Semua Genshin Impact Dendro Watak: Semua Pengguna Dendro semasa dan dikhabarkan – Dexerto, Dendro Elemen dan Panduan Reaksi | Impak Genshin Versi 4.0

Panduan Elemen dan Reaksi Dendro

Reaksi yang dicetuskan antara Dendro dan Hydro dipanggil Mekar, dan dari mana menjana a Dendro Core. Dengan sendirinya, teras Dendro boleh wujud dengan maksimum 5 semua pada masa yang sama dan tanpa unsur lain yang bersatu dengannya, selepas 6 saat mereka akan meletup – menangani kerosakan AOE dendro. Perhatikan bahawa Letupan BloomKerosakan akan mendapat penggandaan x2 yang menembusi penguasaan unsur unit yang menyebabkannya.

Semua Genshin Impact Dendro Watak: Semua Pengguna Dendro Semasa dan Rumored

Yaoyao dan Baizhu dalam kesan Genshin

mihoyo

Dengan pembebasan kemas kini Sumeru, aksara dendro akhirnya dimainkan dalam kesan Genshin. Dendro adalah elemen ketujuh yang ditunggu-tunggu oleh permainan, dan yang paling jarang di Teyvat. Berikut adalah setiap pengguna Dendro yang ada sekarang dalam permainan, dan semua yang kita tahu mengenai watak -watak yang akan datang yang dikhabarkan akan diselaraskan dengan elemen baru.

Rantau Sumeru akhirnya melangkah ke kesan Genshin berkat pelepasan versi 3.0 Kemas kini, dan dengan itu datang pencarian baru, watak, dan elemen Dendro yang baru. Pemain telah sabar menunggu untuk menggunakan elemen yang berfokus pada alam dalam peperangan, dan beberapa watak Dendro pertama kini tersedia untuk dimainkan.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

3.0 adalah kemas kini besar untuk permainan dengan banyak kandungan untuk peminat untuk melompat, dan pengguna Dendro baru ini adalah beberapa penambahan yang paling menarik di Sumeru. Di bawah ini kami mendapat gambaran mengenai Dendro Wielders terkini dalam permainan, serta maklumat yang bocor tentang mana -mana watak yang akan datang yang dikhabarkan akan diselaraskan dengan elemen.

Tanpa berlengah lagi, inilah segala yang kita tahu mengenai watak -watak Dendro dalam kesan Genshin.

Artikel berterusan selepas iklan

Watak dendro dalam kesan genshin

Collei

Collei Menulis Perkara Down in Genshin Impact

Collei diperkenalkan kepada Genshin Impact dalam versi 3.0.

Karakter Dendro empat bintang pertama yang dipaparkan dalam Genshin Impact adalah Collei. Diperkenalkan dengan pelancaran Sumeru, dia menjadi watak yang sangat dinanti -nantikan sejak penampilan pertamanya dalam siri Manga Impak rasmi Genshin.

Artikel berterusan selepas iklan

Collei adalah Dendro Archer yang mempunyai pelbagai senjata di pelupusannya, termasuk busurnya yang amanah, bumerang, dan anak patung kucing yang comel. Dia mengkhususkan diri dalam kerosakan AOE dengan kedua -dua Elemental Burst dan Elemental Skill menangani kerosakan yang meluas. Kemahiran Berus Floralnya mengeluarkan cincin gaya bumerang yang menangani kerosakan dendro kepada sasaran apabila ia dilemparkan dan juga ketika ia kembali, sementara unsur-unsurnya pecah, Trump-Card-Kitty, membuang Sidekick Kucing Mekanikalnya yang menangani kerosakan AOE.

Berkaitan:

Permainan percuma terbaik untuk memuat turun & bermain di PC, PS5, Xbox, atau Nintendo Switch

Artikel berterusan selepas iklan

Pejuang empat bintang itu mengikuti jejak langkah mentornya Tighnari dalam menggunakan elemen dendro, walaupun dia mempunyai kebolehan yang berbeza berbanding tuannya. Pemain kini boleh mendapatkan Collei secara percuma dengan melengkapkan Tutorial acara tidak bersalah yang tidak bersalah.

Artikel berterusan selepas iklan

Tighnari

Tighnari Holding Ball in Genshin Impact

Tighnari adalah pemerhati hutan di rantau Sumeru.

