Semua Valorant berada dalam mod Kompetitif | Satu Esports, Kompetitif | Valorant Wiki | Fandom

Pangkat valorant

Pemain dalam permainan penempatan mereka masih boleh menyertai pesta dengan pemain yang sudah berada di kedudukan, dengan mengambil kira kedudukan pemain sebelumnya pemain untuk menentukan sama ada pemain boleh beratur dengan parti dalam julat sekatan.

Semua pangkat Valorant dalam mod kompetitif

Tangkapan skrin yang diambil dari treler Cinematic Warms Games Riot Games dari 11 Januari 2022

Kredit: Nigel Zalamea/One Esports, Permainan Riot

Pemain yang ingin menguji diri dan mengukur kemahiran dan kebolehan mereka boleh melakukannya dalam mod kompetitif Valorant. Melawan pemain lain di Comp adalah satu -satunya cara untuk menjamin pangkat.

Pangkat valorant mencerminkan ketepatan, kesedaran taktikal, dan keupayaan untuk bekerjasama dengan pasukan anda.

Satu -satunya cara untuk memanjat pangkat ke atas kemenangan – setiap kemenangan yang mendorong kedudukan ke atas melalui tangga kompetitif.

Pada masa penulisan, landskap kompetitif Valorant terdiri daripada sembilan pangkat unik, dengan lapan pertama dibahagikan kepada tiga peringkat. Untuk lebih memahami bagaimana ranking berfungsi, kami akan memberikan gambaran menyeluruh mengenai struktur kompetitif mod.

Baca lebih banyak panduan Valorant
Sunset Sova Lineups Setiap Pemula Perlu Tahu
Ini adalah ejen terbaik untuk angin
Senarai penuh nama peta valorant dan rakan sejawatnya
Smokes terbaik pada fraktur peta valorant

Pangkat valorant mengikut urutan terendah hingga tertinggi

Semua Valorant berada dari terendah hingga tertinggi

Di Valorant, sangat penting untuk memahami perbezaan antara pangkat dan pangkat ACT.

Kedudukan berfungsi sebagai penunjuk tepat tahap kemahiran dan pangkat anda, dapat dilihat dengan parti anda, dalam menu tab, dan pada papan skor ringkasan.

.

Berikut adalah pangkat mengikut perkembangan: besi, gangsa, perak, emas, platinum, berlian, naik, abadi, dan berseri. Setiap pangkat, kecuali berseri, terdiri daripada tiga peringkat.

Semakin tinggi nombor peringkat, semakin tinggi pangkat anda. Pangkat akan mempengaruhi pangkat pemain ketika anda maju.

Cara Bermain Valorant Berdasarkan Rakan Anda

Tangkapan skrin yang diambil dari treler Cinematic Warms Games Riot Games dari 11 Januari 2022

Pemain mempunyai pilihan untuk beratur sebagai satu kumpulan, dengan syarat tidak ada perbezaan pangkat yang signifikan. Kumpulan dua hingga tiga pemain hanya boleh menyertai pertandingan yang kompetitif dalam jarak pangkat yang ditetapkan.

Pangkat tertinggi dalam pesta
Besi dan gangsa
Perak Emas
Platinum
Platinum, Diamond, Ascendant, Immortal, dan Radiant Betul -betul 1 peringkat maksimum lebih tinggi
(Contoh: Platinum 2 boleh beratur dengan sehingga berlian 2)

Pihak Lima Stack Tidak Akan Mempunyai Sekatan Kedudukan. Walau bagaimanapun, jika pemain lima termasuk pemain dari besi ke Ascendant, mereka akan menanggung penalti dalam penarafan pangkat mereka (RR).

Contohnya, lima pemain yang terdiri daripada hanya pemain perak dan emas tidak akan menghadapi penalti RR. Tetapi lima pukulan dengan campuran pemain perak, emas, dan pendatang akan mengalami penalti RR.

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa pemain abadi 1 dan ke atas hanya boleh mengambil bahagian dalam solo, duos, atau giliran lima stack penuh.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai pangkat Valorant di laman web rasmi Riot Games ‘.

