Semua Watak Valorant (Ejen dan Gambaran Keseluruhan Kemampuan) – Mobalytics, Watak Valorant: Semua Ejen dan Kemampuan mereka dijelaskan | Beebom

Watak Valorant: Semua ejen & kebolehan mereka dijelaskan

Contents

Nama kod ejen 23 adalah kabel, dan ejen itu dikenali sebagai kebuntuan di Valorant.

Semua watak valorant (ejen dan gambaran keseluruhan kebolehan)

Valorant adalah penembak taktikal 5v5 di mana setiap pemain bermain sebagai watak yang disebut “ejen”.

.

Setakat ini, kebolehan ejen terdiri daripada utiliti tradisional dari penembak realistik seperti flashbangs dan bom asap tetapi juga termasuk kebolehan bertema ajaib/futuristik seperti dinding dan anak panah sonik yang bertindak seperti radar.

Sekiranya anda ingin mengetahui siapa ejen terbaik dalam meta semasa, lihat senarai peringkat ejen valorant kami!

Bagaimana Kemampuan Valorant Berfungsi

Setiap watak mendapat keupayaan yang boleh mereka gunakan secara percuma setiap pusingan.

Kedua-dua kebolehan bukan pertuduhan yang lain mesti dibeli di kedai senjata semasa fasa beli seperti anda akan bom tangan di counterstrike.

Ini bermaksud bahawa mereka mempunyai penggunaan terhingga yang bermaksud bahawa pemain harus menggunakannya secara konservatif. Kemampuan tidak boleh disuntik di Cooldown seperti yang anda boleh dalam Overwatch.

Terakhir untuk membuang muktamad, anda memerlukan sejumlah titik kemahiran tertentu. .

Adakah anda dapat memilih watak yang sama beberapa kali?

Dari permainan yang diturunkan setakat ini, nampaknya setiap pemain mesti memilih watak yang berbeza. Kami belum melihat dua watak yang sama dalam satu pasukan.

Cara membuka kunci watak valorant

.

Sistem ini mungkin sama dengan Essence Blue dalam League of Legends.

Adakah watak Valorant dari League of Legends (“Valoran”)?

Tidak, Valorant berlaku di bumi berhampiran masa depan, jadi ia tidak berlaku di dunia yang sama seperti League of Legends.

Semua watak Valorant (setakat ini)

Di bahagian berikut, kami akan memberi anda gambaran ringkas untuk setiap ejen valorant dengan pautan jika anda ingin mengetahui lebih lanjut.

Sekiranya anda mendapati artikel ini mencari cara mengalahkan ejen tertentu, lihat jawatan kami yang lain mengenai cara bermain menentang setiap ejen valorant.

Astra

Ejen Valorant Astra Pilih

Astra memulakan kerjaya sebagai salah satu agen paling unik di Valorant kerana kebolehannya yang boleh anda letakkan di mana sahaja di peta.

Dia pengawal yang boleh bermain permainan seperti perlawanan catur, dapat menetapkan pasukannya dengan perokok, stun, dan lubang hitam.

Pelanggaran

pelanggaran watak pilih

Pelanggaran direka untuk menjadi pemula yang cemerlang bermain melalui dinding dan lawan yang diposisikan untuk memegang chokepoints.

Mekaniknya melalui medan dan melintasi peta ke CC dan membunuh musuh.

Brimstone

Pilih watak Brimstone

Brimstone adalah komando taktikal dengan kebolehan serba boleh yang melibatkan penggunaan minimap.

Dia boleh memanggil bom asap, napalms api yang bertindak seperti molotovs, ejen bersekutu buff dengan senjata api tambahan, dan memanggil serangan udara.

Watak Dewan Pilih

Dewan berfungsi sebagai sentinel tetapi setakat ini adalah yang paling agresif jika dibandingkan dengan rakan -rakannya. Keupayaan pertemuannya (teleport) membolehkannya mengintip sudut berisiko dan mencari pilihan pembukaan untuk pasukannya, banyak masa jika dia teleports tepat pada masanya dia dapat melarikan diri.

Dia hebat di pusingan serangan dan pertahanan, dan memberikan banyak nilai ekonomi kepada pasukan dengan pistol sniper dan pistol headhunternya.

Cypher

Pilih watak Cypher

Cypher adalah seorang pengintip yang menjadi tuan mengumpulkan maklumat melalui kamera dan wayar perjalanannya.

Dia hebat dalam pertahanan kerana dia dapat memegang banyak hartanah sendiri, tetapi dia juga boleh menjadi berguna untuk kesalahan sejak dengan mengehadkan potensi laluan sayap atau membuat pencegahan lebih mudah.

Jett

Pilih watak Jett

Jett adalah ejen paling mudah alih di Valorant, menjadikannya seorang duel yang ideal, terutama ketika dia mendapat pisau muktamadnya.

Dia tidak memberikan banyak utiliti di luar bom tangan asap tetapi dia boleh berlari untuk melibatkan/melepaskan atau naik ke kedudukan tinggi dengan lompatan rangsangannya.

Kay/o

Ejen Kayo Select

Kay/O adalah aset yang berharga kepada mana -mana pasukan kerana keupayaan “penindasan” nya yang menghalang ejen musuh menggunakan kebolehan mereka

Di samping itu dia sangat serba boleh dengan kilat dan Molly, serta yang kuat melibatkan muktamad yang membolehkan rakan sepasukannya membangkitkannya selepas dia mati untuk masa yang singkat.

Killjoy

Ejen Killjoy Select

Killjoy adalah seorang jenius Jerman yang menggunakan senjata menara, lombong, dan perangkap.

Dia menyediakan jumlah pengumpulan maklumat, kawalan kawasan, dan merupakan satu -satunya ejen yang dapat melucutkan musuhnya.

Neon

Neon

Neon boleh melintasi peta dengan cepat dengan pecutnya dan berkembang maju dalam menangkap musuh di luar pengawal dengan meletakkan semula dirinya dengan cepat. Di samping itu, slaidnya membolehkannya terlibat dengan cara yang membuatnya sukar untuk mengesan dan menembak.

Tidak seperti duel lain yang cukup mandiri ketika datang untuk fragging, Neon’s All in Type PlayStyle berfungsi sedikit lebih baik apabila ada sinergi dengan pemula dan utiliti pengawal.

Petanda

Omen Watak Pilih

Omen adalah pengikat yang mampu berada di belakang garis musuh dengan teleport dan mogok dari sudut licik.

Dia mempunyai utiliti dalam bentuk bom tangan asap dan keupayaan lain yang dapat melalui dinding dan mengaburkan penglihatan musuh.

Phoenix

Pilih watak Phoenix

Phoenix adalah seorang pyromancer dengan gaya mainan yang meletup, menggunakan api untuk mengawal aliran pertempuran. Dia boleh menggunakannya untuk mencipta dinding, seperti flashbangs di sekitar sudut, dan tentu saja, sebagai AOE Molotov.

Sememangnya, dia mempunyai muktamad yang sesuai dengan namanya kerana dia dapat mengaktifkannya, melawan dan mati, dan kemudian kembali ke kehidupan di mana dia pada asalnya mengaktifkannya.

Raze

Ejen Raze Select

Raze adalah ahli bahan letupan de facto valorant dengan beberapa potensi yang paling membunuh dalam permainan.

Kitnya mempunyai segala-galanya dari bom tangan yang terpencil dan bom kluster ke pelancar roket dan juga robot seperti Roomba yang meletup.

Reyna

Reyna adalah vampire yang kebolehannya didorong oleh pembunuhan.

Apa yang dia kekurangan dalam utiliti dibuat oleh kuasa pembunuhan mentahnya.

Dia boleh menanggung jarak dekat dengan musuh -musuhnya, menyembuhkan dirinya, bertukar tidak ketara, dan bahkan tidak kelihatan.

.

Bijak

Sage kini satu-satunya “penyembuh” dalam valorant dengan kit berorientasikan defensif, dengan orb penyembuhan yang boleh digunakannya pada dirinya sendiri atau sekutu.

.

Dia mempunyai salah satu ultimat yang paling kuat dalam permainan dengan kebangkitan.

Skye Agent Splash dipotong

Seorang pemula yang dapat memberikan banyak maklumat kepada pasukannya melalui haiwannya. Anjingnya boleh membersihkan ruang dan lawan yang bersahaja jika dijumpai; Ia berfungsi sama dengan drone burung hantu Sova ketika datang ke ruang penjelasan.

Kilauannya boleh dimatikan dengan cepat dan ini menjadikan mereka sukar untuk mengelak secara konsisten walaupun di elo tinggi. Bukan sahaja ini tetapi kilatnya bersama pencari beliau adalah kebolehan mengumpulkan maklumat yang hebat.

Dia pemula + sokongan hibrid yang dapat membantu pasukannya dengan melibatkan, mengamati, dan menyembuhkan.

Sova

SOVA Watak Pilih

Sova adalah pemanah tuan yang mampu melantunkan anak panahnya ke musuh pengakap atau membunuh mereka di sekitar sudut. Dia juga mempunyai tenggelam burung hantu yang boleh digunakan untuk menandakan di mana musuh.

