Semua perlumbaan yang boleh dimainkan di Final Fantasy XIV | The Nerd Stash, Hrothgar | Final Fantasy Wiki | Fandom

FF14 Lion Race

Di Final Final XIV 2021 Fan Festival Final Fantasy, lelaki Viera diumumkan sebagai pilihan yang boleh dimainkan. Tetapi wanita Hrothgar, walaupun juga disahkan, dikatakan masih dalam pembangunan dan akan dikeluarkan beberapa waktu selepas Endwalker’s Pelancaran awal. Seni konsep Hrothgar Queen Gunhildr boleh didapati di Seni refleksi buku seni.

Semua perlumbaan yang boleh dimainkan di Final Fantasy XIV

Final Fantasy XIV Trailer

Final Fantasy XIV Menawarkan pelbagai pilihan penciptaan watak untuk pemain, tetapi satu perkara yang meninggalkan orang yang tersentak adalah memilih dari yang boleh dimainkan FFXIV kaum. Permainan ini kini mempunyai lapan perlumbaan yang boleh dimainkan. Jumlahnya mungkin berubah kerana ada yang datang melalui pengembangan. Buat masa ini, kami akan membincangkan lapan perlumbaan yang ada, menyelam ke dalam statistik dan penampilan mereka untuk membantu anda menentukan siapa yang dipilih.

Semua perlumbaan yang boleh dimainkan di Final Fantasy XIV

MMORPG yang popular, Final Fantasy XIV berkumpul pemain dari seluruh dunia. Dari pencarian yang menarik untuk senjata yang sejuk, setiap pemain mendapat sesuatu untuk menikmati permainan. Sebelum anda dapat berbuat apa -apa, anda mesti membuat watak unik anda.

Dalam langkah untuk memberi pemain sebanyak mungkin kebebasan, anda mempunyai beberapa Final Fantasy XIV perlumbaan untuk memilih dari. Kami telah menyenaraikannya dalam susunan abjad di bawah:

Semua FFXIV Perlumbaan berbeza sedikit dalam statistik asas mereka. Jika tidak, selain penampilan, tidak banyak perbezaan. Kebanyakan pemain kelihatan membuat keputusan berdasarkan keutamaan peribadi. Oleh itu, kami akan memecah rupa dan statistik asas mereka untuk membantu anda membuat keputusan.

Final Fantasy XIV Races – Au RA

perlumbaan FFXIV

Au ra menjadi salah satu yang boleh dimainkan Final Fantasy XIV perlumbaan dengan Heavensward pek pengembangan. Mereka memegang persamaan dengan Hyur, tetapi skala yang rumit, corak dan tanduk melengkung membantu mereka menonjol. Ada pemikiran bahawa mereka turun dari naga, tetapi para ulama banyak membahaskan teori.

Au Ra mempunyai dua puak dengan perbezaan fizikal: Raen dan Xaela . Suku Raen mematuhi kesendirian. Mereka biasanya tidak berkeliaran, dan mereka lebih aman, orang yang tenang. Anda boleh mengenali Raen dengan skala putih yang lebih ringan. Sementara itu, Xaela rapat, sering melekat bersama, dan mempunyai sikap bersemangat bebas. Xaela juga bersenang -senang dalam pertempuran, berperang seperti nenek moyang mereka. Anda akan mengenali orang Xaela dengan skala yang lebih gelap.

Perlumbaan – Au RA Base Stats

Perlumbaan yang boleh dimainkan – ELEZEN

perlumbaan dan kelas FFXIV

Dengan bentuk humanoid mereka, elezen jelas tinggi, nipis, dan telinga yang tajam. Di antara semua FFXIV perlumbaan, mereka juga mempunyai jangka hayat yang sedikit lanjutan. Ciri -ciri fizikal dan jangka hayat mereka menyerupai elf fantasi klasik.

Elezen berdiri dengan yang lain Final Fantasy XIV Perlumbaan dengan dua puak: Wildwood dan Duskwight . Orang Wildwood menampilkan penglihatan dan pemanah yang luar biasa. Mereka tinggal terutamanya di hutan. Bagi orang -orang Duskwight, mereka berpegang pada gua -gua sambil mengelakkan hubungan dengan sesiapa sahaja. Mereka mempunyai rasa pendengaran yang luar biasa. Duskwight juga mempunyai nada kulit yang lebih gelap berbanding dengan sepupu Wildwood mereka.

Final Fantasy XIV Perlumbaan – Statistik Pangkalan Elezen

Perlumbaan yang boleh dimainkan – Hrothgar

Perlumbaan Hrothgar

Hrogthgar, yang pertama diperkenalkan di Shadowbringers, menonjol di antara semua FFXIV perlumbaan seperti yang anda hanya boleh bermain sebagai lelaki walaupun ada hrothgar wanita. Terdapat penjelasan dalam permainan bahawa wanita jarang berlaku, dan kaum lain tidak melihatnya. Sebagai perlumbaan kucing, hrothgar sangat menyerupai singa manusia. Mereka memaparkan dua puak: Hilang dan Helion .