Kompetitif (juga dikenali sebagai Peringkat) adalah mod permainan di Valorant. Ia menggunakan peraturan dan format dalam permainan yang sama seperti yang tidak dinilai, tetapi dengan tumpuan pada persaingan yang lebih tinggi.

Kandungan

 • 1 permainan
  • 2.1 pihak
  • 3.
  • .2 ACT Reset
  • 3.3 Aksi Kedudukan

  Permainan []

  . Ringkasan ringkas, dua pasukan dari lima pemain memilih ejen mereka. Satu pasukan bermula dengan serangan dan yang lain dalam pertahanan. Untuk memenangi pusingan, pasukan penyerang mesti membunuh semua pembela musuh atau meletupkan Spike. Pasukan pertahanan mesti membunuh semua penyerang musuh, menghalang lonjakan yang ditanam, atau (jika lonjakan telah ditanam) meredakan lonjakan (membunuh semua penyerang musuh tidak lagi cukup untuk memenangi pusingan harus defusing diperlukan). . . Permainan ini dibahagikan kepada dua bahagian; Selepas 12 pusingan, pasukan akan menukar sisi. Pasukan pertama untuk mencapai 13 pusingan memenangi permainan.

  Kompetitif bagaimanapun mempunyai sistem yang berbeza untuk menyelesaikan 12-12 permainan, masuk ke masa lebih masa dan bukannya endgame. Dalam masa lebih masa, pasukan bermain dua pusingan, satu serangan dan satu pertahanan. Bagi semua pemain dalam setiap pusingan, mereka mendapat 5,000 kredit dan mempunyai mata muktamad mereka menjadi 3 pendek dari apa yang mereka perlukan untuk menggunakannya. . Jika kedua -dua pasukan memenangi satu pusingan masing -masing, lebih masa berulang kali lagi sehingga sama ada satu pasukan memenangi kedua -dua pusingan dan memenangi permainan atau pemain mengundi untuk mengakhiri permainan dengan hasilnya menjadi seri untuk kedua -dua pasukan. Setiap undi akan berlaku dengan setiap set lebih masa baru. .

  Terdapat sedikit perbezaan dengan penyerahan. Kompetitif memerlukan undi sebulat suara dan bukannya 80% biasa dari yang tidak dapat diserahkan.

  Ulasan Pakar Gamespot

  Mengakses dan bermain kompetitif []

  Bermula dalam V4.. Akaun yang belum mencapai tahap 20 tetapi sudah bermain kompetitif sebelum 4.0 masih dapat bermain kompetitif. Permainan yang dilucuthakkan tidak akan dikira ke arah keperluan ini untuk pasukan yang dilucutkan.

  Pihak []

  Pemain boleh beratur dengan kompetitif sehingga lima orang dalam tumpukan atau parti, tidak termasuk pihak dengan empat pemain. Pembuatan jodoh mengambil saiz parti, dan akan cuba memadankan mereka dengan pasukan lawan yang mempunyai saiz parti yang sama. Pihak lima akan selalu sepadan dengan musuh yang berada di pihak lima juga, dengan itu menjangkakan masa giliran lebih lama. Secara umum, pangkat dalam pihak mesti sesuai dalam julat sekatan untuk layak bermain kompetitif:

  1 satu peringkat lebih tinggi contoh maksimum:

  • Pemain Platinum 2 boleh beratur dengan pemain berlian 2
  • Pemain abadi 1 dapat beratur dengan pemain berseri
  • Pemain Diamond 2 tidak dapat beratur dengan pemain 3 Ascendant
  • Pemain 3 Ascendant tidak dapat beratur dengan pemain berseri

  2 pihak lima akan terjejas oleh keuntungan/kerugian RR yang dikurangkan sekiranya mereka memenuhi salah satu syarat ini:

  • Pengurangan 25%:
   • Sekiranya mana -mana pemain berada di luar julat sekatan biasa yang dibuat untuk pihak dua dan tiga.
    • .
   • Sekiranya ada pemain yang abadi 1 ke abadi 3.
  • Pengurangan 75% jika ada pemain yang berseri.