Dia boleh menggunakan keupayaannya untuk mengesan lawannya dengan kombinasi dengan muktamadnya, yang membolehkannya melepaskan tiga pecah kilat melalui dinding.

Viper

Pilih watak Viper

Viper menggunakan gas toksik yang lari dari rizab yang boleh diisi semula. Dia boleh memancarkan racun dari bom tangan atau membuat dinding garis dengan wap.

Ultimate beliau pada dasarnya mencipta “bilik” racun, menjadikannya penanam bom yang hebat.

Yoru

Menu Yoru Valorant

Yoru adalah seorang duel yang rumit yang dibina untuk bersembunyi, bertindak sebagai mimpi ngeri yang paling teruk untuk berpotensi mengikat. Kitnya membolehkannya menipu musuh dan memupuk utiliti dengan memfokuskan eksekusi tapak di sebelah penyerang.

Yoru tidak lama lagi akan menerima kerja semula kerana dia telah berprestasi rendah dalam kedua -dua peringkat dan main pro. Terdapat banyak spekulasi di sekitar kebolehan barunya yang sangat kuat dan dia mungkin mendapati dirinya melompat beberapa tempat di bahagian atas senarai peringkat agen valorant kami.

Terima kasih untuk membaca! Untuk lebih banyak petua dan cara untuk semua ejen, pergi ke ciri ejen valorant kami yang berdedikasi!

DITULIS OLEH

Agilio Macabasco

Seorang peminat permainan video sejak kelahiran (ayah adalah arcade-goer tegar 80). Di sini untuk menceritakan kisah pemain oleh pemain, ketika kami mengambil langkah seterusnya ke arah menolak evolusi eSports.

Watak Valorant: Semua ejen & kebolehan mereka dijelaskan

Watak Valorant - Ejen dan Kemampuan mereka

Permainan penembak orang pertama selalu berdasarkan matlamat melainkan jika anda menyedari betapa pentingnya utiliti. Itulah sebabnya pemilihan ejen Valorant adalah elemen penting untuk kemenangan anda setiap kali anda melompat ke dalam perlawanan. Setiap ejen valorant mempunyai set kebolehan yang unik dan semua watak penting dalam peranan mereka sendiri. Kami bercakap mengenai semua watak valorant (dikemas kini hingga ejen 23 kebuntuan) dan kebolehan mereka dalam panduan ini. Anda akan belajar bagaimana keupayaan setiap ejen berfungsi dan bagaimana setiap watak memberi kesan kepada permainan dan mekanik di Valorant. Oleh itu, inilah idea asas mengenai semua ejen dan kebolehan mereka untuk membantu memulakan kemenangan anda di Valorant.

Senarai lengkap watak valorant

Catatan : Watak -watak ini telah diatur berdasarkan tarikh pelepasan mereka. Kami telah mula -mula menyenaraikan ejen yang dibuka secara lalai di Valorant, diikuti oleh watak -watak yang tersedia untuk dibuka pada pelancaran. Kemudian, ejen yang tinggal mengikuti garis masa pelepasan.

Jett (Duelist)

Skrin pemilihan jett dengan kebolehan di valorant

 • Hanyut (pasif) – Jett berlegar di udara sambil memegang lompat. Semasa turun dari ketinggian, Jett tidak mengambil sebarang kerosakan. Dia juga boleh meluncur dari satu tempat ke tempat lain, terima kasih kepada Drift. Kelebihan mobiliti ini dapat menangkap mana-mana ejen di luar rumah di Valorant.
 • Updraft (Q) – Jett dengan serta -merta terbang ke atas udara, membolehkannya mendapatkan pandangan yang lebih luas dan perspektif udara. Jett boleh menembak semasa di udara tetapi dengan kurang ketepatan. Dari penguatkuasaan standard, Jett tidak mengambil sebarang kerosakan; Sekiranya ketinggian berada dalam jarak kerosakan jatuh, Jett boleh menggunakan drift untuk mengelakkan kerosakan.
 • Cloudburst (c) – Buang asap segera di tempat yang diinginkan. Asap menghilangkan penglihatan dari sesiapa di dalam atau di luarnya. Anda boleh bergerak di sekitar Cloudburst sebelum menjatuhkannya di tempat dengan melayang matlamat anda sambil memegang butang keupayaan.
 • Tailwind (e) (tandatangan) – Jett mengaktifkan tandatangannya untuk tempoh tertentu. Dalam tempoh ini, anda boleh menekan butang keupayaan sekali lagi untuk berlari. Sekiranya anda menggunakan tailwind tanpa menekan sebarang kunci pergerakan, ia akan membawa anda ke arah arah yang anda hadapi. Jika tidak, anda boleh menekan kekunci arah yang dikehendaki untuk berlari ke arah itu. Jett juga mendapat tailwind kembali jika dia mendapat dua maut setelah menggunakan keupayaan sudah.
 • – Jett dengan serta -merta melengkapkan lima pisau. Jett mendapat kelajuan pergerakan yang lebih baik dan kadar pemulihan yang lebih tinggi manakala bilah bilah aktif. Pisau adalah tepat dan satu pukulan membunuh di kepala. Pisau bilah bilah tepat walaupun Jett sedang hanyut, menaikkan, atau berada di tali. Membunuh musuh menambah pisau, tetapi jika anda menekan butang Alt-Fire, semua bilah dipecat dengan serta-merta dan tidak dapat dipulihkan.

Skrin Pemilihan Ejen Phoenix dengan Kemampuan dalam Valorant

 • Phoenix mendapat manfaat daripada kebolehan menghasilkan kebakarannya yang menyebabkan kerosakan kepada orang lain. . Pasif ini membantu Phoenix tinggal lebih lama dalam pergaduhan, tidak seperti watak valorant lain.
 • Curveball (Q) – Phoenix melengkapkan bola api di jari -jarinya dan mengetuknya ke kiri atau ke kanan mengikut arah yang mereka mahu pergi. Orb api meletupkan selepas detik ringkas dan membutakan sesiapa yang melihat ke arah itu. .
 • Blaze (c) – Menggunakan keupayaan ini, Phoenix menarik firewall di sepanjang tanah, Menyekat visi semua orang dan merosakkan sesiapa yang menyentuh api. Bend the Wall semasa menghantarnya dengan menggerakkan matlamat.
 • Tangan Panas (E) (Tandatangan) – Phoenix mencipta bola api dan melemparkannya ke arah pilihan anda. Selepas jarak yang singkat, bola api mendarat dan mewujudkan lubang api, merosakkan mana -mana ejen valorant yang berdiri di dalamnya, termasuk rakan sepasukan. Hanya Phoenix sembuh kerana pasifnya.
 • Phoenix dengan serta -merta mencipta penanda di mana dia berdiri dan bertukar menjadi dua badan. Untuk tempoh yang singkat, dua kali boleh berjalan, menembak, menggunakan kebolehan, dan mati jika ditembak jatuh oleh musuh atau masa habis. Selepas tempoh atau selepas terbunuh, Phoenix menanam kembali penanda itu dengan HP dan perisai yang dia ada sebelum beralih ke badan dua kali.

Brimstone (pengawal)

Skrin Pemilihan Brimstone dengan Kemampuan di Valorant

 • Brimstone mengeluarkan pelancar pembakar dan melemparkan bom tangan, yang meletupkan selepas kelewatan singkat ke dalam timbunan api. Sering disebut sebagai molly, ia membakar sesiapa yang berdiri di dalamnya dan menangani kerosakan berat dari masa ke masa.
 • Stim Beacon (C) – Dengan serta -merta membuang suar stim tempur. Setelah pengaktifan segera, ia mempengaruhi mana -mana rakan sepasukan di AOE untuk menjadi lebih cepat bersama dengan mendapatkan kelajuan tambah nilai dan peningkatan kadar kebakaran.
 • Buka peta taktikal dan tandakan kawasan. Setelah menandakan kawasan, Brimstone melancarkan bom asap yang meliputi kawasan yang besar untuk masa yang lama. Asap menghilangkan penglihatan dari orang di dalam atau di luar asap.
 • Strike Orbital (x) (Ultimate) – Buka peta taktikal dan tandakan lokasi di peta. Brimstone kemudian melancarkan mogok orbital di lokasi yang ditandakan. Strike orbital menimbulkan kerosakan pada sesiapa sahaja di kawasan itu dan memusnahkan utiliti atau objek. Sementara mogok yang berterusan juga menghalang penglihatan bagi sesiapa di luar atau di dalam mogok. Kerosakan mogok orbital mempengaruhi mana -mana ejen valorant, termasuk musuh dan rakan sepasukan anda.