Klan yang hilang mempunyai bulu musim sejuk dengan nada warna yang lebih sejuk. Mereka adalah nomad. Bagi klan helion, mereka mempunyai nada yang lebih panas, lebih gelap dan lebih tradisional, bersumpah untuk tinggal di Ilsabard yang melayani permaisuri mereka.

Perlumbaan – Statistik Pangkalan Hrothgar

Berkaitan:

Cara Mendapatkan Senjata Rubellux di FFXIV

Final Fantasy XIV Races – Hyur

Final Fantasy XIV Races

Mungkin yang paling diiktiraf dari semua FFXIV Perlumbaan, Hyur adalah umat manusia anda. Walaupun menjadi pendatang, mereka adalah perlumbaan paling ramai penduduk di Eorzea. Mereka tidak mempunyai budaya bersatu kerana mereka menghargai kebebasan individu lebih daripada yang lain. Orang Hyur mempunyai dua kumpulan utama: Highlanders dan Midlanders .

Highlanders, yang pertama dari Hyur untuk menetap di kawasan itu, mempunyai binaan yang sedikit lebih besar terima kasih kepada masa mereka di pergunungan. The Midlanders berkhidmat sebagai penduduk Hyur di Eorzea, dan mereka adalah yang paling pelbagai dalam budaya dan warisan mereka.

Perlumbaan – Statistik asas Hyur

Final Fantasy XIV Races – Lalafell

Perlumbaan yang boleh dimainkan di Final Fantasy XIV

Jika anda telah bermain Final Fantasy XI , Lalafell mungkin mengingatkan anda tentang tarutaru. Ciri berbeza mereka termasuk penampilan seperti kanak -kanak mereka dengan fizikal pendek. Mereka juga yang paling mesra dan paling mengalu -alukan kaum. Ini membantu mereka mengekalkan hubungan yang kukuh dengan semua orang.

Lalafell mempunyai dua jenis yang boleh anda mainkan: Plainsfolk dan Dunesfolk . Orang Plainsolk mempunyai warna rambut yang unik yang menyerupai persekitaran yang bersahaja dan berumput mereka. Walaupun anda dapat menemuinya dengan nada kulit yang berbeza, mereka cenderung mempunyai ciri yang lebih adil. Kumpulan Dunesfolk mempunyai variasi nada kulit yang lebih luas. Tetapi mereka lebih bersandar ke warna yang lebih gelap kerana mereka tinggal terutamanya di padang pasir.

Perlumbaan – Statistik Pangkalan Lalafell

Perlumbaan yang boleh dimainkan – Miqo’te

Semua Final Fantasy XIV

Dan kami telah sampai ke orang kucing kami di Final Fantasy XIV Dunia: The Miqo’te. Mereka tidak memegang ciri -ciri kucing berat seperti Hrothgar. Sebaliknya, mereka mempunyai lebih banyak ciri Hyur. Apa yang membuat mereka menonjol adalah ekor kucing mereka dan telinga kucing mereka. Mereka berkongsi penampilan dengan orang Mithra dari Final Fantasy XI .

Dalam permainan ini, Miqo”te berhijrah seperti Hyur, tetapi terdapat lebih sedikit Miqo’te di Eorzea. Mereka berpecah kepada dua suku etnik: Pencari matahari dan Penjaga Bulan . Pencari matahari diurnal dengan mata berwarna yang lemah kerana pendedahan matahari mereka. Penjaga Bulan pada waktu malam dan mempunyai mata yang besar dan bulat dengan iris mereka tidak dapat dilihat.

Final Fantasy XIV Perlumbaan – Statistik asas Miqo”te

(Pencari matahari)

(Penjaga bulan)

Perlumbaan yang boleh dimainkan – Roegadyn

Kelas Roegadyn

Roegadyn adalah perlumbaan orang yang berotot dan berotot. Wanita mereka berkongsi bingkai yang kuat tetapi jauh lebih licin daripada lelaki. Ramai menganggap Roegadyn menjadi barbar, tetapi mereka dikenali sebagai setia. Di samping itu, mereka bermula sebagai orang maritim, tetapi ada yang berhijrah ke pedalaman.

Perbezaan mereka menunjukkan dalam dua kumpulan yang boleh dimainkan: Hellsguard dan Serigala Laut . Hellsguard datang dari gunung berapi dan lebih bersemangat. Mereka biasanya membawa nada yang lebih gelap. Serigala Laut biasanya mempunyai nada yang lebih ringan, lebih sejuk dan berasal dari pulau -pulau.

