli parti, busa muncul, mengumpul HP yang sembuh selama tiga saat. Buih kemudian meletup dan menangani 90% HP sembuh sebagai kerosakan kepada musuh yang berdekatan. Penyembuhan terkumpul maksimum ialah 30,000 hp, termasuk over-heal. Hanya ada satu buih yang aktif pada satu masa, tetapi ia tetap walaupun watak meninggalkan medan. Buih cooldown adalah 3.5 saat

Diperoleh dari domain pengadilan yang tidur di Fort Hiraumi, di Pulau Seirai.

Watak-watak yang disyorkan dengan kerang lautan:

 • Qiqi Impact Genshin
 • Genshin Impact Sayu
 • Barbara Genshin Impact
 • Kokomi Genshin Impact

Kemarahan guntur

Dua keping dilengkapi: Kerosakan elektro +15%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan yang disebabkan oleh terlalu banyak, elektro-dikenakan, dan superconduct sebanyak 40%. Mencetuskan kesan sedemikian mengurangkan kemahiran elemental anda dengan satu saat. Hanya boleh berlaku sekali setiap 0.8 saat

Diperolehi dari domain halaman pertengahan musim panas di Starfell Valley, Starsnatch Cliff.

Karakter yang disyorkan oleh Fury Fury:

 • Lisa Genshin Impact
 • Keqing Genshin Impact
 • Fischl Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Beidou
 • Sara Genshin Impact

Thundersoother

Dua keping dilengkapi: rintangan elektro +40%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan yang ditangani terhadap musuh yang terjejas oleh Electro sebanyak 35%

Diperolehi dari domain halaman pertengahan musim panas di Starfell Valley, Starsnatch Cliff.

Watak yang disyorkan oleh Thundersoother:

 • Genshin Impact’s Beidou
 • Razor Genshin Impact’s
 • Fischl Genshin Impact

Artefak Impak Genshin - Xiao dilengkapi dengan Vermilion selepas ini

Vermillion selepas ini

Dua keping dilengkapi: Serangan +18%
Empat keping dilengkapi: Setelah menggunakan pecah unsur, watak melengkapkan mendapat kesan cahaya yang baru muncul, meningkatkan serangan mereka sebanyak 8% selama 16 saat. Apabila HP mereka jatuh, serangan mereka meningkat sebanyak 10%. Kesan ini boleh mencetuskan maksimum empat kali, dan boleh mencetuskan sekali setiap 0.8 saat. Cahaya yang baru dilepaskan apabila watak meninggalkan medan. Sekiranya watak itu menggunakan pecah unsur sekali lagi sepanjang tempoh cahaya yang baru muncul, cahaya asal yang asal menghilangkan

Diperoleh dari domain lembah yang hilang di fuao vale, jurang.

Vermillion selepas ini watak yang disyorkan:

Venerer Viridescent

Dua keping dilengkapi: Kerosakan Anemo +15%
Dua keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan pusaran sebanyak 60%, dan mengurangkan ketahanan elemen lawan terhadap elemen yang ditanam di pusaran sebanyak 40% selama sepuluh saat

Diperoleh dari Valley of Remembrance di Highland Windwail, berhampiran The Dawn Winery.

Watak yang disyorkan oleh Venerer Viridescent:

 • Genshin Impact’s Venti
 • Pengembara Genshin Impact (Anemo)
 • Sukrosa Genshin Impact
 • Xiao Impact Genshin
 • Jean Genshin Impact
 • Kazuha Genshin Impact
 • Genshin Impact Sayu

Cahaya Vourukasha

Dua keping dilengkapi: HP +20%
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kemahiran unsur dan kerosakan pecah unsur sebanyak 10%. Apabila watak melengkapkan merosakkan, bonus kerosakan yang disebutkan di atas meningkat sebanyak 80% selama lima saat. Kesan ini dapat mencapai maksimum lima susunan, dengan tempoh setiap timbunan dikira secara bebas. Kesannya boleh mencetuskan walaupun watak melengkapkan tidak berada di lapangan

Diperoleh dari domain benteng besi cair di ikat pinggang pasir, sumeru.