Sova (pemula)

Skrin pemilihan sova valorant dengan kebolehan

 • Shock Bolt (Q) – Mengeluarkan anak panah yang dikenakan dengan elektrik. Menembaknya ke arah sehingga ia bersentuhan dengan permukaan, objek, atau musuh. Sehubungan dengan kenalan, elektrik membuat ledakan shockwave menangani kerosakan ke mana -mana unit berdekatan.
 • Drone Owl (c) – Sova, ejen valorant dari Rusia, berdering keluar drone dan menghantarnya ke hadapan. Drone boleh bergerak dan melihat apa sahaja di hadapannya, memberikan visi penuh kepada Sova. Walaupun drone sedang mengimbas, ia boleh menembak anak panah di musuh untuk menyampaikan lokasi hidup mereka untuk jangka masa yang singkat. Drone boleh dimusnahkan oleh api musuh.
 • Recon Bolt (E) (Tandatangan) – Sova melengkapkan anak panahnya. Setelah membuangnya ke arah, ia melekat pada objek, permukaan, atau musuh, memberikan kemas kini lokasi secara langsung di sekitar lokasi. Kebakaran musuh memusnahkan anak panah Recon.
 • Hunter’s Fury (x) (Ultimate) – Sova melepaskan pemburu dalamannya dan mengenakan tunduknya kepada potensi maksimum. Setelah pengaktifan, Sova boleh membuang serangan elektrik besar ke arah d, merosakkan kerosakan berat dan memberikan kemas kini lokasi langsung musuh yang terkena. Serangan Pierce Walls and Objects dan boleh memusnahkan utiliti musuh. Boleh membuang ke a maksimum 3 serangan.

Sage (Sentinel)

 • SLOW ORB (Q) – . Lopak melambatkan sesiapa atau apa sahaja yang berjalan di atasnya dan mencipta suara yang mengkristalisasi.
 • Halangan orb (c) – Menggunakan kedua -dua tangan untuk membuat penghalang kristal, yang mengambil sedikit masa untuk membentuk, untuk menyekat watak -watak valorant yang lain dari memasuki laman web. Halangan yang terbentuk sepenuhnya mengambil sejumlah besar peluru, serangan pisau, atau beberapa kebolehan menghancurkan penghalang untuk menurunkannya. Penghalang menghalang penglihatan semasa keadaannya.
 • Penyembuhan orb (e) (tandatangan) – Menjana orb penyembuhan dan gunakannya pada rakan sepasukan atau diri untuk pemulihan kesihatan. . Sage adalah salah satu ejen sokongan yang paling dipercayai di Valorant kerana kemampuan penyembuhannya.
 • Kebangkitan (x) (Ultimate) – Memulakan kesan kebangkitan dengan menghantarnya kepada rakan sepasukan yang mati. .

Omen (pengawal)

Tandakan skrin pemilihan watak dengan kebolehan di Valorant

 • Paranoia (Q) – Omen membentuk bayang -bayang di tangannya. Membuangnya ke arah menjadikannya tumbuh dan pudar setelah melakukan perjalanan beberapa jarak. Sesiapa sahaja di jalannya terjejas oleh buta selama tempoh dan mendapat audio mereka.
 • Langkah yang diselubungi (c) – Senjata api Unequip dan menunjukkan penanda. Setelah diaktifkan, Omen melompat ke lokasi yang ditandakan setelah kelewatan yang singkat. Keupayaan teleportasi ini adalah salah satu yang terpantas di kalangan agen valorant yang lain pada masa ini.
 • Penutup gelap (e) (tandatangan) – . Setelah diaktifkan, Omen melemparkan penutup asap pada penanda hijau, oleh itu, menyekat penglihatan untuk sesiapa sahaja yang masuk atau keluar dari asap.
 • Dari bayang -bayang (x) (muktamad) – Buka peta taktikal dan tandakan lokasi yang dikehendaki. Setelah selesai, Omen dapat berubah menjadi entiti bayangan dan melihat di sekitar lokasi yang ditandakan. Selepas tempoh, Omen teleport ke lokasi tersebut. Selama ini, jika entiti dibunuh atau butang keupayaan ditekan keupayaan dibatalkan. Ia juga menjadikan peta mini musuh tidak jelas.

Viper (pengawal)

Skrin pemilihan ejen viper dengan kebolehan dalam valorant

 • Toksin (pasif) – Toksin membolehkan semua kebolehan Viper memohon kerosakan kepada musuh, yang menjadikan mereka terdedah dan mengurangkan HP mereka dari masa ke masa.
 • Bahan Api (Pasif) – Viper menanam dengan bahan bakar toksik 100 mata. Ia membolehkan Viper mengawal awan racun dan keupayaan skrin toksiknya.
 • Racun Awan (Q) – Viper melemparkan orb, yang apabila pengaktifan, memancarkan awan racun yang menghalang penglihatan semua orang. Semua musuh menyentuhnya dipengaruhi oleh toksin, menurunkan HP mereka dari masa ke masa.
 • Viper melemparkan botol racun di atas tanah, yang memecah masuk ke dalam sentuhan beracun. Sesiapa sahaja di dalam kawasan kesannya rosak dari masa ke masa sambil terjejas oleh toksin. Snakebite merosakkan mana -mana ejen valorant, sama ada rakan sepasukan anda atau musuh.
 • Skrin Toksik (E) (Tandatangan) – Buang garis titik-titik titik ke arah arah. Selepas titik -titik diletakkan viper boleh menggunakan bahan bakar untuk membuat dinding racun di sepanjang garis putus -putus. Ia menjadikan garis penglihatan semua orang disekat di kedua -dua belah dinding. Mana -mana musuh menyentuh dinding dipengaruhi oleh toksin.
 • Viper’s Pit (x) (Ultimate) – Menunjukkan penanda di tanah. Di atas pengaktifan Viper mula memancarkan kabut racun di sekitar penanda yang menjadi lubang racun. Sesiapa sahaja di dalam lubang ini mendapat julat penglihatan mereka dikurangkan. . Tempoh lubang tidak terhad kecuali Viper dibunuh atau dia meninggalkan lubang selama lebih dari 8 saat.

Pelanggaran (pemula)

Skrin Pemilihan Ejen Pelanggaran Valorant dengan Kemampuan

 • Flashpoint (Q) – Pelanggaran watak Valorant melemparkan suar yang membutakan melalui dinding atau struktur mana -mana. Suar itu meletup di sisi lain dan membutakan sesiapa yang melihat ke arah itu.
 • Aftershock (c) – Pelanggaran melemparkan suar di mana -mana dinding atau struktur. Beacon membuang kejutan yang merosakkan di seberangnya 3 kali. Gempa susulan merosakkan mana -mana ejen valorant berhampiran kawasan yang terjejas.
 • Garis kesalahan (e) (tandatangan) – Cas nadi seismik. Setelah membuangnya ke arah pelanggaran yang menghalang sesiapa di zonnya untuk jangka masa yang singkat. .
 • Rolling Thunder (x) (Ultimate) – Pelanggaran mengeluarkan caj seismik yang lebih besar yang menandakan lokasi yang besar. Semasa pemutus kawasan itu terjejas oleh gempa bumi yang besar. Ia mengetuk sesiapa sahaja di kawasan itu bersama -sama dengan yang menakjubkan. Mempengaruhi rakan sepasukan juga.

Raze (Duelist)

Skrin Pemilihan Ejen Raze dengan Kemampuan di Valorant

 • Pek letupan (Q) – Raze serta -merta membuang sekumpulan bahan peledak. Ia melekat pada permukaan atau objek yang bersentuhan dan selepas masa yang singkat meletupkan. Sedang letupan, ia mengetuk apa -apa yang ada dalam hubungannya dan menangani sedikit kerosakan kepadanya atau musuh. Anda juga boleh meletupkannya lebih awal dengan menggunakan pek letupan semula sebelum tempohnya tamat.
 • BOOM BOT (C) – Gunakan bot boom dan lancarkannya ke arah yang dikehendaki. Bot terus maju dan mengimbas musuh di radius kerucut depannya. Mencari musuh mengaktifkan bot boom dan terus mengejar musuh dengan kelajuan pergerakan yang lebih cepat dan menangani kerosakan sekali dalam hubungan rapat. Api musuh boleh memusnahkan bot boom.
 • Cat Cat (E) (Tandatangan) – Raze melengkapkan bom tangan yang selepas meledakkan. Sedang letupan, ia menjadi bom yang lebih kecil yang menangani lebih banyak kerosakan kepada sesiapa atau apa sahaja di kawasan itu. Setelah menggunakan shell cat sudah, Raze memperoleh satu lagi pada setiap dua pembunuhan.
 • Showstopper (x) (muktamad) – Keluarkan peluncur roket dan menembak satu roket yang dahsyat ke arah lokasi yang ditujukan. Roket boleh membunuh semua orang dalam bidang kesan. Showstopper Tawaran Kurang Kerosakan Jika Ia Memukul Kawasan Luar Di Mana -mana Musuh Berdiri. Showstopper juga merosakkan rakan sepasukan juga. Semua kemampuan Raze menangani kerosakan kepada mana -mana ejen di Valorant termasuk rakan sepasukan.