Tighnari adalah pengguna Dendro lima bintang pertama yang diperkenalkan bersama rantau Sumeru. Dia Avidya Forest Watcher dan Ranger Utama Dawson Rainforest yang sangat bangga dengan menjaga Hutan Selamat. Dia juga mentor Collei.

Artikel berterusan selepas iklan

Kit Tighnari melibatkan kebolehan dendro yang menangani banyak kerosakan AOE, termasuk kemahiran elemen jarak di mana dia melemparkan objek yang membantah musuh dengan kesan ‘huru -hara’. Elemental Burst Fires Homing Arrows yang boleh meremehkan ke sasaran tambahan yang berpotensi untuk menangani jumlah kerosakan yang meluas dalam satu langkah sahaja.

Artikel berterusan selepas iklan

Kit kuatnya boleh menjadikannya ahli parti DPS utama yang kuat. Tighnari kini tersedia untuk menariknya Verdant Strider Banner yang akan tersedia sehingga 9 September 2022.

Artikel berterusan selepas iklan

Al Haitham

Imej rasmi Al Haitham dalam kesan Genshin

Al Haitham akan memainkan peranan penting dalam sumeru saga.

Al Haitham adalah watak Dendro yang lain yang akan diperkenalkan ke dalam permainan bersama rantau Sumeru, sementara tarikh pelepasannya belum disahkan, terdapat kebocoran yang boleh dipercayai yang mencadangkan dia boleh disediakan dalam 3.4.

Melanggan buletin kami untuk kemas kini terkini mengenai eSports, permainan dan banyak lagi.

Sedikit yang diketahui pada masa ini tentang kebolehan Al Haitham tetapi dia dikhabarkan untuk menggunakan pedang dalam pertempuran. Di salah satu treler Hoyoverse yang dikeluarkan dalam memimpin Sumeru-Permendapat Kebijaksanaan-ia secara rasmi mengesahkan bahawa Al Haitham adalah “orang yang anda temui secara kebetulan di Port Ormos” dan dia “berasal dari Haravatat di Akademiya.”

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Butiran mengenai pencarian kisahnya dan latar belakangnya jarang tetapi berdasarkan penggoda ini, nampaknya dia akan memainkan peranan penting dalam pengembara pelancong Sumeru.

Nahida

Nahida di Genshin Impact

Nahida adalah salah seorang pahlawan terbaik Sumeru.

Nahida adalah watak Dendro yang lain yang akan memainkan peranan penting dalam kisah Sumeru. Dia dikenali sebagai Dendro Archon dan mengetuai tamadun yang menghargai pengetahuan dan kebijaksanaan di atas segalanya. Sedikit yang diketahui tentang kebolehan Nahida dalam kesan Genshin selain fakta bahawa dia adalah pengguna dendro.

Artikel berterusan selepas iklan

Dia membuat penampilan sinematiknya yang pertama di Prelude to Wisdom Teaser. Tarikh pelepasan Nahida belum disahkan tetapi kebocoran komuniti sebelumnya telah menunjukkan bahawa dia boleh datang ke permainan selepas versi 3.1.

Artikel berterusan selepas iklan

Baizhu

Impak Baizhu Genshin

Baizhu boleh menjadi watak yang boleh dimainkan dalam kesan Genshin.

Baizhu adalah NPC dalam kesan Genshin yang telah dikhabarkan berpotensi menjadi watak dendro yang boleh dimainkan pada masa akan datang. Ia lebih banyak ditembak, tetapi ada potensi pemilik farmasi Bubu masuk ke dalam permainan sebagai watak dendro. NPC mempunyai visi dendro di pinggulnya, dan dia mempunyai pengetahuan yang mendalam mengenai ubat herba. Ini boleh menjadikannya penyembuh atau sokongan yang hebat.

Artikel berterusan selepas iklan

Walau bagaimanapun, tidak banyak maklumat yang kukuh mengikat Baizhu untuk akhirnya menjadi watak yang boleh dimainkan. Buat masa ini, kebanyakannya khabar angin dan spekulasi, tetapi NPC telah berubah menjadi watak -watak yang boleh dimainkan pada masa lalu ⁠ – Lihatlah Yun Jin.