Watak -watak yang disyorkan oleh Vourukasha:

Kami belum berpeluang untuk meneroka set ini, tetapi kami pasti akan mengemas kini bahagian ini dengan cadangan kami tidak lama lagi.

Rombongan Wanderer

Dua keping dilengkapi: Penguasaan Elemental +80
Empat keping dilengkapi: Meningkatkan kerosakan serangan dikenakan sebanyak 35% jika watak yang dilengkapi menggunakan pemangkin atau busur.

Diperolehi dari bos dunia dan bos mingguan, serta The Wanderer’s Troupe Artifact StrongBox.

Wanderer’s Troupe Disyorkan Watak:

 • Klee Genshin Impact
 • Genshin Impact’s Ganyu
 • Sukrosa Genshin Impact
 • Mona Genshin Impact

Max artifak impak max empat bintang

Ini adalah artifak yang dapat anda temui dengan mudah pada perjalanan anda, selalunya melalui membuka dada atau mengalahkan musuh. Mereka boleh mencapai kualiti tiga bintang atau empat bintang. Walaupun tidak sekuat set yang disenaraikan di atas, mereka boleh bertindak sebagai artifak alternatif yang baik sehingga anda mendapatkan tangan anda pada set yang anda mahukan.

Dua keping dilengkapi: Kadar Crit +12%

Empat keping yang dilengkapi: Apabila HP berada di bawah 70%, kadar kritikan meningkat dengan tambahan 24%

Dua keping dilengkapi: serangan +18%

Empat keping yang dilengkapi: Meningkatkan kerosakan sebanyak 30% terhadap musuh dengan lebih daripada 50% hp

Dua keping dilengkapi: Pertahanan +30%

Empat keping yang dilengkapi: Meningkatkan rintangan elemen sebanyak 30% untuk setiap elemen yang hadir di antara watak anda dalam pesta

Dua keping dilengkapi: Kerosakan Kemahiran Elemental +20%

Empat keping yang dilengkapi: mengalahkan musuh mempunyai peluang 100% untuk menghilangkan keterampilan elemental cooldown. Hanya boleh berlaku sekali setiap 15 saat

Dua keping yang dilengkapi: Penguasaan Elemen +80

Empat keping yang dilengkapi: Meningkatkan semua penguasaan elemen anggota parti apabila mencetuskan reaksi unsur sebanyak 120 selama lapan saat

Dua keping dilengkapi: serangan +18%

Empat keping yang dilengkapi: Kadar kritikan serangan yang dikenakan +30%

Dua keping dilengkapi: Recharge Tenaga +20%

Empat keping yang dilengkapi: Mendapatkan tenaga memberikan tiga tenaga kepada semua ahli parti yang dilengkapi dengan busur atau pemangkin. Hanya boleh berlaku sekali setiap tiga saat

Dua keping dilengkapi: Recharge Tenaga +20%

Empat keping yang dilengkapi: Menggunakan Elemental Burst Regenerates Dua Tenaga untuk Semua Ahli Parti (Tidak termasuk pemakai) setiap dua saat selama enam saat. Kesan ini tidak dapat disusun

Dua keping dilengkapi: rintangan elemen meningkat sebanyak 20%

Empat keping yang dilengkapi: Kerosakan elemen masuk meningkatkan rintangan unsur yang sepadan dengan 30% selama sepuluh saat. Hanya boleh berlaku sekali setiap sepuluh saat

Bagaimana saya mendapat artifak impak Genshin?