Cypher (sentinel)

Skrin pemilihan cypher dengan kebolehan

 • Cage Cyber ​​(Q) – Buang butang futuristik di tanah. Aktifkannya untuk membuat sangkar kinetik siber yang menghalang penglihatan untuk sesiapa sahaja di dalam atau di luar kawasan sangkar.
 • Kawat perangkap (c) – Melengkapkan perangkap siber kecil. Meletakkan perangkap di tempat akan membuat wayar dan jika musuh menyentuh kawat, wayar menarik musuh ke arahnya untuk masa yang singkat sebelum ia menghidupkan mereka selama tempoh. Semasa ini, perangkap juga mendedahkan lokasi sasaran yang terperangkap.
 • SPYCAM (E) (tandatangan) – Letakkan kamera di mana sahaja. Walaupun tidak berada di sekitar Cypher boleh mengintip lokasi di mana kamera. Anda juga boleh membuang pelacak dari kamera pada musuh. Tracker menghantar maklumat lokasi statik musuh sehingga mereka membuangnya.
 • Kecurian Neural (x) (Ultimate) – Cypher melemparkan topinya ke arah musuh mati. Topi mengambil masa permulaan yang singkat sebelum memuat naik lokasi seluruh musuh. .

Reyna (Duelist)

 • Soul Harvest (Pasif) – Reyna menghidupkan mangsa, saya.e. watak -watak valorant yang lain, ke bola jiwa selepas menghapuskannya atau mendapatkan bantuan. Orbs tinggal di sana selama 3 saat sebelum lenyap. .
 • Memakan (q) (tandatangan) – Keupayaan tandatangan pertama Reyna memakannya. Setelah menuai jiwa, anda boleh menggunakan keupayaan ini untuk sembuh dari masa ke masa (dihadkan pada 100 setiap jiwa). Sekiranya Reyna sudah mempunyai 100 hp dan tiada perisai maka selebihnya sembuh berubah menjadi nilai perisai yang juga dikenali sebagai Overheal. Overheal hilang setelah jangka masa ringkas.
 • Leer (C) – Keluarkan mata ungu dan buang ke arah, membutakan sesiapa yang melihat ke arah mata. . Mata tidak rakan sepasukan dan musuh yang terlalu dekat dengan mata boleh mempunyai sedikit penglihatan.
 • Tolak (e) (tandatangan) – Keupayaan tandatangan kedua Reyna adalah dibuang. Reyna mengaktifkan satu jiwa yang dituai dan membongkar pistolnya sambil menjadi tidak boleh ditargetkan dan lebih cepat. Reyna juga mengelakkan kesan kerosakan kawasan.
 • Permaisuri (x) (Ultimate) – Aktifkan mod empress. Reyna memperoleh kelajuan pergerakan tambahan, kadar kebakaran, kelajuan tambah nilai, dan kelajuan pemulihan. Bersama -sama dengan Buffs, Reyna memperoleh pemasa Permaisuri yang terus menyegarkan dengan setiap pembunuhan yang anda dapatkan. Permaisuri juga memancarkan kebolehan tandatangannya yang membuatnya tidak dapat dilihat pada pemecatan dan menyembuhkannya ke maksimum. Reyna juga mendapat rangsangan penglihatan semasa empress yang membolehkannya mencari bahagian terkecil badan musuh yang menunjukkannya dalam warna ungu.

Killjoy (Sentinel)

Kemampuan Killjoy dan Skrin Pemilihan

 • Penggera (Q) – Letakkan bot pengimbas di tempat. Bot tetap tersembunyi sehingga mengimbas musuh. Bot mengejar musuh setelah menemuinya dan meletupkan hubungan. Selepas letupan, bot menjadikan musuh yang terjejas terdedah selama jangka masa yang singkat.
 • Nanoswarm (c) – Killjoy boleh meletakkan bom tangan di mana sahaja di peta. Sebaik sahaja anda mengaktifkan bom tangan, ia akan mewujudkan medan tenaga dan menyebabkan kerosakan kepada sesiapa di dalam bidang.
 • Turret (e) (tandatangan) – Letakkan pistol sentry di tempat. Sentry mengimbas sesiapa sahaja dalam penglihatan ke hadapan 180 darjah dan menimbulkan kerosakan pada mereka. Sentry menangani kerosakan dalam pecah jika musuh lebih dekat.
 • Lockdown (x) (Ultimate) – . Ia mewujudkan kubah tenaga besar di sekitar julatnya dan mengambil sedikit masa untuk mengunci semuanya di kawasan tersebut. Sebaik sahaja penguncian berjaya, semua musuh dilucutkan senjata dan diperlahankan untuk jangka masa yang singkat.

Skrin Pemilihan Skye dengan Kemampuan di Valorant

 • Trailblazer (Q) – Skye memanggil harimau Tasmania dari perhiasannya. . Ia juga dapat menangani sedikit kerosakan dan musuh yang stun untuk jangka masa yang singkat. Api musuh boleh memusnahkan harimau.
 • Rowth (c) – Watak Alam Valorant, Skye menggunakan bar penyembuhannya dan menyembuhkan rakan sepasukan di dekatnya. Rakan sepasukan mendapat sehingga 100 hp dari masa ke masa. Sekiranya setiap rakan sepasukan sembuh sepenuhnya, bar penyembuhan berhenti jatuh.
 • Panduan cahaya (e) (tandatangan) – Skye melengkapkan perhiasan burung dan melemparkannya ke arah. Semasa berada di jalannya, burung dapat diletupkan. Selepas letupan, ia membantah sesiapa yang melihat ke arah burung. .
 • Skye memanggil tiga perhiasan yang lebih besar dan menghantarnya ke hadapan. Perhiasan mengejar musuh untuk jangka masa yang singkat. Setelah menghubungi musuh, mereka meletup di wajah mereka menjadikan mereka buta dan pekak untuk masa yang singkat. Kebakaran musuh memusnahkan perhiasan.

Yoru (Duelist)

Skrin Pemilihan Yoru dengan Kemampuan di Valorant

 • Yoru mencipta orb dimensi dan boleh membuangnya di mana sahaja di peta. Selepas kelewatan, Orb memecahkan dan membutakan sesiapa sahaja. Anda boleh melantun orb di permukaan sekali sebelum letupannya.
 • Fakeout (c) – Buat ilusi Yoru dan hantar ke hadapan (seperti Mirage dari Apex Legends). Ilusi tidak dapat berbuat apa -apa kecuali berjalan ke hadapan dan kelihatan seperti YORU. Ilusi itu pecah dan membutakan sesiapa sahaja yang pernah rosak. Sekiranya ilusi tidak rosak, anda akan melihat bahawa ia memudar selepas tempoh.
 • Gatecrash (e) (tandatangan) – Letakkan tanda tether di tempat atau bergerak ke hadapan. Yoru boleh teleport pada bila -bila masa ke tempat di mana tanda diletakkan di peta (membuat bunyi yang kuat). . Menariknya, anda juga boleh membuat bunyi teleport tanpa pergi ke sana menggunakan kemampuan teleport palsu.
 • Drift Dimensi (x) (Ultimate) – Yoru meletakkan topeng dan bergerak ke dimensi. Semasa berada di dimensi Yoru tidak dapat dilihat dan tidak boleh ditargetkan kepada mana-mana musuh atau musuh imbasan utiliti. Yoru membuat sedikit bunyi semasa menggunakan keupayaan ini, dan musuh dapat melihat bunyi jika Yoru dekat dengan mereka. Watak boleh menggunakan keupayaan semasa dalam dimensi alternatif ini.

Astra (pengawal)

Skrin pemilihan astra dengan kebolehan di valorant

 • Bentuk astral (pasif) – Serta -merta masuk ke dalam bentuk astral. Astra dapat melihat peta penuh dari pandangan ini, gunakan pembahagian kosmik, dan letakkan bintang dengan hanya pergi ke bentuk astral. Badan Astras Astras menjadi terbiar semasa aktiviti bentuk astral.
 • Nova Pulse (Q) – Meletupkan bintang untuk membuat letupan. Sesiapa sahaja di dalam kawasan letupan itu terkejut untuk masa yang singkat.
 • Astra menarik sesiapa berhampiran bintang ke arah pusatnya. Semua orang terjejas oleh kelemahan bintang, walaupun semua rakan sepasukan anda jika mereka berdiri berdekatan.
 • Nebula/ Dissipate (E) – . Sesiapa sahaja di atau di luar kawasan asap akan menyekat penglihatan mereka. Astra juga boleh menggunakan dissipate, yang menggunakan bintang yang membuat tempoh nebula yang lebih rendah tetapi menambah satu bintang.
 • Bintang (x) (tandatangan) – Letakkan bintang di mana sahaja di peta, yang mengambil masa untuk diaktifkan. Setelah diaktifkan, bintang -bintang ini boleh digunakan sebagai nova nadi, graviti dengan baik, dan nebula/ hilang.
 • Cosmic Divide (X) (Ultimate) – Astra masuk ke dalam bentuk astral dan menandakan tempat. Setelah menandakan tempat dan menyesuaikannya, Astra dapat membuat dinding kosmik. Dinding ini mengaktifkan dengan serta -merta semasa permulaan. . Dinding memudar selepas tempoh tertentu.

