Semua yang anda perlu tahu mengenai EA Sports FC 24 Cross-Play, FIFA 23 Crossplay: PlayStation, Xbox dan PC CrossPlatform … | Permainan awal

FIFA 23 Crossplay: PlayStation, Xbox dan PC CrossPlatform dijelaskan

Dengan Widget Sosial EA yang baru, semua orang boleh mencari pemain, menambahkannya ke pesta anda, dan mengabaikan atau menolak jemputan. Anda akan menemui widget di bahagian bawah kanan di menu utama. Di EA Social, anda melihat rakan -rakan subkategori, jemputan permainan, permintaan rakan, carian pemain, dan baru -baru ini bertemu.

Segala-galanya mengenai EA Sports FC 24 Salib bermain

Foto Header Cross Play Artikel Fifa 23

Tarikh: 3 Ogos 2023 Baca Masa: 4 min

EA Sports FC 24 Cross-Patform membolehkan pemain bermain antara satu sama lain di platform yang berbeza. Permainan bola sepak baru EA Sports ‘memenuhi harapan semua pemain. Walau bagaimanapun, mod tertentu tidak berfungsi dalam EA FC 24 silang bermain. Kami akan memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui.

Pada tahun 2023 fungsi silang bermain tidak lagi dapat diabaikan di dunia permainan. Bermain silang membolehkan bermain dengan pemain dari semua platform pada satu pelayan. Ciri ini membawa orang bersama, sama ada mereka berada di belakang PC atau salah satu konsol. Fungsi silang bermain tidak wujud sebelum FIFA 23, tetapi dengan FIFA 23 silang bermain, ini berubah.

Bahawa FIFA 23 mempunyai silang bermain tidak mengejutkan. EA Sports menguji ciri popular di FIFA 22. Tahun ini, EA Sports FC 24 fungsi silang bermain dalam mod permainan lebih banyak daripada sebelumnya.

Bagaimana EA FC 24 berfungsi?

EA Sports FC 24 bermain silang membolehkan anda bermain dengan dan menentang pemain lain di platform yang berbeza dari generasi yang sama. Ini bermaksud bahawa seseorang yang mempunyai PlayStation 4 dapat bermain bersama seseorang dengan Xbox One. Dan, PlayStation 5, Xbox Series X/S, dan PC dilihat sebagai satu generasi. Suis dikecualikan, jadi pemain Nintendo Switch hanya boleh bermain antara satu sama lain.

Cross-Play tersedia untuk Mod Permainan Mode Online Friendlies, Fut Play Rakan, Fut Online Friendlies, Musim Dalam Talian, Pesta Fut, Fut Champions, dan Fut Online Draf seperti di FIFA 23. Walau bagaimanapun, ia boleh didapati dalam lebih banyak mod dalam EA Sports FC 24: Pro Clubs, Co-Op Season, Volta Football (Arcade and Squads), dan Ultimate Team Co-op (Skuad Battles, Saingan, dan Persahabatan).

Sumber: EA

Kekecewaan terbesar masyarakat tahun lepas adalah kekurangan kelab pro dalam silang bermain. Sangat menyegarkan untuk melihat EA Sports telah menangani kebimbangan ini dan menambah kelab pro ke senarai kelayakan platform silang.

Bagaimana saya menggunakan EA FC 24 bermain silang?

Salib bermain diaktifkan secara lalai untuk semua orang bermain EA Sports FC 24 untuk kali pertama. Anda boleh, bagaimanapun, mematikannya dalam menu menyesuaikan, kemudian tetapan dalam talian dan klik pada pilihan pembuatan jodoh. Anda boleh memilih atau menghilangkan pilihan ‘opt-in untuk melintasi’ berdasarkan keutamaan anda.

FC 24 Cross-Play: Widget Sosial EA

Dengan Widget Sosial EA yang baru, semua orang boleh mencari pemain, menambahkannya ke pesta anda, dan mengabaikan atau menolak jemputan. Anda akan menemui widget di bahagian bawah kanan di menu utama. Di EA Social, anda melihat rakan -rakan subkategori, jemputan permainan, permintaan rakan, carian pemain, dan baru -baru ini bertemu.