  Pemain dalam permainan penempatan mereka masih boleh menyertai pesta dengan pemain yang sudah berada di kedudukan, dengan mengambil kira kedudukan pemain sebelumnya pemain untuk menentukan sama ada pemain boleh beratur dengan parti dalam julat sekatan.

  Pangkat []

  Senarai pangkat yang kompetitif
  Pangkat Tahap Gambar
  Berseri
  Abadi
  2
  1
  Naik 3
  2
  1
  Berlian 3
  2
  1
  Platinum 3
  2
  1
  3
  1
  Perak 3
  2
  1
  Gangsa 3
  2
  1
  Besi 3
  1
  Tidak terik

  Terdapat 9 pangkat di Valorant. Kedudukan besi ke abadi dibahagikan kepada tiga peringkat dari Tier 1 hingga Tier 3, dengan Tier 3 menjadi peringkat tertinggi dalam pangkat. Pemain yang disenaraikan di Immortal dan Radiant dipaparkan di papan pendahulu.

  Pengagihan pangkat

  Pengagihan pangkat direka untuk mempunyai pemain purata yang memegang pangkat dalam perak. Walaupun mempunyai reka bentuk sasaran setiap tindakan, pengedaran sebenar tidak akan sesuai dengan ini kerana kemahiran playerbase sentiasa beralih, walaupun pengedaran sebenar masih sepatutnya sama dengannya. [1]

  Untuk mendapatkan pangkat, pemain baru mesti terlebih dahulu bermain 5 permainan penempatan. Pangkat tertinggi pemain boleh meletakkan setelah menyelesaikan penempatan mereka adalah Ascendant 1.

  Penilaian Kedudukan (RR) []

  Kedudukan pemain di tangga kompetitif akan naik dan turun berdasarkan ketika mereka menang atau kehilangan permainan. Pemain yang melakukan yang sangat baik dalam permainan akan berpangkat lebih cepat daripada purata. Ini akan ditunjukkan kepada pemain pada akhir setiap permainan di mana pangkat mereka sekarang dipaparkan. Penarafan pangkat (RR) akan menunjukkan bagaimana pangkat mereka telah berubah selepas keputusan permainan itu. . Menarik memberikan maksimum 20 RR (berdasarkan prestasi, walaupun hanya untuk besi kepada pemain Ascendant).

  Pemain yang mencapai 100 RR di peringkat dipromosikan ke peringkat tertinggi seterusnya dan bermula sekurang -kurangnya 10 RR di peringkat itu. Pemain akan mencapai 0 RR di peringkat berisiko untuk meremehkan, tetapi hanya apabila mereka kehilangan permainan sementara pada 0 RR. RR mereka yang diberikan di tingkat bawah tidak akan berada di bawah 70. Pemain abadi dan berseri boleh mendapat melebihi 100 RR untuk memanjat papan pendahulu, dan 500 pemain teratas di setiap rantau membentuk pangkat berseri, selagi mereka melewati ambang RR (bergantung kepada rantau):

  • LATAM, KR: 100 RR
  • BR: 200 RR
  • NA, APC: 300 RR
  • EU: 400 RR

  Pada mulanya, prestasi peribadi akan memberi impak yang lebih besar kepada penilaian awal kemahiran pemain, tetapi akan menurun kepentingan berbanding kemenangan ketika mereka bermain lebih banyak permainan dalam kompetitif. Untuk permainan yang berakhir dengan cabutan, pangkat pemain mungkin naik tetapi tidak akan berkurangan.

  .

  Pemain yang tidak aktif (AFK) untuk 3+ pusingan akan menanggung penalti 8-12 RR, meningkatkan lebih banyak pusingan yang mereka tidak aktif untuk, sebagai tambahan kepada mana-mana RR yang hilang daripada kehilangan permainan (jumlahnya boleh melebihi topi rr maksimum ). Mana -mana pemain yang tidak aktif untuk 6+ pusingan akan menanggung penalti maksimum 12 RR, walaupun pasukan mereka menang.