Anda akan mengumpulkan banyak artifak impak kelembutan pada perjalanan anda di Teyvat, sama ada mereka dari membuka dada atau mengalahkan musuh, tetapi ini biasanya lebih rendah berkualiti. Tempat Kedalaman, Pengembaraan Kedudukan Reward, Jurnal Pengembara, Acara, Kerajinan Artifak Kekal Kekuatan, dan banyak lagi juga memberikan anda kepingan rawak yang berguna, tetapi jika anda mahukan set tertentu, anda perlu menanam domain atau bos tertentu sehingga anda mendapat yang anda mahukan.

Selepas anda telah mengambil satu set dengan statistik yang sesuai untuk anda, anda akan mahu meningkatkannya. Ini boleh dilakukan melalui menu watak, dengan cara yang sama anda menaikkan senjata, tetapi satu -satunya bahan yang anda boleh gunakan adalah artifak lain (bersama -sama dengan jumlah yang besar dari Mora, tentu saja). Oleh itu, walaupun semua kepingan anjing bertuah yang tidak pernah anda gunakan untuk berguna selepas beberapa ketika.

Genshin Impak Artefact Strongbox Penciptaan Skrin

Apakah Kotak Artefak Genshin Impak?

Genshin Impact Artifact Strongboxes pada dasarnya merupakan cara untuk melaksanakan reroll artifak impak Genshin – membolehkan anda menggabungkan tiga artifak lima bintang menjadi yang baru. Anda mendapat akses kepada ciri ini apabila anda mencapai AR 45, yang membuka tab Tawaran Mistik di meja kerajinan. Terdapat empat jenis Artifact Strongboxes:

 • Akhir Gladiator
 • Rombongan Wanderer
 • Kejahatan Bloodstained
 • Noblesse mewajibkan
 • Kemarahan guntur
 • Thundersoother
 • Venerer Viridescent
 • Maiden Kekasih
 • Petra Archaic
 • Retracing Bolide
 • Penyihir Crimson Flames
 • Lavawalker
 • Blizzard Strayer
 • Jantung kedalaman

Walaupun mekanik ini membolehkan anda menggunakan artifak dengan subsat yang tidak menguntungkan dengan harapan mendapat sesuatu yang lebih baik, itu adalah kaedah yang cukup mahal. Statistik dan subsat item yang dibuat dalam Artifact Strongbox sama seperti berasaskan RNG sebagai yang anda perolehi dalam domain, jadi tidak ada jaminan anda akan mendapat apa yang anda mahukan. Oleh itu, kadang-kadang lebih baik menggunakan artifak lima bintang yang tidak diingini untuk meningkatkan kepingan yang lebih berguna. Walau bagaimanapun, ini adalah cara yang baik untuk mencuba nasib anda dengan artifak baru jika anda tidak mahu menghabiskan lebih banyak resin.

Dan itu sahaja untuk Panduan Artefak Impak Genshin kami. Kami pasti akan menambah artifak baru ke senarai ketika mereka keluar, jadi periksa dari semasa ke semasa. Buat masa ini, mengapa tidak menuju ke senarai permainan mudah alih terbaik kami pada tahun 2022 untuk melihat sama ada anda dapat mencari sesuatu yang baru untuk dimainkan.

Lebih banyak dari taktik poket

Tilly Lawton Tilly mempunyai ijazah dalam kesusasteraan dan pengalaman Inggeris yang bekerja di sebuah rumah penerbitan dan sebagai penulis lepas. Dia menyertai taktik poket sebagai penulis kakitangan pada tahun 2021, dan mendapat lencana editor panduan berkilatnya pada tahun 2023. Dia menghabiskan masa lapangnya meneroka Genshin Impact dan Honkai Star Rail, mengalahkan permainan indie, atau teori tentang permainan seram seperti FNAF, Resident Evil, dan Poppy Playtime. Dia seorang ibu yang bangga dengan kucing yang dinamakan sempena Xiao Genshin Impact, menganggap Axel Kingdom Hearts adalah watak fiksyen terbaik sepanjang masa, dan mengetahui lebih lanjut mengenai Roblox daripada dia suka mengakui.