Semua Minecraft Live 2022 Mobs Anda boleh mengundi: Sniffer, Rascal & Tuff Golem – Dexerto, Minecraft Live Mob Vote 2022: Pemenang, Butiran Mob, dan Semua yang Kami Tahu | Windows Central

Minecraft Live Mob Vote 2022: Pemenang, Butiran Mob, dan Semua yang Kita Tahu

Satu tahun lagi telah berlalu, dan satu lagi undi Minecraft Mob berada di kaki langit. Inilah yang perlu anda ketahui.

Semua Minecraft Live 2022 Mobs Anda boleh mengundi: Sniffer, Rascal & Tuff Golem

Minecraft Live Mob Vote

Mojang

Salah satu aspek yang paling dinanti -nantikan Minecraft Live adalah undi kumpulan, jadi kami telah menyusun semua perusuh yang anda boleh mengundi di Minecraft Live 2022 untuk memilih kegemaran anda.

Minecraft Live sering penuh dengan pengumuman dan perubahan yang berpotensi kepada permainan yang diketahui dan dicintai oleh peminat – namun, ada satu peristiwa yang setiap peminat Minecraft berharap: Undian Mob tahunan. Undian Mob ini membolehkan komuniti Minecraft memilih dari tiga perusuh untuk menentukan makhluk mana yang akan ditambah dalam kemas kini seterusnya.

Artikel berterusan selepas iklan

Dengan Minecraft Live tahun ini pada 15 Oktober 2022, para perusuh mula diumumkan, dan lebih banyak maklumat disediakan secara berkala. Oleh itu, inilah yang perlu anda ketahui mengenai perusuh yang telah diumumkan setakat ini di Minecraft Live dan bagaimana untuk mengundi mereka.

Artikel berterusan selepas iklan

Semua Minecraft Live 2022 Mobs: Sniffer, Rascal & Tuff Golem

Sniffer

Sniffer adalah kumpulan pertama yang diumumkan sepenuhnya untuk undi Minecraft Live Mob. Ia Ditemui di dalam telur kuno di runtuhan bawah air dan boleh dijemput dan menetas di permukaan.

Artikel berterusan selepas iklan

Sniffers pada dasarnya menggali kepala mereka ke tanah dan mencari benih untuk anda, walaupun biji -bijian ini tidak seperti yang lain. Ia telah diwarnai oleh video sniffer Minecraft bahawa kumpulan itu akan memperkenalkan tumbuhan baru dan unik untuk anda menikmati dan berkembang jika anda mengundi untuk makhluk kuno yang comel ini.

Rascal

Kumpulan kedua yang akan diumumkan dipanggil Rascal. Ia ditemui di dalam lombong dan suka bermain bersembunyi dan mencari pemain sehingga pemain tidak perlu bimbang tentang ia menjadi makhluk lain yang bermusuhan.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Apa yang benar -benar membezakannya dari sniffer adalah ganjaran. Sekiranya anda menemui Rascal tiga kali, anda akan diberi ganjaran untuk membantu anda dalam usaha perlombongan anda. Sekiranya anda ingin memainkan permainan yang tidak pernah disembunyikan di kedalaman lombong, mengundi Rascal.

Daftar ke Dexerto secara percuma dan terima
Lebih sedikit iklan | Mod gelap | Tawaran dalam permainan, TV dan filem, dan teknologi

Tuff Golem

Mob ketiga dan terakhir yang akan diumumkan adalah Tuff Golem. Mereka adalah makhluk yang lebih kecil yang anda bina, sama seperti salji dan golongan besi. Walau bagaimanapun, ini benar -benar pasif dan juga boleh memakai jubah.

Artikel berterusan selepas iklan

Pada asasnya, mereka boleh memegang item dan bergerak di pangkalan anda, bertindak sebagai kes paparan berjalan atau hanya seseorang yang memegang barang anda untuk anda.

Artikel berterusan selepas iklan

Patung hidup ini adalah kumpulan ketiga dan terakhir yang boleh datang ke Minecraft, jika anda mengundi.

Cara Mengundi Mobs Di Minecraft Live

Untuk mengundi, anda perlu menunggu sehingga 14 Oktober, 2022 – Suatu hari sebelum acara Live Minecraft rasmi.

