Semua watak yang boleh dimainkan di Street Fighter 6 – Dot Esports, Jalan Fighter 6 S Full Launch Roster diturunkan

Roster Pelancaran Penuh Street Fighter 6 diturunkan

Anda tidak perlu membuka kunci watak -watak ini apabila anda mula bermain permainan atau hop dalam talian. Satu-satunya pejuang yang dikunci kepada mana-mana pemain baru akan menjadi watak DLC yang ditambahkan selepas pelancaran, yang akan menjadi sebahagian daripada satu tahun lulus karakter-pembelian berasingan melainkan jika anda menangkap edisi mewah atau muktamad SF6.

Semua watak yang boleh dimainkan di Street Fighter 6

Senarai permainan pertempuran boleh dikatakan merupakan bahagian paling penting dalam permainan, di sana dengan permainan dan visual. Capcom telah memberi penekanan yang berat pada barisan permulaan dengan Street Fighter 6-Membuat sedikit sesuatu untuk semua orang dari hari pertama.

Malah sebelum DLC mula turun saluran paip sepanjang tahun depan dan seterusnya, tidak ada kekurangan pilihan watak untuk anda menguji dan mencari sesuatu yang sesuai dengan gaya anda.

Dari awal mendedahkan ke pelancaran, Capcom sangat terbuka tentang bagaimana ia menghampiri jadual untuk SF6. Ryu dan Luke memulakan persembahan, dengan campuran pejuang klasik, kembali, dan pendatang baru selepas membuat jadual bintang sebanyak 18 watak.

Street Fighter 6: Senarai penuh dan senarai DLC

Capcom mengesahkan senarai asas 18 aksara penuh untuk Street Fighter 6 lebih dari setengah tahun sebelum permainan dilancarkan. Ini termasuk 12 pejuang yang kembali dan enam pendatang baru membuat debut mereka dalam ansuran terbaru francais.

Anda tidak perlu membuka kunci watak -watak ini apabila anda mula bermain permainan atau hop dalam talian. Satu-satunya pejuang yang dikunci kepada mana-mana pemain baru akan menjadi watak DLC yang ditambahkan selepas pelancaran, yang akan menjadi sebahagian daripada satu tahun lulus karakter-pembelian berasingan melainkan jika anda menangkap edisi mewah atau muktamad SF6.

Street Fighter 6: Senarai pelancaran penuh

Street Fighter 6

 • Lukas
 • Jamie (pendatang baru)
 • Manon (pendatang baru)
 • Kimberly (pendatang baru)
 • Marisa (pendatang baru)
 • Lily (pendatang baru)

Street Fighter 6: Watak DLC yang akan datang

Senarai penuh aksara DLC yang datang untuk tahun satu Street Fighter 6

 • Rashid
 • A.K.I.
 • Ed
 • Akuma

Penulis kakitangan utama untuk Dota 2, FGC, Pokémon, Yu-Gi-Oh!, Dan banyak lagi yang telah menulis untuk dot eSports sejak 2018. Lulus dengan ijazah dalam kewartawanan dari Oklahoma Christian University dan juga sebelum ini meliputi NBA. Anda biasanya boleh menemuinya menulis, membaca, atau menonton kejohanan FGC.

Roster Pelancaran penuh Street Fighter 6 diturunkan

Semasa Program Khas Street Fighter 6 di Tokyo Game Show 2022, Capcom melancarkan senarai pelancaran penuh untuk permainan. Walaupun kami tidak mempunyai permainan untuk setiap pejuang ini, karya seni rasmi untuk setiap satu daripada mereka dipaparkan dalam Cinematic Pembukaan Tour Dunia – yang ditunjukkan semasa siaran.

Street Fighter 6 akan mempunyai jadual pelancaran sebanyak 18 watak.

Jadual pelancaran terdiri daripada Lukas, Jamie, Manon, Kimberly, Marisa, Lily, JP, Juri, Dee Jay, Cammy, Ryu, E. Honda, Blanka, Guile, Ken, Chun-Li, Zangief, dan Dhalsim.

Sebelum ini mendedahkan, 11 aksara telah dilancarkan. Ryu, Chun-Li, Jamie, Luke, Guile, Juri, Kimberly, Ken, Dhalsim, E. Honda, dan Blanka semuanya diumumkan sebelum aliran hari ini.