Perlumbaan – Statistik asas Roegadyn

Final Fantasy XIV Races – Viera

Viera Clan

Terakhir adalah perlumbaan Viera, orang kelinci dari Fantasi terakhir diperkenalkan di Shadowbringers . Mereka langsing dengan lebih tinggi daripada ketinggian purata. Fakta yang menarik tentang perlumbaan ini adalah bahawa kebanyakan wanita yang dilahirkan, dan tidak ada perbezaan antara penampilan jantina sehingga anak lelaki mencapai remaja dan mengembangkan ciri -ciri yang berbeza.

Orang Viera juga mempunyai dua puak: Veena dan Rava . Kedua -duanya dikenali sebagai pemburu/pengumpul. Walau bagaimanapun, orang Veena memegang nada kulit yang lebih ringan yang sesuai dengan gunung bersalji berhampiran rumah mereka, sementara orang Rava lebih hangat untuk memadankan persekitaran hutan mereka.

Perlumbaan – Statistik Pangkalan Viera

Final Fantasy XIV boleh didapati di PC, Mac, dan PS5/PS4.

Hrothgar

The Hrothgar adalah perlumbaan kucing dari Ilsabard dan Tural di , Membuat debut mereka Final Fantasy XIV: Shadowbringers pengembangan bersama Viera. Walaupun serupa dengan miqo’te, penampilan mereka lebih haiwan dan kasar.

Pada mulanya, perlumbaan ini dikenali sebagai .

Kandungan

 • 1 Budaya
 • 2 cerita
 • 3 perbezaan dari kaum lain
 • 4 pengubah atribut
 • 5 Konvensyen Penamaan
 • 6 di belakang tabir
 • 7 galeri
 • 8 etimologi

Budaya []

Hrothgar dipisahkan menjadi dua puak, helion berwarna hangat dan musim sejuk yang hilang. Pada zaman dahulu, helion Ilsabard selatan berkhidmat di bawah pemerintahan matriarkal tunggal, kehidupan mereka berputar di sekitar ratu mereka.

Sebaliknya, The Lost adalah klan nomad yang diketahui melaksanakan banyak profesion perdagangan, dari penjaja hingga tentera upahan. Mereka teragak -agak untuk mengambil pekerjaan yang menyekat perjalanan mereka. Bulu sejuk mereka dikatakan sebagai simbol sifat bebas mereka, mendorong mereka dari pelukan hangat ratu mereka.

Pekerjaan Gunbreaker berasal dari Hrothgar, yang telah meluluskan seni Gunblade dari Generasi ke Generasi. Asalnya digunakan oleh pengawal peribadi Queen Gunnhildr, senjata itu menggabungkan pedang dengan mekanisme penembakan, memancarkan pelbagai kesan ajaib dengan menggunakan kartrij yang disemai secara aeteri.

Ulasan Pakar Gamespot

06 Disember 2022

Cerita []

Bercakap dari pantai Ilsabard yang jauh, Hrothgar adalah penampilan orang leonin. Wanita sangat mengejutkan di kalangan penduduknya dan jarang dilihat oleh kaum lain.

Hrothgar yang memaksakan wajah, tidak dikurangkan oleh cakar tajam mereka dan taring mereka yang lebih tajam, menghasut panik di kalangan Eorzeans semasa ketibaan mereka. Kerana mereka tidak dapat berkomunikasi, interaksi awal di kalangan orang biasa sering meningkat menjadi konflik. Selepas Hrothgar mendapat penguasaan ke atas ketakutan lidah biasa yang dipisahkan dan, pada waktunya, mereka dialu -alukan di semua penjuru alam.

Perbezaan dari kaum lain []

Hrothgar tidak boleh memilih gaya rambut, kerana mereka terikat dengan pilihan muka, walaupun aspeknya boleh disesuaikan dengan lebih bebas, seperti kunci dan pinggiran. Corak bulu mereka juga boleh muncul di ekor mereka dan panjang anjing mereka boleh diselaraskan. Pada mulanya, Headgear tidak dapat dilihat pada model Hrothgar kerana rupa unik mereka, tetapi selepas maklum balas, pasukan pembangunan membuat penyesuaian supaya ada yang muncul, seperti cermin mata, visor, dan sirkel, serta beberapa topi keledar.

Pengubah atribut []

Jadual berikut menunjukkan pengubah atribut untuk hrothgar. Ini adalah pengubah rata dan tidak skala dengan tahap, hanya membuat perbezaan yang ketara pada tahap yang rendah dan sangat cepat menjadi diabaikan kerana sifat -sifat ini memanjat ke ratusan dan ribuan. Hrothgar terkenal kerana mempunyai pengubah yang paling melampau, dengan semua sifat mereka meningkat atau menurun dengan maksimum 3. Mereka juga merupakan satu -satunya perlumbaan untuk mempunyai pengubah yang sama di kedua -dua puak mereka.