 • Pada hari itu, Pelayan bedrock khas akan dibuka untuk anda menuju dan membuat undi anda.
 • Sebagai alternatif, jika anda tidak mempunyai akses ke batuan dasar, secara alternatif, anda akan dapat membuat keputusan anda di Pelancar Minecraft, The Laman web Minecraft, atau Youtube.

Oleh itu, di sana anda memilikinya – semuanya adalah perusuh yang anda boleh pilih di Minecraft Live.

Artikel berterusan selepas iklan

Semasa menunggu untuk membuat undi anda, lihat beberapa panduan Minecraft kami yang berguna:

Minecraft Live Mob Vote 2022: Pemenang, Butiran Mob, dan Semua yang Kita Tahu

Tiga orang ramai memasuki cincin – tetapi hanya satu kumpulan yang menyertai Minecraft.

Imej promo untuk Minecraft

(Kredit Imej: Xbox Game Studios | Twitter)

 • Apa undi kumpulan?
 • Pemenang
 • The Mobs Baru
 • Bagaimana untuk mengundi

Minecraft tidak akan wujud seperti yang dilakukan tanpa input dan penyertaan komuniti yang luas dan terus berkembang. Salah satu cara paling menarik yang disumbang kepada pemain Minecraft kepada pembangunan permainan yang paling berjaya di dunia ialah undi Minecraft tahunan, yang tiba setiap tahun sebagai sebahagian daripada acara Live Minecraft.

Inilah semua yang anda perlu ketahui mengenai Minecraft Live Mob Vote 2022, termasuk Mob yang diumumkan sebagai pemenang semasa Minecraft Live 2022.

Catatan: Minecraft Live Mob Vote 2022 telah membuat kesimpulan secara rasmi! Anda dapat melihat mana dari tiga orang ramai memenangi undi dan ditakdirkan untuk ditambah ke Minecraft di bawah.

Apakah undi Minecraft Live Mob?

Minecraft menarik perhatian pemain berjuta-juta pemain, dan komuniti terus berkembang dari masa ke masa untuk menguatkan kedudukan Minecraft sebagai salah satu permainan terlaris sepanjang masa-dan salah satu permainan terbaik yang boleh anda mainkan di Xbox. Sekali setahun, Mojang Studios lebih langsung melibatkan komuniti Minecraft daripada biasa semasa Minecraft Live, satu peristiwa hebat yang mendedahkan tahun depan rancangan untuk Minecraft Universe, melalui undi Minecraft Mob.

Undian Minecraft Mob melihat Mojang Studios mendedahkan tiga perusuh baru yang berpotensi untuk Minecraft, masing -masing dengan ciri -ciri dan reka bentuk yang unik, yang boleh dimasukkan sebagai sebahagian daripada kemas kini kandungan Minecraft utama seterusnya. Terserah kepada komuniti Minecraft untuk mengundi kegemaran mereka dari ketiga -tiga mereka, akhirnya menghapuskan dua orang perusuh dan meninggalkan satu pemenang untuk dibawa ke kehidupan. Undian Minecraft Mob selalu mendapat perhatian yang besar dari masyarakat, dengan setiap kumpulan berdegil berjuang untuk orang kegemaran mereka dipilih.

Satu tahun lagi telah berlalu, dan satu lagi undi Minecraft Mob berada di kaki langit. Inilah yang perlu anda ketahui.

Minecraft Live Mob Vote 2022: Pemenang

Hampir menarik seperti pembentukan dan undi kumpulan sebenar adalah hasil yang diumumkan semasa Minecraft Live. Belajar yang mana dari tiga perusuh akan ditambah kepada Minecraft dalam kemas kini masa depan selalu menjadi urusan yang menyeronokkan, terutama jika pemenang menjadi kumpulan yang anda mengundi.

Minecraft Live Mob Vote 2022 – The Sniffer

The Sniffer adalah pemenang rasmi Minecraft Live Mob Vote 2022, mengalahkan Rascal dan Tuff Golem. Lebih dari 3.5 juta orang mengambil bahagian dalam undi tahun ini, dan sniffer berjalan lancar separuh daripada jumlah undi. The Rascal datang di tempat kedua, sementara Tuff Golem selesai pada ketiga yang masih dapat dihormati. Sniffer akan ditambah kepada Minecraft sebagai sebahagian daripada kemas kini masa depan, mungkin dalam 1.20.