  Bertindak semula []

  Untuk setiap tindakan baru, semua pemain mesti bermain 1 permainan penempatan untuk mendapatkan mereka kembali pangkat mereka dari aksi sebelumnya, walaupun pangkat ini berpotensi berubah berdasarkan prestasi pemain dalam permainan itu. . Pemain abadi dan berseri menyimpan kedudukan mereka di papan pendahulu tetapi RR mereka dikurangkan sebanyak 90%, dengan semua pemain berseri juga diturunkan ke abadi.

  Apabila tindakan baru juga merupakan sebahagian daripada episod baru, bilangan permainan penempatan yang diperlukan meningkat kepada 5 dan penempatan pangkat pemain akan berada di sekitar beberapa peringkat di bawah tempat pemain mengakhiri tindakan sebelumnya.

  Rank Act pemain menjejaki kemahiran terbukti mereka, kemenangan peringkat tertinggi, dan jumlah kemenangan semasa perbuatan. . Sebaik sahaja grafik diisi, kemenangan di pangkat yang lebih tinggi akan menggantikan segitiga dari pangkat yang lebih rendah.

  . Peningkatan ini berlaku pada 9, 25, 50, 75, dan 100 kemenangan.

  . Lencana ini sama dengan pangkat aksi teratas yang dicapai dalam perbuatan itu. .

  Seorang pemain

  Lencana peringkat aksi + sempadan

  Lencana peringkat aksi + sempadan

  Tahap 1 sempadan

  Tahap 2 sempadan

  Tahap 3 sempadan

  Tahap 4 sempadan

  Tahap 5 sempadan

  Ganjaran []

  Pada akhir setiap episod, pemain menerima Gunbuddy untuk pangkat yang sama dengan pangkat Act Top yang mereka sampai dalam episod itu. .

  Kemas kini Sejarah []

  v7.06

  • Pemain Ascendant dan lebih tinggi hanya boleh menjemput pemain dengan pangkat Platinum dan lebih tinggi kepada parti kompetitif mereka.
  • Keuntungan/kerugian RR diselaraskan sedikit untuk lebih bergantung pada hasil perlawanan dan kurang pada perbezaan pusingan tepat.
  • Bagi pemain yang mempunyai perbezaan besar antara pangkat mereka dan MMR, keuntungan/kerugian RR kini lebih bergantung pada prestasi individu dan bukannya perbezaan pusingan tepat .

  v5.0 –

  • Pangkat “Ascendant” baru dengan tiga peringkat ditambah antara Diamond dan Immortal
   • . Sasaran peringkat untuk abadi dan berseri meningkat.
    • Ini adalah pemotongan yang mengatakan “Anda harus X MMR untuk mencapai pangkat ini”. Sasaran MMR menentukan keuntungan RR dan membantu menolak pangkat anda untuk memadankan MMR anda.
   • Sekatan pengelompokan untuk Ascendant adalah 3 pangkat di atas atau di bawah pemain kedudukan Ascendant
  • Kedudukan penempatan tertinggi yang dibangkitkan dari berlian 1 >>> Ascendant 1
  • Lima penalti RR 25% yang dibangkitkan dari Diamond 3 >>> abadi 1
  • Sekatan solo/duo/5-stack yang dibangkitkan dari berlian 3 >>> abadi 1
  • Penalti keuntungan/kerugian penarafan pangkat yang dikurangkan untuk konfigurasi 5 stack yang berbeza
   • Penalti RR untuk pihak yang tidak termasuk pemain berseri yang kini ditetapkan pada 25%, tidak lagi meningkat sehingga 90% berdasarkan perbezaan kemahiran dalam parti
   • Penalti RR bagi pihak yang mempunyai pemain berseri kini ditetapkan pada 75%, tidak lagi meningkat sehingga 90% berdasarkan berapa banyak pemain yang tidak bersemangat dalam pesta
  • Akaun yang belum dimainkan di peringkat kini diperlukan untuk mencapai tahap akaun 20 sebelum mereka dapat memasuki barisan kompetitif
   • Akaun yang belum mencapai tahap 20 tetapi sudah bermain kompetitif sebelum 4.0 masih dapat bermain kompetitif.
  • Pengurangan RR minimum 5 stack dikurangkan dari 50% >>> 25% untuk pemain di Diamond 2 dan ke bawah
  • Peningkatan berat peta untuk meningkatkan pelbagai peta dan mengurangkan kemungkinan pendua peta dari perlawanan hingga padanan
  • Sekatan pangkat ke atas pihak yang kini dikeluarkan jika parti itu adalah 5-stack
   • Keuntungan dan kerugian penarafan pangkat akan dikurangkan sebanyak 50-90% jika pangkat dalam timbunan berada di luar peraturan sekatan pangkat yang digunakan untuk semua pihak lain, bergantung kepada perbezaan pangkat dalam kumpulan (perbezaan yang lebih besar dalam pengurangan RR yang lebih besar).
    • Sekatan ini segera digunakan bermula pada 50% jika mana -mana pemain dalam timbunan adalah berlian 3 atau lebih tinggi
   • Pengurangan RR 90% digunakan untuk mana-mana 5-stack dengan pemain berseri kecuali semua pemain dalam parti berseri, di mana pengurangan RR dikurangkan kepada 75%
  • 4-stack dikeluarkan dari kompetitif
  • Pangkat abadi sekali lagi dibahagikan kepada 3 peringkat
  • Sekatan kumpulan yang dikemas kini untuk menampung kembali abadi 1/2/3:
   • Berlian 1 → abadi 1
   • Berlian 2 → abadi 2
   • Berlian 3 → abadi 3