Kay/o (pemula)

Skrin pemilihan kay/o dengan kebolehan dalam valorant

 • Flash/Drive (Q) – Valorant Agent Kay/ O mempunyai utiliti hebat dalam Flash/ Drive. Anda boleh membuang bom tangan kilat, yang muncul selepas jangka masa ringkas dan membantah sesiapa yang melihatnya. Bom tangan kilat juga boleh melantun dari dinding atau lobbed ke arah tertentu untuk tempoh buta pop lebih cepat dan lebih kecil.
 • Frag/ment (c) – Kay/o membuat bola serpihan tenaga. Setelah membuang, ia meletupkan hubungan permukaan. Ia mewujudkan genangan tenaga yang merosakkan watak valorant di dalam genangan, termasuk rakan sepasukan.
 • Sifar/titik (e) (tandatangan) – Melemparkan pisau yang tidak merosakkan. Ia melekat pada permukaan, objek, atau musuh dan meletupkan. Bagaimana, anda bertanya? Selepas letupan, ia membungkam kebolehan musuh yang terjejas oleh pisau. Api musuh boleh memusnahkan pisau sebelum diletakkan.
 • NULL/CMD (X) (Ultimate) – Kay/o memulakan a Gelombang tenaga bahawa denyutan ke arah yang anda hadapi. Julatnya meningkat dari masa ke masa. Sekiranya gelombang menyentuh musuh, kebolehan mereka terkunci dan utiliti yang ada dijeda. . . Rakan sepasukan dapat menghidupkan semula Kay/o dalam tempoh yang singkat, dan dia akan mendapat HP penuh setelah menghidupkan semula.

Ruang (sentinel)

Skrin pemilihan ruang dengan kebolehan

 • Headhunter (Q) – Ruang melengkapkan pistol dari senjata. . Pistol itu dengan serta -merta membunuh jika peluru menghubungkan dengan kepala musuh dan berurusan kurang kerosakan pada bahagian badan lain.
 • Tanda dagangan (c) – Meletakkan perangkap kecil. . Ruang juga mendapat giliran bunyi selepas pengaktifan perangkap.
 • Rendezvous (e) (tandatangan) – Dewan menggunakan kad tandatangannya untuk meletakkan penanda. Dewan boleh kepada penanda pada bila -bila masa tetapi perlu tinggal di dalam julat penanda. Tidak seperti watak valorant lain dengan teleport, ruang mengambil sedikit masa untuk mengeluarkan pistolnya selepas teleportasi.
 • Tour de Force (x) (Ultimate) – Melengkapkan senapang sniper tersuai dengan 5 peluru. Senapang itu menimbulkan kerosakan berat terhadap kesan dan membunuh musuh walaupun peluru itu memukul kaki mereka. Sniper ini dilengkapi dengan skop cepat kadar giliran yang lebih baik dan ketepatan matlamat yang lebih baik. Lebih -lebih lagi, ia juga berguna kerana anda boleh membeli rakan sepasukan anda semasa masalah wang tunai.

Neon (Duelist)

Skrin pemilihan ejen neon dengan kebolehan dalam valorant

 • Tenaga (pasif) – Neon memulakan pusingan dengan bar tenaga 100-titik, yang berkurangan menggunakan tandatangan dan kebolehan muktamadnya. Neon adalah salah satu daripada beberapa watak dalam Valorant dengan kebolehan mobiliti yang tinggi.
 • Dengan serta -merta membuang bolt kejutan ke arah yang ditujukan. Bolt memukul permukaan dan melantun. Selepas lantunan pertama, ia masuk ke arah yang lain dan kemudian membuat bulatan gegaran. Gegaran ini mempengaruhi mana -mana ejen valorant di dalam bulatan, termasuk rakan sepasukan.
 • Lane cepat (c) – Neon menembak dua dinding elektrik dengan serta -merta. Ia menghalang penglihatan bagi sesiapa di luar atau di dalam dinding. .
 • Gear Tinggi (E) (Tandatangan) – Neon Unequips pistolnya dan masuk ke mod gear tinggi. Ia menjadikannya pantas dan melengkapkan kemampuan slaidnya. Semasa menjalankan Neon boleh meluncur ke arah yang dia bergerak. . Neon tidak dapat memperoleh tenaga dengan membunuh musuh, ia menambah dari masa ke masa.
 • Overdrive (x) (Ultimate) – Neon mengaktifkan overdrive dengan serta -merta, membolehkannya masuk ke mod gearnya yang tinggi dan mengecas jari -jarinya untuk menembak rasuk elektrik. Overdrive kekal berkuat kuasa sehingga bar tenaga pergi ke 0. Mendapatkan Pembunuhan Semasa Overdrive Gains Bar Tenaga Penuh Neon.

Pudar (pemula)

Skrin pemilihan pudar dengan kebolehan

 • Jejak Keganasan (Pasif) – Pudar menandakan musuh dengan kabut gelap untuk tempoh singkat setiap kali menghantui atau malam menyentuh musuh -musuhnya. Prowler mengejar musuh yang ditandakan tanpa kawalan.
 • Merampas (q) – Knot pudar bola ketakutan. Buangkannya untuk membuat bulatan gelap. Ia mengunci musuh di tempat, tidak membiarkan mereka bergerak. Ia juga menimbulkan kerosakan dan kesan memekakkan memekakkan musuh yang terjejas.
 • Prowler (c) – Dari Dunia Ketakutan, watak ini dari Valorant Summons A Prowler. Pudar boleh mengawal prowler dan gerakkannya. The Prowler mengimbas untuk musuh di depan dan membantah mereka dalam sentuhan.
 • Haunt (e) (tandatangan) – Pudar melemparkan pemerhati. . Sekiranya Watcher menjumpai musuh, ia memberikan lokasi hidup dan menandakan musuh dengan jejak keganasan.
 • Nightfall (x) (Ultimate) – Mulakan gelombang mimpi ngeri dan hantar ke hadapan. Setelah menangkap musuh dalam gelombang, ia akan menandakan musuh dengan jejak keganasan dan membuat kesan memekakkan telinga.

Pelabuhan (pengawal)

Skrin Pemilihan Agen Pelabuhan dengan Kemampuan di Valorant

 • Cove (Q) – Sebagai watak valorant berasaskan air, pelabuhan melemparkan bola air yang jatuh di atas tanah dan mewujudkan kubah. Kubah itu serta -merta dilindungi oleh perisai yang kuat. Kubah juga menghalang penglihatan di dalam dan di luar. .
 • Buat dinding air dan hantar ke hadapan. Wall menghalang penglihatan dan melambatkan sesiapa yang menyentuhnya sebanyak 30%. Dinding Pelabuhan Boleh Dihentikan Sebelum Ia Berjalan Jarak Jauh.
 • Air pasang tinggi (e) (tandatangan) – Pelabuhan melemparkan dinding air yang lebih besar menusuk sebarang halangan. Penglihatan blok dinding dan melambatkan sesiapa yang menyentuhnya. Bend the Wall dengan sewajarnya semasa menghantarnya dengan menunjuk lokasi yang dikehendaki.
 • Pelabuhan mengaktifkan kolam air di hadapannya. Kolam renang mula bergerak perlahan -lahan MemulakanTiga serangan gegaran berturut -turut di mana -mana musuh di dalam kolam. .

Gekko (pemula)

Skrin pemilihan gekko dengan kebolehan

 • Globules (pasif) – Haiwan peliharaan Gekkos berubah menjadi bola selepas penggunaan atau tempoh. Gekko boleh menuntut bola dan menghidupkan semula haiwan kesayangannya untuk menggunakannya lagi. Ini menjadikan Gekko salah satu watak utiliti yang paling unik di Valorant.
 • Wingman (Q) – Ambil sayap dan buang dia ke arah. Wingman berjalan ke arah arah dan melantun dari dinding atau struktur. Sekiranya Wingman menemui musuh, ia segera mula berjalan lebih cepat. Sekiranya musuh terlalu dekat dengan pemain sayap itu, dia akan bertepuk tangan dan menimbulkan musuh yang termasuk. Sekiranya anda mempunyai lonjakan, anda juga boleh Hantar sayap untuk menanam lonjakan untuk anda.
 • Moshpit (c) – . Setelah memukul tanah, Mosh meletup dan mewujudkan lubang beracun dan sesiapa yang berdiri di dalam lubang mengambil kerosakan berat. .
 • Dizzy (e) (tandatangan) – Gekko melancarkan pening di udara. Semasa di udara, pening meludah goo biru di mata musuh yang dia imbas dan membantah mereka. Kebutaan tidak menjejaskan penglihatan mata-mata musuh.
 • Thrash (x) (Ultimate) – . Thrash bergerak dengan pergerakan cepat dan memberikan maklumat penting kepada Gekko. Semasa penggunaannya, sampah boleh melompat ke kawasan dan meletup. Apabila meletup, Thrash melucutkan musuh di kawasan itu dan melambatkan pergerakan mereka.