Minecraft Live Mob Vote 2021 – The Allay

Minecraft Live 2021 dibungkus dari hujung ke hujung dengan pengumuman Minecraft yang menakjubkan, tetapi mendedahkan yang mendapat perhatian yang paling adalah berita bahawa allay yang menggemari dan membantu memenangi undi Minecraft Mob. Allay sejak itu telah ditambah ke Minecraft melalui Kemas Kini Wild dan merupakan kumpulan yang dikasihi oleh banyak. Siapa yang tahu kumpulan mana yang akan ditambah ke Minecraft seterusnya?

Minecraft Live Mob Vote 2022: The New Mobs

Setiap undi Minecraft Mob mempunyai tiga orang perusuh yang baru. Setiap kumpulan membawa sesuatu yang istimewa kepada Minecraft, dan mempunyai reka bentuk dan tingkah laku yang unik yang membezakannya dari “hanya kumpulan lain.”Inilah segala yang kita tahu mengenai setiap pilihan kumpulan dari Minecraft Live Mob Vote 2022, termasuk Sniffer, Rascal, dan Tuff Golem.

Sniffer

The Sniffer adalah entri pertama yang sangat menggemari dalam undi Minecraft Live Mob untuk 2022, dan ia dilengkapi dengan beberapa ciri yang benar -benar menarik untuk boot. Menurut Mojang Studios, sniffer adalah kumpulan kuno yang sudah pupus lama yang digunakan untuk berkeliaran di seluruh dunia di Minecraft. Walau bagaimanapun, telur sniffer tidak aktif dapat ditemui di dada harta karun bawah air. Sekiranya pemain membawa telur itu kembali ke permukaan, mereka dapat membantu menetas dan memupuk mereka ke dalam spesies yang berkembang maju sekali lagi.

Backstory mereka bukanlah satu -satunya aspek yang menarik dari sniffers. Perosak yang comel dan sarat lumut ini mempunyai rasa bau yang kuat dan obsesi akut dengan kehidupan tumbuhan. Sniffers dapat mengesan dan menggali biji kuno untuk tumbuhan yang jarang berlaku, yang pemain boleh tumbuh. Betul, anda bukan hanya mendapat kumpulan baru apabila anda mengundi untuk sniffer – anda mendapat tumbuhan baru yang unik yang hanya dapat dijumpai melalui sniffer.

The Rascal

Kemasukan kedua ke Minecraft Live Mob Vote 2022 adalah tidak lain daripada Rascal, kumpulan yang malu, mesra yang tinggal di bawah tanah di gua gelap dan suka bermain bersembunyi & mencari dengan pemain. Seperti sniffer, Rascal adalah kumpulan yang mesra yang tidak menimbulkan bahaya kepada pemain, menurut Mojang Studios. Sebaliknya, makhluk yang comel dan comel ini ingin bermain permainan dan memberi ganjaran kepada anda untuk masa anda.

Sekiranya anda berlaku untuk melihat Ecosystems Gua Minecraft yang pelbagai (di mana sahaja di bawah “Y = 0”), pastikan anda mengesannya dan mencari tempat bersembunyinya. Sekiranya anda berjaya mencari Rascal tiga kali berasingan, ia akan memberi ganjaran kepada anda dengan hadiah yang bijak sebelum menelefon! Satu contoh studio mojang yang disediakan adalah pickaxe besi yang terpesona, walaupun terdapat hampir pasti hadiah lain yang boleh dimainkan untuk bermain dengan rascal. Mojang Studios juga menyatakan bahawa, sementara Rascal adalah nakal, ia tidak akan berusaha untuk memikat pemain ke bahaya, seperti Warden Dens.

The Golem Tuff

Tambahan akhir kepada Minecraft Live Mob Vote 2022 adalah Tuff Golem, varian ketiga dari kategori Golem Mobs yang sepenuhnya neutral dan ditakdirkan untuk membawa kehidupan dan watak baru ke rumah dan pangkalan anda. Menurut Mojang Studios, Tuff Golem dibina oleh pemain, seperti Golem Besi dan Salji, tetapi unik dalam pelbagai cara. Untuk satu, Tuff Golems biasanya masih ada, seolah -olah mereka patung.