  v3.0 –

  • Mengurangkan kemungkinan merasa “terjebak keras” pada akaun yang lebih tua. .
  • Abadi+ rr sekali lagi dapat sedikit dipengaruhi oleh prestasi individu
  • Permainan Tutup akan memberi kesan yang lebih kecil pada keuntungan dan kerugian RR
  • Menyesuaikan lengkung RR kami, jadi memanjat (atau jatuh) harus merasa kurang menantang
  • Pengagihan pangkat yang dikemas kini
  • Kedudukan penempatan tertinggi yang dibangkitkan dari Platinum 3 >>> berlian 1
  • Penalti AFK RR berubah dari 8 RR selepas 6 pusingan >>> 8 RR selepas 3 pusingan kemudian meningkat setiap pusingan ke maksimum 12 RR selepas 6 pusingan
  • Pemain kini akan menerima penalti RR kecil untuk mengelakkan permainan yang kompetitif

  v2.04 –

  • Keperluan Permainan Penempatan Berubah Dari 5 Setiap Akta >>> 1 Antara Kisah, 5 Antara Episod
  • Pangkat tidak lagi diturunkan pada permulaan perbuatan
   • Pangkat berseri atau abadi akan mengekalkan kedudukan mereka di papan pendahulu, tetapi RR mereka dikurangkan sebanyak 90%, dengan semua pemain berseri jatuh ke abadi
   • Anda mesti menyelesaikan permainan penempatan anda untuk dipaparkan di papan pendahulu sekali lagi untuk tindakan baru

   v2.03 –

   • AFK-ing dalam permainan yang kompetitif untuk tempoh yang berpanjangan (kini ditakrifkan sebagai 6 atau lebih pusingan) kini akan mengakibatkan penalti 8 mata RR
   • Rank Rank Rank Rank berubah daripada Berdasarkan Win Terbaik Kesembilan >>> Kemenangan pangkat tertinggi

   v2..02 Perubahan Kompetitif –

   • Meningkatkan Keberkesanan Konvergensi Penarafan Kedudukan: Pemain kini akan berkumpul dengan penarafan membuat pertandingan mereka (MMR) lebih cepat, memerlukan kurang permainan untuk membuktikan pangkat mereka
   • Pemain Iron melalui Diamond yang melakukan yang sangat baik dalam perlawanan (ditimbang terhadap prestasi purata mereka sendiri) akan mendapat penarafan pangkat bonus
   • Diamond 3 pangkat kini dihadkan pada saiz dua premade