Main Salib Sosial EA

Di menu rakan, anda dapat melihat rakan mana dalam talian. Dari sudut ini, adalah mungkin untuk menjemput rakan -rakan ini ke salah satu mod permainan. Anda juga boleh mengeluarkan, menyekat, dan membisu rakan.

Dalam menu Jemput Permainan, anda melihat yang menjemput yang baru anda terima. Anda mendapat mesej pop timbul dengan setiap jemputan. Anda boleh menerima jemputan ini dengan satu klik. Sebanding dengan menu jemputan permainan, anda dapat melihat permintaan rakan mana yang anda terima dalam menu permintaan rakan.

Dengan carian pemain, anda boleh mencari rakan. Anda memasukkan ID EA atau ID platform mereka di bar carian. Sekiranya dilakukan dengan betul, nama orang ini muncul, dan anda boleh menghantar permintaan rakan.

Akhirnya, adakah anda bertemu dengan seseorang di EA Sports FC 24 yang ingin anda mainkan dengan atau menentang lagi? Kemudian anda dapat mencari pemain ini di bawah ‘baru -baru ini bertemu’. Di sana anda akan menemui pemain yang baru anda temui.

Pasar Pemindahan FUT: kebanyakannya dikongsi

Pasaran pemindahan FUT terutamanya digabungkan selepas penambahan silang bermain. PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, dan Xbox Series X/S akan mempunyai satu pasaran pemindahan bersama jika kita mengikuti apa yang berlaku di FIFA 23. PC dan Nintendo Switch kedua -duanya mendapat pasaran pemindahan yang berbeza, yang menimbulkan banyak soalan dari masyarakat. Iaitu, pasaran jauh lebih buruk bagi PC dan Nintendo kerana harga yang lebih tinggi dan lebih sedikit pemain. Walau bagaimanapun, pada ketika ini, EA Sports tidak menangani fakta itu, jadi kita perlu menunggu dan melihat.

EA FC 24 bermain silang dan penggodam

Dalam beberapa permainan lain, ciri-ciri silang bermain mempunyai reputasi yang mengerikan ketika datang ke penggodam. Lagipun, lebih mudah bagi pemain PC menggunakan perisian menipu. EA Sports menyedari ini dan cuba mengetepikan penggodam dengan EA Anti-Panduan. Laporan penggodam dalam bermain silang dari FIFA 23 telah menjadi minimum, jadi kelihatan seperti anti-Cheat telah melakukan pekerjaan itu.

Lebih banyak EA Sports FC 24

Berminat dengan lebih banyak kandungan EA Sports FC 24? Kemudian baca panduan kami mengenai semua ciri baru dalam EA Sports FC 24, EA Sports FC 24 Ultimate Team 101, dan gambaran kami mengenai edisi EA Sports FC 24.

FIFA 23 Crossplay: PlayStation, Xbox dan PC CrossPlatform dijelaskan

FIFA 23 adalah permainan pertama dalam keseluruhan siri untuk memasukkan ciri -ciri silang yang meluas. Sejak dibebaskan pada bulan September, pemain konsol dan PC dapat mengaktifkan crossplatform dan bermain antara satu sama lain. Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melakukannya dan platform mana yang boleh disambungkan.

FIFA 23 Kerr1

Di FIFA 22, mereka mengujinya. Di FIFA 23, ia adalah salah satu ciri terbesar: Untuk pertama kalinya dalam sejarah francais, ciri silang platform disokong dalam pelbagai mod. Akhirnya! Anda benar -benar tidak dapat bermain dengan rakan anda selama beberapa dekad jika ada di PlayStation dan yang lain di Xbox.

Akhirnya mungkin bermain permainan bersama di konsol yang berbeza. Tetapi tidak setiap platform dapat dihubungkan antara satu sama lain. Kami mendapat semua maklumat mengenai Cara Mengaktifkan dan Melumpuhkan Crossplay dan Platform mana yang boleh dimainkan bersama Menggunakan ciri silang platform.

  • Lebih banyak crossplay di “FIFA” seterusnya: All EA Sports FC Info & LeAss dijelaskan!