Klan Str Dex Vit Int Mnd
Helion 3 -3 3 -3 3
Kehilangan 3 -3 3 -3 3

Konvensyen Menamakan []

Hrothgar Forenames didasarkan pada nama Slavik lama, walaupun perkataan “kemuliaan” di hrothgar adalah “thgar” bukan slav.

Oleh kerana sifat unik konvensyen “puak” hrothgar, nama mereka disusun oleh status sosial oleh ulama kaum lain dan bukannya ciptaan asli.

Nama keluarga helion lelaki didasarkan pada permaisuri yang mereka berkhidmat sebagai, “puak” yang dinamakan oleh para ulama selepas cara hidup mereka berputar di sekitar ratu mereka, seperti badan celestial ke matahari. Helion Queens sendiri diberikan huruf A sebagai awalan, yang bermaksud “dalam perkhidmatan”. Sekiranya permaisuri mereka hidup pada masa kelahiran mereka atau masih hidup sebagai ratu bertindak, nama mereka akan diawali dengan. Contohnya termasuk

Seperti yang hilang tidak melayani ibu, nama keluarga mereka diberi akhiran “sch” yang bermaksud hilang, menggantikan awalan yang digunakan untuk helion. Contohnya termasuk

 • Zlatasch
 • Liubasch
 • Brankasch
 • Tirasch
 • Ratyasch

Disebalik tabir [ ]

Hrothgar diturunkan sebagai perlumbaan yang boleh dimainkan kedua bersama Viera semasa Final Fantasy XIV Festival Fan di Tokyo pada Mac 2019 untuk Shadowbringers pengembangan. Seperti Viera, Hrothgar akan menjadi genderlocked sebagai bangsa lelaki sahaja, walaupun seperti Viera, seks bertentangan ada untuk alasan yang tepat, tetapi jarang dilihat. Hrothgar telah ditambah kerana permintaan peminat untuk mempunyai pilihan untuk memilih perlumbaan yang lebih baik di tengah -tengah pelbagai pilihan humanoid. Walaupun perlumbaan Beastmen berada dalam permainan sejak warisan, mereka kebanyakannya diturunkan kepada peranan NPC antagonis kerana alasan yang tepat. Oleh kerana kekangan sumber dan masa, kedua -dua Viera dan Hrothgar digerakkan untuk memberi ruang kepada kedua Perlumbaan yang boleh dimainkan dengan pilihan dan animasi penyesuaian unik mereka, serta untuk mengubahsuai beratus -ratus keping gear individu agar sesuai dengan model unik mereka. Keputusan itu dipenuhi dengan reaksi bercampur -campur, tetapi Yoshida tidak sepenuhnya menolak kemungkinan menambah jantina yang menentang kemudian.

Di Final Final XIV 2021 Fan Festival Final Fantasy, lelaki Viera diumumkan sebagai pilihan yang boleh dimainkan. Tetapi wanita Hrothgar, walaupun juga disahkan, dikatakan masih dalam pembangunan dan akan dikeluarkan beberapa waktu selepas Endwalker’s Pelancaran awal. Seni konsep Hrothgar Queen Gunhildr boleh didapati di Seni refleksi buku seni.

Menurut Naoki Yoshida semasa surat langsung sebelumnya Endwalker, Sebab untuk gaya rambut yang terikat dengan wajahnya semata -mata kerana pasukan dev merasakan bahawa gaya rambut harus lebih sesuai dengan ciri -ciri wajah mereka. Walaupun begitu, beberapa hrothgar di gangos boleh didapati dengan kombinasi rambut dan wajah yang tidak dapat diakses oleh pemain dan juga salah satu permainan dalam perlumbaan. Semasa gaya rambut baru dilaksanakan dalam patch 6.1, mereka bertemu dengan banyak kritikan kerana gaya rambut baru memusnahkan telinga model. Sehingga patch 6.2, masalah ini telah diperbetulkan, menambah bulu kecil rambut/bulu di mana telinga biasanya akan mencubit

Hrothgar terutamanya berdasarkan Ronso dari Final Fantasy x dan dinamakan demikian di shard pertama. Oleh kerana batasan, bulu hrothgar kebanyakannya pendek dan diturunkan kepada bulu bulu yang menutupi anggota badan dan tulang selangka mereka.

Menariknya, walaupun Helion digambarkan sebagai setia kepada Ratu, keanggotaan Hrothgar Rintangan Bozjan terdiri daripada kebanyakan anggota klan yang hilang dengan pengecualian beberapa; Komander Rintangan, Sjeros, Sekretariat dan Dmitar, semuanya ditemui di Front Bozjan Selatan. Walaupun Radovan adalah ahli Helion Clan pertama yang dilihat, dia telah mengelakkan mengambil bahagian dalam usaha perlawanan.