   v2.0/EP II ACT I berubah – ValorantS episod baru berubah

   • Teman Pistol Akhir-episod Peringkat Ganjaran Ditambah
    • Gun Buddy Rank didasarkan pada pangkat ACT tertinggi anda yang dicapai semasa episod
   • Antara Muka Kemajuan Peringkat Berubah Dari Arrows >>> Bar Kemajuan dan Penarafan Kedudukan
   • Perubahan pengedaran selanjutnya untuk memudahkan untuk memanjat pangkat yang lebih rendah
    • Dengan ketara mengurangkan jumlah pemain besi dan meningkatkan peratusan pemain dalam gangsa, perak, emas dan plat. Pengagihan pemain berlian dan abadi akan tetap sama. Berseri akan menjadi 500 teratas.
   • Pangkat abadi dan berseri kini dihadkan pada saiz dua premade
   • Kedudukan untuk Rank Rank Segi Tiga Rank yang diberikan oleh kemenangan berubah dari pangkat pada permulaan permainan >>> pangkat pada akhir permainan
   • Bilangan permainan penempatan kini konsisten untuk setiap tindakan, tanpa mengira jika anda telah melakukan penempatan awal atau tidak
   • Pangkat tertinggi yang boleh anda peroleh dengan penempatan sekarang adalah platinum 3
   • Dikeluarkan pemain bersembunyi semasa perbuatan jika mereka tidak bermain selama 14 hari. .
   • Pengagihan pangkat dikemas kini untuk memudahkan keluar dari pangkat yang lebih rendah
   • Anda kini boleh memilih pelayan pilihan anda untuk meningkatkan peluang bermain di pelayan tersebut
   • Ketidaksamaan pangkat bagi pihak yang dikurangkan dari 6 tiang >>> 3 Tier
   • Remake ditambah
   • ACT berpangkat visual telah dikemas kini untuk membezakan kemenangan dengan lebih baik di peringkat pangkat yang berbeza
    • Permainan yang dilucuthakkan tidak akan dikira ke arah keperluan kompetitif untuk pasukan yang dilucutkan

   v1.05/EP I ACT II berubah – Valorants aksi baru yang baru berubah

   • Tindakan Tindakan Tindakan
   • Pembuatan Matchmaking Sekarang akan mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk memadankan pemain solo dan solo/duo terhadap kumpulan premade bersaiz yang sama dengan kos giliran masa yang lebih lama
   • Petunjuk pangkat diubahsuai atas kerugian untuk memberikan lebih banyak butiran ke dalam bagaimana pangkat anda berubah:
    • Penarafan menurun sedikit (1 anak panah bawah)
    • Penarafan menurun (2 anak panah bawah)
   • Kematian tiba -tiba digantikan dengan lebih masa

   Menambah selepas pelancaran

   • Ikonografi pangkat yang dikemas kini
    • Lulus kejelasan untuk warna pangkat jadi lebih mudah untuk membezakan antara setiap pangkat
    • Pas Poland Visual untuk setiap penilaian perlawanan
   • Nama untuk pangkat teratas berubah dari Valorant >>> berseri
   • Pelbagai perbezaan kemahiran yang diperluaskan untuk bermain dengan rakan -rakan dalam penempatan pangkat
    • Anda kini boleh memadankan rakan anda semasa penempatan walaupun mereka mempunyai perbezaan kemahiran yang cukup besar

   Dikeluarkan

   Ditambah pertama

   • . Walau bagaimanapun, sistem ini tidak pernah digunakan sementara permainan telah tersedia sejak beta. Daripada nama -nama ini, hanya nama pangkat abadi yang membuatnya menjadi versi semasa. Kedudukan lain dinamakan semula untuk memadankan sistem logam/batu permata yang biasa digunakan dalam permainan lain, termasuk permainan lain Riot. Kedudukan tertinggi tetap menjadi valorant semasa beta, tetapi dinamakan semula sebagai berseri apabila permainan dilancarkan untuk mengelakkan kekeliruan dengan gelaran permainan itu sendiri.
   • Pada April Fools 2021, semua pangkat digantikan dengan pangkat cinta dan penarafan pangkat digantikan dengan penilaian cinta. .
   • Pada bulan Julai 2020, beberapa pemain dipengaruhi oleh pepijat yang menyebabkan ikon pangkat visual mereka digantikan oleh ikon pangkat “tidak digunakan”.