Deadlock (Sentinel)

Valorant Deadlock Ejen Pilih Skrin dengan Kemampuan

 • Gravnet (c) – Ejen terbaru di Valorant boleh membuang bom tangan yang meletup dan bertukar menjadi perangkap bersih bulat. Mana -mana musuh yang terperangkap di dalamnya masuk ke mod Crouch. Selain itu, kelajuan pergerakan melambatkan ketika musuh berjalan semasa terperangkap. Sebarang keupayaan pergerakan seperti dash, teleport, atau gatecrash akan menafikan kesan perlahan dan crouch.
 • Sensor Sonic (Q) – . Sensor kemudian mengesan jejak langkah, tembakan, tambah nilai, atau bunyi bising dan menggunakan kesan gegaran di kawasan yang berdekatan. .
 • Halangan mesh (e) – . Buang cakera di mana -mana lokasi di mana ia mewujudkan teras. Di sekelilingnya menjadi penghalang berbentuk X yang menghalang musuh dari bergerak melaluinya. . Ia dicipta oleh bola nanowire yang boleh destructible, yang boleh dimusnahkan untuk memecahkan halangan.
 • Pemusnahan (x) – Deadlock menyusun benang nanowires dalam struktur atau dinding. Wayar melampirkan musuh ke dalam kepompong apabila ia bersentuhan. Musuh berkomplot dilucutkan senjata, tidak dapat bergerak, dan ditarik ke arah titik permulaan wayar. . Untuk membebaskan rakan sepasukan menembak kepompong dengan tembakan. Seperti yang telah kita sebutkan dalam panduan kebuntuan valorant terperinci, penghapusan boleh menjadi sukar untuk menguasai.

Kelas ejen valorant dijelaskan

. Setiap watak telah berkongsi kelas dan kebolehan mereka atau taktik permainan bergantung pada yang di Valorant. Setiap komposisi pasukan harus selalu mempunyai sekurang -kurangnya satu watak dari setiap kelas di Valorant. Marilah kita membincangkan kelas ejen di Valorant di sini:

Duelist

Ejen yang tergolong dalam kelas duel adalah yang terbaik untuk mendapatkan darah pertama di Valorant. Watak -watak ini secara individu boleh bertarung dengan musuh menggunakan kebolehan mereka. Mereka sesuai untuk pergaduhan senjata awal dan menembusi laman web. Duelists boleh berguna di mana -mana peta di Valorant.

Pengawal

. Kelas watak itu dipanggil pengawal, yang kebolehannya dapat memudahkan rakan sepasukan untuk memasuki tapak dan memberi tumpuan kepada satu bahagian tertentu peta sambil menyekat kawasan lain dengan perokok atau kemahiran penglihatan-penglihatan.

Watak pemula adalah yang paling penting dari segi mekanik permainan. Ejen Valorant ini mempunyai keupayaan untuk mengumpulkan maklumat mengenai lokasi musuh. Sebagai jenis permainan pertama maklumat, pemula valorant mesti mempunyai watak dalam komposisi anda.

Sentinel

Satu -satunya kelas pertahanan dalam senarai watak Valorant ialah Sentinels. Walaupun kelas lain hebat untuk menyerang dan mengawal tapak pusingan penyerang mengandungi 12 pusingan. Itulah sebabnya sentinel sangat penting dalam 12 pertahanan. Ejen-ejen valorant ini boleh memasuki musuh-musuh untuk memasuki tapak atau bahkan menghapuskan beberapa musuh.

Soalan yang sering ditanya

?

Tidak, Kay/O Knife dan Ultimate boleh menghentikan semua kebolehan aktif, termasuk bilah bilah, overdrive, dan drift dimensi. Kemampuan yang digunakan tidak terjejas, seperti penguncian, boombot, dan sayap.

Apakah nama kod ejen 23 dalam valorant?

Nama kod ejen 23 adalah kabel, dan ejen itu dikenali sebagai kebuntuan di Valorant.

Watak Valorant – Semua ejen dan kebolehan Valorant

Senarai komprehensif semua watak dan kebolehan valorant sama ada anda ingin mencuba FPS hit Riot untuk kali pertama, atau menyegarkan pengetahuan anda.

Adakah ejen valorant yang betul untuk anda menjadi berambut biru

Diterbitkan: 26 Apr, 2023

Berminat mengenali watak valorant yang lebih baik? Dengan begitu banyak ejen untuk dipilih, mengetahui ejen mana yang akan dipilih dan cara terbaik menggunakan kemahiran mereka dalam permainan boleh mencabar. Riot terus menambahkan ejen baru dengan setiap tindakan valorant yang lain, juga, pemain yang menggoda untuk mencampur sesuatu, tetapi memahami mekanik di sebalik pembelian dan melengkapkan set kebolehan yang betul adalah penting jika anda ingin ke atas dalam permainan multiplayer Riot.

Memilih gabungan kebolehan yang paling sesuai boleh menjadi rumit dengan kumpulan agen valorant yang luas, masing -masing dengan set kemahiran yang unik. Jangan risau, walaupun, ketika kami menyelam jauh ke dalam setiap ejen – termasuk Gekko, penambahan terbaru – dan kebolehan mereka untuk memberi anda pengetahuan yang anda perlukan untuk menguasai lawan anda. Sama ada anda seorang veteran yang berpengalaman atau baru bermula, panduan ini untuk semua watak valorant semasa harus membantu anda memulakan di salah satu permainan PC terbaik pada tahun 2023.

Semua watak valorant

Senarai semasa ejen valorant dan kebolehan mereka:

Watak Vaorant Gekko pada latar belakang hijau dan ungu, dikelilingi oleh rakan -rakannya yang berganda sebagai langkahnya

Gekko (pemula)

Dizzy (e) – Hantar Dizzy, salah seorang ‘Buddies’ Gekko melambung ke hadapan melalui udara. Caj pening kemudian melepaskan letupan plasma pada musuh -musuh dalam garis penglihatan, dan musuh dibutakan apabila berjaya melanda.
Wingman (Q) – Wingman mencari musuh dan melepaskan letupan gegelung ke arah musuh pertama yang dilihatnya. Sasarkan tapak lonjakan atau lonjakan yang ditanam untuk menanam sayap atau menanam lonjakan dengan api alt. Untuk menanam, Gekko mesti mempunyai lonjakan dalam inventorinya. Sebaik sahaja ia menggunakan kuasa, Wingman kembali ke globule yang tidak aktif, yang mesti diambil untuk menggunakannya lagi selepas Cooldown.
Mosh Pit (c) – Lemparkan mosh seperti bom tangan. Apabila mendarat, Mosh menduplikasi di kawasan yang besar dan masing -masing kemudian meletup selepas masa yang singkat.
Thrash (x) – Pautan ke minda Thrash secara telepati, dan mengarahkannya melalui wilayah musuh, di mana anda boleh mengaktifkan kuasa untuk melangkah ke hadapan dan meletup, menahan sebarang musuh dalam jejari kecil.

Watak Valorant: Pelabuhan berdiri di hadapan latar belakang teal, dengan retak elektrik dari tangan kirinya, memegang senjata di sebelah kiri

Pelabuhan (pengawal)

Air pasang tinggi (e) – Melengkapkan dinding air, yang kemudiannya boleh dipecat di sepanjang tanah. . Pemain yang dilanda dinding perlahan.
Cove (Q) – Membuang lingkungan air melindungi. Setelah memberi kesan.
Cascade (c) – s.
Perhitungan (x) – Melengkapi kuasa penuh artifak anda, dan memanggil kolam geyser di tanah, yang mensasarkan pemain musuh di kawasan itu dengan serangan geyser berturut -turut. .

Pudar (pemula)

Menghantui (e) – Buang bola yang menjunam ke tanah selepas sedikit, di mana ia menjadi entiti mimpi buruk yang dapat mendedahkan lokasi pemain.
– Orb ini menyentuh tanah dengan letupan dakwat mimpi ngeri yang menjebak musuh untuk seketika.
Prowler (c) – Kebakaran menghantar Prowler keluar dalam garis lurus, di mana ia akan mengejar musuh -musuh ia bintik -bintik dan mendekati mereka jika ia mencapai mereka. .
Nightfall (x) – Kekuatan ketakutan. Hantar gelombang tenaga mimpi ngeri, yang juga melalui dinding. Tenaga mendedahkan lawan serta memekakkan dan mereput mereka.