Artikel berterusan selepas iklan

Yaoyao

Yaoyao dengan Qiqi dan Paimon dalam Genshin Impact

Yaoyao telah dikhabarkan sebagai watak dendro yang boleh dimainkan untuk masa yang lama.

Yaoyao lebih cenderung menjadi watak dendro yang boleh dimainkan pada masa akan datang. Pada asalnya bocor untuk keluar dalam kemas kini 2.4 Dengan jurang, yang ditangguhkan untuk Enkanomiya. Kami belum melihatnya tetapi ia kelihatan lebih cenderung kerana Sumeru kini berada di sini.

Artikel berterusan selepas iklan

Diikat rapat dengan Liyue sebagai kawan Qiqi dan kenalan rapat Xiandling dan Ganyu, Yaoyao telah dilihat dalam permainan untuk seketika. Ini hanya masalah masa sehingga butiran rasmi pelancarannya keluar.

Panduan Elemen dan Reaksi Dendro

Latar belakang

Ketahui asas -asas dalam menyelam pengenalan ini ke dalam elemen terbaru Genshin Impact – Dendro dan reaksi unsurnya.

Ketibaan Sumeru dalam Versi 3 Genshin Impact 3.0 Memperkenalkan reaksi unsur baru yang paling sesuai dengan elemen dendro.

Pemain sudah biasa dengan menghadapi Terbakar Dari jalan sebelum – tindak balas antara Dendro dan Pyro. Kali ini, Dendro kini dapat bertindak balas dengan unsur -unsur lain juga, sangat berkesan dengan hidro dan elektro, iaitu: Mekar, Hyperbloom, Burgeon, Cepat, Sebar, dan Memburukkan lagi.

Walau bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa sementara Dendro kini boleh menawarkan reaksi unsur baru, masih terdapat beberapa pengecualian. Seperti dengan Cryo dan Geo, ia tidak akan dapat bertindak balas dengan mereka, dan juga tidak dalam apa jua cara reaktif dengan Anemo dan keupayaan pusarannya sama ada.

Bahawa dikatakan, reaksi baru mengikuti mekanik mereka sendiri dan oleh itu, berbeza dengan reaksi yang lebih lama yang kita semua biasa. Panduan ini membawa anda ke menyelam pengantar ke seluruh set perubahan ini dan bagaimana mereka menggoncang perkara dalam meta semasa Genshin Impact.

Isi kandungan

 • 1 mekar
    • 1.0.0.1 Tetapi sebelum kita menuju ke mereka, ada beberapa perkara yang perlu diingat mengenai Bloom:

    Mekar

    Reaksi yang dicetuskan antara Dendro dan Hydro dipanggil Mekar, dan dari mana menjana a Dendro Core. Dengan sendirinya, teras Dendro boleh wujud dengan maksimum 5 semua pada masa yang sama dan tanpa unsur lain yang bersatu dengannya, selepas 6 saat mereka akan meletup – menangani kerosakan AOE dendro. Perhatikan bahawa Letupan BloomKerosakan akan mendapat penggandaan x2 yang menembusi penguasaan unsur unit yang menyebabkannya.

    Sekarang, terdapat 3 perkara yang boleh anda lakukan dengan teras dendro ini. Selain daripada penalaan diri Dendro yang dapat mengeksploitasi diri, anggaplah berfikir bahawa Bloom sendiri adalah reaksi unsur keseluruhan dengan sendirinya dan anda akan dapat menanamnya dengan pyro yang akan menyebabkan Burgeon dan elektro yang akan menyebabkan Hyperbloom.

    Tetapi sebelum kita menuju ke mereka, terdapat beberapa perkara yang perlu diingat mengenai Bloom:
    • Oleh kerana hanya 5 teras Dendro yang dibenarkan untuk wujud sekaligus, teras Dendro keenam dilahirkan akan menggantikan yang pertama, tetapi juga akan menyebabkan letupan mekar di belakangnya.
    • Teras Dendro tidak bergerak dan biasanya di seluruh tempat, jadi disyorkan untuk mengumpulkannya bersama -sama melalui unit anemo (kazuha, sukrosa, venti) yang mampu melakukan kawalan orang ramai untuk penempatan letupan mekar yang lebih mudah, jika tidak, anda akan dipukul tiada masa juga.
    • Walaupun Dendro dan Cryo tidak dapat mencetuskan reaksi unsur, ia boleh wujud bersama. Pemain telah menunjukkan penggunaan konsep “peti sejuk” untuk pasukan pembekuan – menjadikan musuh -musuh yang terjebak di tempat mereka sementara juga membenarkan teras Dendro duduk diam sebelum meletup.
    • Kedua -dua pemain/watak anda atau musuh boleh mencetuskan teras dendro.
    • AOE Dendro merosakkan bahawa letupan mekar boleh menyebabkan bukan hanya berkesan terhadap musuh, tetapi kepada pemain/watak anda juga.