Ini bermaksud tujuh pejuang baru telah diturunkan hari ini. Manon, Marisa, Lily, JP, Dee Jay, Cammy, dan Zangief semuanya telah ditunjukkan secara rasmi hari ini untuk kali pertama.

Pembukaan Tour Dunia menampilkan narator bercakap tentang kekuatan dan kehendak untuk melawan semua sementara gaya seni gaya grafiti pejuang yang berbeza ditunjukkan. Semua 18 Worly Warriors membuat penampilan, dan kami melihat lebih dekat setiap tujuh watak yang baru diturunkan dengan karya seni mereka.

Zangief dapat dilihat mengangkat berat badan yang gila, sementara Dee Jay duduk dengan kereta dengan letupan stereo. Pendatang baru JP mempunyai rambut panjang dan janggut besar dan kombo kumis, dan Marisa kelihatan kuat kerana mereka flex untuk kamera.

Sekarang semua pejuang ini telah diturunkan, kita perlu menunggu treler permainan rasmi mereka ketika kami membawa untuk melancarkan. Ini juga mengesahkan pelakon pelancaran, yang bermaksud orang lain yang ditunjukkan sebelum hari pelepasan mungkin akan menjadi DLC.

Pelancaran Pelancaran Street Fighter 6 duduk di antara Street Fighter 4 dan Street Fighter 5’s. Ketika pertama kali jatuh, SF4 menampilkan 25 pejuang (beberapa di antaranya perlu dikunci), sementara Street Fighter 5 memukul rak kedai dengan 16 pejuang yang boleh dimainkan.

Pada masa ini tidak ada butiran mengenai berapa besar jadual Street Fighter 6 akhirnya akan menjadi atau peta jalan untuk DLC, tetapi dengan Street Fighter 4 berakhir dengan 44 pejuang dan Street Fighter 5 yang mempunyai 45 Worly Warriors untuk dipilih, kita hanya boleh berharap SF6 akan memukul nombor yang sama.

Anda boleh menyemak filem pembukaan Tour World yang menampilkan pejuang baru ini di bawah.

Klik gambar untuk versi yang lebih besar

Watak

Terdapat 18 aksara yang terdapat di pelancaran di Street Fighter 6. Ini termasuk pejuang baru dan kembali untuk siri ini, kerana banyak watak ikonik disahkan untuk kembali bersama kumpulan baru pencabar yang akan datang.

Lihat jadual SF6 di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai watak -watak ini, termasuk jenis pejuang mereka, petua untuk menguasai mereka, bagaimana mereka bermain, dan jika mereka adalah watak yang tepat untuk anda.

Mencari sesuatu secara khusus? Klik pautan di bawah untuk melompat ke.

Senarai Watak Street Fighter

Blanka dikelilingi oleh kilat tandatangannya dalam seni utama ini dari Street Fighter 6

Ken melemparkan pukulan yang berapi -api dalam seni utama ini dari Street Fighter 6

JP berdiri tinggi dengan latar belakang merah dalam seni utama ini dari Street Fighter 6 Marisa mencapai overhead dengan penumbuk yang kuat dalam seni utama ini dari Street Fighter 6 Manon berdiri dengan anggun bersedia untuk bertarung dalam seni utama ini dari Street Fighter 6 Dee Jay bersiap -siap untuk menendang seni utama ini dari Street Fighter 6

Street Fighter 6 mempunyai senarai watak yang besar untuk dipilih, dengan watak -watak yang membanggakan beberapa elemen unik yang menjadikan playstyle mereka sepenuhnya. Tetapi dari sudut pandangan yang objektif, watak -watak yang menjadi tumpuan?

 • Lihat senarai peringkat SF6 kami: Panduan Peringkat Watak Terbaik untuk maklumat lanjut.

Jadual Watak Street Fighter 6

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai setiap watak SF6, klik pautan di bawah untuk mencari panduan watak yang komprehensif yang termasuk pengenalan penuh, senarai langkah, dan tips dan strategi yang berguna.

Sekiranya anda masih memutuskan watak mana yang terbaik untuk anda, teruskan menatal di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai setiap watak.

Blanka Chun Li
Dee Jay Dhalsim E Honda
GUILE Jamie Jp
Ken Kimberly
Lily Lukas Manon
Marisa Zangief