Walaupun Tuff Golems adalah patung, pemain boleh memberi mereka item untuk dipaparkan. Apabila Tuff Golems bangun dari tidur mereka, mereka akan bersiar -siar di pangkalan anda, sama ada mengambil barang -barang yang mereka jumpai (jika tangan mereka kosong) atau menyampaikan barang anda yang diberikan ke kawasan baru di rumah. Apabila mereka berpuas hati dengan berjalan kaki mereka, Tuff Golems akan kembali ke tempat asal mereka dan meneruskan tidur seperti patung mereka. Akhirnya, Tuff Golems sebenarnya disesuaikan dengan cara, tidak seperti rakan -rakan mereka yang lebih agresif. Sekiranya pemain termasuk blok bulu dalam pembinaan Golems Tuff, mereka akan memakai jubah yang sepadan dengan warnanya. Tuff Golems juga boleh disusun, jika pemain lebih suka membuat rak mudah alih.

Minecraft Live Mob Vote 2022: Cara Mengundi

Pengulangan sebelumnya undi Minecraft Mob menyaksikan pemain yang mengambil bahagian dalam pemilihan di Twitter semasa acara sebenar, mengakibatkan kegilaan perbincangan internet yang berlangsung selama berjam -jam. Proses ini juga menyebabkan kecurigaan mengenai orang yang berpotensi mengundi beberapa kali, bagaimanapun, dan memberi pemain sedikit masa atau peluang untuk membuat suara mereka didengar di luar acara sebenar. Pada tahun 2022, Mojang Studios mengubah bagaimana undi Minecraft Mob berfungsi untuk memasukkan lebih banyak orang dan lebih adil.

Minecraft Live 2022 disiarkan pada hari Sabtu, Oct. 15, 2022, jam 11:00 a.m. CT / Noon ET / 5:00 p.m. BST. Undian Minecraft Mob bermula tepat 24 jam sebelum acara itu, Jumaat, Okt. 14, 2022, jam 11:00 a.m. CT / Noon ET / 5:00 p.m. BST dan berlangsung sehingga 15 minit selepas pertunjukan bermula. Mojang Studios mengumumkan hasil undi Minecraft Mob semasa Minecraft Live 2022.

Pemain boleh mengambil bahagian dalam Minecraft Mob Vote 2022 melalui:

 • Minecraft.jaring
 • Minecraft bertema karnival: Bedrock Edition Server
  • Pemain perlu berada di Minecraft: Edisi Bedrock 1.19.31 Untuk mengundi (versi paling terkini yang bukan pratonton Minecraft atau Minecraft: beta Edisi Bedrock)

  Untuk mengundi, pemain perlu log masuk dengan akaun Microsoft mereka, yang merupakan tulang belakang yang menguasai semua permainan dan perkhidmatan Minecraft. Ini untuk membantu melindungi integriti undi. Pemain boleh membuat undi mereka pada bila-bila masa dalam tempoh 24 jam, dan boleh menukar undi mereka seberapa banyak yang mereka kehendaki sebelum tempoh pengundian berakhir.

  Pemain yang ingin mewakili pilihan mereka semasa Minecraft Live Mob Vote 2022 boleh melakukannya dengan memuat turun Pek Kulit Vote Mob Percuma 2022 dari Minecraft Marketplace. Pek Percuma merangkumi pelbagai kulit, masing -masing diilhamkan oleh salah satu daripada Mobs dalam Undi Mob 2022. Pek ini serasi dengan Minecraft: Edisi Bedrock, yang bermaksud kulit boleh digunakan secara praktikal setiap platform boleh dibayangkan.

  Minecraft: Edisi Bedrock

  Undian Minecraft Mob adalah urusan tahunan yang memutuskan salah satu daripada perusuh seterusnya untuk ditambah kepada Minecraft, termasuk Edisi Bedrock. Ini adalah acara yang menarik yang merangkumi seluruh komuniti, dan ia kembali untuk Minecraft Live tahun ini.

  Xbox Game Pass Ultimate

  Minecraft: Edisi Java dan Minecraft: Edisi Bedrock boleh didapati melalui Xbox Game Pass Ultimate, menjadikan perkhidmatan langganan Microsoft tempat terbaik untuk mendapatkan akses kepada segala -galanya minecraft.

  Dapatkan buletin Windows Central

  Semua berita terkini, ulasan, dan panduan untuk Windows dan Xbox Diehards.

  Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.