    Burgeon

    Burgeon dicetuskan apabila teras Dendro bersentuhan dengan Pyro, yang akan menyebabkan kerosakan AOE Dendro yang lebih besar. Untuk meletakkannya dengan mudah, Burgeon bertindak seperti bom penuh yang boleh menyebabkan kerosakan AOE Dendro secara besar-besaran.

    Penting untuk diperhatikan bahawa Burgeon dapat merosakkan watak dan lawan anda berdekatan. Terdapat kelebihan di kalangan pemain walaupun, dan itu adalah pengurangan kerosakan sebanyak 95% jadi semuanya baik.

    Hyperbloom

    Hyperbloom dicetuskan apabila teras Dendro bersentuhan dengan hidro, yang akan berubah menjadi tembakan homing. Untuk meletakkannya dengan mudah, hyperbloom bertindak seperti peluru berpandu homing yang dapat menjejaki musuh, menyebabkan kerosakan dendro dalam AOE kecil dan tidak diragukan lagi hanya satu sasaran.

    Lebih -lebih lagi, kedua -dua Burgeon dan Bloom mempunyai pengganda kerosakan X3 yang besar, tetapi malangnya mereka tidak akan dapat mengkritik. Masih ada manfaat untuknya, dan mereka mengabaikan DEF dan kekuatannya sebahagian besarnya skala penguasaan unsur unit yang membolehkan.

    Akhir sekali, adalah dinasihatkan untuk mempunyai aplikator hidro yang berterusan (Xingqiu, Yelan, Kokomi) serta aplikator elektro (Kuki Shinobu, Yae Miko) atau Aplikator Pyro (Thoma, Xinyan) dalam pasukan Bloom anda supaya proses penjanaan Dendro tidak akan terganggu semasa anda meneruskan.

    Cepat

    Reaksi yang dicetuskan antara Dendro dan Electro dipanggil Cepat, Dan pada dasarnya hanya status yang diberikan kepada musuh tanpa output kerosakan. Sebaik sahaja musuh -musuh ini berada di bawah status Quicken, mereka akan mengambil kerosakan dendro dan elektro yang meningkat – Memburukkan lagi dan Sebar.

    Memburukkan lagi

    Apabila bersatu dengan elektro, Quicken menjadi Memburukkan lagi. Ia menangani kerosakan elektro tambahan dengan pengganda berdasarkan penguasaan unsur watak anda.

    Sebar

    Begitu juga, apabila bersatu dengan Dendro, Quicken menjadi Sebar. Begitu juga, ia menangani kerosakan dendro tambahan dengan pengganda berdasarkan penguasaan unsur watak anda.

    Terbakar

    Reaksi yang dicetuskan antara Dendro dan Pyro dipanggil Terbakar, yang akan menyebabkan kerosakan pyro berterusan terhadap musuh dan persekitarannya untuk jangka masa yang singkat sehingga ia habis. Ia dianggap sebagai tindak balas kerosakan-masa kerana ia menggunakan aplikasi Dendro dan anda mungkin juga mempunyai seseorang yang boleh sentiasa menggunakan elemen yang ada di dalam pasukan anda.

    Kelemahan pembakaran sebagai reaksi unsur adalah bahawa penggunaan hidro atau cryo akan memadamkan api dalam masa yang singkat.

    Secara keseluruhan, Dendro dan reaksi elemen yang terikat dengannya boleh menjadi agak mencabar pada mulanya, tetapi apabila anda mendapat sambutan hangat, mereka boleh menjadi sangat menyeronokkan. Ia agak rumit di sisi-sisi, kerana ia bukan tindak balas unsur-unsur yang biasa dan biasanya anda yang membuka jalan untuk pengalaman kesan Genshin yang muktamad selama bertahun-tahun.