Watak Valorant: Neon membentangkan lengan ke sisi, sebagai arus elektrik berjalan di sekelilingnya, dan seolah -olah melalui rambut neonnya, yang berakhir dengan pigtails

Neon (Duelist)

Gear tinggi (e) – Memberi Neon Rangsangan Kelajuan Segera. Apabila dikenakan, anda juga boleh menarik langkah slaid elektrik yang menetapkan semula setiap dua membunuh.
Lorong cepat (c) – Kebakaran dua dinding tenaga sama ada sisi anda yang meluas sehingga mereka mencapai had atau memukul permukaan keras. Dinding ini menghalang penglihatan dan akan merosakkan musuh yang melewati mereka.
Relay Bolt (Q) – melemparkan bolt tenaga yang akan melantun satu masa. Sebaik sahaja ia memukul dua permukaan keras tanah di bawah kedua -dua titik akan berkuasa dan menyebabkan gegaran.
Overdrive (x) – Melepaskan kuasa penuh Neon untuk meningkatkan kelajuan, tetapi kuasa dapat disalurkan bukan ke serangan kilat yang mematikan. Setiap membunuh yang anda dapat dengan ini menetapkan semula tempoh pemasa.

Watak Valorant: Dewan berdiri di gawang pintar, baju, dan seluar yang disesuaikan, memegang senjata api

Ruang (sentinel)

Rendezvous (e) – Letakkan dua sauh teleport. Semasa berada dalam jarak dan di tanah berhampiran satu sauh, anda boleh mengaktifkannya untuk segera menelefon ke sauh yang lain.
.
Headhunter (Q) – melengkapkan pistol berat. Matlamat Tempat Menggunakan Kunci Alt-Fire.
Tour de Force (x) -melengkapkan senapang sniper yang kuat yang akan dibunuh dengan satu hit langsung. Musuh yang dibunuh oleh pistol ini akan mewujudkan medan perlahan di sekitar mayat mereka.

Kay/o (pemula)

Sifar/titik (e) . Sesiapa sahaja dalam jejari letupan akan ditindas.
Frag/ment (c) – melengkapkan bom tangan yang boleh dibuang yang akan melekat di lantai, melepaskan beberapa letupan. Kerosakan yang ditangani bergantung kepada jarak jauh, di mana kerosakan yang ditangani hampir sama.
– melengkapkan bom tangan kilat yang boleh dibuang. Sesiapa yang terperangkap dalam jejari letupan itu dibutakan.
Null/cmd (x) – Buffs Kayo dengan peningkatan kadar kebakaran dan kelajuan tambah nilai, dan keupayaan ini juga memancarkan nadi yang akan menindas sebarang musuh dalam bidang kesan.

Watak Valorant: Astra berdiri, bersandar, memegang pistolnya dan menunjuknya ke langit, dan cincin ungu mengelilinginya

Astra (pengawal)

Nebula (E) – Menggunakan bintang yang diletakkan dalam bentuk astral (x). Boleh mencetuskan bintang menjadi nebula, yang bertindak seperti skrin asap.
Graviti dengan baik (c) – Menggunakan bintang yang diletakkan dalam bentuk astral (x). . Sesiapa yang ditangkap dalam jejari letupan dibuat terdedah.
– Menggunakan bintang yang diletakkan dalam bentuk astral (x). Boleh mencetuskan bintang untuk melepaskan letupan gegelung selepas pemasa yang singkat.
Bentuk Astral / Pembahagian Kosmik (X) -Aktifkan untuk memasuki keadaan seperti hantu di mana anda mempunyai pandangan mata burung peta medan perang. . Bintang sebaliknya boleh hilang untuk diletakkan lagi kemudian – apabila anda melakukan ini, kesan nebula sementara dicetuskan.

. Dinding ini akan menyekat peluru dan melemahkan bunyi bising.

Watak Valorant: Yoru berdiri dengan punggungnya ke skrin, memakai jaket dengan anjing di belakang, dan melihat kembali bahunya

Yoru (Duelist)

– melengkapkan dan membakar tether rift yang akan bergerak dalam garis lurus, hanya mengalihkan hanya apabila ia menemui halangan seperti dinding. Anda boleh menambat tether di tempat dengan butang Alt-Fire, dan kemudian aktifkan untuk segera teleport ke lokasi tether itu.
Palsu (c) – anda boleh meletakkan sehingga dua gema yang akan meniru bunyi jejak langkah. Anda juga boleh membuat mereka bergerak sedikit serupa dengan Gatecrash’s Rift tether.
Blindside (Q) – mengambil serpihan realiti dan membuangnya. Apabila ia mencecah permukaan keras, ia akan melantun tetapi juga mengecas kilat yang akan meletupkan tidak lama selepas itu. Gabungan dengan baik dengan gatecrash.
Drift Dimensi (x) . Pada dasarnya seperti tidak kelihatan.

Watak Valorant: Skye memegang tangannya, dengan cahaya berapi hijau yang berasal dari situ, kerana harimau Tasmania berdiri di belakangnya

Lampu panduan (e) . .
Pertumbuhan semula (c) -Anda melengkapkan perhiasan penyembuhan untuk menyembuhkan mana-mana sekutu dalam jarak dan line-of-sight. Skye tidak dapat menyembuhkan dirinya sendiri, tetapi anda boleh terus menggunakan keupayaan ini sehingga kolam kemampuan habis. Perhatikan bahawa kolam berkurang pada kadar yang sama tanpa mengira berapa banyak sekutu yang anda sembuh.
Trailblazer (Q) – Gunakan perhiasan untuk memanggil harimau Tasmania yang anda dapat mengawal langsung. Menekan butang ‘Kebakaran’ akan menyebabkannya melompat ke hadapan dan meletup dalam letupan gegelung yang akan merosakkan musuh secara langsung.
Pencari (x) – Kebakaran tiga pencari, yang akan menjejaki tiga musuh terdekat. Sekiranya seseorang berjaya mencapai sasarannya, ia akan memberi mereka debuff ‘dekatSighted’.

Raze (Duelist)

Cat Cat (E) – Bom tangan kluster yang menangani kerosakan impak awal, diikuti oleh kerosakan dari kelompok.
Tetapkan robot letupan yang berjalan lurus, memantul dinding sehingga ia mengesan musuh di hadapannya. Ia kemudiannya akan pulang dan meletupkannya kecuali ditembak.
Pek letupan (Q) – Seperti satchel C4. Buang ke bawah dan sebaliknya meletupkannya apabila anda mahu atau biarkan pemasa lari. Tawaran AOE Kerosakan dan Menggantikan Ejen.
Showstopper (x) – Tarik peluncur roket dan api ke lorong. Ledakan itu menangani kerosakan besar kepada sesiapa sahaja di jejari. Kami telah melihat Aces dengan satu tembakan dari ini.

Watak Valorant: Ejen berambut putih Jett berdiri melihat bahunya

Jett (Duelist)

Tailwind (e) – Dash jarak yang singkat.
Cloudburst (c) –
Buang awan kabus yang mengaburkan penglihatan terhadap kesan.
Updraft (Q) – Lancarkan ke atas selepas kelewatan ringkas.
Ribut Blade (x) – . A Kill mengembalikan belahan, klik kiri melemparkan pisau tunggal dan klik kanan melemparkan semua belati yang tinggal.

Seni Konsep untuk Omen, salah satu daripada banyak watak Valorant. Dia memakai tanjung dan mempunyai topeng bercahaya

Omen (pengawal)

Lemparkan bola yang meletupkan bayang -bayang yang mengaburkan lokasi terakhir. Boleh dikenakan untuk meningkatkan jarak.
Langkah yang diselubungi (c)
– Setelah kelewatan, teleport jarak dekat.
Paranoia (Q) –
Buang bayangan dalam garis lurus yang membantah sesiapa yang menyentuh.
Dari bayang -bayang (x) – Pilih di mana sahaja di peta untuk teleport dan pembaharuan, pada mulanya akan muncul sebagai bayangan, yang boleh dibunuh oleh musuh dan membatalkan teleport. Sekiranya teleport berjaya, anda menjadi tidak kelihatan untuk masa yang singkat.

Pelanggaran (pemula)

Garis kesalahan (e) – .
Aftershock (c) –
. .
Melengkapkan caj pembuangan yang boleh ditetapkan di dinding. Ia membakar pecah cepat yang membutakan sesiapa di seberang jalan.
Melengkapkan tuduhan seismik, api untuk menghantar gempa melalui semua medan dalam kerucut ulte. . Ia juga menangani beberapa kerosakan.

Seni Konsep untuk Killjoy, salah satu daripada banyak watak Valorant. Dia berdiri dengan tangannya menyeberang, pistolnya terselip di bawah menunjuk ke bawah. Dia memakai jaket puffer kuning cerah dan beeny beanie hijau

Penggera (e) – Menggunakan bot yang memburu musuh dalam julat dan meletup, memohon terdedah. Boleh ditarik balik setelah ditugaskan.
Turret (c) – Kebakaran menyebarkan turet yang memadamkan musuh dalam kon 180 darjah. .
Nanoswarm (Q) – Buang bom tangan yang mendarat dan pergi rahsia, mengaktifkan bom tangan menyebarkan sekumpulan nanobot yang merosakkan.
Lockdown (x) – Kebakaran untuk menggunakan peranti, selepas angin panjang, peranti itu menahan semua musuh yang ditangkap dalam jejari, dan boleh dimusnahkan oleh musuh.