FIFA 23 Crossplay: Bagaimana Cross-Platform berfungsi di PlayStation, Xbox & PC

Soalan utama ialah platform mana yang boleh disambungkan melalui crossplay di FIFA 23? Terdapat jawapan dan penjelasan yang mudah, tetapi agak menyedihkan. Hanya konsol gen seterusnya dan pemain PC boleh bermain antara satu sama lain-konsol “lama” harus tinggal di antara mereka.

Perbezaan teknologi antara semasa dan seterusnya gen adalah terlalu besar. Hypermotion 2 hanya tersedia untuk konsol dan PC baru.

Cara Mengaktifkan dan Lumpuhkan FIFA 23 Crossplay

Anda boleh mengaktifkan dan melumpuhkan Crossplay di FIFA 23. Sekiranya anda tidak mahu bermain menentang orang dari platform yang berbeza, anda boleh menyahaktifkan Crossplay. Untuk melakukan ini, anda mesti Tekan butang R2 atau RT di menu utama untuk memajukan menu silang. Sekarang, anda boleh mengaktifkan atau melumpuhkan silang.

Sebenarnya terdapat beberapa manfaat yang dinyahaktifkan Crossplay – hanya melihat beberapa kebaikan FIFA, yang ingin bermain dengan hubungan yang lebih baik atau mungkin menentang lawan yang lebih mudah. Selain itu, kemungkinan anda harus berurusan dengan eksploitasi yang tidak adil dan Hacks jauh lebih rendah.

Crossplay: Gambaran keseluruhan mod platform dan permainan

Di sini anda mempunyai gambaran ringkas mengenai mod permainan dan platform yang sebenarnya menyokong Crossplay di FIFA 23.

Platform:

  • PlayStation 5 dengan Xbox Series X | S
  • PlayStation 5 & Xbox Series X | S dengan PC
  • PlayStation 4 dengan Xbox One

Mod permainan

  • Persahabatan dalam talian
  • Musim dalam talian
  • Persahabatan fut
  • Pesaing, draf dan juara

Sudah tentu, pasaran pemindahan fut, yang disambungkan di seluruh platform untuk kali pertama, sangat menarik. Semua Pemain Konsol (PS4, PS5, Xbox One dan Xbox Series) Kongsi One Player Pool. Pemain PC dan Nintendo Switch di sisi lain mempunyai harga pasaran mereka sendiri.

Tanpa Kelab Pro Crossplay di FIFA 23 – Masih Tiada Kemas kini

Fakta bahawa semua mod mempunyai crossplay, kecuali kelab pro, hanyalah satu lagi perkara yang bodoh. Walaupun EA telah mengumumkan bahawa Crossplay untuk FIFA 23 Pro Clubs boleh dilaksanakan melalui kemas kini seumur hidup yang lalu, belum ada yang terjadi.

Ia menyebalkan bahawa masih belum cukup konsol PlayStation 5, dan kami hampir dipaksa untuk beralih ke platform gen seterusnya. Bergantung pada rakan terdekat dan rakan FIFA anda. Sekiranya semua orang berada di PlayStation atau Xbox yang baru, anda menatap longkang. Untuk menutup artikel ini, kami mempunyai tip mengenai bagaimana anda boleh bermain FIFA 23 di PS5 dengan pemain PS4.

Fifa 23 crossplay yang boleh bermain menentang siapa

Bagaimana pemain PS4 dan PS5 boleh menipu Crossplay

Di FIFA 22, anda boleh “memintas” ciri Crossplay pada konsol anda dengan memuat turun versi PS4 pada PlayStation 5 anda. Dengan cara ini, anda dan rakan anda sebenarnya boleh bermain bersama – walaupun seseorang menggunakan PS4 dan yang lain PS5. Nasib baik, FIFA 23 tidak memperbaiki helah mudah ini dan anda masih boleh mencubanya! Bagus.

Artikel ini mengandungi pautan afiliasi yang ditandakan dengan [simbol membeli -belah]. Pautan ini dapat memberikan komisen kecil untuk kami dalam keadaan tertentu. Ini tidak pernah menjejaskan harga produk untuk anda.