    Sekiranya ada, Dendro sebagai elemen membawa lebih banyak makanan ke meja. Dengan ketibaan watak -watak baru ke senarai besarnya, pasukan yang menarik telah muncul sejak – mengeluarkan salah satu perkara terbaik yang dapat ditawarkan oleh permainan.

    Apa pendapat anda mengenai penambahan reaksi Dendro Elemental baru dalam kesan Genshin? Beritahu kami dalam komen!

    Apa yang dilakukan oleh elemen dendro dalam impak genshin?

    Simbol dendro dengan simbol hidro dan elektro yang lebih kecil di sisinya

    Julia Lee (dia) adalah pengeluar panduan, menulis panduan untuk permainan seperti Legenda Zelda: Air mata Kerajaan dan Impak Genshin. Dia membantu melancarkan Rift Herald pada 2016.

    Impak Genshin Akhirnya mempunyai Dendro elemen dalam bentuk penuhnya. Daripada hanya mencari Dendro Slimes yang terhad, akhirnya anda boleh menggunakan kuasa Dendro dan melawan lebih banyak musuh Dendro. Menggabungkan elemen dengan orang lain menghasilkan hasil yang hebat, jadi anda ingin menggunakannya untuk mendapatkan kelebihan ketika anda meneroka Sumeru.

    Kami Impak Genshin Penjelasan dendro akan mengajar anda cara menggunakan elemen berumput dengan potensi terbesarnya dan menerangkan bagaimana reaksi Dendro Elemental berfungsi.

    Apa yang dilakukan oleh Dendro Elemental Reaksi?

    Dendro bertindak balas dengan Pyro, Electro, dan Hydro dengan cara berikut:

    • Quicken (Dendro + Electro): Apabila dipercepatkan, serangan elektro mengaktifkan “memburukkan” dan melakukan lebih banyak kerosakan. Serangan Dendro lebih lanjut ke musuh yang cepat mengaktifkan “penyebaran,” yang meningkatkan kerosakan dendro kepada musuh.
    • Pembakaran (Dendro + Pyro): Reaksi unsur ini selalu ada dalam permainan, jadi anda mungkin sudah biasa dengannya. Musuh membakar mengambil kerosakan pyro dari masa ke masa.
    • Bloom (Dendro + Hydro): Mekar menyebabkan teras dendro jatuh dari musuh dan ke lantai. Apabila Cores Dendro dipukul dengan Pyro, ini menyebabkan “Burgeon,” yang merosakkan AOE Dendro. Apabila teras Dendro dipukul dengan elektro, teras menjadi homing “tembakan yang luas.”Corak yang ditinggalkan di atas tanah akan meletup dan melakukan kerosakan AOE Dendro.

    Semua dalam semua, menggunakan Electro terhadap Dendro Musuh akan memberi anda kelebihan yang besar, jadi sudah tiba masanya untuk menghilangkan Fischl, Beidou, Razer, atau watak elektro lain anda.

    Apa itu Dendro Elemental Resonans lakukan?

    Sekiranya anda mempunyai dua watak menggunakan Dendro di pasukan anda, anda akan mendapat “kehijauan yang luas.”Ini menjadikannya semua watak dalam pasukan anda akan mendapat penguasaan unsur mereka meningkat sebanyak 50. Di samping itu, mengaktifkan mana -mana tindak balas unsur di atas akan memberi pihak tambahan bonus penguasaan elemen tambahan untuk jangka masa yang singkat.

    Sehubungan dengan penulisan ini, hanya terdapat tiga watak Dendro dalam permainan: Tighnari, Collei, dan Pengembara. Yang dikatakan, walaupun pemain percuma untuk bermain boleh menggunakan pengembara dan collei (kerana anda boleh mendapatkannya secara percuma) untuk menubuhkan gabungan resonans unsur yang kuat ini.

    Lebih banyak watak Dendro, seperti Kusanali, akan datang dalam kemas kini masa depan.

    Dalam aliran ini

    Patch Impak Genshin 3.0 panduan dan panduan kemas kini Sumeru

    • Di mana untuk mencari papan klip misteri Aranyaka yang dikebumikan dada di Genshin Impact
    • Apa yang dilakukan oleh elemen dendro dalam impak genshin?
    • Genshin Impak Reaksi Elemental dan Panduan Resonans