Seni konsep untuk Reyna, salah satu daripada banyak watak valorant, kerana dia memegang pistolnya menunjuk ke langit, dia dinyalakan oleh cahaya merah jambu

Reyna (Duelist)

Tolak (e) – Menggunakan orb jiwa yang berdekatan, menjadi tidak ketara untuk jangka masa yang singkat. Sekiranya Ultimate anda aktif, juga menjadi tidak kelihatan.
Buang mata melalui permukaan. .
Musuh yang dibunuh oleh Reyna meninggalkan bola jiwa yang terakhir 3 saat. Memakan bola jiwa yang berdekatan, penyembuhan dengan cepat untuk jangka masa yang singkat. Kesihatan yang diperoleh melalui kemahiran ini melebihi 100 akan merosot dari masa ke masa. Sekiranya Ultimate anda aktif, kemahiran ini akan dilemparkan secara automatik dan tidak menggunakan orb.
Permaisuri (x) – Masukkan kegilaan, meningkatkan kelajuan menembak, melengkapkan, dan memuat semula kelajuan secara dramatik. Menjaringkan Pembunuhan Memperbaharui Tempoh.

Watak Valorant: Seni Konsep untuk Cypher kerana dia memegang cakera bercahaya di jari -jarinya

Cypher (sentinel)

Spycam (e) – Letakkan kamera terpencil, setelah diletakkan reaktif untuk melihat suapan video. Klik kiri semasa kamera diaktifkan untuk memecat anak panah penjejakan.
TRAPWIRE (C) –
Letakkan tripwire di antara dua dinding, musuh yang dicetuskan dihalang dan diturunkan untuk masa yang singkat. Sekiranya perangkap itu belum dimusnahkan, ia mengaktifkan untuk memalukan mangsa yang terperangkap.
Letakkan perangkap pengaktifan jauh, reaktif untuk mewujudkan sangkar yang melambatkan musuh yang melaluinya. Perangkap boleh diletupkan.
Sebaik sahaja musuh dibunuh, maklumat dapat diekstrak dari lokasi sekutu hidup mereka.

Watak Valorant: Seni Konsep untuk Viper dengan awan racun di belakangnya

Viper (pengawal)

Menggunakan garis gas yang boleh diaktifkan semula untuk menghasilkan dinding gas toksik yang memerlukan bahan api.
Snakebite (c) –
Api peluru yang meletupkan ke dalam kolam asid yang merosakkan.
Racun Awan (Q) – Buang awan gas yang boleh diaktifkan semula untuk menghasilkan awan asap yang memerlukan bahan api. Ini boleh dipakai selepas cooldown.
Viper’s Pit (x) – .

Watak -watak Valorant: Sove kelihatan mengancam ke hadapan, memegang pistol oleh pinggangnya, dengan latar belakang yang gelap dan merah

Sova (pemula)

Recon Bolt (E) – Api bolt yang menggunakan pemancar sonar dan tag musuh berdekatan, mendedahkan mereka.
Drone Owl (c) – Menyebarkan dan mengawal drone yang mendedahkan musuh di sekitar peta. Setelah aktif, anda boleh melepaskan dart penjejakan yang mendedahkan lokasi musuh sehingga mereka membuangnya.
Kebakaran dan bolt letupan yang merosakkan musuh terhadap kesan. Gunakannya untuk membersihkan kotak dan sudut.
Hunter’s Fury (x) – Api sehingga tiga letupan tenaga yang melepasi seluruh peta dan setiap musuh melanda mengambil kerosakan dan ditandakan.

Watak-watak Valorant: Sage, seorang perubatan, memegang orb penyembuhan hijau di hadapannya

Sage (Sentinel)

Penyembuhan orb (e) – Menyembuhkan sekutu atau diri anda untuk kesihatan penuh selama beberapa saat.
Halangan orb (c) –
.
Orb yang memecah masuk ke medan perlahan pada kesan yang ditemui, semua yang ditangkap di lapangan perlahan, berasaskan, dan membuat bunyi ketika bergerak.
Sasarkan mayat yang mesra, setelah kelewatan yang singkat menghidupkan semula mereka dengan kesihatan penuh.

Phoenix (Duelist)

Tangan Panas (E) – Buang bola api yang meletup selepas kelewatan yang singkat terhadap kesan dengan tanah. Zon Kebakaran merosakkan musuh tetapi menyembuhkan Phoenix.
Blaze (c) – Melemparkan dinding api yang menghalang penglihatan musuh dan merosakkan sesiapa yang melaluinya. Dinding boleh dibengkokkan secara mendatar dan menegak supaya anda dapat menutup tanjakan juga.
Curveball (Q) – .
Jalankannya kembali (x) – Menandakan lokasi semasa anda. Sekiranya anda mati sementara keupayaan ini aktif, atau apabila ia tamat, anda akan memberi respon di lokasi yang ditandakan dengan kesihatan penuh.

Watak -watak Valorant: Brimstone berdiri dalam pose yang menacing, memegang pistol besar di bahunya

Brimstone (pengawal)

Asap langit (e) – Gunakan peta anda untuk memanggil di perokok yang penglihatan yang tidak jelas, klik untuk menetapkan lokasi, dan sahkan untuk dilancarkan.
Stim Beacon (C) –
Sasarkan lokasi berdekatan untuk memanggil di suar, memberikan semua pemain berhampiran beacon cepat api.
Pembakaran (Q) – Lancarkan bom tangan yang menggunakan medan api yang merosakkan
Strike Orbital (x) – Sasarkan lokasi berdekatan, melancarkan mogok orbit yang dahsyat yang merosakkan musuh selama beberapa saat.

Apakah kelas ejen di Valorant?

21 aksara Valorant masing -masing dikategorikan menjadi salah satu daripada empat kelas yang berbeza: Duelist, Controller, Sentinel, dan Insiator.

 • . .
 • Adakah ejen yang pakar dalam memanipulasi pergerakan dan penglihatan pasukan musuh. .
 • Sentinel: . Di samping itu, mereka dapat menyembuhkan rakan sepasukan mereka, menghidupkan semula sekutu yang jatuh, dan mengumpulkan maklumat mengenai pergerakan musuh.
 • Adakah ejen mahir dalam memulakan pertunangan dan mengganggu kedudukan pasukan musuh. Kebolehan mereka termasuk Flashbangs, Stun Bomenades, dan lain -lain unsur -unsur mengganggu yang menimbulkan kekacauan di medan perang.

Di samping kategori ini, ejen juga mempunyai kebolehan unik yang membezakannya dari satu sama lain. Kebolehan ini termasuk perokok, bom tangan pembakar, alat rekon, dan lain -lain. Sesetengah ejen mungkin merasa seperti mereka tidak sesuai dengan satu kategori, ejen tersebut dianggap hibrid oleh pemain. Apa yang dipanggil “watak hibrid” termasuk Pelabuhan, Gekko, dan Yoru.

?

Cara terpendek dan paling mudah untuk membuka kunci ejen valorant dengan cekap adalah untuk mengaktifkan kontrak untuk ejen yang anda inginkan dan dapatkan XP dengan bermain permainan dan menyelesaikan misi. Dengan mengaktifkan kontrak, anda juga akan menerima kosmetik bertemakan ejen, termasuk pistol eksklusif di peringkat akhir.

Cukup terkumpul XP akan membolehkan anda membuka kunci ejen pilihan anda dari bahagian kontrak ejen di menu utama permainan. Sebagai alternatif, anda boleh membeli ejen menggunakan “mata valorant,” yang boleh diperoleh dengan membelanjakan wang sebenar di kedai dalam permainan. Anda memerlukan 1,000 mata valorant (VP), yang kira -kira $ 10, untuk membuka kunci ejen tunggal. Sekiranya anda ingin menjimatkan masa, maka ia bernilai melabur dalam beberapa VP, tetapi pilihan untuk mendapatkannya secara percuma ada.

Inilah cara membeli ejen:

 • .
 • Tatal ke peringkat 5.
 • .
 • Ulangi proses untuk setiap ejen valorant.

Silap mata kecil yang bagus adalah untuk mendapatkan cukup XP untuk melengkapkan 3 tiang untuk setiap ejen, maka hanya beli baki dua peringkat untuk menjimatkan wang.

Ejen Valorant Baru akan datang, termasuk Sentinel dan Duelist baru pada tahun 2023. Sehingga itu, itu sahaja yang perlu anda ketahui mengenai setiap watak Valorant. Pastikan anda menyemak senarai peringkat Valorant kami untuk memeriksa siapa yang mendominasi permainan peringkat pada masa ini., .

.

Fariha Bhatti Setelah mencelupkan jari kaki ke korporat dan akademik – ijazah dalam kriminologi terletak di raknya – Fariha menemui sebuah rumah dalam menulis dan permainan esport. Apa yang dia tidak tahu mengenai permainan FPS, terutamanya Valorant, CSGO, dan Counter-Strike 2 dengan Dabbles di Fortnite, tidak layak mengetahui. Kerja beliau juga mempunyai ciri -ciri di Talkesport dan menang.gg.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. . .